Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Από τι καθορίζεται το πόσους φίλους θα κάνεις;;; -

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που καθορίζει πόσους φίλους έχουμε στη ζωή μας;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πραγματοποίησαν έρευνα, προκειμένου να εξετάσουν πώς ο «βομβαρδισμός» κοινωνικών επαφών, επηρεάζει τους «φίλους» μας.

Για τις 

ανάγκες της μελέτης, παρακολούθησαν μέσω των κινητών τηλεφώνων τους το ιστορικό επικοινωνίας 24 φοιτητών για ένα διάστημα 18 μηνών και ενώ οι ίδιοι βρίσκονταν σε στάδιο μετάβασης από το σχολείο στο πανεπιστήμιο ή από το πανεπιστήμιο στην αγορά εργασίας.

Πρόκειται για δύο περιόδους κατά τις οποίες τείνουμε να γνωρίζουμε καινούργια άτομα και να κάνουμε νέους φίλους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Proceedings of the National Academy of Sciences», οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να έχουν πέντε με οκτώ στενούς φίλους στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Ο «κύκλος» αυτός φαίνεται να διατηρείται σταθερός, καθώς κάθε φορά που οι δεσμοί με παλαιότερους φίλους χαλαρώνουν, προστίθενται νέοι, με τους οποίους οι δεσμοί συσφίγγονται.

«Ο αριθμός στενών φίλων από άτομο σε άτομο ποικίλλει, ωστόσο αυτό που βλέπουμε σε γενικές γραμμές είναι ότι τείνουμε να διατηρούμε στενές σχέσεις με έναν μικρό αριθμό ατόμων - έτσι όταν προστίθενται στην παρέα νέοι φίλοι, παλαιότεροι, με τους οποίους δεν επικοινωνούμε πια, απλά "εγκαταλείπουν'' τον στενό κοινωνικό μας κύκλο», εξηγεί ένας εκ των ερευνητών που συμμετείχαν στη μελέτη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Εξελικτικής Ψυχολογίας Ρόμπιν Ντάνμπαρ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ότι ενδεχομένως να υπάρχει ένα φυσικό «όριο» ως προς τον αριθμό των στενών φίλων που μπορεί να διαχειριστεί ο εγκέφαλός μας.
onmed.gr - See more at: http://www.aniwthoi.net/2014/01/blog-post_3975.html#sthash.Bv4F1fxv.dpuf

Το ΄ξερες; - Γιατί εμείς οι άνθρωποι κλαίμε; Τι είναι τα δάκρυα;

Αλήθεια, γιατί κλαίμε; Τι μας συμβαίνει; Τι είναι τα δάκρυα και γιατί παράγονται; Δείτε εδώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για το κλάμα και τα δάκρυα.Οι άνθρωποι παράγουν δάκρυ για διάφορους λόγους. Όπως όλοι μας ξέρουμε, μπορεί να παράγουμε δάκρυα για άσχετους λόγους με τα συναισθήματα (πχ αν μπει ένα σκουπιδάκι).Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρεις τύποι δακρύων: τα βασικά, τα ανακλαστικά και τα συναισθηματικά.

Τα βασικά, παράγονται για να κρατάνε το μάτι μας υγρό και να μπορεί να κινείται με ευκολία (σαν λιπαντικό).

Τα ανακλαστικά δημιουργούνται όταν κάτι ενοχλήσει το μάτι μας, για να το καθαρίσει από αυτή την «τοξική» για το μάτι, ουσία.

Τα συναισθηματικά παράγονται όταν ερχόμαστε σε έντονη συναισθηματική σύγχυση. Σκεφτείτε το σαν ξέσπασμα του οργανισμού μας, που θα τον βοηθήσει να «μαλακώσει» αυτό το έντονο συναίσθημα.

Για παράδειγμα κλαίμε γιατί ήρθαμε σε μία έντονη συναισθηματική κατάσταση που δεν μπορούμε να αντέξουμε. Έτσι, με το δάκρυ, μαλακώνει το συναίσθημα αυτό και νιώθουμε κάπως καλύτερα!

Επίσης, όταν θέλουμε να γελάσουμε τόσο πολύ, που αν και θα θέλαμε, δεν μπορούμε περισσότερο, βγάζουμε δάκρυα που θα μαλακώσουν την ένταση αυτή και θα μας καλμάρει κάπως!

Γιατί κλαίμε;

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες γιατί κλαίμε.

Η επικρατέστερη είναι ότι υπάρχουν πρωτεΐνες στα συναισθηματικά δάκρυα που εμπεριέχονται ας το πούμε, σε κάποιες ορμόνες μας.

Για να το πούμε απλά και κατανοητά, οι ορμόνες αυτές καθορίζουν τα συναισθήματά μας.

Όταν φτάσουν σε υψηλά επίπεδα οι ορμόνες, κλαίγοντας, απελευθερώνονται με το δάκρυ οι πρωτεΐνες που προαναφέραμε, με αποτέλεσμα να πέφτουν τα επίπεδα των ορμονών αυτών και να νιώθουμε καλύτερα! Δεν είναι βέβαια ακριβώς έτσι απλά, αλλά αυτή είναι η γενική λογική.

Οι γυναίκες έχουν περισσότερες ορμόνες που είναι πιο ασταθείς. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πιο ευαίσθητες, πιο κυκλοθυμικές(= σκαμπανεβάσματα και αστάθεια της διάθεσης χωρίς λόγο) και κλαίνε συχνότερα.

Πάντως το κλάμα είναι μια φυσική ας το πούμε «άμυνα» του οργανισμού. Για να το πούμε απλά, μας βοηθάνε να 'ρθούμε στα ίσια μας!

Τα μωρά;

Τα μωρά κλαίνε πολλές φορές γιατί δεν έχουν παρά μόνο αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας!

Όταν πεινάνε κλαίνε για να δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά και να μαντέψουμε ότι πεινάν. Αν τα ταΐσουμε και δεν τρώνε και συνεχίζουν να κλαίνε, σημαίνει ότι τους ενοχλεί κάτι άλλο, και πάει λέγοντας!

Έτσι, έμμεσα μας καθοδηγούν στο πρόβλημά τους ώστε να τους το λύσουμε.

ΠΗΓΗ

Οι φόροι - έκπληξη και τα νέα τεκμήρια το 2014

Οι φόροι - έκπληξη και τα νέα τεκμήρια το 2014
Από την 1η Ιανουαρίου αλλάζουν τα πάντα στους άμεσους φόρους εισοδήματος: μέτρα όπως η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και των εκπτώσεων φόρου εισοδήματος, η επιβολή φόρου 26%-40,3% στα καθαρά εισοδήματα των αυτοαπασχολουμένων, η κατάργηση των ειδικών αφορολογήτων για προστατευόμενα τέκνα και των εκπτώσεων φόρου για οικογενειακές δαπάνες (ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, τόκους δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.), η επιβολή φόρου 10%-33% στα εισοδήματα από ακίνητα και η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των κερδών των εταιρειών από το επίπεδο του 20% στα επίπεδα του 26%-33% αλλάζουν το τοπίο στη φορολογία.

Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό, τα έσοδα που θα επιδιώξει να εισπράξει το Δημόσιο από τη φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων (μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών και εισοδηματιών) και των εταιρειών (Α.Ε., ΕΠΕ, Ο.Ε., Ε.Ε. κ.λπ.) θα είναι αυξημένα κατά 11,5% ή κατά 1,33 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται έτσι ότι κάθε νοικοκυριό θα κληθεί να πληρώσει περίπου 878 ευρώ περισσότερα σε σχέση με ό,τι πλήρωσε το 2013 για φόρους εισοδήματος.

Νέα τεκμήρια

Από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και ένα νέο αυστηρότερο καθεστώς τεκμηρίων για τον προσδιορισμό των ελάχιστων εισοδημάτων όλων των φυσικών προσώπων. Ετσι, τα χρήματα που δαπανούν οι φορολογούμενοι για να αγοράζουν ακίνητα, επιχειρήσεις, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ή να αναγείρουν οικοδομές, καθώς και τα κεφάλαια που θα διαθέτουν για να συστήνουν νέες επιχειρήσεις ή για να συμμετέχουν στα μετοχικά κεφάλαια υφιστάμενων επιχειρήσεων θα μετράνε στον υπολογισμό από την Εφορία των εισοδημάτων τους ως «τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων».

Τα νέα αυτά τεκμήρια θα προστίθενται στα ποσά των υπόλοιπων τεκμηρίων που ήδη ισχύουν (π.χ. στα ποσά των ετήσιων δαπανών για την εξόφληση στεγαστικών, καταναλωτικών ή προσωπικών δανείων και πιστωτικών καρτών, για την αγορά αυτοκινήτων, δικύκλων, τρικύκλων, σκαφών αναψυχής, κινητών αντικειμένων αξίας μεγαλύτερης των 10.000 ευρώ κ.λπ.), καθώς επίσης και στα ποσά των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης που ήδη ισχύουν για τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτων, κατοικιών, σκαφών αναψυχής κ.λπ., με συνέπεια να εκτοξευτούν στα ύψη τα ποσά των τεκμαρτών εισοδημάτων που θα πρέπει να καλύπτουν οι φορολογούμενοι με βάση τα πραγματικά τους έσοδα και εισοδήματα.

Εφόσον τα εισοδήματα του 2014 που θα δηλωθούν το 2015 είναι χαμηλότερα από το άθροισμα των τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και των αντίστοιχων διαβίωσης, ο φορολογούμενος θα καλείται να πληρώνει υπέρογκο φόρο με βάση το τεκμαρτό και όχι το δηλωθέν εισόδημά του.

Τι χάνουν οι φορολογούμενοι με το νέο σύστημα

«Κάθε πέρσι και καλύτερα» θα πουν και φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι, που θα δουν το καθαρό διαθέσιμο εισόδημά τους να μειώνεται ακόμα περισσότερο τη νέα χρονιά.
Χαμένοι από τις αλλαγές που έγιναν το 2013 στην κλίμακα φόρου εισοδήματος, ακόμα κι αν συνυπολογιστεί το νέο επίδομα τέκνων, είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ, μισθωτοί και συνταξιούχοι με 1 παιδί και εισόδημα πάνω από 23.000 ευρώ, μισθωτοί και συνταξιούχοι με 2 παιδιά και εισόδημα πάνω από 22.000 ευρώ, μισθωτοί και συνταξιούχοι με 3 παιδιά και εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ αλλά, κυρίως, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με 4 παιδιά και εισόδημα πάνω από 16.000 ευρώ. Με το νέο σύστημα φορολόγησης:

1 Χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, όλα τα φυσικά πρόσωπα: μισθοσυντήρητοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και εισοδηματίες.

2 Οι μη μισθωτοί χάνουν όλες τις εκπτώσεις φόρου εισοδήματος. Για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013 οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι εισοδηματίες δεν θα ισχύσει το 2014 καμία από τις ρυθμίσεις που προβλέπουν την έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος ποσοστού μέχρι 10% από τις ετήσιες δαπάνες για ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις, ιατρικές εξετάσεις, νοσήλια, δωρεές χρηματικών ποσών και διατροφή λόγω διαζυγίου.

3 Καταργείται το μέτρο των αποδείξεων για τους μη μισθωτούς φορολογούμενους. Για τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τους εισοδηματίες δεν ισχύει φέτος ως κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών η συγκέντρωση συγκεκριμένου ποσού αποδείξεων για την κατοχύρωση κάποιου αφορολόγητου ορίου εισοδήματος, αφού όλες οι διατάξεις που μείωναν την τελική φορολογική τους επιβάρυνση έχουν πλέον καταργηθεί. Για τους μισθωτούς άγνωστο παραμένει αν θα δοθεί τελικά κάποιο κίνητρο, εκτός από το «πρόστιμο» 22% για κάθε απόδειξη που δεν μαζεύουν στο εξής μέχρι να καλύψουν τουλάχιστον το 10% του πραγματικού ή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματός τους.

4 Δεν θα ισχύσουν ούτε για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οι ρυθμίσεις που προβλέπουν την έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος ποσοστού μέχρι 10% από τις ετήσιες δαπάνες για ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής και τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας. Τα μόνα ποσά δαπανών που θα αναγνωρίζονται για έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων θα είναι το 10% της διατροφής που καταβλήθηκε λόγω διαζυγίου και το 10% των δωρεών προς το Δημόσιο ή προς ιδιωτικούς φορείς. Επιπλέον, τα έξοδα για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη θα εκπίπτουν σε ποσοστό 10% από τον φόρο εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπερβαίνουν το 5% του συνολικού δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος και μόνο κατά το μέρος που υπερβαίνουν το όριο αυτό.

5 750.000 αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή φορολογούμενοι που ασκούν ατομικώς εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και ελεύθερα επαγγέλματα, θα κληθούν να καταβάλουν εξοντωτικούς φόρους με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ των καθαρών φορολογητέων εισοδημάτων που θα εμφανίσουν πως είχαν το έτος 2013. Σε κάθε περίπτωση που το εισόδημα θα υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό θα φορολογείται με συντελεστή 33%. Η τελική επιβάρυνση επί των καθαρών εισοδημάτων θα φτάνει σε πολλές περιπτώσεις το 40,3%, καθώς οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονται και με προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, η οποία θα προσαυξάνει τον κύριο φόρο (26%x1,55=40,3%). Ακόμη και όσοι αυτοαπασχολούμενοι δηλώσουν ζημίες λόγω της οικονομικής κρίσης θα υποχρεωθούν να εμφανίσουν τεκμαρτά καθαρά κέρδη με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης (τα τεκμήρια διαβίωσης) για τα σπίτια στα οποία διαμένουν και για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν! Επί των ανύπαρκτων αυτών κερδών θα φορολογηθούν κι αυτοί με 26% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου 55%, που θα ανεβάζει την τελική επιβάρυνση στο 40,3%!

6 Για μισθώματα που εισέπραξαν φέτος τα φυσικά πρόσωπα θα φορολογηθούν το 2014 με ξεχωριστή αυτοτελή κλίμακα φόρου εισοδήματος, η οποία θα προβλέπει συντελεστές φόρου 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον ποσό (για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος άνω των 12.000 ευρώ).

7 Αυξάνεται η φορολογία των καθαρών κερδών των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην Β’ κατηγορίας) από 20% σε 26% μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ και από 20% σε 33% για το υπερβάλλον ποσό. Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης θα ισχύσει για τα κέρδη της χρήση του 2013 που θα φορολογηθούν το 2014.

8 Αυξάνεται η φορολογία των κερδών των Ο.Ε. και Ε.Ε. που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ’ κατηγορίας) από 20% σε 26%. Η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης θα ισχύσει για τα κέρδη χρήσης 2013 που θα φορολογηθούν το 2014.

9 Αυξάνεται η φορολογία των κερδών των Α.Ε. και των ΕΠΕ από 20% σε 26% για τη χρήση του 2013. Η επιβάρυνση περιορίζεται από τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των μερισμάτων από 25% σε 10%.

Μισθωτοί

Μισθωτός έγγαμος με τρία παιδιά και ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ για το 2012 και το 2013 πραγματοποίησε τόσο το 2012 όσο και το 2013 ετήσιες δαπάνες 2.400 ευρώ για ενοίκια κύριας κατοικίας, 3.000 ευρώ για δίδακτρα φροντιστηρίων (1.000 ευρώ για κάθε παιδί) και 1.200 ευρώ για ασφάλιστρα ζωής.

Φόρος 2013
(στο εισόδημα του 2012):

Δηλωθέν εισόδημα:
25.000 ευρώ

Φόρος με βάση την κλίμακα για τα 3 τέκνα:
2.970 ευρώ

Μείωση φόρου λόγω ενοικίων:
100 ευρώ

Μείωση φόρου λόγω διδάκτρων:
300 ευρώ (100 ευρώ για κάθε παιδί)

Μείωση φόρου λόγω ασφαλίστρων ζωής:
120 ευρώ

Τελικό ποσό αναλογούντος φόρου εισοδήματος:
2.450 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 2.970 - (100 + 300 + 120) = 2.450 ευρώ

Φόρος 2014
(στο εισόδημα του 2013):

Δηλωθέν εισόδημα:
25.000 ευρώ

Φόρος με βάση τη νέα κλίμακα (χωρίς πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τέκνα): 3.800 ευρώ

Ο φόρος στο εισόδημα του 2013 θα υπολογιστεί όχι μόνο χωρίς πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα τέκνα, αλλά και χωρίς καμία μείωση λόγω των δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα και ασφάλιστρα ζωής,
καθώς οι διατάξεις που προβλέπουν εκπτώσεις μέχρι ποσοστού 10% των δαπανών αυτών από τον φόρο καταργήθηκαν με τους ν. 4110/2013 και 4172/2013.

Τελικό ποσό φόρου εισοδήματος 3.800 ευρώ

ΑΥΞΗΣΗ 55%

Ο τρίτεκνος μισθωτός, παρά το γεγονός ότι τόσο το 2012 όσο και το 2013 είχε το ίδιο ετήσιο εισόδημα και τις ίδιες δαπάνες για ενοίκια, δίδακτρα και ασφάλιστρα ζωής, θα καταβάλει για το έτος 2013 φόρο εισοδήματος αυξημένο κατά 1.350 ευρώ ή κατά 55%!

Επαγγελματίες

Αγαμος με ατομική επιχείρηση λιανικής πώλησης ενδυμάτων είχε καθαρά κέρδη 5.000 ευρώ το 2012 και 3.000 ευρώ το 2013. Ο φορολογούμενος διαμένει σε διαμέρισμα 80 τ.μ. και έχει κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.600 κυβικών εκατοστών, το οποίο αγόρασε το 2005.

Φόρος 2013 (στο εισόδημα του 2012):

Δηλωθέν εισόδημα: 5.000 ευρώ

Εισόδημα βάσει τεκμηρίων διαβίωσης:

α) Ελάχιστο τεκμήριο: 3.000 ευρώ
β) Τεκμήριο για το διαμέρισμα: 80 τ.μ. x 40 ευρώ/τ.μ.= 3.200 ευρώ
γ) Τεκμήριο για το Ι.Χ. αυτοκίνητο: 4.480 ευρώ

Σύνολο τεκμαρτού εισοδήματος: 10.680 ευρώ

Ο φόρος υπολογίστηκε με την ενιαία φορολογική κλίμακα, στην οποία ίσχυε μηδενικός συντελεστής φόρου για τα πρώτα 5.000 ευρώ (αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ) και συντελεστής 10% για τα επόμενα 5.680 ευρώ του ετησίου εισοδήματος.

ΣΥΝΟΛΟ: 10.680
(-5.000 + 5.680 Χ 10% ) = 568 ευρώ

Φόρος 2014
(στο εισόδημα του 2013):

Δηλωθέν εισόδημα: 3.000 ευρώ

Εισόδημα βάσει τεκμηρίων διαβίωσης:

α) Ελάχιστο τεκμήριο: 3.000 ευρώ
β) Τεκμήριο για το διαμέρισμα: 80 τ.μ. x 40 ευρώ/τ.μ.= 3.200 ευρώ
γ) Τεκμήριο για το Ι.Χ. αυτοκίνητο: 4.480 ευρώ

Σύνολο τεκμαρτού εισοδήματος: 10.680 ευρώ

Ο φόρος θα υπολογιστεί με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ του ετήσιου τεκμαρτού εισοδήματος των 10.680 ευρώ.

ΣΥΝΟΛΟ: 10.680 Χ 26% =2.776,80 ευρώ

ΑΥΞΗΣΗ 388,87%

Συνεπώς, για τον φορολογούμενο με την ατομική επιχείρηση λιανικής πώλησης ο φόρος επί του εισοδήματος του 2013 θα είναι αυξημένος κατά 2.208,80 ευρώ ή κατά 388,87% σε σύγκριση με τον φόρο επί του εισοδήματος του 2012.
πηγή: newmoney.gr

Kinky ή normal σεξ

Kinky ή normal σεξ
Οι κοινωνιολόγοι Κρισάνα Νόρθαπ, Πέπερ Σβαρτς και Τζέιμς Γουάιτ με βάση τις απαντήσεις διαδικτυακής έρευνας που έδωσαν πάνω από 70.000 άνθρωποι, απεφάνθησαν  πως  δεν υπάρχουν φυσιολογικές  καταστάσεις στο κρεβάτι. 

 Το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα ένα ποσοστό που αγγίζει  το 86%  υποστήριξε ότι ένα περιπετειώδες, kinky σεξ,  τους απογειώνει ερωτικά αφού σπάει την ερωτική πλήξη. Μάλιστα δεν δίστασαν να ομολογήσουν  ότι την νύχτα εκείνη  την  σκέφτονται συνέχεια και την αναπολούν.Όσον αφορά τη συχνότητα, παρ’ότι πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να ρωτήσουν τους γύρω τους ώστε να μάθουν πόσο συχνά θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουν σεξ, φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποια «χρυσή τομή», καθώς η σεξουαλική ζωή των άλλων δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες εάν κάνουμε κάτι διαφορετικά δε σημαίνει πως το κάνουμε λάθος.  Μάλσιτα οι συγκρίσεις μπορεί να είναι καταστροφικές και να καλλιεργήσουν αδικαιολόγητα την ανασφάλεια.  Ένα ακόμη στοιχείο  που κατέδειξε η ίδια  έρευνα και προκάλεσε την έκπληξη των επιστημόνων ήταν το γεγονός ότι το 48% των ανδρών δεν επιθυμεί περισσότερο σεξ από τη σύντροφό του, αλλά περισσότερη επικοινωνία.


 πηγή: iatropedia.gr

Τι πρέπει να τρώει ο άνδρας για να είναι γόνιμος

Τι πρέπει να τρώει ο άνδρας για να είναι γόνιμος
Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε υπογόνιμους άνδρες, σε αυτούς δηλαδή που ήταν λιγότερο γόνιμοι σε σχέση με το μέσο όρο, αλλά ωστόσο ικανοί να τεκνοποιήσουν.

Η υπογονιμότητα επηρεάζει έναν στους 20 άνδρες και ευθύνεται για τις μισές συλλήψεις οι οποίες άργησαν να πραγματοποιηθούν. Εκτιμάται ότι το 80% των περιπτώσεων  περίπου, οφείλεται στην επίδραση του οξειδωτικού στρες στον αριθμό και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων.

Το οξειδωτικό στρες συμβαίνει όταν κάποια μόρια, γνωστά ως ελεύθερες ρίζες, τα οποία είναι παραπροϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού, καταστρέφουν το DNA και την λειτουργική ικανότητα των κυττάρων. Τα αντιοξειδωτικά , συμπεριλαμβανομένων και κάποιων βιταμινών και θρεπτικών ουσιών, σταθεροποιούν τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην προστασία των κυττάρων. Είναι δυνατόν λοιπόν η συστηματική κατανάλωση αντιοξειδωτικών ουσιών να αυξήσει την πιθανότητα ενός ζευγαριού να συλλάβει.

Στα πλαίσια της ανασκόπησης εξετάστηκαν 3000 ζευγάρια που λάμβαναν κάποια θεραπεία υπογονιμότητας όπως είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση και η σπερματέγχυση. Όλες οι μελέτες εξέταζαν το ρόλο ενός ή περισσότερων αντιοξειδωτικών στην έκβαση της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Με βάση την επίτευξη 96 κυήσεων σε 964 ζευγάρια που συμμετείχαν σε 15 μελέτες, οι ερευνητές βρήκαν πως η λήψη αντιοξειδωτικών από τους άνδρες που βρίσκονται σε θεραπεία υπογονιμότητας, τετραπλασιάζει την πιθανότητα σύλληψης. Παράλληλα η λήψη αντιοξειδωτικών βρέθηκε να πενταπλασιάζει την πιθανότητα γέννησης ενός ζωντανού παιδιού.

Επειδή όμως υπήρχε και μελέτη που δεν βρήκε βελτίωση στην ποιότητα του σπέρματος μετά την πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών, οι ερευνητές είναι προσεκτικοί στην ερμηνεία και τη γενίκευση των αποτελεσμάτων και τονίζουν την αναγκαιότητα  πραγματοποίησης νέων μελετών. Άλλωστε ένα σημαντικό μειονέκτημα της ανασκόπησης είναι η ετερογένεια των μελετών που συμπεριλήφθηκαν σε αυτή, ως προς τον τύπο και τον αριθμό των αντιοξειδωτικών που χρησιμοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτιμηθεί σωστά η αποτελεσματικότητα των ουσιών αυτών.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα αντιοξειδωτικά δεν αποτελούν τη θεραπεία της υπογονιμότητας. Ακόμα κι αν συγκεκριμένα σκευάσματα αποδειχτούν αποτελεσματικά χρειάζεται περαιτέρω έρευνα που θα καθορίσει ποια ζευγάρια μπορούν να επωφεληθούν από τα σκευάσματα αυτά. Οι ερευνητές άλλωστε τονίζουν πως τις ουσίες αυτές μπορεί να τις λάβει κανείς και με την κατανάλωση τροφών όπως είναι τα πράσινα λαχανικά, τα cranberries, οι ντομάτες και το τυρί mozzarella.

Η πρόσληψη αντιοξειδωτικών σκευασμάτων δεν μπορεί να βλάψει τον οργανισμό, απλά ακόμα δεν είναι γνωστό ποιες ουσίες είναι ευεργετικές και σε ποια δοσολογία.

Πηγή:andrologia.gr

Μαγευτικά σοκάκια στις πόλεις του κόσμου!

Μαγευτικά σοκάκια στις πόλεις του κόσμου!
Στις μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο δεσπόζουν τα ψηλά κτήρια, οι ουρανοξύστες, οι δρόμοι και γενικά ογκώδεις κατασκευές. Μέσα σε αυτό το έντονα ασικό τοπίο μια νοσταλγική νότα αλλοτινής εποχής δίνουν οι παλιές γειτονιές που άντεξαν στο χρόνο διατηρώντας το χαρακτήρα τους με στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με όμορφες προσόψεις στα σπίτια και με ανθισμένα μπαλκόνια όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα. Διαθέσιμα συνήθως μόνο για πεζούς, τα γραφικά δρομάκια ανά τον κόσμο αποτελούν τη χαρά του επισκέπτη αλλά και του φωτογράφου.

1. Antibes, Γαλλία
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
2. Jerez, Ισπανία 
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
3. Eguisheim, Γαλλία
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
4. Alberobello, Ιταλία
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
5. Cunda, Τουρκία
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
6. Βενετία, Ιταλία
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
7. Giverny, Γαλλία

perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
8. Lombard Street, San Francisco, ΗΠΑ
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
9. Bόννη, Γερμανία
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
10. Orvieto, Ιταλία


perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
11. Acorn Street, Βοστώνη, ΗΠΑ
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
12. Fiskargränd, Visby, Σουηδία
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!


13. Frigiliana, Ισπανία
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
14. Cartagena, Κολομβία
perierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!
15. Πλάκα, Αθήναperierga.gr - Μαγευτικά δρομάκια στον κόσμο!

perierga.gr

Η μεγάλη νύχτα του «αμαρτωλού» Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Η μεγάλη νύχτα του «αμαρτωλού» Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – 15 εντάλματα σύλληψης για τα «κόκκινα» δάνεια – Τα ηχηρά ονόματα και η ζημιά εκατομμυρίων €

Μέγεθος κειμένου
Η μεγάλη νύχτα του «αμαρτωλού» Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – 15 εντάλματα σύλληψης για τα «κόκκινα» δάνεια – Τα ηχηρά ονόματα και η ζημιά εκατομμυρίων €

- Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου
- Μια σύλληψη είχε γίνει μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης για τα επισφαλή δάνεια τουΤαχυδρομικού Ταμιευτηρίου
- Αναζητούνται 15 άτομα, ανάμεσά τους ο πρώην διοικητής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης
- Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Δημήτρης Κοντομηνάς που φέρεται να εμπλέκεται
- Τι "απαντούν" κύκλοι του γνωστού επιχειρηματία
- Απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματα τα αδικήματα που βαραίνουν όσους κατηγορούνται για την υπόθεση
- Η έρευνα αφορά στην περίοδο 2006-2011

Επισφαλή δάνεια, επιχειρηματίες, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του «κακού» Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εμπλεκόμενη σε μια υπόθεση που πολλοί γνώριζαν αλλά τώρα έρχεται στο φως μέσω συλλήψεων και ενταλμάτων.

«Αμαρτωλές» περίοδοι με τα δάνεια να δίνονται αφειδώς και χωρίς να έχει ο δανειολήπτης τις εγγυήσεις πως μπορεί να τα αποπληρώσει. Αυτά αναφέρει το κατηγορητήριο που έχει ήδη συνταχθεί για «ηχηρά» ονόματα του επιχειρηματικού χώρου, όπως ο Δημήτρης Κοντομηνάς.
Γνωστοί επιχειρηματίες είναι και πρώην μέλη της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βαρύνονται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
15 εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί, μια σύλληψη έχει ήδη γίνει, αυτή του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΤΤ, Μάριου Βαρότση που κρατείται στη ΓΑΔΑ, ενώ οι εμπλεκόμενοι είναι 20. Όσο για τη ζημιά που προκλήθηκε το Τ.Τ.; Μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ!

Μεταξύ εκείνων που αναζητούνται είναι και οι πρώην διοικητές του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης και Κλέων Παπαδόπουλος, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Χάρης Σιγανός, γενικός διευθυντής επενδυτικής τραπεζικής και θυγατρικών και διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ), ο Μιχάλης Έλληνας, Κύπριος εφοπλιστής, καθώς επίσης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, που όμως τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Πληροφορίες αναφέρουν πως άτομα του περιβάλλοντός του δήλωσαν πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Η έρευνα, που βασίστηκε στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε αυτό βασίστηκαν οι εισαγγελείς. Έτσι χθες το βράδυ, μετά από έρευνες ετών, ξεκίνησε η ολονύχτια επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας.

Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.

Όλα ξεκίνησαν απόγευμα προς βράδυ της Τετάρτης, όταν δικαστικές αρχές ενημέρωσαν τις αστυνομικές πως χρειάζονται τη συνδρομή τους για την εκτέλεση ενταλμάτων. Αρχικά, είχαν εκδοθεί τέσσερα εντάλματα και εκτελέστηκαν τα τρία, αυτά για τον Μάριο Βαρότση, τον Χαράλαμπο Γιαγκούδη και τον Δημήτρη Κοντομηνά. Αναζητήθηκε επίσης ο Άγγελος Φιλιππίδης, αλλά βρίσκεται στο εξωτερικό.

Τι υποστηρίζει ο Δημήτρης Κοντομηνάς


Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης Κοντομηνάς αναζητείται, κυκλοφόρησε δήλωση κύκλων του γνωστού επιχειρηματία, στην οποία αναφέρεται: «Ο πρόεδρος του Alpha δεν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση. Δεν έχει λόγο να ανησυχεί και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Tο δάνειο έχει ληφθεί σύμφωνα με τις τραπεζική πρακτική και νομιμότητα και δεν υπάρχει παρανομία. Το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί είναι προσωπικές και υπερβαίνουν το ύψος του δανείου. Μόλις λάβει γνώση του κατηγορητηρίου θα υπάρξει κανονική ανακοίνωση».

Γίνε πρότυπο σεβασμού στο παιδί σου με 10 απλούς τρόπους!

diaforetiko.gr : 110129 Γίνε πρότυπο σεβασμού στο παιδί σου με 10 απλούς τρόπους!
- Άκουγε το παιδί σου με προσοχή. Κοίτα το στα μάτια όταν σου μιλάει.
- Η γλώσσα που χρησιμοποιείς, οι λέξεις και ο τόνος της φωνής σου να είναι αυτά που θα αποδεχόσουν κι εσύ αν σου μιλούσε το παιδί σου.
- Δώσε στο παιδί σου το χώρο να έχει απόψεις και προτιμήσεις διαφορετικές από τις δικές σου (ή από αυτές των άλλων μελών της οικογένειας).
- Να εκτιμάς την ανάγκη του παιδιού σου για ιδιωτικότητα. Μην ανοίγεις τα γράμματά του και μην κρυφακούς τις τηλεφωνικές του συνομιλίες.
- Χτύπα την πόρτα πριν μπεις στο δωμάτιο του παιδιού σου, ειδικά όταν είναι κλειστή.
- Ζήτα του την άδεια για να χρησιμοποιήσεις ή να δανειστείς κάτι δικό του.
- Άφησε το παιδί σου να αντιδρά στις καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο απ’ οτι θα έκανες εσύ, χωρίς να το κρίνεις, να το ταπεινώνεις ή να το γελοιοποιείς.
- Να φωνάζεις το παιδί σου έτσι όπως θέλει να το φωνάζεις. Να αντιστέκεσαι στον πειρασμό να χρησιμοποιείς ονόματα ή παρατσούκλια που του προκαλούν αμηχανία ή χαϊδευτικά ονόματα που νιώθει ότι έχει ξεπεράσει.
- Όταν κάποιος ρωτάει κάτι το παιδί σου, άφησέ το να απαντήσει μόνο του. Αντιστάσου στον πειρασμό να μιλήσεις εσύ για λογαριασμό του, ειδικά όταν είναι παρόν.
- Σύστησε το παιδί σου σε κάποιον που συναντάει για πρώτη φορά.


diaforetiko.gr : 4w+3 Η αγάπη ενός πατέρα που θα σας κάνει να δακρύσετε! (ΒΙΝΤΕΟ)
Πόσο εύκολα ξεχνάμε την οικογένειά μας. Πόσο εύκολα ξεχνάμε να τους πούμε Σ’ αγαπώ…Όταν η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη καυγάδες και εκνευρισμό «είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι κάποτε ήμασταν οικογένεια», αναφέρει το βίντεο.
Το συγκινητικό διαφημιστικό σποτ μιλάει για την ανιδιοτελή αγάπη ενός πατέρα προς το γιο του, που ακόμη κι αν χώρισαν για μια στιγμή οι δρόμοι τους, η αγάπη θα τους φέρει και πάλι κοντά.
Δείτε την συγκλονιστική διαφήμιση που κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει κάνει χιλιάδες χρήστες να δακρύσουν

Δείτε 8 άγνωστες χρήσεις της κανέλας…

diaforetiko.gr : cinnamon1 Δείτε 8 άγνωστες χρήσεις της κανέλας…
«Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» λέει ο λαός και εκεί ακριβώς, στην κορυφή δηλαδή, πρέπει να κατατάσσεται το ιδιόμορφο αυτό μπαχαρικό με το υπέροχο άρωμα και την πικρή γεύση.
Επειδή όμως η κανέλα δεν περιορίζει τις δυνατότητές της στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική αλλά προχωρά παραπέρα και στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς, και όχι μόνο. Γνωρίζετε αλήθεια πόσο χρήσιμη μπορεί να σας φανεί η κανέλα, εκτός από τον τομέα «μαγειρική»;
1. Χείλη…αλά Angelina
Δε χρειάζεται να προβείτε σε πανάκριβες χειρουργικές ή άλλες επεμβατικές λύσεις για να αποκτήσετε γεμάτα και πλούσια χείλη τύπου Angelina Jolie. Ειδικά μάλιστα όταν η εναλλακτική βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Απλώστε λίγο βαζελίνη πάνω στα χείλη σας απαλά και ταμπονάρετε μια πρέζα κανέλα από πάνω. Τρίψτε το μίγμα για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε το να «καθίσει» για ένα λεπτό. Υπ΄όψιν ότι θα αισθανθείτε μια μικρή «τόνωση» από το μπαχαρικό. Προσοχή, σε καμία περίπτωση μην εφαρμόσετε την κανέλα απευθείας στο δέρμα σας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Στη συνέχεια προσθέστε άλλη μία στρώση βαζελίνης και σύντομα θα δείτε τα χείλη σας πλούσια και σαγηνευτικά έτοιμα για φίλημα.
2. Αντίο ακμή
Η κανέλα ενδείκνυται για να δημιουργήσετε τη δική σας σπιτική θεραπεία κατά της ακμής. Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα αρκούν για να σας απαλλάξουν από την ανεπιθύμητη και ενοχλητική ακμή. Χρησιμοποιήστε το μέλι και την κανέλα για να φτιάξετε μία παχιά πάστα που μοιάζει με σοκολάτα και αλείψτε την στο πρόσωπό σας. Η κανέλα θα σταματήσει την ακμή, που προκαλείται από τα διάφορα βακτήρια και το μέλι θα συμβάλλει, ώστε να μειωθεί η ερυθρότητα και να αποκατασταθεί η υγρασία του δέρματος. Αφήστε το μίγμα στο πρόσωπό σας για περίπου δέκα λεπτά (ή μέχρι να αρχίσει να καίει), στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε το με μία στεγνή πετσέτα. Προσοχή, πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε σπιτική θεραπεία καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας.
3. Extensions…με άρωμα κανέλας
Η τριχόπτωση μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία, άσχετα από την αιτία που την προκαλεί. Ένας τρόπος για να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών, είναι να χρησιμοποιείτε μία εβδομαδιαία μάσκα με βάση την κανέλα. Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και μέλι σε μισό φλιτζάνι ζεστό ελαιόλαδο. Προσθέστε ένα αυγό για να πυκνώσει η μάσκα. Χτενίστε τα μαλλιά σας, αφού έχετε εφαρμόσει τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά για 10 έως 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με ένα σαμπουάν. Προσοχή, απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας πριν χρησιμοποιήσετε τη μάσκα.
4. Μμμμμμ, δροσερή αναπνοή
diaforetiko.gr : cinnamon2 Δείτε 8 άγνωστες χρήσεις της κανέλας…
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η γεύση της κανέλας είναι τόσο διαδεδομένη στις καραμέλες ή στις τσίχλες; Η απάντηση βρίσκεται στο λάδι της κανέλας, το οποίο μπορεί να «εξολοθρεύει» τα βακτήρια που προκαλούν τη δυσοσμία της αναπνοής μας. Δεν είναι ανάγκη να προμηθευτείτε τσίχλες και καραμέλες, το μάσημα λίγης κανέλας (δυόσμου ή μέντας) το πρωί, βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος. Μπορείτε ακόμη να κάνετε και γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού από μέλι και κανέλα σε σκόνη, ανακατεμένα με ζεστό νερό.
5. Απολέπιση τώρα
Η αρωματικότερη μέθοδος απολέπισης δε μπορεί να είναι άλλη παρά αυτή που έχει σα βάση την κανέλα. Διώξτε μακριά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποκαταστήσετε τη λάμψη και την απαλότητά του με μία σπιτική κρέμα απολέπισης. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι αλάτι, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, μέλι και κανέλα. Φτιάξτε μία παχιά κρέμα και τρίψτε τη σώμα σας απαλά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Προσοχή και σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να απευθυνθείτε πρώτα σε κάποιον ειδικό για τυχόν ερεθισμούς.
6. Για μυαλό…ξυράφι
Μελέτες, έχουν δείξει, ότι αν μασάτε τσίχλα κανέλας (ή μέντας) αυξάνετε την εγρήγορση του εγκεφάλου σας και μειώνετε την κούραση μέχρι και 20%. Μάλιστα, σε ειδικά τεστ που έγιναν, αναφέρθηκε, ότι όσοι συνήθιζαν να μασούν τσίχλα κανέλας παρουσίασαν μειωμένα επίπεδα απογοήτευσης κατά 20% και αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης κατά 30% .
7. Σπιτικό άρωμα φρεσκάδας
diaforetiko.gr : cinnamon3 Δείτε 8 άγνωστες χρήσεις της κανέλας…
Αν θέλετε το σπίτι σας (ή ακόμα και το σώμα σας) να μοσχοβολάει φρεσκάδα, δημιουργήστε το δικό σας προσωπικό άρωμα με μηλόξιδο, ένα ξυλαράκι κανέλας και μερικά ολόκληρα γαρίφαλα. Σιγοβράστε το μίγμα και προσθέστε λίγες φλούδες πορτοκαλιού αν θέλετε.
8. Ποια μυρμήγκια;
Η κανέλα, αν και θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για τα μυρμήγκια, στην ουσία είναι «κόκκινο πανί». Ψεκάστε με λίγο αιθέριο έλαιο κανέλας γύρω από τις πόρτες, τα παράθυρα κ.λπ για να τα εμποδίσετε να μπουν σπίτι σας. Και σκεφτείτε, ότι η κανέλα καθαρίζεται εύκολα μετά. Όπως ακριβώς δηλαδή και το γαρύφαλλο, το μπαχαρικό το οποίο επίσης είναι αποτρεπτικό για τα μυρμήγκια.

10 γυναικείες φράσεις… σκέτο δηλητήριο!diaforetiko.gr : DCUO CharBios 001 PoisonIvy 993w 10 γυναικείες φράσεις… σκέτο δηλητήριο!
1. ΚΑΛΑ: Η λέξη που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να κλείσουν μια συζήτηση όταν έχουν δίκιο, οπότε πρέπει να σωπάσεις.
2. 5 ΛΕΠΤΑ: Αν είναι σε φάση που ετοιμάζεται για έξοδο σημαίνει μισή ώρα. Σημαίνει όμως 5 λεπτά, και μονάχα 5, αν σου τα έδωσε προτού βγείτε ή κάνετε οτιδήποτε άλλο μαζί, για να δεις ματς ή να παίξεις στον υπολογιστή.
3. ΤΙΠΟΤΑ: Η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Θέλει να πει κάτι. Και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Οι συζητήσεις που ξεκινούν με το τίποτα συχνά τελειώνουν με ΚΑΛΑ (βλέπε 1).
4. ΑΝΤΕ ΚΑΝ’ ΤΟ: Πρόκειται για πρόκληση και όχι για παρότρυνση. Μην το κάνεις.
5. ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΣ: Είναι σαν λέξη, που συνήθως οι άνδρες κατανοούν λάθος. Ένας μεγάλος αναστεναγμός σημαίνει ότι πιστεύει ότι είσαι ηλίθιος και αναρωτιέται γιατί χάνει χρόνο και συζητάει μαζί σου για… ΤΙΠΟΤΑ (βλέπε 3).
6. OK: Μια απ’ τις πιο επικίνδυνες λέξεις που μπορεί να πει μια γυναίκα σ’ έναν άνδρα. Σημαίνει πως θέλει να σκεφτεί πώς και πότε θα το πληρώσεις.
7. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ: Μια γυναίκα σε ευχαριστεί, μην αναρωτιέσαι και μην λιποθυμήσεις, θέλει απλώς να σε ευχαριστήσει (εκτός κι αν σου πει “ευχαριστώ πολύ” που τις περισσότερες φορές είναι καθαρός σαρκασμός).
8. ΟΠΩΣ ΘΕΣ: Είναι ένας τρόπος για μια γυναίκα να σου πει άντε γα…
9. ΑΣΤΟ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ: Άλλη μια επικίνδυνη φράση. Σημαίνει πως μια γυναίκα ζήτησε κατ’ επανάληψιν από έναν άνδρα να κάνει κάτι που τελικά τώρα το κάνει εκείνη. Ο άντρας θα ρωτήσει «συμβαίνει κάτι;», για την απάντηση της γυναίκας βλέπε 3.
10. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;; Προσοχή, δεν είναι μια απλή ερώτηση… Να θυμάσαι πάντα πως κάθε φορά που μια γυναίκα σε ρώτα «ποια είναι;», θα ήθελε στην πραγματικότητα να σε ρωτήσει: «ποιο είναι αυτό το ξέκωλο, και από που την ξέρεις;;;»

ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν… πίνακας ζωγραφικής!

diaforetiko.gr : venise 06 600x447 ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
Το μικροσκοπικό Μπουράνο έχει γίνει διάσημο για τις δαντέλες και τα πολύχρωμα σπίτια του.
Κάθε σπίτι είναι βαμμένο σε έντονα και χαρούμενα χρώματα που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο που ορίστηκε κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εποχής.
Έτσι, αν κάποιος θέλει να βάψει το σπίτι του, πρέπει να στείλει αίτημα στην κυβέρνηση, ώστε να ενημερωθεί για το ποια χρώματα επιτρέπονται στη δική του γειτονιά!
Τα χρώματα αντικατοπτρίζονται στα κανάλια και χαρίζουν στο Μπουράνο μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.
Σας χωρίζουν μόνο 40 λεπτά με το vaporetto από τη Βενετία. Γνωρίστε το μέσα από εκπληκτικές εικόνες!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(4) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(2) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(3) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(11) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(6) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(9) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(8) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(7) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(10) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(20) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(21) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
diaforetiko.gr : 36041 569 1(22) ΜΠΟΥΡΑΝΟ: Μια πόλη σαν... πίνακας ζωγραφικής!
http://arttravel.gr/

Αποβάλετε από τη ζωή σας όσους την δηλητηριάζουν


diaforetiko.gr : 69527 398663090236066 1255680663 n 600x594 Αποβάλετε από τη ζωή σας όσους την δηλητηριάζουν 
Η ποιότητα της ζωής εξαρτάται από το είδος των σχέσεων που καλλιεργούμε ή αλλιώς από τις δυναμικές των κοινωνικών μας δικτύων.
Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση ατόμων με τεράστια αυτογνωσία, οι ετεροκαθορισμοί επηρεάζουν ακόμα και τον τρόπο, που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό. Ο τακτικός απολογισμός των καταστάσεων, που μας καθηλώνουν και η αποτίμηση των προσώπων, που επιβραδύνουν την ψυχολογική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη είναι επιτακτικός.
Τα πρόσωπα αυτά, που κρυφά ή φανερά, αλλά σίγουρα λανθασμένα, μοιάζουν με αναγκαία κακά, δημιουργούν μια αρνητική κουλτούρα, ένα νοσηρό κλίμα, στο οποίο εγκλωβίζουν. Παραδόξως, παίρνουν και τη μορφή εκείνου, που θα μας βγάλει από την δεινή θέση, για την οποία εκείνα εν πολλοίς ευθύνονται.
Ομοιάζουν με τους τωρινούς σωτήρες πολιτικούς, που θα μας απαλλάξουν από την κρίση, που οι ίδιοι επεδίωξαν. Όμως είναι πολύ πιο επικίνδυνα, επειδή εκμεταλλεύονται τους φόβους, τις ενοχές, την αγάπη, την ανάγκη, το καθήκον και την φιλοτιμία. Αλλά κυρίως, επειδή είναι προσφιλή, και η αγωνία της μοναξιάς ή της περιθωριοποίησης ζοφερή. Θα τα αναγνωρίσετε εύκολα, επειδή αντιστέκονται σε κάθε εγχείρημα για αλλαγή. Κι αυτό γιατί η μεταβολή της ψυχολογικής σας ισορροπίας και η έκθεση σε νέα ερεθίσματα  και πρόσωπα μπορεί να  τα αποκαθηλώσει από το βάθρο, στο οποίο εσείς οι ίδιοι τα ενθρονίσατε.
Θα φανερωθούν εύκολα, επειδή καμιά φορά σας σπρώχνουν άκριτα προς την αλλαγή, χωρίς να σας προειδοποιούν για τις συνέπειες, με μόνο στόχο να επιστρέψετε ηττημένοι πίσω. Θα τα διακρίνετε, καθώς δημιουργούν και παίζουν με τις ανασφάλειες, καθώς αντιλαμβάνονται εύκολα την εξαρτητική σχέση και λόγο στο λόγο φροντίζουν να τη συντηρούν και να την επιτείνουν. Τρέφονται με την υποσυνείδητη πεποίθηση κάθε ανθρώπου πως ο ίδιος αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος (όπως και η Γη για τους αρχαίους) και πως όλα περιστρέφονται γύρω από το υπερτροφικό ή αδύναμο εγώ, που ζητά επιβεβαίωση και ανατροφοδότηση.
 1. Εξαφανίστε από τη ζωή σας τους μίζερους χαρακτήρες, εκείνους που δεν μπορούν να ευχαριστηθούν τη στιγμή, αντλούν ηδονή όμως με το να καθιστούν εσάς συνεργούς στην κακοδαιμονία και τη γκρίνια. Αποδέκτες καθώς καθίστασθε των αρνητικών συναισθημάτων, σταδιακά, είτε ενστερνίζεστε τη φιλοσοφία τους είτε είστε έτοιμοι να εκραγείτε, συνήθως σε αθώα θύματα. Μην τους απαντάτε, μην δικαιολογείστε, μην συνδιαλέγεστε. Δεν το επιθυμούν και δεν πρόκειται να αλλάξουν.
 2. Εξορίστε όσους υποτιμούν την αξία σας, υποδαυλίζουν την αμφιβολία, μαραίνουν την αυτοεκτίμηση. Αλλά πρώτα φροντίστε να αποκτήσετε μια δόση υπερηφάνειας, που θα σας κάνει να πιστέψετε πως σε εσωτερικές αρετές κρύβεται ο θησαυρός κάθε ανθρώπου.
 3. Ρίξτε στην πυρά εκείνους που παίρνουν τη ζωή, τους τύπους, τις διαδικασίες, τις συμβάσεις υπερβολικά σοβαρά. Τα χρόνια που απομένουν είναι τόσο πολύτιμα, που η κατασπατάλησή τους σε ανθρώπινες ματαιοδοξίες, κοινωνικά θέσφατα και υποκριτικά μετερίζια είναι ανούσια.
 4. Απομονώστε τους κόλακες, αυτούς που σας επαινούν σε κάθε περίσταση, ετούτους που στους ανώτερους φέρονται δουλικά και σε όσους εκλαμβάνουν ως κατώτερους, δυναστικά. Σας σπρώχνουν σε περιπέτειες, για να σας δουν να καταστρέφεστε, σας παρουσιάζουν τις μισές αλήθειες και αλλοιωμένα τα δεδομένα.
 5. Αντιληφθείτε τους ανέντιμους, που θα σας υποσκάψουν και θα σας τη φέρουν πισώπλατα. Αν στο περιβάλλον σας υπάρχουν παρόμοιοι, θα ενεδρεύουν σε κάθε σας προσπάθεια και θα καιροφυλαχτούν σε κάθε σας λάθος. Μην συσχετίζεσθε μαζί τους κι αν δεν είναι αυτό εφικτό, αποκαλύψτε τους πρώτοι.
 6. Γίνετε ξένοι προς άτομα δίχως χιούμορ, αποξενωθείτε από εκείνους που δεν μπορούν να αυτοσαρκαστούν, από τους υπερευαίσθητους και ευερέθιστους. Το μόνο που επιδιώκουν είναι να σας αναγκάζουν διαρκώς να απολογείστε.
 7. Αποφύγετε τους λογάδες, τους φλύαρους, την κομπορρημοσύνη και τον πομφολυγισμό.  Οι περιττές λέξεις, ο πλεονασμός και οι τάχα ρηξικέλευθες αποφάνσεις απλά καλύπτουν την αδυναμία τους να διατυπώσουν οτιδήποτε ουσιώδες.
 8. Πατάξτε τους προφήτες, τους μάντεις που ελλοχεύουν όχι προς χάριν της πρόληψης, αλλά για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε τα γεγονότα και οι πράξεις να έχουν την έκβαση, που θέλουν.
 9. Να είστε επιφυλακτικοί όταν συναναστρέφεστε με άτομα, που δεν έχουν κανένα σχέδιο, στόχο ή προοπτική. Όσους αρμενίζουν χωρίς πυξίδες και στρατηγική και αλλάζουν κάθε τόσο τις πορείες τους, ανάλογα με τον άνεμο και τις συνθήκες.
 10. Επιστέγασμα των θεωριών είναι οι πράξεις. Μην διακυβεύετε την ενέργειά σας με όσους χρησιμοποιούν τις θεωρίες, τα συνθήματα, τις κραυγές, για να αποκτήσουν προσωπική ταυτότητα. Ακόμα και η αγάπη μετριέται με το πλήθος των θυσιών, που είναι έτοιμος να κάνει κάποιος για σας. Τα υπόλοιπα είναι συμβιβασμός.
 11. Συνεπακολούθως, αποστομώστε τους δήθεν, τους επιφανειακούς, εκείνους που χρησιμοποιούν την κουλτούρα, την αναζήτηση, την κοινωνική ευαισθησία, για να εντυπωσιάζουν και να γίνονται αποδεκτοί.
 12. Η ηθική έχει ένα αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό: Αν την αγνοήσεις στο ελάχιστο, είσαι έτοιμος και για τα σημαντικά να την αποκηρύξεις. Εναντιωθείτε στους ασυνεπείς, στα πρόσωπα που είναι διατεθειμένα να παραβούν, να σκευωρήσουν, να δράσουν παράτυπα. Συμπαρασύρουν με τα στιγμιαία οφέλη, που αποκομίζουν.
 13. Ο έρωτας δωρήθηκε στους ανθρώπους για να δίνει χαρά. Αν ο σύντροφος συνέχεια σας ταλαιπωρεί με αμφιθυμίες, οπισθοχωρήσεις, βολέματα, υπεκφυγές, απιστίες, τότε δεν είναι για σας. Στα ερωτικά μην επαναπαυθείτε με τίποτα λιγότερο από όσο αξίζετε.
 14. Μην απαιτείτε την ευτυχία, αν πρώτα δεν έχετε προπαρασκευασθεί να την χαρίσετε σε άλλους. Αντισταθείτε στους επηρμένους, που ζητούν, χωρίς να έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταποδώσουν.
 15. Αναγνωρίστε τα παράσιτα, τους ξενιστές, αυτούς που, ενώ φαντάζουν εξαρτημένοι από σας, στην πραγματικότητα απομυζούν τις δυνάμεις σας, αποστραγγίζουν τη δύναμή σας, δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές σας. Μπορεί αρχικά να κολακευθείτε από την ψευδεπίγραφη σχέση υποτακτικής συνδιαλλαγής, αλλά όταν θα έχετε εξαντληθεί, αυτοί θα συνεχίσουν ακάθεκτοι, για να συναντήσουν το επόμενο ανυποψίαστο θύμα.
 16. Μην δίνετε σημασία σε κουτσομπόληδες, επειδή οι αναλύσεις τους περί συμπεριφορών και κινήτρων είναι κατάπτυστες και γιατί το αντίτιμο της στρεβλής πληροφορίας είναι ο καταποντισμός σας στους άλλους από τα αμετροεπή στόματά τους.
Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Photo © Oliver Rausch

Δείτε τι θα γίνει όταν στύψεις μια βρεγμένη πετσέτα στο διάστημα! (βίντεο)

diaforetiko.gr : Hadfield facecloth 600x326 Δείτε τι θα γίνει όταν στύψεις μια βρεγμένη πετσέτα στο διάστημα! (βίντεο)
Δείτε τι θα γίνει όταν στύψεις μια βρεγμένη πετσέτα στο διάστημα!

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΟΡΓΗΣ: Ανοιχτή επιστολή προς την Ελληνική πολιτική και οικονομική άρχουσα τάξη!

diaforetiko.gr : xatzistefanou3 600x383 ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΟΡΓΗΣ: Ανοιχτή επιστολή προς την Ελληνική πολιτική και οικονομική άρχουσα τάξη!
του Π. Χατζηστεφάνου
Όλοι εσείς που βρομίσατε την ζωή μου.
Όλοι εσείς που προσβάλλατε την νοημοσύνη μου.
Όλοι εσείς που διαφθείρατε την αισθητική μου.
Όλοι εσείς που μου στερήσατε την αξιοπρέπεια.
Όλοι εσείς που επιδίδεστε νυχθημερόν σε καψόνια εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας ανάνηψης μου.
Έχετε όνομα, διεύθυνση, τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ξέρετε ποιοι είστε.
Επί δεκαετίες συσσωρεύετε πλούτο και μοιράζετε κόπρανα.
Εκμεταλλεύεστε την αμάθεια που εσείς καλλιεργείτε.
Φανατίζετε τους αμαθείς που εσείς δημιουργείτε.
Από τα σχολεία ως τα πανεπιστήμια και τα ανώτατα ιδρύματα του κράτους επιτρέπετε, αν όχι ενθαρρύνετε, συμπεριφορές που μόνο σε εγκληματικές συμμορίες θεωρούνται αποδεκτές, και πάλι εν ανάγκη.
Επιβραβεύετε τους ηλίθιους, τους ανίδεους, τους αριβίστες επειδή είναι πρόθυμοι, κόλακες και δεν σας χαλάει καθόλου να περιστοιχίζεστε από εξυπηρετικά κορόιδα.
Αμείβετε μόνο όσους εξαρτώνται από εσάς.
Λαδώνετε τους πάντες που εξυπηρετούν ή κουκουλώνουν τις βρομιές σας, από δικαστές μέχρι δημοσιογράφους και μάρτυρες.
Επιβάλλεστε διά της βίας.
Ταμπουρώνεστε πίσω από θηριώδης ιδιωτικούς στρατούς που πληρώνετε με τα λεφτά που κλέβετε από τους υπηκόους σας.
Καταδικάζετε την πολιτική και κοινωνική συνείδηση ενός ολόκληρου λαού στον φαύλο κύκλο της προπαγάνδας που παράγεται από μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι προωθούν, από τα τηλεοπτικά τους κανάλια, τις κυβερνήσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.
Αναδεικνύετε σε νευραλγικά πόστα κακοήθεις τρελούς που ψαρέψατε από τα πλέον βρομερά περιθώρια και τους τάξατε Ναπολεόντειες τιμές εάν δεχτούν να αναλάβουν  την ευθύνη εγκλημάτων που κανείς συνειδητός και ψυχικά υγιής άνθρωπος δεν θα δέχονταν να χρεωθεί.
Ηδονίζεστε σαδιστικά με την σκέψη ότι νομιμοποιείτε την ψυχοπάθεια στην εξουσία, ειδικά αν αυτή είναι εύκολα ελεγχόμενη και μισανθρωπικής φύσης.
Επιτρέψατε σε ξένους μεγαλοκαρχαρίες πρόσβαση σε κυριαρχικά δικαιώματα και ζωτικές λειτουργίες της χώρας προκειμένου να υποδουλώσετε τον λαό φορτώνοντας του το χρέος που δημιούργησε η δική σας κλεψιά, διαφθορά και σπατάλη.
Οδηγήσατε μια χώρα σε πτώχευση και υποθήκη των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και υποδομών και ακόμα επιμένετε προκλητικά και ασυγχώρητα πως είστε ικανοί να διαχειριστείτε την μοίρα της.
Σας υποστηρίζουν και σας ακολουθούν μόνο τα πιο χαμερπή, τα πιο ηλίθια, τα πιο χυδαία τμήματα της κοινωνίας: γέροι που πάσχουν από άνοια, βλαμμένοι τηλεθεατές, νοητικά ανάπηροι ψηφοφόροι, εν γένει όλα τα παρτάλια που πουλάνε την ζωή τους για ένα κομμάτι ψωμί.
Και όμως, διατηρείτε ύφος χιλίων καρδιναλίων, ακόμα και αν όλοι γνωρίζουν ότι μόνο σε μια τέτοια χωματερή θα μπορούσατε να βασιλεύετε, μόνο πάνω σε σωρό από σκουπίδια θα βρίσκατε θρόνο.
Καθόλου δεν σας ενοχλεί ότι επιζείτε διυλίζοντας ό,τι πιο σάπιο υπάρχει, είτε ως ένστικτο, είτε ως ανθρώπινο δυναμικό.
Αντίθετα, είστε ικανοποιημένοι με την θέση σας ως άρχοντες της σαπίλας, αφού έχετε φροντίσει αυτή να είναι το κυρίαρχο οικοσύστημα.
Στερείτε οποιαδήποτε προοπτική από τον λαό που τυραννάτε: καλός δούλος παραμένει ο ηλίθιος, πεινασμένος και φοβισμένος δούλος.
Τροφοδοτείτε το φαντασιακό των δύστυχων που κυβερνάτε με είδωλα μηδενικής αξίας, ανάγετε σε κεντρικό ρόλο άτομα των οποίων τα ταλέντα δεν αξίζουν ούτε θέση κομπάρσου στο βάθος της σκηνής, εθίζετε την μάζα σε όλο και πιο φτηνές, όλο και πιο κακής ποιότητας, όλο και πιο βάρβαρες διασκεδάσεις.
Όλα αυτά δεν τα κάνετε τυχαία, δεν σας ξέφυγε κάτι, δεν είστε υπαίτιοι λάθους, ούτε θύματα απάτης.
Δεν πρόκειται για κάποια αναπόφευκτη φαυλότητα της φυλής, της ανθρώπινης φύσης, των ευρύτερων ιστορικο-πολιτικών περιστάσεων η ολοένα και πιο άθλια κατάσταση που επικρατεί σε κάθε επίπεδο της δημόσιας ζωής στην Ελλάδα.
Όχι, εφαρμόζετε σχέδιο, πλήρως προμελετημένο και συμφωνηθέν από κάθε συμμέτοχο, σε κάθε του βήμα, με διαρκείς διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένες υπογραφές κάτω από κάθε άρθρο της επιχείρησης διάλυσης και υποδούλωσης της Ελληνικής κοινωνίας, και εκ παραλλήλου, της αποσάθρωσης κάθε εθνικής αξιοπρέπειας και καταβαράθρωσης του κοινωνικού ηθικού.
Οι στόχοι σας είναι δύο: αφ’ ενός να παραμείνετε υπό την εύνοια των αφεντικών σας απ’ τας Ευρώπας, που δεν είναι ηλίθιοι όπως οι υπήκοοι σας και ζητάνε πίσω τα κλεμμένα και μάλιστα με τσουχτερό τόκο, αφ’ εταίρου να διατηρήσετε το επίπεδο των ψηφοφόρων σας όσο πιο χαμηλά γίνεται, μιας και αν ποτέ συνειδητοποιήσουν το έγκλημα που διαπράττετε εις βάρος τους θα σας σφάξουν.
Εσχάτως ανασύρατε από μπακουροπαρέες των Κολωνακιώτικων καφενέδων και τις γαλαρίες των πανεπιστημιακών παραγκουπόλεων κάτι ανεκδιήγητες πατσαβούρες που παριστάνουν τους διανοούμενους εκεί που τους παίρνει, δηλαδή απευθυνόμενοι σε ημι-αναλφάβητους μπουζουκόβιους. Τους αμείβετε αδρά προκειμένου να προβοκάρουν, να αποπροσανατολίζουν, να ψυχολογικοποιούν και να ενοχοποιούν οποιαδήποτε μορφή κριτικής και αντίδρασης στην νοσηρή σας τυραννία.
Στρατολογείτε νεο-γενίτσαρους και τους αναθέτετε να παράγουν ψευδο-πολιτισμική αιθαλομίχλη προκειμένου να δημιουργείται αντιπερισπασμός και να μην είναι ορατή η αλήθεια της πνευματικής και ηθικής σήψης στην Ελλάδα.
Προσηλυτίζετε και ξαμολάτε βλαμμένα κάθε απόχρωσης ώστε να ξεχύνονται και να διακοσμούν βιτρίνες ερειπωμένων μαγαζιών , να πλέκουν πουλόβερ για κατσιασμένες νεραντζιές, να διοργανώνουν πάρτι, μπιενάλε και φεστιβάλ, αλλά κυρίως να φροντίζουν ώστε να μην ακούγεται απολύτως τίποτε για αυτοκτονίες, ανεργία, στρατόπεδα συγκέντρωσης, καρκινοπαθείς που πεθαίνουν ανασφάλιστοι και οτιδήποτε άλλο είναι κρίσιμο, αληθινό, ζωτικής σημασίας.
Έχετε επιβάλλει ένα έκφυλο νοητικό καθεστώς όπου μόνο οι ιδιωτεύουσες ανοησίες και οι φαιδρές υποκειμενικότητες είναι αποδεκτές ως πολιτισμένος δημόσιος διάλογος.
Κυβερνάτε δημιουργώντας ατμόσφαιρα, δηλαδή διαχειριζόμενοι τα συναισθήματα των αφελών που σας υφίστανται, μιας και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ατμόσφαιρα δεν ανατρέπεται, παρά μόνο αιωρείται, νεφελώδης και αόρατη, διαμορφώνοντας αναπόδραστο κλίμα.
Αποκρύπτετε επιμελώς την αλήθεια της εγκληματικής σας δράσης πίσω από παραπετάσματα, αντιπερισπασμούς και μακιαβελικής ηθικής γραφειοκρατία.
Για κάθε σκάνδαλο που αποκαλύπτεται γύρω από τις βρομερές σας δραστηριότητες ως απάντηση στήνετε ερευνητικές επιτροπές που απαρτίζονται από συγγενικά σας πρόσωπα, διορίζετε δικαστήρια των οποίων η ελεγχόμενη σύσταση εκπροσωπεί τα συμφέροντα σας, και χρηματοδοτείτε προπαγανδιστές που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, με σκοπό να πειστεί και ο τελευταίος ρομαντικός πως κάθε τρόπος καταγγελίας και δίωξης σας είναι μάταιος.
Εν κατακλείδι, καταντήσατε την Ελλάδα, οριστικά και αμετάκλητα, τουλάχιστον κατά την διάρκεια της δικής μου ζωής, και πολύ πιθανόν για γενιές μετά, έναν τοξικό βόθρο όπου επιπλέουν μόνο τα πιο επικίνδυνα λύματα.
Για τους παραπάνω λόγους, να είστε σίγουροι, ότι εμείς, εκείνοι δηλαδή που έχουν την κριτική ικανότητα και την διαύγεια πνεύματος να αντιλαμβάνονται όχι μόνο το εγκληματικό ποιόν σας, αλλά και να μελετάνε τους τρόπους με τους οποίους έχετε διαμορφώσει την Ελληνική κοινωνία κατ’ εικόνα και ομοίωση της τερατώδους ψυχοσύνθεσης σας, εμείς η σκεπτόμενη, ανεξάρτητη και εν τέλει καθημαγμένη από την αθλιότητα σας μειοψηφία, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να τιμωρηθείτε παραδειγματικά.
Επειδή αυτό είναι το χρέος κάθε ηθικού και ακέραιου πολίτη αυτής της χώρας σήμερα – η κάθαρση.
Εύχομαι το 2014 να είναι η χρονιά που θα αρχίσει η οριστική και αμετάκλητη απαλλαγή μας από την παρουσία σας.
Αλλά ακόμα και αν δεν είναι, ο αφανισμός σας είναι πια καθαρά ζήτημα χρόνου, μιας και η αδικία όσο περνάει ο καιρός τόσο εξοργίζει τα θύματα της, ενώ η δίψα για δικαίωση αγριεύει και διεκδικεί όλο και πιο λυσσαλέα ικανοποίηση.
Στην θέση σας, αν ήταν ποτέ δυνατόν να ξεφύγετε από την ψυχωσική αλαζονεία που σας κάνει να νομίζετε ότι είστε άτρωτοι, θα είχα ήδη φύγει από την χώρα. Όμως, ευτυχώς για την Ιστορία, είστε τόσο επηρμένοι που νομίζετε ότι θα την γλιτώσετε, και έτσι, θα κάνετε ένα και μοναδικό καλό για την Ελλάδα: οι ιστορίες και οι εικόνες του τέλους σας, όπως του Μουσολίνι, θα διδάσκουν για πολλές επερχόμενες γενιές τι κατάληξη περιμένει τυράννους σαν και του λόγου σας.
Με ασίγαστο μίσος,
Π., ένας από αυτούς που θεωρείτε ακίνδυνα θύματα σας.