Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Φρόντισε πριν παντρευτείς να έχεις δοκιμάσει τα παρακάτω 5 είδη σεξ!

Φρόντισε πριν παντρευτείς να έχεις δοκιμάσει τα παρακάτω 5 είδη σεξ!
 Αν νιώθεις «άπειρη» σε αυτό τον τομέα από τώρα, σε 5-6 χρόνια έγγαμου βίου, σίγουρα αυτό το feeling  δεν θα σε βγάλει σε καλό. Φρόντισε λοιπόν, πριν παντρευτείς να έχεις δοκιμάσει τα παρακάτω 5 είδη σεξ:
Σεξ με μικρότερο: Έχει ενέργεια, δίψα για γνώση και το κυριότερο: φαντασία!Εσύ θα του μάθεις τα δικά σου κόλπα και εκείνος θα σου χαρίσει ένα σερί οργασμών, μέχρι να πεις «φτάνει»!
-One night stand: Λίγο παρακινδυνευμένο , αλλά που ξέρεις; Μπορεί στην τελική να συνειδητοποιήσεις ότι προτιμάς το γρήγορο ωμό σεξ, παρά τις αγκαλίτσες στο κρεβάτι.
After breakup σεξ: Ή αλλιώς σεξ με τον πρώην! Γενικότερα δεν το συνιστούμε, αλλά τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου πρέπει να έχεις κάνει αυτό το παθιασμένο σεξ μετά το χωρισμό, που κάθε σου αίσθηση γίνεται εντονότερη.
Σεξ με το απωθημένο: Ναι, ναι για εκείνον τον ανεκπλήρωτο έρωτα μιλάω. Εκείνον που παρακαλούσες κάποτε για ένα του βλέμμα και αφού απηύδησες αποφάσισες να τον ξεχάσεις. Κάνε ένα contact, δώσε ένα σημάδι ζωής,  για να μάθεις επιτέλους αν άξιζε η όχι η αναμονή.
-Σεξ με τον…εαυτό σου: Ότι πιο απλό! Δεν χρειάζεται ούτε να χωρίσεις, ούτε να απιστήσεις. Δώσε στον εαυτό σου την απόλυτη ικανοποίηση μόνη σου! Ξέχνα τα ταμπού και δοκίμασέ το σύντομα. Η αυτοϊκανοποίηση θα σε κάνει σεξουαλικά σοφότερη, αφού όχι μόνο θα μάθεις να… εξερευνείς τον εαυτό σου , αλλά θα ανακαλύψεις και το κουμπί του οργασμού σου.
πηγή: govastileto.gr

Η διαφορά ...

Η διαφορά ...
Το σεξ με περιστασιακούς ερωτικούς συντρόφους μπορεί να πλήττει την ψυχική υγεία των νεαρών γυναικών και να αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επιπλέον, συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο σεξουαλικής θυματοποίησης και σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Sex Research», πραγματοποιήθηκε σε 483 φοιτήτριες, ηλικίας 18 έως 25 ετών, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Οι φοιτήτριες συμπλήρωναν σε μηνιαία βάση και επί 13 μήνες ειδικά ερωτηματολόγια για την ερωτική τους ζωή και την υγεία τους, καθώς και ειδικά τεστ αξιολόγησης της ψυχικής κατάστασής τους.
Οι ερευνητές χώρισαν τις σχέσεις των εθελοντριών σε περιστασιακές (δηλαδή με ερωτικούς συντρόφους με τους οποίους δεν ήταν ερωτευμένες ούτε έβγαιναν συστηματικά) και σε ρομαντικές (δηλαδή με ερωτικούς συντρόφους τους με τους οποίους ήταν ερωτευμένες και έβγαιναν συστηματικά).
Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, όσες έκαναν σεξ με αλλεπάλληλους περιστασιακούς ερωτικούς συντρόφους, είχαν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάζουν καταθλιπτικά συμπτώματα.
Επιπλέον, είχαν αυξημένες πιθανότητες να πέσουν θύματα σεξουαλικής βίας (λ.χ. να εξαναγκαστούν να κάνουν σεξ με τρόπους που στην πραγματικότητα δεν επιθυμούσαν ή να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή παρότι δεν το ήθελαν).
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το περιστασιακό σεξ πλήττει την ψυχική υγεία των νεαρών γυναικών για προσωπικούς και κοινωνικούς λόγους.
Τέτοιοι λόγοι είναι η δυσμενής θεώρηση (από κοινωνικής πλευράς) του περιστασιακού σεξ, ο κίνδυνος να βγει «κακή φήμη» στη γυναίκα, η μη μετάβαση της περιστασιακής σχέσης σε ρομαντική σχέση, η έλλειψη ικανοποίησης από την ερωτική επαφή και οι πιέσεις για ερωτικές πράξεις που δεν είναι επιθυμητές.
«Αν και ορισμένα από αυτά τα ζητήματα εγείρονται και στις ρομαντικές σχέσεις, είναι πιθανότερα στις περιστασιακές», σημειώνουν. «Επιπλέον, οι ρομαντικές σχέσεις πιστεύεται ότι εμπεριέχουν περισσότερη εμπιστοσύνη, τρυφερότητα και κοινωνική στήριξη απ’ ό,τι οι περιστασιακές».
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ρομαντικές σχέσεις συσχετίζονται αρνητικά με την κατάθλιψη (σ.σ. δηλαδή δρουν προστατευτικά) στα νεαρά άτομα και ιδίως στις γυναίκες.
πηγή:ygeia.tanea.gr

Το περισσότερο σεξ μας κάνει πιο έξυπνους

Το περισσότερο σεξ μας κάνει πιο έξυπνους
Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι το σεξ έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων και την ενίσχυση της μνήμης.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ μας βρίσκουν ακόμα ένα λόγο να κάνουμε πιο συχνά σεξ! Σύμφωνα με τα δεδομένα της μελέτης,  μπορούμε να παράγουμε νέα εγκεφαλικά κύτταρα χάρη στη γυμναστική, ορισμένα φάρμακα ή το σεξ.

Τα νέα αυτά εγκεφαλικά κύτταρα που παράγονται κατά τη διάρκεια του σεξ, ενισχύουν τα κέντρα στα οποία σχηματίζονται και «αποθηκεύονται» οι αναμνήσεις.

Σύμφωνα με το Zougla.gr, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μεσήλικα ποντίκια και παρατηρήθηκε ότι η συχνή σεξουαλική επαφή δυναμώνει τον εγκέφαλο. Ωστόσο, τα οφέλη εξασθενούν σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου.
Τα συγκεκριμένα νέα κύτταρα μπορούν να παραμείνουν ζωντανά από οποιαδήποτε πνευματική δραστηριότητα που εξασκεί τη μνήμη όπως π.χ η ανάγνωση βιβλίων.

Aίμα στο σπέρμα

Aίμα στο σπέρμα
Η αιμοσπερμία, η κατάσταση δηλαδή κατά την οποία εμφανίζεται αίμα στο σπέρμα, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους αιτιολογικούς παράγοντες. Ο πιο συνηθισμένος είναι η λήψη βιοψίας από τον προστάτη. Παράλληλα, το αίμα μπορεί να οφείλεται σε όγκους, λοιμώξεις, ανατομικές ανωμαλίες, νεφρολιθίαση ή φλεγμονή σε διάφορα σημεία του ουροποιητικού συστήματος. Συνήθως η αιμοσπερμία είναι καλοήθης και υποχωρεί χωρίς παρέμβαση. Αν χρειαστεί θεραπεία, η επιλογή της εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία.

Η αιμοσπερμία δεν γίνεται πάντα αντιληπτή και γι' αυτό είναι δύσκολη η εκτίμηση της συχνότητάς της. Όπως προαναφέρθηκε, το αίμα στο σπέρμα μπορεί να προκληθεί από πολλούς λόγους που επηρεάζουν το ανδρικό ουρογεννητικό σύστημα. Οι περιοχές που επηρεάζονται μπορεί να είναι η ουροδόχος κύστη, η ουρήθρα, οι όρχεις, οι σπερματοδόχοι κύστες, η επιδιδυμίδα και ο προστατικός αδένας.

Το πιο πιθανό όμως είναι το αίμα να προκαλείται από τη βιοψία του προστατικού αδένα. Περισσότερο από το 80% των ανδρών που κάνουν την παραπάνω βιοψία μπορεί να εμφανίσει αίμα στο σπέρμα του, το οποίο διαρκεί για τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Παρομοίως, η αγγειεκτομή μπορεί να προκαλέσει αιμοσπερμία έως και μια εβδομάδα μετά την επέμβαση. Αν οι παραπάνω παράγοντες αποκλειστούν, η αιτία αναζητείται σε διάφορες καλοήθεις ή κακοήθεις καταστάσεις. Πολλές φορές δεν μπορεί να ξεκαθαριστεί η αιτία.

Οι καταστάσεις που αναφέρονται πιο συχνά σε σχέση με την αιμοσπερμία περιλαμβάνουν:

• καλοήθεις ή κακοήθεις όγκους του προστάτη, της ουροδόχου κύστης, των όρχεων ή των σπερματικών πόρων
• λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων από χλαμύδια, έρπη, κυτταρομεγαλοϊό και τριχομονάδες
• φλεγμονή στον προστάτη, την επιδιδυμίδα και την ουρήθρα
• παρουσία λίθων, οι οποίοι μοιάζουν με τους νεφρικούς, στους σπερματικούς πόρους ή στον προστάτη
• πολύποδες στην ουρήθρα
• απόφραξη των εκσπερματιστικών πόρων
• μεταστατικούς καρκίνους του ουρογεννητικού συστήματος
• παρουσία κύστεων, αιμορραγίας ή άλλων διαταραχών των σπερματικών πόρων.

Τα συμπτώματα που συνοδεύουν την αιμοσπερμία εξαρτώνται από την υποκείμενη αιτία και μπορεί να είναι οποιαδήποτε από τα παρακάτω:

• επώδυνη ούρηση
• πόνος κατά την εκσπερμάτιση
• αιματουρία
• πόνος στη μέση
• πυρετός
• ευαισθησία στους όρχεις ή/και στο όσχεο
• οίδημα στους όρχεις ή/και στο όσχεο
• οίδημα ή ευαισθησία στη βουβωνική περιοχή

Πώς γίνεται όμως η εκτίμηση του αίματος στο σπέρμα;

Υπάρχει ένας αριθμός διαγνωστικών τεστ που μπορούν να γίνουν μετά την κλινική εξέταση και τη λήψη ιστορικού. Οι πιο συχνές εξετάσεις που γίνονται είναι η ανάλυση των ούρων και οι καλλιέργειες για τον εντοπισμό σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων ή άλλων λοιμώξεων. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, όπως είναι το υπερηχογράφημα και η μαγνητική τομογραφία, για την αποκάλυψη όγκων ή άλλων ανωμαλιών. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συστηθεί και η ανάλυση του σπέρματος.

Η θεραπεία της αιμοσπερμίας κατευθύνεται στην αντιμετώπιση της αιτίας που την προκαλεί, εφόσον αυτή έχει βρεθεί. Κάποιες φορές χορηγούνται αντιβιοτικά, αν δοθεί η συμπερασματική διάγνωση προστατίτιδας, βασισμένη στα ευρήματα πολλών μελετών, όπου αναφέρεται ότι ένας στους 4 άνδρες που εμφανίζει αιμοσπερμία, έχει προστατίτιδα. Παρ' όλα αυτά, δεν έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης θεραπείας.

Σε πολλές περιπτώσεις, αν η αιμοσπερμία δεν σχετίζεται με κάποια γνωστή διαταραχή ή σύμπτωμα, δεν χορηγείται καμιά θεραπεία και η κατάσταση συνήθως υποχωρεί. Η αιμοσπερμιά που επιμένει για περισσότερο από μήνα, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, ακόμη κι όταν απουσιάζουν τα συνοδά συμπτώματα.

Η πρόγνωση της αιμοσπερμίας εξαρτάται και αυτή από την υποκείμενη αιτία. Οι περισσότερες καταστάσεις αιμοσπερμίας είναι καλοήθεις και αποχωρούν χωρίς θεραπεία. Αν και ο καρκίνος αποτελεί αιτία της παρουσίας αίματος στο σπέρμα, οι περισσότερες περιπτώσεις αιμοσπερμίας δεν σχετίζονται με τον καρκίνο, ιδιαίτερα στους νέους άνδρες.
Γράφει ο Θ. Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος,
συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

πηγή:andrologia.gr

Οι 5 top λόγοι για να κάνεις περισσότερο σεξ!

Οι 5 top λόγοι για να κάνεις περισσότερο σεξ!
Δες, όμως, ποιοι είναι οι top 5 λόγοι που πρέπει να ακούσεις την επιστήμη και να πιάσεις δουλειά.. οριζοντίως, καθέτως ή όπως αλλιώς θέλεις!

1. Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα
Το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες στο σώμα σου και σε κάνει να νιώθεις καλά. Μία έρευνα έχει δείξει ότι οι περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που υποφέρουν από ημικρανίες νιώθουν πολύ καλύτερα και έχουν μειωμένα συμπτώματα όταν κάνουν σεξ.2. Θα σας φέρει πιο κοντά
Όταν έρχεσαι σε οργασμό το σύστημά σου γεμίζει με οξυτοκίνη, μία ορμόνη που σχετίζεται με το δέσιμο αντρών και γυναικών. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές νιώθεις ότι το σεξ σας φέρνει πιο κοντά.3. Θα σε βοηθήσει να μην έχεις άγχος
Όλες οι ενδορφίνες που απολαμβάνεις κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά και μετά βοηθούν στη μείωση του στρες. Η ντοπαμίνη συγκεκριμένα σε κάνει να νιώθεις τόσο τέλεια που αντιστοιχεί στη χαρά που αισθάνεται κάποιος όταν παίρνει κάποιου είδους ναρκωτικό.4. Θα σε βοηθήσει να νιώθεις σέξι
Κάνοντας σεξ τώρα είναι σίγουρο πως θα νιώσεις πολύ πιο σέξι στη διάρκεια της ημέρας σου. Το σεξ επιβραδύνει τη διαδικασία της γύρανσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν πολύ συχνά σεξ φαίνονται 7-12 χρόνια νεώτεροι.5. Θα σε βοηθήσει να είσαι πιο υγιής
Το συχνό σεξ μπορεί να κάνει πολύ καλό στο ανοσοποιητικό σου σύστημα. Οι άντρες που το κάνουν τρεις φορές την εβδομάδα ή περισσότερο μειώνουν το ρίσκο να πάθουν καρδιακή προσβολή κατά το ήμιση. Από την άλλη μεριά ο οργασμό στις γυναίκες βοηθάει στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
πηγή: Faysbook.gr

Απιστία: Γιατί οι παντρεμένες γυναίκες κάνουν παράλληλες σχέσεις;

Απιστία: Γιατί οι παντρεμένες γυναίκες κάνουν παράλληλες σχέσεις;
Η δομή της γυναικείας ζωής έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η εργασία εκτός σπιτιού θεωρείται πια απαραίτητη για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους. Οι γυναίκες βγήκαν -κυριολεκτικά- έξω από το σπίτι τους: έχουν ευρύτερο κοινωνικό πεδίο, χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες (ίντερνετ, κινητή τηλεφωνία), έχουν υπερφορτωμένο πρόγραμμα, δε ντρέπονται να συζητάνε για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, συναντιούνται με άλλες γυναίκες στην ίδια θέση με αυτές και ακολουθούν το ρεύμα της εποχής που επιδιώκει δυναμικές λύσεις στα προβλήματα.

Η σημερινή γυναίκα είναι τόσο απασχολημένη, που νιώθει διαρκώς με κομμένη την ανάσα. Εάν είναι επαγγελματίας, εργάζεται περισσότερες ώρες από τον σύζυγό της και επιστρέφει τρέχοντας στο σπίτι για να ταΐσει και να κάνει μπάνιο το μωρό.

Εάν μένει στο σπίτι, πηγαίνει τα παιδιά σε περισσότερα μαθήματα και περισσότερες παιδικές χαρές από όσο την πήγαινε η μητέρα της, ενώ επιπλέον προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα πρότυπα της κοινωνίας για την τέλεια γυναίκα: να πηγαίνει γυμναστήριο, να προσέχει τον εαυτό της, να ντύνεται όμορφα, να είναι χτενισμένη από το κομμωτήριο, να έχει εμφάνιση μοντέλου αλλά ικανότητες παλιάς νοικοκυράς: να φροντίζει την οικογένειά της, να μαγειρεύει σπιτικά φαγητά, να διαβάζει τα παιδιά της, να υποστηρίζει τον σύζυγό της...

Η αγκαλιά ενός άντρα που δεν είναι ο σύζυγος συχνά είναι η «λύση» που δίνουν στα προβλήματα της κακής επικοινωνίας με τον σύντροφό τους, της ελλιπούς σεξουαλικής ζωής, της αδιαφορίας που εισπράττουν από αυτόν και των δικών τους «υπαρξιακών» προβλημάτων κι αναζήτησης ευτυχίας και ενός συγκλονιστικού πάθους που θα δώσει νόημα στη ζωή τους.

Ο ρόλος του άνδρα στη γυναικεία απιστία

Ο άντρας της είναι καλό παιδί, αλλά δουλεύει περισσότερο από ποτέ, ίσως για να μένει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτοδύναμος. Όλο και συχνότερα οι άνδρες έχουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Εκείνος είναι πολύ κουρασμένος και στρεσαρισμένος για να κάνει σεξ. Θεωρεί τη γυναίκα του δεδομένη και σταματάει να της κάνει κομπλιμέντα και να της δίνει τη θετική του προσοχή. Αυξάνεται ο αριθμός των παρατηρήσεων και των παραπόνων που έχει ο άνδρας από τη γυναίκα του.

Οι συζητήσεις τους έχουν κύριο θέμα την επίλυση πρακτικών προβλημάτων. Χάνεται η μαγεία της σχέσης. Συχνά, κατάληξη αυτού του σεναρίου είναι μια εξωσυζυγική σχέση. Οι γυναίκες πιστεύουν ότι δικαιούνται να έχουν τέλειο σεξ και ρομαντικά ραντεβού από το γάμο τους και ταυτόχρονα είναι αρκετά πραγματίστριες για να ξέρουν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Τα ζευγάρια αρχίζουν να ζουν παράλληλες ζωές, οι οποίες δεν συναντούνται πια. Και τότε ξεκινά η μοναξιά και η πίκρα.

Τι συζητάνε οι γυναίκες;

Στις περισσότερες γυναικοπαρέες, κυρίως όταν πρόκειται για μητέρες και παντρεμένες, η συζήτηση επικεντρώνεται γύρω από βασικά θέματα: την κούραση που συνεπάγεται η ανατροφή των παιδιών, την πίεση, το τρέξιμο, την έλλειψη ψυχικής επαφής και καλής επικοινωνίας, την αίσθηση ότι είναι ιδιαίτερα πιεσμένες και φορτωμένες, δίνοντας διαρκώς χωρίς οι ίδιες να παίρνουν κάτι πίσω, την απομάκρυνση από τον σύζυγό τους, την άσχημη σεξουαλική ζωή, τα παράπονά τους.

Με δυο λόγια, είναι κατάκοπες ψυχικά και σωματικά. Το μεγαλύτερο μέρος των παραπόνων τους επικεντρώνεται στους άντρες τους και ομολογούν τι απογοήτευση είναι γι' αυτές ο γάμος τους.

Παράλληλη σχέση ή μοιχεία;

Οι σύγχρονοι νόμοι προστατεύουν τη γυναίκα και η κοινωνία έχει αλλάξει τη στάση της απέναντι σε αυτές που κάνουν μια σχέση παράλληλη με το γάμο τους και η λέξη «μοιχεία» μαζί με τις νομικές συνέπειές της τείνει να εκλείψει από το σύγχρονο λεξιλόγιο.

Η παράλληλη σχέση έγινε κάτι συνηθισμένο. Οι φίλες που ακούν τέτοιες εξομολογήσεις είτε έχουν περάσει οι ίδιες κάποια παρόμοια εμπειρία, είτε έχουν ακούσει από άλλο κοντινό τους πρόσωπο μια αντίστοιχη ιστορία και όχι μόνο δεν βρίσκουν κάτι τέτοιο σοκαριστικό, αλλά προσφέρουν συμπάθεια, συμβουλές και υποστήριξη.

Οι νέες τεχνολογίες (κινητά τηλέφωνα, γραπτά μηνύματα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μηνύματα) προσφέρουν έναν άμεσο τρόπο επικοινωνίας των γυναικών με τον φίλο τους. Βέβαια, ούτε αυτά τα μέσα είναι απρόσβλητα στην ματιά ενός καχύποπτου συζύγου και κάποιες φορές μια κρυφή σχέση αποκαλύπτεται.

Ωστόσο, καθώς οι προσδοκίες των ανθρώπων, οι απαιτήσεις της εποχής και η στάση απέναντι στο φαινόμενο του έρωτα και της σεξουαλικότητας έχει αλλάξει. Έτσι, όταν ο σύζυγος πιάσει τη γυναίκα του σε μια άλλη σχέση, η υπόθεση δεν καταλήγει στα δικαστήρια, αλλά στον καναπέ μιας ψυχοθεραπεύτριας.

Κι αν τελικά το ζευγάρι αποφασίσει να προχωρήσει στο διαζύγιο, η γυναίκα ούτε γίνεται κοινωνικά παρείσακτη, ούτε χάνει τα προνόμιά της, αλλά, αντίθετα, σε όλο και περισσότερες περιπτώσεις είναι ικανή ν' ανταπεξέλθει στις επαγγελματικές και οικονομικές της υποχρεώσεις και να ζήσει ανεξάρτητη, έχοντας συνήθως την επιμέλεια των παιδιών (με ή χωρίς οικονομική συμβολή από τον πατέρα τους).

 Τι συμβαίνει όταν αποκαλυφθεί μια παράλληλη σχέση;

Συνήθως επέρχεται το χάος! Η απιστία μπορεί να είναι καταστροφική για την ίδια τη γυναίκα, το σύζυγό της και όλη τους την οικογένεια. Εάν αποκαλυφθεί, μπορεί να διαλύσει ένα γάμο και να προκαλέσει διατάραξη της οικογενειακής ζωής.

Στη χώρα μας εξακολουθούν να ισχύουν δύο κριτήρια: οι άντρες είναι άντρες, αλλά οι γυναίκες οφείλουν να είναι εντάξει. Έτσι, η ανδρική απιστία εξακολουθεί να θεωρείται πιο νορμάλ και να συγχωρείτε ευκολότερα, ενώ η γυναικεία απιστία θεωρείται ντροπή και μεγάλο οικογενειακό βάρος και ντροπή.

Η αποκάλυψη της απιστίας προκαλεί πραγματική συντριβή στο σύζυγο. Οι άντρες πληγώνονται όσο και οι γυναίκες όταν μαθαίνουν κάτι τέτοιο. Συχνά μάλιστα μένουν άναυδοι. Αμφισβητούν τον ανδρισμό τους, το θεωρούν προσωπική προσβολή και το παίρνουν πολύ προσωπικά, διότι αποδεικνύεται με την απιστία της γυναίκας τους ότι κάποιος άλλος είναι καλύτερος από αυτούς. Η ψυχολογική τους κατάρρευση συχνά τους οδηγεί στον καναπέ της ψυχοθεραπεύτριας ή στα αντικαταθλιπτικά.

Όμως, το διαζύγιο δεν είναι σίγουρο ότι θ' ακολουθήσει. Πολλές φορές, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δίνουν στο γάμο τους μια δεύτερη ευκαιρία και προσπαθούν να βελτιώσουν τα πράγματα μεταξύ τους.Μπορεί μια απιστία να έχει αίσιο τέλος;

Ναι! Οι πληγές που προκαλεί στην οικογένεια η απιστία μιας γυναίκας δεν είναι πάντα ανεπανόρθωτες και συχνά τα ζευγάρια την ξεπερνούν. Καμιά φορά, μάλιστα, οι σύζυγοι το αντιλαμβάνονται ως καμπανάκι συναγερμού και καταβάλλουν προσπάθειες να γίνουν πιο περιποιητικοί προς τις γυναίκες τους και να βελτιώσουν την επικοινωνία τους και την ποιότητα της ζωής τους.

Aλλες φορές, ιδίως όταν κανείς δεν νιώθει υπερβολικά θυμωμένος, υπερβολικα προδωμένος και δεν κρατά αμυντική στάση, το ζευγάρι μπορεί να αξιοποιήσει το «παραστράτημα» ως ευκαιρία για να εκφραστούν παράπονα και να γιατρευτούν παλιές πληγές. Καμιά φορά η γυναίκα βλέπει την ερωτοτροπία της όπως ακριβώς είναι, ένα πυροτέχνημα, και δεν το αναφέρει ποτέ.

Στη μελέτη της με θέμα τους επιτυχημένους γάμους, η Βαλενστάιν βρήκε ότι μια εξωσυζυγική σχέση δεν καταστρέφει απαραίτητα την οικογενειακή ζωή, ιδίως εάν ανήκει στην κατηγορία «της μιας νύχτας». «Σε έναν καλά θεμελιωμένο γάμο, η απιστία δεν κυριαρχεί στο τοπίο και τα παιδιά δεν το μαθαίνουν ποτέ», ισχυρίζεται.Τι ευνοεί την απιστία;

Θα ήταν παράλογο να πούμε ότι επειδή οι γυναίκες εργάζονται εκτός σπιτιού γι' αυτό δημιουργούν περισσότερες παράλληλες σχέσεις απ' ότι παλαιότερα. Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν μερικά χρόνια το σεξ και η απιστία ήταν θέματα ταμπού, επομένως ακόμα κι αν μια γυναίκα είχε μια παράλληλη σχέση θα υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες να μιλήσει γι' αυτή και να ζητήσει τις συμβουλές και την κατανόηση του κοινωνικού της κύκλου.

Είναι όμως γεγονός ότι τα υψηλά ποσοστά μόρφωσης και οικονομικής ανεξαρτησίας της γυναίκας σήμερα ευνοούν την ανεξαρτησία και την αυτονομία της. Έτσι, μια γυναίκα σε έναν δυστυχισμένο γάμο σε παλαιότερες εποχές απλώς έσκυβε το κεφάλι και το ανεχόταν.

Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και μια γυναίκα σε αυτή τη θέση έχει την επιλογή να πάρει διαζύγιο, να γνωρίσει άλλα άτομα, να εκτονωθεί κάνοντας μια παράλληλη σχέση και, γενικότερα, να μην αισθανθεί παγιδευμένη και χωρίς καμία απολύτως λύση. Η οικονομική ανεξαρτησία είναι μια διαβεβαίωση ότι η γυναίκα που παίρνει αποφάσεις, όπως να χωρίσει, μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό της και τα παιδιά της και δεν εξαρτάται από την καλή θέληση του άνδρα της.

Έτσι, ο έρωτας παίρνει την πρωτοκαθεδρία στις ερωτικές σχέσεις ή και τον γάμο και όχι οι οικονομικοί λόγοι. Αυτή η νεοαποκτηθείσα γυναικεία δύναμη βάζει τις γυναίκες στην ανδρική φιλοσοφία: στο τέλος μιας δύσκολης μέρας ή όταν δουν τα ζόρια στο γάμο τους, μπορεί να βρουν ευχαρίστηση στο παράνομο σεξ.

Η σαραντάρα κι ο πρωτάρης

Η ταινία αυτή έγινε κλασική, γιατί στην εποχή της είχε ξεσηκώσει σάλο: πώς μπορεί μια ώριμη γυναίκα της ηλικίας των 40 ετών να κάνει σεξ με έναν δεκαοχτάχρονο; Η απάντηση είναι απλή: γιατί έτσι της αρέσει! Σήμερα, διαφορές ηλικίας όπου η γυναίκα είναι μεγαλύτερη και ο άνδρας μικρότερος είναι πολύ συνηθισμένες, όταν πρόκειται για σεξουαλικές περιπέτειες εκτός γάμου.

Συχνά, μια γυναίκα αναζητάει αυτό που δεν βρίσκει στο σύζυγό της: ωραίο, καλογυμνασμένο σώμα, διάθεση και κέφι, ενθουσιασμό, θαυμασμό προς την ίδια, έντονη σεξουαλικότητα, ενδιαφέρον για το άτομό της. Όλα αυτά μπορεί να τα βρει σε έναν άνδρα μικρότερό της, ο οποίος συνήθως έχει και περισσότερο ελεύθερο χρόνο και διάθεση να είναι μαζί της.Διαζύγιο ή όχι, πώς μπορούν οι γονείς να προστατέψουν τα παιδιά τους, όταν οι ίδιοι βρίσκονται βυθισμένοι στη θλίψη;

Τα παιδιά αδιαφορούν για το εάν είναι η μαμά ή μπαμπάς που έχει κάποια άλλη σχέση. Το μόνο που τα νοιάζει είναι να ξέρουν ότι είναι ασφαλή και ότι η ζωή τους θα παραμείνει όπως πριν. Όσο δύσκολο κι αν είναι, οι γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με την αποκάλυψη της απιστίας οφείλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από το γεγονός αυτό καθαυτό, αλλά και από το δικό τους θυμό.

Ό,τι κι αν ρωτούν τα παιδιά, επικεντρώνεται σε αυτό που τα ίδια θέλουν για τη ζωή τους, κι όχι να βρουν ποιος από τους δύο γονείς είναι «ένοχος». Και εάν ρωτούν, οι γονείς πρέπει ν' απαντούν ότι η ένταση στο σπίτι, δεν έχει να κάνει με σένα, είναι κάτι που σχετίζεται με τους γονείς, ότι δε φταίει το παιδί και ότι, παρόλα αυτά, και οι δύο γονείς εξακολουθούν να το αγαπάνε.

Στα παιδιά που είναι στην εφηβική ηλικία καλό είναι να πει κανείς ορισμένες αλήθειες, χωρίς λεπτομέρειες. Είναι λάθος να προσπαθεί ο ένας γονιός να εμφανίζεται το θύμα της κακής συμπεριφοράς του άλλου ή να προσπαθεί να πάρει τα παιδιά με το μέρος του. Εκείνο που πρέπει πάση θυσία να αποφεύγουν οι γονείς είναι να εμπλέκουν τα παιδιά στο δικό τους δράμα κάνοντάς τα έμπιστους εξομολογητές τους.


πηγή: boro.gr

Tα 7 σημάδια που δείχνουν ότι έχει πάρει τη σχέση σας στα σοβαρά!

Tα 7 σημάδια που δείχνουν ότι έχει πάρει τη σχέση σας στα σοβαρά!
Είναι που έχουν περάσει αμέτρητοι μήνες, χρόνια και εσείς θέλετε να ξεφύγετε από την ταμπέλα της "απλής σχέσης". Έχετε τα δίκια σας. Θέλετε να δείτε αν αυτό που έχετε μπορεί να πάει...παρακάτω, να ονειρευτείτε γάμους και βαφτίσια. Άλλωστε ένα νυφικό όλες μας θέλουμε να το βάλουμε.

Πριν αρχίσετε τη μουρμούρα τύπου "τι κάνουμε από εδώ και τώρα", "η Μαρία αρραβωνιάστηκε" και όλα αυτά που κατά καιρούς σας έχουν περάσει από το μυαλό δείτε 10 σημάδια που μπορεί να μην τα έχετε παρατηρήσει και τα οποία μαρτυρούν ότι η σχέση σας πάει από το καλό στο καλύτερο.

1. Κοινές selfies φωτογραφίες. Από εκεί που έβγαζε μόνο τον εαυτό του και τους φίλους του, τώρα βγάζετε και σαν ζευγάρι. Μάλιστα τις ανεβάζει και στον τοίχο του.
2. Facebook. Ξαφνικά βλέπετε το προφίλ του και γράφει δεσμευμένος. Οκ, το αγόρι λιώνει για εσάς και μάλλον δεν το έχετε καταλάβει.
3. Φεύγει μέσα στη νύχτα και αρχίζει και ψάχνει κάβα ανοιχτή για να πιει μαζί σας ένα τέλειο κρασί. Ε, πραγματικά δεν τον κάνει για τον εαυτό του αλλά μόνο για νας ευχαριστήσει.
4. Μιλώντας για τους μισθούς σας. Αν σας αρχίσει κουβέντα στα ξαφνικά πόσα λεφτά βγάζετε, όχι δεν έπιασε δουλειά στην εφορία, ούτε το κάνει από κουτσομπολιό. Προφανώς σχεδιάζει το επόμενο βήμα και καλώς ή κακώς το οικονομικό παίζει ρόλο. Να μείνετε μαζι σε ένα σπίτι αλλά έχει και έξοδα.
5. Γυρίζετε κουρασμένη από τη δουλειά και βλέπετε στο κρεβάτι σας, ένα ζευγάρι σέξι εσώρουχα και ένα τέλειο φόρεμα. Σας θέλει κούκλα και σας ανακοινώνει ότι σήμερα πριν βγείτε έξω θα περάσετε για λίγο από τους γονείς του. Είναι αυτή η ανεπίσημη γνωριμία που για τους άνδρες όμως σημαίνει πολλά.
6. Θέλει να αγοράσετε ένα κατοικίδιο. Με λίγα λόγια θα αποκτήσετε...παιδί μέχρι τουλάχιστον να έρθει η πρόταση και το κανονικό παιδί.
7. Ακυρώνει τα πολλά - πολλά με τους φίλους του. Εκεί που η ζωή του ήταν οι φίλοι του και τα ξενύχτια μαζί τους, ξαφνικά βλέπετε έναν άλλο άνθρωπο. Ακυρώνει τα πολλά-πολλά και αρχίζει να γίνεται σπιτόγατος.

Θέλετε κι άλλα; Δώστε λίγο χρόνο και μετά το νυφικό σας περιμένει στη γωνία.
Πηγή:queen.gr

Γιατί ο διαβήτης εμφανίζεται συχνότερα σε μικρά παιδιά;

Γιατί ο διαβήτης εμφανίζεται συχνότερα σε μικρά παιδιά;
Οι ερευνητές από το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Υγείας, με επικεφαλής τους Ελίζαμπεθ Τίρινγκ και Γιοακίμ Χάινριχ, διαπίστωσαν ύστερα από έρευνες ότι τα παιδιά που ζουν στις μεγαλουπόλεις στις οποίες η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι εντονότατη λόγω των οχημάτων και των εργοστασίων, παρουσιάζουν μεγάλες πιθανότητες να αναπτύξουν αντίσταση στην ινσουλίνη κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση του διαβήτη.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Diabetologia", ύστερα από μελέτη περισσοτέρων από 400 παιδιών ηλικίας 10 ετών. Τα παιδιά αυτά ζούσαν όλα σε μεγαλουπόλεις και μάλιστα οι επιστήμονες επέλεξαν να μελετήσουν εκείνα που ζούσαν όσο πιο κοντά σε πηγές ρύπανσης (σε μεγάλες λεωφόρους, σε περιοχές κοντά σε εργοστάσια κτλ). Διαπίστωσαν λοιπόν ότι κάθε μισό χιλιόμετρο (500μέτρα) πιο κοντά στην πηγή της ρύπανσης, το ποσοστό να αναπτύξουν ινσουλινοαντίσταση αυξάνονταν κατά 7%.
Η επιστημονική ομάδα βρήκε ότι χημικές ουσίες όπως το διοξείδιο του αζώτου αλλά και διάφορα αιωρούμενα σωματίδια ουσιαστικά οξειδώνουν τον εύθραυστο και ευαίσθητο οργανισμό των παιδιών και έχουν αρνητική επίδραση στα λιπίδια και τις πρωτεΐνες στο αίμα τους. Ο δρ. Χάινριχ μάλιστα τόνισε σε δήλωση του πως: «αν και η τοξικότητα διαφέρει μεταξύ των διαφορετικών ρυπαντών του αέρα, όλες οι ρυπογόνες ουσίες θεωρούνται ιδιαίτερα οξειδωτικές και μπορούν είτε άμεσα να επιδράσουν στα λιπίδια και τις πρωτεΐνες, είτε έμμεσα μέσω της ενεργοποίησης άλλων οξειδωτικών μηχανισμών μεταξύ των κυττάρων. Το οξειδωτικό στρες που προκαλεί η ρύπανση του αέρα, μπορεί να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη αντίστασης στην ινσουλίνη».
Βέβαια ακόμη η επιστημονική κοινότητα είναι επιφυλακτική και συνάδελφοι των Γερμανών γιατρών από την Αγγλία θεωρούν ότι δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί με βεβαιότητα η σχέση ανάμεσα στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στον κίνδυνο για την ινσουλινοαντίσταση και τον διαβήτη στα παιδιά.
πηγή:iatropedia.gr

Δείτε 30 εφευρεσεις που δεν γνωριζαμε!


«Αν στην αρχή μια ιδέα δεν ακούγεται παράλογη, τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να υλοποιηθεί» είπε κάποτε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Μερικές φορές όμως
το παράλογο είναι απλά παράλογο. Ακόμη και έτσι όμως, οι ιδέες για εφευρέσεις αποτελούν ένα συναρπαστικό κομμάτι της ιστορίας, της περιέργειας και της πειραματικής καινοτομίας.


Δείτε στην συνέχεια τις 30 πιο παράξενες εφευρέσεις...
στην ιστορία. Κάποιες απ αυτές τις χρησιμοποιούμε και σήμερα όπως το τηλέφωνο, κάποιες άλλες απλά δεν βρήκαν τν ανταπόκριση που περίμενε ο εφευρέτης τους όπως το ξύλινο μαγιό και ξεχάστηκαν στον χρόνο..


1. Βαλιτσάκι αντιμετώπισης Βρικολάκων, 1800

2. Double Ender, το πούρο που το καπνίζουν δυο, 1949

3. Ο Γκράχαμ Μπέλ μιλάει στο τηλέφωνο, 1876

4. Όχημα 10 τροχών, ικανό να κατεβαίνει πλαγιές με κλίση ακόμα και 65 μοιρών, Αγγλία, 1936

5. Μοτοσυκλέτα με μια ρόδα, Παρίσι, 1920

6. Ερπυστριοφόρα Μοτοσικλέτα, 1939

7. Αυτοκίνητο – μοτοσυκλέτα, Μελβούρνη, 1957

8. Αυτοκίνητο με «φτυάρι» για τους πεζούς, Παρίσι, 1924

9. Φάξ – εφημερίδα, 1938

10. Το πρώτο ασθενοφόρο στο κόσμο

11. Ο μαρκήσιος d’Ecquevilly έτοιμος για απογείωση, Arles, Γαλλία.

12. Πτυσσόμενη Γέφυρα για Έκτακτη Ανάγκη, 1926

13. Το πρώτο GPS λειτουργούσε μετρώντας τα χιλιόμετρα, 1932

14. Φορητό τηλέφωνο που κρεμιέται στον λαιμό, 1956

15. Σεσουάρ για τα μαλλιά, 1920

16. Παγοπέδιλο για τις καθημερινές μετακινήσεις, 1936

17. Μια καφετέρια για το αυτοκίνητο, Γερμανία, 1950

18. Μια μάσκα αερίων για ζώα, Λονδίνο, 1940

19. Μηχάνημα ψεκασμού αντηλιακού, 1949

20. Ένας τεχνητός ήλιος που τροφοδοτείται από φιάλες υγραερίου, Γερμανία, 1959

21. Μάσκες προστασίας προσώπου, 1939

22. Καπέλο – ραδιόφωνο, 1931

23. Κάμερα σε σχήμα όπλου, 1938

24. Αμφίβιο ποδήλατο,Γαλλία, 1909

25. Βιονικά πόδια,1930

26. Γυαλιά κρεβατιού με καθρέφτες για διάβασμα στο κρεβάτι, 1936

27. Μαγιό από ξύλο, ΗΠΑ, 1929

28. Το πρώτο ξυπνητήρι

29. Πλαστική βούρτσα – κολάρο για να κρατάει καθαρό τον λαιμό των παιδιών, 1950

30. Το κορίτσι των ονείρων του Τσάκυ! Η κούκλα που μιλάει εφευρέθηκε από τον Τόμας Έντισον το 1949.

ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ! ΚΟΒΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ! ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ! ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕ 5,2 ΔΙΣ ΕΞΟΔΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ! ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ!Ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής κατά των Κυβερνώντων, οι οποίοι υπακούοντας τυφλά και ωμά τους ξένους καταστρέφουν ό,τι ελληνικό και ορθόδοξο, για να κάνουν τον Έλληνα έναν φοβισμένο και υποταγμένο πολίτη, που δεν θα σηκώνει πια κεφάλι στα Ράιχ και τους Ράιχενμπαχ!
Μετά την κατάργηση των

δεδουλευμένων "δώρων" Χριστουγέννων και Πάσχα για να μην εορτάζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και μάλιστα φανερά και ...προκλητικά στα μάτια των άθεων και αιρετικών ξένων, μετά την ασεβέστατη επίθεση στην αργία της Κυριακής και το άνοιγμα των Καταστημάτων-παζαριών που κατήργησε ο Πατρο-Κοσμάς πληρώνοντάς το με τη ζωή του, σειρά παίρνουν τώρα οι θρησκευτικές σχολικές αργίες, την σταδιακή κατάργηση ή σμίκρυνση των οποίων έχουν ήδη αποφασίσει στην Αθήνα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής"!Συγκεκριμένα το Υπουργείο (άνευ Εθνικής) Παιδείας, αποφάσισε μεγέθυνση του Σχολικού Έτους από την επόμενη χρονιά κατά 15 ολόκληρες μέρες, ενώ σκέπτεται να καταργήσει την αργία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού μετά τα Φώτα και να πετσοκόψει την δεύτερη Αναστάσιμη Εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα, σκοπεύοντας να ανοίγει τα Σχολεία τη Λαμπροτρίτη!
Από του χρόνου πάντως σύμφωνα με την απόφαση, τα Σχολεία θα ανοίγουν στις 6 Σεπτεμβρίου αντί στις 11 και θα κλείνουν μια εβδομάδα αργότερα το Καλοκαίρι!Εάν βέβαια υπάρχει ως τότε αυτή η τραγική ΣυγΚυβέρνηση...


ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
Οι αποφάσεις αυτές, εκτός από ενάντιες στην Ελληνική Παράδοση, στην ελληνική οικογένεια και θρησκευτικότητα, είναι και αντιεκπαιδευτικές και αντιϋπουργικές ακόμη, καθώς τα Σχολεία δεν είναι ποτέ έτοιμα στις 11 Σεπτεμβρίου, τόσο από πλευράς στελέχωσης, όσο και από πλευράς Δήμων σε υποχρεώσεις καθαριότητας και συντήρησης και άρα είναι αδύνατον να είναι έτοιμα στις 6, ενώ δεν προλαβαίνει να γίνει καμμία επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών! Χώρια τοαλαλούμ των βιβλίων και των λεωφορείων μεταφοράς των μαθητών, από τα εκατοντάδες Σχολεία που κλείσανε σε βάρος τελικά και της Παιδείας και της Οικονομίας!


ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Η δε εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου είναι πολύ μεγάλη και σε αυτήν εορτάζει η μισή Ελλάδα και οι μισοί μαθητές. Εκτός εκείνων που δεν είναι φυσικά χριστιανοί ή είναι άθεοι και παίρνουν τέτοιες ανθελληνικές αποφάσεις!


ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ - ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΣΧΑ
Η δεύτερη δε εβδομάδα του Πάσχα, η Αναστάσιμη και Διακαινήσιμος, είναι η κατεξοχήν εβδομάδα ανάπαυσης μαθητών και Εκπαιδευτικών, καθώς την Μεγάλη Εβδομάδα δεν υπάρχει αναψυχή και ξεκούραση, αλλά κατάνυξη και συντριβή, καθημερινός εκκλησιασμός και συμμετοχή στα Άγια Πάθη του Χριστού μας!
Εάν λοιπόν το Υπουργείο τολμήσει να καταργήσει την δεύτερη εβδομάδα, επειδή έτσι θέλει η αθεοσύνη και αντιχριστιανική λογική κάποιων, θα σηκωθεί τσουνάμι μαθητικών αντιδράσεων, γιατί τα παιδιά και οι Εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν καν προλάβει να ξεκουραστούν, ενώ πολλά παιδιά κάνουν και επαναληπτικά τότε διαβάσματα τα πρωινά...
Λαμπροτρίτη δε είναι η Εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ενώ συχνά μπαίνει η εμβόλιμα η εορτή του Αγίου Γεωργίου και σταθερά η εορτή τηςΖωοδόχου Πηγής, με πανηγύρια και εσωτερικό τουρισμό και αναζωογόννηση των χωριών και τουριστικών τόπων μέχρι του Θωμά.


ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ "ΛΕΥΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ"
Έτσι εξηγείται και το ξεφύτρωμα φέτος ξαφνικά της "Λευκής Εβδομάδας" στα Σχολεία, με το ξεκίνημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που είναι περίοδος νηστείας και συστολής και όχι διακοπών, με την οποία θέλουν να αντικαταστήσουν τις Θρησκευτικές Διακοπές της Αναστάσιμης-Διακαινησίμου Εβδομάδας του Πάσχα, ώστε να μετριάσουν τις αντιδράσεις με ...ισοδύναμα!
Αλλά νύχτα θα φύγουν, εκείνοι που φέρνουν τη νύχτα στην Ελλάδα, τις Παραδόσεις, την Πίστη και την Ελευθεριά της!


5,2 ΔΙΣ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟ 2013
Την ίδια στιγμή μεγέθυνση του Σχολικού Έτους συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερο φορτίο όχι μόνο για τους Εκπαιδευτικούς που ζουν ίσα ίσα με μισθούς πλέον πείνας και πολλοί εξ αυτών δεν μπορούν να πληρώσουν ρεύμα και ενοίκιο στα σπίτια τους, αλλά ούτε και έξοδα καθημερινής μεταφοράς προς τα σχολεία τους, αλλά και για τους γονείς, που θα πρέπει πολύ νωρίτερα να πληρώνουν σχολικά και φροντιστήρια και για πολύ περισσότερο διάστημα!
 Μάλιστα αντί το Υπουργείο (άνευ Εθνικής) Παιδείας να φροντίσει να μορφώνει τα παιδιά, ίσα ίσα τα αναγκάζει με την κατάργηση Σχολείων, την αύξηση των Τμημάτων, με τα ακαταλαβίστικα βιβλία και τους εξαθλιωμένους οικονομικά και επαπειλούμενους περί την περίφημη "διδακτική ύλη "διοικητικά Εκπαιδευτικούς, να καταφεύγουν σε πολυέξοδα φροντιστήρια!
Σύμφωνα με άλλο, σημερινό δημοσίευμα της "Καθημερινής", μόνο πέρυσι, το 2013, οι γονείς δαπάνησαν το αστρονομικό ποσό των 5,2 δισ. ευρώ για Φροντιστήρια! Δηλαδή ποσό ίσο με τις περικοπές μισθών και συντάξεων...


Οι καταστροφείς οικογενειών, σχολείων, κοινωνίας και ελπίδας, οι Κυβερνήτες που γύρισαν την Ελλάδα στα μαγκάλια και καταργούν ό,τι Ελληνικό, Παραδοσιακό και Ορθόδοξο για να κάνουν την πατρίδα μας ένα τεράστιο κατοχικό "στρατόπεδο συγκέντρωσης" με διαφημιστικά χαρτάκια Βερολίνου, θα φύγουν ΝΥΧΤΑ, γιατί τη νύχτα φέραν στην καταγάλανη και γεμάτη χαμόγελα κάποτε, ανθρωπιά και ελπίδα Ελλάδα!

«Θερίζει» ο καρκίνος στην Ελλάδα – γιατί άραγε;
24.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρκίνο στην Ελλάδα, ενώ 37.000 άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια μορφή της νόσου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του IARC (International Agency for Research on Cancer).

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), αυξητική είναι η τάση του καρκίνου σε όλο τον κόσμο, και οι θάνατοι από 7,6 εκατομμύρια που ήταν το 2008, αναμένεται να φτάσουν τα 13,1 εκατομμύρια, μέχρι το 2030. Σταθερά αυξητική είναι η τάση στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις αναπτυγμένες χώρες που οι τάσεις είναι σταθερά πτωτικές από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το 70% όλων των θανάτων από καρκίνο συμβαίνει σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, ενώ περίπου το 30% των θανάτων οφείλονται σε διατροφικούς και παράγοντες όπως το κάπνισμα κ.λ.π.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. πάνω από το 30% των θανάτων από καρκίνο θα μπορούσε να προληφθεί με την τροποποίηση ή την αποφυγή των βασικών παραγόντων κινδύνου που είναι: το κάπνισμα, η χρήση του αλκοόλ, διαιτητικοί παράγοντες, το υπερβολικό βάρος, παράλληλα με την έλλειψη σωματικής άσκησης και τη μειωμένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, οι λοιμώξεις (Ηπατίτιδα Β, C ο HPV κ.α.), η ρύπανση του περιβάλλοντος, η επαγγελματική έκθεση σε καρκινογόνα, η ακτινοβολία UV και ειδικότερα η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο χωρίς προστασία.

Οι στρατηγικές πρόληψης κατευθύνονται στο να μειωθεί η έκθεση του πληθυσμού στους παραπάνω παράγοντες κινδύνου, με δράσεις για τη διακοπή του καπνίσματος, εμβολιασμούς, έλεγχο επαγγελματικών κινδύνων κλπ. Σημαντικό κομμάτι στην πρόληψη ορισμένων καρκίνων, όπως του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του λάρυγγα, του δέρματος, του παχέος εντέρου και του ορθού αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση (screening). Η έγκαιρη διάγνωση χρησιμοποιεί διάφορες εξετάσεις για να εντοπίσει εγκαίρως τα άτομα που δεν έχουν συμπτώματα μεν, αλλά έχουν την νόσο. Τέτοιες εξετάσεις είναι για παράδειγμα το PAP test και η μαστογραφία.
Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να υπάρχει σε κάθε χώρα ένα Εθνικό Πρόγραμμα για τον καρκίνο που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση ώστε να μπορεί η νόσος να θεραπευτεί, αλλά και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Πηγή: ΑΠΕ

Όταν διαβάζεις τέτοιες ειδήσεις από τα ειδησιογραφικά πρακτορεία, τις οποίες παίρνουν πακέτο και τις αναδημοσιεύουν χωρίς έρευνα και κρίση, είναι να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, και δεν κινδυνεύεις τότε από καρκίνο αλλά από εγκεφαλικό!!!
Ποιο κάπνισμα, ποιο αλκοόλ και πιο υπερβολικό βάρος;;; Και ποια ακτινοβολία χωρίς ηλιοπροστασία;;;;

Πρώτον: Ο ένας στους δυο Έλληνες πάσχει από έλλειψη βιταμίνης D λόγω της ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ!!! Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τον Έλληνα με τέτοιο σύμπτωμα; Εμείς που έχουμε (είχαμε) τόσο ήλιο! Η ηλιόλουστη Ελλάδα… αν θυμάται κανείς αυτή τη φράση, ανήκει στο παρελθόν, γιατί από τότε που άρχισαν να μας ψεκάζουν και μάλιστα… να μας καρά-ψεκάζουν (από τον ΓΑΠ και μετά 2009) ακόμα κι αυτή η απαλή θολούρα και ασπρίλα που βλέπουμε στον ουρανό, μπορεί μεν να ανεβάζει το θερμόμετρο και να δημιουργεί καύσωνα, αλλά δεν αφήνει την -απαραίτητη για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς- ακτινοβολία να φτάσει σε μας. Όπως λένε και οι ειδικοί, αν είσαι πίσω από ένα παράθυρο, θα νιώσεις τη ζέστη του ήλιου, αλλά ακόμα κι ένα απλό τζάμι, είναι αρκετό να σου φιλτράρει τις UV.

Δεύτερον: Τα ίδια τα αντιλιακά, ΟΛΑ τα αντιλιακά, είναι από μόνα τους καρκινογόνα! Δεν χρειάζεται να πάθεις καρκίνο από τον ήλιο, μόνο να πασαλείβεσαι μ” αυτά φτάνει!

Τρίτον: Τα χημικά που πέφτουν πια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στους ουρανούς έρχονται να ενωθούν μ” εκείνα που υπάρχουν ΣΕ ΟΛΕΣ ΠΛΕΟΝ τις τροφές μας. π.χ. Τα σούπερ μάρκετ για να εξοικονομήσουν χρήματα με μείωση υπαλλήλων αυξάνουν την προώθηση πωλήσεων σε έτοιμα πακέτα: τυρί σε πλαστικό, αλλαντικά σε πλαστικό κ.λ.π., ΟΛΑ αυτά είναι γεμάτα συντηρητικά και χημικές ουσίες. Κι όσο η παραγωγή τροφής ξεφεύγει από τα παλιά ελληνικά παραδοσιακά πρότυπα κι ακολουθεί τα πανευρωπαϊκά ή γενικώς δυτικού τύπου, τόσο η ποιότητα πέφτει και η τροφή δηλητηριάζεται. Τι δουλειά έχει το διοξειδίου του τιτανίου σε τσίχλα ελληνική με γεύση μαστίχας;

Τέταρτον: Τα εμβόλια που επιβάλλουν με το ζόρι στα παιδιά ή εκβιαστικά και τρομοκρατικά σε κάποιες ομάδες είναι πιο καρκινογόνα από τις ασθένειες που υποτίθεται προστατεύουν.

Πέμπτον: «Σταθερά αυξητική είναι η τάση στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις αναπτυγμένες χώρες που οι τάσεις είναι σταθερά πτωτικές από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το 70% όλων των θανάτων από καρκίνο συμβαίνει σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα». Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Είναι η απάντηση στο “μαζί τα φάγαμε’, αλλά.. εσείς παθαίνετε καρκίνο. Εσείς που τρώτε δεύτερης ποιότητας τροφή, ζείτε σε υποβαθμισμένο περιβάλλον, δουλεύετε παραπάνω απ” όσο μπορείτε να αντέξετε για να τα βγάλετε πέρα και δεν έχετε σωστή περίθαλψη.

Έκτον: Ανεξέλεγκτα κι επιθετικά έχει μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας η ηλεκτρομαγνητική μόλυνση. Παρ` όλη την κρίση, η μόνη “ανάπτυξη” που βλέπουμε είναι στην κινητή τηλεφωνία, στην ψηφιακή τηλεόραση κι όπου να’ναι έρχονται και οι “εξυπνοι μετρητές’. Πόσο όλα αυτά τα “γκατζετάκια” μαζί με τα κομπιούτερ επιβαρύνουν τη ζωή μας; Σύντομα στις οθόνες σας…

Ναι, κρίνεται αναγκαίο να υπάρχει Εθνικό Πρόγραμμα έγκυρης πρόγνωσης και πρόληψης, αλλά κρίνεται ΑΚΡΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ να σταματήσουν να μας ψεκάζουν μέρα νύχτα, να μας ηλεκτρομαγνητίζουν με το HAARP, να γίνει ενημέρωση κι επιμόρφωση των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων, για τη σωστή χρήση των κινητών και των κομπιούτερ, καθώς και σωστός έλεγχος όλου του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Και φυσικά, να γυρίσουμε στις παλιές καλές διατροφικές συνήθειες και τρόπους παραγωγής.

Σε μια δεκαετία έχει “χαθεί” ένα εκατομμύριο Έλληνες, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του ΕΛ-ΣΤΑΤ. Που πήγαν, μάνα, όλοι αυτοί…;