Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Σας χωρίζει όταν φιλιέστε; Γιατί συμβαίνει & πώς να το διαχειριστείς

kissing parents
από τη Μαριάννα Σπυράκου-dearmom.gr
Αν κάθε φορά που σε φιλάει ο καλός σου το παιδί σας μπαίνει ανάμεσα για να σας χωρίσει, βάζει τα κλάματα ή απλά κάνει ό,τι μπορεί για να το σταματήσει, να ξέρεις ότι δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στο δικό σου σπίτι. Πολλά παιδιά ξαφνικά αντιδρούν στα φιλιά και στις εκδηλώσεις αγάπης των γονιών τους, αλλά αυτό δεν κρατάει για πάντα. Είναι μια φάση που θέλει απλώς σωστό χειρισμό από πλευράς σας.
Γιατί συμβαίνει;
Τα παιδιά μας θέλουν την αμέριστη προσοχή μας. Θέλουν να νιώθουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου μας. Το γεγονός ότι δε θέλει να σας βλέπει να έχετε μια προσωπική στιγμή, είναι καθαρά γιατί δε θέλει να νιώθει πως η προσοχή σας φεύγει από πάνω του και πηγαίνει κάπου αλλού, ακόμα και αν μοιράζεται μεταξύ των πιο αγαημένων του προσώπων. Είναι μια φάση που εκφράζεται μέσα από την άρνησή του να αντικρίζει οποιαδήποτε στιγμή τρφυερότητας δεν το έχει ως παραλήπτη και είναι μια κλασική παιδική αντίδραση.
Τι να κάνεις;
Με γνώμονα φυσικά ότι τα φιλιά σας είναι φυσιολογικά φιλιά που ανταλλάζουν δύο γονείς μπροστά στα παιδιά τους(τίποτα προκλητικό και τραβηγμένο, αλλά κοινωνικώς αποδεκτό),  δεν πρέπει να σταματήσεις να δείχνεις την αγάπη σου στον άντρα σου, ακόμα και αν το παιδί είναι παρόν.  Θα πρέπει να το μάθεις να διαχωρίζει τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.
Την επόμενη φορά που θα σας χωρίσει την ώρα που φιλιέστε, πες του ότι είναι φυσιολογικό να φιλιούνται δύο άνθρωποι όταν αγαπιούνται και όπως φιλάς και εσύ εκείνη έτσι φιλάς και τον πατέρα της επειδή τον αγαπάς. Αν σε ρωτήσει γιατί φιλιέστε στο στόμα, ενώ μεταξύ σας δεν το κάνετε, εξήγησε ότι άλλο είναι το φιλί που ανταλλάζουν δύο άνθρωποι όταν έχουν σχέση ή είναι παντρεμένοι και άλλο με τα παιδιά και τους φίλους, όλα όμως είναι φιλιά αγάπης.
Μην υποκύψεις σε κλάματα και μπεις στη διαδικασία να φοβάσαι να πιάσεις το χέρι του καλού σου. Με λίγη υπομονή και επιμονή στο φυσιολογικό και φυσικά με δεδομένο ότι το παιδί σου λάμβάνει την προσοχή που πρέπει, συνέχισε να είσαι τρυφερή με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και να προωθείς υγιή πρότυπα αγάπης και συμβίωσης μέσα στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...