Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Πιο ευτυχισμένοι οι ποδηλάτες

anapnoes.gr : 15cdc142d275b895b9cdd72662a3e9d4 L Πιο ευτυχισμένοι οι ποδηλάτες
Όσοι χρησιμοποιούν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους είναι πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με όσους μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Νέα έρευνα έδειξε ότι η χρήση ποδηλάτου ωφελεί όχι μόνο το σώμα αλλά και τομυαλό και τη διάθεση. Οι επιστήμονες εξέτασαν την αλλαγή των συναισθημάτων (χαρά, πόνος, άγχος, κούραση, λύπη) ενώ ταξιδεύουμε.
anapnoes.gr :  Πιο ευτυχισμένοι οι ποδηλάτες
«Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι είναι στην καλύτερη διάθεση όταν κάνουν ποδήλατο και όχι όταν χρησιμοποιούν οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς. Γενικά, οι ποδηλάτες είναι πιο νέοι και πιο υγιείς, χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Eric Morris, επίκουρος καθηγητής Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Clemson στη Νότια Καρολίνα.
Δεύτεροι πιο ευτυχισμένοι μετά τους ποδηλάτες βρέθηκε ότι είναι οι επιβάτες αυτοκινήτων και τρίτοι οι οδηγοί αυτοκινήτων. Στις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας βρέθηκαν όσοι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία και τα τρένα για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Transportation».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου