Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 5 πράγματα που ψάχνει ο άντρας σε μια γυναίκα

anapnoes.gr : man woman 600x337 Τα 5 πράγματα που ψάχνει ο άντρας σε μια γυναίκα
Της Στεύης Τσούτση.
Η συντροφικότητα, είναι ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που χαρίστηκε ποτέ στον άνθρωπο. Η δυνατότητα να βρει το ταίρι με το οποίο θα μοιραστεί χαρές και λύπες, επιτυχίες κι απογοητεύσεις, μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής. Μιας ζωής, που δείχνει να έχει νόημα μόνο αν μοιράζεται με κάποιον άλλο.
Άντρας και γυναίκα, γυναίκα και άντρας. Δύο οντότητες, πλασμένες να αλληλοσυμπληρώνονται και να ταιριάζουν. Κι όμως, η αλήθεια είναι πως οι διαφορές τους είναι χαωτικές. Kι όμως, αν θέλουν να είναι μαζί, συνθέτοντας ένα αρμονικό δίδυμο, θα πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις. Θα πρέπει να βαδίσουν προς την εικόνα που το επίδοξο έτερον ήμισυ, έχει πλάσει.
Κι επειδή πολλά έχουν γραφτεί για το τι θέλουν οι γυναίκες, σήμερα θ’αναπτύξουμε το τι ακριβώς θέλουν οι άντρες.
Καταρχάς το ανδρικό μυαλό φημίζεται για την απλότητά του. Μηδέν κι ένα, άσπρο και μαύρο. Όλες οι υπόλοιπες εκατό αποχρώσεις είναι προνόμιο-κατάρα του γυναικείου μυαλού. Γιατί οφείλουμε να το παραδεχτούμε πως αρέσει σ’εμάς τις γυναίκες να κάνουμε τη ζωή μας πολύπλοκη.
Αν λοιπόν για μια στιγμή, προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε τον τρόπο σκέψης και τα θέλω των ανδρών, η αναζήτηση συντρόφου θα έπαυε να είναι άθλος και θα γινόταν ευκολάκι. Βλέπεις αγάπη μου, πέντε πράγματα θέλουν οι δόλιοι. Και τα φωνάζουν, αλλά ποιά από μας τ’ακούει;
Ένας άντρας θέλει πλάι του μια γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της.Βέβαιη για όσα έχει να προσφέρει κι όχι έρμαιο των φοβιών και των ανασφαλειών της. Δεν την ψάχνει απαραιτήτως θεά. Οι μαρμαροκολώνες άλλωστε είναι στα μουσεία. Το μεσογειακό ταπεραμέντο έχει τις στρογγυλάδες του, πως να το κάνουμε; Έχεις καμπύλες. Και τι έγινε; Πάψε να είσαι ένα μηχανάκι παραγωγής ανασφαλειών κι ενίοτε κόμπλεξ κι αγάπησε τον εαυτό σου. Πως περιμένεις να σ’αγαπήσει ο άλλος, όταν εσύ μισείς τον καθρέφτη; Αυτοπεποίθηση αγάπη μου. Μια γυναίκα με προσωπικότητα, εσωτερική κι εξωτερική ομορφιά, πάντα περιποιημένη, με φινέτσα και γούστο. Ακριβώς αυτό που ένας άντρας ζητάει. Και στην τελική, αν κάτι δε σου αρέσει πάνω σου, άλλαξέ το, μη μιζεριάζεις.
Δοκίμασε να βγάλεις μια φωτογραφία μουτρωμένη, σοβαρή κι αγέλαστη κι άλλη μία με χαμόγελο. Σύγκρινέ τες. Τι βλέπεις; Στη μία είσαι σαν “καταζητείται dead or alive” και στην άλλη ένα πλάσμα που εκπέμπει θετική ενέργεια και φως. Για μάντεψε τώρα. Αν ένας άντρας είχε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο γυναίκες, έστω κι άνισης ομορφιάς, με τη μία να είναι βαρύ πεπόνι, αγαλματάκι αγέλαστο και την άλλη με χαμόγελο αστραφτερό και πηγαίο, τι θα διάλεγε; Σωστή απάντηση. Να χαμογελάς λοιπόν, δείχνει καθαρότητα ψυχής κι άνθρωπο θετικό κι αισιόδοξο.
Από τη φύση του, ο άντρας είναι φτιαγμένος να έχει μεγαλύτερες αντοχές από τη γυναίκα. Κανένα ζόρι όμως δεν περνά εύκολα, αν δεν έχεις έναν άνθρωπο να σε υποστηρίξει. Να είναι εκεί να σ’ακούσει όποτε το χρειαστείς, να σε συμβουλεύσει, να σε χαϊδολογήσει υποσχόμενο πως όλα θα περάσουν, όλα θα φτιάξουν προς το καλύτερο. Μια τέτοια γυναίκα χρειάζεται ένας άντρας δίπλα του. Που να τον στηρίξει στα δύσκολα, μιλώντας όπου κι όπως πρέπει, με σύνεση, δίχως επικρίσεις και ατάκες του τύπου “εγώ στα έλεγα”. Μια γυναίκα, που η κάθε της κουβέντα θα αποπνέει σεβασμό, κατανόηση, σοβαρότητα και κυρίως ωριμότητα. Οι γατουλίστικες συμπεριφορές είναι για το κρεβάτι, δε χωρούν στις σοβαρές συζητήσεις. Όσο για τις γυναικουλίστικες συμπεριφορές, είναι απλά για το ραφάκι της γεροντοκόρης.
Μια γυναίκα που ξέρει να χειρίζεται σωστά τον εγκέφαλό της, είναι κερδισμένη. Έχει χιούμορ, ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις και δεν κάνει το σύντροφό της να πλήττει. Αντιθέτως τον κάνει περήφανο, με το πόσο ετοιμόλογη και θετικά αποστομωτική μπορεί να παρουσιαστεί κατά περίπτωση. Είναι εκείνη η γυναίκα που ο άντρας δε θα διστάσει να συστήσει σε φίλους, συνεργάτες και συγγενείς, καθώς ξέρει ότι θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο. Ξέρει πως και πόσο να μιλήσει και κυρίως πότε να μη βγάλει άχνα. Προσοχή όμως, γιατί ένας άντρας δεν πρέπει να νιώθει λίγος απέναντι στη σύντροφό του. Η ευφυής λοιπόν γυναίκα, ξέρει να το παίζει και χαζή όσο κι όποτε χρειάζεται, ώστε να μην ξυπνά τυχόν ανασφάλειες στον άνθρωπό της. Εν τέλει εκεί κρύβεται και η μαγκιά. Να είσαι τόσο έξυπνη που να μη φοβάσαι να παρουσιαστείς χαζή, αν το φέρει η ανάγκη. Όλα για τον έρωτα.
Οι εποχές που η γυναίκα ήταν πλήρως εξαρτώμενη από τον άντρα έχουν παρέλθει προ πολλού και κανείς δεν τις θέλει πίσω. Ιδίως οι άντρες. Μια γυναίκα ανεξάρτητη, με δικές της ασχολίες, φίλους κι ενδιαφέροντα, είναι εκείνη που θ’αφήσει στον άντρα αυτό που αγαπά περισσότερο: ζωτικό χώρο. Το ότι σ’αγαπά και σε θέλει στη ζωή του, δε σημαίνει μάτια μου πως πρέπει να τον έχεις σιδεροδέσμιο 24 ώρες το 24ωρο. Κι αν δεν είσαι μαζί του, πρέπει να του κρεμάσεις το κινητό σκουλαρίκι; Όλο αυτό μεταφράζεται σε πίεση που ο άντρας δύσκολα αντέχει. Γι’αυτό καλός ο έρωτας, αλλά κράτα τα ενδιαφέροντα και τους φίλους σου. Άσ’τον να σε κυνηγήσει και λίγο, κακό δεν κάνει. Αυτό το λάθος κάνουμε και μετά τρέχουμε. Μας γνωρίζουν ανεξάρτητες, με πλούσια προσωπική ζωή και καταλήγουμε μετά από λίγο κρεμασμένες πάνω τους, πλήρως εξαρτώμενες, να μοιραζόμαστε και τον αέρα που ανασαίνουν. Κι όταν μας παρατήσουν, γιατί με τέτοια συμπεριφορά πολλές ελπίδες δεν έχουμε, βρισκόμαστε χωρίς άντρα, φίλους κι ενδιαφέροντα. Ποιός φταίει λοιπόν, αν όχι το κεφάλι μας; Γι’αυτό προσοχή.
Ούτε πλύση εγκεφάλου, ούτε χειρουργικές επεμβάσεις χρειάζονται για να πετύχεις αυτά τα πέντε απλά πράγματα που ένας άντρας αναζητά από τη γυναίκα. Απόφαση πρέπει να το πάρεις μόνο και ν’αφήσεις ψωνίστικες συμπεριφορές κι εγωισμούς στην άκρη. Μπορεί να μεγάλωσες σαν πριγκήπισσα, όπως όλες μας άλλωστε, αλλά η ατάκα “Έτσι είμαι εγώ και δεν αλλάζω”, δε νομίζω να βοηθήσει.
Ο έρωτας μάτια μου δε θέλει εγωισμό, ζορίζεται. θέλει μυαλά ανοιχτά κι εύπλαστα.
Πήξαμε στις θεωρίες, στην πράξη κολλάει το θέμα. Ξέρεις πλέον τι χρειάζεται να κάνεις.
Το μπαλάκι είναι στο γήπεδό σου. Εσύ κάνεις παιχνίδι φιλενάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...