Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Δες μερικούς νέους τρόπους για να παρακινείς τα παιδιά σου να διαβάζουν.. Γράφτηκε από την Hayley Goodwin

Δες μερικούς νέους τρόπους για να παρακινείς τα παιδιά σου να διαβάζουν..
Πέντε tips για να ενισχύσεις το διάβασμα των παιδιών στο σπίτι.
Τι πρέπει να ξέρεις

Η αξία του διαβάσματος πρέπει να αναφέρεται συχνά. Βοηθάει τα παιδιά σας να μπουν σε εργασιακές συνήθειες, να είναι οργανωμένα και να αποκτήσουν το αίσθημα της υπευθυνότητας. Αν νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν αγώνα κάθε φορά που έρχεται το θέμα στην επιφάνεια, δες πώς μπορείς να βοηθηθείς.

1. Κάνε κάποια πράγματα που θα αποσπούν την προσοχή από το παιδί σου. Λίγη χαλαρή μουσική είναι ιδανική ενώ οτιδήποτε έχει σχέση με καρτούν είναι λίγο υπερβολικό.

2. Ενθάρρυνε τα παιδιά να επιβραβεύουν τον εαυτό τους όταν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

3. Κάνε αυτό που θέλεις να δεις εσύ από αυτά. Αν σε δουν να κάθεσαι και να διαβάζεις είναι πολύ πιο πιθανό να πάρουν και αυτά ένα βιβλίο.

4. Βάλε επιτεύξιμους στόχους και κατέγραψέ τους σε ένα βιβλίο.

5. Με τη βοήθεια του παιδιού σου φτιάξτε ένα μενού με καθημερινά και εβδομαδιαία βραβεία για κάθε στόχο που πετυχαίνουν, όπως είναι το να παίξετε ένα παιχνίδι μαζί ή να πάτε μία βόλτα μέχρι το βιβλιοπωλείο.  

Πώς μπορείς να βοηθήσεις εσύ

Σιγουρέψου ότι βοηθάς στο να υπάρχει η απαιτούμενη ησυχία που χρειάζεται για να κάνει το παιδί τις εργασίες του! Μη μιλάς στο τηλέφωνο κοντά στο παιδί και μην ανοίγεις να δεις τις ειδήσεις όταν το παιδί σου κάνει τα μαθήματά του.

Βοήθησε το παιδί σου να φτιάξει ένα καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, οργάνωσης του χρόνου του για το διάβασμά του καθώς τις άλλες δραστηριότητές του, όπως είναι το ποδόσφαιρο ή το πιάνο. Σιγουρέψου ότι υπάρχει χρόνος και για ξεκούραση. Τα παιδιά που δεν έχουν ελεύθερο, χωρίς πρόγραμμα, χρόνο μπορεί να αρχίσουν να δυσανασχετούν με τις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...