Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

4 λόγοι για να κάνετε σεξ στην εγκυμοσύνη

4 λόγοι για να κάνετε σεξ στην εγκυμοσύνη

Η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της κύησης είναι ασφαλής και οι ειδικοί συμφωνούν ότι, όταν κυλούν όλα φυσιολογικά, μπορεί να κάνει μόνο καλό!
Όταν οι γυναίκες διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνη τους, συνήθως η σεξουαλική τους ζωή «παγώνει». Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, όχι μόνο συμβάλλει θετικά στην εξέλιξη της κύησης κατά το τρίτο τρίμηνο, αλλά επιπλέον είναι καλό τόσο για την πνευματική σας υγεία όσο και για τη σχέση σας με το σύντροφό σας. Να, λοιπόν, το «καρέ» των βασικών λόγων που σας προτρέπει να αφήσετε το σώμα σας να εκφραστεί:

1. Το σεξ ενδυναμώνει τους δεσμούς 
Αρκετές γυναίκες ξαφνικά επικεντρώνονται μόνο στην εγκυμοσύνη τους, γεγονός που ενδέχεται να κάνει το σύντροφό τους να αισθάνεται περιθωριοποιημένος, όπως υποστηρίζει ο δρ. Πέπερ Σβαρτζ, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ. «Είναι σημαντικό να μοιράζεται το ζευγάρι τη σωματική αφοσίωση, ως έναν τρόπο διατήρησης των θεμελίων του οικοδομήματος της νέας του οικογένειας», λέει ο δρ. Schwartz.

2. Θα ανακαλύψετε καινούργιες στάσεις 
Η ιεραποστολική στάση απομυθοποιείται πολύ γρήγορα, αφού το να είναι ο σύντροφος από πάνω σας ενδέχεται να ασκεί πολλή πίεση στην κοιλιά σας. Προσπαθήστε να καθίσετε στην άκρη του κρεβατιού καθώς ο σύντροφός σας θα είναι γονατιστός ή καθιστός μπροστά σας. Ενδείκνυται και η στάση «κουτάλι», όπου και οι δυο σας είστε ξαπλωμένοι με φορά προς την ίδια κατεύθυνση.

3. Θα σας κάνει να νιώθετε «διαφορετικά»
Η εγκυμοσύνη αυξάνει την πίεση του αίματος στην ηβική περιοχή, πράγμα που εντείνει τον αισθησιασμό, οπότε ορισμένες γυναίκες βιώνουν έντονους οργασμούς, όπως υποστηρίζει η δρ. Κλαιρ Τζόουνς, μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Νοσοκομείο «Mount Sinai» του Τορόντο. Ο κόλπος, επίσης, είναι πιο υγρός λόγω των αυξημένων οιστρογόνων και το στήθος είναι πολύ πιο ευαίσθητο στο άγγιγμα.

4. Ο οργασμός είναι χαλαρωτικός
Όταν συντελείται η διαδικασία του οργασμού, εκκρίνεται στον οργανισμό οξυτοκίνη, η ορμόνη που παράγει ενδορφίνες, οι οποίες σας κάνουν να αισθάνεστε ευφορία και γαλήνη. Έτσι, σύμφωνα πάντα με το δρ. Σβαρτζ, όποτε συλλαμβάνετε τον εαυτό σας να καταβάλλετε από άγχος ή στρες, σκεφτείτε ότι το σεξ μπορεί να λειτουργήσει αγχολυτικά, ακόμα και να σας απαλλάξει από τους πόνους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...