Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ιδέες διακόσμησης: 9 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις να κάνεις στο υπνοδωμάτιό σου! Γράφτηκε από Αμαλία Βάγια

Ιδέες διακόσμησης: 9 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις να κάνεις στο υπνοδωμάτιό σου!

Το υπνοδωμάτιό σου είναι ο “ιερός” σου χώρος και αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να το έχεις άψογα διακοσμημένο σύμφωνα με τα γούστα σου έτσι ώστε μέσα εκεί να ηρεμείς και να χαλαρώνεις πριν κοιμηθείς. Υπάρχουν, παρόλα αυτά, κάποια λαθάκια που μπορεί να κάνεις σε ότι αφορά στη διακόσμησή του υπνοδωματίου σου. Δες ποια είναι αυτά..
Η μεγάλη κουβέρτα είναι λάθος
Οι κουβέρτες έχουν την τάση να ζεσταίνουν έναν χώρο αλλά όταν είναι σε λάθος νούμερο (είναι υπερβολικά μεγάλες) μπορεί να φαίνονται περίεργες. Όταν, λοιπόν, θέλεις να αγοράσεις μία νέα κουβέρτα φρόντισε να μην είναι ούτε πολύ μεγάλη ούτε πολύ μικρή για το χώρο σου. 

Ένα παραγεμισμένο γραφείο
Σίγουρα είναι πιθανό να έχεις ένα γραφείο στο υπνοδωμάτιό σου. Αν, όμως, πρέπει να το γεμίζεις με χαρτιά της δουλειάς καθημερινά τότε να θυμάσαι πως κάτι τέτοιο δε θα σε βοηθάει να ηρεμείς αλλά τελικά θα σε εκνευρίζει ακόμα περισσότερο. 

dwmatiodiakosmisi1.jpg

Μία πολύ γεμάτη ντουλάπα
Ύστερα από μία μεγάλη εβδομάδα είναι λογικό η ντουλάπα σου να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Δε χρειάζεται, όμως, να παραμείνει έτσι. Φρόντισε να την τακτοποιείς τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αν δεν είναι εφικτό να κάνεις κάτι τέτοιο κάθε μέρα. 

diakosmisidwmatio5.jpg

Πόστερ χωρίς κορνίζα
Τα πόστερ χωρίς κορνίζα έδειχναν τέλεια στο φοιτητικό σου σπίτι αλλά από τη στιγμή που αποφοίτησες ήρθε η ώρα να ανανεώσεις και τα είδη τέχνης που έχεις στο “ενήλικο” σπίτι σου. Βγάλε την αφίσα των Νιρβάνα από τον τοίχο και διακόσμησε το δωμάτιό σου με όμορφα κομμάτια τέχνης. 

Βρώμικα ρούχα παντού πεταμένα
Το να πετάς τα άπλυτα εδώ και εκεί δεν είναι πολύ καλή ιδέα ειδικά αν ο στόχος σου είναι να χαλαρώνεις σε αυτό το δωμάτιο. Φρόντισε να πάρεις ένα όμορφο καλάθι και να ρίχνεις εκεί όλα τα άπλυτα έτσι ώστε να διατηρείς το χώρο σου τακτοποιημένο. 

diakosmisidwmatio3.jpg

Ένα υπνοδωμάτιο γεμάτο βιβλία
Το να έχεις βιβλία και περιοδικά στο δωμάτιό σου είναι ένας όμορφος τρόπος για να του δώσεις χαρακτήρα. Μην το παρακάνεις, όμως, παραγεμίζοντας το χώρο σου.

dwmatiodiakosmisi2.jpg

Λουλούδια
Η γλυκιά μυρωδιά που αναδύει ένα φρεσκοκομμένο τριαντάφυλλο δίνει μία ρομαντική πινελιά σε ένα υπνοδωμάτιο. Μολις, όμως, το λουλούδι αρχίσει να μαραίνεται η μυρωδιά του δεν είναι πια τόσο ωραία. Απόλαυσε τα όμορφα λουλούδια σου αλλά καλό είναι να μάθεις να τα πετάς όταν είναι η ώρα. 

Κιτς σεντόνια
Τα έντονα λουλουδάτα σεντόνια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προσθέσεις αυτό το “κάτι” στο δωμάτιό σου. Όταν, όμως, τα σεντόνια σου έχουν ζωγραφισμένη την barbie ή είναι τελείως αταίριαστα μεταξύ τους και κιτς τότε πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα, να τα πετάξεις και να πας στα μαγαζιά για ψώνια.  

Τα παλιά σου λούτρινα ζωάκια

Μπορεί να έχεις και μία ευαίσθητη πλευρά και να μη θέλεις με τίποτα να πετάξεις τα λούτρινα ζωάκια της παιδικής σου ηλικίας αλλά το να τα κρατάς στο υπνοδωμάτιό σου δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείς!

diakosmisidematio4.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...