Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Το τεστ με το ζαχαρωτό. Tα παιδιά που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το τεστ εξελίχθηκαν σε επιτυχημένους ενήλικες!(ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μετέπειτα έρευνα που διενεργήθηκε με βάση το κλασσικό πλέον ψυχολογικό πείραμα του 1960 στο Stanford, ερευνητές έβαλαν παιδιά σε ένα δωμάτιο και τους έδωσαν ένα ζαχαρωτό, λέγοντας τους ότι μπορούν είτε να το φάνε κατευθείαν, είτε να περιμένουν τον ερευνητή να επιστρέψει. Αν μπορούσαν να συγκρατηθούν, ο ερευνητής θα τους έδινε ένα ακόμα ζαχαρωτό.
Δείτε το  video :

 Αποδείχθηκε ότι τα παιδιά που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το τεστ με το ζαχαρωτό, εξελίχθηκαν σε πιο επιτυχημένους ενήλικες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παιδιά που έλαβαν μέρος.
Όπως αναφέρει στο άρθρο “Don’t!” του New Yorker , ο υπεύθυνος του πειράματος, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Stanford, Walter Mischel: “Αυτό που πραγματικά μετράμε με το πείραμα, δεν είναι η δύναμη της θέλησης ή ο αυτοέλεγχος, αλλά κάτι πιο σημαντικό, την ικανότητα των παιδιών να επωφεληθούν από μια κατάσταση την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν και στο τέλος να πάρουν αυτό που θέλουν, ένα ακόμα ζαχαρωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...