Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Οδηγός αισιοδοξίας: 10 συμβουλές για να γίνετε πιο ευτυχισμένη

anapnoes.gr : 10 Συμβουλές Ευτυχίας 76e6a8b32abab3e9fdc7eaa9b6ff66e9 Οδηγός αισιοδοξίας: 10 συμβουλές για να γίνετε πιο ευτυχισμένη
Στην δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι, υπάρχουν μερικές συμβουλές ειδικών που μπορούν να λειτουργήσουν σαν εργαλεία για μια καλύτερη διάθεση και ψυχική ισορροπία.
anapnoes.gr : aisiodoxia 590 2014 8 22 16 43 20 b Οδηγός αισιοδοξίας: 10 συμβουλές για να γίνετε πιο ευτυχισμένη
Έχει αποδειχθεί ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν πιο υγιή καρδιά, διαχειρίζονται καλύτερα το άγχος τους, ενώ διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. Το να κοιτάς τη θετική πλευρά των πραγμάτων, είναι φυσικά πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη.
Υπάρχουν όμως, μερικοί απλοί τρόποι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν θετικά εργαλεία για ένα αισιόδοξο αποτέλεσμα.

Γίνετε ευγνώμονες

Όλα ξεκινούν με την καταμέτρηση όλων των καλών πραγμάτων που συμβαίνουν στη ζωή μας. Αν δεν είστε ευγνώμονες για ό,τι καλό υπάρχει στη ζωή σας , ποτέ δεν θα είστε ικανοποιημένοι. Θα πρέπει επίσης να είστε ευγνώμονες για τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις αποτυχίες . Γιατί; Επειδή αυτά είναι τα σημεία της σοφίας στη ζωή σας. Θα σας δώσουν δύναμη, θα σας διδάξουν πώς να επιμείνετε και συνθέτουν την αντοχή σας. Όντας ευγνώμονες για κάθε σας βήμα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα τις δυσκολίες της ζωής και αυτό είναι και το θεμέλιο της αισιοδοξίας: να είστε έτοιμοι για το καλό και το κακό, γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα λαμπρό μέλλον.

Χαμογελάστε περισσότερο, συνοφρυωθείτε λιγότερο

anapnoes.gr : aisiodoxia 590 1 Οδηγός αισιοδοξίας: 10 συμβουλές για να γίνετε πιο ευτυχισμένη
Όταν χαμογελάμε, δημιουργούμε μια χαρούμενη, τονωτική αύρα γύρω μας, μια αύρα που αντλούν και οι άλλοι. Αντίθετα, όταν είμαστε σκυθρωποί, κρατάμε τους ανθρώπους μακριά και φέρνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Η ευτυχία, ακόμα και σ’ αυτές τις δόσεις, απελευθερώνει σεροτονίνη (η ορμόνη της ευχαρίστησης) και κάνει και τις πιο σκληρές μας μέρες να αντιμετωπίζονται.

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας

Μπορούμε να αισθανθούμε πιο αισιόδοξα, απλά και μόνο ανταλλάσσοντας με άλλους τις περιπέτειες της ζωής μας, τις επιτυχίες μας ακόμη και τις αποτυχίες μας. Γνωρίζοντας ότι και άλλοι βρίσκονται στην ίδια «βάρκα» μ’εμάς και δεν κατέθεσαν τα όπλα, είναι παρήγορο, απλώνει γύρω μας ένα μήνυμα ελπίδας και η ελπίδα είναι το κύριο συστατικό της αισιοδοξίας. Όταν μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας δίνουμε και στους άλλους τα εργαλεία που χρειάζονται για να χτίσουμε, να εξελιχθούμε και να επιμείνουμε στην ουσία.

Συγχωρήστε

Σίγουρα είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, αλλά θα πρέπει να συγχωρούμε αυτούς που επηρέασαν τις ικανότητές μας και τις αποφάσεις μας ή μπήκαν εμπόδιο στη ζωή μας. Ο ευκολότερος ίσως τρόπος για να συγχωρήσετε και να προχωρήσετε, είναι να προβληματιστείτε σχετικά με το γεγονός ότι το παρελθόν είναι παρελθόν. Απλά κοιτάξτε το με αυτόν τον τρόπο: Το άτομο που δύσκολα μπορείτε να συγχωρήσετε, πιθανόν να μπορούσε – και να ήθελε – με τον ίδιο τρόπο να διαγράψει το παρελθόν. Εν ολίγοις, κάνετε ειρήνη με το παρελθόν σας, έτσι ώστε να μην χαλάτε το παρόν. Μόλις το καταφέρετε αυτό, θα κλείσετε τα κεφάλαια αυτά και θα μπορείτε να ζείτε μια πιο θετική και ευτυχισμένη ζωή.

Γίνετε καλύτερος ακροατής

Όταν ακούτε, διευρύνετε την ικανότητά σας να λαμβάνετε περισσότερες γνώσεις για τους άλλους, αντί να κλείνεστε στο κόσμο σας με τις ενοχλητικές σκέψεις σας. Μπορείτε, επίσης, να κερδίσετε έτσι την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των άλλων. Η γνώση και η εμπιστοσύνη είναι μια απόδειξη ότι είστε ασφαλείς και θετικοί με τον εαυτό σας, ακτινοβολώντας έτσι θετική ενέργεια.

Μετατρέψτε τον φθόνο και την ζήλια σε ενέργεια

Όταν ζηλεύουμε τους άλλους, βλάπτουμε μόνο τους εαυτούς μας. Το σύμπαν δεν μας χρωστάει επειδή κάποιοι άλλοι είναι καλύτεροι από εμάς. Διοχετεύστε αυτήν την ενέργεια στην οικοδόμηση των δικών σας προσωπικών και επαγγελματικών στόχων. Εξετάστε αν αυτή η επιτυχία των άλλων ανθρώπων μπορεί να γίνει ο καταλύτης που θα σας βοηθήσει στις δικές σας επιδιώξεις.

Ασκηθείτε και ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή

anapnoes.gr : aisiodoxia 590 2 Οδηγός αισιοδοξίας: 10 συμβουλές για να γίνετε πιο ευτυχισμένη
Αυτό μπορεί να είναι συνηθισμένη συμβουλή, αλλά όλοι χρειάζονται κάποια μορφή άσκησης και το φως του ήλιου κάθε μέρα, ακόμα κι αν είναι μόνο για 15 λεπτά. Εάν δεν μπορείτε συχνά να βρίσκεστε κάτω από το φυσικό φως του ήλιου, ρωτήστε τον γιατρό σας σχετικά με τα συμπληρώματα βιταμίνης D. Εάν δεν μπορείτε να ασκηθείτε λόγω του πολυάσχολου προγράμματός σας, χρησιμοποιήστε τη σκάλα αντί για το ασανσέρ ή παρκάρετε λίγο πιο μακριά, ώστε να περπατάτε. Αυτό που χρειάζεστε, είναι να κρατήσετε τον εαυτό σας σε υγιή κίνηση όσο πιο συχνά μπορείτε. Επιλέξτε ισορροπημένα γεύματα και μην σπρώχνετε μακριά τα φρούτα και τα λαχανικά. Εάν αισθάνεστε πείνα όλη την ημέρα, δοκιμάστε τα αμύγδαλα και τα καρύδια (αν δεν είστε αλλεργικοί). Εάν έχετε προδιάθεση σε αλλεργίες, προτιμήστε συχνά και μικρότερα γεύματα μέσα στην ημέρα σας, αντί για τρία μεγάλα. Η ενέργεια που μπορούμε να πάρουμε από την άσκηση, την υγιεινή διατροφή και την έκθεση στο φως, μας οδηγεί σε μια πιο καθαρή, ισορροπημένη και επομένως θετική συμπεριφορά.

Σκεφτείτε θετικά

Η θετική σκέψη προς τα εμπρός θα σας δώσει τη δυνατότητα να βρείτε την χρυσή τομή σε κάθε «σύννεφο» που ισχύει σήμερα ή ίσχυε μέχρι χθες και να είστε αισιόδοξοι ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Φανταστείτε μια εγχείριση: σκέφτεστε το χειρότερο και ανυπομονείτε να τελειώσει. Πάρτε τα όλα αυτά και αρχίστε να οπτικοποιείτε το νόημα της επέμβασης και ποια είναι τα αποτελέσματα της διαδικασίας. Ο στόχος αξίζει και είναι μόνο για σήμερα, αυτό που μπορεί να φαίνεται τόσο σκληρό και δύσκολο. Ή δείτε την εικόνα ενός φοιτητή που μελετάει για κάποιες εξαντλητικές εξετάσεις. Μπορεί να του φαίνεται σαν το τέλος του κόσμου το να προσπαθεί να διαβάσει και να απομνημονεύσει όλες αυτές τις πληροφορίες. Αλλά πάρτε αυτήν την ενέργεια και βάλτε δίπλα την εικόνα του βαθμού και τι μπορεί όλο αυτό να κάνει για το μέλλον του. Το να εργάζεται κανείς σκληρά, τις περισσότερες φορές παράγει αποτέλεσμα. Η ζωή δεν είναι ένα λαχείο. Είναι αυτό που φτιάχνουμε εμείς.

Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους για τα προβλήματά σας

Είναι τόσο εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους για τη θέση μας σ’αυτή τη ζωή. Οι άνθρωποι κατηγορούν την οικονομία, τους πολιτικούς, τα αφεντικά, και όλα τα είδη των τρίτων για τα προβλήματά τους. Μόλις πραγματικά αποδεχθείτε ότι μπορείτε να ελέγχετε ποιος είστε, θα διαπιστώσετε ότι η αισιοδοξία και η επιτυχία έρχονται με φυσικό τρόπο. Θυμηθείτε, η ευκαιρία συνήθως βρίσκεται στις «κοιλάδες», όχι στις «κορυφές».

Θυμηθείτε ότι το παρελθόν δεν είναι ένα προσχέδιο για το μέλλον

Ακριβώς επειδή έχετε βιώσει τις αντιξοότητες της ζωής, δεν σημαίνει ότι αυτό που ξεκινά άσχημα, θα τελειώσει άσχημα. Μην κάνετε τις κακές σας εμπειρίες μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία για το τι μέλλει γενέσθαι. Αντιθέτως, σκεφτείτε ότι αυτά τα ορόσημα είναι πίσω σας και ότι ο δρόμος για το μέλλον είναι καθαρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...