Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πώς να βελτιώσεις το ύπνο σου αλλάζοντας τις συνήθειές σου από το πρωί

Πώς να βελτιώσεις το ύπνο σου αλλάζοντας τις συνήθειές σου από το πρωί
Πρόσθεσε 6 βήματα στην καθημερινότητά σου και κοιμήσου «σαν πουλάκι»
Το κλειδί για έναν καλό βραδινό ύπνο βρίσκεται στις επιλογές που έχεις κάνει όλη την υπόλοιπη ημέρα. Πρόσθεσε αυτά τα 6 βήματα στην καθημερινή σου ρουτίνα από σήμερα κιόλας, και αμέσως θα καταλάβεις τη διαφορά στο αυριανό σου πρωινό ξύπνημα.

7 π.μ. Φτιάξε το κρεβάτι σου
Η μητέρα σου είχε δίκιο. Πρέπει να τακτοποιήσεις το κρεβάτι σου. Οι άνθρωποι που φτιάχνουν το κρεβάτι τους κάθε πρωί είναι 19% πιο πιθανό να κοιμηθούν καλύτερα το βράδυ, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου. Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα ύπνου και χρησιμοποιούν το κρεβάτι μόνο για ύπνο βελτιώνουν τον ύπνο τους. Επιπλέον, όταν το κρεβάτι σας είναι τακτοποιημένο και καθαρό σας προδιαθέτει λιγότερο να μιλήσετε στο τηλέφωνο ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.

7:15πμ Άνοιξε τις κουρτίνες
Το να παίρνεις το φως του ήλιου καθημερινά σε βοηθά να εναρμονίσεις το βιολογικό σου ρολόι με το περιβάλλον. Όταν το σώμα σου εναρμονιστεί με τον κύκλο του φωτός και της νύχτας, η απελευθέρωση της μελανίνης θα εξομαλυνθεί, και έτσι θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε το βράδυ.

6μ.μ. Πήγαινε γυμναστήριο
Πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον αποκάλυψε ότι 150 λεπτά άσκησης τη βδομάδα αρκούν για να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου μας κατά 65%. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο φυσικός τρόπος με τον οποίο χαλαρώνουμε μετά την άσκηση μας βοηθά να μειώσουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας, γεγονός το οποίο σχετίζεται με τον ύπνο μας, οπότε θα μπορέσουμε να κοιμηθούμε πιο εύκολα όταν πέσουμε στο κρεβάτι.

7μ.μ. Δειπνήσε τρώγοντας δημητριακά ολικής άλεσης
Προσπάθησε να εντάξεις τα δημητριακά ολικής άλεσης τουλάχιστον για 3 με 4 βράδια τη βδομάδα, καθώς περιέχει τουλάχιστον το 38% την ημερήσιας πρόσληψης σε μαγνήσιο που χρειαζόμαστε. Το μαγνήσιο έχει μυοχαλαρωτική δράση, ενώ βοηθά στην παραγωγή και την απορρόφηση ουσιών που βοηθούν στον ύπνο.

8:30 Κάνε ένα ντους
Κάνε μπάνιο κάθε βράδυ με μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία. Μην σκέφτεσαι τίποτε άλλο εκείνη τη στιγμή. Απόλαυσε το μπάνιο σου και πάρε όση ώρα θες. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι το μπάνιο 90’ πριν από τον ύπνο αποτελεί ένα πρώτης τάξεως χαλαρωτικό για τον οργανισμό μας και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας.

9μ.μ. Δες τηλεόραση στον καναπέ αντί για το κρεβάτι
Μην ξαπλώνεις στο κρεβάτι αν δεν νιώθεις πραγματικά ότι νυστάζεις. Κάθε λεπτό που περνάς ξύπνιος και μακριά από το κρεβάτι αυξάνει την ανάγκη σου να κοιμηθείς στη συνέχεια βαθιά. Έτσι προσπάθησε όταν θα έρθει η ώρα να πέσεις στο κρεβάτι να νιώθεις πραγματικά κουρασμένος και σε καμία  περίπτωση να μην έχεις υπερένταση.

10μ.μ. Όνειρα γλυκά….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...