Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σπιτικά καλλυντικά: 5 συνταγές για λάμψη

Δε χρειάζεστε γνώσεις χημείας, ούτε εργαστήριο εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να φτιάξετε σπιτικά καλλυντικά.... 


Για την ακρίβεια, με πολλά υλικά που θα βρείτε στα ντουλάπια της κουζίνας σας –και λίγα οικονομικά συστατικά από το φαρμακείο της γειτονιάς– και τις κατάλληλες συνταγές, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά θαύματα. Θα γλιτώσετε τόσο από έξοδα, όσο και από τις αλλεργίες που πολλές φορές προκαλούν στα ευαίσθητα δέρματα τα χημικά των καλλυντικών του εμπορίου.

Μπρονζέ πούδρα
Υλικά:
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. κακάο σε σκόνη
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
2 κ.γ. καλαμποκάλευρο
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή δενδρολίβανο

Ένα καθαρό δοχείο

Εκτέλεση:

Αναμείξτε πολύ καλά όλα τα υλικά. Προσθέστε παραπάνω από κάποια σκόνη αν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα της πούδρας, ενώ για περισσότερη λάμψη προσθέστε κανέλλα. Απλώστε την πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο.

Μάσκα μαλλιών για μπούκλες

Υλικά:
Μία ώριμη μπανάνα
Ένα αβοκάντο

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα δύο φρούτα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός. Απλώστε στα μαλλιά, από τις ρίζες ως τις άκρες, μετά το λούσιμο, και αφήστε τη μάσκα να δράσει για είκοσι λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.
Lip balm

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας
1 κουταλάκι του γλυκού κηρήθρα
10 σταγόνες αρωματικό έλαιο λεμόνι


Εκτέλεση:

Κόψτε ή τρίψτε σε πολύ λεπτά κομμάτια την κηρήθρα και ρίξτε την σε ένα μικρό κατσαρολακι με το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας. Ζεστάνετε περίπου 2 δάχτυλα νερό σε ένα μεγαλύτερο κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί τοποθετήστε μέσα το μικρότερο κατσαρολάκι (έτσι φτιάχνετε ένα μπεν μαρί). Διατηρήστε τη θερμοκρασία σε μεσαία με υψηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν το κερί και τα έλαια, χτυπώντας τα συνέχεια με το σύρμα. Όταν λιώσουν όλα βγάλτε το μικρό κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε το αρωματικό έλαιο. Αφήστε σε ένα μεταλλικό κουτάκι να κρυώσει για δέκα ώρες πριν το κλείσετε.

Μάσκα για μαύρους κύκλους, σακούλες και πρησμένα μάτια

Υλικά:

2 κουταλάκια του γλυκού πολτό φρέσκου αγγουριού ή ωμής πατάτας (καθαρισμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού γάλα σε σκόνη

Εκτέλεση: Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας συμπαγής πολτός. Αφήστε τον στο ψυγείο για 30 λεπτά να δροσιστεί, και προσθέστε μερικές σταγόνες νερό αν έχει πήξει πολύ όταν τον βγάλετε. Απλώστε το μείγμα σε όλη την περιοχή των ματιών, αφήστε να δράσει για δέκα λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Φυσικό foundation

Υλικά:
Για τη βάση:

Αραρούτι σε σκόνη (θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)
Προσθέστε ένα ή συνδυασμό των παρακάτω:
Κακάο σε σκόνη
Κανέλλα σε σκόνη
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Προαιρετικά: Ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε με τη βάση της σκόνης αραρούτι (1 κ.γ. για σκούρες επιδερμίδες, 1 κ.σ. για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες). Σταδιακά προσθέστε ένα ή συνδυασμό των: σκόνη κακάο, κανέλλα ή μοσχοκάρυδο μέχρι να πετύχετε τον επιθυμητό τόνο για την επιδερμίδα σας. Αν θέλετε περισσότερο συμπαγή υφή για το foundation σας προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba (ξεκινήστε με 5 σταγόνες και συνεχίστε αναλόγως). Πιέστε το μείγμα μέχρι να γίνει συμπαγές. Απλώστε το στο πρόσωπό σας με ένα πινέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...