Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η κατάθλιψη αδειάζει το πορτοφόλι σας



Το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζετε πως, λόγω του μουντού καιρού και της έλλειψης ηλιοφάνειας, πολλές γυναίκες παθαίνουν μια ιδιότυπη μορφή κατάθλιψης, γνωστή και ως μελαγχολία του χειμώνα. Η συγκεκριμένη διαταραχή μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία σας. Μάλιστα, οι ειδικοί επισημαίνουν πως η εποχική κατάθλιψη βλάπτει σοβαρά και... την τσέπη σας. Και προειδοποιούν: αν πάσχετε ακόμα και από ήπιας μορφή κατάθλιψη, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να πάρετε λανθασμένες αποφάσεις και να χάσετε τα χρήματά σας.

Σύμφωνα με έρευνες, αυτό συμβαίνει γιατί οι αποφάσεις βασίζονται στο συναίσθημα και δεν είναι αποτέλεσμα λογικής σκέψης.

Τι να κάνετε: Εκτός από το αυτονόητο (δηλαδή να αποφύγετε τις επενδύσεις), καλό θα ήταν να λάβετε κάποια μέτρα για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη: Φροντίστε να βάλετε περισσότερο φως στο χώρο σας, να βγαίνετε συχνότερα, να ασκείστε, να περιορίσετε το αλκοόλ και την καφεΐνη, να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα και να γελάτε περισσότερο. Τέλος, η επίσκεψη σε έναν ειδικό μπορεί να σας βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...