Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

9 beauty χρήσεις τις βαζελίνης που σίγουρα δε γνωρίζεις!

9 beauty χρήσεις τις βαζελίνης που σίγουρα δε γνωρίζεις!


Πρόκειται για μία "θαυματουργή" κρέμα που έχει άπειρες χρήσεις στην καθημερινότητά μας. Μιλάμε, φυσικά, για τη βαζελίνη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρόπους που δε φαντάζεσαι. Δες 9 από αυτούς..
#1 Βγάλε τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου
Μην τραβήξεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου όταν θελήσεις να τις βγάλεις καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει κακό στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σου. Βάλε με μία μπατονέτα λίγη βαζελίνη στο σημείο που βρίσκεται η κόλλα των βλεφαρίδων, περίμενε μερικά λεπτά, και έπειτα τράβηξέ τες προσεκτικά. 
#2 Βάλε εύκολα τα σκουλαρίκια σου
Αν δε φοράς συχνά σκουλαρίκια μερικές φορές μπορεί να δυσκολεύεσαι να βάλεις κάποια με πιο χοντρό σιδεράκι. Άλειψέ τα με λίγη βαζελίνη και έτσι θα μπορέσεις να τα βάλεις πολύ πιο εύκολα. 
#3 Δώσε λάμψη στα μάγουλά σου
Μπορεί να υπάρχουν ειδικά προϊόντα που δίνουν λάμψη στα μάγουλα αλλά αν δεν έχεις κάποιο από αυτά μπορείς να πετύχεις ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα με λίγη βαζελίνη. Βάλε μικρή ποσότητα πάνω στα μάγουλά σου αφού τους έχεις βάλει ρουζ και θα τα δεις να λάμπουν. 
#4 Μαλάκωσε τις πατούσες σου μέσα σε μία νύχτα
Οι σαγιονάρες και τα πέδιλα σκληραίνουν τις πατούσες σου. Για να τις μαλακώσεις βάλ'τους βαζελίνη και άφησέ τες όλη νύχτα με αυτήν φορώντας και ένα ζευγάρι κάλτσες. Το πρωί τα πόδια σου θα είναι απίστευτα απαλά. 
#5 Τιθάσευσε τα φρύδια σου
Τα φρύδια μπορούν να γίνουν πολλές φορές ενοχλητικά αλλά λίγη βαζελίνη μπορεί να τα κρατήσει στη θέση τους όλη μέρα. Βάλε ελάχιστη ποσότητα στα δάχτυλά σου και άπλωσέ την στα φρύδια σου. 
#6 Ενυδάτωσε το πρόσωπό σου
Αντιθέτως με ότι μπορεί να πιστεύεις, η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμα και στο πρόσωπο χωρίς να κλείνει τους πόρους. Καλό είναι, βέβαια, πριν τη βάλεις στο πρόσωπό σου να ρωτήσεις κάποιον δερματολόγο, ειδικά αν έχεις ακμή. 
#7 Προστάτεψε το δέρμα σου όταν βάφεις τα μαλλιά σου
Αν θέλεις να μην τρίβεις ώρες μετά το βάψιμο των μαλλιών σου, βάλε βαζελίνη στο μέτωπό σου λίγο πριν ξεκινήσεις το βάψιμο. Το αποτέλεσμα θα είναι η βαφή να χρωματίσει τη βαζελίνη και όχι το δέρμα σου. 
#8 Φτιάξε ένα scrub για τα χείλη σου
Ανάμειξε λίγη ζάχαρη με ένα όγδοο του κουταλιού του γλυκού βαζελίνη και δημιούργησε ένα scrub για τα χείλη σου. Αν θέλεις να κάνεις απολέπιση σε όλο το σώμα βάλε απλά μεγαλύτερη ποσότητα βαζελίνης και ζάχαρης στο μείγμα σου. 
#9 Απέφυγε το τρίψιμο των μηρών σου
Αν δεν είσαι από εκείνες που έχουν κενό ανάμεσα στους μηρούς σου τότε, προκειμένου να αποφύγεις τη δημιουργία σπυριών και κοκκινίλων από το μεταξύ τους τρίψιμο, βάλε λίγη βαζελίνη στην περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...