Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Θέλετε να αδυνατίσετε εύκολα; Τότε μυρίστε

Αποτελεί το Νο1 της υγιεινής διατροφής, έχει νόστιμη γεύση, είναι γεμάτο...
από υγιή λιπαρά και παράγεται κατ' εξοχήν στη χώρα μας. 
Ωστόσο, τώρα επιστήμονες ανακάλυψαν ότι, απλά και μόνο αν το μυρίσουμε, είναι δυνατόν να χάσουμε βάρος!


Αναφερόμαστε, φυσικά, στο ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «American Journal of Nutrition», η μυρωδιά του ελαιόλαδου, προκαλεί αίσθημα πληρότητας στον οργανισμό, μέσω συγκεκριμένων εγκεφαλικών σημάτων που ενεργοποιούνται.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που έρευνα καταδεικνύει ότι το ελαιόλαδο μπορεί να αυξήσει το αίσθημα πληρότητας και να κάνει τον οργανισμό να νοιώσει χορτάτος.

Στο πλαίσιο της μελέτης, εθελοντές κλήθηκαν να καταναλώσουν για δύο ημέρες γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και γιαούρτι με λιπαρά εκχυλίσματα από λάδι ελιάς.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές μέτρησαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα και διαπιστώθηκε πως αυτοί που έφαγαν το γιαούρτι με το εκχύλισμα είχαν αυξημένη ροή αίματος σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται τυπικά με την κατανάλωση λίπους.

«Το διαιτητικό λίπος επιβραβεύει», τονίζει ο συν-συγγραφέας της μελέτης Δρ Αndreas Fritsche, καθηγητής διατροφικής ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Tübingen, στη Γερμανία.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η επιβράβευση αυτή στην πραγματικότητα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να κάνει κανείς δίαιτα.

«Εάν τρώτε μια τροφή χωρίς λιπαρά με εκχύλισμα από άρωμα που συνήθως συνδέεται με λίπος, θα έχετε την επιβράβευση της αίσθησης της πληρότητας, χωρίς τις αντίστοιχες θερμίδες», αναφέρει ο Fritsche.
gkourou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...