Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Τι είδους κολπίτιδα έχεις;

Τι είδους κολπίτιδα έχεις;
Ο Δρ. Ναούμ απαντά:


Σχεδόν όλες οι γυναίκες, κάποια στιγμή στη ζωή τους θα προσβληθούν από κολπίτιδα.  Και όμως, λίγες γυναίκες γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη κολπίτιδας, με ποικίλα συμπτώματα, που απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση. 


-Μυκητιασική κολπίτιδα: Για αυτού του είδους την κολπίτιδα ευθύνεται ο μύκητας Candida Albicans. Τα κυριότερα συμπτώματα είναι ο ερεθισμός και το αίσθημα φαγούρας στο αιδοίο και τον κόλπο. Η μυκητιασική κολπίτιδα μπορεί να μεταδοθεί και με τη σεξουαλική επαφή, παρόλα αυτά δεν θεωρείται ΣΜΝ αφού οι μύκητες βρίσκονται ούτως ή άλλως στο περιβάλλον του κόλπου. Απλώς, απαιτούνται ειδικές συνθήκες για να πολλαπλασιαστούν και να εκδηλωθούν τα συμπτώματά τους. 

-Τριχομοναδική κολπίτιδα: Οφείλεται, όπως αποκαλύπτει και το όνομά της, στις τριχομονάδες (Trichomonas Vaginalis). Τα συμπτώματα που έχουμε σε αυτή την περίπτωση, είναι η υπερέκκριση κιτρινωπών κολπικών υγρών, η φαγούρα, αλλά συχνά και η ερυθρότητα στην περιοχή. 

-Βακτηριδιακή κολπίτιδα: Δυσάρεστη οσμή κολπικών υγρών, υπερέκκριση υγρών με σχεδόν γκρίζο χρώμα, αίσθημα καύσου ή και φαγούρα είναι μερικά από τα συμπτώματα της βακτηριδιακής κολπίτιδας. 

Σε κάθε περίπτωση, εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε σύμπτωμα, αλλαγή στην υφή, την ποσότητα ή το χρώμα των κολπικών υγρών, αίσθημα καύσου, ερυθρότητα ή οποιαδήποτε αλλαγή πέραν του φυσιολογικού, απαιτείται μία καλλιέργεια κολπικών υγρών από τον ιατρό σας, ώστε να μπορέσει να βγάλει ασφαλή διάγνωση για το είδος κολπίτιδας που έχετε, αλλά και να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία. 


Ευχαριστούμε τον δρ. Ναούμ Μαιευτήρα Χειρουργό – Γυναικολόγο, ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία. www.ananeosi.gr 

text92-1.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...