Παρόλα αυτά σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς τη λύση στο πρόβλημα της έλλειψης της σεξουαλικής διάθεσης έρχεται να δώσουν Ιταλοί επιστήμονες οι οποίοι αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες εκείνες που πίνουν ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε σχέση με άλλες γυναίκες που προτιμούν άλλα ποτά ή δεν πίνουν καθόλου. 
 
Αναλυτικότερα η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο journal of Sexual Medicine πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και συμμετείχαν 800 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 50 ετών.
 
Οι μελετητές χώρισαν τις γυναίκες σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα γυναικών έπινε 1- 2 ποτηράκια κόκκινο κρασί. Η δεύτερη ομάδα έπινε λιγότερο από ένα ποτήρι κατά μέσο όρο την ημέρα και η τρίτη ομάδα γυναικών δεν έπινε καθόλου. 
 
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες της πρώτης ομάδας είχαν αυξημένη ερωτική επιθυμία.
 
Στο σημείο αυτό οι ειδικοί εξήγησαν ότι το κόκκινο κρασί απογειώνει την γυναικεία λίμπιντο καθώς περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ωφελούν την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό. Η καλύτερη ροή του αίματος έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη σεξουαλική λειτουργία. 
 
Οι ερευνητές μάλιστα δήλωσαν ξαφνιασμένοι από το γεγονός ότι οι γυναίκες που έπιναν ένα δυο ποτήρια κόκκινο κρασί ήταν κατά μέσο ότι μεγαλύτερης ηλικίας συγκριτικά με τις άλλες και εικάζουν πλέον ότι μπορεί το κρασί μπορεί να αντισταθμίσει την μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας και της λίμπιντο που έρχεται με την πάροδο των ετών. 
 
πηγή:iatropedia.gr