Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Όταν η έγκυος εκτίθεται σε φως, τα έμβρυα έχουν καλύτερη όραση!

Όταν η έγκυος εκτίθεται σε φως, τα έμβρυα έχουν καλύτερη όραση!
Νέα μελέτη δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο.

Το φως που φθάνει στο εσωτερικό του σώματος ενός ποντικού – και φυσικά ενός ανθρώπου – είναι τόσο λίγο ώστε, αν μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να βρεθούμε εκεί, δεν θα μπορούσαμε καλά καλά να δούμε ούτε τη μύτη μας. Η ανεπαίσθητη αυτή ακτινοβολία φαίνεται ωστόσο ότι είναι αρκετή για να δώσει «σήμα» για τη διεξαγωγή σημαντικών διαδικασιών. Μια από αυτές φαίνεται να είναι ο σωστός σχηματισμός των ματιών, τουλάχιστον στα ποντίκια στα οποία έγιναν οι έρευνες που θα συνεχιστούν για να ελεγχθεί αν ισχύει το ίδιο και για τον άνθρωπο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο και από το Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων στο Σινσινάτι εξέτασαν την επίδραση που μπορεί να έχει η έκθεση εγκύων ποντικών στο φως στην ανάπτυξη των ματιών των εμβρύων που κυοφορούν υποβάλλοντας τα πειραματόζωα σε απόλυτο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.
Όπως αναφέρουν στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature», είδαν ότι η έλλειψη του φωτός επηρεάζει άμεσα την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων του ματιού των εμβρύων, «καταργώντας» έναν μηχανισμό που είναι σημαντικός για τη μεταγενέστερη οφθαλμολογική υγεία τους.

Προς μεγάλη έκπληξη των ερευνητών κάτι τέτοιο δεν συνέβη στα έμβρυα των ποντικών που αναπτύσσονταν στο σκοτάδι, οδηγώντας σε βλάβες στον αμφιβληστροειδή και προβλήματα όρασης. «Εδώ δεν έχουμε κάτι ανεπαίσθητο, πρόκειται για μια μεγάλη επίδραση στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο αμφιβληστροειδής, ο οποίος φαίνεται ότι απαιτεί να περάσει φως μέσα στο σώμα» ανέφερε ο καθηγητής Ρίτσαρντ Λανγκ του Νοσοκομείου Παίδων του Σινσινάτι, εκ των επικεφαλής της μελέτης.
Το διάστημα έκθεσης στο φως που εντοπίστηκε ως κρίσιμο για την ανάπτυξη των ματιών στα ποντίκια αντιστοιχεί με τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης στους ανθρώπους, ωστόσο οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι ότι η διαδικασία εξελίσσεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο – αυτό θα απαιτήσει περαιτέρω έρευνες. Θεωρούν ωστόσο ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των οφθαλμολογικών παθήσεων στους ανθρώπους, καθώς πολλές από αυτές σχετίζονται με τα αιμοφόρα αγγεία.

Πηγή:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Πόσα κοινά έχει μια γυναίκα με μια... μηχανή;;;

1. Προσπαθείς να τις βάλεις στο σωστό δρόμο αλλά αυτές είναι ανεξέλεγκτες! Τουλάχιστον στην αρχή, γιατί οι έμπειροι οδηγοί ξέρουν να τις βάζουν στην θέση τους ακόμα ...και μετά από σούζα!
2. Η μαμά δεν θέλει να σε βλέπει να κυκλοφορείς με αυτές  ειδικά αν είσαι 16! Τις θεωρούν επικύνδινες και ότι θα τους πάρουν το αγαπημένο τους παιδί, που τον βλέπουν πάντα σαν παιδάκι.

3. Οι γυναίκες με πολλά κυβικά, είναι φευγάτες.
Όπως και οι μηχανάρες, οι 1000άρες! Άπιαστες..

4. Και οι δύο είναι επικίνδυνες ( επικίνδυνα σέξι , επικίνδυνα όμορφη γυναίκα). Όταν είναι να έρθουμε αντιμέτωποι με μια μηχανή ή γυναίκα φοράμε πάντα...
κράνος. Για καλό και για κακό ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τις συνέπειες για αυτό φοράμε κράνος, για να μην την πληρώσουμε ακριβά.

5. Όταν κυκλοφορούμε με μηχανή ή γυναίκα και είμαστε μεθυσμένοι, θα κάνουμε σίγουρα την βλακία! Σε αυτήν την περίπτωση, το ποτό μας οδηγεί.. και αν έχουμε πιεί ολόκληρο το μπουκάλι τόσο το χειρότερο!

6. Και τις δύο, τις καβαλάμε ή πολλές φορές μας καβαλάνε αυτές. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως μας πονάνε τα α@@ι@@α ...

7. Και οι δύο καίνε λάδια ειδικά αν είναι μεγάλης ηλικίας ή από την υπερβολική χρήση. Οι γυναίκες καίνε το λάδι εγκεφάλου και οι μηχανές το λάδι μηχανής.

8. Και με τις δύο μπορείς να πουλάς μούρη! Έχοντας μια ωραία γυναίκα, κυκλοφορείς και όλοι σε ζηλεύουν, αισθάνεσαι ωραία και ψωνίζεσαι ακόμα περισσότερο. Το ίδιο επιδεικνύεις και το μηχανάκι που μόλις του έβαλες καινούργια εξάτμιση.

9. Και οι γυναίκες και οι μηχανές ικανοποιούν την δίψα μας για αδρεναλίνη. Ένας τρόπος να ξεδίνεις και να ξεχνάς τα προβλήματα σου γκάζι και φύγαμε.

10. Είναι σίγουρο και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όσοι ασχολούνται με γυναίκες και μηχανές, θα πέσουν τουλάχιστον 3 φορές στην ζωή τους. Σίγουρα είναι καλύτερο να πέσεις από γυναίκα γιατί δε θα σου πάρει πολύ καιρό να σηκωθείς

Athensmagazine.gr

κοιτάω μπροστά και φτιάχνω τη ζωή εσύ και εγώ και ο χρόνος μια στιγμή που πάω που πας τι μένει τελικά αυτό που εμείς το ζούμε δυνατά...που θες να πας στ'αστέρια ή στη γη
μπορείς απλά να κάνεις μια ευχή
κι αυτή θα 'ρθει μια μέρα ξαφνικά
απλά θα 'ρθει στο δρόμο σου μπροστά

αν εσύ και εγώ το θέλουμε πολύ
μπορείς μπορώ να φτάσουμε εκεί
εκεί στο φως να πιάσουμε ουρανό
μαζί κι οι δυο στου 'νείρου το χορό

κοιτάω μπροστά και φτιάχνω τη ζωή
εσύ και εγώ και ο χρόνος μια στιγμή
που πάω που πας τι μένει τελικά
αυτό που εμείς το ζούμε δυνατά

αν εσύ και εγώ το θέλουμε πολύ
μπορείς μπορώ να φτάσουμε εκεί
μαζί κι οι δυο να πάμε πιο ψηλά
μαζί κι οι δυο στου 'νείρου τα φτερά

αν εσύ και εγώ το θέλουμε πολύ
μπορείς μπορώ να φτάσουμε εκεί
εκεί στο φως να πιάσουμε ουρανό
μαζί κι δυο στου 'νείρου το χορό

ΣΩΣΕΜΕ...