Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η κούκλα που γκουγκλάρει τις ερωτήσεις του παιδιού σας…

Η κούκλα που γκουγκλάρει τις ερωτήσεις του παιδιού σας…

… και στη συνέχεια του λέει τις απαντήσεις!
Αυτό είναι το ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτής της κούκλας, που η βρετανική εταιρεία «Vivid Toys and Games» πιστεύει ότι θα την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή! Μπορεί να απαντάει στις ερωτήσεις του παιδιού σας κάνοντας αναζήτηση στο Ίντερνετ. Κι αυτό ακριβώς είναι που την καθιστά την πρώτη «ζωντανή» διαδραστική κούκλα στον κόσμο.
Και πώς το καταφέρνει; Συγχρονίζεται με μια «έξυπνη» συσκευή μέσω bluetooth και, με τη βοήθεια της τεχνολογίας speech-to-text που έχει αναπτύξει η Google, αναγνωρίζει την ερώτηση του παιδιού, ψάχνει στο Διαδίκτυο για την απάντηση και απλά του τη λέει!
Το όνομά της είναι Cayla και γνωρίζει τα πάντα, αφού μπορεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Φυσικά, ο μηχανισμός λειτουργίας της προστατεύεται από την τεχνολογία «Ασφαλούς Αναζήτησης» της Google, προκειμένου να αποκλείει ενδεχόμενα ακατάλληλα σχόλια και λέξεις, ώστε το παιδί να μπορεί να μάθει με ασφάλεια. Επιπλέον, έχουν και οι γονείς τη δυνατότητα να επέμβουν με μια εφαρμογή και να προσθέσουν φράσεις ή λέξεις στη λίστα, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.
Η «έξυπνη» κούκλα, που υπόσχεται ότι θα γίνει η «καλύτερη φίλη» των παιδιών, πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας στις αρχές του καλοκαιριού 2014 και το κόστος της θα είναι περίπου 60 λίρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...