Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

11 καθημερινά πράγματα που σαμποτάρουν την ποιότητα της ζωής μας

tumblr_lra9s4quVX1qkkiywo1_500
Μήπως ζούμε κάπως μίζερα; 
Υπάρχουν αρκετές στιγμές στη ζωή μας που ακροβατούμε ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Αποφεύγουμε να ασχοληθούμε ουσιαστικά με το εδώ και τώρα. Σαμποτάροντας τελικά τη ζωή μας.
Για παράδειγμα:
 • Αναζητάμε τον τέλειο σύντροφο. Ψάχνουμε να βρούμε την αγάπη χωρίς να υπολογίζουμε τελικά πόσο καιρό είμαστε μόνες μας. Έχουμε μια λίστα με χαρακτηριστικά και προσπαθούμε να δούμε ποιος συγκεντρώνει τα περισσότερα. Ποιος όμως μας λέει πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος επιλογής. Η μοναξιά που νιώθουμε μήπως σημαίνει κάτι;
 • Καθόμαστε σε μια καρέκλα τις περισσότερες ώρες της μέρας. Οι περισσότερες απασχολούμαστε σε εργασίες γραφείου και δεν σηκωνόμαστε μέχρι να σχολάσουμε. Έπειτα μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και μεταφερόμαστε στο σπίτι, όπου εκεί πάλι καθόμαστε. Καμία κίνηση, καμία προσπάθεια για να δραστηριοποιηθούμε λίγο.
 • Έχουμε πάνω από 200 φίλους στα διάφορα social media αλλά στην πραγματικότητα νιώθουμε τόση μοναξιά. Δεν επικοινωνούμε ουσιαστικά με κανένα παρά μόνο παρακολουθούμε τη ζωή τους μέσα από καθημερινά posts. Η διαπροσωπική επικοινωνία δεν είναι πια το δυνατό μας σημείο.
 • Τις ώρες που δεν κατασκοπεύουμε τις ζωές των άλλων στο facebook, παρακολουθούμε τηλεόραση. Συγκεντρώνεται το βράδυ η οικογένεια στο σπίτι και σπάνια μοιράζονται πάνω από 2-3 κουβέντες. Τα νέα τα λένε σε τίτλους πλέον.
 • Ποιος έχει κουράγιο να μαγειρέψει μετά από τόσες ώρες δουλειάς; Το έτοιμο φαγητό είναι η λύση.
 • Η ανεργία. Από τους πιο δύσκολους εχθρούς της ζωής μας. Σε ακινητοποιεί, σε μειώνει, σε αχρηστεύει. Κανένα κίνητρο, καμία διάθεση για δημιουργία.
 • Η κοινωνία και η ανοχή που καλούμαστε να δείξουμε. Ποιος μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει την τρέλα, τη μιζέρια, τη θλίψη του συνανθρώπου του; Η πόλη αρχίζει και γίνεται όλο και πιο ασφυκτική. Φασαρία, καυσαέριο, μόλυνση καμία ποιότητα ζωής.
 • Αποχή από το σεξ και όχι εκ πεποιθήσεως.
 • Καθημερινά καλείσαι να αντιμετωπίσεις επιθετικούς συνεργάτες.
 • Αϋπνία.
 • Ζούμε με τον φόβο πως δεν ζούμε σωστά τη ζωή μας. Πώς δεν έχουμε χρόνο να ευχαριστηθούμε πράγματα.
Εννοείται πώς είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε όλα. Μπορούμε να βάλουμε την ποιότητα που ψάχνουμε δίνοντας σημασία στα απλά καθημερινά πράγματα. Να σηκωθούμε απ΄το καναπέ και να πάμε για ένα περίπατο με τα παιδιά μας ή το σύντροφό μας, να κλείσουμε την τηλεόραση και να κουβεντιάσουμε, να παίξουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και να διασκεδάσουμε. Παρά την κούραση μας κάποιες μέρες μπορούμε να μαγειρέψουμε και να ανακαλύψουμε την χαρά της δημιουργίας. Να συναντήσουμε φίλους και να μάθουμε από κοντά τα νέα τους. Δυστυχώς, δεν ζούμε αιώνια αλλά μπορούμε να ζήσουμε μια γεμάτη ζωή.

Εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου;

tumblr_mxzszz3LzL1qjv22ro1_500
Πολλές φορές εξαρτιόμαστε περισσότερο απ΄τους παρά από τον ίδιο μας τον εαυτό. 
Αναζητούμε την γνώμη τους σ΄όλες τις πτυχές της ζωής μας. Από το αν μας ταιριάζει το jean μας, μέχρι προσωπικά προβλήματα. Το παράλογο της υπόθεσης είναι πως αγωνιζόμαστε για την αποδοχή τους και αναζητούμε εναγωνίως το μπράβο τους, λες και η αξία μας μπορεί να στηριχθεί μόνο από άτομα τα όποια στην τελική ίσα που μας γνωρίζουν.
Το να δίνουμε τέτοια εξουσία στον περίγυρό μας μας γεννάει ανασφάλεια και μας κάνει να δημιουργούμε αρρωστημένους δεσμούς -στην πλειονότητά τους δεσμούς εξάρτησης- με τους ανθρώπους. Η μοναδική αναγνώριση που χρειαζόμαστε πραγματικά βρίσκεται μέσα μας. Αν δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, αν δεν είμαστε σίγουροι γι΄αυτό που κάνουμε, πώς περιμένουμε την αναγνώριση από τρίτους;
Συνεπώς, καλό θα ήταν να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε εμείς εμάς. Με όλα εκείνα τα ελαττώματα και τις ατέλειες. Με όλες τις όμορφες και άσχημες στιγμές. Με τα λάθη μας. Μόνο έτσι θα πάψουμε να φοβόμαστε τους άλλους και δε θα μας επηρεάζουμε οι γνώμες τους.
Μια συμβουλή απ΄τον Έρμαν Έσσε «κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τον κήπο του και φιλοτεχνεί νοερά την ακουαρέλα αυτού που επιθυμεί να είναι.Όταν παύουμε να εξαρτιόμαστε από τους άλλους,ανακαλύπτουμε ξαφνικά ότι είμαστε κύριοι της ζωής μας«

Tι σχέση έχει ο περίπατος με τη σκέψη;

PEIRPATOS
Ο Νίτσε έλεγε ότι το περπάτημα μας βοηθάει να κατεβάσουμε ιδέες, να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. 
Η στιγμή που είμαστε μόνοι μας είναι η μοναδική ευκαιρία να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας, να διερωτόμαστε για τη ζωή, για το τι στ΄αλήθεια θέλουμε. Είναι η δική μας στιγμή για να δούμε φιλτράρισμα και ξεκαθάρισμα.
Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε ένα τμήμα της μέρας για μας. Να χαλαρώνουμε πραγματικά και να βάζουμε σε τάξη όλα αυτά που μας βαραίνουν. Έχουμε ανάγκη από έναν προσωπικό χώρο για να δραπετεύουμε εκεί από τον θόρυβο και να αδειάζουμε το μυαλό μας απ΄τα καθημερινά προβλήματα.
Βάλτε λοιπόν στις προτεραιότητες σας το χρόνο αυτό και αποσυνδεδείτε απ’όλα. Η απομάκρυνση απ΄το θόρυβο, έστω και για λίγο μας ξαναδίνει ηρεμία και το νόημα της ύπαρξης. Μας δίνει την κατεύθυνση για να αποσαφηνίζουμε τα σχέδια μας και αν ενεργήσουμε με σιγουριά.
Μπορούμε να αναπνέουμε το οξυγόνο της μοναξιάς έξω στη φύση ή σ” ένα δωμάτιο ή σ” ΄ένα καφέ. Ο στόχος είναι να κάνουμε switch off με τον έξω κόσμο και να συνδεόμαστε με τον εαυτό μας. Μέσα απ΄τη διαδικασία αυτή ανακαλύπτουμε πως η μοναξιά είναι θεραπευτική, δημιουργική και απελευθερωτική. Αν το τηρήσουμε αυτό καθημερινά τότε θα πάψουμε να νιώθουμε χαμένοι.

Μια ιστορία για τα όνειρά μας

dream
Ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι εκείνος που θα μπορούσε να μας μάθει πολλά για τη σημασία που έχει να πιστεύεις και να κυνηγάς τα όνειρά σου.
Κάποιες φορές τα εγχειρήματα που μας αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη είναι εκείνα που μας οδηγούν μακριά απ΄το σπίτι ή μας προξενούν περισσότερα προβλήματα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αξίζουν τον κόπο. Ο Χριστόφορος Κολόμβος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε τόπο ναυτικών, ανάμεσα σε ακτές και κύματα, εμπορευόμενος, αγωνιζόμενος και έχοντας σωθεί από θαύμα αρκετές φορές.
Το τρίτο απ΄τα πέντε παιδιά μιας καλοβαλμένης οικογένειας μεσαίας τάξης, είχε την ιδέα να αναζητήσει μια νέα ρότα για την Ινδία. Εκεί όπου όλοι έβλεπαν δυσκολίες, δρόμους κλειστούς από μάχες και ένα απροσπέλαστο όριο στο τέλος των γνωστών θαλασσών, ο Κολόμβος είδε μια ευκαιρία και μια λύση για τα θαλάσσια εμπορικά ταξίδια.
Μεγάλος οπαδός της μελέτης, ο εξερευνητής αυτός διάβασε όλα τα επιστημονικά συγγράμματα για τη μορφή της Γης που έπεφταν στα χέρια του. Στ” αυτιά του είχε φτάσει η είδηση ότι υπήρχαν στεριές πέρα από τις γνωστές θάλασσες, πράγμα που τελικά τον έκανε να καταλάβει ότι η Γη είναι στρογγυλή.
Παρόλο που έσφαλε στους υπολογισμούς του και φαντάστηκε τη γήινη σφαίρα πολύ μικρότερη απ΄ ό,τι είναι στην πραγματικότητα, η επιθυμία του για περιπέτεια και πλούτη άλλαξε την άποψη που είχαν την εποχή εκείνη για τον κόσμο.
Αλλά το ταξίδι του Κολόμβου δεν ήταν εύκολο: στην αρχή υπολόγιζε μόνο στην υποστήριξη του κύκλου του, ως επί το πλείστον μοναχών και ανθρώπων της χριστιανοσύνης που θα τον βοηθούσαν να επιτύχει τον σκοπό του.
Παρά την ορμή και το ζήλο του, όπου παρουσίαζε το σχέδιό του εισέπραττε και μία άρνηση: στην πορτογαλική αυλή, στον βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκο Η΄, στην αντιβασίλισσα της Γαλλίας Άννα ντε Μποζέ…
Όμως, ο Κολόμβος ήταν γεννημένος αισιόδοξος και δεν παραιτήθηκε, παρόλο που χρειάστηκε να φύγει από τα πορτογαλικά εδάφη εξαιτίας των χρεών που καταδίωκαν.
Τα οικονομικά του προβλήματα τον έδιωξαν μακριά από την πεθαμένη γυναίκα του και τα παιδιά του, αλλά τον οδήγησαν στην Ισπανία, όπου χάρη στη μεσολάβηση του καλού του φίλου μοναχού Χουάν Πέρεθ, κατάφερε να μελετήσουν το σχέδιό του οι Ισπανοί βασιλείς.
Η μελέτη του σχεδίου κράτησε χρόνια-δοκιμασία για την υπομονή του ναυτικού- και κατέληξε στην απέλασή του από τα ισπανικά εδάφη. Αλλά και πάλι ο Κολόμβος δε βυθίστηκε στην απελπισία και ξανάτρεξε στον φίλο του τον μοναχό Χουάν. Τελικά η Ισαβέλλα η Καθολική αποφάσισε να τον στηρίξει.
Ωστόσο δεν τέλειωσαν εδώ οι αντιξοότητες για τον Κολόμβο, αντίθετε, ήταν απλώς η αρχή της θαλάσσιας οδύσειάς του. Με πλήρωμα και με τρία πλοία, ο Κολόμβος σάλπαρε για το ταξίδι που σχεδίαζε όλη του τη ζωή. Αλλά οι υπολογισμοί του τον παραπλάνησαν και ξεμάκρυνε πολύ. Έχασε άντρες και πλοία και το πλήρωμα του ήταν ένα βήμα πριν την ανταρσία. Μόνο ένας αισιόδοξος πεισματάρης μπορούσε να αντέξει τόσες αναποδιές.
Ο Κολόμβος ήξερε ότι δεν ήθελε ακόμα πολύ, ότι τους περίμενε κάτι το απίστευτο πέρα από τον ορίζοντα, και συνέχισε να επενδύει στο όνειρό του. Τελικά, έφτασαν σε στεριά. Πρώτα στο Σαν Σαλβαδόρ και μετά στην Κούβα και στην Αϊτή.
Στη γη της επαγγελίας πλέον, κάποιος από το πλήρωμα, που ήταν ιδιοκτήτης ενός από τα πλοία, εγκατέλειψε τον Κολόμβο, ο οποίος αναγκάστηκε να επιστρέψει μόνο με ένα πλοίο στην Ισπανία.
Το ταξίδι ήταν δύσκολο, με φουρτούνες, και η αποστολή κατέληξε στην Πορτογαλία. Ο Ιωάννης Β’, ο Πορτογάλος μονάρχης, πληροφορούμενος την ανακάλυψη, αποφάσισε να κατασχέσει του θησαυρούς του πλοίου και να κάνει πορτογαλικά τα κατακτημένα εδάφη, αφήνοντας τον Κολόμβο χωρίς θρίαμβο και δόξα. Όμως, οι Καθολικοί Βασιλείς της Ισπανίας,που είχαν επενδύσει στην περιπέτεια του Κολόμβου εγκαίρως, δε δέχτηκαν την απόφαση του Πορτογάλου. Στο τέλος χρειάστηκε να παρέμβει ο πάπας Αλέξανδρος Στ΄και υπογράφηκε η Συνθήκη της Τορδεσίγιας.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στην Ισπανία ως εξερευνητής και δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος πρωτοπόρος εν ζωή, αλλά το όνομά του έμεινε και στην Ισπανία.
Οι περιπέτειές του συνεχίστηκαν και οι μάστιγες της μοίρας εξακολουθούσαν να τον χτυπούν, όμως ο Κολόμβος τράβηξε μπροστά, παλεύοντας με ό,τι έμπαινε ανάμεσα σ΄εκείνον και στον ορίζοντά του. Έναν ορίζοντα τόσο πλατύ όσο και η αισιοδοξία του.
Πηγή: «Το σκάφανδρο του αισιόδοξου: Οδηγός επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς»

Η μαγεία που κρύβεται πίσω απ΄ένα χαμόγελο

tumblr_mxztafOueW1qjv22ro1_500
Το χιούμορ είναι ισχυρό εργαλείο που διαθέτει ο άνθρωπος για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής.
Τον βοηθά να μετριάζει τα προβλήματά του και να παίρνει απόσταση απ΄αυτά. H ίδια κατάσταση που μας φαίνεται πολύ σοβαρή αποκτά εντελώς άλλη όψη μόλις καταφέρουμε να γελάσουμε.
Σάμπως το γέλιο να δρα ως απόλυτο διαλυτικό των ανησυχιών, ξαφνικά η δυσκολία δε μας φαίνεται τόσο μεγάλη και αρχίζουμε να βρίσκουμε διεξόδους εκεί που πριν βλέπαμε τοίχο.
Υπάρχουν στη ζωή γεγονότα υπερβολικά σοβαρά για να μπορούμε να γελάσουμε μ΄αυτά, όμως είναι λίγα. Τα περισσότερα από τα τρεξίματα των ανθρώπων μπορεί να ιδωθούν είτε ως δράμα είτε ως κωμωδία. Ο Λέστερ, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Άλαν Άλντα στην ταινία, «Απιστίες και αμαρτίες», προτείνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή: Δράμα + Χρόνος= Κωμωδία. Δηλαδή αυτό που σήμερα μας κάνει να κλαίμε, ιδιωμένο με τη σοφή απόσταση του χρόνου θα μας προκαλέσει γέλιο.
Αξίζει τον κόπο να το θυμόμαστε κάθε φορά που μας πιάνει απελπισία και δε μας αρέσει καθόλου αυτό που μας συμβαίνει. Είναι όλα θέμα χρόνου. 

Tι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο με τους ανθρώπους;

tumblr_mddjratGbX1qjv22ro1_500
Στην ερώτηση αυτή ο Δαλάι Λάμα απάντησε:
«Το ότι βαριούνται να είναι παιδιά και θέλουν να μεγαλώσουν γρήγορα, ώστε μετά να επιθυμούν να ξαναγίνουν παιδιά.
Το ότι καταστρέφουν την υγεία τους για να κάνουν χρήματα και μετά χάνουν τα χρήματα για να ανακτήσουν την υγεία τους.
Το ότι άγχονται για το μέλλον και ξεχνάνε το παρόν κι έτσι δεν ζουν ούτε το παρόν ούτε το μέλλον.
Το ότι ζουν σαν να μην πρόκειται ποτέ να πεθάνουν και πεθαίνουν σαν να μην έχουν ζήσει ποτέ.»
Και τι μπορεί να αλλάξει σ” αυτό; 
«Το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα να μας αγαπήσει, παρά μόνο αν αφεθούμε να αγαπηθούμε.
Το ότι το πολυτιμότερο στη ζωή δεν είναι τι έχουμε αλλά ποιον έχουμε.
Το ότι πλούσιος δεν είναι όποιος έχει περισσότερα αλλά όποιος χρειάζεται λιγότερα.
Το ότι το χρήμα μπορεί να τα αγοράσει όλα εκτός από την ευτυχία.
Το ότι το παρουσιαστικό ελκύει αλλά η προσωπικότητα εμπνέει έρωτα.
Το ότι όποιος δεν εκτιμά αυτό που έχει κάποια μέρα θα το θρηνήσει γιατί θα το έχει χάσει.»

Τελικά τα ετερώνυμα έλκονται ή όχι;

tumblr_mexg2qIlo51qagxg6o1_500
Υπάρχει μια θεωρία που υπερασπίζεται τα εξής:
«Καθένας μας εμπεριέχει το συνολικό είναι του κόσμου και, με τον ίδιο τρόπο που το σώμα μας ενέχει όλη την εξελικτική πορεία, που ξεκινάει από το ψάρι και ακόμα πιο πίσω, έτσι και η ψυχή μας κουβαλάει όλα όσα έχουν βιώσει οι ψυχές των ανθρώπων από τις απαρχές της ανθρωπότητας. Όλοι οι θεοί και όλοι οι δαίμονες που έχουν υπάρξει είτε για τους Έλληνες είτε για τους Κινέζους είτε για άλλους, είναι όλοι εδώ μαζί μας, παρόντες ως δυνατότητες, ως επιθυμίες ή ως δρόμοι. Αν πέθαιναν οι άνθρωποι όλοι κι έμενε μόνο ένα παιδί προικισμένο με μέτρια ευφυΐα, το παιδί αυτό θα ξανάβρισκε τον ρουν των πραγμάτων και θα τα ξαναδημιουργούσε όλα, θεούς, δαίμονες και παραδείσους, εντολές και απαγορεύσεις, Παλαιές και Καινές Διαθήκες.»
Συνεπώς, η προγονική μνήμη κάνει όλους τους πολιτισμούς, ακόμα κι εκείνους που δεν είχαν ποτέ επικοινωνία μεταξύ τους, να έχουν κοινά στοιχεία. 
Αν δεχτούμε πως η θεωρία αυτή έχει μια δόση αλήθειας τότε βγαίνει ένα καλό. Καθώς τελικά, δεν είναι τα αντίθετα αυτά που μας ενώνουν κατά βάθος αλλά τα κοινά στοιχεία. Μπορεί δηλαδή εξωτερικά να φαινόμαστε αταίριαστοι όμως στην πραγματικότητα έχουμε κοινά αρχέτυπα. Ίσως, αυτό μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Ίσως, και πάλι όχι.

Ήξερες ότι...: Η ψηλότερη κατασκευή Lego στον κόσμο!

Ήξερες ότι...
Η πιο ψηλή κατασκευή Lego στον κόσμο έχει ύψος 34,43 μέτρα και βρίσκεται στο Wilmington των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κατασκευασμένο από το Red Clay Consolidated School τον Αύγουστο του 2013 περιέχει 500.000 κομμάτια Lego!!.

Φυσικό τζελ με λεμόνι για τις ρυτίδες

Μυρωδάτο και πλούσιο σε βιταμίνη C – που συμβάλλει στη διέγερση του κολλαγόνου – το λεμόνι γίνεται σύμμαχος στην αντιμετώπιση των ρυτίδων. Φτάνει να συνδυαστεί με τα κατάλληλα υλικά.

Η αισθητικός Δήμητρα Γουλά προτείνει να το αναμείξεις με αλόη, για να προσφέρεις στο δέρμα σου μια φυσική αντιγηραντική θεραπεία.
Υλικά:
Ένα κουταλάκι αλόη τζελ
4 σταγόνες φρέσκος χυμός λεμονιού
Παρασκευή-εφαρμογή:

Ανακατεύεις το λεμόνι με την αλόη και απλώνεις κάθε βράδυ το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

πηγή

Η αντανάκλαση της φυσικής ομορφιάς!Επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, ο ανώνυμος φωτογράφος των εικόνων που βλέπετε έχει ένα μοναδικό χάρισμα: Ανακαλύπτει και παρουσιάζει την ομορφιά της φύσης εις διπλούν. Τοπία, κτίρια, βουνά, δάση και λίμνες, η φύση ολόκληρη γίνεται ένας μαγικός καθρέφτης του εαυτού της, καθρεφτίζοντας τα κάλλη της στο νερό… Κι εμείς απολαμβάνουμε τα είδωλα, αποκαλύπτοντας για άλλη μία φορά το θαύμα της!Εκπληκτικές φωτογραφίες: Όταν τα έντομα κάνουν $εξΈντομα σε "πικάντικες" στάσεις απαθανάτισε ο εντομολόγος Α. Wild. Δείτε τα να αναζητούν το βασικό τους ένστικτο (Pics)
Υπέροχες φωτογραφίες εντόμων που κάνουν σεξ φωτογράφισε ο εντομολόγος Alex Wild.

Ο Wild που ζει Champaign-Urbana της πολιτείας του Illinois ξεκίνησε να φωτογραφίζει έντομα το 2002. Είναι κάτοχος διδακτορικού στην Εντομολογία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας όπου εργάστηκε για την εξέλιξη των μυρμηγκιών.
Έχει διδάξει εντομολογία στο Πανεπιστήμιο του Illinois at Urbana-Champaign.
Οι φωτογραφίες του εμφανίζονται σε πολλά μουσεία φυσικής ιστορίας, περιοδικά, βιβλία και τηλεοπτικά προγράμματα. Το γιατί, μπορείτε να το διαπιστώσετε στις εικόνες που ακολουθούν.ΜύγεςΣκαθάριαΣκαθάρια τύπου Chauliognathus lugubrisΠεταλούδεςΜυρμήγκια τύπου Brachymyrmex patagonicusΜυρμήγκια τύπου Acromyrmex versicolorπυγολαμπίδαΑλογάκι της ΠαναγίαςΗ ηθοποιός που πέθανε στη σκηνή, ενώ έπαιζε τον θάνατό της


Αρκετοί είναι οι ηθοποιοί που έχουν χάσει τη ζωή τους την ώρα που υποδύονταν κάποιον ρόλο σε μία θεατρική παράσταση. Όμως, ο θάνατος της Edith Webster αποτελεί μοναδικό και ταυτόχρονα το πιο ειρωνικό γεγονός.
Η Edith Webster ήταν μία σχετικά άγνωστη ηθοποιός, που δεν κατάφερε ποτέ να γίνει όνομα, όμως άφησε το στίγμα της στην ιστορία από τον παράξενο θάνατό της.
Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια έπαιζε τον ρόλο της γιαγιάς στην θεατρική παράσταση “The Drunkard”, στο θέατρο Towson Moose Lodge στη Βαλτιμόρη.
Σύμφωνα με την πλοκή του έργου, στο
δεύτερο μισό της παράστασης και λίγο πριν το τέλος, η γιαγιά έπρεπε να τραγουδήσει το “Please Don’t Talk About Me When I’m Gone” (Σας παρακαλώ, μην μιλάτε για μένα, όταν θα έχω φύγει) και μετά να πέσει στη σκηνή και να υποδυθεί τη πεθαμένη. Άλλωστε, το έργο ήταν δράμα.
Την παράσταση και την πράξη αυτή τις είχε παίξει δεκάδες φορές και κάθε φορά το κοινό εντυπωσιαζόταν, επιβραβεύοντάς την πάντα με ένα ηχηρό χειροκρότημα. Όμως, στις 24 Νοεμβρίου του 1986, η 60χρόνη πια Webster θα την έπαιζε για τελευταία φορά …

Η τελευταία παράσταση είχε κυλήσει πολύ καλά και μόλις η ηθοποιός τελείωσε το τραγούδι της κατέρρευσε, κάνοντας το κοινό να σηκωθεί όρθιο και να τη χειροκροτά, ενώ εκείνη βρισκόταν ακίνητη πάνω στη σκηνή.
Όπως το χειροκρότημα συνεχιζόταν, η Edith Webster πέθανε στα αλήθεια! Το κοινό, νομίζοντας ότι είναι μέρος του έργου, από τις επευφημίες έπνιγε ακόμα και τις κραυγές των υπόλοιπων καλλιτεχνών και των μελών της παραγωγής για βοήθεια …
Μετά από μερική ώρα, όμως, κατάλαβαν ότι οι εκκλήσεις για βοήθεια δεν ήταν μέρος του σεναρίου …Η ηθοποιός δεν είχε πεθάνει για χάρη του έργου, αλλά στην πραγματικότητα. Απόλυτη σιγή σκέπασε την αίθουσα του θεάτρου και οι περισσότεροι θεατές άρχισαν να προσεύχονται για την Webster.
Αν και μεταφέρθηκε σχετικά γρήγορα στο κοντινό νοσοκομείο, τα πράγματα δεν άλλαξαν. Απλά οι γιατροί ανακοίνωσαν επίσημα τον θάνατό της, από καρδιακή προσβολή.
Όπως δήλωσε τότε και ο υπεύθυνος της παράστασης, Richard Byrd, “Το χειροκρότημα ήταν πολύ δυνατό. Έφυγε, ακούγοντάς το.”
Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη καρδιακή προσβολή της Edith, ενώ έπαιζε τον συγκεκριμένο ρόλο. Σύμφωνα με την κόρη της, Merri-Todd Webster, υπέστη καρδιακή προσβολή μερικά χρόνια νωρίτερα, λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση, όμως δεν σταμάτησε. Έβγαλε ολόκληρο το έργο και μετά ζήτησε βοήθεια.

Απλά σκεφτείτε το. Η ηθοποιός κατέρρευσε επί σκηνής για τον σεναριακό της θάνατο, ενώ την ίδια στιγμή πέθαινε από καρδιακή προσβολή …

πηγή
ΠΗΓΗ

Αυτά είναι τα 7 «μαγικά» υπερ-φαγητά από το Περού που καθυστερούν τη γήρανση


Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία, ωστόσο οι συνέπειες της στο σώμα και την εμφάνιση μας δεν είναι ποτέ ευχάριστες. Ωστόσο υπάρχουν εξίσου φυσικοί τρόπο για την αντιμετώπιση της, αφού ορισμένα τρόφιμα προλαμβάνουν την ασθένεια και την γήρανση του οργανισμού.

Κανένα τρόφιμο δεν μπορεί να σβήσει τις ρυτίδες σας και να «τσιτώσει» το πρόσωπο σας, αλλά μια υγιεινή διατροφή σε γενικές γραμμές, καθώς και ορισμένα «μαγικά» σούπερ-τρόφιμα ικανά να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να βελτιώσουν την κυκλοφορία σας και να επεκτείνουν τη μνήμη σας.

Μιλώντας στο Huffington Post, ο διατροφολόγος Μάνουελ Βιλακόρτα, παρουσιάζει 7 υπερ-φαγητά από την πατρίδα του, το Περού, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το βασικό θρεπτικό περιεχόμενο, είναι αντιοξειδωτικά και καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης.

Maca
Συνήθως πωλείται σε μορφή σκόνης ή πoλτοποιημένη, η Maca είναι το κρυμμένο μυστικό του Περού. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη C, και απαραίτητα αμινοξέα, η οποία την καθιστούν ένα υπερφαγητό, ενώ χρησιμοποιούνταν και από τους Ινκας για τις αναπλαστικές της ιδιότητες.

Pichuberry
Eπίσης γνωστό με την επιστημονική ονομασία Physalis peruviana, είναι πλούσιο σε βιταμίνη D και περιέχει σπάνια φυτοχημικά που ονομάζονται withanolides και έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν την ανάπτυξη των όγκων, είναι αντι-φλεγμονώδη και πλούσια σε βιταμίνες.

Kiwicha
Ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει την LDL ή «κακή χοληστερόλη», προστατεύοντας το καρδιαγγειακό σύστημά και βοηθάει στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Camu camu
Αυτό το τροπικό μούρο είναι η πιο ισχυρή πηγή της βιταμίνης C στον πλανήτη. Εχει 50 φορές τη βιταμίνη C του πορτοκαλιού παρέχοντας υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά υποστηρίζει επίσης το κολλαγόνο στο δέρμα σας, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά των ρυτίδων και του γλαυκώματος.

Μωβ πατάτες
Στο παρελθόν προορίζονταν μόνο για τους βασιλείς του Περού. Το λαμπερό τους χρώμα προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, ένα φυτοχημικό που δρα ως αντιοξειδωτικό και απορροφάται άμεσα στην κυκλοφορία του αίματός σας μετά το φαγητό βοηθώντας στη μείωση της πίεσης του αίματος και επιβραδύνοντας τα σημάδια της γήρανσης

Sacha inchi
Γνωστό και ως το φυστίκι των Ινκας, αυτός ο σπόρος τρώγεται ολόκληρος ή γίνεται λάδι. Και στις δύο περιπτώσεις έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (στην πραγματικότητα έχει τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από οποιονδήποτε άλλο σπόρο στον πλανήτη) γεγονός που καθιστά το Sacha inchi τρόφιμο μνήμης, στηρίζοντας τη γνωστική λειτουργία.Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το εμπόριο βρεφών


Εγκληματική οργάνωση αγοραπωλησίας βρεφών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με την σύλληψη επτά ατόμων εκ των οποίων τα έξι είναι μέλη της οργάνωσης και ο ένας ο ενδιαφερόμενος αγοραστής-υποψήφιος πατέρας του παιδιού.

Τα μέλη της οργάνωσης αποτελούσαν: 53χρονος δικηγόρος, η 24χρονη βουλγάρα που είναι μητέρα του βρέφους των 10 ημερών που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης και θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και ακόμη τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας. Δύο άντρες ηλικίας 45 και 40 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 66 ετών.

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα, το οποίο ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης απετράπη η παράνομη υιοθεσία βρέφους 10 ήμερων, η οποία θα γινόταν έναντι του χρηματικού ποσού των 5000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, τέσσερις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της βιολογικής του μητέρας, τέσσερις φάκελοι με έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσιών άλλων βρεφών και το χρηματικό ποσό των 875 ευρώ και 100 δολαρίων Η.Π.Α.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει:

Για τον 62χρονο ημεδαπό το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη υιοθεσία, για την 24χρονη μητέρα του βρέφους τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράδοσης ανηλίκου τέκνου κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία, ενώ για τους υπόλοιπους συλληφθέντες τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία.

Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως ακολούθως:

Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο 53χρονος δικηγόρος έφερε σε επαφή τον 62χρονο με τον 45χρονο αλλοδαπό, που είχε το ρόλο του «μεσάζοντα».

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο υποψήφιος πατέρας εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει ένα βρέφος και συμφώνησαν ότι ο 45χρονος θα μεσολαβούσε για την υιοθεσία ενός αγοριού, έναντι του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ.

Κατόπιν τούτου, στα μέσα του προηγούμενου μήνα, το 40χρονο μέλος της οργάνωσης μετέβη στη Βουλγαρία, από όπου παρέλαβε την 24χρονη ομοεθνή του και την μετέφερε στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας. Εκεί, η εγκυμονούσα φιλοξενήθηκε στο σπίτι του, όπου διέμενε και η 66χρονη συλληφθείσα, μητέρα του.

Στις 5 Ιανουαρίου η 66χρονη συνόδευσε την επίτοκη στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, όπου την ίδια μέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ένα αγοράκι. Αφού εξήλθε από το νοσοκομείο, η 24χρονη επέστρεψε στο προαναφερόμενο σπίτι, ενώ ο αλλοδαπός «μεσάζοντας» συναντήθηκε εκ νέου με τον 62χρονο η για επιβεβαίωση της συμφωνίας τους.

Την Πέμπτη το απόγευμα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υποψήφιου πατέρα με τον αλλοδαπό μεσάζοντα και το δικηγόρο, ο 62χρονος μετέβη στην οικία του 45χρονου αλλοδαπού στον Αλμυρό. Εκεί παρευρισκόταν εκτός από τον 45χρονο με την 33χρονη σύζυγό του, ο 40χρονος Βούλγαρος με την 24χρονη μητέρα και το βρέφος. Αφού είδε το μωρό, ο 62χρονος τους έδωσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ως προκαταβολή για την παράνομη υιοθεσία, ενώ η αποπληρωμή θα γινόταν με την παράδοση του αγοριού σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κατά την αποχώρησή του 62χρονου, ορισμένοι από τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το σπίτι, τον ακολούθησαν και τον συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Άμεσα συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα αλλοδαπά μέλη της οργάνωσης, ενώ η μητέρα με το βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Χθες το πρωί συνελήφθη και ο δικηγόρος, μέλος της οργάνωσης, ο οποίος έφερνε τους ενδιαφερόμενους σε επαφή με το μεσάζοντα.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τέσσερις φάκελοι με έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσιών βρεφών που τελέστηκαν μέσα στο έτος 2013, με βιολογικούς γονείς των υιοθετούμενων τέκνων Βούλγαρους στις τρεις περιπτώσεις κι Έλληνες στην τέταρτη.

Τα έγγραφα αυτά απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου για την περαιτέρω δικαστική εκτίμησή τους. Επίσης και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με το φορτιστή του.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και για τυχόν αποκάλυψη και άλλων περιπτώσεων παράνομων υιοθεσιών που μπορεί να έχουν διαπραχθεί κατά το παρελθόν.

Σημειώνεται, ότι ο 45χρονος Βούλγαρος με την 33χρονη σύζυγό του είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα και συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2006 στην περιοχή του Αλμυρού είχαν συλληφθεί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, να παραδίδουν βρέφος προς υιοθεσία σε γυναίκα αστυνομικό που προσποιούνταν την ενδιαφερόμενη άτεκνη μητέρα.

Για την περίπτωση αυτή είχαν επιβληθεί στον 46χρονο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους την 1η και 16η μέρα κάθε μήνα.

Ο δρόμος προς τη δικτατορία (Μη χάσετε αυτό το βίντεο)
Έτσι ακριβώς σκέπτονται.

Αποφασίζουμε κάτι, το εφαρμόζουμε, και περιμένουμε λίγο.

Αν δεν υπάρξει εξέγερση επειδή οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν τι έγινε τότε προχωράμε βήμα βήμα μέχρι να μην υπάρχει δρόμος επιστροφής.Το σχέδιο είναι οργανωμένο καλά εδώ και χρόνια.

Από την αρχή ήξεραν ότι το ευρώ δεν θα λειτουργήσει.


ΠΗΓΗ

ΕΤΣΙ ΡΕ...