Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

9 μυστικά της εγκυμοσύνης για τα οποία δε μιλά κανείς

3031487-poster-
Το σκέφτηκες καλά πριν κάνεις το μεγάλο βήμα;
Πριν αποφασίσεις να περάσεις τους επόμενους 9 μήνες με μία κοιλιά που θα μεγαλώνει και θα μεγαλώνει και θα φτάσει στο σημείο να μη σου επιτρέπει να δεις πόδια σου και το πάτωμα, νομίζουμε πως πρέπει να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα.

1. Η χειρότερη και πιο επώδυνη ακμή της ζωής σου

Η ακμή είναι για τις έφηβες; Αν μείνεις έγκυος αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις. Υπάρχει περίπτωση να γεμίσεις αηδιαστικά σπυράκια στο πρόσωπο, την πλάτη, το ντεκολτέ και να μην μπορείς να τα εξαφανίσεις.

2. Μύτη-εχθρός

Όλα θα σου μυρίζουν διαφορετικά. Οι παλιές μυρωδιές θα σου φαίνονται καινούργιες και όλα θα σε ενοχλούν. Άνθρωποι και φαγητά θα θέλεις να βρίσκονται μακριά σου.

3. Συνέχεια άρρωστη

Εμετοί και ναυτίες καλωσορίσατε. Αυτή θα είναι η νέα σου πραγματικότητα και θα νιώθεις μια φοβερή εξάντληση. Την αίσθηση της αφυδάτωσης δεν την γλιτώνεις. Η πρωινή αδιαθεσία θα χαλά όλη τη μέρα σου.

4. Παντού πόνοι

Θα σε πονάει η πλάτη σου, τα χέρια σου, τα πόδια σου, η μέση σου και όλα σου. Θα έχεις καούρες, πονοκεφάλους και φοβερό πρήξιμο. Πολύ πιθανό να μη σου κάνουν τα παλιά σου παπούτσια. Μην τα πετάξεις γιατί σε πολύ λίγο θα μπαίνεις ξανά.

5. Εγώ δεν ροχάλιζα

Το ροχαλητό σου μπορεί να ενοχλεί μέχρι και εσένα την ίδια. Εξαιτίας της κοιλιάς θα κοιμάσαι πάντα ανάσκελα οπότε το ροχαλητό είναι πιθανό να γίνει το χόμπι σου. Ένα ζευγάρι ωτοασπίδες θα σε βολέψει.

6. Πολύ ιδρώτας

Αχ αυτές οι ορμόνες. Μία πρόβα της κλιμακτηρίου θα είναι το εννιάμηνο της εγκυμοσύνης. Θα ιδρώνεις όταν κάνει κρύο, όταν κάνει ζέστη, όταν έχει βοριά ή και νοτιά.

7. Με τα αέρια τι γίνεται;

Κι αυτό θα το πάθεις κι ας μη το θέλεις καθόλου. Φτάνοντας στον 5ο μήνα θα έχεις κάποια αέρια. Θα μπαίνεις στα μαγαζιά και θα θέλεις απεγνωσμένα να πας σε ξέφωτο για να ανακουφιστείς.

8. Πάλι τουαλέτα;

Πάλι και πάλι. Θα πίνεις νερό θα τρέχεις στην τουαλέτα και τα ίδια ανά 15 λεπτά. Άσε που εκτός από την ακράτεια μπορεί να αντιμετωπίσεις και το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.

9. Συναισθηματικές διακυμάνσεις

Θα κλαις, θα γελάς, θα έχεις νεύρα, θα φωνάζεις, θα πέφτεις σε θλίψη, θα τα παθαίνεις όλα και όλα μαζί. Ξέρεις κι εσύ η ίδια πως θα είσαι παράλογη αλλά δε θα μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό.
Κουράγιο κορίτσι μου. Θα τα υποστείς όλα και τη στιγμή που θα κρατήσεις το μωράκι σου στην αγκαλιά θα τα ξεχάσεις όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...