Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Είστε μέλλουσα μαμά και έχετε πρωινές ναυτίες; Δείτε πιο θα είναι το φύλο του μωρού σας

pregnat_eatingΝέα έρευνα που  διαδίδεται όλο και περισσότερο, η θυμοσοφία που θέλει τις γυναίκες που κυοφορούν κορίτσια, να παθαίνουν πρωινή ναυτία σύμφωνα με το govastileto.gr.
Αρκετές μεγάλες μελέτες, διεξήχθησαν σε διάφορες χώρες και έχοντας εξετάσει τη θεωρία αυτή, σχεδόν όλες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αν και με ορισμένους περιορισμούς.
Ειδικότερα, έχουν δείξει πως η θεωρία αυτή ισχύει για τις γυναίκες με πρωινή ναυτία κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης.
Μια από τις πιο πρόσφατες μελέτες διεξήχθη από επιδημιολόγους του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Οι επιστήμονες συνέκριναν 2.110 εγκύους οι οποίες είχαν νοσηλευθεί με πρωινή ναυτία κατά το πρώτο τρίμηνο με 9.783 εγκύους οι οποίες δεν είχαν χρειαστεί νοσηλεία.
Διαπίστωσαν ότι οι έγκυοι της πρώτης ομάδας είχαν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν κορίτσια _ όσες είχαν τα σοβαρότερα συμπτώματα (χρειάστηκαν νοσηλεία τρεις ή περισσότερες ημέρες) είχαν τις περισσότερες: 80% περισσότερες από ό,τι οι έγκυοι οι οποίες δεν νοσηλεύθηκαν λόγω υπερβολικών εμέτων.
Δύο άλλες μελέτες, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στις ιατρικές επιθεωρήσεις «The Lancet» και «Epidemiology», είχαν τα ίδια ευρήματα. Οι απανταχού ειδικοί πιστεύουν ότι για τη συσχέτιση ευθύνονται ορισμένες ορμόνες που παράγονται από τα θηλυκά έμβρυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...