Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Μαγική στιγμή! Νεογέννητο δε θέλει να αφήσει τη μαμά του, λεπτά μετά τη γέννα (VIDEO)

Μια εικόνα που μπορεί να κάνει και τον πιο σκληρό χαρακτήρα να "λυγίσει". Λίγες στιγμές αφού έχει δει για πρώτη φορά το φως της ζωής, ένα βρέφος "αρνείται" να απομακρυνθεί από τη μαμά του! 

Η μαία κρατάει το βρέφος στα χέρια της. Λίγες στιγμές πριν, γεννήθηκε με καισαρική.

Η μητέρα του φαίνεται ακόμη υπό την επήρεια της νάρκωσης. Η νοσοκόμα πλησιάσει το νεογέννητο βρέφος στη μαμά του. Εκείνη μισοανοίγει τα μάτια της και χαμογελά. Εκείνο, ακουμπά στο μάγουλό της και απλώνει το χεράκι του στο μέτωπό της.

Μόλις η μαία το απομακρύνει, εκείνο βάζει τις φωνές. Και σταματά μόνο όταν το πλησιάσει ξανά στο πρόσωπο της μαμάς του. Ηρεμεί, ακουμπά ξανά στο μάγουλό της και πιάνει το μέτωπό της.

Το συγκλονιστικό video ανέβηκε στο YouTube στις 19 Φεβρουαρίου και από εκείνη την ημέρα το έχουν δει σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι (2.875.537 για την ακρίβεια) και 8.852 έχουν κάνει like!"Ντρέπομαι. Ζητάω συγγνώμη από το λαό της Ουκρανίας" – "Έφυγα γιατί δεχόμουν απειλές" - Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Τύπου του Βίκτορ Γιανουκόβιτς


`Ντρέπομαι. Ζητάω συγγνώμη από το λαό της Ουκρανίας` – `Έφυγα γιατί δεχόμουν απειλές` - Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Τύπου του Βίκτορ Γιανουκόβιτς

"Θα γυρίσω στην Ουκρανία όταν θα είμαι ασφαλής εγώ και η οικογένειά μου"
- Από το Ροστόφ της Ρωσίας ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς μιλά για τις τελευταίες εξελίξεις
- "Οι εκλογές του Μαΐου δεν είναι νόμιμες, δε θα πάρω μέρος"
- Ζήτησε συνταγματική μεταρρύθμιση και εκλογές τον Δεκέμβριο
- Να παραδώσουν οι διαδηλωτές τα όπλα τους και να "ελευθερώσουν κτίρια και πλατείες, είπε
- Η Ουκρανία θα ζητήσει την έκδοσή του από τη Μόσχα για να τον δικάσει για μαζικές δολοφονίες διαδηλωτών
- Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του Γιανουκόβιτς και του γιού από την Ελβετία
- Μπαρούτι η Κριμαία, Ρώσοι κατέλαβαν δυο αεροδρόμια
ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΩΡΑ 15:45 Θα γυρίσω στην Ουκρανία το συντομότερο, μόλις είναι ασφαλές για μένα και την οικογένειά μου

ΩΡΑ 15:36 Έφτασα στη Ρωσία χάρη σε πατριώτες αξιωματικούς, είπε. Αρνήθηκε πως έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά μίλησαν στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να συναντηθούν με την πρώτη ευκαιρία. "Δε θα ζητήσω στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία, η Ουκρανία πρέπει να είναι ενωμένη", είπε

ΩΡΑ 15:35 Είπε πως επέλεξε το Ροστόφ και όχι τη Μόσχα γιατί ένας φίλος του μένει στην πόλη

ΩΡΑ 15:34 Όσα συμβαίνουν στην Κριμαία είναι αποτέλεσμα των όσων έγιναν στο Κίεβο και στον τρόπο που άλλαξε η εξουσία. Η Κριμαία πρέπει να μείνει μέρος της Ουκρανίας, διατηρώντας φυσικά την αυτονομία της

ΩΡΑ 15:33 Έβαλαν το μικρότερο εγγόνι μου σε "μαύρη λίστα"

ΩΡΑ 15:29 (Σε ερώτηση αν νιώθει να ντρέπεται): Θέλω να απολογηθώ στον ουκρανικό λαό γιατί δεν είχα τη δύναμη να εγγυηθώ τη σταθερότητα.

ΩΡΑ 15:26 Δεν το έσκασα, υποτίθεται πως θα συναντούσα μέλη του κόμματός μου στο Χάρκοβο. Μάθαμε πως έρχονται ριζοσπαστικές δυνάμεις στην πόλη και έτσι αποφάσισα να πάω στην Κριμαία

ΩΡΑ 15:19 Πρέπει να υπάρξει συνταγματική μεταρρύθμιση μέχρι το τέλος του χρόνου, προεδρικές εκλογές τον Δεκέμβριο και μετά να υιοθετηθεί η συνταγματική αναθεώρηση

ΩΡΑ 15:18 Να παραδώσουν τα όπλα τους οι διαδηλωτές

ΩΡΑ 15:17 Θα παλέψω για το μέλλον της Ουκρανίας κόντρα σε εκείνους που χρημιμοποιούν το φόβο και την εξουσία

ΩΡΑ 15:14 Φασίστες έχουν πάρει τον έλεγχο της Ουκρανίας, εκπροσωπούν τη μειονότητα του ουκρανικού λαού

ΩΡΑ 15:13 Έφυγα από την Ουκρανία γιατί δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου και η ζωή των συγγενών μου είπε

ΩΡΑ 15:11 Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από την περασμένη Παρασκευή

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Πότε και γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;Συνήθως τα παραμύθια τελειώνουν με τους ερωτευμένους να παντρεύονται, να κάνουν πολλά παιδιά και να ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Στην αληθινή ζωή όμως  τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα έτσι αφού ο χωρισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της.
Μέχρι πρότινος τα ζευγάρια νόμιζαν ότι η σχέση τους βαλτώνει στα επτά χρόνια εξ και η φράση επτά χρόνια φαγούρα. Πλέον η κατάσταση άλλαξε άρδην και τα ζευγάρια οδηγούνται στο διαζύγιο στα τρία χρόνια εξαιτίας του κακού σεξ αλλά και των σόσιαλ μίντια!
Νέα βρετανική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το www.VoucherCodesPro.co.uk, απέδειξε ότι η σχέση των περισσότερων ζευγαριών στηρίζεται αποκλειστικά από τις επιδόσεις του συντρόφου τους στο σεξ ενώ ο μέσος χρόνος που διαρκεί μια σχέση είναι τα δυο χρόνια και εννέα μήνες. 
 
Συγκεκριμένα, η μελέτη που έγινε σε 3.800 άνδρες και γυναίκες έδειξε ότι ένας στους τέσσερις άνδρες και μια  στις πέντε γυναίκες απάντησαν ότι θεωρούν πως ο συχνός οργασμός είναι πιο σημαντικός για τη σχέση τους από το να είναι ερωτευμένοι!
 
Την ίδια στιγμή έχει αλλάξει ο μέσος όρος που διαρκεί μια σχέση λόγω των κοινωνικών δικτύων.
 
Όπως απέδειξε η ίδια έρευνα τα ζευγάρια που χρησιμοποιούσαν περισσότερο τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ήταν εκείνα που επλήγησαν περισσότερο και νωρίτερα όσον αφορά τη σχέση.
 
Ένα ποσοστό που άγγιζε το 79% των χωρισμένων ερωτηθέντων χρησιμοποιούσαν ενεργά τα κοινωνικά δίκτυα όπως: Facebook, Twitter and Instagram ενώ το 36% παραδέχτηκε πως είχε γνωρίσει τον/ την πρώην σε κάποιο δίκτυο ή σελίδα γνωριμιών.
 
Αξιοσημείωτο είναι πως το 54% δεν δίστασε να παραδεχθεί  πως τα δίκτυα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο χωρισμό του.
 
Μάλιστα το 34% αποκάλυψε πως ο/η πρώην γνώρισε νέο πρόσωπο στο ίντερνετ κι έτσι επήλθε ο χωρισμός.
 
Έτσι ένα ποσοστό που άγγιζε το 23% είχε μπει γρήγορα σε διαδικασία σχέσης επειδή ένιωθε πως γνωρίζει ήδη καλά το άλλο πρόσωπο μέσω ίντερνετ ενώ το 12% πιστεύει πως ξέρει πόσο καλά είναι ένα άλλο ζευγάρι στη σχέση του, βάσει της δραστηριότητάς του στα social media (με αποτέλεσμα να νιώθουν πως η δικιά τους χωλαίνει).
 
Χαρακτηριστικά ο George Charles, εκπρόσωπος της εταιρίας που διεξήγαγε την έρευνα επισήμανε πως ''παραδοσιακά, τα ζευγάρια ένιωθαν να βαλτώνουν στα επτά χρόνια. Πλέον, η τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εισβάλλει τόσο στη ζωή μας, που καταστρέφουν και τις σχέσεις μας νωρίτερα''.

Οι κίνδυνοι από τα θαλασσινά της Σαρακοστής!Η αντίστροφη μέτρηση για την Σαρακοστή ξεκίνησε. Η Καθαρά Δευτέρα εκτός από τους χαρταετούς, το χαλβά, τη λαγάνα και τα παιχνίδια στην εξοχή, περιλαμβάνει και πολλά εδέσματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι θαλασσινά. Όσο υπέροχα όμως και να γαργαλάνε τον ουρανίσκο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτική για την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους.
Χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ξεχωρίζετε τα φρέσκα τρόφιμα και θαλασσινά που θα βάλετε στο τραπέζι σας την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και τι πρέπει να κάνετε εάν εσείς ή κάποιος από τους συνδαιτυμόνες σας, πάθει τροφική δηλητηρίαση δίνει η γενική Γραμματεία καταναλωτή.
 
Τι είναι όμως η τροφική δηλητηρίαση; πως εκδηλώνεται; Μετά από πόσες ώρες χτυπάει τον οργανισμό και τι μας προκαλεί;
Η τροφική δηλητηρίαση, προκύπτει από την βρώση μολυσμένης από παθογόνους ,μικροοργανισμούς ή τοξίνες, τροφής. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο η τροφή αυτή καθαυτή να είναι αλλιωμένη, τροφική δηλητηρίαση μπορεί να προκύψει ακόμη και εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής στη συντήρηση, ή στη μαγειρική των τροφίμων.
Αν ομαδοποιήσουμε τους «υπεύθυνους» για μια τροφική δηλητηρίαση, καταλήγουμε ουσιαστικά σε 3- πιο συνηθισμένα- βακτήρια και μικρόβια. Την Σαλμονέλα, το Καμπυλοβακτηρίδιο, και τον Σταφυλόκοκκο. Σε κάθε τροφική δηλητηρίαση το κύριο σύμπτωμα είναι ο εμετός, η διάρροια και ο πόνος στο στομάχι ή και την κοιλιά.
 
Η σαλμονέλα βρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα (κρέας, πουλερικά, γάλα, αυγά) και μεταφέρεται στον άνθρωπο εάν τα φαγητά δεν μαγειρευτούν καλά. Εκδηλώνεται 12 με 36 ώρες μετά την κατανάλωση και διαρκεί από 2 ημέρες μέχρι και μια εβδομάδα. Προκαλεί έντονους πόνους στην κοιλιά, διάρροια, εμετούς και πονοκεφάλους.
 
Ομοίως και το καμπυλοβακτηρίδιο, έχει τα ίδια με τη σαλμονέλα συμπτώματα, και εμφανίζεται και αυτό στα ζωικά τρόφιμα. Μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ημέρες. Ο σταφυλόκοκκος, κρύβεται στο κρέας στα θαλασσινά και τα γαλακτοκομικά, εμφανίζεται σχεδόν αμέσως από την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής (ακόμη και μετά από 2 με 6 ώρες) και εκτός από διάρροια, πόνο στην κοιλιά και εμετούς, προκαλεί ναυτία, κόπωση, έντονη εφίδρωση και αφυδάτωση. 
 
 υπάρχει θεραπεία; 
 
Τις περισσότερες φορές δεν απαιτείται θεραπεία με φάρμακα. Χρειάζεται μόνο υπομονή μέχρι να περάσουν τα συμπτώματα. Βέβαια πρέπει να ενισχύσουμε και τον οργανισμό μας. Αυτό γίνεται με το να πίνουμε πολλά υγρά και κάποιο ηλεκτρολυτικό διάλυμα (τις πρώτες 15 ώρες) γιατί ο οργανισμός με τη διάρροια χάνει ηλεκτρολύτες, και μπορεί να πάθει αφυδάτωση. Για τον πόνο στο στομάχι αλλά και τη διάρροια θα πρέπει να τρώμε (για να μην καταρρεύσουμε) στεγνές κι εύπεπτες τροφές. Δεν τρώμε, ακόμη και όταν γίνουμε καλά, για κάποιο χρονικό διάστημα, βαριά φαγητά γεμάτα καρυκεύματα γιατί επιβαρύνουμε το ήδη καταπονημένο, πεπτικό μας σύστημα.
 
Από τα θαλασσινά παθαίνουμε τοξική δηλητηρίαση. Ο τύπος αυτός προκαλείται από τις τοξίνες που παράγονται από τον σταφυλόκοκκο. Και σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ σημαντική η κατανάλωση υγρών (πχ τσάι) και νερού.
 
Σε γιορτές όπως η Καθαρά Δευτέρα ή το Πάσχα πολλοί παθαίνουν δηλητηρίαση από τα οινοπνευματώδη. Οι πρώτες βοήθειες σε αυτή την περίπτωση απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή αφού συχνά ο πάσχων μπορεί να χάσει τις αισθήσεις του και να εισροφήσει τον ίδιο του τον εμετό και να πνιγεί.
Σε κάθε περίπτωση:
 
-          εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν
-          εάν ο πάσχων παρουσιάσει στεγνά χείλη και μάτια με μαύρους κύκλους ή πρησμένο πρόσωπο
-          εάν η ξαφνική αδυναμία του (που μέχρι ενός σημείου είναι φυσιολογική), συνοδευτεί από μούδιασμα, δύσπνοια, ή παραισθήσεις
-          εάν η διάρροια διαρκέσει περισσότερες από 24 ώρες και συνοδευτεί από πυρετό
-          εάν στις κενώσεις εμφανιστεί αίμα
-          εάν πέσει ο σφυγμός και η αναπνοή είναι επιπόλαιη
 
Τότε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να καλέσουμε γιατρό, ή να σπεύσουμε στο κοντινότερο νοσοκομείο.
 
Όταν λέμε Σαρακοστιανά, εννοούμε κυρίως τα «κεφαλόποδα», δηλαδή: χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα. Τα «δίθυρα οστρακοειδή» δηλαδή: μύδια, στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές, αχιβάδες, χτένια. Τα «μαλακόστρακα», δηλαδή: γαρίδες, καραβίδες, αστακούς, καβούρια. Εννοούμε τους αχινούς και φυσικά εννοούμε και την ταραμοσαλάτα.
 
Τα κριτήρια καταλληλότητας και υγιεινής για να επιλέξουμε τα θαλασσινά σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ βασίζονται στην αφή, στην όραση, και στην όσφρηση μας:
 
-          Τα θαλασσινά θα πρέπει να μυρίζουν θάλασσα, αυτό είναι απαράβατος κανόνας. Οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά (πχ αμμωνία) θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μην τα αγοράσουμε.
-          Η επιφάνεια του σώματος τους θα πρέπει να είναι υγρή και γυαλιστερή
-          Εάν πρόκειται για κεφαλόποδα, μπορούμε να τραβήξουμε απαλά τα πλοκάμια και τις βεντούζες και να είναι ανθεκτικές, να μην ξεκολλούν.
-          Πιάνουμε και τσιμπάμε τη σάρκα η οποία θα πρέπει να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.
-          Ελέγχουμε τα μάτια. Θα πρέπει να είναι και αυτά γυαλιστερά, να είναι ζωηρά και όχι θολά και να μην έχουν κηλίδες.
-          Εάν πρόκειται για οστρακοειδή, τότε το πρώτο που ελέγχουμε είναι το κέλυφος τους. Θα πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό και στις προσπάθειες μας να το ανοίξουμε, να ανοίγει με δυσκολία. Εάν το κέλυφος είναι λίγο ανοιχτό θα πρέπει όταν το πιέσουμε να κλείνει μόνο του.
-          Το εσωτερικό, θα πρέπει να είναι υγρό, άοσμο και φυσικά καθαρό.
-          Η σάρκα θα πρέπει να είναι υγρή και οπωσδήποτε, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος. Το παλιό κόλπο με το λεμόνι που ρίχνουμε πάνω στη σάρκα του οστρακοειδούς και εκείνη συστέλλεται, είναι πάντα διαχρονικό και ασφαλές.
-          Για τα μαλακόστρακα, θα πρέπει η οσμή τους να μυρίζει θάλασσα, τα πόδια τους να είναι σκληρά και στερεά κολλημένα στο σώμα, η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διάφανη, και να μην υπάρχουν μαύρες κηλίδες στο κεφάλι και τον θώρακα. Να ξέρετε ότι οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα όταν προσπαθήσουμε να τις κλείσουμε μέσα στο χέρι μας.
-          Ιδιαίτερη προσοχή και στην ταραμοσαλάτα. Ο ταραμάς, θα πρέπει να έχει ομοιόμορφο χρώμα, σύσταση μαλθακή, και να μην είναι πικρός ή όξινος στη γεύση. Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά, διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα και την τάγγιση.
 
Τα σαρακοστιανά, εκτός από τους κινδύνους που κρύβουν, για δηλητηρίαση, θα πρέπει, όταν τα καταναλώνουμε, να είμαστε σίγουροι πως δεν έχουμε κάποια αλλεργία σε κάποια ουσία τους, ή και στην ίδια την τροφή. Π.χ να μην είμαστε αλλεργικοί στα στρείδια. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αλλεργικοί ακόμη και στον χαλβά. Εάν αντιληφθούμε ότι κάποιος, ή και εμείς, πάθαμε αλλεργία θα πρέπει μα τηλεφωνήσουμε στον γιατρό μας και δίχως καθυστέρηση να πάμε στο νοσοκομείο.
 

Πέντε συνήθειες που ραγίζουν την καρδιά!Άπαντες γνωρίζουν ότι η καρδιά αποτελεί το σημαντικότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Παρόλο αυτά όμως οι περισσότεροι από μας ακολουθούν ορισμένες συνήθειες που την κουράζουν, την τσαλαπατούν και  στο τέλος την ραγίζουν.
Ποιες είναι όμως αυτές οι καθημερινές μας συνήθειες που έχουν γίνει δεύτερη φύση με συνεπεία να υπονομεύουμε την υγεία της καρδιάς μας;

πολλά ποτηράκια παραπάνω
 
Επιστημονικές μελέτες που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ohio απέδειξαν ότι ένα ποτηράκι αλκοόλ όταν μάλιστα πρόκειται  κρασί κάνει καλό την υγεία. Αν όμως ξεπεράστε τα όρια τότε η καρδιά σας μακροπρόθεσμα θα εμφανίσει προβλήματα ενώ θα πειραχθεί το συκώτι, τα οστά και η μνήμη.  
πολύ αλάτι
 
Μπορεί το αλάτι να νοστιμίζει το φαγητό αλλά σε υπερβαλικές ποσότητες αυξάνει την πίεση. 
 
έλλειψη άσκησης
 
Η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης είναι γνωστό ότι επιβαρύνει την υγεία και πολύ περισσότερο την καρδιά. Στο σημείο αυτό οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι ακόμη και η περιορισμένη άσκηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό αφού οξυγονώνονται καλύτερα τα  κύτταρα. 
 
το άγχος βλάπτει την υγεία
 
Το άγχος και η κατάθλιψη επιβαρύνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ  ζημιώνεται  σημαντικά το νευρικό σύστημα. 
 
 βλαβερή συνήθεια το κάπνισμα
 
Το κάπνισμα κάνει κακό και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι, καπνιστές και  μη-καπνιστές. Οι καπνιστές, ωστόσο, συνεχίζουν να είναι εκατομμύρια, παγκοσμίως, ακόμα και αν το τσιγάρο θεωρείται υπεύθυνο για το 30% των θανάτων από έμφραγμα.