Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

8 τροφές για να αποκτήσετε κοιλιά-πλάκα

8 τροφές για να αποκτήσετε κοιλιά-πλάκα
 Μήλα
Το λαϊκό ρητό: “Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα” ισχύει απόλυτα. Μια έρευνα που διεξήχθη στη Βραζιλία απέδειξε πως άνθρωποι που έτρωγαν τρία μήλα την ημέρα, στα πλαίσια δίαιτας, έχασαν περισσότερα κιλά από εκείνους που δεν έτρωγαν. Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, μια ουσία που έχει αντικαρκινική δράση. Ακόμη περιέχουν βιταμίνη C,  καροτίνη, αντιοξειδωτικά, φλαβονοείδη και άλλες θρεπτικές ουσίες.
Καρπούζια
Σε αντίθεση με τα όσα νομίζετε, το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού περιέχει πολλές βιταμίνες, ενώ παράλληλα έχει μόλις 30 θερμίδες/100 γραμμάρια. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1 και C, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, προστατεύουν τα μάτια και τον εγκέφαλο και ελαχιστοποιούν τις συνέπειες του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό.
Nτομάτες
Μια μεγάλη ντομάτα περιέχει μόνο 33 θερμίδες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση ντομάτας είναι εχθρός της παχυσαρκίας και θα σας βοηθήσει να χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά. Για εσάς που προσέχετε την επιδερμίδα σας είναι η ιδανική τροφή, αφού ο χυμός της είναι γνωστός για την αντηλιακή επίδρασή του.
Μπανάνες
Μπορείτε να την απολαμβάνετε καθημερινά ως σνακ. Είναι μύθος ότι οι μπανάνες παχαίνουν. Σίγουρα έχουν περισσότερες θερμίδες (90-130kcal) συγκριτικά με άλλα φρούτα, όμως έχουν  χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο. Περιέχουν βιταμίνες  A, C, E, B6, ποτάσσιο, κάλιο και μαγνήσιο.
Θαλασσινά
Αν τα εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, θα αποκτήσετε πιο λεπτή μέση και καλύτερη υγεία. Για εσάς που θέλετε να διατηρήσετε τη γραμμή σας, είναι μια υπερτροφή και γρήγορα θα καταφέρετε να μπείτε ξανά στο τζιν σας, που εδώ και καιρό δεν σας μπαίνει.
Αρνάκι
Το «αρνάκι άσπρο και παχύ» περιέχει βιταμίνη Β, πρωτεΐνη και τρυπτοφάνη. Είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας  και διαθέτει και 8 αμινοξέα-, σημαντικής αξίας για τον οργανισμό. Περιέχει βιταμίνες όπως νιασίνη, Β3,Β6,Β12, σελήνιο και ψευδάργυρο και αν το φάτε με σύνεση και σε μικρές ποσότητες θα δείτε αποτελέσματα και στη γραμμή σας.
Σέλερι
Είναι μια τροφή με «αρνητικές θερμίδες», που συστήνεται σε όλες σχεδόν τις δίαιτες αδυνατίσματος. Ένα φλιτζάνι περιέχει μόλις 19 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, ασβέστιο, μαγνήσιο και φωσφόρο, καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου και μαγγανίου, καθώς και βιταμινών Α, C και Κ. Έχει φυσικές καθαρτικές ιδιότητες και χαλαρώνει τα νεύρα που έχουν καταπονηθεί από άλλα τεχνητά καθαρτικά, καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα με φυσικό τρόπο.
Αβοκάντο

Μια πρόσφατη αμερικανική έρευνα διαπίστωσε πως όσοι καταναλώνουν σε τακτική βάση αβοκάντο εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα καλής χοληστερίνης (HDL), έχουν πιο λεπτή  μέση και χαμηλότερο σωματικό βάρος (4 κιλά λιγότερα κατά μέσο όρο από εκείνους που δεν τρώνε αβοκάντο).Περιέχει 4 γραμμάρια πρωτεΐνης και είναι ένα από τα φρούτα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...