Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιμέτωπες με ένα νέο χαράτσι-σοκ θα βρεθούν χιλιάδες διαζευγμένες γυναίκες

diatrofi-os-meso-diekdikisi

Φόρος 40% στη διατροφή από διαζύγιο!

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των συγκεκριμένων γυναικών, θεωρεί ότι τα ποσά της διατροφής που εισέπραξαν είναι εισοδήματα από «ελευθέρια επαγγέλματα» και τα φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ και με επιπλέον προκαταβολή φόρου 55% !
Αποτέλεσμα; Το ύψος του φόρου που καταλογίζεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να φτάνει το 40,3% του συνολικού ποσού της εισπραχθείσας κατά τη διάρκεια του 2013 διατροφής!
Παράδειγμα: Διαζευγμένη άνεργη γυναίκα κατά τη διάρκεια του 2013 ελάμβανε κάθε μήνα από τον πρώην σύζυγό της ποσό διατροφής 600 ευρώ. Συνολικά, το 2013 εισέπραξε 7.200 ευρώ. Κατά την εκκαθάριση της δήλωσής της, η ΓΔΔΕ φορολογεί το ποσό με 26% από το πρώτο ευρώ και καταλογίζει φόρο 1.872 ευρώ. Στη συνέχεια, καταλογίζει και προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου έτους!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρανοϊκή φορολόγηση της διατροφής ως εισόδημα από «ελευθέριο επάγγελμα» ισχύει μόνο εφόσον το συνολικό ποσό αυτής υπερβαίνει σε ετήσια βάση τις 5.000 ευρώ. Αν δεν υπερβαίνει το συγκεκριμένο ποσό, τότε αντιμετωπίζεται φορολογικά ως «εισόδημα μισθωτές υπηρεσίες».
Ως εκ τούτου, όποια γυναίκα έλαβε το 2013 διατροφή συνολικού ύψους μέχρι 5.000 ευρώ, γλιτώνει από την επιβολή φόρο εισοδήματος επειδή στην κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες ισχύειαφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ.
Πηγή : Ελευθερος Τύπος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...