Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

7 λόγοι να αισιοδοξείτε!

Μην υποτιμάτε τη δύναμη της διάθεσης και του μυαλού σας και χαμογελάτε περισσότερο, βλέποντας τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ακόμα και όταν είστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει, χρειάζεται απλά λίγο παραπάνω ψάξιμο. Αισιοδοξείτε λοιπόν....
Η συνήθεια και το αναμενόμενο πολλές φορές είναι να τα βλεπουμε όλα «μαύρα», ακόμα και όταν έξω ο ήλιος λάμπει.
Όλοι το ξέρουμε όμως και το νιώθουμε πως η αρνητική όψη των πραγμάτων δεν προσφέρει απολύτως τίποτα καλό και τις περισσότερες φορές χειροτερεύει καταστάσεις, που το μόνο που απαιτούσαν ήταν μια διαφορετική οπτική και τίποτα παραπάνω.
Μην  υποτιμάτε τη δύναμη της διάθεσης και του μυαλού σας και χαμογελάτε περισσότερο, βλέποντας τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ακόμα και όταν είστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει, χρειάζεται απλά λίγο παραπάνω ψάξιμο. Αισιοδοξείτε λοιπόν....
…γιατί έχετε πολλούς λόγους για να το κάνετε
Μπορεί να έχετε οικονομικά προβλήματα (και ποιος δεν έχει άλλωστε) και μπορεί τα επαγγελματικά σας να μην πηγαίνουν πολύ καλά. Αλλά μαζί με αυτά έχετε και την παρέα των φίλων σας και την ευκαιρία να βολτάρετε κάθε Κυριακή κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Η  αλήθεια είναι πως τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ, αλλά και οι αφορμές να δείτε τα πράγματα θετικά είναι πολύ περισσότερες.
…γιατί πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης
Να θυμάστε πάντα πως όσο πιο χαμηλά έχετε πέσει, τόσο πιο ψηλά θα ανεβείτε μετά. Και όσες φορές και να πέσετε, πάντα θα σηκώνεστε. Γιατί έτσι είναι η ζωή και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι’ αυτό, παρά να βλέπετε τη θετική πλευρά της. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως εκεί που κοιτάτε πάντα καταλήγετε και αν κοιτάτε κάτω, κάτω θα καταλήξετε.
…γιατί είστε ο αποκλειστικός κύριος της τύχης σας
Ένας βασικός λόγος να διατηρείτε την οπτιμιστική σας διάθεση είναι το γεγονός ότι εσείς αποφασίζετε για την πορεία της ζωής και εσείς ο ίδιος είστε ο κύριος υπεύθυνος των όσων σας συμβαίνουν. Η παθητικότητα και η αναμονή των καλών πραγμάτων να έρθουν μόνα τους δεν φέρνει αποτελέσματα. Αποτελέσματα φέρνουν οι πράξεις, η δράση και η αντίληψη του πόσο κύριοι είμαστε εμείς και κανείς άλλος για τη δική μας τη ζωή.
…γιατί είστε σε πλεονεκτική θέση
Τις μέρες που σας έχει καταβάλλει η κατάθλιψη και ο αρνητισμός, πάρτε μια απόσταση από τη ζωή σας και κρίνετε την, όπως θα κρίνατε τη ζωή κάποιου άλλου. Έτσι μόνο θα δείτε ότι έχετε πολλούς λόγους να νιώθετε χαρούμενοι και γεμάτοι, ενώ θα διαπιστώσετε πως πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν την τύχη σας. Θυμηθείτε σε αυτή την περίπτωση ότι η σύγκριση δεν κάνει πάντα κακό και θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε όσα θεωρείτε δεδομένα.
…γιατί εν τέλει έτσι θα τα καταφέρετε
Όταν τα προβλήματα σας κατακλύζουν, αυτό που ουσιαστικά θα σας βοηθήσει να τα ξεπεράσετε, είναι η αντίληψη ότι όλα κάποια στιγμή θα φτιάξουν. Τίποτα δεν κρατάει για μια ζωή άλλωστε, είτε καλό είναι είτε κακό. Εξοπλιστείτε με υπομονή και με την πεποίθηση ότι όλα αργά η γρήγορα θα φτιάξουν και θα δείτε ότι έτσι θα γίνει.
…γιατί μόνο έτσι θα δείτε αποτελέσματα
Επικεντρωθείτε στους στόχους σας και πιστέψτε ότι θα τα καταφέρετε και θα τους πετύχετε. Μην ξεκινάτε με αρνητική διάθεση, γιατί δεν θα καταφέρετε τίποτα και μην ακυρώνετε τους στόχους σας λόγω φαινομενικών δυσκολιών. Όλα, ή σχεδόν όλα είναι εφικτά με την κατάλληλη στάση και διάθεση.
…γιατί έτσι θα ζήσετε περισσότερο
Οι έρευνες δείχνουν πως οι αισιοδόξοι άνθρωποι ζουν περισσότερο και μια καλύτερη ζωή από τους πεσιμιστές φίλους τους. Η κακή διάθεση και το άγχος για το μέλλον επηρεάζουν αρνητικά τον οργανισμό και τον εγκέφαλό σας. Σκέφτεστε θετικά λοιπόν, για να ζήσετε περισσότερο και –κυρίως- με ποιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...