Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

ΕΜΕΙΝΑ ΕΔΩ...

Κρέας και τυρί μικραίνουν τη ζωή –Μια έρευνα χτυπάει καμπανάκι

Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για όλους όσοι ακολουθούν μια δυτικού τύπου διατροφή πλούσια σε μπριζόλες, μπιφτέκια και άλλα τρόφιμα ζωικής πρωτεΐνης.

Δυο νέες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μια διατροφή πλούσια σε κρέας και τυρί όταν καταναλώνεται στη μέση ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης.
Ωστόσο σε μια εντυπωσιακή εξέλιξη η ίδια ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνούχων τροφίμων σε μεγάλη ηλικία μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα.
«Η έρευνα δείχνει ότι μια χαμηλή σε πρωτεΐνη διατροφή στη μέση ηλικία είναι χρήσιμη για την πρόληψη του καρκίνου και της συνολικής θνησιμότητας» εξηγεί η Eileen Crimmins εκ των συγγραφέων της έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. «Ωστόσο προτείνουμε επίσης ότι στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να είναι σημαντική η αποφυγή μιας διατροφής χαμηλής σε πρωτεΐνη προκειμένου να διατηρηθεί ένα υγιές βάρος και να μειωθεί η ευπάθεια» εξηγεί η ίδια.
Τα ευρήματα και των δυο ερευνών δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Cell Metabolism.
Στην πρώτη έρευνα οι ειδικοί εξέτασαν στοιχεία από 6.800 μεσήλικες και μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες από τις Η.Π.Α. Διαπίστωσαν ότι οι μεσήλικες που κατανάλωναν περισσότερο από το 20% των θερμίδων τους από ζωικές πρωτεΐνες – κυρίως κρέας και γαλακτοκομικά – είχαν τέσσερις φορές αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο ή διαβήτη. Επίσης ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία μέσα στα επόμενα 18 χρόνια ήταν διπλάσιος συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν μια διατροφή με λίγες πρωτεΐνες.
Ακόμη και οι μεσήλικες με μέτρια κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης είχαν τριπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σύμφωνα με τους ερευνητές.
Από την άλλη μεριά ο κίνδυνος ήταν πολύ χαμηλότερος ή ανύπαρκτος για τους 50αρηδες που κατανάλωναν μια διατροφή πλούσια σε φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες.
H εικόνα ήταν αντίστροφη για τους άνω των 65 ετών που έτρωγαν υψηλές ποσότητες ζωικής πρωτεΐνης: είχαν 60% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο και 28% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία συγκριτικά με τους ηλικιωμένους που δεν έτρωγαν κρέας και γαλακτοκομικά.
Μια δεύτερη έρευνα των ιδίων επιστημόνων που αυτή τη φορά έγινε σε ποντίκια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες οδήγησε σε μείωση του προσδόκιμου ζωής των τρωκτικών.
Συνολικά τα ευρήματα των ερευνών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μια διατροφή με πολλές ζωικές πρωτεΐνες είναι σχεδόν τόσο επιβαρυντική για την υγεία όσο το κάπνισμα. Πηγή vita.gr

...

10 tips που θα σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος

10 tips που θα σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος
Αν το καμπανάκι της μητρότητας έχει χτυπήσει και έχετε ξεκινήσει τις προσπάθειες για να φέρετε στον κόσμο το... διάδοχο, οι ακόλουθες συμβουλές θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες!  
1. Μείνετε πιστές στον κύκλο σας

Μετρώντας τις μέρες του εμμηνορρυσιακού σας κύκλου, θα γνωρίζετε πότε έχετε τις γόνιμες μέρες σας. Η ωορρηξία γενικά πραγματοποιείται περίπου 2 εβδομάδες πριν ξεκινήσει η περίοδός σας, και θα παρατηρήσετε αλλαγές τόσο στα κολπικά υγρά, που θα είναι πιο διαφανή και κολλώδη, όσο και στη θερμοκρασία του σώματός σας, που θα είναι πιο αυξημένη από ό,τι συνήθως.  

2. Κάνετε «στρατηγικό» σεξ

Όσο ευχάριστο κι αν είναι, το να αυξήσετε τη συχνότητα της σωματικής επαφής με το σύντροφό σας δεν είναι και το πιο αποτελεσματικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Προτιμότερο είναι να επιλέγετε την κατάλληλη στιγμή για να κάνετε σεξ. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε τις μέρες μεταξύ της 1ης και 3ης πριν από την ωορρηξία, οπότε δοκιμάστε τότε και κάντε ένα μικρό διάλειμμα μετά.

3. Επιλέξτε βοηθητικές στάσεις

Όσο πιο κοντά έρθει το σπέρμα στη βλέννα που καλύπτει τον κόλπο, τόσο πιο πιθανό είναι να επιβιώσει από την οξύτητά του, οπότε προτιμήστε μια στάση που επιτρέπει τη βαθιά διείσδυση. Για να βελτιστοποιήσετε τις πιθανότητες της σύλληψης, βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφός σας δεν θα απομακρυνθεί αμέσως μετά την εκσπερμάτιση, ενώ εσείς καλό είναι να μείνετε ξαπλωμένες για περίπου μισή ώρα – αν σηκωθείτε, ενδέχεται το σπέρμα να γλιστρήσει έξω χωρίς να έχει φτάσει καν στον κόλπο σας.

4. Επιδιώξτε τον οργασμό

Έρευνες δείχνουν ότι ο οργασμός κατά τη διάρκεια της πράξης αυξάνει τις πιθανότητες της γονιμοποίησης. Οι αλκαλικές εκκρίσεις της μήτρας και του κόλπου κατά τον οργασμό συμβάλλουν στην κινητικότητα του σπέρματος, ενώ η κολπική συστολή το βοηθά να κατευθυνθεί στις ωαγωγούς σάλπιγγες, ιδιαίτερα αν ο οργασμός σας προηγηθεί ή γίνει παράλληλα με του συντρόφου σας.  

5. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε

Το άγχος είναι ικανό να παρέμβει στην προσπάθεια σύλληψής σας, επειδή επηρεάζει τις ορμόνες που «δίνουν εντολή» στις ωοθήκες σας να απελευθερώσουν ωάρια. Αν είστε στρεσαρισμένη, ενδέχεται να έχετε ωορρηξία αργότερα στον κύκλο σας ή ακόμα και καθόλου. Προσπαθήστε να βρίσκετε χρόνο μέσα στη μέρα για κάθε είδους ψυχαγωγία, που σας ευχαριστεί και σας χαλαρώνει. Ορισμένες γυναίκες κάνουν διάφορες δραστηριότητες, όπως γιόγκα, βελονισμό ή μασάζ, για να μειώσουν το άγχος της σύλληψης.

6. Να θυμάστε ότι χρειάζεται χρόνος

Ανάλογα με τη ηλικία σας και τη γενικότερη υγεία σας, μπορεί να περάσει πολύ περισσότερος χρόνος για να συλλάβετε από ό,τι περιμένατε. Υπάρχουν ζευγάρια που συνέλαβαν μετά από προσπάθειες 3 μηνών, και άλλα που χρειάστηκαν χρόνια για να το πετύχουν. Ωστόσο, αν προσπαθείτε για μεγαλύτερο διάστημα από 1 χρόνο, καλό θα ήταν να στραφείτε σε κάποια θεραπεία για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.  

7. Κόψτε τις ανθυγιεινές συνήθειες

Η διατροφή σας και ορισμένες σας συνήθειες τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα χρειαστούν κάποια αναπροσαρμογή. Είστε οπαδός του καφέ; Σας αρέσει το σούσι; Πίνετε καθημερινά λίγο κρασάκι; Καπνίζετε συστηματικά; Όλα αυτά σχετίζονται με πιθανές επιπλοκές γονιμότητας και κύησης. Κάποια συμπληρώματα για να δοκιμάσετε: έλαιο ηράνθεμου, εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού και προβιοτικά.

8. Εξετάστε το ιατρικό ιστορικό σας

Καλό είναι να μελετήσετε με το γιατρό σας αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ιδιαίτερες καταστάσεις ασθενειών στην οικογένειά σας, όπως είναι ο διαβήτης ή κάποια γενετική προδιάθεση, προκειμένου να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε αν λειτουργεί σωστά το ανοσοποιητικό σας, επειδή ορισμένα μικρόβια μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και αποβολές.

9. Επιστρέψτε στα φυσιολογικά επίπεδα βάρους

Είτε είστε παχουλή είτε αδύνατη, η υγεία σας επηρεάζει τη γονιμότητά σας. Προκειμένου να λαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε ένα διατροφολόγο, για να ξεκινήσετε μια διατροφή προ-εγκυμοσύνης. Τα περιττά κιλά μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε μια επιτυχή σύλληψη και να προκαλέσουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη. Από την άλλη, ένα βάρος μικρότερο από το φυσιολογικό ενδέχεται να δημιουργήσει ανωμαλίες στον κύκλο σας, καθιστώντας τη σύλληψη ακόμα πιο δύσκολη.  

10. Προσθέστε φυλλικό οξύ στο διατροφολόγιό σας

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που προσπαθούν να συλλάβουν θα ήταν καλό να προσλαμβάνουν 400 mcg φυλλικού οξέος καθημερινά. Μην ξεχνάτε ότι ο νευρικός σωλήνας του εμβρύου αναπτύσσεται στις πρώτες 28 μέρες μετά τη σύλληψη, οπότε ενδέχεται ακόμα να μη γνωρίζετε ότι είστε έγκυος. Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ είναι το σπανάκι, το κίτρο, τα όσπρια και τα δημητριακά.

ΣΕΞ...

ΕΤΣΙ ΡΕ!!!

χαχαχα έξυπνο! Κοινωνικά Δίκτυα και οι μεταξύ τους διαφορές!

Φωτογραφία: Κοινωνικά Δίκτυα και οι μεταξύ τους διαφορές!

http://moserlx.com/social-media

Θα σου πω μετά...

..

ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ....
ΤΗΝ ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΓΑΠΑΩ!!!!

ΘΑ ΔΕΙΣ!!!! ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ!!!!

Το σεξ μετά το γάμο

Το σεξ μετά το γάμο

O γάμος –και γενικότερα η συμβίωση– δεν είναι πάντα μία ρομαντική κατάσταση που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία! Κάθε ζευγάρι δίνει καθημερινά «εξετάσεις» για να μην αφήσει τη σχέση του να τελματώσει. 
H επίτευξη τόσο της καλής επικοινωνίας όσο και της ισορροπημένης ερωτικής ζωής είναι απαραίτητο συστατικό μιας επιτυχημένης συμβίωσης. Το άγχος της καθημερινής ζωής, η απόκτηση παιδιών αλλά και η ρουτίνα πολλές φορές είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική σχέση του ζευγαριού.
O ερχομός ενός παιδιού αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, ένα ευτυχές γεγονός, το οποίο, όμως, συνοδεύεται από μια σειρά αλλαγών. Πολλά ζευγάρια βλέπουν τη σεξουαλική τους ζωή να μπαίνει σε 2η μοίρα μετά τον ερχομό ενός μωρού. O λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι απαραίτητα η απουσία έλξης ανάμεσα στους δύο συντρόφους, αλλά το γεγονός ότι και οι δύο σύντροφοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Δικαιολογίες του στιλ «Είμαι πολύ κουρασμένος σήμερα» ή «Δεν θέλω να ξυπνήσουμε το μωρό» ακούγονται από το στόμα και των δύο ερωτικών συντρόφων και σύντομα οι προσπάθειες για την αναζωπύρωση του πάθους σταματούν. Το να περάσετε μία περίοδο κρίσης στην ερωτική σας ζωή είναι απολύτως φυσιολογικό, το να συνεχιστεί όμως αυτή η περίοδος επ' άπειρον θα κάνει τελικά ζημιά στη σχέση σας. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αναλογιστείτε γιατί απομακρυνθήκατε ο ένας από τον άλλον Στη συνέχεια να μιλήσετε με το σύντροφό σας, χωρίς ντροπές ή υπονοούμενα. Εκθέστε του ξεκάθαρα τις απόψεις σας και συζητήστε από κοινού ώστε να βάλετε «τελεία» στη μεταξύ σας αποξένωση. Στο κάτω-κάτω, το παιδί σας μεγαλώνοντας θα θέλει να σας βλέπει χαρούμενους κι ερωτευμένους και όχι ως δυο ξένους! 
«Θα ξυπνήσουμε το μωρό!»
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αφού αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί χάνουν κάθε ερωτικό ενδιαφέρον για το σύζυγό τους. Οι δικαιολογίες που παρουσιάζουν έχουν πάντα άμεση σχέση με το παιδί που όπως είναι φυσικό έχει άμεση προτεραιότητα. Μια τέτοια στάση οφείλεται συχνά και στη διαταραχή των ορμονών ύστερα από τη γέννα, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά τη γυναικεία ψυχολογία.
Μια άλλη αιτία έχει να κάνει με την έντονη αίσθηση της υπερπροστατευτικότητας που αναπτύσσουν αρκετές νέες μητέρες. Μπορεί ακόμη μια γυναίκα που έχει μόλις γεννήσει να μην νιώθει και ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το σώμα της. Τα περιττά κιλά, οι ραγάδες και η χαλάρωση του στήθους την οδηγούν σταδιακά στην απώλεια της σεξουαλικότητάς της.
O άντρας, λοιπόν, είναι εκείνος που θα πρέπει να δείξει στη σύντροφό του ότι συνεχίζει να την θέλει ερωτικά. Εξάλλου, κάπως θα πρέπει να της ανταποδώσει το δώρο που του έκανε, το να γεννήσει, δηλαδή, το παιδί του! O τρόπος που θα την αντιμετωπίσει θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα σεξουαλική πορεία τής μεταξύ τους σχέσης. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άντρες είναι το να μην πλησιάζουν ερωτικά τη γυναίκα τους, για να μην τη φέρουν σε δύσκολη θέση. H στάση τους αυτή όμως έχει ως αποτέλεσμα η γυναίκα τελικά να νιώσει απόρριψη. 
Οι μπαμπάδες δεν «πειράζουν» τις μαμάδες
Υπάρχει, ωστόσο, και η άλλη όψη του νομίσματος. Κάποιοι νέοι μπαμπάδες νιώθουν ότι διαπράττουν «ασέβεια» όταν αποζητούν την ερωτική συντροφιά της γυναίκας τους. Από τη στιγμή που η γυναίκα φέρει στον κόσμο το μωρό της, στα μάτια πολλών συζύγων παίρνει μια «ιερή μορφή», η οποία δε θα πρέπει να βεβηλωθεί με την πράξη του έρωτα. Στην περίπτωση αυτή η γυναίκα θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να δείξει στο σύντροφό της ότι δεν μπορεί να την αντιμετωπίζει μόνο ως μητέρα. Δεν θα πρέπει οι μαμάδες να «κρύβετε» τη θηλυκότητά σας ή να παραμελήσετε τον εαυτό σας. Φλερτάρετε με τον σύντροφό σας σαν να θέλετε να τον κατακτήσετε από την αρχή και γρήγορα εκείνος θα πέσει –και πάλι- στα δίχτυα σας! 
H έλλειψη χρόνου
Ένα παιδί σαφώς και φέρνει τα «πάνω-κάτω» στη ζωή του ζευγαριού και περιορίζει τον ελεύθερο χρόνο. Μπορείτε, όμως, να ζητήσετε από τη γιαγιά ή κάποιο άλλο έμπιστό σας άτομο να φυλάξει το μωρό για λίγες ώρες για να οργανώσετε ένα ρομαντικό δείπνο. Δείξτε την αγάπη σας με ένα τρυφερό φιλί πριν φύγετε για τη δουλειά ή με κάποιο αναπάντεχο δώρο ανεξαρτήτως γιορτών και επετείων. 
Προτάσεις για «άτακτους» γονείς!
  • Πείτε «ναι» σε ένα ρομαντικό διήμερο στο βουνό. Το Ναύπλιο, η Ύδρα, το Πήλιο ή Αράχωβα αποτελούν τους ιδανικούς προορισμούς. Βρείτε ένα δωμάτιο με όμορφη θέα και αναθερμάνετε τη σχέση σας.
  • Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στο σύντροφό σας. Συζητήστε μαζί του ό,τι σας απασχολεί και ζητήστε του να κάνει το ίδιο. Η ειλικρίνεια είναι το βασικότερο συστατικό μιας ισορροπημένης σχέσης. Ακόμα και τα καυγαδάκια λειτουργούν σαν αλατοπίπερο για τη σχέση σας!
  • Μην αφήνετε τρίτους να παρεμβαίνουν στην προσωπική σας ζωή. Όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις τους, συνήθως φθείρουν τη σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι.
  • Περιποιηθείτε τον εαυτό σας και μην τριγυρνάτε ατημέλητοι, ακόμη κι αν είστε όλη μέρα μέσα στο σπίτι.
  • Το μωρό σας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή σας αλλά όχι και το μόνο. Μιλήστε με τον σύντροφό σας και για άλλα θέματα εκτός από το παιδί.
  • Κάντε έρωτα όσο πιο συχνά μπορείτε με την καρδιά σας και όχι μόνο γιατί σας το ζητάει ο σύντροφός σας.
Να θυμάστε πως ο χρόνος δεν είναι εχθρός μας αλλά φίλος μας! Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε, γι’ αυτό χαρείτε την ζωή σας και μην κάνετε τα εύκολα δύσκολα. Χαρείτε τον ερχομό του μωρού σας και φροντίστε να διατηρήσετε τη σχέση σας με τον καλό σας σε υψηλά επίπεδα. Εξάλλου, είστε μαζί για να στηρίζετε ο ένας τον άλλον!

χειροποίητα κεριά στη Βέροια


Βρεθήκαμε για καφεδάκι στο σπίτι των φίλων μας Ντίνου και Χριστίνας πριν από λίγες μέρες για να γνωρίσουμε το μικρό εργαστήριο κηροποιείας που έχουν δημιουργήσει. Ένα εργαστήριο που στήθηκε με μεράκι για να ικανοποιήσει την ανάγκη τους  για δημιουργία.
Κουβεντιάσαμε για την απόφαση τους να ασχοληθούν με την δημιουργία διακοσμητικών κεριών, αλλά και για τις μελλοντικές τους βλέψεις όσων αφορά την ενασχόληση τους με το αντικείμενο. Ο αρκετός ελεύθερος χρόνος, αφού ο Ντίνος ήταν άνεργος εκείνο το διάστημα, ήταν σύμμαχος στην απόπειρα τους αυτή.
Όλα ξεκίνησαν, όπως μας διηγούνται ο Ντίνος και η Χριστίνα, έπειτα από ένα ταξίδι στην Ρώμη και την επίσκεψη τους σε ένα κατάστημα με είδη διακόσμησης. Η απόφαση για ενασχόληση με κάποιο χόμπι ήταν ειλημμένη, ωστόσο τα διακοσμητικά κεριά του συγκεκριμένου μαγαζιού έδωσαν την οριστική ιδέα.
Χωρίς να χάσουν καιρό, αρχές Ιουνίου άρχισαν να οργανώνουν το μικρό τους εργαστήρι με τα απολύτως απαραίτητα. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποίησαν από την αρχή ήταν η παραφίνη και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα με μόνη αλλαγή αυτή του προμηθευτή. Από εκεί και πέρα… το μόνο που έβαλαν είναι η φαντασία!
Δεν παρακολούθησαν κανενός  είδος σεμινάρια, ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε να πειραματίζονται με αυτοσχέδια καλούπια προσπαθώντας για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές δοκιμάζοντας το ίδιο σχέδιο κεριού δύο και τρεις φορές. Όσο περνούσε ο καιρός τα αποτελέσματα ήταν όλο και καλύτερα και πιο κοντά σε επαγγελματικά πρότυπα.
Η επόμενη σκέψη του Ντίνου και της Χριστίνας ήταν πως θα μπορούσαν να δούνε πιο επαγγελματικά την όλη τους δραστηριότητα και γιατί όχι να αποκομίσουν και οικονομικά οφέλη. Το να ανοίξουν δικό τους κατάστημα με είδη κηροποιείας μόνοι τους, όπως και η συνεργασία τους με άλλους εργοτέχνες πέρασε σαν σκέψη από το μυαλό τους. Τα έξοδα της όλης απόπειρας στην πρώτη περίπτωση και η δυσκολία στο να συνεταιριστείς με άλλους ήταν αποτρεπτικοί παράγοντες.
Έτσι προσπάθησαν να προωθήσουν την δουλειά τους μέσω των social media, κυρίως μέσω της σελίδας τους στο Facebook: ώστε να προσελκύσουν ανθρώπους να δούνε την δουλειά τους και γιατί όχι να συνεργαστούνε μαζί τους. Στην σελίδα αυτή μπορεί οποιοσδήποτε να ρθει σε επαφή μαζί τους, να ανταλλάξει ιδέες ή να ζητήσει συμβουλές για το πως δημιουργούνται τα κεριά.
Όπως μας τόνισαν ο μεγάλος «αντίπαλος» κάθε τέτοιας απόπειρας είναι οι μεγαλοεταιρείες που έχουν την δυνατότητα να παράγουν μεγάλες ποσότητες σε χαμηλές τιμές, ασχέτως αν το αποτέλεσμα είναι κατώτερο ποιοτικά. Άλλωστε ο περισσότερος κόσμος πλέον ψάχνει να βρει πρωτίστως το οικονομικό και μετέπειτα το ποιοτικό.
Ο Ντίνος και η Χριστίνα ωστόσο δεν το βάζουν κάτω και έχουν σκοπό να συνεχίσουν την ενασχόληση τους με τα κεριά, αφού πρωτίστως με αυτό τον τρόπο καλύπτουν την ανάγκη τους για δημιουργία. Όπως μας εξομολογούνται με μια φωνή, είναι το απίστευτο συναίσθημα χαράς κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα κερί και το αποτέλεσμα είναι όπως ακριβώς το ήθελαν.
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email ή κάνοντας like στη σελίδα τους στο Facebook. Δε ξέρω για εσάς, εμείς πάντως κάναμε!

Ο οικογενειακός αστερισμός: Η θέση του παιδιού στην οικογένεια

Ο οικογενειακός αστερισμός: Η θέση του παιδιού στην οικογένεια

Πολλές φορές οι γονείς αναρωτιούνται γιατί οι χαρακτήρες των παιδιών τους διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ τους, από την στιγμή που έχουν τους ίδιους γονείς και μεγαλώνουν στο ίδιο σπίτι με παρόμοιες, τις περισσότερες φορές, συνθήκες. Συχνά σκέφτονται «γιατί το μεγαλύτερο παιδί συμπεριφέρεται σαν να είναι το αφεντικό; Γιατί το μικρότερο θέλει τόσο πολύ να τραβάει την προσοχή;»
Μια πιθανή εξήγηση αφορά τη σειρά γέννησης των παιδιών. Φαίνεται ότι τα πρωτότοκα, τα μεσαία, τα μικρότερα και τα μοναχοπαίδια αποκτούν ορισμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, εξαιτίας της θέσης τους στον οικογενειακό αστερισμό. Ο οικογενειακός αστερισμός αποτελεί στην ουσία την ψυχολογική θέση του παιδιού στην οικογένεια, ανάλογα με τη σειρά γέννησης.

Πως όμως μπορεί να επηρεάσει η σειρά γέννησης τόσο πολύ τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός παιδιού; Η απάντηση βρίσκεται στη διαδικασία που κάνει κάθε παιδί προκειμένου να βρει τη δική του ατομική θέση μέσα στην οικογένεια και να έχει την αγάπη, την προσοχή και τη φροντίδα των γονιών του. Τα παιδιά αγωνίζονται για να βρουν μια ξεχωριστή θέση μέσα στην οικογένεια, να βρουν το δικό τους τρόπο να ανήκουν.

Ανάλογα λοιπόν με τη σειρά γέννησής τους, υιοθετούν διαφορετικές στρατηγικές σε σχέση με το πώς να κερδίσουν την προσοχή των γονιών τους είτε με θετική, είτε με αρνητική συμπεριφορά. Ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνει ένα παιδί να κερδίζει την προσοχή και να βρίσκει τη θέση του στην οικογένεια, επηρεάζουν τη συμπεριφορά του και στη συνέχεια της ζωής του.

Σύμφωνα με τον Άντλερ, υπάρχουν τέσσερις βασικές ψυχολογικές θέσεις στον οικογενειακό αστερισμό:
- Το μεγαλύτερο παιδί
- Το μεσαίο παιδί
- Το μικρότερο παιδί
- Το μοναχοπαίδι
Το μεγαλύτερο παιδί
Το πρωτότοκο αρχίζει τη ζωή του ως μοναχοπαίδι, με όλη τη προσοχή της οικογένειας στραμμένη πάνω του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα πρωτότοκα να έχουν μια έμφυτη αίσθηση αυτοπεποίθησης. Όμως, ο ερχομός του δεύτερου παιδιού εκθρονίζει το πρωτότοκο, το οποίο πρέπει πλέον να ανταγωνιστεί ένα άλλο παιδί για την προσοχή των γονέων. Συχνά, μάχεται για τη χαμένη θέση του με το να δείχνει συμμόρφωση στις επιθυμίες των γονιών του. Το παιδί μπορεί να σκεφτεί «..αν είμαι καλό παιδί, θα με αγαπούν οι γονείς μου». Άλλα γνωρίσματα των πρωτότοκων είναι η αποφασιστικότητα και το γεγονός ότι είναι πρόθυμα να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία προβλημάτων. Επιπλέον, επειδή πολλές φορές τους ανατίθεται η φροντίδα των μικρότερων αδελφών τους μέσα στο σπίτι, γίνονται συχνά υπεύθυνα και αναπτύσσουν ηγετικές ικανότητες.
Το μεσαίο παιδί
Το δεύτερο παιδί δεν έχει ούτε τα δικαιώματα του πρώτου, ούτε τα προνόμια του μικρότερου. Πρέπει υποχρεωτικά να μοιραστεί την προσοχή των γονέων, ενώ δεν παίρνει την ιδιαίτερη φροντίδα που έχει συνήθως το μικρότερο. Το παιδί μπορεί να σκεφτεί «…κανένας δεν με καταλαβαίνει» ή «…πάντα κρίνουν το μικρότερο λιγότερο αυστηρά από μένα.» Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο για το μεσαίο παιδί να βρει τη θέση του σε σχέση με το μεγαλύτερο ή το μικρότερο. Χρειάζεται να γίνει ευρηματικό στο πως θα κερδίσει την προσοχή των γονιών του. Βέβαια, ένα πλεονέκτημα που έχουν τα μεσαία παιδιά είναι ότι οι γονείς είναι περισσότερο χαλαροί σε θέματα διαπαιδαγώγησης, καθώς έχουν ήδη εμπειρία από το πρώτο παιδί. Από τις συνθήκες αυτές, πηγάζουν ορισμένα χαρακτηριστικά όπως είναι η προσαρμοστικότητα και  ευελιξία. Επίσης, το γεγονός ότι είναι ανάμεσα σε δύο άλλα παιδιά, τα καθιστά ιδιαίτερα ικανά στις διαπραγματεύσεις, βλέποντας και τις δυο πλευρές ενός ζητήματος. Τέλος, τα μεσαία παιδιά είναι συνήθως αρκετά κοινωνικά.
Το μικρότερο παιδί
Το μικρότερο παιδί έχει πάντα κάποιον μπροστά του και μπορεί να αισθάνεται μειονεκτικά, καθώς πιστεύει ότι οι άλλοι είναι μεγαλύτεροι και πιο ικανοί. Μια σκέψη του μπορεί να είναι «…κανένας δε με παίρνει στα σοβαρά.» Έτσι, μπορεί να παραμείνει το μωρό της οικογένειας, να περιμένει από τους άλλους να πάρουν την ευθύνη του και να επιδιώκει να το υπηρετούν. Ανταγωνίζεται το πρώτο παιδί και προσπαθεί να το ξεπεράσει σε τομείς που το πρώτο αποτυγχάνει. Επίσης, πολλές φορές τα παιδιά μαθαίνουν να κερδίζουν την προσοχή με το να διασκεδάζουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Συχνά είναι παραχαϊδεμένο, ενώ ποτέ δεν εκθρονίζεται. Μερικά συνήθη χαρακτηριστικά είναι το χιούμορ, η επιμονή, η εξαρτητικότητα, η επαναστατικότητα και οι χαμηλές προσδοκίες από τον εαυτό του.
Το μοναχοπαίδι
Το μοναχοπαίδι έχει ένα ιδιαίτερο ξεκίνημα στη ζωή, καθώς περνάει όλη του την παιδική ηλικία ανάμεσα σε ενήλικες που έχουν πολύ περισσότερες ικανότητες από αυτό. Έτσι, έχει ταυτόχρονα τα ανταγωνιστικά στοιχεία του μεγαλύτερου, αλλά και τα συναισθήματα ανεπάρκειας και τις απαιτήσεις του μικρότερου. Λόγω αυτής της ιδιαίτερης θέσης, είναι πιθανό να είναι παραχαϊδεμένα, ενώ τους αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Επίσης, συχνά προτιμούν την παρέα των ενηλίκων και ίσως να δυσκολεύονται στις σχέσεις τους με τα άλλα παιδιά. Γι' αυτό το παιδί μπορεί να σκεφτεί «…μερικές φορές αισθάνομαι μοναξιά.» Τα παιδιά αυτά χαρακτηρίζονται από υπευθυνότητα, αυτοπεποίθηση, προσοχή στη λεπτομέρεια, καλή σχολική επίδοση και υπερβολική αυτοκριτική. Τέλος, δυσκολεύονται πολλές φορές με το μοίρασμα και με το να μπορούν να μπουν στη θέση του άλλου.
Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά να βρουν τη θέση τους μέσα στην οικογένεια: - Δώστε έμφαση στα θετικά στοιχεία του κάθε παιδιού, εστιάζοντας στις ικανότητες του.

- Αποφύγετε τις ταμπέλες. Αν χρειαστεί μιλήστε για τη συμπεριφορά που δε σας άρεσε, χωρίς να την  συνδέσετε με το ίδιο το παιδί.

- Δώστε χρόνο και προσοχή στο κάθε παιδί ξεχωριστά.

- Αποφύγετε να κάνετε διακρίσεις και να συγκρίνετε τα παιδιά μεταξύ τους. Εκτιμήστε ό,τι ξεχωριστό έχει το κάθε παιδί.

- Δώστε εκτίμηση στα παιδιά σας. Δίνοντας σημασία και ακούγοντας προσεκτικά τις προσδοκίες τους, τις ανησυχίες, τα όνειρα και τις επιθυμίες τους, τους δείχνουμε ότι είναι σημαντικά για μας και ότι τα αγαπάμε για αυτό που είναι.
Η σειρά γέννησης είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς και τα αδέλφια τους, καθώς και το πως βλέπουν τον εαυτό τους όχι μόνο μέσα στην οικογένειά τους, αλλά και στις σχέσεις με τους γύρω τους.
Ο οικογενειακός αστερισμός επηρεάζει τις πεποιθήσεις και τα συναισθήματα που έχει το κάθε παιδί σχετικά με το τι δικαιούται και τι μπορεί να περιμένει από τους γύρω του. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε ότι αυτό δεν γίνεται σε όλες τις οικογένειες με τον ίδιο τρόπο.
Η κάθε οικογένεια έχει τη δική της ιστορία, τις δικές της ανάγκες, αξίες και κανόνες που την κάνουν μοναδική και ξεχωριστή. Όπως μοναδικό και ξεχωριστό είναι το κάθε άτομο που ανήκει σε αυτή.


Πίσω από τη μάσκα. Η ψυχολογία της μεταμφίεσης

Πίσω από τη μάσκα. Η ψυχολογία της μεταμφίεσης

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι άνθρωποι από τα βάθη των αιώνων έχουν την ανάγκη να μεταμφιέζονται; Η μεταμφίεση αποτελεί την υπενθύμιση των τρόπων εκείνων με τους οποίους, όλοι εμείς «κρυβόμαστε» πίσω από ρόλους και μηχανισμούς άμυνας αποκρύπτοντας ή αποκαλύπτοντας καθημερινά διάφορες πτυχές του εαυτού μας.
Οι γιορτές των αρχαίων Ελλήνων προς τιμή του θεού Διόνυσου, περιελάμβαναν τελετές, στις οποίες οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν σε σάτυρους ή φορούσαν μάσκες και ξεχύνονταν στους δρόμους και στις γειτονιές, συμπεριφερόμενοι προκλητικά, εκστομίζοντας τολμηρές φράσεις και επιδιδόμενοι σε πράξεις που σε άλλες περιόδους του χρόνου, θα θεωρούνταν προσβλητικές. Οι τελετές αυτές, είχαν ως στόχο την ελεύθερη έκφραση των ερωτικών σκέψεων. 
Η μεταμφίεση, λειτουργούσε καταλυτικά στη ψυχολογία των ανθρώπων, οι οποίοι ένιωθαν ασφαλείς ότι δεν θα αναγνωριστούν για να κατακριθούν για τις πράξεις τους κρυμμένοι πίσω από τις μάσκες τους,. Η παράδοση της μεταμφίεσης εξαπλώθηκε με διάφορες παραλλαγές και σε άλλα μέρη του κόσμου. Στο πέρασμα των αιώνων, μεταμορφώθηκε, αλλά δεν χάθηκε. Σήμερα, η μεταμφίεση είναι συνώνυμη με το καρναβάλι, με το τρελό ξεφάντωμα, το κέφι, τη ζωντάνια και κυρίως τη φαντασία. 
Η μεταμφίεση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να κρύψει κανείς τον εαυτό του, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η ψυχολογική μας ταυτότητα έχει δυο πλευρές: αυτή που φαίνεται εκ πρώτη όψεως, τη φαινομενική, και αυτή που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια, δηλαδή την κρυμμένη. Η αποκριάτικη μάσκα και μεταμφίεση μας επιτρέπει κατά κάποιο τρόπο να φέρουμε στην επιφάνεια αυτήν τη λανθάνουσα όψη της ψυχολογικής μας ταυτότητας. Έτσι όταν μεταμφιεζόμαστε αφήνουμε τα ένστικτά μας αχαλίνωτα και τον εαυτό μας ελεύθερο να πράξει σύμφωνα με τις επιταγές τους. Η προσθήκη της μάσκας, καλύπτοντας το πρόσωπο και τα μηνύματα που συνδέονται με αυτό, αφήνει το πεδίο ελεύθερο στο σώμα, να εκφράσει με τον τρόπο του εσωτερικές αλήθειες τις οποίες είτε κρατάμε κρυμμένες είτε βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση εν αγνοία μας. 
Η μεταμφίεση μας δίνει την ευκαιρία να αποδράσουμε από κοινωνικούς περιορισμούς και να παίξουμε κάποιον ρόλο τον οποίο τον βιώνουμε είτε ως επιθυμία είτε ως περιέργεια για το πως θα ήταν να είμαστε πειρατής, μάγος, ή χανούμισσα ή οτιδήποτε άλλο. Η μεταμφίεση λοιπόν κατά τη διάρκεια της αποκριάς έχει περισσότερες από μία σημασίες και πέρα από το προφανές δηλώνει και μιαν επιθυμία συνδιαλλαγής με τους άλλους, σε διαφορετικό επίπεδο ωστόσο από το συνηθισμένο. Οι μεταμφιέσεις επιπροσθέτως μας βοηθούν να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Οι συνιστώσες της ψυχικής ανάγκης για μεταμφίεση γεννούν ένα αίσθημα ελευθερίας, απελευθέρωσης από το άγχος της καθημερινότητας, μια αίσθηση ανανέωσης και μια χαρούμενη και συχνά πειρακτική διάθεση. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι όλοι άνθρωποι πρόθυμοι να μεταμφιεστούν, να μασκαρευτούν. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε κάποιον που έχει πει "αυτά τα πράγματα αυτά είναι για τα παιδιά" ή "δεν μπορώ να γελοιοποιηθώ έτσι", ή "τι θα πουν οι πελάτες/ συνεργάτες (ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία ανθρώπων) αν με δουν μασκαρεμένο;". Αυτό συμβαίνει διότι αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν ως την αλλαγή της ταυτότητάς τους, όπως αυτή προκαλείται εφήμερα με τη μεταμφίεση, ως απειλητική για το "εγώ" και την αυτοπεποίθησή τους. Και μόνο η σκέψη ότι δεν έχουν τον έλεγχο της κατάστασης ή ότι η δύναμη και η εξουσία τους απειλούνται από τη μεταμφίεση -σε ψυχολογικό επίπεδο- είναι αρκετή για να τους κάνει να εμφανιστούν με τη γνωστή τους περιβολή σε κάποιο πάρτι μεταμφιεσμένων. 
Οι απόκριες δίνουν τη δυνατότητα στον ενήλικο να επιτρέψει στο παιδί που υπάρχει μέσα του να εκφραστεί μέσα από την επιλογή μεταμφίεσης και τη μικρή επανάσταση που κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να φρενάρει τους μηχανισμούς άμυνας που από τη νεαρή ενήλικη ζωή χρησιμοποιεί ως τρόπο διαχείρισης του άγχους και να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο να βγάλει το παιδί που υπάρχει μέσα του, το οποίο κατά καιρούς υψώνει τη φωνή και θέλει να έρθει πάλι στην επιφάνεια, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Άλλωστε η μεταμφίεση είναι μια ανάπαυλα, μια παρένθεση στη ζωή του ανθρώπου, κι έπειτα ξαναγυρίζει στην τάξη και στη νηφαλιότητα. 
Η μεταμφίεση – όπως και η αμφίεση γενικά - συνδέονται με το χαρακτήρα και την ανθρώπινη ψυχολογία. Όταν κανείς μεταμφιέζεται ανταλλάσσει το αληθινό του πρόσωπο με ένα ψεύτικο, και τότε έχει το συναίσθημα, την εντύπωση πως αποδεσμεύτηκε, πως απέβαλε ένα μέρος του εαυτού του, εκείνο που έχουν συνηθίσει να βλέπουν οι γύρω του. Το αν θα μεταμφιεστεί κανείς ή όχι και το τι θα επιλέξει να «ντυθεί» σχετίζεται άμεσα τόσο με την προσωπικότητα όσο και με άλλους ψυχολογικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα, με τη διάθεση, τα προσωπικά βιώματα κτλ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί και η αμφίεσή μας. Δεν είναι τυχαίο ή ασήμαντο το γεγονός ότι ο τρόπος που ντυνόμαστε, αποτελεί μέρος του εαυτού μας δηλώνει την ιδιότητα και την κοινωνική μας θέση, τη διάθεσή μας, το επάγγελμα, την κοινωνική θέση, την παιδεία ακόμη και το χαρακτήρα μας.

Διαταραχές λόγου

Οι διαταραχές λόγου είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη λογοπεδική επιστήμη. Παρακάτω θα παραθέσουμε κάποιες βασικές αρχές, δίνοντας την δυνατότητα σε γονείς και άτομα τα οποία έχουν άμεση σχέση με παιδιά, για να μπορέσουν να εντοπίσουν τυχόν λανθάνουσες ή παρεκλίνουσες καταστάσεις.
Συνήθως, μετά την ηλικία του ενός έτους αρχίζει η εξέλιξη του λόγου. Το περιβάλλον του παιδιού, θα πρέπει, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να βρίσκεται δίπλα στο παιδί.
Η καλή λεκτική επικοινωνία με τους άλλους, είναι απαραίτητη για την ομαλή συναισθηματική και κοινωνική εξέλιξη του παιδιού. Επίσης, πολλά ψυχολογικά προβλήματα, εκδηλώνονται με δυσκολίες στην ομιλία και στο λόγο.

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς:
• Λανθασμένη προφορά φωνήματος.
• Ανεπαρκής προφορά φωνήματος.
• Διαταραχές στο ρυθμό και στην αναπνοή.
Αν το παιδί δυσκολεύεται να αρχίσει μια φράση ή επαναλαμβάνει συλλαβές ή λέξεις.
• Άρνηση ομιλίας.
• Μη ανταπόκριση σε ερεθίσματα ήχου.
• Η φωνή του παιδιού είναι μονότονη, πολύ δυνατή ή πολύ σιγανή και αν η χροιά της δεν είναι ανάλογη με την ηλικία και στην εφηβεία αν δεν είναι ανάλογη με το φύλο του.
• Αν το παιδί μιλάει με τη μύτη.
• Παλινδρόμηση λόγου, αν ξαφνικά και απότομα σταματήσει να μιλάει ή η ομιλία και ο λόγος του αντί να βελτιώνονται, χειροτερεύουν.
• Αν το παιδί, έχοντας μια αντικειμενικά μικρή δυσκολία ενοχλείται πολύ και το συζητά επίμονα με τους γονείς του.
Ανάλογα με την ηλικία του, θα πρέπει να ανησυχήσετε όταν το παιδί:
• 18 μηνών λέει μόνο φωνήεντα και καθόλου σύμφωνα. Χρησιμοποιεί 2- 3 λέξεις δυσκατάληπτες ή λέει 2- 3 λέξεις αλλά δεν τις χρησιμοποιεί πάντα για να δηλώσει το ίδιο πράγμα, π.χ. βλέποντας τη μαμά λέει «μαμά», αλλά το λέει και όταν βλέπει τον μπαμπά, τον αδερφό κ.τ.λ.
• 2 χρονών όταν το λεξιλόγιο του, εκτός από το «μαμά», αποτελείται από λίγες και δυσκατάληπτες λέξεις και δεν παραθέτει δύο λέξεις, σχηματίζοντας προτάσεις του τύπου «μαμά πα» δηλαδή «η μαμά πάει έφυγε».
• 3 χρονών όταν η ομιλία του εξακολουθεί να είναι δυσκατάληπτη, το λεξιλόγιο του περιορισμένο σε ουσιαστικά και λίγα ή καθόλου ρήματα, δεν χρησιμοποιεί άρθρα, επίθετα, επιρρήματα, προθέσεις, δεν έχει την έννοια του πληθυντικού και δεν σχηματίζει απλές προτάσεις π.χ. «η Αννα πίνει γάλα».
• 4 χρονών όταν οι προτάσεις του είναι μικρές και όχι .σωστά οργανωμένες, π.χ. λέει «όχι φάω» αντί να λέει «δεν θέλω να φάω», ή λέει «θέλω να πάω τι κούνιε» αντί να λέει «θέλω να πάω στις κούνιες».
Η ομιλία του δεν είναι πάντα κατανοητή π.χ. αφαιρεί συλλαβές από πολυσύλλαβες λέξεις, δεν λέει απλά συμπλέγματα συμφώνων όπως «κλαίω», «πλένω».
Δεν μπορεί να διηγηθεί απλά και πρόσφατα γεγονότα.
• 5 χρονών όταν το λεξιλόγιο του είναι περιορισμένο, και οι προτάσεις του μικρές και φτωχές σε περιεχόμενο. Σ' αυτή την ηλικία το παιδί πρέπει να χρησιμοποιεί προτάσεις με 10- 11 λέξεις. Όταν δεν μπορεί άνετα να διηγηθεί ένα γεγονός και στην ομιλία του κάνει πολλά σφάλματα.
Οι γονείς, μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους με τις συμβουλές και τις υποδείξεις του ειδικού λογοπεδικού.
Η ανειδίκευτη προσπάθεια να διορθώσουμε τη διαταραγμένη ομιλία, χωρίς τη συμβολή του ειδικού, έχει αντίθετα αποτελέσματα.
Οι διαταραχές λόγου, πρέπει κατά κανόνα να διορθώνονται μέχρι τον έκτο χρόνο. Το παιδί, μπαίνοντας στο σχολείο, πρέπει να μιλάει σωστά έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα.
Πολλά παιδιά, αντιμετωπίζουν από την πρώτη μέρα του σχολείου δυσκολίες στη μάθηση της γραφής και της ανάγνωσης.
Η συνεργασία των γονέων με το λογοπεδικό σε όλες τις περιπτώσεις των διαταραχών λόγου θα βάλει την όλη προσπάθεια πάνω σε επιστημονικές βάσεις.

Διώξε τα ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ από το σώμα! Αυτά είναι τα 14 τρόφιμα που καθαρίζουν το ΣΥΚΩΤΙ!!! -

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στο να καθαρίσει το συκώτι φυσικά, τονώνοντας τη φυσική ικανότητά του να καθαρίζει τοξικά απόβλητα από το σώμα...
Η σύγχρονη ζωή, οδηγεί ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων να καταπονούν το συκώτι τους. Όταν παρατρώμε ή τρώμε επεξεργασμένα ή τηγανητά τρόφιμα και κάθε φορά που είμαστε εκτεθειμένοι σε περιβαλλοντικούς ρύπους ή στρες, το συκώτι βλάπτεται και υπερφορτώνεται και τότε δεν μπορεί να επεξεργαστεί τις τοξίνες και το λίπος με αποτελεσματικό τρόπο.
Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στο να καθαρίσει το συκώτι φυσικά, τονώνοντας τη φυσική ικανότητά του να καθαρίζει τοξικά απόβλητα από το σώμα.
Η παρακάτω λίστα επικεντρώνεται κυρίως σε τρόφιμα που μπορεί να βοηθήσουν στο να καθαρίσει το συκώτι. Εκτός από τη λήψη συμπληρωμάτων και τον καθαρισμό του ήπατος και της χοληδόχου κύστης, το να τρώτε τα παρακάτω τρόφιμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε το συκώτι σας υγιές.
Σκόρδο
Μόλις μια μικρή ποσότητα αυτού του πικάντικου λευκού βολβού, έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τα ηπατικά ένζυμα που βοηθούν το σώμα να «ξεπλύνει» τις τοξίνες. Το σκόρδο έχει επίσης μεγάλες ποσότητες αλισίνης και σεληνίου, δύο φυσικών ενώσεων που βοηθούν στον καθαρισμό του ήπατος.
Γκρέιπφρουτ
Πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, το γκρέιπφρουτ αυξάνει τις φυσικές διεργασίες καθαρισμού του ήπατος. Ένα μικρό ποτήρι φρέσκου χυμού γκρέιπφρουτ, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της παραγωγής των ενζύμων αποτοξίνωσης του ήπατος που βοηθούν στην απομάκρυνση καρκινογόνων ουσιών και άλλων τοξινών.
Παντζάρια και καρότα
Και τα δύο είναι εξαιρετικά πλούσια σε φλαβονοειδή και βήτα καροτίνη και βοηθούν στην τόνωση και τη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του ήπατος. Οι τροφές θα πρέπει πάντα να μαγειρεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και να είναι ελαφρά μαγειρεμένες.
Πράσινο τσάι
Αυτό το ποτό που «αγαπάει» το συκώτι, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που είναι γνωστά ως κατεχίνες, ενώσεις που βοηθούν τη λειτουργία του ήπατος. Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο εύγευστο, αλλά κι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιωθεί η συνολική διατροφή σας.
Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά
Ένας από τους πιο ισχυρούς συμμάχους μας για τον καθαρισμό του 


ήπατος, είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, είτε καταναλώνονται ωμά, είτε μαγειρεμένα, είτε ακόμη σε χυμό. Η εξαιρετικά υψηλή τους περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, τα κάνει να απορροφούν τις περιβαλλοντικές τοξίνες από το αίμα. Με τη διακριτή ικανότητά τους να εξουδετερώνουν τα βαρέα μέταλλα, τα χημικά και τα φυτοφάρμακα, τα τρόφιμα αυτά αποτελούν έναν ισχυρό προστατευτικό μηχανισμό για το συκώτι.

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως η ρόκα, τα άγρια χόρτα, το σπανάκι, το μαρούλι κ.ά. στη διατροφή σας. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της ροής της χολής, της ουσίας που απομακρύνει τα απόβλητα από τα όργανα και το αίμα.
Αβοκάντο
Αυτή η θρεπτική υπερτροφή, βοηθά τον οργανισμό να παράγει γλουταθειόνη, μια ένωση που είναι απαραίτητη για το συκώτι. Η κύρια αποστολή της γλουταθειόνης είναι η διάσπαση και η απομάκρυνση από το σώμα όλων των δυνάμει επικίνδυνων τοξινών που εισβάλουν στο σώμα. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που καθαρίζει τις λιπαρές τροφές από τις καταστρεπτικές ελεύθερες ρίζες στη γαστρεντερική οδό και προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες που αυτές μπορεί να προκαλέσουν.
Μήλα
Πλούσια σε πηκτίνη, τα μήλα έχουν εκείνα τα χημικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να καθαρίσει και να απελευθερώσει τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα. Αυτό, με τη σειρά του, καθιστά ευκολότερο για το συκώτι να χειριστεί το τοξικό φορτίο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού.
Ελαιόλαδο
Τα ψυχρής πίεσης οργανικά έλαια όπως το ελαιόλαδο, το έλαιο κάνναβης και λιναριού, είναι ωφέλιμα για το συκώτι, όταν καταναλώνονται με μέτρο. Βοηθούν το σώμα παρέχοντας μια βάση λιπιδίων που μπορεί να απορροφήσει τις βλαβερές τοξίνες στο σώμα. Με τον τρόπο αυτό, λαμβάνει ένα μέρος της δύσκολης δουλειάς που έχει το ήπαρ από την άποψη της τοξικής υπερφόρτωσης.
Δημητριακά ολικής αλέσεως
Σιτηρά, όπως το καστανό ρύζι, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που αποτελούνται από θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι βελτιώνουν το μεταβολισμό του λίπους, τη λειτουργία του ήπατος και την αποσυμφόρηση του ήπατος. Προσπαθήστε να μην τρώτε τροφές με άσπρο αλεύρι και προτιμήστε πάντα τα προϊόντα ολικής άλεσης.
Σταυρανθή λαχανικά
Τρώγοντας μπρόκολο και κουνουπίδι, θα αυξήσετε το ποσό της γλυκοζινόλης στον οργανισμό σας, αυξάνοντας την παραγωγή ενζύμων στο ήπαρ. Αυτά τα φυσικά ένζυμα βοηθούν στην απομάκρυνση των καρκινογόνων ουσιών και άλλων τοξινών από το σώμα μας, γεγονός που μπορεί να μειώσει σημαντικά τους κινδύνους που συνδέονται με τον καρκίνο.
Λεμόνι και λάιμ
Αυτά τα εσπεριδοειδή περιέχουν πολύ υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία βοηθά τον οργανισμό στη σύνθεση των τοξικών υλικών σε ουσίες που μπορούν να απορροφηθούν από το νερό. Πίνοντας φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ το πρωί, βοηθάτε στην τόνωση του ήπατος.
Καρύδια
Έχοντας υψηλές ποσότητες του αμινοξέος αργινίνη, τα καρύδια βοηθούν το ήπαρ στην αποτοξίνωση της αμμωνίας. Τα καρύδια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε γλουταθειόνη και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία υποστηρίζουν τις δράσεις καθαρισμού του ήπατος. Βεβαιωθείτε ότι μασάτε τα καρύδια καλά πριν τα καταπιείτε.
Λάχανο
Όπως και το μπρόκολο και το κουνουπίδι, το λάχανο βοηθά στην τόνωση της ενεργοποίησης δύο σημαντικών ηπατικών ενζύμων που βοηθούν στην αποτοξίνωση των τοξινών.
Κουρκούμη
Είναι το αγαπημένο μπαχαρικό του ήπατος. Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη στις φακές σας ή σε ένα πιάτο λαχανικών για να βοηθήσετε τη λειτουργία του ήπατος και την απομάκρυνση καρκινογόνων ουσιών. - See more at: http://www.aniwthoi.net/2014/03/14.html#sthash.jml4Jdvh.dpu
f

ΕΡΕΥΝΑ: Οι 5 σοβαρότατοι κίνδυνοι που ενέχει η αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων

Καθώς το καλοκαίρι θα πλησιάζει, ολοένα και περισσότερες γυναίκες (και άντρες) αναμένεται να «ξεφορτωθούν» το τρίχωμα των γεννητικών οργάνων τους, χωρίς όμως να λαμβάνουν υπόψη τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της πρακτικής. 
Ο ανελέητος πόλεμος του δυτικού κόσμου ενάντια στο τριχωτό του σώματος συνεχίζεται, με την αφαίρεση του τριχώματος (ολοκληρωτικής ή μερικής) των γεννητικών οργάνων να κερδίζει σε δημοφιλία και στα δύο φύλα ανεξαρτήτως ηλικίας: σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Σeξουαλικής Υγιεινής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, όσο πιο νέα η γυναίκα τόσο πιθανότερο είναι να προχωρήσει σε αποτρίχωση των απόκρυφων σημείων της.
Εν τω μεταξύ, θορυβημένες οι αρμόδιες σε ζητήματα υγείας υπηρεσίες 


των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει σχετική διαφημιστική εκστρατεία με σκοπό τη γνωστοποίηση των αρνητικών συνεπειών της δημοφιλούς κοσμητικής επέμβασης.

Αυτοί είναι λοιπόν οι πέντε σοβαροί κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία μας ως συνέπεια της αποτρίχωσης του εφηβαίου ή της ανδρικής βουβωνικής χώρας:
-Εξάπλωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων μολύνσεων: νέοι ιοί έχουν ανακαλυφθεί, όπως ο MVC, οι οποίοι μεταδίδονται μέσω του ξυραφιού, ειδικά όταν αυτό έχει προηγουμένως χρησιμοποιηθεί σε άλλα σημεία του σώματος. Επίσης, η απάλυνση της επιδερμίδας σε εκείνη την περιοχή μετά το ξύρισμα, απόρροια της υγρασίας και του ερεθισμού που προκαλεί το ξυράφι, αποτελεί πρώτης τάξεως συνθήκη για τη δημιουργία «θερμοκηπίου» ευδοκίμησης βακτηρίων, όπως ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος και ο έρπης.
-Τραυματισμοί: ερευνητές στον τομέα της ουρολογίας αναφέρουν ότι, στο διάστημα 2002-2010, οι τραυματισμοί κατά την αποτρίχωση έχουν αυξηθεί πέντε φορές πάνω. Τα είδη τραυματισμού κυμαίνονται από εξωτερικές αμυχές, σχισίματα, κοψίματα, εσωτερικά και εξωτερικά, μέχρι και σοβαρούς ακρωτηριασμούς (αθέλητες περιτομές και κλειτοριδεκτομές).
-Κόστος: αν συνυπολογίσετε τα έξοδα περιποίησης του τριχωτού των γεννητικών οργάνων σας, θα ανακαλύψετε πως δεν πρόκειται για καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά, καθώς η δημοφιλία της αποτρίχωσης και των λοιπών μεθόδων καλλωπισμού έχει οδηγήσει σε υπερτίμηση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
-Πολιτισμικός αντίκτυπος: τι μήνυμα περνάει η μαζική βιομηχανία διαμόρφωσης προτύπων με το να προάγει την εικόνα ενός αποτριχωμένου εφηβαίου; Δεν παραπέμπει ευθέως στην αισθητική της βιομηχανίας του π0ρνό, στη χειραγώγηση του γυναικείου σώματος; Γνωρίζετε ότι στις ΗΠΑ ακόμη και οκτάχρονα κορίτσια επιδίδονται μόνα τους (με πολλούς κινδύνους) ή προσφεύγοντας στα κέντρα αισθητικής σε αποτριχωτικές μεθόδους;
-Εξελικτικός αντίκτυπος: γνωρίζετε ότι αφαιρώντας το τριχωτό των γεννητικών οργάνων σας χάνετε δίχως να το γνωρίζετε ένα σημαντικό δαρβινικό πλεονέκτημα; Ότι οι τρίχες λειτουργούν ως παγιδευτές ορμονών (φερομόνων και άλλων) που σας βοηθούν να «κρεβατωθείτε»; Όπως επίσης ότι συγκρατούν τη βρομιά και άλλους επικίνδυνους μικροοργανισμούς μακριά από σημεία ευκόλως μολύνσιμα;
diaforetiko.gr - See more at: http://www.aniwthoi.net/2014/01/5_20.html#sthash.VkjdzgLd.WM4bJHky.dpu
f