Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

5 πράγματα που κάνουν οι υγιείς γυναίκες κάθε πρωί

5 πράγματα που κάνουν οι υγιείς γυναίκες κάθε πρωί


Αποβάλλετε το άγχος και αποκτήστε ενέργεια σε 5 απλά βήματα.


1. Πίνουν ζεστό νερό με λεμόνι
Το απόλυτο mix για ενυδάτωση. Βοηθάει στην πέψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα  και κάνει το δέρμα λαμπερό (χάρη στην βιταμίνη C και το ασκορβικό οξύ των εσπεριδοειδών), αποτοξινώνει και δίνει ενέργεια. Ναι, όλα αυτά.

2. Κινούνται
Πηγαίνουν για τρέξιμο, κάνουν yoga και stretching. Με αυτόν τον τρόπο το μυαλό και το σώμα αποβάλει το stress και ετοιμάζεται για τη νέα μέρα. 20 λεπτά αρκούν.

3. Διαλογίζονται
Ξεκινούν την ημέρα τους με λίγα λεπτά αποσύνδεσης από τον υπόλοιπο κόσμο. «Είναι σαν επανεκκίνηση για το μυαλό και τη ψυχή σου», λέει η Padmasree Warrior, η CTO των Cisco Systems. Ακόμα και δύο λεπτά χαλάρωσης και ακινησίας (χωρίς κινητά, tablets και υπολογιστές δίπλα) θα σας αναζωογονήσουν. Το εγγυάται και η Oprah.

4. Προγραμματίζουν τα to-dos τους.
Καταρχάς, εάν δεν έχετε to-do list, φτιάξτε αμέσως. Όπως είχε πει και ο Scott Halford στην ομιλία τουNeuroscience of Success στην Αθήνα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος προορίζεται για πολύ πιο σημαντικά πράγματα από ότι το να πρέπει να θυμάται πότε πχ πρέπει να πάμε για ψώνια, να πληρώσουμε τους λογαριασμούς, να απαντήσουμε σε εκείνο το email.
Ύστερα, στο ξεκίνημα κάθε εβδομάδας, μοιράστε τα tasks σε κάθε ημέρα, ανάλογα και με το πρόγραμμά σας.

Εάν σε κάθε ημέρα μαζεύονται πολλά tasks, ορίστε εκείνα με τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε πριν ή μετά τη δουλειά, μετά το μεσημεριανό ή το βράδυ. Προτεραιότητα έχουν τα πιο σημαντικά. Αφήστε εκείνα που δεν επείγουν για την επόμενη εβδομάδα.
Με αυτήν την τεχνική θα δείτε το άγχος και το stress να εξαφανίζεται.

5. Τρώνε πρωινό (και πακετάρουν το μεσημεριανό τους για τη δουλειά)
Είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Εάν πεινάς, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να δουλέψει σωστά. Για αυτό και ένα γεμάτο πρωινό (όχι ο σκέτος καφές δεν μετράει) επιβάλλεται. Πάρτε παράδειγμα από τη σχεδιάστρια Stacy Bendet, που όπως εξομολογήθηκε στο Forbes ξεκινάει τη μέρα της με δημητριακά με κινόα.
Όσο για το μεσημεριανό: το σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό, πιο νόστιμο και πιο οικονομικό. Επίσης δεν θα χρειάζεται να χάνουμε πολύτιμο χρόνο από τη δουλειά μας σκεπτόμενες από πού και τι να παραγγείλουμε. Ούτε να φτάνουμε σπίτι μας με άδειο το στομάχι επειδή δεν προλάβαμε να βρούμε κάτι να φάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...