Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Οι 5 συνήθειες των αισιόδοξων ανθρώπων


Οι αισιόδοξοι άνθρωποι απολαμβάνουν καλύτερη υγεία και μια πιο ευτυχισμένη ζωή, υποστηρίζουν γιατροί και ψυχολόγοι. Τι είναι όμως αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν;
 
1. Εκφράζουν ευγνωμοσύνη
Εάν δεν αναγνωρίζουμε όσα καλά έχουμε στη ζωή μας, δεν αισθανόμαστε ποτέ ικανοποιημένοι. Δεν αρκεί όμως να σκεφτόμαστε μόνο τα ευχάριστα. Κάθε πρόκληση και κάθε εμπόδιο μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό μάθημα ζωής.
 
2. Λένε ιστορίες
Όταν μοιραζόμαστε τις εμπειρίες, τις επιτυχίες και τις περιπέτειες της ζωής μας, μπορούμε να βρούμε και άλλους ανθρώπους που έχουν περάσει τα ίδια με εμάς. Αυτό καλλιεργεί την υποστήριξη και δίνει ένα μήνυμα ελπίδας. Η ελπίδα είναι άλλωστε το βασικό συστατικό της αισιοδοξίας.
 
3. Μπορούν να συγχωρούν
Είναι εύκολο στα λόγια, όμως πρέπει να συγχωρούμε τα λάθη των ανθρώπων. Πρέπει να αφήνουμε πίσω μας ό,τι μας πλήγωσε και να θυμόμαστε πάντα ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα.
 
4. Ακούνε τους άλλους
Όταν κάνουμε μονόλογο, δεν υπάρχει πιθανότητα να μάθουμε τίποτα καινούριο για τον κόσμο. Μαθαίνοντας να ακούμε και να στηρίζουμε τους άλλους, δείχνουμε σεβασμό και καλλιεργούμε ισχυρότερους δεσμούς.
 
5. Μετατρέπουν τη ζήλεια σε ενέργεια
Η ζήλεια και ο φθόνος μόνο κακό μπορούν να μας κάνουν. Μπορούμε να διοχετεύσουμε αυτούς τους πόρους δημιουργικά ώστε να πετύχουμε επαγγελματικούς ή προσωπικούς στόχους, παίρνοντας παράδειγμα από επιτυχημένους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου