Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Αυχενικό Σύνδρομο: Ο πόνος που πρέπει να προσέξουμε!

diaforetiko.gr : magazine article 174 main f Αυχενικό Σύνδρομο: Ο πόνος που πρέπει να προσέξουμε!
Πόνο που εντοπίζεται στον αυχένα και στη ράχη, ανάμεσα στις ωμοπλάτες και γύρω από αυτές μπορεί να νιώσετε εντελώς ξαφνικά. Μπορεί να επεκταθεί στον ώμο, το βραχίονα, ώς και τα δάχτυλα, όπου παρατηρείται μούδιασμα ή και μυρμήγκιασμα. Αυτός ο πόνος αναφέρεται ως αυχενικό σύνδρομο αλλά, όπως λένε οι ειδικοί, «δεν υφίσταται τέτοιος ιατρικός όρος.
Απλώς, το σύνολο των συμπτωμάτων που ξεκινούν από τον αυχένα ονομάζεται λανθασμένα αυχενικό σύνδρομο. Τα συμπτώματα στον αυχένα μπορεί να οφείλονται σε άλλα αίτια. Δεν είναι επιστημονικά σωστό να ομαδοποιούνται όλες αυτές οι παθήσεις σε μία με τη χρήση του όρου σύνδρομο. Με την ίδια έννοια, θα ήταν λάθος να μιλάει κανείς για οσφυϊκό σύνδρομο, εννοώντας τα συμπτώματα από τη μέση του».
Οπως εξηγούν, το αίτιο ενός πόνου στον αυχένα μπορεί να είναι:
-μια απλή κάκωση των μυών και των συνδέσμων από κακή στάση του σώματος στη δουλειά ή στον ύπνο, βαριά σωματική εργασία κ.λπ.,
-ένα κάταγμα ή και εξάρθρωμα,
-κάκωση δίκην μαστιγίου (whiplash injury),
-αυχενική δισκοκήλη,
-αυχενική σπονδύλωση/μυελοπάθεια,
-ρευματοειδής αρθρίτιδα, σύνδρομο Chiari, αυχενική δυστονία, όγκος σπονδυλικής στήλης, απόστημα (σπάνια αίτια πόνου στον αυχένα, αλλά πρέπει να αναζητούνται, όταν υπάρχει διαγνωστικό πρόβλημα).
Συνήθως, ο πόνος συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα, όπως:
-μυϊκούς σπασμούς που δημιουργούνται στα σημεία του πόνου και προκαλούν εκ νέου πόνο, με αποτέλεσμα η ένταση των συμπτωμάτων να αυξάνεται,
-δυσκαμψία που εμφανίζεται εφόσον οι κινήσεις περιορίζονται στις αρθρώσεις εκείνες όπου υπάρχει μυϊκός σπασμός,
-πονοκέφαλο συνοδευόμενο από ίλιγγο ή βουητό στα αφτιά, μούδιασμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Πώς αντιμετωπίζεται ο πόνος στον αυχένα ;
Συνήθως,, αντιμετωπίζεται με ξεκούραση και απλά φυσικά μέσα, π.χ. μαλάξεις, θερμά επιθέματα κ.λπ. Επίσης, συχνά βοηθάει η χρήση ενός μαλακού κολάρου για λίγες ημέρες. Την κατάλληλη βοήθεια για τα θέματα αυτά προσφέρει ένας φυσίατρος ή φυσικοθεραπευτής.
Προλαμβάνεται και πώς;
Αν οδηγείτε για πολλές ώρες ή εργάζεστε πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, κάντε συχνά διαλείμματα (ανά ώρα) για να χαλαρώσετε.
Προσαρμόστε την καρέκλα στο γραφείο σας, την οθόνη του υπολογιστή σας, έτσι ώστε ο αυχένας και γενικώς η σπονδυλική στήλη να είναι σε ουδέτερη θέση. Η έκταση του αυχένα (όταν γυρίζει το κεφάλι μας προς τα πάνω) είναι συνήθως η στάση που ενοχλεί.
Αποφεύγετε να στερεώνετε το τηλέφωνο ανάμεσα στο αφτί και στον ώμο σας, όταν μιλάτε.
Αποφεύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα. Διαλέξτε το σωστό μαξιλάρι για τον ύπνο σας.
Ασκηθείτε τακτικά. Γυμνάστε ιδιαίτερα τους θωρακικούς μυς.
Σταματήστε ή ελαττώστε το κάπνισμα.
Να σημειώσουμε ότι η πρόληψη καλό είναι να γίνεται με τις οδηγίες ενός φυσιάτρου ή φυσικοθεραπευτή.
Σε κάθε περίπτωση που ο πόνος δεν σταματά, είναι καθημερινός ή επανέρχεται συχνά ή ακόμα γίνεται χρόνιος, απαιτείται έλεγχος από νευροχειρουργό (για να βρεθεί η αιτία του) και ειδική αντιμετώπιση (είτε συντηρητική από φυσίατρο/φυσικοθεραπευτή είτε χειρουργική από νευροχειρουργό).
Σπάνια η ανάγκη χειρουργικής επέμβασης
Από τους εκατό ανθρώπους που επισκέπτονται τον γιατρό τους για τον πόνο στον αυχένα μόνο 5% – 10 % εξ αυτών θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση και στις περιπτώσεις που έχουν: κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, αυχενική σπονδύλωση/μυελοπάθεια, κατάγματα στον αυχένα, όγκους της σπονδυλικής στήλης.
Ωστόσο, μία πάθηση στον αυχένα μπορεί να προκαλέσει και άλλα προβλήματα. Ο νωτιαίος μυελός που βρίσκεται στην περιοχή του αυχένα ελέγχει, εκτός των τεσσάρων άκρων και την ούρηση, την αφόδευση και τη σεξουαλική λειτουργία. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα πρόβλημα στις τρεις αυτές λειτουργίες μπορεί να προκύπτει από πίεση στον αυχένα (π.χ. στην αυχενική μυελοπάθεια).
Καθοριστική στο ζήτημα αυτό είναι η βοήθεια ενός ουρολόγου με ειδίκευση στη νευρο-ουρολογία.

Τα θετικά και αρνητικά του κάθε ΖΩΔΙΟΥ! Γιατί κανείς δεν είναι τέλειος…;;;

diaforetiko.gr : zodiazeugari 600x380 Τα θετικά και αρνητικά του κάθε ΖΩΔΙΟΥ! Γιατί κανείς δεν είναι τέλειος...;;;
Στην αρχή μιας γνωριμίας όπου είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει, δεν μπορούμε να διακρίνουμε κάποια στοιχεία στον χαρακτήρα του άλλου που ίσως μας ενοχλήσουν στο μέλλον.
Η αστρολογία έρχεται να βοηθήσει με τις γνώσεις της για τα θετικά και αρνητικά στοιχεία κάθε ζωδίου.
ΚΡΙΟΣ
Το κύριο ελάττωμα του Κριού είναι η αστάθεια, ιδιαίτερα στον ερωτικό τομέα, όπου μπορούν να γίνουν πολλοί άστατοι. Αυτό οφείλεται κυρίως στην παρορμητικότητα που τους διακατέχει. Αντιθέτως όμως, είναι ένα ζώδιο της φωτιάς και έχει έντονο ενθουσιασμό και  πρωτοπορία. Ο έρωτας και το σεξ έχουν πρωταρχική σημασία για έναν Κριό. Κατακτά εύκολα τους άλλους, γιατί διαθέτει μαγνητισμό και γοητεία.

 ΤΑΥΡΟΣ 
Το πείσμα του Ταύρου, η βραδυκινησία,  η ανάγκη την υλική ασφάλεια και η καθημερινή μάχη για να αποκτήσει τα υλικά αγαθά που χρειάζεται, τον κάνει μερικές φορές να γίνεται οκνηρός και αδύναμος. Από την άλλη πλευρά όμως, ως ζώδιο της γης είναι σταθερό στις απόψεις του και στον τρόπο ζωής γενικότερα. Μισεί τους καβγάδες, αναζητά την εμπιστοσύνη και το σεβασμό από τους άλλους.
ΔΙΔΥΜΟΙ 
Ο έντονος κυνισμός και η αναποφασιστικότητα που τους διακατέχει, δίνει την εντύπωση ενός απόμακρου ατόμου στους τρίτους. Γενικότερα όμως, είναι πνευματικά και διανοητικά ζώδια, με έντονο το στοιχείο της επικοινωνίας.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Οι Καρκίνοι είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι, με μεταπτώσεις διαθέσεων και φιλάργυροι. Από την άλλη πλευρά, σαν ζώδια του νερού, είναι παρορμητικοί και ευαίσθητοι, πληγώνονται εύκολα και αναζητάνε την ασφάλεια και το αμείωτο ενδιαφέρον. Επιπλέον, είναι ρομαντικοί και συναισθηματικοί.
ΛΕΩΝ
Τα Λιονταράκια διακατέχονται από έντονη αλαζονεία και εγωκεντρισμό. Προσπαθούν μόνιμα να βρουν ένα βασίλειο και ικανοποιούνται ακόμη κι αν το βρουν στο χαμηλότερο κοινωνικό επίπεδο. Είναι όμως πολύτιμοι φίλοι και θαυμάσιοι σύζυγοι. Έχουν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και δείχνουν εύκολα τη στοργή και την τρυφερότητα τους, όχι μόνο σε ανθρώπους που αγαπούν αλλά ακόμη και σε εχθρούς.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Πολλές φορές γίνεται μοναχικός και κλείνεται στο καβούκι του χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Δεν είναι αρεστός για τα σχόλια του και πολλές φορές καταλήγει να είναι αντιπαθητικός, γιατί δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι την κριτική και την ειλικρίνεια του.
ΖΥΓΟΣ 
Μισαλλόδοξος και ναρκισσιστής ο Ζυγός, αρέσκεται στις κολακείες και πολλές φορές αγγίζει τα όρια της ζήλιας. Αλλά, σαν  ζώδιο του αέρα, είναι θετικός και παρορμητικός. Πιστεύει στην ισότητα των φύλων και στην αρμονία των σχέσεων, απορρίπτοντας την ανισότητα.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο καχύποπτος Σκορπιός χώνει την μύτη του παντού και καθώς θέλει να επιβάλλεται συχνά, μπλέκεται σε μπελάδες. Από την άλλη πλευρά όμως, παίρνει στα σοβαρά πάντα οτιδήποτε τον ενδιαφέρει στη ζωή του. Έχει συγκροτημένη και ισχυρή προσωπικότητα, ήθος, πάθος και μαχητικότητα. Αφοσιώνεται σ” αυτούς που αγαπά και θυσιάζεται γι’ αυτούς καθημερινά. 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Η αδυναμία έκφρασης των συναισθημάτων για όσους ανήκουν στο ζώδιο του Τοξότη  τους δημιουργούν αρκετά προβλήματα. Η εναλλαγή της σιωπής τους με την ακατάσχετη φλυαρία φοβίζει τους ανθρώπους του περιβάλλοντος τους. Πολλές φορές επιτίθενται λεκτικά  στους γύρο τους και αν απορριφθούν, μπορούν να γίνουν  χυδαίοι. Είναι όμως αρχοντικοί, ευγενικοί και γενναιόδωροι. 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Απαισιόδοξος και πικρόχολος ο Αιγόκερως, δεν επιτρέπει τις οικειότητες ούτε τους σχολιασμούς και αντεπιτίθεται σε αυτούς που τον παρενοχλούν. Αγαπά την οικογένεια, την εργασία και την ύλη. Είναι δίκαιος, πειθαρχημένος και πραγματιστής, αποφεύγοντας τα ουτοπιστικά σχέδια. 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Συχνά φέρονται αδιάφορα και ψυχρά στα άτομα του περιβάλλον τους και δεν τους χαρίζουν την προσοχή και την τρυφερότητα που χρειάζονται. Όταν βγουν από τον κόσμο τους και αποφασίσουν να ασχοληθούν με τον άνθρωπο τους, πολλές φορές ανακαλύπτουν πως με τη συμπεριφορά τους τον έχουν κάνει να απομακρυνθεί. Μπορεί να ζήσει ταπεινά, αλλά αγαπά τις ανέσεις και την πολυτέλεια. 
ΙΧΘΥΣ
Είναι επιρρεπείς στα γύρω βλέμματα και στα ερωτικά ερεθίσματα που δέχονται από έξωθεν και πολλές φορές φτάνουν να απατήσουν την σχέση τους. Όμως είναι ρομαντικοί, συναισθηματικοί, διαισθητικοί, ίσως και με διορατικές ικανότητες. Γοητευτικοί, εύθυμοι, κοινωνικοί, έξυπνοι στις συζητήσεις, συμπαθείς, αναζητούν φίλους που μαζί τους εξερευνούν τα πιο αισιόδοξα κομμάτια της ύπαρξης τους.
http://www.govastileto.gr/

ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ! Γιατί δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της η φωτογράφος;;;


diaforetiko.gr : diaforetiko.gr fwtografos 600x406 ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ! Γιατί δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της η φωτογράφος;;;
Τι βλέπει; Βλέπει και φωτογραφίζει σκυλιά των καταφυγίων λίγο πριν την ευθανασία.
Και κλαίει για τις αθώες ψυχές που θα φύγουν άδικα.
Γιατί κάποιος «άνθρωπος» δεν στείρωσε την σκύλα του……Γιατί κάποιος «άνθρωπος δεν ήθελε να χαλάσει την φύση της σκυλίτσας του….Γιατί κάποιος «άνθρωπος» βαρέθηκε την ευθύνη του ζώου του….Γιατί κάποιος «άνθρωπος» ΑΓΟΡΑΣΕ έναν σκύλο και διαιώνισε τα puppy mills…..Γιατί ….. πολλά γιατί…..
Κάθε 8 δευτερόλεπτα θανατώνεται ένα σκυλί. Κάθε ημέρα θανατώνονται 11.000 σκυλιά.ΓΙΑΤΙ λοιπόν ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ σκύλο και δεν υιοθετείς από ένα καταφύγιο;;;
Κάθε σκύλος καταφυγίου, είναι και μία ιδιαίτερη «ράτσα»!!!Και θα είσαι πολύ υπερήφανος όταν θα κυκλοφορείς με αυτήν την «ράτσα» του σκύλου.Γιατί με την Αγάπη που θα γνωρίσεις υιοθετώντας, οι «ράτσες» αυτές των σκύλων γίνονται πανέμορφες!!!
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ…. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ…
Γιατί ΑΝ αγοράσεις ΔΕΝ θα λέγεσαι λάτρης των σκύλων ….
diaforetiko.gr : 3746211 orig 600x430 ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ! Γιατί δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της η φωτογράφος;;;
Πηγή: http://www.kamikaze.gr/

Είναι οι 4 λέξεις που καταστρέφουν τη ζωή σου!

diaforetiko.gr : assets LARGE t 420 54140296 600x444 Είναι οι 4 λέξεις που καταστρέφουν τη ζωή σου!
Ως συνήθως, οι μεγαλύτεροι εχθροί του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Οι ίδιοι σαμποτάρουμε διαρκώς τον εαυτό μας, οι ίδιοι τον υποβαθμίζουμε και τελικά οι ίδιοι τον οδηγούμε σε παράλυση και αδράνεια. Δεν αμφιβάλλω ότι και οι εξωτερικές επιρροές κάνουν κι αυτές τη δουλειά τους, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι στο δικό σου χέρι μέχρι που θα τις επιτρέψεις να σε αγγίζουν.
Ακολουθούν λοιπόν 4 κοινές λέξεις τις οποίες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνέχεια. Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, αυτές οι λέξεις κλειδιά στέλνουν συγκεκριμένα, ανεπιθύμητα μηνύματα στο υποσυνείδητό σου.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ
Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις και πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Όταν πραγματικά πιστεύεις ότι κάτι δεν το μπορείς, δηλαδή δεν έχεις την ικανότητα ή την δυνατότητα να το κάνεις, τότε καλώς κάνεις και λες “δεν μπορώ”. Το να χρησιμοποιείς όμως τη φράση “δεν μπορώ” για να μην πεις “δεν θέλω” είναι ένα μεγάλο λάθος. Οι άνθρωποι, από υποτιθέμενη ευγένεια, δεν λένε πια “δεν θέλω να έρθω” ή “δεν θέλω να το κάνω” αλλά λένε διαρκώς δεν μπορώ το ένα και δεν μπορώ το άλλο. Κάθε φορά που λες λοιπόν για παράδειγμα οτι δεν μπορείς να παρευρεθείς κάπου, δηλώνεις στο υποσυνείδητό σου ότι έχεις κάποια ανικανότητα η οποία σε εμποδίζει από το να πας. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Φυσικά και μπορείς να πας! Απλώς επιλέγεις για τον οποιονδήποτε λόγο να μην πας, είτε γιατί προτιμάς να κάνεις κάτι άλλο, είτε γιατί απλά βαριέσαι. Γιατί λοιπόν να κάνεις μια ψευδή δήλωση; Σιγά – σιγά, καθώς θα επαναλαμβάνεις τη φράση δεν μπορώ κάθε φορά που θα χρειάζεται να πας σε κάποιο μέρος, το σώμα σου θα ανταποκριθεί και θα αρχίσει να εμφανίζει πόνους ή διάφορα άλλα προβλήματα τα οποία θα σε κάνουν πραγματικά να μην μπορείς να πας εκεί ή οπουδήποτε αλλού. Είναι πολύ καλύτερο να μιλήσεις κυριολεκτικά. Και είμαι σίγουρος ότι θα το έκανες αν συνειδητοποιούσες ότι κάθε λέξη γίνεται αντιληπτή από το υποσυνείδητό σου το οποίο θέτει σε λειτουργία περίπλοκους μηχανισμούς για να υλοποιήσει την πραγματικότητα που του θέτεις.
ΠΡΕΠΕΙ
Χρόνια τώρα, οι πάντες μιλούν για την ανάγκη να μην χρησιμοποιούμε το “πρέπει” στη ζωή μας. Δεν “πρέπει” τίποτα! Κανείς δεν σε υποχρεώνει να κάνεις τίποτα. Εσύ είσαι ο μόνος που υποχρεώνει τον εαυτό του να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις των άλλων ή της ζωής. Άρα… και πάλι μιλάμε για επιλογή! Επιλογή είναι να αναλάβεις μια ευθύνη, επιλογή είναι και το να την φέρεις εις πέρας. Η λέξη “πρέπει” έχει μια παρόμοια παρενέργεια στο σώμα όπως και το “δεν μπορώ”. Το σώμα αντιλαμβάνεται ότι υποχρεώνεσαι να κάνεις κάτι που δεν θέλεις και εάν αυτό συνεχιστεί για ένα μεγάλο διάστημα, τότε θα αντιδράσει απέναντι στον καταναγκασμό στον οποίο φαίνεται να υπόκεισαι με σκοπό να σε ελευθερώσει.
ΝΑΙ
Αυτή η τόσο δα μικρή λέξη, δημιουργεί τρομερά μεγάλα προβλήματα. Μία από τις πιο φοβερές ταμπέλες που καλείται να ξεριζώσει από μέσα του ο σύγχρονος, μέσος, δυτικός άνθρωπος, είναι αυτή του καλού παιδιού. Και φυσικά για να είσαι καλό παιδί… θα πρέπει να πεις “ΝΑΙ” σε όλα και σε όλους. Δεν πρέπει να χαλάσεις το χατίρι κανενός και, προς θεού, δεν πρέπει ποτέ να στεναχωρήσεις κανέναν, αλλιώς τόσα χρόνια προσπάθειας θα καταρρεύσουν! Ένα βλέμμα απογοήτευσης, μια ειρωνία… αρκεί για να σου πει ότι “δεν προσπαθείς αρκετά”. Μάθε όμως ότι στην πραγματικότητα, για κάθε “Ναι” που λες ενώ δεν το εννοείς και το κάνεις απλά γιατί δεν μπορείς να πεις όχι πλησιάζεις ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο. Διότι ως γνωστόν… τα καλά παιδιά πεθαίνουν νωρίς!
Δοκίμασε να κάνεις κάτι άλλο… δοκίμασε για αλλαγή να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είσαι καλός άνθρωπος υλοποιώντας τις επιθυμίες του. Όταν δεν θέλεις, πες “ΌΧΙ” Δεν φαντάζεσαι από πόσα προβλήματα υγείας θα γλιτώσεις.
ΑΝ
“Αν ήμουν πλούσιος θα έκανα φιλανθρωπίες”, αν “είχα πάρει μια άλλη απόφαση, τώρα θα ήμουν καλύτερα”, αν – αν – αν – αν. Κάθε φορά που χρησιμοποιείς τη λέξη αν στο παρελθόν δημιουργείς αρνητικές δηλώσεις στο παρόν. Όταν λες για παράδειγμα την κλασσική ατάκα “αν κέρδιζα το τζόκερ θα βοηθούσα πολύ κόσμο” αυτομάτως δηλώνεις ότι τώρα δεν θα το κάνεις διότι δεν έχεις κερδίσει το τζόκερ. Κι αυτό φυσικά είναι ένα μεγάλο ψέμα. Εάν θέλεις μπορείς τώρα, αυτή τη στιγμή να βοηθήσεις όσο κόσμο θέλεις. Για την ακρίβεια οι “φιλάνθρωποι του αν” δεν είναι ποτέ φιλάνθρωποι, ακόμα κι αν… (κερδίσουν το τζόκερ) Εάν δεν το κάνεις τώρα, δεν θα το κάνεις ποτέ!
Πέρα απ΄ αυτά όμως που αφορούν τους άλλους, το ίδιο ισχύει και για σένα. Όταν λες για παράδειγμα “Αν είχα λεφτά θα πήγαινα ένα ταξίδι” στην πραγματικότητα λες ότι δεν πρόκειται να το κάνεις. Ακόμα χειρότερο όμως είναι όταν χρησιμοποιούμε το “Αν” όταν μετανιώνουμε για πράγματα του παρελθόντος “Αν είχα κάνει αυτό, σήμερα δεν θα μου συνέβαινε αυτό” ή αντίθετα “Αν δεν είχα πει αυτό, δεν θα γινόταν το άλλο” Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δηλώνουμε στον εαυτό μας ότι έχει αποτύχει και του ασκούμε μια σφοδρή κριτική. Φυσικά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος για να μην τα ξανακάνουμε, αλλά δεν έχει κανένα νόημα να σκέφτεσαι διαρκώς πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα εάν είχες χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά. Ούτως η άλλως, κι αυτό μια υπόθεση είναι. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι ό,τι έγινε – έγινε και δεν αλλάζει πια. Αποκόμισε τα μαθήματα και κοίταξε πως στο παρόν σου θα χτίσεις το μέλλον που επιθυμείς. Κάθε φορά που λες “Αν” αποδυναμώνεις τον εαυτό σου, εξαντλείς τη ζωτική σου ενέργεια και οδηγείσαι σε αδράνεια…
Όλο το μυστικό είναι να γίνεις όσο το δυνατόν πιο συνειδητός. Να κάνεις τα πάντα με επίγνωση. Σκέψου το…
Εάν στην παραπάνω φράση είπες “Ναι, αλλά…” τότε συνειδητοποίησε ότι εσύ δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να ζει με επίγνωση γιατί του λες διαρκώς πόσο δύσκολο είναι να το κάνει.
Γίνε κύριος του εαυτού σου. Κάνε ό,τι κάνεις, αλλά με επίγνωση.
http://gr.news.yahoo.com

...

ΠΡΟΣΟΧΗ: -Από τι κινδυνεύετε αν κάθεστε πολλές ώρες on line;;;


diaforetiko.gr : ce virus informatique est le premier au monde a se propager dans les airs pour pirater nimporte quel ordinateur1 600x415 ΠΡΟΣΟΧΗ:  Από τι κινδυνεύετε αν κάθεστε πολλές ώρες on line;;;
Αυστραλοί επιστήμονες προειδοποιούν πως η υπερβολική χρήση έξυπνων κινητών, λαπ τοπ και ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση και να επηρεάσει δυσμενώς την εξέλιξη των παιδιών….
Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να έκανε ευκολότερη τν ζωή μας αλλά οι γιατροί λένε πως θα πρέπει να περιοριστεί η ώρα που αφιερώνουν σ’ αυτή όλοι κ κυρίως τα παιδιά.
Σύμφωνα με τους ίδιους τα άτομα που αφιερώνουν πολύ χρόνο μπροστά σε μια οθόνη έχουν προβλήματα με την καθημερινή λειτουργικότητα τους, τν κοινωνική τους ζωή, στη σχολική εργασία ή στην εργασιακή τους απασχόληση.
Παράλληλα, όπως λένε, η «εξάρτηση από την οθόνη» σκοτώνει και την δημιουργικότητα.
Ο μουσικός της τζαζ Σιντζ Κλαρκ το επιβεβαιώνει λέγοντας πως η εξάρτησή του από την οθόνη σκότωσε το πάθος του για την μουσική.
«Μου πήρε καιρό για να το καταλάβω ότι η οθόνη του κινητού μου ή κάποιας ταμπλέτας έλεγχε την ζωή μου. Με αποξένωσε ακόμα και από την οικογένειά μου. Ξυπνούσα ακόμα και τη νύχτα για να ελέγξω το κινητό μου. Τώρα κάνω θεραπεία» λέει ο Κλαρκ και προσθέτει ότι αισθάνεται καλύτερα.
Η ψυχολόγος Τζόσλιν Μπριούερ λέει ότι μια πιθανή αιτία της εξάρτησης από το διαδίκτυο είναι η δυνατότητα αλλαγής της διάθεσης που μπορεί να έχουν οι συμπεριφορές που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις σε διαδικασίες.
Όπως το άτομο που έχει αγοραστική εξάρτηση μπορεί να νιώθει μια διέγερση ή μια ευχάριστη αλλαγή στη διάθεσή του από τις ενέργειες που σχετίζονται με ένα καταναλωτικό ξεφάντωμα το άτομο που έχει εξάρτηση από το διαδίκτυο μπορεί να νιώθει μια παρόμοια διέγερση απ τν εκκίνηση του υπολογιστή του και την περιήγηση στις αγαπημένες του ιστοσελίδες.
Με άλλα λόγια, ίσως γίνονται κάποιες αλλαγές στις χημικές ουσίες του σώματος όταν κάποιος επιδίδεται σε μια εθιστική συμπεριφορά.
Η χρήση του Διαδικτύου μπορεί επίσης να ενισχύεται από τις ευχάριστες σκέψεις και συναισθήματα που εμφανίζονται όσο το άτομο κάνει χρήση του Διαδικτύου».
Η εκπαιδευτικός Κέϊτ Χάφιλνετ λέει πως οι νέοι θα πρέπει να αποκτήσουν μια ισορροπία μεταξύ πραγματικής ζωής και ψηφιακής τεχνολογίας.
«Συνήθως ο βασικός στόχος της θεραπείας είναι η χρήση του διαδικτύου με μέτρο, με ανάλογο τρόπο όπως οι άνθρωποι που έχουν διαταραχές διατροφής πρέπει να αποκτήσουν μια υγιή σχέση με το φαγητό», λέει.