Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Ερωτας και μεις

             Ο  Ερωτας  και  μεις

                                                      ΤΩΡΑ  Ο  ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ  ΜΕΣΩ  ΙΝΤΕΡΝΕΤ


             Χιλιάδες  χρόνια  τώρα,  η γέννηση  του έρωτα  ξεκινούσε  από  τα μάτια:
      == Από  τα μάτια  πιάνεται, στα χείλη  κατεβαίνει, κι  από τα μάτια  στην καρδιά ριζώνει και δε βγαίνει.
       ***  Πρωίαν  σε είδον, μαλλιά ξεπλεγμένα…..
          Και  πάρα πολλά άλλα.
      == Από  το βλέμμα  περάσαμε  στα γράμματα, αλλά κι εδώ έπαιζαν ρόλο πάλι τα μάτια. Ιδιαίτερα όταν ανταλλάσσονταν  φωτογραφίες.
      ==  Από τα γράμματα  στο τηλέφωνο, όπου άρχισε να παίζει ρόλο η  χροιά της φωνής, η αίσθηση  της  ακοής.
        Είναι  πάμπολες  οι περιπτώσεις   που αναπτύχθηκε έρωτας  κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, ύστερα από ένα τηλεφωνικό λάθος, και που κατέληξε  στο γάμο.
      Αλλά και πολλές  οι περιπτώσεις που ό,τι δημιούργησε το τηλέφωνο, το κατέστρεψε   η  προσωπική συνάντηση, γιατί  τύχαινε  κάποιος από τους δύο να είναι άσχημος, ή  ανάπηρος – π.χ. να έχει ένα  χέρι.
==  Κι από το τηλέφωνο περάσαμε  στο ιντερνετ  - το πιο εξελιγμένο μέσο επικοινωνίας -  μέσω του οποίου  πολλά ζευγάρια οδηγήθηκαν  και οδηγούνται  στο γάμο.
      Αλλά  τα μάτια  παίζουν  πάντα το σημαντικό ρόλο τους.
     Όμως  τι είναι  ο έρωτας;

       «Σχιζοφρενής»  ο ερωτευμένος  εγκέφαλος...
                      Βρέθηκαν τα αίτια για τα ακραία συναισθήματα

        Ο έρωτας είναι τρέλα, μίγ­μα μανίας, άνοιας και ιδεο-ψυχαναγκαστικής  διαταραχής που απομονώνει τον ε­ρωτευμένο από τον περίγυ­ρό του, μεταβάλλει συμπεριφορά και χαρακτήρα, κάνει το γνωστό... άγνωστο. Οι νευρολόγοι, πλέον, διαθέτουν απεικονίσεις του ε­ρωτευμένου εγκεφάλου στην παραληρηματική φά­ση του.
         Αμερικανοί ερευνητές υ­ποστηρίζουν ότι ο έρωτας είναι βιολογική ανάγκη διαφορετική από τη σεξου­αλική διέγερση. Μοιάζει με την πείνα, τη δίψα, την α­νάγκη για ναρκωτικό,  και λιγότερο με ενθουσιασμό ή φιλική αγάπη.

      Τα συναισθήματα

      Η έρευνα εξηγεί γιατί ο έρωτας μπορεί να εμπεριέ­χει τόσο ακραία και αντίθε­τα συναισθήματα, όπως ευ­φορία, άγχος και θυμό για­τί όταν χάνουμε το αντικεί­μενο του πόθου μας, ο έρω­τας ενισχύεται. «Οταν εί­σαι ερωτευμένος χάνεις τον έλεγχο, τη λογική», ε­ξηγεί η δρ Χέλεν Φίσερ, ανθρωπολόγος στο Πανεπι­στήμιο Ράτζερς.
       Για τη μελέτη, η δρ Φί­σερ, η δρ Λούσι Μπράουν της ιατρικής σχολής Αλβέρτος Αϊνστάιν και ο δρ Αρθουρ Αρον, ψυχολόγος  του STATE UNIVERSITY  OF  NEW YORK  ανέλυσαν 2.500 τομογραφίες  εγκεφάλου 17 φοιτητών που διένυαν τους πρώτους μήνες ή εβδομάδες του ερωτικού τους πάθους. Οι φοιτητές κοιτούσαν τη φωτογραφία του ή της αγαπημένης τους ενώ υποβάλλονταν σε μα­γνητική τομογραφία. Αυτές οι εικόνες συγκρίθηκαν με άλλες που ελήφθησαν, ενώ οι εθελοντές κοιτούσαν τη φωτογραφία  κάποιου γνω­στού τους.
         Οπως αποδείχθηκε, εστίες δραστηριότητας του «ερωτευμένου εγκεφάλου» βρίσκονται σε περιοχές του υποσυνειδήτου με πολ­λά κύτταρα που είτε παρά­γουν είτε προσλαμβάνουν ντοπαμίνη. Το χημικό στοιχείο ανι­χνεύεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στον εγκέφαλο ό­ταν αναμένουμε ή επιθυ­μούμε κάποια ανταμοιβή. Η συμπεριφορά που έχει ο ερωτευμένος είναι πέρα α­πό τα όρια της λογικής.
       Γι αυτό  έρωτας  και μίσος  έχουν την ίδια αιτία.
       Βέβαια  για την ερωτική έλξη, πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί  η ουσία «Λουλιμπερίνη», αποτέλεσμα  άλλων χημικών διεργασιών που προκαλούνται  από συγκλίσεις  των ζωδίων των ατόμων  και των πλανητών τους.
       Γι  αυτό  συμβαίνει συχνότατα, ενώ γνωρίζουμε ή είμαστε κοντά σε κάποιο άτομο, να αδιαφορούμε για αυτό, και ξαφνικά  να αισθανόμαστε  τρελά ερωτευμένοι μαζί του.
       Γιατί τότε  είμαστε σωματικά  κοντά, αλλά μακριά ζωδιακά.

     Στους πιο  παθιασμένους  δραστηριοποιείται ο «κερκοφόρος   πυρήνας»

       Οι ερευνητές διαπίστω­σαν ότι στον εγκέφαλο των   πιο παθιασμένων δραστηριοποιείται ο «κερκοφόρος πυρήνας». Αυτός βρίσκεται σε αντιδιαμετρικό σημείο του εγκεφάλου από την πε­ριοχή που «εγγράφει» πόσο ελκυστικό -όσον αφορά στη μορφή- είναι το αντι­κείμενο του έρωτα και συν­δέεται με την επιθυμία, τη διαρκή σκέψη και την ανε­ξήγητη και ακαταμάχητη έλξη που νιώθουμε για έ­ναν και μόνο άνθρωπο, καίτοι περιστοιχιζόμαστε από εξίσου γοητευτικούς  επιδόξους   συντρόφους.
         Η «μανία» του καινούργι­ου έρωτα αμβλύνεται με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός  που αντικατοπτρίζεται και στη λειτουργία των κέ­ντρων του εγκεφάλου.

        Η απόρριψη

        Ενας από τους λόγους που κάθε νέος έρωτας προκαλεί τέτοιο καρδιο­χτύπι είναι ο φόβος και η α­γωνία μήπως τελικά δεν βρει ανταπόκριση. Οπως διαπιστώθηκε, η απόρρι­ψη, ενώ εξακολουθεί να είσαι ερωτευμένος, αποσυντονίζει   τη δραστηριότητα σε όλες σχεδόν τις περιο­χές του εγκεφάλου.
     Σιγά - σιγά, όμως, η ηρε­μία αποκαθίσταται και τα κυκλώματα του εγκεφάλου που συνδέονται με το πάθος μένουν ακέραια, έτοιμα να «ξανανάψουν» όταν θα δούμε τον κατάλ­ληλο.

                  Ο  ΕΡΩΤΑΣ  ΚΑΙ  Η   ΛΟΥΛΙΜΠΕΡΙΝΗ

     Διαπρεπείς επιστήμονες όπως ο Γάλλος νευροφυσιολόγος Ζαν Ντιντιέ  Βενσάν, υποστηρίζουν ότι όλα τα συναισθήματα εξαρτώνται  από τις ποσότητες ορμονών που υπάρχουν κάθε στιγμή στον οργανισμό μας.                                                                               
   Όταν ερωτευόμαστε λέει, έχει αυξηθεί στον οργανισμό μας η ορμόνη Λουλιμπερίνη, που παράγει ο εγκέφαλος. Όταν διψάμε  έχει αυξηθεί η ακετυλκολίνη. Κι όταν πάψουμε να πεινάμε έχει αυξηθεί η χολεκυστοκινίνη ( πεπτίδιο στο έντερο).
     Η νέα βιοχημεία ανακαλύπτοντας συνεχώς την ύπαρξη ορμονών  που δεν προέρχονται από τους ενδοκρινείς αδένες, αποδίδει τη δημιουργία τους στον ίδιο τον εγκέφαλο, πιστεύοντας ότι αυτός είναι το κλειδί της συμπεριφοράς  μας.
   Και να πως το εξηγεί:  εκτός από τα γνωστά  οιστρογόνα, προγεστερόνη, τεστοστερόνη, υπάρχουν κι  άλλα:
   Είναι η αγγειοπρεσίνη, η οξυτοκίνη, η σεροτονίνη και η λουλιμπερίνη. Αυτή η τελευταία  αποτελεί την κατ εξοχήν ορμόνη της σεξουαλικής  επιθυμίας, αλλά δεν δρα μόνη της.  Η οξυτοκίνη  συμβάλλει  στη σεξουαλική ικανοποίηση.
    Χρησιμοποιεί  ένα δρόμο, ικανό να φέρει σε μεταξύ τους επαφή δύο  επίπεδα ουσιώδη για την πραγματοποίηση  της σεξουαλικής πράξης: τον υποθάλαμο και το μέσο εγκέφαλο. Είναι δηλαδή η νευρική οδός που συνδέει τα δύο εγκεφαλικά κέντρα.
    Με τις διάφορες αυτές ουσίες ο εγκέφαλος  δραστηριοποιεί τα ανάλογα νευρικά κέντρα και έρχονται στο φως οι διάφορες επιθυμίες, συναισθήματα  και ψυχικές καταστάσεις.
    Καταλήγοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή η δραστηριοποίηση  του εγκέφαλου, για την εμφάνιση της μιας ή της άλλης επιθυμίας, του άλφα ή του β συναισθήματος, έχει απόλυτη σχέση   με τις ορατές και μη ορατές ακτινοβολίες που στέλνουν στη γη τα διάφορα ουράνια  σώματα.
     Ετσι  τολμούμε να  πούμε ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε το χρόνο που θα εμφανιστεί  ένα από αυτά τα συναισθήματα, με βάση τα ζωδιακά στοιχεία ενός ατόμου.
   Γεγονός που δεν απέχει από  την αλήθεια, αφού είναι γνωστή και επιβεβαιωμένη η αντίδραση του  κυττάρου στην κάθε ακτινοβολία. Και παράλληλα  γνωστές οι κινήσεις και οι πορείες των πλανητών που περιλαμβάνονται στα ζωδιακά στοιχεία ενός ατόμου.

                             ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ – ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ


    Τα συναισθήματά μας  και τα αισθήματά μας  είναι  αποτέλεσμα των ερεθισμάτων  που μας δίνουν  οι πέντε γνωστές μας αισθήσεις,  η κατάσταση του σώματός μας, οι ίδιες  οι σκέψεις μας   από τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους,  αλλά και οι διάφορες ακτινοβολίες, που λαμβάνουμε  συνειδητά  ή ασυνείδητα.
    Σχετικά  μπορούμε να αναφέρουμε, τα συναισθήματα  που μας δημιουργεί   το δειλινό,  η συννεφιά, η νύχτα και διάφορα άλλα.
   Φυσικά καθένας  έχει τα δικά του συναισθήματα από αυτές τις αιτίες.
  Κανένα συναίσθημα δεν εδράζεται  στην  καρδιά, όπως αποδεικνύουν  οι μεταμοσχεύσεις  καρδιάς, αφού κανένας  δέκτης νέας καρδιάς, ή και τεχνητής, δεν άλλαξε αισθήματα προς τους  συγγενείς του, φίλους του ή άλλους.

                                        ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  ΑΤΟΜΟΥ

      Κάθε άτομο έχει μέσα του   μια ενστικτώδη αναζήτηση ενός κάποιου ετερόφυλου ατόμου, ενός συντρόφου. Αναζητάει το  «ταίρι»  του, τον «τύπο» του. Και  φαντάζεται πως το θέλει να είναι. Αυτό, για να είναι   αρεστό, αγαπητό, να  του  προσφέρει ικανοποίηση, πρέπει να συμπληρώνει  τα ζωδιακά  του στοιχεία, να υπάρχει συναισθηματική – αισθηματική ολοκλήρωση.  Το «άλλο μισό πορτοκάλι»  ή «αδελφή  ψυχή»   που λέμε.
    Όμως έχει παρατηρηθεί  ότι  αυτή η αναζήτηση  μπορεί να αλλάζει από καιρού εις καιρόν, οπότε μια επιλογή μπορεί  μετά από ένα διάστημα  να μη μας κάνει.  Διότι και  εμείς  δεχόμαστε άλλες ακτινοβολίες , αλλά και εκείνο. Ετσι ενώ πρόκειται για τα ίδια, οπτικά,  πρόσωπα, το δι αυτών  «εκδηλούμενο πνεύμα»   διαφοροποιείται. Και απωθεί. Γι  αυτό και πολλές φορές σκοτώνουμε το σώμα, τον άνθρωπο, που αγαπούσαμε.
     Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με όλους  τους ανθρώπους γύρω μας. Κάποια στιγμή θέλουμε να τους κάνουμε παρέα, κάποια όχι, και πάλι από την αρχή.
      Οι  μακροχρόνιες σχέσεις και επαφές  είναι ταιριαστές  γιατί αναφέρονται  σε πολύ ταιριαστά  ζωδιακά στοιχεία. Η σε πνευματικά που δημιουργήθηκαν στο μεταξύ, ή ακόμη  και σε υποχρεώσεις (π.χ. παιδιά), που δημιουργούν την ανοχή, μέχρι να επανέλθουν  οι ίδιες ζωδιακές σχέσεις, γιατί επανέρχονται.  Εντονο πρόβλημα δημιουργείται  όταν έχουμε να κάνουμε με άτομα που έχουν  ζωδιακά σχέση με  Τοξότες, Αιγόκερους, Υδροχόους, Ιχθείς, που έχουν σχέση με Κρόνο, Δία.
    Σχέσεις  που αναφέρονται σε τέτοια  ζωδιακά στοιχεία, ενώ μπορεί να παρουσιάζουν έντονη έλξη  στην αρχή τους, μετά 7 χρόνια  (1/4 κύκλου Κρόνου,  ½  Δία) διαλύονται.
      Ρόλο παίζουν ακόμα και τα ονόματα, δηλαδή η «ποσότητα» των Νίκων, των Γιάννηδων, είναι πιο  «ισχυροί»,   πιο ελκτικοί  από έναν   Παφνούτιο.
     Η  αστρική σχέση που επικρατεί κάθε ώρα, μέρα, μήνα, έτος  παίζει  ρόλο μεταξύ  και  ατόμων ίδιου φύλου, ανδρών ή γυναικών.

                            ΠΟΤΕ      ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ      Ο    ΕΡΩΤΑΣ


     Ο έρωτας  μεταξύ δύο ατόμων  αναπτύσσεται  όταν οι κυβερνήτες πλανήτες των ζωδίων τους  έχουν  σύγκλιση, όπως στο σχήμα.

           

     Όταν αρχίσει  η απόκλιση  τότε ο έρωτας περνάει  και οι ερωτευμένοι χωρίζουν. Στην προκείμενη περίπτωση, ο έρωτας είναι  δυνατός, κεραυνοβόλος, αλλά  δεν  διαρκεί πολύ γιατί  ο Κρόνος θέλει 14 χρόνια  μέχρι να ξανακάνει αυτή τη σύγκλιση  με την  τροχιά της Σελήνης.  Γεγονός που μπορεί να έχει  δυσμενέστατες επιπτώσεις γι τον ένα  από τους δύο ερωτευμένους, ακόμη και αυτοκτονία.
    Αν τα άτομα αυτά παντρευτούν, και ιδιαίτερα  αν αποκτήσουν παιδιά  τότε το πράγμα αλλάζει  διότι τους «προστατεύουν»  άλλα πνευματικά κυκλώματα, όπως των συγγενών τους, που «θεωρούνται  τηλεπαθητικοί μάρτυρες της σχέσης  τους και του γάμου τους».  Ωστόσο προβλήματα απώθησης υπάρχουν.
    Οι καλύτερες  σχέσεις μεταξύ  ετερόφυλων ατόμων   είναι εκείνες που έχουν σχέση  με  πλανήτες  με μικρούς κύκλους:  Ερμής = Παρθένος + Δίδυμοι,  Αφροδίτη = Ταύρος + Ζυγός, Σελήνη= Καρκίνος, Ηλιος = Λέων, Αρης = Κριός + Σκορπιός.
    Τώρα τελευταία μιλάμε όλο και πιο πολύ για τη «χημεία  δύο ατόμων». Κι αυτό γιατί έχει διαπιστωθεί ότι  ο οργανισμός δύο  ερωτευμένων  εκκρίνει, λόγω της ελκτικής δύναμης που δημιουργούν  οι πλανήτες  τους,  ορμόνες σε μεγάλη  ποσότητα  όπως η Λουλιμπερίνη, η  Φενυλεθυλαμίνη,  η Ντοπαμίνη,  η Νοραδρεναλίνη,  αμφεταμίνες που προκαλούν ευχαρίστηση και ευφορία.
    Αυτή η χημική αλλαγή  φαίνεται από τα μάτια των ερωτευμένων  τα οποία λάμπουν.
    Όμως αυτές οι ορμόνες δεν παράγονται σε μεγάλες  ποσότητες  περισσότερο από τρία χρόνια  (1/4 του κύκλου του Δία). Τότε  ο έρωτας γίνεται βαθιά  αγάπη, το πάθος εξατμίζεται. Ο οργανισμός εκκρίνει πλέον την ενδορφίνη  Μορφίνη, που προσφέρει την αίσθηση ασφάλειας και οικογενειακής γαλήνης.
   Όμως και το χάδι έχει τη δική του χημεία. Τα χάδια, εκπομπή βιοενέργειας, δίνουν σήμα στον εγκέφαλο και εκείνος διατάσσει τον οργανισμό για την έκκριση  μιας ορμόνης,  της οξυτοσίνης, μιας ουσίας που φέρνει τη  σεξουαλική ικανοποίηση. Αλλά και το σάλιο έχει μια ορμόνη που παράγεται στους γεννητικούς αδένες, μεταδίδεται με το φιλί και διεγείρει.
    Χημική εξήγηση  υπάρχει ακόμη και για την απογοήτευση. Η εγκατάλειψη   δεν είναι τίποτε  άλλο από στέρηση, που μοιάζει με το σύνδρομο των ναρκομανών. Και ο οργανισμός υποφέρει. Όταν χωρίσει κάποιος, και είπαμε συνεπεία αστρικών αποκλίσεων, ο οργανισμός  σταματάει απότομα να εκκρίνει τη μορφίνη, και η στέρηση αυτή προκαλεί χημικές   διαταραχές στον οργανισμό μας. Ενας μετριασμός της κατάστασης  μπορεί  να επέλθει  αν καταφέρουμε να κάνουμε παρέα με ένα φιλικό άτομο, έστω και του ιδίου φύλου, με ζώδιο ίδιο με αυτό που μας εγκατέλειψε.
      Αυτή η στέρηση  είναι εκείνη που πολλές φορές οδηγεί ένα απογοητευμένο άτομο, άμεσα,  σε άλλη σχέση, χωρίς πολλές φορές να καταλαβαίνει τι κάνει.
      Μπορούμε να δούμε  αν κάποιο άτομο θα κάνει ερωτική σχέση, αν ξέρουμε την πορεία του πλανήτη του και παρατηρήσουμε  με ποιόν άλλον πλανήτη θα έχει σύγκλιση. Η γνωριμία –σχέση γίνεται  ενάμιση  μήνα πριν από τα γενέθλια του ενός η του άλλου. Αυτός που βρίσκεται κοντά στα  γενέθλιά του  κατακτιέται, ο άλλος κατακτά.

                                                  ΤΟ   ΣΕΞ    


      Είδαμε τι οδηγεί στο σεξ. Οι διάφορες ορμόνες  που είναι αντιπροσωπευτικές της πλανητικής ένωσης που μας διέπει. Όμως η σεξουαλική πράξη δεν είναι μόνο μηχανική ενέργεια. Είναι και ανταλλαγή μαγνητικών ρευστών, που συμπληρώνουν το «είναι» μας με ότι μας λείπει, με ότι μας στέλνει το άλλο αστρικό σώμα - ψυχική.
    Γι αυτό και οι  μαχαραγιάδες  είχαν πολλές νέες γυναίκες, και πίστευαν ότι έπαιρναν «δύναμη» από κάθε γυναικείο νεανικό σώμα.
   Ο άνδρας  «εκπέμπει  μαγνητικά ρευστά» από το κάτω ήμισυ  του σώματός του. Και η γυναίκα τα απορροφά. Η γυναίκα  εκπέμπει από τον εγκέφαλό της.
    Γι  αυτό και αν η γυναίκα  «στείλει» προς τον άνδρα την ιδέα του σεξ   εκείνος δε μπορεί να αντισταθεί, ή  υποφέρει  αν τελικά η γυναίκα το αρνηθεί.
    Αυτός είναι άλλωστε και ο μύθος  του μήλου της Εύας. Ο  όφις είναι οι οφιοειδείς ροπές, οι  συγκλίσεις των πλανητών  που  μοιάζουν έτσι στην κίνησή τους γύρω από τον ήλιο, και   το μήλο είναι ένας πλήρης κύκλος  του πλανήτη  της Εύας, οπότε έκανε σύγκλιση με τον πλανήτη του Αδάμ.
    Το σεξ είναι η αντίστροφη κατάσταση  του πνευματισμού, και  εφ όσον γίνεται «μετάδοση μαγνητικών ρευστών» γίνεται και μετάδοση γνώσεων και ιδεών. Το ίδιο γίνεται και με το φιλί,  που είναι μια ψευδοσυνουσία  άνω μέρους.
         Για τους μηχανισμούς του σεξ μπορούμε να δούμε σεξουαλικές εγκυκλοπαίδειες. Εδώ θα πούμε  ότι ο  τρόπος πραγματοποίησης του σεξ – στάσεις- είναι κάθε φορά  ανάλογος των  θέσεων σύγκλισης  των πλανητών που διέπουν τη στιγμή εκείνη τα δύο άτομα:

                               
      Πολλά  άτομα, κυρίως όταν δεν έχουν, τέλεια χημεία, με το ερωτικό σύντροφό τους, σκέφτονται άλλα   άτομα για να φθάσουν στη σεξουαλική πράξη, τον οργασμό και την ικανοποίηση(φαντασιώσεις). Στην πραγματικότητα είναι μια πραγματική τηλεπαθητική επικοινωνία  με κάποιον που κείνη  την ώρα τους  «αγγίζει» περισσότερο.

                                        ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ  Ο ΓΑΜΟΣ


          Ενας νορμάλ  γάμος – π.χ. δεν συντρέχουν λόγοι εγκυμοσύνης, ή άλλοι -  γίνεται διαρκούσης  της σύγκλισης  των πλανητών του  ζευγαριού, στις  διχοτόμους των γωνιών  που κάνουν  οι ημερομηνίες των γεννήσεών τους, με πιθανότερη ημερομηνία εκείνη  που είναι πριν από τα γενέθλια του ενός ή του άλλου.

                                    
   Π.χ. αν ένας άνδρας γεννήθηκε  1- 9  και μια γυναίκα 1-11, ο γάμος τους θα γίνει  στις ημερομηνίες  1ον 1-10, στα μισά μεταξύ των δύο  ημερομηνιών γέννησης, και πριν από τα γενέθλια της  γυναίκας, ή 2ον  την 1-6  πριν από τα γενέθλια του άνδρα, ή 3ον  την 1-1, ή 4ον  τέλος  την 1-4, στη μέση πάντα  των διαμέτρων  που ορίζονται στον κύκλο  από τις  γεννήσεις των δύο  ατόμων με πολύ μικρή απόκλιση. Μεγάλη  απόκλιση αποκλείεται. Η ακριβής  εύρεση μπορεί να γίνει αν δούμε ποιος πλανήτης είναι πτωτικός και ποιος ανοδικός.
     Εκείνοι που παρευρίσκονται στο γάμο, αποτελούν τους «τηλεπαθητικούς» μάρτυρες  που πάντα  θα προστατεύουν το γάμο.  Δηλαδή  μια σκέψη κάποιου από τους δύο που παντρεύτηκαν να χωρίσει, θα …. απορρίπτεται τηλεπαθητικά από αυτούς. Γι αυτό και ο γάμος αποτελεί ένα από τα μυστήρια της θρησκείας.
     Πάντως όσοι παντρεύονται  έχουν κάποια κοινά ονόματα  στην οικογένεια, ή άλλα κοινά   σε  ότι  αφορά στα ονόματα  και επώνυμα  - βλέπε άνω δημοσίευση.
    Εκείνο που είναι άξιο παρατήρησης είναι  ότι  συχνότατα,  ένα ζευγάρι, όσο γερνάει,  τόσο πιο πολύ μοιάζει  στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

                              ΠΟΙΟΙ  ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ  ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ


 • Ο ορμητικός  και αποδοτικός ΚΡΙΟΣ συμπληρώνεται από  τον  κυριαρχικό και τακτικό Λέοντα και τον αισιόδοξο Τοξότη.
 • Ο ανθεκτικός και πρακτικός ΤΑΥΡΟΣ από  τον σχολαστικό και αυτάρκη Παρθένο, και τον Αιγόκερω.
 • Οι ΔΙΔΥΜΟΙ από τον ανεξάρτητο και απρόβλεπτο Υδροχόο, και τον αρμονικό Ζυγό.
 • Ο  ΚΑΡΚΙΝΟΣ από τον ήπιο και προσηλωμένο Ιχθύ και τον άφοβο και παρατηρητικό Σκορπιό.
 • Ο κυριαρχικός  και τακτικός ΛΕΩΝ από τον αισιόδοξο  Τοξότη και τον  ορμητικό και αποδοτικό Κριό.
 • Ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ από τον Αιγόκερω  και  τον   ανθεκτικό και πρακτικό Ταύρο.
 • Ο αρμονικός ΖΥΓΟΣ συμπληρώνεται  από το Δίδυμο και τον Υδροχόο.
 • Ο  άφοβος ΣΚΟΡΠΙΟΣ από τον προνοητικό και ξέγνοιαστο Καρκίνο  και τον ήπιο Ιχθύ.
 • Ο αισιόδοξος ΤΟΞΟΤΗΣ  από τον Κριό και ο Λέοντα.
 • Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ από τον πρακτικό Ταύρο και τον Παρθένο.
 • Ο  ανεξάρτητος ΥΔΡΟΧΟΟΣ από τον πολύπλευρο και ευέλικτο Δίδυμο, και τον αρμονικό Ζυγό.
 • Ο   ήπιος ΙΧΘΥΣ  από τον παρατηρητικό Σκορπιό και τον προνοητικό και ξέγνοιαστο Καρκίνο.


Αυτά λένε τα στατιστικά στοιχεία. Μα υπάρχουν και εξαιρέσεις.

                                                                            Κοπιράϊτ:      ΒΑΣΙΛΗΣ Π.   ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ
                                                                                                      Δημοσιογράφος- ερευνητής
                                                                                                                      22-1-06
© KOUTOUZIS.GR  Αναδημοσίευση  επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή  www.koutouzis.gr .

ΠΟΤΕ ΡΕ!!

Τα μάτια «προδίδουν» την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά


Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και τώρα οι ερευνητές αποδεικνύουν τη σχέση τους και με τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η παραμικρή κίνηση και το κάθε βλέμμα μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά μας, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ερευνητές από το κορυφαίο πανεπιστήμιο Johns Hopkins διαπίστωσαν πως οι γρήγορες κινήσεις των ματιών φανερώνουν ανυπομονησία και αδυναμία αυτοσυγκράτησης.
Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλος αξιολογεί το χρόνο μπορεί να εξηγήσει γιατί η διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι δυσκολότερη για τα άτομα με νευρολογικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια ή για άτομα που έχουν υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι.
«Όταν πηγαίνω σε ένα φαρμακείο και βλέπω μια τεράστια ουρά, πώς θα αποφασίσω αν θα περιμένω πολλή ώρα;» ήταν ένα από τα ερωτήματα που έθεσαν οι ερευνητές στη συνέντευξη τύπου. «Αυτοί που φεύγουν ή που δε στέκονται στη γραμμή είναι και αυτοί που περπατούν και μιλούν γρήγορα; Μήπως αυτά τα άτομα αντιλαμβάνονται διαφορετικά τη σχέση του χρόνου με τις επακόλουθες ανταμοιβές;»
Με βάση τα ερωτήματα αυτά, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τους πιθανούς λόγους της ανυπόμονης συμπεριφοράς. Υπέθεσαν ότι η υπομονή μπορεί να συνδέεται με την ατομική αντίληψη που έχουμε για το χρόνο και κατά συνέπεια επηρεάζει κάθε κίνηση και συμπεριφορά.
Μελέτησαν την κίνηση των ματιών, ως αντιπροσωπευτικό δείγμα για κάθε σωματική λειτουργία. Συνδύασαν τα αποτελέσματα των οπτικών τεστ με τις βαθμολογίες των συμμετεχόντων ως προς τον αυθορμητισμό και τη λήψη αποφάσεων.
Τα αποτελέσματα έδειξαν μια έντονη συσχέτιση μεταξύ της ταχύτητας στην κίνηση των ματιών και το χαρακτηριστικό της υπομονής. Με άλλα λόγια, οι συμμετέχοντες που έστρεφαν το βλέμμα τους με τον ταχύτερο ρυθμό ήταν και οι πιο ανυπόμονοι.
Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Neuroscience και υποδεικνύει ότι η υποκειμενική αντίληψη για τη σημασία του χρόνου μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα της κίνησης και τη λήψη αποφάσεων.


πηγή

Τι πρέπει να τρώτε μετά την πίτσα... για να μην παχαίνετε !

Ακούγεται σαν όνειρο, όμως είναι δυνατό να τρώμε σοκολάτες...και πίτσα όλη μέρα χωρίς να πάρουμε κιλά! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουντ στη Σουηδία ανακάλυψαν ένα υπερ-σνακ που κρατά μακριά τα κιλά όταν καταναλώνουμε τροφές με πολλά λιπαρά. Ονομάζεται θαμνόμουρο ή κόκκινο μύρτιλλο (lingonberry ή cowberry) και οι δοκιμές έδειξαν ότι μπορούσε να αποτρέψει το επιπρόσθετο βάρος σε ποντίκια που ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά. Το φρούτο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις σκανδιναβικές χώρες και μπορεί επίσης να μειώσει τη χοληστερόλη και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.


Η ερευνητική ομάδα έδωσε στα ποντίκια οκτώ διαφορετικά είδη μούρων: lingonberry, bilberry, βατόμουρο, crowberry, blackberry, δαμάσκηνο, blackcurrant και acai berry. 

Μετά από τρεις μήνες, η ομάδα του κόκκινου μύρτιλλου είχε τα καλύτερα αποτελέσματα με μεγάλη διαφορά. Μάλιστα τα ποντίκια δεν είχαν πάρει περισσότερο βάρος από τα ποντίκια που κατανάλωναν τροφές με λίγα λιπαρά. 

Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα ευρήματα της μελέτης δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογία να μην προσέχουμε τη διατροφή μας. Τα οφέλη του κόκκινου μύρτιλλου πιθανότατα οφείλονται στις πολυφαινόλες που περιέχει, αναφέρει η σχετική μελέτη. 

Το επόμενο βήμα θα είναι να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητά του φρούτου στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Γιατί οι γυναίκες έχουμε κρύα χέρια και πόδια;Πάντως όχι επειδή έχουν ζεστή καρδιά...
Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Στέφανο Καραγιαννόπουλο στο έργο του "365 μυστικά υγείας" (εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, 14,60ε): "Τα κρύα άκρα σπάνια αποτελούν ένδειξη για κάτι σοβαρό, όπως σκλήρυνση των αρτηριών ή κακή κυκλοφορία. Συνήθως δηλώνουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αντιδρά στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όταν έχει κρύο, τα μικρά αιμοφόρα αγγεία στην επιδερμίδα μαζεύουν και το αίμα οδηγείται αλλού, για να τονώσει την κυκλοφορία και να διατηρήσει τη θερμοκρασία σταθερή σε ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά ή ο εγκέφαλος. Οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο γιατί ο γυναικείος θερμοστάτης κινητοποιείται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες απ' ό,τι ο ανδρικός. Τα κρύα άκρα στις γυναίκες δεν είναι ιδιοτροπία της φύσης. Υπάρχει προγραμματισμός. Όταν πριν χιλιάδες χρόνια ζούσαμε σε σπηλιές με λίγη τροφή και ανύπαρκτο ρουχισμό, η φύση έπρεπε να καλύψει τις θερμαντικές και διατροφικές ανάγκες της φυσικής βρεφοδόχου της γυναίκας. Έτσι η εντολή ήταν και παραμένει όλο το αίμα της εγκύου να συγκεντρώνεται στην κοιλιά και στα άλλα ζωτικά όργανα".

Η ΤΕΛΕΙΑ ομελέτα φούρνου!


Είναι μια ομελέτα διαφορετική από τις άλλες. Τρώγεται ζεστή και κρύα και τα παιδιά την λατρεύουν γιατί τους θυμίζει λίγο και πίτσα.Τι χρειαζόμαστε:
8-10 αυγά
4 μεγάλες πατάτες
Κασέρι όσο θέλουμε (πάνω από 1/4 όμως)
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
2 πιπεριές
Στα γρήγορα


Πώς το κάνουμε:Κόβουμε τις πατάτες χοντρές στρογγυλά (στο σχήμα των τσιπς) και τις τηγανίζουμε.
Τις στρώνουμε σε ένα ταψι μέτριο αλλά βαθύ.
Χτυπάμε τα αυγά και τα περιχύνουμε πάνω στις πατάτες.
Κόβουμε το κασέρι σε ακανόνιστους κύβους και το σκορπίζουμε πάνω στα αυγά.
Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές ροδέλες και το προσθέτουμε και αυτό στο ταψί.
Κόβουμε τις πιπεριές όπως θέλουμε και τις προσθέτουμε και αυτές. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Σε 10-15 λεπτά είναι έτοιμο ανάλογα τον φούρνο. Το βγάζουμε όταν δούμε πως τα αυγά είναι έτοιμα.


Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπεριές διαφόρων χρωμάτων. Τις πατάτες μπορείτε αντί να τις τηγανίσετε, να τις βράσετε. Το λουκάνικο αν θέλετε το περνάτε λίγο από το τηγάνι.

Η σοκολάτα ρίχνει την υψηλή πίεση!!!

Ένα κομμάτι σοκολάτα τη μέρα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με μισή ώρα καθημερινή σωματική άσκηση, όσον αφορά τη μείωση της υψηλής πίεσης του ..αίματος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Αυστραλών ειδικών.
Η μελέτη, υπό τη δρα Κάριν Ριντ του πανεπιστημίου της Αδελαϊδας, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "BMC Medicine", σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", αναφέρει ότι σε όσους
πάσχουν από υψηλή πίεση, η σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφράγματος ή εγκεφαλικού μέχρι και 20% μέσα σε μια πενταετία.

Η σοκολάτα - ειδικά η μαύρη- περιέχει τις χημικές ουσίες φλαβονόλες που με φυσικό τρόπο διευρύνουν το αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνουν έτσι τη ροή του αίματος, ρίχνοντας την πίεσή του.

Χρήσιμες ιστοσελίδες που δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν

Χρήσιμες ιστοσελίδες που δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν

Θέλετε να μάθετε εύκολα και δωρεάν μία νέα ξένη γλώσσα; Δυσκολεύεστε να εκτυπώσετε σελίδες, ή να εγκαταστήσετε ένα λογισμικό; Ψάχνετε ένα τραγούδι και δεν ξέρετε τον τίτλο; Το διαδίκτυο έχει προνοήσει για όλα, αφού υπάρχουν σχετικές ιστοσελίδες που κυριολεκτικά σας λύνουν τα χέρια.

Μπορεί να είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό, αφού δεν έχουν διαφημιστεί τόσο πολύ όσο οι μεγάλες ιστοσελίδες του διαδικτύου, ωστόσο είναι αρκετά εύχρηστες και ειδικά σχεδιασμένες για να κάνουν την περιήγηση σας πιο εύκολη.
LiveMocha – Εκμαθηση ξένης γλώσσας
Δωρεάν εκμάθηση ξένων γλωσσών με 35 επιλογές γλώσσας.
Mailinator - Email μιας χρήσης
Σε περίπτωση που δε θέλετε να δώσετε το email σας σε κάθε σελίδα που γράφεστε τότε αυτή η σελίδα είναι για σας, αφού δημιουργεί email μίας χρήσης, ίσα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής.
Midomi – Τραγούδια
Λειτουργεί όπως το shazam με τη διαφορά ότι εδώ μπορείτε ακόμα και να τραγουδήσετε εσείς τους στίχους και να τους βρει.
Wallbase - Wallpapers υψηλής ανάλυσης
Στολίστε τον υπολογιστή σας με τις ομορφότερες φωτογραφίες.
Wolfram Alpha - Λύνει κάθε μαθηματικό πρόβλημα
Ηρθε να σώσει τους μαθητές και να ενοχλήσει τους δασκάλους. Το πανέξυπνο αυτό πρόγραμμα λύνει στη στιγμή όποιο μαθηματικό πρόβλημα κι αν του δοθεί.
PrintFriendly – Εκτυπώστε εύκολα κάθε σελίδα
Εξαφανίζει τις διαφημίσεις από τη σελίδα που θέλετε να τυπώσετε, γλυτώνοντας σας από σπατάλη μελανιού.
Amazon Filler Finder - Συμπληρώσετε το ποσό για δωρεάν αποστολή
Χρειάζεστε προϊόντα αξίας 30 ευρώ ακόμα για να καλύψετε τις προϋποθέσεις και να δικαιούστε free shipping; Πληκτρολογήστε απλώς το ποσό που απαιτείται και το Filler Finder θα βρει για σας αντικείμενα που θα κάνουν τη διαφορά.
iefimerida.gr/
- See more at: http://www.toxwni.gr/paraxena/item/11164-xrisimes-istoselides-pou-den-gnorizate-oti-ipirxan#.UuYT7RBYldg

Κλεάνθης Γρίβας: «H κάνναβη θα μας βγάλει από την κρίση»! -

Κλεάνθης Γρίβας: «H κάνναβη θα μας βγάλει από την κρίση»!

Αυτή την Κυριακή, Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει μια αναλυτική μελέτη του Κλεάνθη Γρίβα, ο οποίος αποκαλύπτει τη συνωμοσία πίσω από την -παράνομη- απαγόρευση της κάνναβης και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η ελληνική οικονομία από την αποποινικοποίησή της.

Συγκεκριμένα, η μελέτη Γρίβα εκτιμά ότι, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» στην παραγωγή κλωστικής κάνναβης -που χρησιμοποιείται ευρέως και διεθνώς στην παραγωγή ενδυμάτων- μπορούν, σε πρώτη φάση, να αξιοποιηθούν 5.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης ελληνικής γης, από τα 40.000.000 που μένουν, σήμερα, αναξιοποίητα. Μια τέτοια εξέλιξη, θα δημιουργήσει χιλιάδες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, εν μέσω κρίσης.

Μάλιστα, η κλωστική κάνναβη όχι μόνο δεν απαγορεύεται στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά επιδοτείται και –μάλιστα- με εξαιρετικά προνομιακούς όρους. Γεγονός που, ουσιαστικά, καθιστά παράνομη την απόρριψη των αιτήσεων για καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης που έχουν υποβάλει Ελληνες καλλιεργητές στο υπουργείο Γεωργίας, αφού ο κοινοτικός κανονισμός που προβλέπει την καλλιέργεια και την επιδότησή της είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέος στη χώρα μας.

Διαβάστε Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα του Κλεάνθη Γρίβα:
Τι προβλέπει η γνωμοδότηση 64/1990 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και γιατί την κρατούν «κρυμμένη».

Ολο το ιστορικό της απαγόρευσης στην Ελλάδα και διεθνώς: ποια συμφέροντα την επέβαλαν, τι κέρδισαν.

Ποιες είναι οι διεθνώς αναγνωρισμένες ευεργετικές επιδράσεις της θεραπευτικής χρήσης της κάνναβης στο γλαύκωμα, τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, το άσθμα, την επιληψία, τους σπασμούς και μια σειρά άλλων σοβαρών παθήσεων.

Τι δηλώνουν οι ειδικοί για την βιομηχανική, θεραπευτική και την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης.

Ποια βιβλία είναι τυπωμένα σε χαρτί από κάνναβη.

Οι μύθοι γύρω από την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης: για να προκληθεί το... κακό (ευεξία) πρέπει κανείς να καπνίσει ένα στρέμμα κλωστικής κάνναβης!
Μια μελέτη που θα προκαλέσει αίσθηση, Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής.
- See more at: http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/11097-kleanthis-gribas-pos-i-klostiki-kai-oxi-mono-kannabi-tha-mas-bgalei-apo-tin-krisi-%E2%80%93-sto-xoni-tis-kiriakis#.UuYTrRBYldg

Συγκρίνετε το μισθό σας σε σχέση με εργαζόμενους σε όλο τον πλανήτη!

Συγκρίνετε το μισθό σας σε σχέση με εργαζόμενους σε όλο τον πλανήτη!

Αν θέλετε να συγκρίνετε τον δικό σας μισθό με τους εργαζόμενους του υπόλοιπου πλανήτη, μπορείτε να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του CNN που έχει δημιουργήσει σχετική εφαρμογή. Απλά συμπληρώνετε το ποσό που λαμβάνεται ετησίως προ φόρων.
Το μέσο εισόδημα προ φόρων στη χώρα μας σύμφωνα με στοιχεία του 2011 ανέρχονταν σε 19.940 ευρώ. Στον ιστότοπο μπορούμε να τον συγκρίνουμε με το μισθό της Βασίλισσας Ελισάβετ ή το μισθό μίας δασκάλας στην Αιθιοπία. Όλα αυτά, προσφορά του CNN, με αφορμή το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Αυτές και άλλες συγκρίσεις του μισθού σας, μπορείτε να τις κάνετε κάνοντας κλικ εδώ...
- See more at: http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/11190-sigkrinete-to-mistho-sas-se-sxesi-me-ergazomenous-se-olo-ton-planiti#.UuYTXRBYldg

Ιωάννης Καποδίστριας: Ο κυβερνήτης που έδινε το μισθό του στα ορφανά... -

Ιωάννης Καποδίστριας: Ο κυβερνήτης που έδινε το μισθό του στα ορφανά...

Ο Ιωάννης Καποδίστριας υπήρξε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας. Ένας άνθρωπος με απίστευτα αποθέματα δύναμης και αντοχής. Ένας διεθνούς επιπέδου διπλωμάτης και πολιτικός. Ένας πολιτικός που δε δέχτηκε ποτέ το μισθό του ως κυβερνήτης...

Πιο σωστά ακόμα, έπαιρνε το μισθό του και αμέσως τον έδινε σε κάποια χήρα, σε κάποιο ορφανό.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 1776. Ο πατέρας του καταγόταν από οικογένεια ευγενών. Σπούδασε ιατρική, φιλοσοφία και νομικά στο Πανεπιστήμιο της Παταβίας (Πάντοβα) της Ιταλίας. Το 1809 ο Καποδίστριας εισήλθε στη διπλωματική υπηρεσία της Ρωσίας, κατόπιν προσκλήσεως του Τσάρου Αλέξανδρου Α΄, αφού τα προηγούμενα έτη είχε διατελέσει Διοικητής της Ιονίου Πολιτείας και Γραμματέας της Επικρατείας.
Μετά από μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες, ο Τσάρος τον έχρισε Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας από το 1816 έως και τι 1822. Το 1822 εγκαταστάθηκε στη Γενεύη λαμβάνοντας τον τίτλο του επίτιμου πολίτη. Μένει εκεί έως το 1827.
Στις 30 Μαρτίου 1827 η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας τον εξέλεξε Κυβερνήτη και έπειτα από διαβουλεύσεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την εξασφάλιση υποστήριξης στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος έφτασε στο Ναύπλιο στις 7 Ιανουαρίου 1828. Μαζεύει πολλά χρήματα από δάνεια και προσφορές, ώστε όταν φθάνει στην Ελλάδα έχει ήδη έτοιμο το πρώτο ελληνικό δημόσιο ταμείο.
Ήθελε να κάνει την Ελλάδα ένα ισχυρό κράτος, γι' αυτό και πήρε μέτρα αμέσως μόλις έφτασε από το εξωτερικό. Πίστευε πως η σωτηρία της Ελλάδας μόνο από τη θάλασσα μπορεί να έρθει και γι' αυτό και οργάνωσε τον διαλυμένο ελληνικό εμπορικό στόλο.
Πάταξε την πειρατεία στην οποία μετά μανίας είχαν αρχίσει να επιδίδονται οι ηρωικοί πυρπολητές του Αγώνα. Μετέτρεψε σε οργανωμένο στρατό τις μικρές και σκόρπιες αντάρτικες ομάδες, ίδρυσε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων που υπάρχει ακόμα και σήμερα και που αρχικά λειτούργησε στο Ναύπλιο επί των ημερών του. Παράλληλα, συγκρότησε ομάδες καταδρομών υπό τον Δημήτριο Υψηλάντη για την εκδίωξη των τελευταίων Τούρκων στη Στερεά.
Επιπλέον, ίδρυσε Εθνική Τράπεζα, αλλά με το θάνατό του την κατήργησαν οι παρατραπεζίτες. Στα πλαίσια αυτά, έφτειαξε μία νέα εθνική νομισματική μονάδα, τον Φοίνικα, αντικαθιστώντας το τουρκικό γρόσι.
Γέμισε την Ελλάδα γεωργικές σχολές, γιατί πίστευε στην επιστημονική καλλιέργεια της γης, η οποία αποτελούσε νέα πηγή εσόδων για την ελληνική οικονομία. Πρώτος εισήγαγε στην Ελλάδα την καλλιέργεια της πατάτας, και από τότε αυτή έγινε μέρος της διατροφής του Έλληνα. Ενθάρρυνε την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της μουριάς και έμαθε στους Έλληνες ότι ο μεταξοσκώληκας είναι ένα έντομο που δόξασε την Κίνα (όπως και το Βυζάντιο).
Για να καταπολεμήσει την υπάρχουσα αταξία του εκκλησιαστικού βίου, τις καταχρήσεις ολίγων κληρικών και για να επιβάλλει τον περιορισμό του κλήρου στα εκκλησιαστικά έργα του, διόρισε μια επιτροπή αρχιερέων ενθαρρύνοντάς τους να λειτουργήσουν ως οργανωμένο θεσμικό σώμα.
Όμως το μεγάλο του πάθος ήταν η παιδεία, παρά τα όσα διέδιδαν οι αντίπαλοί του. Φιλοδοξούσε να κάνει το νησί μας, το νησί της Αίγινας, κάτι σαν νησίδα της παιδείας. Έδωσε εντολή στον Αντρέα Μουστοξύδη που ήταν ένα είδος υπουργού Παιδείας να οργανώσει στην Αίγινα ένα σχολείο – ορφανοτροφείο για τα ορφανά του πολέμου, που σε ελάχιστο χρόνο έγινε ένα υποδειγματικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Συγκέντρωσε εκεί τους δασκάλους του γένους τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τον ελληνισμό της διασποράς και τους άφησε να παραθερίζουν συζητώντας αδιάκοπα για το μέλλον της παιδείας.
Αν και δημιούργησε ελληνικό και γαλλικό τυπογραφείο στην Αίγινα, πραγματοποίησε διώξεις εναντίον του Τύπου. Κριτική του ασκήθηκε και για την τοποθέτηση των δύο αδελφών του Βιάρου και Αυγουστίνου στις δύο θέσεις, αυτές του αρχιναυάρχου και αρχιστράτηγου αντίστοιχα. Κάποιοι ιστορικοί φτάνουν στο σημείο να θεωρούν ότι αυτές οι επιλογές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πτώση του Κυβερνήτη.
Ο πρώτος εθνικός διχασμός είναι πραγματικότητα το 1831. Οι πιο ισχυρές, και από οικονομικής και από πολιτικής απόψεως οικογένειες που υπάρχουν στην Ελλάδα και πριν και κατά και μετά την Επανάσταση, ήταν αυτοί των Κουντουριωτών και Μιαούληδων της Ύδρας, κι ήταν αυτοί που οργάνωσαν την αντιπολίτευση κατά του Κυβερνήτη. Ανακηρύσσουν την Ύδρα αυτόνομο και ανεξάρτητο κράτος. Όμως πριν την ανταρσία της Ύδρας, στο λιμάνι της Μάνης οι άρχοντες της περιοχής υψώνουν την επαναστατική σημαία. Μάλιστα, καταρτίζουν και επαναστατική επιτροπή και ξεκινούν να ελευθερώσουν την Καλαμάτα απ τους... Έλληνες. Ο Καποδίστριας έθεσε υπό επιτήρηση όσους άρχοντες ζούσαν στο Ναύπλιο. Τότε ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης ζήτησε να πάει στη Μάνη, για να κατευνάσει τα πνεύματα και, επειδή ο Καποδίστριας δεν το επέτρεψε, το έσκασε. Συνελήφθη και κλείστηκε στην Ακροναυπλία.
Ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 1831 σε ηλικία 55 ετών, στην πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα του Ναυπλίου από τον αδελφό του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Κωνσταντίνο, και τον γυιο του, Γεώργιο. Πυροβολούν και οι δύο μαζί, αλλά ο Γεώργιος αστοχεί και τον καρφώνει στην καρδιά ο Κωνσταντίνος. Ο Κυβερνήτης είναι νεκρός. Και μαζί του η Ελλάδα που ονειρεύτηκε.
Ο Καποδίστριας απέτυχε να ολοκληρώσει το όραμά του, γιατί οι Έλληνες δεν ήθελαν να έχουν ένα δημοκρατικό κράτος. Δημοκρατία έλεγαν και εννοούσαν την ευχέρεια του καθενός επιτήδειου να κάνει ό,τι θέλει (πειρατείες, ληστείες συνωμοσίες κλπ) εις βάρος του εξαθλιωμένου λαού. Ούτε και σήμερα θέλουν να έχουν ένα τέτοιο κράτος. Ένα κράτος που να υπολογίζει όχι πρώτα τα συμφέροντα των ιδίων των δυνατών, αλλά τα συμφέροντα του λαού. Να σέβονται και να υπολογίζουν τις αποφάσεις και τις επιθυμίες του. Τις συνέπειες τις γνωρίζουμε και τις πληρώνουμε ακόμα.
Ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ένας πολύ τίμιος άνδρας. Μακάρι η Ελλάδα να είχε ανάμεσα στα μέλη του σημερινού Κοινοβουλίου πολλούς ανθρώπους σαν και αυτόν.

της Βέρας Καλαντζή - drachmi5.gr
- See more at: http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/11249-ioannis-kapodistrias-o-kibernitis-pou-edine-to-mistho-tou-sta-orfana#.UuYS8xBYldg

Τσελέντης: «Τα σχολεία μας είναι ερείπια»

Τσελέντης: «Τα σχολεία μας είναι ερείπια»

Καταπέλτης για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα σχολεία όλης της Ελλάδας, είναι ο Άκης Τσελέντης.

Ο σεισμολόγος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 τόνισε: «Πιστεύω ότι ο κύκλος της Κεφαλλονιάς έχει ολοκληρωθεί πλέον. Υπάρχει όμως τεράστιο πρόβλημα με την υπόλοιπη χώρα». Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια υπάρχει ένα πρόγραμμα ελέγχου δημοσίων κτηρίων, το οποίο έχει σταματήσει τον τελευταίο καιρό. Μόνο το 10% των κτηρίων έχουν ελεγχθεί».
Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Αυτός ο σεισμός σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας αν γινόταν, θα είχαμε θύματα. Τα σχολεία μας είναι ερείπια».
Ο καθηγητής μάλιστα δεν έκρυψε την αγωνία του ότι θα υπάρξει και μεγαλύτερος σεισμός στην Ελλάδα, χωρίς όμως, να αναφέρει σε ποια περιοχή.
- See more at: http://www.toxwni.gr/ellada/item/11264-tselentis-ta-sxoleia-mas-einai-ereipia#.UuYSlBBYldg

ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΜΟΥ ΤΗ ΛΥΠΗ!!!!


ΝΑΙ ΡΕ..

....

....

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ!!!!

ΑΚΡΙΒΩΣ..ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΑ!!!!!

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ...

...

ΕΤΣΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!!


ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ,ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ..ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ή ΑΛΛΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ...ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ,,ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ...ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ  ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ...

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...


... ΕΛΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!