Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ο καλός γάμος εξασφαλίζει μακροζωία


Αν θέλετε ο σύντροφός σας να παραμείνει υγιής μέχρι τα βαθιά του γεράματα, δεν αρκεί μόνο να φροντίζει το σωματικό του βάρος, να διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο και την χοληστερόλη του και να αποφεύγει το αλκοόλ και το τσιγάρο. Σύμφωνα με μελέτη από το Ιατρικό Ερευνητικό Ίδρυμα Pacific στη Χονολουλού, υπάρχουν τρεις ακόμα παράγοντες που διασφαλίζουν 80 και πλέον χρόνια ζωής. Ποιοι είναι αυτοί; Η γερή χειραψία (ένδειξη δύναμης στο άνω τμήμα του σώματος), η καλή μόρφωση και ο καλός γάμος.

Στη μελέτη, που διήρκησε 40 χρόνια, συμμετείχαν 5.820 εθελοντές. Οι ειδικοί διαπίστωσαν πώς όσοι πληρούσαν και τα εννέα κριτήρια είχαν 80% πιθανότητες να φτάσουν τα 80 χρόνια και να γεράσουν χωρίς να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας. Επιπλέον, το 42% έζησε έως την ηλικία των 85 ετών, ενώ το 11% δεν παρουσίασε μέχρι αυτή την ηλικία, σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως στεφανιαία νόσο ή καρκίνο. Αντίθετα, όσοι εθελοντές δεν πληρούσαν έξι ή περισσότερα από τα εννέα κριτήρια, είχαν λιγότερες από 10% πιθανότητες να φτάσουν τα 85 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...