Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

θα 'θελα ξανά να με θες θα 'θελα αέρας να γίνεις να περνάω τις νύχτες που καις το πουκάμισο μου ν' ανοίγεις...μου έχεις τάξει μια εκδρομή
μα είναι για μας η κάθε μέρα βροχή
με 'χει κουράσει αυτή η διαδρομή
ένα τοπίο όλο όχι και μη
κι είναι η πόρτα κλειστή
όμως για μένα ήσουν πάντα μια πληγή ανοιχτή
μα που ξέρεις μπορεί
να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί
θα 'θελα ξανά να με θες
θα 'θελα αέρας να γίνεις
να περνάω τις νύχτες που καις
το πουκάμισο μου ν' ανοίγεις
δεν είναι η αγάπη σαν εκδρομή
είναι μια μάχη που 'χει και νικητή
μα τι απ'τα δύο πονάει πιο πολύ
η μοναξιά πονάει ή η επαφή
μα που ξέρεις μπορεί
να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί
κι είν' η πόρτα κλειστή
όμως για μένα ήσουν πάντα μια πληγή ανοιχτή
θα 'θελα ξανά να με θες 
θα 'θελα αέρας να γίνεις
να περνάω τις νύχτες που καις
το πουκάμισο μου ν' ανοίγεις
να 'μαι φάντασμα στη σιωπή
να 'σαι όλα αυτά που φοβάμαι
κι ύστερα με ένα φιλί
μεσ'τα χέρια σου να κοιμάμαι

Θα 'μαι μια ζωή ♥


Τι φανερωνει ο τροπος που σε αγκαλιαζει;

1546000_474186862691236_1612635986_n

Μια αγκαλιά λέει πολλά… Ο τρόπος με τον οποίο σας αγκαλιάζει ο αγαπημένος σας δηλώνει  το πως σας βλέπει αλλά και τι αισθάνεται για σας.  Έφθασε η στιγμή να μάθετε τι λέει η αγκαλιά του…
Έρχεται από πίσω σας και βάζει τα χέρια του γύρω από το στήθος σας.
Ένας άντρας που σας αγκαλιάζει  με αυτό τον  τρόπο είναι σίγουρα ερωτευμένος! «Σκεπάζοντας το σώμα σας , δείχνει ότι θέλει να σας προστατέψει». Επιπλέον, είναι γι’ αυτόν ένας τρόπος να επιδείξει τον ανδρισμό του, τη δύναμη αλλά και την κυριαρχία του. Σε περίπτωση που σας αγκαλιάζει μόνο από πίσω. Σημαίνει  ότι ψάχνει για βαθιά συναισθηματική σύνδεση αλλά επειδή πιστεύει πως εσείς δεν νιώθετε το ίδιο αποφεύγει την face to face αγκαλιά γιατί πολύ απλά έχει την εντύπωση  πως εσείς  δεν θα ανταποκριθείτε.
Σας χαϊδεύει μαλακά στη πλάτη καθώς σας κρατάει.
Αυτή η αγκαλιά είναι γεμάτη  τρυφερότητα. Υποδεικνύει  ότι ο καλός σας νοιάζεται βαθιά για σας. Με αυτό τον τρόπο φανερώνει απλά ότι θέλει να σας φροντίσει και να σας προστατέψει. Μην εκπλαγείτε βέβαια αν αυτό το απαλό άγγιγμα καταλήξει σε κάτι πιο «πονηρό». Είναι επίσης πιθανό να είναι αναστατωμένος και να θέλει απλά παρηγοριά. Το απαλό αυτό χτύπημα αποτελεί πολλές φορές μιαν ανακουφιστική πράξη που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ενστικτωδώς όταν δεν αισθάνονται καλά.
Χτυπάει το πάνω μέρος της πλάτης σας ενώ σας αγκαλιάζει.
Αυτή η αγκαλιά δεν είναι και ότι καλύτερο. Ας πάρουμε όμως  πρώτα το χειρότερο ενδεχόμενο. Δεν σας θέλει. Αυτός είναι ο τρόπος που οι άντρες αγκαλιάζουν συνήθως τους φίλους τους και είναι μια κυνική αγκαλιά που απέχει πολύ από τον ρομαντισμό. Όταν ένας άντρας συνηθίζει να σας αγκαλιάζει έτσι δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας. Το απαλό αυτό χτύπημα δεν υπόσχεται πολλά και φανερώνει την απουσία της φλόγας ανάμεσα σας. Πάρτε το ψύχραιμα ας μην βιαστούμε να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα. Αν το εν λόγω χτύπημα συμβαίνει μια φορά στις τόσο δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Αν για παράδειγμα σας χτυπάει ελαφρά πριν από ένα δύσκολο εγχείρημα, τότε να είστε σίγουρη ότι θέλει απλά να σας ενθαρρύνει. Τέλος, αν το κάνει ενώ είναι απασχολημένος με κάτι  μην το πάρετε προσωπικά.
Αγκαλιάζει το χαμηλότερο σημείο της πλάτης σας και σας τραβάει κοντά του.
Σ’ αυτή τη περίπτωση ένα είναι το μόνο σίγουρο. Νιώθει βαθιά έλξη για σας! Όσο πιο χαμηλά βάζει τα χέρια του τόσο πιο έντονα αισθάνεται. Μήπως αγγίζει με το κεφάλι του το δικό σας; Θέλει απλά να μοιραστεί τις σκέψεις του μαζί σας. Αν μάλιστα είστε σε νέα σχέση τότε ο καλός σας δεν σας βλέπει καθόλου επιπόλαια! Κάθε άλλο!

7 + 1 τρoποι να τον αναψεις!

1536442_479532505490005_1045521146_n

Ξέρεις καλά το παιχνίδι του έρωτα; Δεν μιλάμε για το φλερτ, τις ματιές, τα υπονοούμενα. Και αυτά χρειάζονται, βέβαια. Αλλά, άντε και τα ξέρεις αυτά, άντε και είσαι τέλεια στο να σε θέλει. Άντε και τον έχεις. Ωραία. Τι τον κάνεις; Ο έρωτας είναι τα πάντα, είναι τέχνη, είναι επιστήμη, είναι ισορροπία, είναι συναίσθημα, είναι και τεχνική, όμως! Ο άντρας έχει τα δικά του κουμπιά, όπως έχει και η γυναίκα. Μπορεί να είναι σχετικά πιο εύκολοι από τις γυναίκες, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο απαιτητικοί! Αν ξέρεις να κάνεις όμορφα πράγματα στον έρωτα, δεν θα σου φύγει ποτέ! Το ξέρουμε, αυτό είναι το λατρεμένο παιχνίδι των αντρών! Έλα να δούμε 9+1 πράγματα που πρέπει αν ξέρεις, για να τον ανάψεις και να μην ξέρει τι έπαθε, κι ερωτεύτηκε τρελά!
1 Πες ό,τι θες, πάντως μίλα του! Οι άντρες λατρεύουν τα παιχνίδια με τις λέξεις. Το σιωπηλό σεξ είναι όμορφο, αλλά θέλει εξάσκηση, και αυτοί δεν την έχουν. Δεν είναι ανάγκη να γίνεις πολύ τολμηρή, αν δεν μπορείς. Και πάντα πρόσεχε, βέβαια, να είσαι συντονισμένη με το είδος του ανθρώπου, αλλά και της στιγμής! Τίποτα χειρότερο από μια ξαφνική έκρηξη «βρώμικης» γλώσσας, όταν ο άντρας που είσαι μαζί του δεν το περιμένει, και δεν το αντέχει, κιόλας!
2 Και οι άντρες θέλουν χάδια. Και μάλιστα, ο καλύτερος τρόπος για να τον εισάγεις στα περιβόητα προκαταρκτικά, είναι να του τα χαρίσεις εσύ! Γιατί όχι; Θα το ευχαριστηθεί, θα χαλαρώσει και θα ανταποδώσει! Δεν είναι ωραίο; Χάδια παντού, σε όλο το σώμα, με μια δόση αυταρχισμού, θα τον τρελάνουν!…
3 Ξεκίνα τον έρωτα, πριν τον έρωτα! Δώσε την εντύπωση, με ένα κρυφό χάδι στο τραπέζι που είσαστε με φίλους, για παράδειγμα, ότι μετά θα γίνουν πολλά. Δείξε ότι θέλεις. Δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα, τους άντρες τους πιάνει μια γλυκιά αμηχανία απέναντι σε ένα τέτοιο προκλητικό παιχνίδι, τους παίρνει το μυαλό!
4 Όταν μείνετε μόνοι πρώτη φορά, μη βιαστείς και μην του αφήσεις απόλυτα την πρωτοβουλία. Κάνε τον λίγο πέρα (οι άντρες, το ξέρεις, έχουν την τάση να πέφτουν κατευθείαν στο…θέμα) και πάρε, ίσως, τον χρόνο σου για να γδυθείς μόνη σου! Δεν είναι ανάγκη να είσαι επαγγελματίας του στριπτήζ, βέβαια, φτάνει να δώσεις την εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις.
5 Τι είναι ο έρωτας; Τα φιλιά, τι άλλο! Φίλα τον πολύ, παντού (ναι, παντού) και, το απόλυτο, το τέλειο: δείξε του, πόντο – πόντο, πού να σε φιλήσει! Είναι ένα προκαταρκτικό που οι άντρες το κάνουν ευχάριστα, γιατί θυμίζει κυνήγι θησαυρού!
6 Κλείσε του τα μάτια και αιφνιδίασέ τον! Δεν υπάρχει – ίσως – πιο ερωτικό παιχνίδι, από το να μην ξέρεις τι θα σε βρει! Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες. Είναι ένα παιχνίδι που παίζει με την έκπληξη, τον κίνδυνο και την εμπιστοσύνη . Δεν χρειάζεται να κλείσεις τα μάτια του με…επαγγελματικό τρόπο. Φτάνει να του ζητήσεις να τα κρατήσει κλειστά, και να πάρεις την πρωτοβουλία.
7 Το θέμα δεν είναι να σε ποθεί ΠΡΙΝ να κάνετε έρωτα, αλλά μετά. Οι άντρες έχουν την τάση να γίνονται αδιάφοροι, κάπως, αμέσως μόλις περάσει η σωματική ένταση . Πώς γίνεσαι ποθητή μόλις έχει τελειώσει η πρώτη φάση; Δείξε το σώμα σου. Σήκω, πήγαινε στο μπάνιο, βάλε μια πετσέτα που θα σου πέσει, δώσε ένα γλυκό φιλί, αλλά όχι επίμονο, σαν μια υπόσχεση. Θα σε περιμένει να του έρθεις πάλι, πώς και τι!
Και! 7+1: όλα μα όλα αυτά, πρέπει να τα κάνεις χωρίς να δίνεις την εντύπωση του φτιαχτού, ή του επίτηδες, ή του έξω από σένα. Οπότε, αν δεν μπορείς να τα κάνεις, όλα, ή κάποια, καλύτερα άσε το σώμα σου και το μυαλό σου ελεύθερα. Καλύτερα λίγη αμηχανία και ένα γελάκι, που θα ανάψει την τρυφερότητα, παρά να δώσεις την εντύπωση ότι λειτουργείς σαν να κατάπιες το εγχειρίδιο της γκέισας!

6 πραγματα που πληγωνουν μια γυναικα!

1535601_481639045279351_1593985542_n

Μπορεί να γκρινιάζουμε συχνά πυκνά, μπορεί να είμαστε απαιτητικές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας τιμωρείς.Υπάρχουν κάποια πράγματα που οι άντρες μπορούν να πουν σε μία γυναίκα και να την πληγώσουν τόσο πολύ που δεν θα φανταζόντουσαν πριν το πουν!…
1.Είσαι πολύ δραματική
Τόσα χρόνια σε όλα τα περιοδικά, τις εκπομπές και όπου αλλού μπορεί να υπάρχει λόγος να συζητούν για την γυναίκα, έλεγαν ότι είναι ένα ευαίσθητο πλάσμα. Και μάντεψε!Τελικά επηρέασε και όλες εμάς!!Υποσυνείδητα όλες γνωρίζουμε αυτό το στερεότυπο αυτό όταν ξεκινάμε μία συζήτηση, δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζεις και εσύ κάθε λίγο και λιγάκι!Άλλωστε δεν φταίμε εμείς που είμαστε ευαίσθητες!
2.Αυτό δεν πάει και πολύ καλά
Και φυσικά αναφέρομαι στο κομμάτι της σεξουαλικής ζωής!!Αν πεις σε μία γυναίκα ότι το σεξ δεν πάει και πολύ καλά, το έχεις χάσει το παιχνίδι.Η γυναίκα εκείνη τη στιγμή, θα κάνει χίλιες σκέψεις με το μυαλό της όπως ότι θα την θεωρείς άσχετη, πως δεν είχε ξανά ποτέ σεξ κτλ.Φρόντισε σε τέτοιες ιδιαίτερες στιγμές να είσαι λίγο πιο προσεκτικός για να μπορέσει και η ίδια να βελτιωθεί αν όντως υπάρχει πρόβλημα!
3.Σαν να έχεις παχύνει τελευταία
Μπορεί να έχεις δίκιο.Μπορεί να έχουμε πάρει κάποια κιλάκια, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό όταν ένας φίλος το λέει αυτό και άλλο πράγμα να το λέει ο σύντροφός σου!!Άκου για να μαθαίνεις.Το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βάλαμε κιλάκια και είμαστε ήδη σε διαδικασία να τα χάσουμε,δεν χρειάζεται να το πεις και εσύ!Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτό είναι να χάσεις, δεν θα βγαίνουμε πλέον για φαγητό γιατί θα έχουμε το φόβο τι θα πεις, δεν θα έχουμε τόση διάθεση για σεξ..
4.Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σαν τον Γιώργο με την Μαιρούλα;
Αν θες να γίνω πιο περιπετειώδης , πιο διασκεδαστική, πες το μου απευθείας, δεν χρειάζεται να με συγκρίνεις με τον φίλο σου τον Γιώργο με την αντιπαθητική την Μαιρούλα!Υποσυνείδητα κάνοντας αυτή την σύγκριση , προκαλείς ένα είδος ζήλιας απέναντι στη γυναίκα του άλλου ζευγαριού που με συγκρίνεις και επιπλέον μου λες ουσιαστικά πως κάτι δεν πάει καλά στην σχέση μας.Δεν επικεντρώνεσαι πως μπορεί να βελτιωθεί η σχέση μας αλλά στο γεγονός ότι αυτοί είναι καλύτερα από εμάς.
5.Θέλω περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου
Οκ, είναι δικαίωμα του καθενός να έχει προσωπικό χώρο και χρόνο αλλά στο λέω από τώρα, αυτό είναι κάτι που μας “πονάει” πολύ αν και πρέπει να προσπαθήσουμε να το συνηθίσουμε.Μετά από αυτή σου την δήλωση, που είναι λογική εν μέρει, πλέον θα διστάζουμε να στείλουμε έστω και ένα μήνυμα σκεφτόμενες μήπως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και μήπως αυτή τη στιγμή θέλεις να μείνεις μόνος.Δεν φταις εσύ, είπαμε είμαστε λίγο πιο ευαίσθητες!
6.Έχεις θέματα με τον εαυτό σου
Έχω θέματα με τον εαυτό μου;;Εγώ;Αν ένας άντρας πει κάτι τέτοιο στη μέση ενός καβγά νιώθουμε σαν να μας βλέπει κατεστραμμένους ανθρώπους.Κάνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο.Μετά μας πιάνουν τα ψυχολογικά μας και σκεφτόμαστε, “Τι είδους προβλήματα έχω;Πως μπορώ να τα λύσω;”.Και φυσικά κανένας άντρας αν τον ρωτήσεις να σου εξηγήσει τι είναι αυτό που πραγματικά εννοούσε όταν το είπε,δεν θα απαντήσει.Το λένε απλά για να σε κάνουν να νιώσεις ανασφαλής και να αμφιβάλλεις με τον εαυτό σου!

Ενα εκπληκτικο βιντεο για την καταθλιψη που ολοι πρεπει να δειτε


τελική

Το βίντεο είναι μια δυνατή δουλειά Ολλανδών επιστημόνων και δείχνει πως η κατάθλιψη κυριαρχεί και επιβάλλεται στις ζωές όλων μας. Έχει υπέροχη μουσική και αν και καταπιάνεται με την κατάθλιψη είναι πέρα για πέρα αισιόδοξο.
Όλα ξεκινάνε όταν ο χαρούμενος πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο οποίος παρεμπιπτόντως παίζει κορνέτο, αποφασίζει να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα που είναι ερωτευμένος. Ο νεαρός νιώθει να πετάει, η ζωή του είναι υπέροχη και ανάλαφρη. Της αγοράζει δαχτυλίδι και όταν πηγαίνει σπίτι της, την βρίσκει με άλλον άνδρα.
Από εκεί και μετά αρχίζει η κάτω βόλτα. Κλείνεται στο σπίτι του και δίπλα του εμφανίζεται ένα μικρό μαύρο πλασματάκι που δεν ξεκολλάει από την πλάτη του. Είναι η κατάθλιψη. Όσο ο πρωταγωνιστής δεν το πολεμάει αυτό το μαύρο πλασματάκι, τόσο εκείνο μεγαλώνει και μεγαλώνει και όλο μεγαλώνει.
Ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να πιάσει δουλειά. Το μαύρο πλασματάκι δεν τον εμποδίζει, αλλά βρίσκεται συνέχεια κολλημένο πάνω του και κάθε μέρα που περνάει όλο και μεγαλώνει. Ώσπου γίνεται τεράστιο. Κάποια στιγμή όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να δράσει…
Δείτε το βίντεο…

Ποιοι ειναι οι μεγαλυτεροι εγωιστες του ζωδιακου;

εγωισμός

ΚΡΙΟΣ
Παρότι ο Κριός θεωρείται ο γνήσιος εκπρόσωπος του «εγώ», τον εγωισμό του, όμως, συνήθως δεν τον εκφράζει με τρόπο τέτοιο ώστε να θέλει σκόπιμα να πληγώσει τον ή τη σύντροφο. Μπορεί να δημιουργεί πολλά απρόοπτα μέσα στη σχέση, είναι όμως προβλέψιμος και σου αφήνει πολλά περιθώρια για να γνωρίζεις ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα. Δεν έχει πρόβλημα να διεκδικήσει, ακόμα και να παρακαλέσει, εάν πρέπει να το κάνει, προκειμένου να κρατήσει κοντά του το αντικείμενο του πόθου του. Θα πει ξεκάθαρα αυτά που θέλει, θα εκφράσει όλα όσα αισθάνεται, αφού ο φόβος της έκθεσης είναι κάτι που δεν τον αφορά. Το μόνο είναι ότι φεύγει. Και αυτό μπορεί να το κάνει εύκολα και απροειδοποίητα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς να έχει υπολογίσει τις συνέπειες για τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί ο/η σύντροφος. Χωρίς όμως αυτό να συνοδεύεται από αισθήματα εκδίκησης. Φεύγει, όπως ένα παιδί, απλά για να αναζητήσει αλλού καλύτερα.
ΤΑΥΡΟΣ
Από τους πιο αντιπροσωπευτικούς εγωιστές, ο Ταύρος, μπορεί να μη σηκώσει πρώτος το όπλο για να σημάνει τη λήξη, όμως, είναι αυτός που, από την αρχή ακόμα της σχέσης, θα μπει στην καλύτερη θέση, για να επιβάλλει την ισχύ και την κυριαρχία του. Πρώτος εκείνος θα απαξιώσει, πρώτος θα πάρει απόσταση, και ο τελευταίος που θα σηκώσει το ακουστικό για να πάρει τηλέφωνο, στην περίπτωση που έχει δημιουργηθεί ρήγμα στη σχέση. Πολλοί εκπρόσωποι αυτού του ελκυστικού ζωδίου μπορούν να λειτουργήσουν και ιδιαίτερα σαδιστικά απέναντι στον/στη σύντροφο, προκειμένου να επιβεβαιώνουν το «εγώ» τους, και το πιο σημαντικό να τρέφουν το ναρκισσισμό τους. Ακόμα και αν βιώνει παράφορα συναισθήματα, δεν του είναι ιδιαίτερα δύσκολο -φαινομενικά τουλάχιστον- να αποχωρήσει για πάντα από τη σχέση, φτάνει μόνο να μη θυσιάσει τον εγωισμό του για τον έρωτα. Δύσκολη περίπτωση ο Ταύρος. Γι αυτό και συνήθως έλκουν άτομα που είναι έτοιμα να δώσουν τα πάντα.
ΔΙΔΥΜΟΙ…
Πάντα ετοιμοπόλεμος ο Δίδυμος, προκειμένου να διαφυλάξει το «εγώ» του. Στην πρώτη κρίση, είναι αυτός που θα σηκώσει πρώτος το όπλο, μέσα από τις μεγάλες δηλώσεις και την αψυχολόγητη συμπεριφορά του. Δε σου αφήνει περιθώρια διαλόγου, γιατί το πιο σημαντικό γι’ αυτόν είναι να φέρει αμέσως τα πράγματα εκεί που ήταν πριν, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένος να κάνει την παραμικρή κίνηση για να αποκατασταθεί η σχέση. Το παιχνίδι θέλει να είναι όλο στα χέρια του και δεν μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχουν ανάγκες και από την πλευρά του συντρόφου, για τις οποίες θα πρέπει να κάνει κάτι. Αγνοώντας τα ίδια του τα συναισθήματα, μπορεί ακόμα και να απαρνηθεί τη σχέση, προκειμένου να είναι εντάξει απέναντι στο κομμάτι εκείνο του εαυτού του που θέλει να λειτουργεί εγωιστικά. Εύκολα όμως μπορεί να παραδώσει το όπλο, και στην περίπτωση που του κάνεις τα χατίρια, όπως σ’ ένα κακομαθημένο παιδί.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η τεράστια υπομονή που διαθέτει, η αντοχή στις συναισθηματικές στερήσεις και κακουχίες, η μεγάλη συναισθηματική του ανασφάλεια, δεν του επιτρέπουν ούτε καν να διανοηθεί ότι θα μπορούσε πρώτος να πυροδοτήσει έναν χωρισμό. Θα πρέπει να έχει ξεπεράσει τα όριά του, για να φτάσει στο σημείο να γράψει με τα ίδια του τα χέρια το τέλος. Διαθέτει όμως ισχυρό «εγώ». Είναι αυτό το «εγώ» που τον κάνει συνεχώς να νιώθει ανεπαρκής, και, σε πολλές περιπτώσεις, να βιώνει αισθήματα υποτίμησης για τον εαυτό του. Το προσπαθεί πολύ όμως. Προσπαθεί συνεχώς να τροφοδοτεί συναισθηματικά τη σχέση, προκειμένου να αποφύγει το μοιραίο. Το μόνο ίσως για το οποίο δε θα μπορέσει να κάνει την παραμικρή υποχώρηση είναι η προδοσία. Σ’ αυτή την περίπτωση, μπορεί να γίνει πολύ σκληρός και ακόμα και να θυσιάσει το μεγάλο του έρωτα, φτάνει μόνο να διαφυλάξει το «εγώ» του, παρότι γνωρίζει ότι θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να το ξεπεράσει.
ΛΕΩΝ
Ο Λέων σίγουρα είναι αυτός που θα πάρει πρώτο το όπλο, την εντολή όμως θα την πάρει από την υπερηφάνεια του, αφού, σε καμία περίπτωση, δεν είναι διατεθειμένος να την θυσιάσει, ακόμα και στο βωμό του μεγάλου έρωτα. Και δε χρειάζεται να γίνει κάποια σημαντική ανατροπή για να το κάνει. Η μείωση του ενδιαφέροντος του συντρόφου είναι αρκετή, ώστε να πάρει την απόφαση να προβεί σε μεγάλες δηλώσεις για το τέλος της σχέσης. Δε θα μπει στη διαδικασία να παρακαλέσει ή να επινοήσει διάφορους χειρισμού, προκειμένου να κρατήσει τη σχέση και στην περίπτωση που αισθανθεί ότι χάνεται η μαγεία. Άμεσα, όμως, θα ανταποκριθεί στην όποια κινητοποίηση της/του συντρόφου για διορθωτική πράξη. Και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Φτάνει μόνο να μην είναι εκείνος που θα κάνει πρώτος την προσπάθεια, για καθαρά λόγους ηθικής τάξης.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Δε θα σηκώσει πρώτο το όπλο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και το πιο σίγουρο ακόμα, δε θα σηκώσει το τηλέφωνο, για να ζητήσει εξηγήσεις, να κατευνάσει τα πράγματα, να εκδηλώσει την αντίθεσή του, ακόμα και αν καίγεται από επιθυμία, και στην περίπτωση που το αντικείμενο του πόθου προκάλεσε την ανατροπή στη σχέση. Αυτός ο μετριοπαθής και χαμηλών τόνων Παρθένος αποδεικνύεται πολύ εγωιστής τελικά, και ειδικά όταν νιώσει αδικημένος και στη χειρότερη γι’ αυτόν περίπτωση, απαξιωμένος. Είναι σε θέση να καταπιεί το πάθος του και να διαγράψει από τη μνήμη του όλες τις δυνατές στιγμές, φτάνει μόνο να ξαναβρεί τις ισορροπίες του. Ένα και μόνο κάλεσμα είναι αρκετό, για να ξαναβρεθεί στην αγκαλιά του έρωτά του. Φτάνει μόνο να μην έχει βιώσει το ρόλο του εξαπατημένου. Σε αυτήν την περίπτωση, οποιαδήποτε προσπάθεια από την πλευρά της/του συντρόφου θα αποβεί μάταιη.
ΖΥΓΟΣ
Για τον Ζυγό, το όπλο βρίσκεται δίπλα του, και από την αρχή ακόμα της σχέσης αλλά θα αργήσει πολύ να το πάρει. Η τεράστια ανάγκη του για αποδοχή, η Ιώβεια υπομονή του μήπως και αλλάξει ο/η σύντροφος, αναστέλλουν την ανάγκη να πατήσει τη σκανδάλη του εγωισμού του και να πει το μεγάλο αντίο. Όταν όμως έρθει ο επόμενος, τότε με μεγάλη ευκολία θα κάνει τους απαραίτητους χειρισμούς, και μάλιστα σε χρόνο που δεν μπορεί και ο ίδιος να κατανοήσει. Και βέβαια, δε θα γυρίσει να κοιτάξει πίσω. Γι’ αυτό και η οποιαδήποτε προσπάθεια από την πλευρά του/της συντρόφου, κρίνεται μάταιη. Χωρίς ενοχές, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, εάν έπραξε σωστά, θα προχωρήσει στην απόφασή του και θα κλείσει ερμητικά τις περισσότερες φορές την πόρτα της επικοινωνίας.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το όπλο το κρατά στα χέρια του ο Σκορπιός, πριν ακόμα μπει στη σχέση. Δεν είναι τόσο ο εγωισμός, που θα τον ωθήσει να πατήσει τη σκανδάλη, αλλά ο φόβος της απώλειας του έρωτά του, γι’ αυτό και σε πολλές περιπτώσεις θέλει να τον σκοτώσει ο ίδιος, πριν το κάνει εκείνος γι’ αυτόν. Υποφέρει στην ιδέα του χωρισμού, από την άλλη όμως το μαζοχιστικό κομμάτι του εαυτού του έχει φροντίσει και γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Σαν τον δολοφόνο θα επιστρέφει πολλές φορές στον τόπο του εγκλήματος, και εάν τα συναισθήματα είναι ανυπόφορα, τότε θα επινοήσει τρόπους να ξεθάψει τη σχέση, βιώνοντάς την με το ίδιο πάθος, σαν να ξεκινάει από την αρχή. Δεν είναι εύκολο μ’ έναν Σκορπιό να αποφασίζεις για την εξέλιξη της σχέσης. Το παιχνίδι βρίσκεται στα δικά του χέρια, ακόμα και αν φαινομενικά φαίνεται το αντίθετο.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Αδιάφορο αφήνουν έναν Τοξότη οι όποιες εγωιστικές συμπεριφορές. Από την αρχή ακόμα της σχέσης, ξεκάθαρα έχει περάσει το μήνυμα ότι αυτό που θέλει είναι να περάσει καλά, παίρνοντας το περισσότερο, χωρίς όμως να μπει στη διαδικασία να μπει σε παιχνίδια διεκδίκησης, αφού κάποια πράγματα γι’ αυτόν είναι δεδομένα. Στην περίπτωση που το αντικείμενο του πόθου δεν αποδεχθεί τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του, όπως την ελευθερία μέσα από την αυτονομία και τον ανεξάρτητο τρόπο ζωής, τότε θα εκφράσει την αντίδρασή του, και πάλι, όμως, αυτό θα το κάνει με τρόπο τέτοιο, ώστε να μη διακυβεύσει τη σχέση. Δεν πρόκειται όμως να κάνει καμία προσπάθεια, προκειμένου να μπει σε ρόλους ασύμβατους με τα δικά του θέλω και πιστεύω. Εύκολα θα φύγει από τη σχέση, εάν αυτό του ζητηθεί, δύσκολα όμως θα επιστρέψει, ακόμα και στην περίπτωση που ο/η σύντροφος εκφράσει την επιθυμία επανασύνδεσης.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η υπομονή δεν είναι στοιχείο του χαρακτήρα ενός Αιγόκερου. Η επιμονή όμως, και μέχρι να φτάσουν τα πράγματα εκεί που θέλει, είναι η δεύτερή του φύση. Γι’ αυτό και δύσκολα θα σηκώσει το όπλο του εγωισμού του και στην περίπτωση που ο/η σύντροφος δεν ανταποκρίνεται με τον τρόπο που έχει ανάγκη. Παθητικά εμμένει πολλές φορές, ακόμα και σε καταστάσεις που γνωρίζει πως δεν τον οδηγούν πουθενά. Συνήθως, δεν είναι αυτός που πατάει τη σκανδάλη. Στην περίπτωση όμως που ο δυνατός κρότος ακουστεί από την απέναντι πλευρά, τότε ορθώνει ένα τεράστιο τείχος εγωισμού και κλείνει την οποιαδήποτε πρόσβαση. Μπορεί να περάσει από έντονα επώδυνες συναισθηματικές φάσεις, μπορεί οι μνήμες μέσα από τις δυνατές στιγμές να τον ακολουθούν παντού, έχει όμως έναν μοναδικό τρόπο να παγώνει την επιθυμία του, και σύντομα σχετικά να χαράζει έναν καινούργιο ερωτικό δρόμο.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο μέγας επαναστάτης, ο Υδροχόος, ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων εγωιστών του ζωδιακού. Παρότι, μέσα από τον τρόπο που εκφράζεται, συνεχώς βγαίνει η ανάγκη του για σταθερότητα μέσα στη σχέση, από την αρχή όμως ακόμα βρίσκεται σε ετοιμότητα, με το όπλο στη τσέπη, προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, μέσα από τη συμπεριφορά της συντρόφου. Και βέβαια, αυτό σημαίνει απαξίωση και αποστασιοποίηση, τα πιο δυνατά του όπλα. Πίσω από αυτές όμως τις συμπεριφορές, δεν κρύβονται παιχνίδια χειρισμού. Απλά, η ανάγκη για αναγνώριση και σεβασμό. Το χειρότερο για έναν Υδροχόο είναι να υποτιμηθεί η νοημοσύνη του, και πόσο μάλλον αυτό να το κάνει ο/η σύντροφος. Εκεί, μπορεί να εκδηλώσει πολύ σκληρή και ψυχρή συμπεριφορά, να ανατρέψει δεδομένα για τα οποία πιθανόν να χρειάστηκαν και χρόνια για να δημιουργηθούν. Επιστρέφει, όμως. Φτάνει μόνον το αντικείμενο του πόθου του να αναγνωρίσει το λάθος του.
ΙΧΘΥΣ
Τίποτα πιο επικίνδυνο στο ζωδιακό, από το ψαρίσιο «εγώ». Ο Ιχθύς έχει έναν μοναδικό τρόπο όχι απλά να τραυματίζει, αλλά να σκοτώνει με τον εγωισμό του. Ακόμα και σχέσεις χρόνων, ακόμα και με άτομα τα οποία έχει ήδη αναγνωρίσει ως άκρως αναγκαία στη ζωή του. Χειριστικός, όσο κανένα άλλο ζώδιο, σίγουρα θα σηκώσει πρώτος το όπλο για να προστατέψει το «εγώ» του. Αυτό το εγώ που σίγουρα κάποιος θα πρέπει να το πλήγωσε, για να φτάσει στο σημείο να γίνει σκληρός και να σκοτώσει τα ίδια του τα συναισθήματα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι ανοιχτός στη συγνώμη και δε θα διστάσει και ο ίδιος να το κάνει, αφού πρώτα κατευνάσει μέσα του η καταιγίδα. Δύσκολα όμως θα καταφέρει να ξαναφέρει τα πράγματα εκεί που ήταν πριν, αφού δύσκολα θα μπορέσει να πείσει τον/τη σύντροφο να τον εμπιστευτεί και πάλι.