Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Μια single μαμά πόσο εύκολα μπορεί να φλερτάρει;

ΜΗΤΕΡΑ1
Είναι πολύ δύσκολη η καθημερινότητα μιας single μαμάς που ζει μόνη με τα παιδιά της.
Είναι πολύπλοκη, απαιτητική, δύσκολη και καταναλώνει όλη την ενέργεια και τα ψυχικά αποθέματα της γυναίκας αυτής. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάει πως είναι γυναίκα και πως μια άτυχη στιγμή στην ζωή της δεν θα πρέπει να της στερήσει την συντροφικότητα. Δεν είναι ο πιο εύκολος τομέας, καθώς οι περισσότεροι άντρες τρομάζουν όταν ακούν ότι μια γυναίκα έχει ήδη παιδί. Γιατί τέτοιος πανικός;Η κοινωνία μπορεί εξελίσσεται και πολλά ταμπού να αποβάλλονται, ωστόσο κάπου εκεί έξω υπάρχουν άντρες που φοβούνται να φλερτάρουν με μια μητέρα. Η έλλειψη χρόνου λόγω των υποχρεώσεων της ή της αποκλειστικότητας στο θέμα της οικογένειας; Ποιος ξέρει τι τους αγχώνει; Ίσως, φοβούνται ότι θα τους ζητηθεί ευθύνη για το μεγάλωμα των παιδιών, κάτι που είναι εντελώς λάθος. Οι γυναίκες που έχουν παιδιά δεν ψάχνουν να βρουν ένα πατέρα για το παιδί τους, ψάχνουν να βρουν ένα σύντροφο για εκείνες που ιδανικά θα γίνει φίλος με το παιδί τους. Ωστόσο, τα παιδιά σας θα πρέπει να σας κάνουν πιο επιλεκτική και απαιτητική στην επιλογή συντρόφου. Μην επιτρέψετε σε κανένα να σας κάνει να νιώθετε τύψεις για ότι πιο όμορφο έχετε στην ζωή σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σας αποτρέψει από το να φλερτάρετε και να επικοινωνήσετε με ένα άνθρωπο που σας ενδιαφέρει και τον ενδιαφέρεται πραγματικά. Ο ρόλος της μητέρας δεν σας εγκλωβίζει απλά πρέπει να είστε πιο προσεκτικές στις επιλογές σας, εξάλλου και τα παιδιά σας θέλουν να έχουν μια ευτυχισμένη και όμορφη μητέρα.

Παγίδες που πρέπει να αποφύγει ένας single μπαμπάς

SINGLE ΜΠΑΜΠΑΣ
Πως τα καταφέρνει ένας μπαμπάς σε μια single οικογένεια;
Είναι πολύ δύσκολο για ένα γονιό να μεγαλώνει μόνος του το παιδί του. Πόσο μάλλον για ένα μπαμπά το έργο αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Οι περισσότεροι μπαμπάδες μαθαίνουν από τα λάθη τους για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται. Διαβάστε ποια είναι τα πιο γνωστά που θα πρέπει να αποφεύγονται:
• Μην είστε τόσο αυστηροί με τους κανόνες: Υπάρχει περίπτωση να θέσετε κάποιους κανόνες τους οποίους τα παιδιά σας να μην μπορούν να τηρήσουν. Δεν χρειάζεται να είστε αυστηροί μαζί τους και αδιάλλακτοι, απλά συζητήστε μαζί τους και βρείτε μια λύση που να είναι κοινά αποδεκτή και στους δύο σας.
• Μια σύντροφος στη ζωή σας: Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια σχέση σταθερή καθώς την χρειάζεστε και εσείς αλλά και το παιδί. Μην κρύβετε την ύπαρξη του παιδιού από φόβο ότι δεν το αποδεχτεί, να είστε ειλικρινής από την πρώτη στιγμή. Προσοχή, σαφώς έχετε δικαίωμα στον έρωτα, αλλά αποφύγετε να γνωρίζετε κάθε σύντροφό σας στα παιδιά. Kαλό θα είναι να έρθουν σε επαφή εφόσον είστε σίγουρος. Επίσης, ξεκαθαρίστε στο παιδί πως καμία δεν θα αντικαταστήσει τη μητέρα του και πως η σύντροφός σας θέλει απλώς να είναι φίλη μαζί του.
• Η επικοινωνία με το παιδί σας: Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχετε επικοινωνία με τα παιδιά σας. Μπορείτε να κουβεντιάζετε μαζί τους για διάφορα θέματα. Ειδικά αν έχετε κόρη, δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεστε άβολα να κουβεντιάσετε ορισμένα θέματα, μην έχετε ταμπού για τις συζητήσεις αυτές. Μια καλή ιδέα είναι να έχετε προσωπικό χρόνο με τα παιδιά σας έξω από το σπίτι. Προσπαθήστε να μια φορά την εβδομάδα να πηγαίνετε για φαγητό ή να κάνετε κάτι που ευχαριστεί και τους δύο, καθώς το σπίτι είναι φορτισμένο συναισθηματικά και οι συζητήσεις αυτές γίνονται πιο εύκολα σε ουδέτερο περιβάλλον.
• Πείτε την αλήθεια: Όταν σας ρωτάει πού βρίσκεται η μαμά, δεν μπορείτε να το πληγώνετε λέγοντάς του ότι σας παράτησε ή να μην απαντάτε καθόλου. Επίσης, έχει μεγάλη σημασία πως το λέτε. Bρείτε τα λόγια που δεν θα το στεναχωρήσουν και δώστε του απαντήσεις με ειλικρίνεια. Η βοήθεια από έναν ειδικό είναι μια καλή λύση σ” αυτές της περιπτώσεις. H λέξη «ειδικός» δεν χρειάζεται να σας προξενεί φόβο και ανησυχία, καθώς το παιδί σας χρειάζεται ειδική στήριξη.
• Ο άλλος γονιός:  Aν με τη μητέρα του έχετε χωρίσει, αλλά για διάφορους λόγους το παιδί μένει μαζί σας, εξασφαλίστε συχνές συναντήσεις με τη μαμά του, ώστε να μοιράζεται ποιοτικό χρόνο μαζί της. Ακόμα, αποφύγετε να κάνετε αρνητικά σχόλια για εκείνη. Το ότι δεν τα βρήκατε ως ζευγάρι, δεν αναιρεί το ρόλο της μητέρας.

Συμβουλές ταξιδίου για single γονείς

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ
Single γονείς και ταξίδι φαντάζει αδύνατο. 
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί γονείς αποφεύγουν να ταξιδεύσουν μόνοι με τα παιδιά τους, ειδικά αν πρόκειται για μακρινά ταξίδια. Απλά πράγματα στέκονται εμπόδιο στα σχέδια τους, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας. Είναι λογικό να ανησυχούν και να νιώθουν ανασφάλεια.  Ωστόσο, μια καλή οργάνωση με κάθε λεπτομέρεια θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τους φόβους σας.
 • Επιλέξτε να πάρετε το καρότσι σε περίπτωση που το παιδί είναι μικρής ηλικίας. Τα περισσότερα καρότσια έχουν αρκετές θήκες για να βάλετε κάποια πράγματα αλλά το βασικότερο είναι πως σας δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια για το παιδί. Οι αεροπορικές εταιρίες το δέχονται σαν χειραποσκευή.
 • Ξεκινήστε έγκαιρα από το σπίτι. Υπολογίστε το χρόνο που χρειάζεστε ώστε να είστε όσο πιο νωρίς γίνεται στο αεροδρόμιο ή στο σταθμό από όπου θα αναχωρήσετε.
 •  Προτιμήστε να μην πάρετε πολλά πράγματα μαζί σας για πρακτικούς λόγους. Ακόμα, επιλέξτε backpack για να είναι τα χέρια σας ελεύθερα.
 • Προτιμήστε να ζητήσετε βοήθεια αν χρειαστείτε κάτι από έναν υπεύθυνο και όχι από κάποιον που ταξιδεύετε μαζί.
 • Κλείστε από πριν ταξί για να σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο. 
 • Κάντε καλή έρευνα για τα ξενοδοχεία πριν κλείσετε. Ρωτήστε τους φίλους σας αν έχουν ταξιδέψει στον ίδιο προορισμό μήπως γνωρίζουν κάποιο καλό ώστε να σας το προτείνουν. Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο. 
 • Επιλέξτε το δωμάτιο σας να έχει ωραίο μπαλκόνι με θέα. Μην ξεχνάτε πως στο ταξίδι έχετε ανάγκη να περάσετε και οι δύο όμορφα. Για το λόγο αυτό, ένα όμορφο μπαλκόνι θα φανεί όαση χαλάρωσης και ηρεμίας την ώρα που το παιδί θα ξεκουράζεται.
 • Ακόμα, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον παιδιάτρο ποια φάρμακα θα πρέπει αν έχετε μαζί σας, σε περίπτωση που επιλέξετε ταξίδι στο εξωτερικό.

Οι κανόνες των single γονιών

SINGLE ΓΟΝΕΙΣ
Τί γίνεται με την πειθαρχία των παιδιών;
Τα παιδιά προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και άθελα τους δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα των γονιών τους. Τί γίνεται όμως, όταν ένας single γονέας προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις και παράλληλα να θέσει όρια στη συμπεριφορά του παιδιού του;
Η καλή αρχή είναι πολύ βασική. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε τους κανόνες τόσο πιο εύκολο είναι για τα παιδιά σας να μάθουν ποιες είναι οι αποδεκτές συμπεριφορές και ποιες όχι. Είναι πολύ δύσκολο ένα παιδί 10 ετών ξαφνικά να του ζητηθούν πράγματα τα όποια ήταν άγνωστα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, αν έχει μάθει το παιδί να μην μαζεύει το δωμάτιο του ή να στρώνει το κρεβάτι του και ξαφνικά να το χαρακτηρίσετε ακατάστατο ή του κάνετε παρατήρηση με άσχημο τρόπο, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη σχέση σας. Καθώς, η συμπεριφορά του παιδιού σας μέχρι τώρα ήταν αποδεκτή από εσάς και ξαφνικά συνειδητοποιεί πως κάνει κάτι λάθος. Τα παιδιά έχουν την τάση να παίρνουν προσωπικά τα όσα λένε οι γονείς τους και κάθε παρατήρηση ερμηνεύεται ως έλλειψη αποδοχής και κατ’ έκταση αγάπης .
Πως μπορείτε να θέσετε τους κανόνες πειθαρχίας στο σπίτι:
Αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερης ηλικίας, τότε μιλήστε μαζί τους. Πείτε πως υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία θα πρέπει να λύσετε. Εξηγήστε του πως θα πρέπει να βρείτε λύσεις στα προβλήματα σας, που θα εξυπηρετούν και τους δυο. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με μεθόδους εξουσίας, θα είναι δύσκολο στην αρχή να εμπιστευτούν πως η νέα αυτή μέθοδος θα είναι ισότιμη και για τους δυο. Προσπαθήστε να είστε ανοιχτοί σε κάθε απορία τους. Βρείτε ποιες είναι εκείνες οι συμπεριφορές που δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητα σας, εντοπίστε τις ανάγκες που κρύβονται από πίσω και προτείνετε λύσεις που θα ικανοποιούν και τις δυο πλευρές.
Για τα μικρότερα παιδιά θέστε τους κανόνες του σπιτιού μαζί. Επειδή οι μικροί εξερευνητές σας, στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν τον κόσμο, τυχαίνει να παραβούν τους κανόνες, δεν υπάρχει λόγος για φωνές και τιμωρίες. Μιλήστε μαζί τους και πείτε τους τις συνέπειες που είχε σε εσάς η μη αποδεκτή συμπεριφορά τους, καθώς και τα συναισθήματα που νιώσατε. Αν για παράδειγμα, έχετε πει πως κάθε βράδυ πρέπει να είναι το δωμάτιο καθαρό, εξηγήστε στο παιδί ότι νιώθετε αδικία και στεναχώρια που αναγκαστήκατε να το μαζέψατε εσείς. Πάρτε ένα μεγάλο πίνακα και γράψτε με το παιδί τους κανόνες του σπιτιού. Χρησιμοποιήστε εικόνες αν το παιδί σας δεν ξέρει να διαβάζει ή χρωματιστούς μαρκαδόρους για να είναι πιο ευχάριστοι. Ο τρόπος αυτός βοηθά τα παιδιά σας να καταλάβουν ποιες είναι οι επιτρεπτές και ποιες όχι συμπεριφορές. Ακόμα, οι μικροί νομοθέτες έχουν ένα σημαντικό κίνητρο να εφαρμόσουν τους κανόνες αφού συμμετείχαν στη θέσπισή τους.
Να θυμάστε να επαινείτε τα παιδιά σας για τις αποδεκτές τους συμπεριφορές, καθώς με τον τρόπο αυτό τους γνωστοποιείτε πιο είναι το σωστό, ώστε να το επαναλάβουν. Οι τιμωρίες και οι φωνές δεν βοηθούν τα παιδιά να καταλάβουν τι κάνουν λάθος. Μπορεί να φέρνουν στιγμιαία αποτέλεσμα, αλλά δεν εξηγούν τι έφταιξε ώστε να μην το επαναλάβουν.

Πώς θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας;

tumblr_n0sy5ghVwm1riehawo1_500
Πολλές γυναίκες όσο όμορφες κι αν είναι νιώθουν περίεργα, μειονεκτικά, άσχημα κάποιες φορές γιατί όταν βγαίνουν περνούν απαρατήρητες. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ίσα-ίσα όχι μόνο δεν είναι απαρατήρητες αλλά έχουν περάσει και στην κατηγορία «Θα φας πόρτα», «Diva», «Don’t» κτλ. Φανταζόμαστε πως λίγο πολύ καταλαβαίνετε τι κρύβετε πίσω από τις φράσεις αυτές. Ανασφάλεια και φόβος. Σε κανέναν δεν αρέσει η απόρριψη, πόσο μάλλον σ΄έναν άντρα που κάνει το πρώτο βήμα.
Και ερχόμαστε να αναρωτηθούμε «Τι μπορεί να αλλάξει;» Δεν γίνεται να μην σας πλησιάζει άνθρωπος για το λόγο αυτό. Σκεφτήκαμε πως ίσως βοηθήσουν αν…:
 • Μην τον κοιτάτε σαν να συμπληρώνετε λίστα.
Για παράδειγμα:
black-tick-vector_318-8478 Χιούμορ Ύψος
black-tick-vector_318-8478 Ύψος
black-tick-vector_318-8478 Επάγγελμα
 • Μην μπερδεύετε τους ρόλους. Αν είστε μια δυναμική γυναίκα, γεμάτη αυτοπεποίθηση, που στέλνει το μήνυμα πως δεν έχει ανάγκη κανένα και ό,τι θέλει το έχει, με τι δύναμη να έρθει να σας μιλήσει. Για να γίνει κυνηγός, όπως τους αρέσει, πρέπει να το παίξετε θήραμα. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι ακόμα οι ρόλοι επίσημα μοιρασμένοι.
 • Μην το κρίνετε σ” ότι λέει ή κάνει. Μπορεί να πει και κάτι που να μην σας αρέσει. Δείξτε ψυχραιμία και όχι απογοήτευση.
 • Δείξτε ότι έχετε ανάγκη τη φροντίδα του: Οι άντρες λατρεύουν να περιποιούνται μια γυναίκα, να τους ανοίγουν την πόρτα και να κερνάνε. Αν δείξετε ότι το δέχεστε τότε θα παρακαλάει να σας κάνει τα χατίρια.
 • Μην είστε απαιτητική. Δεν γνωρίζεστε ακόμα. 
 • Επίσης, μην είστε προκατειλημμένη. 
 • Μην κάνετε σχόλια για τη ζωή του, τη δουλειά του κτλ. Δεν έχετε ολοκληρωμένη εικόνα. 
 • Να σεβαστείτε την προσωπικότητά του. Αν δεν σας κάνει οκ, αλλά δεν θα το αλλάξετε στην ηλικία του.
 • Ενθαρρύνετέ τον με διακριτικότητα. Δείξτε του ότι ενδιαφέρεστε ώστε να σας ζητήσει να βγείτε.

Οι αλήθειες που κάθε άντρας πρέπει να ακούσει

ΑΛΗΘΕΙΑ
Υπάρχουν μερικά πράγματα που οι γυναίκες φοβόμαστε να τα αναφέρουμε ή τα θεωρούμε αυτονόητα όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Δεν είναι καθόλου δεδομένα. Μάλιστα, γίνονται η αιτία πολλών παρεξηγήσεων.
Οι περισσότεροι άντρες λοιπόν θα ήταν καλό να μάθουν ότι…
 • Στις γυναίκες τους αρέσει να γελούν. Τους αρέσει ο άλλος να έχει χιούμορ και να περνάνε όμορφα. Όμως, τους αρέσει να έχει και ένα όριο. Να ξέρει πότε κάνει πλάκα και πότε όχι.
 • Στις γυναίκες αρέσει το σεξ. Αλλά τους αρέσει να υπάρχει και η δική τους ικανοποίηση. Θα πρέπει να νιώσουν άνετα ώστε να μπορούν να μιλήσουν για εκείνα που τους αρέσουν.
 • Δεν έχει σημασία τι έχει συμβεί, τους αρέσουν οι αγκαλιές.
 • Στις γυναίκες αρέσει να αναγνωρίζετε πότε πρέπει να είστε ομιλητής και πότε ακροατής.
 • Επίσης, τους αρέσει να ξέρετε πως πίνουν τον καφέ τους.
 • Η ευαισθησία δεν είναι κάτι κακό. Ναι, οι γυναίκες είμαστε ευαίσθητες αλλά δεν μπορεί να υπάρξει μια σχέση χωρίς ευαισθησία.
 • Στις γυναίκες αρέσει να τις στηρίζετε και να ενθαρρύνετε τα όνειρά τους. Να έχετε στο μυαλό σας το τραγούδι που λέει «Να με προσέχεις, όταν θα έχω πέσει χαμηλά… να με αντέχεις…»
 • Τους αρέσει να τις συμπεριφέρεστε ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Δεν είστε μόνοι σ΄αυτόν τον πλανήτη.
 • Είναι ωραίο να θυμάστε τα γενέθλια της. Για κάποιο λόγο ερμηνεύεται ως αγάπη.
 • Ο εγωισμός δεν έχει θέση ανάμεσά σας.
 • Το «είμαι καλά» δεν είναι αλήθεια. Σημαίνει ακριβώς το αντίθετο.
 • Η ευγένεια δεν είναι αδυναμία, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να είστε gentleman, το εκτιμούν και το αναζητούν ακόμα και στις μέρες μας.
 • Να σέβεστε και να ενθαρρύνετε τις προσπάθειες που κάνει στην καριέρα της.
 • Να μάθετε πως το γυναικείο σώμα λειτουργεί. Και επιτέλους, καταλάβετε πως οι ορμόνες είναι το πιο δύσκολα διαχειρίσιμο «πράγμα» στον κόσμο.

5 πράγματα που δεν ξέραμε για το μυαλό ενός μωρού

large (2)
Αν δεν έχετε γίνει ακόμα γονείς, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν ξέρετε για το μυαλό ενός μωρού και που αν τα μάθετε θα εκπλαγείτε! Πάρτε μια γεύση…
1. Ο θηλασμός είναι μια υπερευαίσθητη διαδικασία
Είναι σε όλους μας γνωστό ότι ο θηλασμός είναι απόλυτα σημαντικός τόσο για τη μαμά όσο και για το μωρό. Όμως, ήξερες ότι… τα μωρά ρυθμίζουν τη δύναμη με την οποία θηλάζουν, ανάλογα με την προφανή ηδονή ή πρωτοτυπία της κατάστασης στην οποία βρίσκονται;
Μάλιστα, μία δυνατή τραχιά φωνή θα κάνει ένα μωρό να σταματήσει, ενώ μια μαλακή και οικεία φωνή θα το κάνει να θηλάζει γρηγορότερα και δυνατότερα. Έρευνες δείχνουν ότι το μωρό ευθύς μόλις γεννηθεί όχι μόνο βυζαίνει πιο δυνατά όταν ακούει τη φωνή της γυναίκας παρά άντρα, αλλά μάλιστα προτιμά τη φωνή της μητέρας του από άλλων γυναικών.
2. Τα μωρά δε βλέπουν καθόλου καλά
Η οπτική οξύτητα ενός νεογέννητου είναι πενήντα φορές μικρότερη απ’αυτή ενός ενήλικου ανθρώπου. Ακόμη και αυτή η όραση όμως καθιστά το βρέφος ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες του δικού του μικρού κόσμου. Υπάρχουν ενδείξεις ότι πολύ νεαρά βρέφη προτιμούν να κοιτάζουν πρόχειρα σκίτσα προσώπων παρά μπερδεμένες παραλλαγές του ίδιου πάντα σχήματος. Η ενστικτώδης προσήλωση του βλέμματος σε πρόσωπα είναι πιθανόν να εξυπηρετεί τη ζωτική λειτουργία του δεσμού του γονέα με το παιδί.
3. Τα παιδιά γεννιούνται έτοιμα να μάθουν οποιαδήποτε γλώσσα
Όπως πρώτη παρατήρησε η επιστήμονας Janet Werker σε πειράματά της, το παιδί γεννιέται έτοιμο να μάθει οποιαδήποτε γλώσσα. Ακολούθως, η εμπειρία περιορίζει το ευρύ φάσμα των δυνατοτήτων του στη συγκεκριμένη γλώσσα που μαθαίνει. Η Werker ανακάλυψε ότι τα μωρά καθώς μαθαίνουν μία διάλεκτο χάνουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν όλους τους δυνατούς ήχους των γλωσσών. Η παρατήρηση αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι τη στιγμή της γέννησης ο εγκέφαλός μας διαθέτει άπειρες νευρικές συνάψεις οι οποίες επηρεαζόμενες από τις εμπειρίες του κάθε ατόμου αλλάζουν αναλόγως. Αυτός είναι και ο λόγος που το μυαλό του καθενός μας είναι τόσο ξεχωριστό και διαφορετικό από των υπολοίπων. Όλες οι αισθητικές εμπειρίες μας από τη στιγμή της γέννησης και μετά διαφέρουν ριζικά.
4. Το χαμόγελο της αναγνώρισης
Πριν τους 8-10 μήνες ζωής, το παιδί δεν είναι αρκετά ώριμο ώστε να αναγνωρίσει διαφορετικά πρόσωπα και να μπορέσει να θυμηθεί το παρελθόν. Τα παιδιά σε αυτή την περίοδο χαμογελούν συχνά και σε όλους. Αυτή η δυναμική αντίδραση δεν μπορεί να δηλώνει αναγνώριση ή και συναίσθημα. Το πιθανότερο είναι ότι αποτελεί αυτόματο αντανακλαστικό μηχανισμό που τοποθέτησε η φύση για να ενθαρρύνει τις προστατευτικές αντιδράσεις των ενηλίκων απέναντί του και τη σύσφιξη της σχέσης. Όμως, στο τέλος του πρώτου έτους, εμφανίζεται η ικανότητα αναγνώρισης και το άγχος του ξένου καθώς το παιδί αναπτύσσει αντιληπτικές και γνωστικές ικανότητες. Τότε, το χαμόγελο δεν είναι απλά ασυνείδητη απαίτηση για προστασία, αλλά γνήσια ένδειξη των συναισθημάτων του παιδιού. Ίσως το πρώτο χαμόγελο αληθινής ευχαρίστησης να σηματοδοτεί την ίδια τη γέννηση ενός νέου νου.
5. Η εμφάνιση του «εγώ» και της ηθικής γίνεται στους 18-20 μήνες
«Κάνετε ένα σημαδάκι με ρουζ στη μύτη μωρού τριών μηνών. Ύστερα βάλτε το μωρό μπροστά σε έναν καθρέφτη. Θα κοιτάξει το είδωλό του αλλά δε θ’αγγίξει τη μύτη του, γιατί δεν αναγνωρίζει το πρόσωπο που βλέπει για δικό του».
Τα παιδιά καταλαβαίνουν το νόημα του ειδώλου σε έναν καθρέφτη στους 18-20 μήνες, διότι τότε η συνείδηση του «εγώ» έχει ωριμάσει. Τότε, το παιδί που έχει ρουζ στη μύτη του, όταν κοιταχτεί στο καθρέφτη θα σηκώσει το χέρι να το αγγίξει.
Τον ίδιο καιρό κάνει την εμφάνισή του στο παιδί και το ηθικό αίσθημα. Τότε το νήπιο, όταν παρατηρήσει μία σπασμένη κούκλα, ή ένα κατεστραμμένο αυτοκινητάκι, ανησυχήσει και θα αναγνωρίσει την ύπαρξη λάθους. Το παιδί για πρώτη φορά αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια ακεραιότητα στα πράγματα και αν αυτή θιγεί τότε μάλλον κάποιος έκανε κάτι «κακό».
To διαβάσαμε στο 4moms.gr.

Ψυχολογικά προβλήματα για τα παιδιά της «οθόνης»

large (1)
Όταν το παιδί παρακολουθεί για περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα τηλεόραση ή παραμένει στον υπολογιστή παίζοντας παιχνίδια, βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο να εκδηλώσει ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η μελέτη έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία και κατέδειξε πως παιδιά που παρακολουθούν τηλεόραση ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια στον υπολογιστή για περισσότερες από δύο ώρες τη μέρα, είναι πιο πιθανό να δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας σε όποια δραστηριότητα κι αν προσπαθήσουν.
Επισης η συμπεριφορά τους δεν συμβαδίζει με την ηλικία τους και αναπτύσσουν προβληματικές σχέσεις με τους ανθρώπους, ακόμα και αν είναι σωματικά δραστήρια.
Η μελέτη επικεντρώθηκε στις περιπτώσεις περισσότερων από 1.000 παιδιών ηλικίας 10 και 11 ετών.
Διαπιστώθηκε ότι όσα παιδιά έβλεπαν περισσότερες από δύο ώρες τηλεόραση κάθε μέρα είχαν 60% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συναισθηματικά, κοινωνικά και νοητικά.
Αντίστοιχα, η παραμονή άνω των δύο ωρών μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή για ηλεκτρονικά παιγνίδια αυξάνει περίπου 59% τις πιθανότητες εμφάνισης τον ίδιων προβλημάτων στα παιδιά.
Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι τα παιδιά που περνάνε πολλή ώρα μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκα ως παρενέργεια της καθιστικής ζωής.
Η νέα έρευνα έδειξε ότι ούτε η έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να αντισταθμίσει τα εν λόγω προβλήματα.
Ακόμα και τα παιδιά που έκαναν περισσότερη από μια ώρα κάθε μέρα σωματική άσκηση, αλλά παράλληλα βρίσκονταν πάνω από δύο ώρες μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, είχαν αντίστοιχα 54% και 48% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ψυχολογικά προβλήματα.
Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά στους γονείς τα παιδιά άνω των δύο ετών να μην ψυχαγωγούνται μπροστά από μία οθόνη για περισσότερες από δύο ώρες ημερησίως.
 Το διαβάσαμε στο 4moms.gr. 

Τι δικαιώματα έχουν άνεργοι σε περίθαλψη και ασφάλιση


Έναν χρηστικό οδηγό για τους ανέργους και τους ανασφάλιστους κάτι έπρεπε να έχουν κάνει τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το δημιούργησε η ομάδα εθελοντών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.


Τον οδηγό συμπλήρωσε το dikaiologitika.gr, σύμφωνα με τα όσα θα ισχύσουν το 2014 ,με τις αλλαγές στην ασφάλιση που ήδη έχουν προαναγγελθεί και θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα , ο οδηγός αφορά όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ανέργων και των ανασφάλιστων χωρίς να αναφέρονται οι κοινωνικές δράσεις που καθημερινά βοηθούν τους ανασφάλιστους που δεν έχουν περίθαλψη , όπως τα κοινωνικά ιατρεία και οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις που παρέχουν φορείς ,κάτι που έχει κριθεί αναγκαίο πλέον σε ένα κράτος που η υγεία είναι δημόσια και αποτελεί Συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών.

Να σημειώσουμε ότι το δικαίωμα στην υγεία είναι Συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών του Ελληνικού Κράτους (άρθρο 21 παρ. 3 και 5 παρ. 5 Συντάγματος).

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το Δημόσιο Σύστημα Ασφάλισης

Όταν είσαι άνεργος είσαι και ανασφάλιστος

Οι νέοι από 18-29 ετών με κάρτα ανεργίας σε ισχύ μπορούν να έχουν βιβλιάριο ασθενείας του ΙΚΑ με εξάμηνη ανανέωση μέχρι τα 29 έτη. Οι μακροχρόνια άνεργοι (12 μήνες ανεργίας) άνω των 55 ετών με 3.000 ένσημα από οποιοδήποτε φορέα μπορούν να έχουν βιβλιάριο ασθενείας από το ΙΚΑ με ετήσια ανανέωση.

Με πόσα ένσημα μπορείς να έχεις ασφάλεια από το ΙΚΑ για το 2014 και χωρίς να εργάζεσαι

Σε πολύ λίγες ημέρες έρχεται τροπολογία θα προβλέπει ότι στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και στα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1.3.2014 έως 28.2.2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

Ασφάλιση ανέργων άνω των 29 ετών και το 2014

Σύμφωνα τα όσα έχει κάνει από τον υπουργό Εργασίας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα παρατείνει την ρύθμιση που λήγει στις 28/2/2014 και παρέχει ασφάλιση στους ανέργους από 29 ετών έως και 55 ετών.

Έτσι με την παράταση αυτή που προωθείται από το υπουργείο Εργασίας η ασφάλιση ανέργων για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται και για το 2014 έως την 28η Φεβρουαρίου 2015

Οι προϋποθέσεις για την συνέχιση της ασφάλισης των ανέργων είναι ότι οι ανασφάλιστοι άνεργοι ηλικίας από 29 έως 55 ετών καλύπτονται για 2 χρόνια από τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ήταν ασφαλισμένοι πριν από τη διακοπή της εργασίας τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει 600 ημέρες ασφάλισης. Από το 30ο έτος οι ημέρες ασφάλισης αυξάνονται κατά 100 ημέρες για κάθε έτος.

Όλοι οι Έλληνες πολίτες άνω των 67 ετών έχουν σύνταξη υπερηλίκων;

Δικαίωμα σύνταξης υπερηλίκων έχουν όσοι δεν παίρνουν άλλη σύνταξη, έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, μένουν μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια και το ατομικό και οικογενειακό ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 4.320 και 8.640 αντίστοιχα.

Αυτό θα αλλάξει σύμφωνα με εξαγγελία του υπουργού Εργασίας και θα υπάρξει η προϋπόθεση των 10 ετών διαμονής στην χώρα ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφή της σύνταξης σε περίπου 20.000 συνταξιούχους που είχε κοπεί η σύνταξη.

Το πιστοποιητικό οικονομικής αδυναμίας εκδίδεται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων όταν το ζητήσει ο ίδιος ο πολίτης;

Το πιστοποιητικό οικονομικής αδυναμίας εκδίδεται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων μόνο μετά από αίτημα μιας Δημόσιας Υπηρεσίας προκειμένου κάποιος να τύχει ευεργετικές προβλέψεις για οικονομικά αδύνατους που αναφέρονται σε ισχύουσες διατάξεις ( νόμοι, υπουργικές αποφάσεις κλπ). Η πιστοποίηση οικονομικής αδυναμίας από την Κοινωνική Υπηρεσία γίνεται με τον έλεγχο του εκκαθαριστικού εφορίας. Δύναται να διεξαχθεί και επί τόπου κοινωνική έρευνα.

Το βιβλιάριο ανασφάλιστου είναι διαφορετικό από το βιβλιάριο πρόνοιας ή απόρου

Το βιβλιάριο ανασφαλίστου είναι το ίδιο με το βιβλιάριο Πρόνοιας ή απόρου

Το βιβλιάριο ανασφαλίστου μπορούν να το βγάλουν όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες;

Βιβλιάριο ανασφαλίστου μπορούν να βγάλουν οι Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής (ομογενείς) οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, είναι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύνατοι, οι Αλλοδαποί με άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους (υγείας).

Οι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες , Οι αλλοδαποί οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για αναγνώριση προσφυγικής ιδιότητας και η οποία βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Επίσης ειδικές κατηγορίες όπως α. Παιδιά που διαμένουν σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας των Πε.Σ.Υ.Π. ή άλλα ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ ή Ν.Π.Ι.Δ.

β. Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

γ. Μοναχοί και λαϊκοί της Ιεράς Μονής Σινά και Έλληνες κληρικοί των Πατριαρχείων

δ. Ανασφάλιστες άγαμες επίτοκες και μητέρες ως και τα παιδιά αυτών

ε. Παιδιά που τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες. στ ε. Άτομα που φιλοξενούνται στις θεραπευτικές κοινότητες για απεξάρτηση, ΟΚΑΝΑ, Νόστος ή παρακολουθούνται ως εξωτερικοί ασθενείς.

Το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 6.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να του παρέχει την δυνατότητα ασφάλισης.

Το καθορισθέν αυτό εισόδημα, αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία 67% και άνω. Εκδίδεται από τους Δήμους ή στην περίπτωση που ο Δήμος δεν έχει αναλάβει αυτήν την υποχρέωση, από το Δήμο που τους εξυπηρετεί. Ισχύει για 1 έτος. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτων εισαγωγών για νοσηλεία, είναι δυνατή η έκδοση βιβλιαρίου με αναδρομική ισχύ.

Το πιστοποιητικό κοινωνικής προστασίας είναι το ίδιο με το Βιβλιάριο Ανασφάλιστου;

Το πιστοποιητικό κοινωνικής προστασίας δεν είναι το ίδιο με το βιβλιάριο ανασφαλίστου και εκδίδεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αποδεδειγμένο πρόβλημα υγείας και για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες όπως

α. Ομογενείς που διαθέτουν βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για απόκτηση ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς ή απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.

β. Αλλοδαποί με άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους (υγείας)

γ. Οι υπήκοοι των Κρατών Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη δ. Αλλογενείς σύζυγοι Ελλήνων ή ομογενών ή Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τα τέκνα.

Ο φοιτητής όταν δεν εργάζεται είναι ανασφάλιστος;

Υγειονομική περίθαλψη, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή δικαιούνται οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των Δημόσιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ημεδαποί, ομογενείς και αλλοδαποί για διάστημα ίσο προς τα έτη φοίτησης που προβλέπεται ως ελάχιστη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών ενός Τμήματος προσαυξανόμενο κατά το ήμισυ. Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ δια διάστημα ίσο προς τα έτη φοίτησης προσαυξανόμενο κατά το ήμισυ.

Δεν χρειάζεται κανένα δικαιολογητικό για να βγάλεις κάρτα ανεργίας ;

Για την έκδοση κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

1) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος - Ε1.

2) Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

3) Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.)

4) Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ 6)Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.

Οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ δεν υποχρεούνται σε ασφαλιστικές εισφορές;

Ο ΟΓΑ παρέχει ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη στους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους στον ΟΓΑ. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ πληρώνουν εισφορές στον ΟΓΑ ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης και την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης (health voucher) μπορούν να το έχουν όλοι οι πολίτες και να έχουν απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση στο Δημόσιο σύστημα υγείας;

Με αίτηση τους στο ΚΕΠ μπορούν να εκδώσουν Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης (health voucher) αυτοί που πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Ήταν κάποτε ασφαλισμένοι είτε άμεσα είτε έμμεσα σε κάποιο ασφαλιστικό φορέα του ΕΟΠΥΥ

2. Το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ και τα 25.000 ευρώ οικογενειακό.

3. Έχουν την Ελληνική Υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής στη χώρα και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.

Το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης (ΕΕΠ) παρέχει υπηρεσίες ιατρικής εξέτασης με επισκέψεις σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ή μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία) και πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία). Διαρκεί 8 μήνες και οι συνολικές επισκέψεις είναι τρείς (3).

Για τις έγκυες εκτός των παραπάνω δίνεται η δυνατότητα παραπομπής με αξιολόγηση από τον ιατρό για πραγματοποίηση βασικού πακέτου εξετάσεων ελέγχου κύησης, σύμφωνα με το τρίμηνο κύησης που διανύει η έγκυος, και καθ" όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ και Αξιολόγηση /διάγνωση, οδηγίες ιατρού, και ό,τι περιλαμβάνεται ως παροχή υπηρεσίας προς την έγκυο σύμφωνα με την επιστήμη και την ιατρική ένδειξη κατά την επίσκεψη για έλεγχο-παρακολούθηση κύησης. Διαρκεί 9 μήνες και για 7 επισκέψεις αν η έγκυος είναι στο πρώτο μήνα, 6 μήνες και 5 επισκέψεις αν η έγκυος είναι μετά το 3ο μήνα και 3 μήνες και 3 επισκέψεις αν η έγκυος είναι μετά τον 6ο μήνα.

Όλοι οι ανασφάλιστοι μπορούν να κάνουν αυτασφάλιση (προαιρετική ασφάλιση);

Για «Παλαιό» ασφαλισμένο του ΙΚΑ, προ της 1/1/93.

Πρέπει α) Να μην εργάζεται

β) Να έχει συμπληρώσει 500 ημέρες ασφάλισης μέσα στην αμέσως προηγούμενη πενταετία πριν την διακοπή της ασφάλισής του στο ΙΚΑ, οπότε η αίτηση πρέπει να υποβληθεί μέσα σε 12 μήνες από την τελευταία ημέρα ασφάλισης ή 3.000 ημέρες ασφάλισης, οπότε η αίτηση μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε.

Για τον «Νέο» ασφαλισμένο του ΙΚΑ, μετά την 1/1/93 πρέπει να έχει πραγματοποιήσει στην υποχρεωτική ασφάλιση 1500 ημέρες τουλάχιστον, από τις οποίες 300 εντός της τελευταίας 5ετίας πριν από την υποβολή της αίτησης η οποία πρέπει να γίνει μέσα σε 12 μήνες από την τελευταία ημέρα ασφάλισης.

Οι εισφορές διαμορφώνονται με βάση τον μέσο όρο του μισθού του τελευταίου έτους πριν από την διακοπή της υποχρεωτικής ασφάλισης (αναπροσαρμοσμένου με το εκάστοτε ποσοστό αυξήσεως των συντάξεων).

Για τους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. από 1/1/93 για να κάνουν αυτασφάλιση πρέπει να έχουν κάνει διακοπή της δραστηριότητάς τους στο ΟΑΕΕ.

Όλοι οι μετανάστες έχουν ροζ κάρτα;

Η ροζ κάρτα είναι μια κάρτα που κανονικά λέγεται δελτίο αιτήσαντος ασύλου. Όταν υποβάλει κάποιος αίτηση για άσυλο, η αρμόδια Αρχή παραλαβής πρέπει να του δώσει ένα ειδικό ατομικό δελτίο (δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού), το οποίο θα έχει τη φωτογραφία του και του επιτρέπει την παραμονή του στην Ελλάδα. Με αυτή τη κάρτα έχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στις υπηρεσίες του ΕΣΥ.


http://news247.gr/

Θρόμβοι και ταξίδια μεγάλων αποστάσεων: Συμβουλές προς τους ασθενείςΤο 2013 το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) δημοσίευσε αναθεωρημένες οδηγίες για τους ταξιδευτές μεγάλων αποστάσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και αποφυγή θρομβωτικών καταστάσεων.


Η συσχέτιση εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης και αεροπορικών ταξιδιών πρωτοπεριγράφηκε στις αρχές του 1950. Έκτοτε, τα ταξίδια άνω των 4 ωρών με αεροπλάνο, αυτοκίνητο, τραίνο ή πλοίο, έχουν γίνει συχνότερα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανησυχίες για σχηματισμό θρόμβων. Τώρα γνωρίζουμε ότι πάνω από 300 εκατομμύρια άτομα που ταξιδεύουν με πτήσεις άνω των 4 ωρών κινδυνεύουν κάθε χρόνο.

Η εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση είναι ένα σοβαρό θέμα υγείας που επηρεάζει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο Αμερικανούς κάθε χρόνο, και τουλάχιστον 1 στους 10 θα πεθάνει αιφνίδια χωρίς διάγνωση.

Στους ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων, ο κίνδυνος αυξάνεται 2-4 φορές, ανάλογα με την διάρκεια του ταξιδιού και προϋπάρχοντες παράγοντες κινδύνου. Όσους περισσότερους προδιαθεσικούς παράγοντες έχει ένα άτομο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος σχηματισμού θρόμβου κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από ένα ταξίδι μεγάλων αποστάσεων. 

Οι κλασσικοί παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

· - Μεγαλύτερη ηλικία (ο κίνδυνος αυξάνεται μετά τα 40)

· - Παχυσαρκία (Δείκτης μάζας σώματος >30 kg/m2)

· - Πρόσφατο χειρουργείο, Νοσηλεία ή κάκωση

· - Προηγούμενος θρόμβος αίματος

· - Χρήση οιστρογόνων, περιλαμβανομένων ορμονικών αντισυλληπτικών ή μεθεμμηνοπαυσιακής θεραπείας υποκατάστασης

· - Εγκυμοσύνη και λοχεία

· - Θρομβοφιλία (όπως μετάλλαξη παράγοντα V Leiden ή αντιφωσφολιπιδαιμικό σύνδρομο), ή οικογενές ιστορικό θρόμβων

· - Ενεργός καρκίνος ή αντικαρκινική θεραπεία

· - Σοβαρό νόσημα (όπως συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια ή φλεγμονώδης νόσος του εντέρου)

· - Περιορισμένη κινητικότητα

· - Κεντρικός φλεβικός καθετήρας

Οι ιατροί πρέπει να συμβουλεύουν εξατομικευμένα τους ασθενείς τους για τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων προτού ξεκινήσουν κάποιο μακρινό ταξίδι.

Το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό είναι πρωταρχικό στοιχείο. Εάν αυτοί ή άλλα μέλη της οικογένειάς τους είχαν θρομβωτικά επεισόδια ή εάν υπάρχουν γνωστές κληρονομικές διαταραχές στην οικογένεια, όπως ανεπάρκεια αντιθρομβίνης. 

Θα πρέπει επίσης να εξηγείται στους ασθενείς πώς να αναγνωρίζουν τα σημεία και συμπτώματα των θρόμβων. Σημεία και συμπτώματα της εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης περιλαμβάνουν, πόνο ή ευαισθησία των άκρων, οίδημα και αύξηση της θερμοκρασίας της πληγήσας περιοχής και ερυθρότητα ή αποχρωματισμός του δέρματος που την καλύπτει. Τα συνηθέστερα συμπτώματα της πνευμονικής εμβολής περιλαμβάνουν ανεξήγητη δύσπνοια, θωρακικό άλγος που μπορεί να επεκτείνεται στους ώμους ή τον αυχένα, βήχας ή λιποθυμία.

Οι ιατροί οφείλουν να συστήνουν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για κάθε ασθενή. Τα γενικά μέτρα προτείνουν στους ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων άφθονη κατανάλωση υγρών πριν, ασκήσεις στις γάμπες και συχνή κίνηση κατά το ταξίδι. Για ταξιδιώτες με πολλαπλούς προδιαθεσικούς παράγοντες, μπορούν να προταθούν κατάλληλες αντιθρομβωτικές κάλτσες –κάτω από το γόνατο, για χρήση σε μακρινά ταξίδια. Όμως οι κάλτσες συμπίεσης δεν συνιστώνται σε ταξιδιώτες που δεν έχουν προδιαθεσικούς παράγοντες. Φαρμακευτική αγωγή για την πρόληψη των θρόμβων συνιστάται μόνο όταν τα πιθανά οφέλη υπερισχύουν των κινδύνων.

- See more at: http://www.e-cardio.gr/default.aspx?

ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑΤΑ; Διαβάστε το ΟΡΑΜΑ μιας ηλικιωμένης γυναίκας για τα όσα θα γίνουν στην Ελλάδα!!! (VIDEO)


Λένε στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ Παράδοση πως άμα ζεις στην παρθενία, τότε… ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΛΑ που δεν τα βλέπει, ούτε τα νιώθει καν, ο άλλος ο κόσμος και κοσμάκης!!! Δλδ. έχεις ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ και ο λογισμός σου είναι συγκεντρωμένος κτλ. κτλ. Γι’ αυτό και βλέπεις κάτι Γέροντες και κάτι Γερόντισσες ΠΟΣΟΟΟ πολύ προφητεύουνε πράγματα που είναι να συμβούνε κτλ. κτλ. κτλ.! Φυσικά αυτό, η ΑΓΝΟΤΗΤΑ δλδ. του μυαλού και του πνεύματος (της ψυχής), που ξεκινάει από την ΠΑΡΘΕΝΙΑ του σώματος, ισχύει και για τους άντρες και για τις γυναίκες… Τώρα,βεβαίως-βεβαίως, καλύτερα να ΜΗΝ κάνουμε συγκρίσεις π.χ. μ’ εμένα που είναι το αντίθετο, αλλά τέλος πάντων!!! Ε, ΔΕΝ γίνεται και ΟΛΟΙ μας να είμαστε προορατικοί!…

Τώρα, για να μην τα πολυλογώ κιόλας, υπάρχει καταγραμμένη μια σοβαρότατη μαρτυρία για μια τέτοια γυναίκα, παρθένα επί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καιρό, που είδε ένα φοβερό-τρομερό όραμα! Ας δούμε λοιπόν αυτή την περίπτωση… Αυτή η γυναίκα, μεγάλη σε ηλικία, ζει κάπου στην Κέρκυρα… Παρθένα μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ζωή, αλλά και απομονωμένη από τις σύγχρονες ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ τεχνολογίες, όπως π.χ. τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ίντερνετ κτλ. κτλ.! Ένας ανιψιός της μετέφερε την παρακάτω μαρτυρία (όσα αναφέρονται πιο κάτω γίνανε τον Αύγουστο του 2012 και… ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ τι απ’ αυτά θα γίνει!):

«Είναι κάτι το οποίο είδε η θεία της μνηστής μου να προβάλλεται σαν ταινία μπροστά απ’ τα μάτια της! Αφού καθίσαμε, η θεία μάς λέει την ιστορία που ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της ενώ αυτή καθόταν μόνη της στην αυλή της»…

(και ακολουθεί το όραμα-ιστορία αυτής της γριάς)

«Παιδιά μου, η Χίος θα καεί, το ίδιο και η Λέσβος! Το θηρίο που είναι στο Αιγαίο με 9,5 ρίχτερ θα ξυπνήσει… Η Κρήτη, τα νησιά, θα γίνουν στάχτη και ερείπια, νεκροί πολλοί, συντρίμμια, οι φλόγες καίνε τα πάντα, βοήθεια από κανέναν!… Τι πελώρια κύματα σηκώνονται, Θεέ μου, για να σβήσουν τις φωτιές!!! Σκοτάδι και στάχτες παντού… Χάνεται ο ήλιος από την Ελλάδα… Μοιρολόγια και βλασφημίες ακούγονται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας… Ο κόσμος τρέχει πάνω-κάτω… Τρελοί όλοι, δεν ξέρουν πού πατάνε και πού βρίσκονται!!! [αρχίζουνε και τρέχουνε δάκρυα από τα μάτια της...] Τι κακό θα μας βρει όλους»!!!

(τότε παρεμβαίνει η μνηστή του αγοριού, η ανιψιά δλδ. της γριάς)

«9,5 ρίχτερ;;; Θεία, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα»!!!

(η θεία ξανά)

«Παιδί μου, αυτό είναι η αρχή! Δεν θα περάσει πολύς καιρός και μια νύχτα χωρίς φεγγάρι, χαράματα νομίζω, πλοία πολλά βλέπω… Τα μισά κοιτάζουν την ανατολή και τα άλλα μισά την δύση… Όλα τους είναι στο Αιγαίο. Κανόνια ακούγονται πολλά, φλόγες παντού, αεροπλάνα πετάνε, η Ρόδος φωνάζει για βοήθεια! Η βοήθεια θα πάει, αλλά θα είναι αργά, πολύ-πολύ αργά… Κοχλάζει ο τόπος! Όλους ο πόλεμος θα μας βρει στα κρεβάτια, δεν θα ξέρουμε τίποτα! Την άλλη μέρα θα μας τα πούνε και θα απλωθεί η βία και η αναρχία σε όλη την Ελλάδα… Να κάτσετε μέσα στο σπίτι και να μην ανοίξετε ούτε παράθυρο»!

(ρωτάει τ’ αγόρι)

«Θεία, θα μας χτυπήσουν οι Τούρκοι»;;;

(η θεία απαντάει)

«Ναι, τα έχουν κανονίσει όλα, γιατί τους βοηθάνε οι Γερμανοί! Δεν ξέρω… Όλα τα έχουν κανονίσει!!! Θα χτυπήσουν και την Κύπρο και εκεί θα βρουν τον θάνατό τους! Πλοία μεγάλα, γκριζοκόκκινα, βλέπω από βορρά και νότο να κυκλώνουν τους Τούρκους! Κλάματα και βογκητά από άκρη σε άκρη σε όλη την Τουρκία!!! Σύντομα, μέχρι να ξημερώσει, πλοίο τούρκικο δεν θα υπάρχει! Κόκκινο το Αιγαίο και ο ουρανός!… Στην Αγία Σοφία ολόγυρα φωτιά, καπνός, αίμα και λάμψεις πολλές, σαν χίλιοι κεραυνοί να σκάνε μαζί! Τέτοιο μίσος που θα εισπράξουν οι Τούρκοι δεν το έχω ξαναδεί!!! Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο!!! 9!!! Να το θυμάστε το 9!!! Σε εννέα μέρες μέσα η Τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη!!! 50.000.000 οι νεκροί της»!!!»

(και τότε ρωτάει ο ανιψιός)

«Θεία, 50 εκ. νεκροί σε 9 μέρες, μόνο με πυρηνικά όπλα μπορεί να γίνει αυτό»!…

(και η γριούλα απαντάει)

«Τίποτα δεν καταλαβαίνουν οι Ρώσοι, παιδί μου!!! Θα τα ρημάξουν όλα!!! Αίμα παντού, τρέμει όλος ο πλανήτης, σαστισμένοι όλοι!!! 18 κράτη θα πάνε να τα βάλουν μετά από αυτά μαζί τους και… δεν θα μείνει κανένα όρθιο!!! Θα καούν όλα!!! Οι Τούρκοι δεν θα ξέρουν πού να πάνε! Από ανατολή, στα βουνά, ο θάνατος είναι κρυμμένος… Από δυτικά η φλόγα πλησιάζει… Από νότο οι Κύπριοι είναι λυσσασμένοι για αίμα και εκδίκηση… Ο βορράς έχει γίνει στάχτη… Εδώ αλλοδαποί και ντόπιοι θα σκοτώνονται στους δρόμους με όπλα, μαχαίρια, λοστούς!… Δεν θα μείνει αλλοδαπός ζωντανός! Όπου βλέπουν αλλοδαπό θα τον σφάζουν ο στρατός, η αστυνομία, οι γείτονές τους, μέχρι και τα γυναικόπαιδα! Τι πράγματα είναι αυτά, Θεέ μου»;

(τότε ρωτάει η ανιψιά της)

«Θεία, εγώ και ο μνηστικός μου»;;;

(κι η θεία απαντάει)

«Κόρη μου, θα χωρίσετε για λίγο! 5 μήνες μόνο… Θα είναι βράδυ και θα βρέχει, θα του χτυπήσουν την πόρτα… Θα είναι ο στρατός! Έλα φεύγουμε, θα του πούνε! Αλλά μην φοβάσαι! Χωρίς γρατσουνιά θα γυρίσει, ντουφεκιά δεν θα ρίξει, μόνο αυτόν θα πάρουν, όχι τον αδελφό του τον μικρό… Θα τον καμαρώσεις στην τηλεόραση, στην παρέλαση»…

(και η ανιψιά ξαναρωτάει)

«Σε ποια παρέλαση»;

(η θεία της απαντάει)

«Εκεί που είναι να πάτε διακοπές! Αλλά δεν θα πάτε τότε, θα πάτε λίγους μήνες πιο μετά… Θα με θυμηθείτε και θα φάτε σουβλάκια και καταΐφι με καϊμάκι! Εσείς θα αρχίσετε να ζείτε ευλογημένη ζωή, τα βάσανα στην Ελλάδα θα τελειώσουν! Αλλά για τα άλλα κράτη αφήστε… Θα καίγονται για μήνες και σωτηρία δεν θα τους έρθει από πουθενά! Θα αλλάξουν τα πάντα! Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ιαπωνία, Αίγυπτος, Γερμανία, Αμερική, Κορέα, Ισπανία, Ιταλία, Φινλανδία, Αλβανία κρατίδια μικρά με τσαντίρια θα γίνουν! Θα έχουν εμφύλιους για χρόνια στο έδαφός τους και εμείς θα έχουμε νέους γειτόνους! Θα είναι καλοί αυτοί, ποτέ δεν θα μας βλάψουν»!!!

Τώρα… ΤΙ να προσθέσω ΕΓΩ σε όλα αυτά τα παραπάνω συγκλονιστικά;;; Ε;;; Το όραμα της γριάς αυτής γυναίκας, το φοβερό και τρομερό, υπάρχει και στο ίντερνετ, εδώ πέρα: http://www.youtube.com/watch?v=wAKM3u2V4mE… Έτσι, για να ’μαστε και ΔΙΚΑΙΟΙ!…

Άντε τώρα… για να ΜΗΝ γκρινιάζουμε ΜΟΝΟ, να δούμε εδώ πέρα τις ΟΔΗΓΙΕΣ που μας λέει η Παναγία, για το πώς να αντιμετωπίσουμε την πολιτειακή κρίση που έρχεται!!! Αυτές εδώ κάτω τις οδηγίες μου τις έστειλε και εμένα ένας ΠΙΣΤΟΣ άνθρωπος του Θεού και τις κυκλοφορούν αναμεταξύ τους οι καλοί Χριστιανοί της Πατρίδας ΜΑΣ!!! Να τι λέει αυτό εδώ πέρα το κειμενάκι:

«ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ.

1. Σαν έρθουν τα δεινά, στους δρόμους να μη βγήτε, να κλείσετε την πόρτα σας και μέσα να καθήστε.

2. Ευαγγέλιο να έχετε στο σπίτι, που έχει χάρη, στα δεινά να σας περιφρουρήση.

3. Τον Τίμιο Σταυρό σαν όπλο να κρατήτε, από τις σφαίρες του εχθρού εσείς να φυλαχθήτε.

4. Καθαρό κερί ποτέ να μη σας λείπει, και κερί της Αναστάσεως να έχετε στο σπίτι.

5. Λιβάνι να έχετε και κάρβουνα μαζί με το θυμίαμα, του εχθρού τα μάτια θα τυφλώνη ποτέ να μη σας βρη.

6. Και πάντα αγιασμό στο σπίτι να κρατήτε, λίγο από αυτό να πίνετε ποτέ δεν θα διψάτε.

7. Και αντίδωρο να έχετε φυλαγμένο, με λίγο θα χορταίνει ο κάθε πεινασμένος.

8. Και Θεία ρήματα να έχετε και ψαλτήρι, από τα μάτια των εχθρών πάντοτε θα σας κρύβει.

Και τέλος πίστη να έχετε σαν βράχο στην καρδιά σας, γιατί εν ώρα των δεινών θα είμαι κι εγώ κοντά σας. Με αυτά όπου σας είπα να εφοδιασθήτε, και τότε εν ώρα των δεινών εσείς θα φυλαχθήτε. Θέλω αυτό το μάθημα παντού να μοιραστή, ο κόσμος που δεν ξέρει να πληροφορηθή. Ειδήσεις εκ του Ουρανού στέλνω «η Παναγία» και όσοι τις τηρίσετε θα βρείτε Σωτηρία. Στέλνω για όλους συμβουλές για να προφυλαχθήτε, όταν θα έρθουν τα δεινά εσείς να μη χαθήτε. Στέλνω την Ευλογία μου απ’ της καρδιάς τα βάθη, Και εις την ώρα των δεινών τον κόσμο να σκεπάση.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Αμήν, Αμήν, Αμήν».
http://www.athensmagazine.gr/portal/


elora.gr

Το στρες της εγκύου επηρεάζει συνολικά 370 γονίδια του εγκεφάλου του μωρού!

Το στρες της εγκύου επηρεάζει συνολικά 370 γονίδια του εγκεφάλου του μωρού!
Οι έγκυοι που νιώθουν έντονο στρες μπορεί άθελά τους να το περνούν στα αγέννητα μωρά τους, επηρεάζοντας μία πρωτεΐνη απαραίτητη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Η σχετική μελέτη έγινε σε ποντίκια και έδειξε πως η εν λόγω πρωτεΐνη επηρεάζει περισσότερα από 370 γονίδια του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου.
Πολλά από αυτά τα γονίδια παίζουν ρόλο σε λειτουργίες απαραίτητες για τη νευρολογική ανάπτυξη, όπως η χρήση ενέργειας, η πρωτεϊνική ρύθμιση και η δημιουργία νέων συνδέσεων μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.
«Σχεδόν όλα όσα βιώνει μια γυναίκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλληλεπιδρούν με τον πλακούντα και μέσω αυτού φθάνουν έως το έμβρυο», δήλωσε η δρ Τρέισι Μπέιλ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευροεπιστήμης στο Τμήμα Ζωικής Βιολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.
«Η έρευνά μας αποκάλυψε έναν δείκτη, ο οποίος δείχνει πως η μητέρα βιώνει έντονο στρες».
Οι ερευνητές μελέτησαν θηλυκά ποντίκια τα οποία εκτέθηκαν κατά την πρώτη εβδομάδα της κυοφορίας τους σε στρεσογόνους παράγοντες, όπως η μυρωδιά μιας αλεπούς ή άγνωστοι ήχοι.
Όπως διαπίστωσαν, στον πλακούντα αυτών των ποντικιών υπήρχαν χαμηλότερα επίπεδα της πρωτεΐνης OGT απ’ ό,τι στον πλακούντα ποντικιών που δεν είχαν εκτεθεί σε στρεσογόνους παράγοντες.
Η πρωτεΐνη ήταν ιδιαιτέρως χαμηλή στον πλακούντα των αρσενικών εμβρύων, σε σύγκριση με τα επίπεδά της στον πλακούντα των θηλυκών.
Περαιτέρω ανάλυση έδειξε ότι τα μειωμένα λόγω στρες επίπεδα της OGT προκαλούσαν αλλαγές σε περισσότερα από 370 γονίδια του εγκεφάλου των εμβρύων.
Τα ευρήματα αυτά, που δημοσιεύονται στην αμερικανική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS), πιθανώς ισχύουν και στους ανθρώπους, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Και αυτό, διότι αναλύσεις σε ανθρώπινους πλακούντες που απορρίφθηκαν έπειτα από τη γέννηση αγοριών, έδειξαν ότι και αυτοί είχαν μειωμένα επίπεδα της πρωτεΐνης OGT.
Οι ερευνητές εικάζουν ότι η πρωτεΐνη αυτή δρα προστατευτικά για τον εγκέφαλο στη διάρκεια της κυήσεως. Δεδομένου, όμως, ότι τα επίπεδά της φαίνεται πως εξ αρχής είναι μειωμένα όταν κυοφορεί μια γυναίκα αγόρι, η περαιτέρω μείωσή τους λόγω του στρες της μπορεί να είναι ακόμα πιο επιζήμια για τα μωρά, τονίζουν.

Πηγή : Web Only

Δείτε ποια ζώδια κάνουν τα πιο hοt κρεβάτια...

Ποια είναι τα ζωδιακά ζευγάρια που βάζουν φωτιά στον έρωτα; Με ποιο ζώδιο θα φτάσεις στο απόγειο της αγάπης, αλλά και της ηδονής; Γιατί υπάρχουν ζώδια που με την πρώτη ματιά...
τρελαίνονται ο ένας για τον άλλον; Ακολούθησέ μας και μάθε ποιος είναι ο καλύτερος και πιο καuτός σύντροφος για το ζώδιό σου!
Μάθε όλα τα ερωτικά μυστικά που θα απογειώσουν τη γνωριμία σου!
Κριός με Λέοντα: Το απόλυτο 10 με τόνο!
Φλογεροί και γεμάτοι πάθος για τη ζωή και οι δύο, με μικρές μόνο διαφορές, ίσα – ίσα για να ανάβουν τα αίματα! Ο λέων είναι αρχηγικός, ο Κριός είναι θερμόαιμος, ουάου! Τι δεν έχετε να κάνετε και τι δεν έχετε να ευχαριστηθείτε! Γράφετε ιστορία στο θέμα του πάθους, γινόσαστε συχνά θέμα γιατί φεύγετε από την παρέα απροειδοποίητα! Εύκολα ανάβει ο ένας τον άλλον, ξέρετε έτσι κι αλλιώς όλα σας τα κουμπιά, δεν χρειάζεστε τίποτα να μάθετε, τα ξέρετε όλα! Κοιτάξτε πώς πάει: κάθε ζώδιο έχει τρεις δεκανούς, τρία δεκαήμερα 

δηλαδή, με έναν Κυβερνήτη ο καθένας. Ωραία, για πάμε να δούμε Κυβερνήτες του Κριού: 10 δεκαήμερο Άρης, 2ο δεκαήμερο Ήλιος, 30 δεκαήμερο Δίας. Για να δούμε και του Λέοντα τώρα: 1ο δεκαήμερο Ήλιος, 2ο δεκαήμερο Δίας, 3ο δεκαήμερο Άρης: Το καταλαβαίνετε; Είναι ακριβώς οι ίδιοι πλανήτες, σε άλλες θέσεις! Είσαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον, τέλος!
Ταύρος με Καρκίνο: Σε λατρεύω αγάπη μου!
Το πιο τρυφερό, παθιασμένο, γλυκό και αγαπησιάρικο ταίριασμα του ζωδιακού! Αφοσίωση, λατρεία, πολύ πάθος, έρωτας εκτός ορίων, κατανόηση, τρυφερότητα, μοναδική ένταση και τρελή, τρελή αγάπη! Ο ταύρος είναι γήινος, σταθερός, αλλά πολύ αφοσιωμένος…πάρα πολύ…Μα, για να ανθίσει ερωτικά ο Καρκίνος, αυτό ακριβώς χρειάζεται! Μόλις νιώσει ασφάλεια και τρυφερότητα και αγάπη, τα δίνει όλα. έχουν οι Ταύροι και οι Καρκίνοι θέμα με την αφοσίωση, δεν μπορούν να ανοιχτούν ερωτικά αν δεν νιώθουν ασφαλείς. Το μυστηριακό νερό του καρκίνου έρχεται να δώσει βάθος και μυστικισμό στον έρωτα του Ταύρου, κάνοντας ένα ζευγάρι που δεν έχει όμοιό του! Δεν ταιριάζετε σε όλα, αλλά ο ένας αγαπάει τις διαφορές του με τον άλλον, τις έχει ανάγκη! Στο πεδίο του σεξ, γλύκα, ηδυπάθεια και μεγάλη διάρκεια!
Δίδυμοι με Τοξότη: Τι ζευγάρι, τι ομορφιά!
Οι Δίδυμοι με τους Τοξότες κάνουν ένα ζευγάρι φανταχτερό, γεμάτο δύναμη για ζωή!
Λατρεύουν ο ένας τον άλλον. Αν υπάρχει κάποιος να κάνει καλά τον ατίθασο Δίδυμο, είναι ο Τοξότης . Αν υπάρχει κάποιος να καλύψει τις ανασφάλειες του Τοξότη, αυτός είναι ο Δίδυμος . Αυτά τα δύο ζώδια, χρειάζονται το ένα το άλλο για να σταματήσουν να κοιτάνε δεξιά και αριστερά και να σκορπιούνται ερωτικά! Ο Δίδυμος χρειάζεται την περιπέτεια, την αλλαγή, βαριέται εύκολα στα ίδια και τα ίδια. Είναι σε μια σχέση και το μυαλό του πετάει ήδη στην άλλη, αν δεν του κινεί συνέχεια το ενδιαφέρον με καινούρια πράγματα. Κομμένα αυτά με τον Τοξότη! Και ο Τοξότης βαριέται, οπότε ο ένας κρατάει σε υπερδιέγερση τον άλλον! Αν είστε σε ξενοδοχείο και ακούτε από δίπλα έντονο πάθος μαζί με γέλια, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ένα Δίδυμος κι ένας Τοξότης το γλεντάνε!
Παρθένος με Αιγόκερω: Respect στον έρωτα!
Ένα από τα πιο αυστηρά και περίεργα ταιριάσματα του ζωδιακού! Μα μιλάμε για ταίριασμα, όχι αστεία! Λατρεύονται, αγαπιούνται με πάθος και έχουν την τάση να επαναλαμβάνουν το ερωτικό παιχνίδι ώρες ατέλειωτες, σαν καλοί μαθητές! Παριστάνουν και οι δύο τους πολύ σοβαρούς, προπαντός η αξιοπρέπεια και η καριέρα και μεταξύ τους ζουν έναν έρωτα που τύφλα να έχουν οι προχωρημένοι και οι άνετοι… Ο Αιγόκερως με τον Παρθένο θα πάνε το θέμα του σεξ πολύ μακριά. Είναι γήινα ζώδια και κοιτάξτε δυνάμεις που…ερωτεύονται μεταξύ τους, όταν αυτά τα δύο ζώδια μπερδευτούν γλυκά:
Ερμής, Κρόνος και Αφροδίτη είναι οι 3 Κυβερνήτες της Παρθένου. Κρόνος Αφροδίτη και Ερμής, Κυβερνήτες του Αιγόκερου! Μα, είναι αντικατοπτρισμός! Είναι οι ίδιοι πλανήτες σε άλλες θέσεις!
Ό,τι θέλει ο ένας, το θέλει και ο άλλος! Ό,τι μπορεί ο ένας, μπορει και ο άλλος! Πόσο όμορφη είναι η ερωτική τους ζωή, δεν το φαντάζεται κανείς, και σε κανέναν δεν το ομολογούν! Μόνον οι ίδιοι ξέρουν το βάθος και το πλάτος και τη δύναμη του έρωτά τους.
Ζυγός με Υδροχόο: Έρωτας και τρέλα!
Τι ζευγάρι, τι τρέλα, τι πάθος! Ο μοναχικός κατά βάθος Υδροχόος, με την απίστευτη τάση του για τρέλες και ιδιοτροπίες και με την ερωτική του εφευρετικότητα, πάει και σκάει επάνω στο φαινόμενο Ζυγός και γίνεται το σώσε! Αυτοί οι δύο εραστές μπορούν να τρελάνουν όλους τους άλλους και τους εαυτούς τους! Μπορούν να πάνε το πάθος σε σημεία που δεν το έχει φτάσει κανείς άλλος. Από τα ζώδια του αέρα, ο Ζυγός είναι το δεύτερο και ο Υδροχόος το τρίτο και πιο ώριμο. Ναι, αλλά και το πιο τρελό!
Κουβαλάει όλη την αέρινη παράδοση της συνομοταξίας των ζωδίων του αέρα. Είναι πολύ κοντά σε μυστικιστικά φαινόμενα, και τα συνδυάζει τέλεια με το ερωτικό πεδίο. Του αρέσουν αυτά τα παιχνίδια του Ζυγού, πώς του αρέσουν δεν λέγεται! Γίνεται ο καλός μαθητής του Υδροχόου, και γελώντας παράφορα οι δυο τους, μπαίνουν σε σφαίρες που αγγίζουν την έκσταση. Όποιος προσπαθήσει να τους χωρίσει, θα φάει ενεργειακό χτύπημα μεγέθους μεγατόνων!
Σκορπιός με Ιχθύ: Πήραν φωτιά τα νερά!
Δυο ζώδια που το ένα πλάστηκε για το άλλο! Νερό με νερό, μυστήριο με μυστήριο, αποπλάνηση με αποπλάνηση! Δύσκολοι ερωτικοί σύντροφοι, αλλά όχι μεταξύ τους. Εκεί που τα νάζια του Σκορπιού, με τις ζήλιες και τις κτητικότητες, μπορεί άλλους να τους κουράζουν, ο Ιχθύς τρελαίνεται! Τα θέλει αυτά τα παιχνίδια, τα λατρεύει. Δεν τα παίρνει σοβαρά, ούτε θυμώνει. Τα χρησιμοποιεί μόνο για να ανάψει για καλά το ερωτικό παιχνίδι. Πάμε να δούμε Κυβερνήτες: για τον Σκορπιό, Πλούτωνας, Ποσειδώνας και Σελήνη.
Για τους Ιχθείς, Ποσειδώνας, Σελήνη και Πλούτωνας! Τι καλά! Πάλι πρόκειται για αντιμετάθεση των ίδιων πλανευτών! Κοιτάει ο Σκορπιός τον Ιχθύ και λιώνει, πώς λέμε αγάπα σαν να αγαπάς τον εαυτό σου; Ωραία, τα κατάφεραν! Οι δυο τους μοιάζουν σαν αντανάκλαση ο ένας του άλλου μέσα στα φλεγόμενα νερά του πάθους, του μυστικισμού και της απέραντης λατρείας. Καρμικά ζώδια και τα δυο τους, με μεγάλη σχέση στο «μοίρασμα της τράπουλας» του κόσμου, έχουν να πουν πολλά, πάρα πολλά μυστικά μεταξύ τους!!! - See more at: http://www.aniwthoi.net/2014/02/ht.html#sthash.WT2uKTOl.dpuf