Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Οι 10 υπέροχες αλλαγές που φέρνει η μητρότητα!



Οι 10 υπέροχες αλλαγές που φέρνει η μητρότητα!


Η μητρότητα είναι ένα νέο κεφάλαιο, μια νέα συγκλονιστική εμπειρία που μέσα από αυτήν μαθαίνουμε δεκάδες πράγματα για τον εαυτό μας, τον κόσμο, τα παιδιά, τα ανθρώπινα συναισθήματα, τις σχέσεις, ακόμη και για…τον τρόπο που λειτουργεί το σύμπαν. 

1. Ένστικτο
Έχετε παρατηρήσει πόσο πιο ενισχυμένο είναι το ένστικτό σας από τη στιγμή που γίνατε μαμά; Τυχαίο; Καθόλου μας λένε οι επιστήμονες και γι’ αυτό φροντίζει η ορμόνη οξυτοκίνη (η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης»), η οποία απελευθερώνεται σε μεγάλες ποσότητες κατά την διάρκεια του τοκετού αλλά και με τον θηλασμό και είναι αυτή που κάνει τη μητέρα να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του μωρού της και όχι στις δικές της.


2. Αυτοπεποίθηση
Η απόκτηση παιδιού μπορεί, επίσης, να αυξήσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση της γυναίκας! Όταν έχει καταφέρει κάτι τόσο σπουδαίο, νιώθει πολύ πιο δυνατή και ικανή για οτιδήποτε! Δεν φοβάται τις αλλαγές, τις ευθύνες, ούτε διστάζει να αναλάβει μία νέα δουλειά. Επίσης η μητρότητα την κάνει πιο επικοινωνιακή και πιο αυθόρμητη, αφού πλέον δεν διστάζει να εκφράσει πιο ελεύθερα τη γνώμη της. Προφανώς και η δημιουργία μιας ζωής σαφώς και την κατέστησε πιο γενναία!

3. Γαλήνη
Γυναίκες που πριν αποκτήσουν μωρό ήταν πάντα υπερβολικά αγχώδεις, παραδέχονται ότι η μητρότητα τους έφερε μία πρωτόγνωρη γαλήνη. Παρόλο που ο ερχομός του μωρού μπορεί να δημιουργήσει νέες ανησυχίες, νέα επίγνωση των πιθανών κινδύνων, πιθανώς θα παρατηρήσετε ότι δεν αγχώνεστε πια τόσο πολύ για τα μικρά, καθημερινά. Η ύπαρξη του μωρού στη ζωή σας αλλάζει τις προτεραιότητες και την προοπτική των πραγμάτων. Έχοντας δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής σας, αυτόν της εγκυμοσύνης και του τοκετού, δεν υπάρχει τίποτα πια που να μην μπορείτε να διαχειριστείτε.

4. Αποφασιστικότητα
Από τη στιγμή που γίνεσαι μητέρα υποχρεώνεσαι μέσα στην ημέρα να πάρεις δεκάδες αποφάσεις. Και μάλιστα γρήγορες. Και αυτό θα συμβαίνει για πολύ καιρό, τουλάχιστον μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά τα παιδιά μας ώστε να παίρνουν μόνα τους τις αποφάσεις για τον εαυτό τους.


5. Προτεραιότητες

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που φέρνει μαζί της η μητρότητα είναι η αλλαγή στις προτεραιότητες μας. Όλα όσα ήταν μέχρι πρότινος θολά ή ασαφή τώρα γίνονται απόλυτα σαφή. Ναι, τώρα ξέρουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς. Να δώσουμε στα παιδιά μας, ασφάλεια αγάπη και φροντίδα.

6. Αγάπη για το σώμα μας
Παρόλο που ο τοκετός προκαλεί μεγάλες αλλαγές, επηρεάζει πολύ θετικά τις γυναίκες μια που οι περισσότερες πλέον επικεντρώνονται  στο τι μπορεί να κάνει το σώμα τους, παρά στο πώς δείχνει.. Ναι, μετά τον τοκετό, πολλές γυναίκες αποκτούν πρωτόγνωρο σεβασμό για το σώμα τους και για το γεγονός ότι ανάθρεψε, γέννησε και τάισε ένα μωρό.

7. Συντροφικότητα
Παρόλο που τον πρώτο προτεραιότητα σας είναι το δέσιμο με το μωρό, η έξαρση των ενδορφινών στον οργανισμό είναι αρκετή ώστε να μπορέσετε να ενισχύσετε και τον δεσμό σας με τον σύντροφό σας. Έχοντας μοιραστεί μαζί του αυτές τις τόσο σπουδαίες στιγμές στην κοινή σας ζωή, αφενός θα έρθετε πιο κοντά, αφετέρου θα σας σέβεται πλέον ακόμα περισσότερο και θα νιώθει θαυμασμό για όσα μπορείτε να κάνετε.
8. Η σχέση με την μαμά μας
Όταν η γυναίκα γίνεται για πρώτη φορά μητέρα, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει σημαντικά και η σχέση της με την δική της μητέρα. Καθώς ήταν εκείνη που την έφερε στον κόσμο, με τον ίδιο τρόπο που και η ίδια απέκτησε το μωρό της, η γυναίκα νιώθει σαν να «βλέπει» τη μητέρα της πραγματικά για πρώτη φορά και να κατανοεί πράγματα που μέχρι τότε της φαινόντουσαν ανεξήγητα ή και εκνευριστικά. Η μητρότητα, λοιπόν, μπορεί να σας δώσει μία ιδανική ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά με τη μητέρα σας.

9. Η σχέση μας με τις άλλες μαμάδες
Ίσως η πιο απρόβλεπτη αλλαγή που φέρνει η μητρότητα είναι ότι δημιουργεί, από το μηδέν, έναν βαθύ πνευματικό δεσμό με άλλες μαμάδες. Έχοντας μοιραστεί κοινές εμπειρίες, αγωνίες και προβληματισμούς, οι γυναίκες που γίνονται μαμάδες γίνονται αυτόματα μέλη μιας μυστικής ομάδας ονόματι «μητρότητα», μέσα στην οποία δεν αποκλείεται να προκύψουν και πολλές φιλίες. Είναι πιθανό, τον πρώτο καιρό μετά το μωρό, να μη συναντάτε τόσο πολύ τις φίλες σας που δεν έχουν ακόμα παιδιά, αλλά να νιώθετε πιο κοντά με -ίσως όχι τόσο- φίλες που έχουν παιδιά, καθώς πλέον έχετε περισσότερα κοινά. Η γέννα είναι μία ισχυρή και προσωπική εμπειρία, την οποία μόνο εσείς και οι υπόλοιπες μαμάδες γνωρίζουν τόσο καλά.
10. Όλα δείχνουν ασήμαντα μπροστά στη μητρότητα
Η καριέρα, τα χρήματα, η πολυτέλεια, όλα δείχνουν ασήμαντα μπροστά στα παιδιά. Και δείχνουν και είναι!

Από την Carol Harding for Your Baby Today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...