Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Χωρίσαμε αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε σεξ. Είναι από αγάπη, έλξη ή απλά με έχει δεδομένη;

Χωρίσαμε αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε σεξ. Είναι από αγάπη, έλξη ή απλά με έχει δεδομένη;
Γεια σας Dr.,

Σας γράφω κι εγώ με την σειρά μου την δικιά μου ιστορία. Είμαι 21 χρονών και έχω χωρίσει εδώ και 3 μήνες μετά από δύο χρόνων σχέση και συγκεκριμένα την πρώτη μου σχέση. Ο λόγος που χωρίσαμε είναι επειδή αυτός πιεζόταν και θέλει πλέον να μείνει μόνος. Στην αρχή πανικοβλήθηκα και δεν είχα καταλάβει καν το λόγο. Όμως δεν είναι αυτό που με προβληματιζει αλλά το γεγονός ότι μετά τον χωρισμό είχαμε περισσότερη επικοινωνία στο τηλέφωνο μιλούσαμε περισσότερο.
Εγώ του έστελνα περισσότερο επειδή είχα την ελπίδα ότι θα τα ξαναβρίσκαμε αλλα αυτός μου το έκοψε πως θα τα ξαναβρισκαμε κι ότι αυτή η σχέση που έχουμε τώρα του αρέσει περισσότερο. Αν κάνω μέρες να τον αναζητήσω τοτε με παίρνει αυτός μου λέει ότι με πεθύμησε, ότι θυμάται αυτά που κάναμε μαζι (περισσότερο περί ερωτικά) και τέλος πάντων βρεθήκαμε μερικές φορές καταλήγοντας στο σεξ. Εγώ την επόμενη μερα είμαι χάλια, το μετανιώνω και κλαίω. Αυτό γίνεται σχεδόν κάθε δέκα μέρες. Είπαμε να μην ξανα βρεθούμε γιατί μας κανει χάλια και τους δυο αυτή η κατάσταση.
Δεν καταλαβαίνω όμως ενώ δείχνει ότι με αγαπά και με θέλει εντούτοις θέλει να μείνει μόνος του. Τον αγαπάω ακόμα και νιώθω ότι επειδή το ξέρει αυτό να με έχει δεδομένη και να μην έχει αισθανθεί ακόμα χωρισμό. εκτός αυτού μου μιλάει, με συμβουλεύει για διάφορα θέματα και με ρωτάει αν έχω βρει άλλον εγώ του λέω όχι και πως δεν μπορώ να κάνω κατι καινούργιο ότι απλά έκανα μερικές γνωριμίες. Δεν τον καταλαβαίνω νιώθω ότι ζηλεύει αλλά ταυτόχρονα αδιαφορεί κι αν μπει κάτι καινούργιο στην ζωή μου. Μετά την τελευταία φορά που βρεθήκαμε και καταλήξαμε πάλι στο σεξ και το μετανιώσαμε την ιδια ώρα, τότε μου είπε να μην ξαναβρεθούμε γιατί εγώ γινόμουν χάλια και ότι δεν μπορούμε να είμαστε ξανά μαζί και να συνεχίσω την ζωή μου. Τι πιστεύετε εσείς τι νιώθει για μένα; Υπάρχει ελπίδα ότι θα τα ξαναβρούμε; Πως μπορώ να ξεπεράσω την πρώτη μου σχέση;
ΥΓ.: Δεν νιώθω ιδιαίτερα πληγωμένη επειδή μου φέρθηκε εντάξει και ούτε με απάτησε ούτε μου είπε ψέματα ήταν ειλικρινής απέναντι μου. Απλά τον αγαπάω και δεν μπορώ να τον ξεπεράσω και νιώθω ότι και σε αυτόν το ίδιο συμβαίνει.

Αγαπητή φίλη,
Καταρχήν με σκότωσες που μου μίλησες στον πληθυντικό, γιατί ξαφνικά θυμήθηκα την ηλικία μου και κατάλαβα πόσο έχω μεγαλώσει. Αλλά το ξεπέρασα γρήγορα και αποφάσισα να αφοσιωθώ στο θέμα σου. Που μεταξύ μας τώρα δεν είναι και τόσο πολύπλοκο όσο πιστεύεις, αλλά το έχεις φτιάξει έτσι ωραία στο μυαλό σου για να έχεις ελπίδες. Λογικό, ποιος δεν το έχει κάνει αυτό στη ζωή του.
Λοιπόν να τα πάρουμε σε θετικά και αρνητικά τα πράγματα; Ας τα πάρουμε.
Θετικά - Ναι, πιστεύω ότι σε αγαπάει. Και μου φαίνεται λογικό. Μετά από δύο χρόνια σχέσης, όπου έχετε μοιραστεί πράγματα, είναι λογικό ο ένας να βρίσκεται μέσα στην καρδιά του άλλου. Να έχετε μάθει να κάνετε πράγματα μαζί. Και αυτά δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα, ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες. Ναι, αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης.
Αρνητικά - Το ότι σε αγαπάει δεν σημαίνει ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου. Σε αγαπάει σαν άνθρωπο. Σαν κοπέλα. Όχι τόσο όμως για να είναι μαζί σου τώρα. Και πιστεύω ότι το ξεκαθάρισε μια χαρά αυτό.
Τώρα τι γίνεται με το σεξ μετά τον χωρισμό; Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, από το «δεν είμαι σίγουρος για τον χωρισμό» έως το «αφού το έχουμε κάνει τόσες φορές γιατί να μην το κάνουμε και χωρίς δεσμεύσεις». Ο πρώην σου δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Ναι, καλά κατάλαβες, ανήκει στην δεύτερη. Ξέρει το σεξ μαζί σου, το σεξ είναι μια ανάγκη, άρα αν τα συνδυάσεις αυτά χωρίς δεσμεύσεις (τύπου τηλέφωνα κάθε μέρα, που είσαι, τι κάνεις, με ποιον, μην ξενοκοιτάς, μην ξενοκοιμάσαι) νιώθεις πως είσαι στον παράδεισο!
Γνωρίζει ότι εσύ είσαι κολλημένη και δεν θα πεις όχι, άρα όποτε θέλει (ή δεν θέλει κάποια άλλη) είναι καλή ευκαιρία. Και όχι, δεν πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση τον κάνει χάλια. Περισσότερο τον βολεύει.
Όσο για το αν θα τα ξαναβρείτε, μέντιουμ δεν είμαι, αλλά δύσκολο το βλέπω αυτή την περίοδο. Στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Το θέμα είναι αν εσύ θέλεις να φτάσεις στο μέλλον περιμένοντας. Πίστεψέ με δεν θέλεις.

Μετά από 1,5 χρόνο ο φίλος μου με αποφεύγει στο σεξ, λέει όμως ότι με θέλει. Τι να κάνω;

Μετά από 1,5 χρόνο ο φίλος μου με αποφεύγει στο σεξ, λέει όμως ότι με θέλει. Τι να κάνω;
Γεια σας,
Είμαι εδώ και ενάμιση χρόνο με κάποιον. Τον ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Αυτός όχι. Στην αρχή δεν ήθελε σχέση, απλά να περνάμε καλά. Δεν μου είχε πει ποτέ μια καλή κουβέντα, δεν με έκανε να νιώθω γυναίκα. Μόνο στο κρεβάτι. Δεν ήθελα να τον αφήσω. Όταν πήγα με άλλον και του το είπα ξαφνικά θυμήθηκε ότι θέλει σχέση, ότι η συμπεριφορά του ήταν μια άμυνα για να μην πληγωθεί.
Κάναμε σχέση και μου κοπανούσε συνέχεια ότι τον απάτησα. Ενώ είχαμε σχέση δεν ήθελε κανείς από τους δικούς του να ξέρει ότι είναι μαζί μου. Ήταν πάλι απόμακρος και νευρικός και ήθελε πάντα να με κάνει να αμφιβάλλω και να τον ζηλεύω. Εγώ δεν θεωρώ ότι τον απάτησα, εφόσον δεν ήθελε σχεση τότε. Ισχυρίζεται ότι εφόσον ήθελα σχέση εγώ, έπρεπε να ειμαι σωστή για να τον κερδίσω.
Σιγά σιγά άλλαξε, με παρουσίασε και στους δικούς του, όμως το πρόβλημα είναι αλλο τώρα. Δεν με πλησιάζει στο κρεβάτι. Άλλην δεν έχει, το ξέρω σίγουρα. Πάντα είναι κουρασμένος ή αποδίδει στην δική μου πίεση το γεγονός ότι δεν θέλει να κάνουμε σεξ. Κάθε φορά βρίσκει κάτι άλλο να μου πει για να μην κάνουμε σεξ. Πάντα πρέπει να κάνω εγώ την πρώτη κίνηση. Και πολλές φορές νευριάζει που ζητάω συνέχεια το σεξ. Αυτός ποτέ πλέον. Είμαι σίγουρη ότι όταν είναι μόνος στο σπίτι βλέπει τσόντες και βαράει μαλακία.
Πώς γίνεται ένας άντρας να μην έχει όρεξη; Λέει συνέχεια ότι με θέλει και ότι είμαι λάθος που σκέφτομαι ότι δεν με θέλει. Αλλά αφού δεν βλέπω το πάθος του. Με αγκαλιάζει, νιώθω ότι με αγαπά και ότι με νοιάζεται. Αλλά μέχρι εκεί. Σκέφτηκα πολλές φορές να χωρίσουμε, αλλά δεν θέλει. Τί να κάνω; Μου χρεώνει τα πάντα. Ότι η συμπεριφορά του είναι αποτέλεσμα της δικής μου πίεσης. Πώς γίνεται ένας άντρας να πιέζεται για να κάνει σεξ; Μου φαίνεται πολύ παράλογο.

Αγαπητή φίλη,

Καταρχήν, τι λεξιλόγιο είναι αυτό: «Όταν είναι μόνος στο σπίτι βλέπει τσόντες και βαράει μαλακία»; Τς τς τς... Μπορείς να το πεις «αυτοϊκανοποιείται» ή «τον παίζει». Και ποτέ δεν κατάλαβα το «βαράει»! Anyway, δεν είναι εκεί το θέμα μας.
Όντως και εμένα μου κάνει εντύπωση, αν θεωρήσουμε ότι οι περισσότεροι άνδρες στα ερωτικά θέματα σκεφτόμαστε με το κάτω κεφάλι. Ναι, σπάνια συναντάς τέτοιες περιπτώσεις. Είδος υπό εξαφάνιση. Και το πιο περίεργο είναι πως αν δεν σε πλησιάζει ερωτικά, τότε γιατί δεν θέλει να χωρίσετε; Μυστήρια πράγματα.
Το ένα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έχει άλλη. Και έχει εσένα για σχέση και την άλλη για σεξ. Αλλά όπως είπες «αποκλείεται». Αλήθεια,πώς είσαι τόσο σίγουρη;
Το άλλο είναι πως αντιμετωπίζει θεματάκια. Όπως στύσης να πω; Μήπως κάποια μέρα δεν απέδωσε και από τότε του έμεινε ο φόβος; Για να ξέρεις, αρκετοί αντιδρούν έτσι σε μια κακή βραδιά.
Το άλλο που περνάει από το μυαλό μου -και το πιο πιθανό κατά τη γνώμη μου- είναι ότι όντως σε αγαπάει, αλλά δεν τον ελκύεις πλέον.Σεξουαλικά δεν τον τρελαίνεις.
Άρα γιατί δεν χωρίζει; Ίσως να έχει μάθει στη σχέση. Ίσως όντως να σε αγαπάει τόσο που να μην θέλει να το διαλύσει. Τρελό θα μου πεις, αλλά το έχω δει αρκετές φορές, η συνήθεια της σχέσης να κερδίζει την έλλειψη ερωτισμού.
Ειλικρινά δεν μπορώ να σου πω τι τρέχει με τον φίλο σου και γιατί δεν σε πλησιάζει ερωτικά. Αλλά αυτό είναι μόνο το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι το τι θέλεις εσύ. Σίγουρα και τη σχέση και το ερωτικό κομμάτι, δεν διαφωνώ. Αλλά αν δεν υπάρχουν και τα δύο, τότε τι διαλέγεις; Αυτό πρέπει να σκεφτείς.
Πάντως, καλό θα είναι από την ώρα που τον αγαπάς να μην χωρίσεις αμέσως. Ίσως είναι μια φάση που θα περάσει. Εγώ είμαι οπαδός τωνερωτικών παιχνιδιών (light πράγματα, μην πάει το μυαλό σου στο κακό αμέσως) ανάμεσα σε ένα ζευγάρι - παιχνίδια που αναζωπυρώνουν το πάθος.
Σκέψου το. Κι αν πάλι δεν υπάρχει ανταπόκριση τότε σκέφτεσαι και τα άλλα.

Έχουμε απίστευτη χημεία στο σεξ, όμως δεν είναι καθόλου ρομαντικός μαζί μου. Τι να κάνω;

Έχουμε απίστευτη χημεία στο σεξ, όμως δεν είναι καθόλου ρομαντικός μαζί μου. Τι να κάνω;
Γεια σας,
Θα θελα να πω και εγώ την ιστορία μου μπας και βγάλω άκρη. Είμαι 32 χρονών και αυτός 45. Γνωριστήκαμε πριν 1,5 χρόνια διοτι εργαζόμαστε στην ίδια εταιρία. Άρχισε να με κυνηγάει και να κάνει διάφορα αλλά εγω δεν εδινα σημασία. Και οσο πιο άσχημα και σκληρά να του φερόμουν τόσο πιο πολυ μου κολλούσε. Έδειχνε να με ήθελε και δεν τον ένοιαζε τιποτα. Σιγα σιγα άρχισε να μου αρέσει γιατι ηταν πάντα τρυφερός μαζι μου και νοιαζόταν για μένα. Δεν ειχε ουτε κόμπλεξ ουτε εγωισμούς. Με ηθελε και το έδειχνε με καθε τροπο. Τελικά τα φτιάξαμε τον περασμένο Αύγουστο. Στην αρχή ολα ηταν τέλεια. Τον ειχα ερωτευτεί τρελα. Εκανε τα παντα για να ειναι μαζι μου και με έκανε πολυ ευτυχισμένη. Τρυφερός, δοτικός και τρελός για μενα. Το σεξ μαζι του πάντα ειναι τέλειο. Είναι το καλύτερο σεξ που εχω κάνει στη ζωη μου.
Τους τελευταίους 3 μήνες μου φαίνεται πως εχει απομακρυνθεί. Δεν εχει το πάθος και την συμπεριφορά που ειχε στην αρχή. Δεν μου μιλάει και δεν μου εκφράζεται οπως στην αρχη. Το μυαλο του ειναι συνέχεια στο σεξ. Λεει πόσο πολυ θέλει να κάνει σεξ μαζι μου αλλα δε μου λέει πια ενα γλυκό λογο αγάπης. Εγώ του γκρινιάζω συνέχεια γιατι δεν ειναι πια γλυκός και τρυφερός μαζι μου αλλά θελει μόνο σεξ απο μενα. Εχω τοσο ανάγκη για ενα γλυκό λόγο, μια γλυκιά πράξη η εστω ενα σημάδι αγάπης απο μέρος του. Καταλαβαίνω πως το σεξ ειναι πολυ σημαντικό σε μια σχέση και εμείς σε αυτο το κομμάτι εχουμε απίστευτη χημεία. Αλλά θα ηθελα και αλλα πράγματα.
Πως γίνεται να εχει το μυαλό του μόνο εκει; Τσακωνόμαστε συνέχεια γιατι του λέω πως ειναι αναίσθητος, τον χωρίζω αλλα αυτός πάλι εκει να μου λεει πως δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσει. Δεν ξερω πια τι να σκεφτώ.
Νιώθει κάτι για μένα ή θέλει απλά ενα καλό σεξ;

Αγαπητή φίλη,
Καταρχήν είναι δυνατόν να ρωτάς για έναν άνδρα «Πώς γίνεται να έχει το μυαλό του μόνο στο σεξ;»; Είναι δυνατόν; Δηλαδή 32 χρόνια εμπειρίας δεν σου έχουν μάθει τίποτα; Ναι, είναι δυνατόν. Και πλέον ανήκει στα όρια του φυσιολογικού. Ακόμα και αυτοί οι άνδρες που δεν το δείχνουν, εκεί το έχουν το μυαλό τους. Τουλάχιστον ο δικός σου είναι τίμιος.
Νομίζω ότι νιώθει πράγματα για σένα και δεν είναι μόνο το σεξ. Διαφορετικά θα είχατε χωρίσει. Ναι, μπορεί να μας αρέσει το σεξ, αλλά πάνω από όλα μας αρέσει να μην έχουμε μουρμούρα πάνω από το κεφάλι μας. Άρα όταν αυτά τα δύο συγκρουστούν, εύκολα αφήνουμε το σεξ με κάποια που δεν έχουμε αισθήματα, παρά να ακούμε γκρίνια. Άλλωστε σεξ υπάρχει (εκεί έξω)!
Και πάμε τώρα στο θέμα μας. Προφανώς αντιμετωπίζετε διαφορετικά και θέλετε διαφορετικά πράγματα από μια σχέση. Το πρόβλημα είναι το εξής: αν ήταν και είναι αυτό το στυλ του, μου φαίνεται πολύ δύσκολο να αλλάξει στα 45 του! Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι μετά από κάποια ηλικία δύσκολα αλλάζεις χούγια και συνήθειες.
Άρα εκεί θα πάρεις δραστικά μέτρα, αν θέλεις κάποια αλλαγή. Όπως το να χωρίσεις και να το εννοείς. Πρέπει να του δώσεις να καταλάβει πως τέρμα τα αστεία και πως έχεις και εσύ κάποιες ανάγκες. Ίσως αυτό τον ταρακουνήσει και δείξει και λίγο ρομαντισμό. Αλλά πρέπει να το κάνεις, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν σε γεμίζει αυτή η κατάσταση. Και ναι, το σεξ είναι σημαντικό σε μια σχέση, αλλά υπάρχουν και άλλα σημαντικά πράγματα που παίζουν μεγάλο ρόλο.
ΥΓ.: Και είναι σημαντικό υστερόγραφο. Από ότι κατάλαβα έχετε σχέση κανονικά. Δηλαδή δεν κάνετε μόνο σεξ, αλλά βγαίνετε για φαγητό, ποτό, το ξέρουν οι φίλοι σας κτλ κτλ. Αυτό που κάνουν όλα τα κανονικά ζευγάρια ε;
Γιατί αν δεν ισχύει αυτό, τότε αλλάζουν όλα τα παραπάνω και η απάντηση είναι απλή: είσαι καβάντζα και ναι τον ενδιαφέρει μόνο το σεξ!

Εγώ, αυτός, η πρώην του, ο πρώην μου και η ζήλια. Τι να κάνω;

Εγώ, αυτός, η πρώην του, ο πρώην μου και η ζήλια. Τι να κάνω;
Αγαπητέ μου Dr. Love
Διάβασα πολλές ιστορίες εδώ μέσα και αποφάσισα να σου στείλω και εγώ το δικό μου πρόβλημα μιας και είδα ο,τι οι συμβουλές σου είναι αντικειμενικές. Είμαι 20 και είμαι με ένα αγόρι 22 χρονών σχεδόν 1 χρόνο. Προφανώς θα πρέπει να σου αφηγηθώ μερικά γεγονότα για να βγάλεις συμπέρασμα.
Τον γνώρισα εντελώς τυχαία, πέρσι το καλοκαίρι είχε βγεί από σχέση δύο χρόνων αρκετούς μήνες πριν αλλά κρατούσε επαφές! Στην αρχή δεν το είχε δει και τόσο σοβαρά κανένας από τους δύο μας να σου πω την αλήθεια. Υπήρχαν λέξεις τύπου "Η πρώην μου μου έστειλε αυτό και έκανε το άλλο και το άλλο κτλ." (τους πρώτους 2 μήνες με 3)ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ γιατί μας ενοχλούσε συνεχώς, βλέπεις δεν περίμενε να προχωρήσει την ζωή του μετά απο αυτήν! Τον είχε πάντα στο χέρι της μέχρι που αυτός γνώρισε εμένα.
Αυτός ζήλευε πολύ τον δικό μου τον πρώην που ήταν και ο πρώτος μου... Εγώ του έλεγα ο,τι δεν υπάρχει λόγος να ζηλεύει μέχρι που έκανα την γκάφα και έδωσα ένα φιλί με αυτόν και το έμαθε... Μετά όμως ήρθε το καλύτερο, τα βρήκε με την πρώην του αυτός! Αλλά και πάλι δεν είχε έρθει το τέλος, ένιωθα πολύ άσχημα, ένιωθα ο,τι αυτός ήταν που έψαχνα να βρω τόσο καιρό και ο,τι έπρεπε να κάνω κάτι....
Για να μην σε κουράζω, όσο ήταν μαζί της για 2 μήνες δηλαδή είχαμε κάνει μια συμφωνία να βρισκόμαστε και να έχουμε άλλη μόνο επαφή, χωρίς αισθήματα κτλ... Έλα μου όμως που πιο πολύ χρόνο περνούσε με εμένα παρά με αυτή;! Ύστερα λοιπόν μέρα με την μέρα, μήνα με τον μήνα τα συναισθήματα μας άλλαζαν, νιώθαμε πιο δεμένοι, νιώθαμε τον απόλυτο έρωτα και την απίστευτη αυτή αγάπη που θα ένιωθε κάποιος μόνο με το άλλο του μισό, μου έλεγε ο,τι δεν έχει ξανανιώσει έτσι, αλλά με πολύ ζήλια, ζήλευε μέχρι και τους φίλους του....... Χώρισε και είμαστε ακόμα μαζί...
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ο,τι μου ΄χει κάνει πολλά που του τα έχω συνγχωρήσει όλα και έστω και μικρά αλλά και άλλα πολλά! Ήμασταν χώρια 1 βδομάδα σχεδόν τώρα και γνώρισα ένα αγόρι που μίλησα μία φορά στη ζωή μου στο internet και από την πολύ του ζήλια μου μίλησε με τον χειρότερο τρόπο και δεν μου απαντάει πια στα μηνύματα, και με έχει κάνει μπλοκ και στο facebook... Η αλήθεια είναι ο,τι είναι πολύ εγωιστής, δεν αναγνωρίζει τα δικά του λάθη και δεν μπαίνει στον κόπο να τα συγκρίνει για να καταλάβει ο,τι μου έχει κάνει χειρότερα... Ξέρω ο,τι με αγαπάει αλλά δεν ξέρω πως να το χειριστώ... Σίγουρα θα του περάσει γιατί μ'αγαπάει πολύ κι αυτός αλλά θέλω να κάνω κάτι να μου δείχνει ο,τι νοιάζεται όσο κι εγώ ακόμα και όταν νευριάζει! Και όχι να με κάνει να αμφιβάλλω ώρες ώρες...
Αα! Και είχε κάνει κάτι και με μια άλλη κοπέλα, το έμαθα και έκλαψε σε δημόσιο χώρο λέγοντας μου ο,τι αν με χάσει θα αυτοκτονήσει γιατί νιώθει κενό χωρίς εμένα. Αν μου πεις να προχωρήσω την ζωή μου, δεν μπορώ... ή έστω δεν θέλω, πρώτη φορά νιώθω έτσι, νιώθω κενό όσο δεν τον έχω αγκαλιά μου. Και ξέρω ο,τι κι αυτός στεναχωριέται αλλά πρέπει να κάνω κάτι ΑΝ είναι δυνατόν να βάζει τον εγωισμό του πιο κάτω από εμένα.. Αλλιώς χαιρετίσματα στο Βεζικουέρα που λέμε και στο χωριό μου....
Σε ευχαριστώ πολύ που με άκουσες και συγγνώμη αν σε μπέρδεψα σε μερικά σημεία, με πολύ εκτίμηση! Περιμένω απάντηση σου.

Αγαπητή φίλη,
Ναι, χαίρομαι που με βρίσκεις αντικειμενικό και που περιμένεις την απάντησή μου και όχι, μην ανησυχείς, δεν με μπέρδεψε η ιστορία σου. Το τι υπάρχει βέβαια στο κεφάλι σας είναι άλλο θέμα. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι και ο Αϊνστάιν (και μαζί του όλη η επιστήμη) θα σήκωνε τα χέρια ψηλά.
Ε, όχι δηλαδή. Απλά ήμουν λίγο υπερβολικός. Έτσι για να ταιριάζω με το γράμμα σου.
Λοιπόν έχω την αίσθηση ότι τα έχετε όλα λάθος στο κεφάλι σας - και επειδή μιλάω μαζί σου και όχι με τον φίλο σου, τα έχεις όλα λάθος στο κεφάλι σου. Ή απλώς τα έχεις όλα από την δικιά σου πλευρά.
Και γιατί στο λέω αυτό; Το διάβασα το γράμμα σου, το ξαναδιάβασα και το συμπέρασμα είναι ότι τις βλακείες που έχει κάνει αυτός, τις έχεις κάνει και εσύ. Ο εγωισμός που έχει αυτός, τον έχεις και εσύ. Ok, μάλλον δεν ζηλεύεις τόσο πολύ, αλλά αυτή η υπεβολική ζήλια δεν του βγαίνει και τυχαία. Ε; Πες μου, μεταξύ μας θα μείνει.

Και η ατάκα σου «δεν μπαίνει στον κόπο να τα συγκρίνει για να καταλάβει πως μου έχει κάνει χειρότερα» δεν ισχύει! Όχι καλό μου, στις σχέσεις δεν τις βγάζουμε έξω να τις μετρήσουμε! Δηλαδή πόσο είστε; 10 χρονών; Κάνε μου τη χάρη.

Το πρόβλημα είναι πως είστε και οι δύο υπερβολικά εγωιστές και στον κόσμο σας. Όχι, δεν θα σου πω να προχωρήσεις τη ζωή σου. Θα σου πω να βάλετε τα πράγματα κάτω, να μιλήσετε ως 20 και 22 ετών αντίστοιχα (αφού τόσο λέτε ότι είστε) και ξεκαθαρίστε τι θέλετε.
Sorry που στο λέω άλλα έτσι όπως τα έχετε κάνει αυτό δεν είναι σχέση, είναι ταλαιπώρια. Ούτε ο Παπακαλιάτης δεν θα το έκανε σήριαλ.

Τον αγαπάω, αλλά δεν με «ανάβει» σεξουαλικά. Τι φταίει;

Τον αγαπάω, αλλά δεν με «ανάβει» σεξουαλικά. Τι φταίει;
Γεια σας,
Έχω δύο χρόνια σχέση με ένα υπέροχο παιδί! Είναι 9 χρόνια μεγαλύτερος μου και στο παρελθόν του αρκετα one night stand κάτι μου με ενοχλούσε τρομερά στην αρχή της σχέσης μας! Τώρα βέβαια δεν το σκέφτομαι αλλά όχι ότι ακόμα δεν με ενοχλέι όταν το θυμάμαι!
Όμως το πρόβλημα δεν είναι αυτό αλλά το ότι ενώ είναι και πολύ εμφανίσιμο παιδί σεξουαλικά δεν με ανάβει και πολύ! Δεν νιώθω αυτή την φλόγα όπως σε αλλές σχέσεις! Τον αγαπάω όμως τρομερά και δεν θα τον χώριζα ποτέ για αυτό τον λόγο! Οι φίλοι μου λένε ότι μπορεί να με επηρρέασε το γεγονός ότι είχε ''γεμάτο'' παρελθόν. Τι να κάνω;

Αγαπητή φίλη,
Προτού μπούμε στο θέμα σου, να σου κάνω μια ερώτηση; Έχεις κανένα κόλλημα με τα θαυμαστικά; Γιατί τα χρησιμοποιείς συνεχώς; Πρέπει να το κοιτάξεις αυτό το θεματάκι. Αυτά για εισαγωγή.
Πάμε τώρα στο πρόβλημα.

Μωρέ θα με τρελάνεται οι γυναίκες. Από τη μία αν κάποιος δεν έχει εμπειρίες σας ενοχλεί γιατί δεν κάνει εύκολα τα βήματα. Αν έχει πολλές σας αγχώνει γιατί ξέρει πολλά. Πάρα πολλά. Αποφασίστε.
Και εσύ συγκεκριμένα ξεπέρασέ το. Ό,τι έκανε, το έκανε πριν σε γνωρίσει. Τι να κάνουμε δηλαδή που δεν ήταν κλεισμένος σε μοναστήρι; Να σε ενοχλεί αν κάνει κάτι από την ώρα που είστε μαζί.

Αλλά δεν νομίζω ότι φταίει αυτό που δεν σε ανάβει σεξουαλικά. Απλά δεν έχετε τη καλύτερη χημεία σε αυτό το θέμα. Πολύ απλά. Τι να κάνεις; Συμβαίνει.
Συμφωνώ μαζί σου, δεν αξίζει να χωρίσεις μόνο για αυτό. Αλλά αξίζει να κάνεις λίγο πιο kinky την ερωτική σου ζωή με τον σύντροφό σου.
Πίστεψέ με, τώρα είναι όλα cool, αλλά μάλλον θα έρθει η στιγμή που η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας θα σε κάνει να βαρεθείς. Και τότε θα θέλεις να φύγεις. Για αυτό, σώστο όσο είναι νωρίς.

ΕΛΕΓΕΣ...Όλα αρχίζουν ξαφνικά
και τελειώνουν βιαστικά.
Έτσι έφυγες κι εσύ 
μες της νύχτας τη σιωπή.

Και εγώ κάθομαι κοιτώ
τον απέραντο ουρανό.
Και φοβάμαι το πρωί
γιατί μόνο θα με βρεί.

Έλεγες πως μ’ αγαπάς 
μα ελπίδες μου χρωστάς 
Έλεγες να μη σε αφήσω 
μόνο εσένα να αγαπήσω.

Μα σα σύννεφο σκορπάς
και σιγά μου τραγουδάς
όσο μπορείς να μ’ αγαπάς.

Τόσα δάκρυα γυμνά 
από λύπη και χαρά.
Έγινε ο πόνος πια 
άλλη μια συνήθεια.

Έτσι εγώ θα συνεχίσω 
άλλη αγαπή θα γνωρίσω.
Μα στα βάθη της καρδιάς μου
μόνο εσένα θα κρατήσω.

Έλεγες πως μ’ αγαπάς
μα ελπίδες μου χρωστάς.
Έλεγες να μη σε αφήσω
μόνο εσένα ν’ αγαπησω.

Έλεγες πως μ’ αγαπάς
μα ελπίδες μου χρωστάς.
Έλεγες να μη σ’ αφήσω
μόνο εσένα ν’ αγαπησω.

Μα σα σύννεφο σκορπάς
και σιγά μου τραγουδάς
Όσο μπορείς να μ’ αγαπάς.

Όσο μπορείς...

Πίτσα, μπύρα και... μουρμούρα: Κορίτσια, αυτός ο οδηγός σας αφορά!

Ο Dr.Love έφτιαξε τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης του Μουντιάλ, τόσο για εμάς αλλά, κυρίως, για τους άντρες μας!

Πίτσα, μπύρα και... μουρμούρα: Κορίτσια, αυτός ο οδηγός σας αφορά!

Στα μάτια ενός θηλυκού απλά είναι ένα κάτι σαν παιχνίδι, που κρατάει 90 λεπτά, με 22 τύπους να τρέχουν πίσω από μια μπάλα και εκατομμύρια άνδρες να ουρλιάζουν. Όμως στα μάτια ενός αρσενικού το ποδόσφαιρο είναι απόλαυση. Είναι μια ένοχη απόλαυση, όπως το γυναικείο shopping.

Είναι η βραδιά που ένας άνδρας ξαναγίνεται παιδί, θέλει να βλέπει τους κολλητούς του, να λέει καφρίλες και κακόγουστα αστεία και να ουρλιάζει σε μια οθόνη. Και ναι, να πίνει μπύρες και να τρώει junk food. Δεν σου λέω ότι έχει λογική, αλλά όπως και να το κάνεις, πολλές απολαύσεις της ζωής δεν έχουν λογική.

Και η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική τρέλα είναι το Μουντιάλ. Εκεί που κάθε αρσενικό που σέβεται τον εαυτό του έχει κάνει ήδη τον προγραμματισμό του για το πώς, που και με ποιους θα δει τα ματς έως τις 13 Ιουλίου. Κι αν μένει μόνος του, δεν έχει και άγχος ιδιαίτερο. Όμως τη γίνεται με τη συγκατοίκηση; Εκεί που εσύ (ο άνδρας) θέλεις να λιώσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας και εσύ (η γυναίκα) δεν θέλεις;

Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Και για να μην μετατραπεί η σχέση σας σε... πεδίο μάχης χούλιγκαν, καλό είναι να γνωρίζεις μερικά πράγματα. Κοίτα λοιπόν τι πρέπει να ξέρεις και τι δεν πρέπει να λες. Ένας οδηγός με ανδρική ματιά (δεν είπαμε ότι θα σου αρέσει).


Τι να κάνεις
* Ok, το καλύτερο -και με διαφορά- είναι μέσα στον επόμενο μήνα να κανονίσεις ό,τι θέλεις με τις φίλες σου. Βόλτες, βραδιές διασκέδασης, ακόμα και διήμερο σε κανένα κοντινό νησί. Πίστεψέ με. Δεν υπάρχει άνδρας που να πει «που πας μωρό μου και με αφήνεις μόνο;». Μάλλον χαμπάρι δεν θα πάρει, αφού κάθε βράδυ το σπίτι θα είναι σαν κερκίδα.

* Σε περίπτωση όμως που θέλεις να κάνεις συμπαράσταση και να περάσεις κανένα βράδυ μαζί με τους φίλους του, τότε καλό είναι να ξέρεις μερικά πράγματα. Τα βασικά βρε παιδί μου, δεν σου είπα να μάθεις τη Βίβλο του ποδοσφαίρου μέσα σε ένα βράδυ. Ξέρεις, τύπου τι είναι οφσάιντ, για να μην είσαι με την απορία «γιατί δεν τον άφησαν να βάλει γκολ, μόνος του ήταν, είναι σωστό τώρα αυτό, εχμ, δεν ξέρω, τελικά δεν μου φαίνεται δίκαιο παιχνίδι». Ξέρω ότι ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Και σπαστικό.

* Μάλλον σε τρόμαξα με τα παραπάνω, για αυτό να σε χαλαρώσω λίγο. Σίγουρα ο άνδρας της ζωής σου δεν θα γίνει (εντελώς) ερημίτης για έναν μήνα. Θα υπάρχουν πάντα αυτά τα παιχνίδια, που και ένα αρσενικό βαριέται να βλέπει, όπως το Ιράν-Νιγηρία, το Ονδούρα-Εκουαδόρ και αρκετά ακόμα ματσάκια. Εκμεταλλεύσου το. Δεν θα χάσεις

* Μπορεί να μην καταλαβαίνεις αυτή την μανία και τρέλα, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που ο άνδρας θα εκτιμήσει - όπως το ψυγείο να είναι πάντα γεμάτο με μπύρες και να μην έχεις πετάξει τα φυλλάδια από τα ντιλίβερι της γειτονιάς. Αυτά τα δύο, μαζί με το σωστό ματς, κάνουν τη βραδιά ξεχωριστή.


Τι να ΜΗΝ κάνεις
* Και ναι, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Με τίποτα, μα με τίποτα, μην αρχίσεις τις γκρίνιες. Γκρίνιες τύπου «πάλι ματς θα δεις σήμερα;» και «πάλι αυτοί οι κάφροι φίλοι σου θα έρθουν;» και άλλα τέτοια ωραία. Καλή μου, έχει βγει μαζί σου με τις βαρετές φίλες σου από τη δουλειά, έχει έρθει στο in μπαράκι που τον ξενερώνει, έχει δει την ερωτική κομεντί ένα βράδυ γιατί εσύ το ήθελες. Άρα κάνε του τη χάρη. Στις 13 Ιουλίου τελειώνει το Μουντιάλ. Υπομονή.

* Επειδή το σπίτι μετατρέπεται σε boys night in, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις το ίδιο. Δηλαδή δεν μπορείς να φωνάζεις και εσύ τις φίλες σου και η μία παρέα να ουρλιάζει για το ματς στον καναπέ και η άλλη να λέει για το τελευταίο φορεματάκι στην τραπεζαρία. Δεν δένει αυτή η χημεία σε νύχτες με μπάλα. Άφησέ το για μετά το Μουντιάλ.

* Θέλω να καταλάβεις κάτι. Ποδόσφαιρο και γκουρμέ πιάτα δεν πάνε! Άρα αν αποφασίσεις να μείνεις με τα αγόρια, να είσαι έτοιμη να φας και σουβλάκι. Από όλα! Άσε το περιδέραιο ελαφιού με σος κράνμπερι και τη σαλάτα με φράουλες για μια άλλη βραδιά.

* Με τίποτα, μα με τίποτα μην κανονίσεις κάτι για τη βραδιά που έχει αγώνα η Εθνική Ελλάδος. Με τίποτα. Όχι, δεν είμαστε τόσο πωρωμένοι. Ούτε πιστεύουμε ότι θα σηκώσουμε την κούπα. Αλλά μας αρέσει να ελπίζουμε. Να ελπίζουμε ότι ακόμα γίνονται θαύματα όπως το 2004 στην Πορτογαλία. Κι αν η Εθνική προχωράει όλα καλά. Αν παίζει χάλια, θα γκρινιάζουμε. Και αυτό μας αρέσει. Είμαστε Έλληνες.


Το συμπέρασμα από τα παραπάνω; Ναι, το Μουντιάλ είναι η περίοδος του άνδρα, σου αρέσει δεν σου αρέσει. Άσ' τον να το απολαύσει και εκμεταλλεύσου τα καλοκαιρινά βράδια μετά το τέλος της διοργάνωσης. No worries, θα περάσει το δικό σου μετά. Άλλωστε το ξέρει ότι σου χρωστάει - κι αν το ξεχνάει ξέρεις πώς να του το θυμίζεις. Θηλυκό είσαι άλλωστε.

Fake no more! 5 πραγματικοί (αλλά δυσάρεστοι) λόγοι που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό

Συμβαίνει και στα καλύτερα κορίτσια!


Fake no more! 5 πραγματικοί (αλλά δυσάρεστοι) λόγοι που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό
Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει προσποιηθεί οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής της ζωής. Μπορεί τα κίνητρα... της προσποίησης να είναι πάντα καλοπροαίρετα, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποκρίνεσαι για τον μοναδικό λόγο ότι τελικά εσύ θα χάσεις. Ο παρτενέρ σου θα προσπαθεί πάντα περισσότερο να σε κάνει να ολοκληρώσεις και αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει ποτέ να χαθεί μέσα από τα χέρια σου! Εμείς πάντως ξέρουμε τους λόγους που οι γυναίκες λένε αυτό το μικρό και αθώο ψεματάκι και στους αποκαλύπτουμε για να σε αποτρέψουμε από ακόμη μία... σεξουαλική προσποίηση

1. Γιατί οι ελεύθερες γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να φτάσουν σε οργασμό. Νέες έρευνες απέδειξαν πως οι γυναίκες που δεν βρίσκονται σε σχέση έχουν λιγότερες πιθανότητες να ολοκληρώσουν κατά τη διάρκεια ενός casual sex παρά μέσα σε σχέση. Το ποσοστό είναι περίπου 40% έναντι 70%. Οι ελεύθερες γυναίκες προσποιούνται λοιπόν γιατί δεν νιώθουν άνετα από την αρχή να πουν στον παρτενέρ τους τι τους αρέσει.
2. Οι γυναίκες πιστεύουν στο ευτυχισμένο τέλος. Έτσι όταν δεν συμβαίνει, νιώθουν αμηχανία όχι μόνο για τον σύντροφο τους, αλλά και για εκείνες. Όταν ένας άντρας βρίσκεται από πάνω μας και βρίσκεται μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν τον οργασμό είναι τουλάχιστον αμήχανο να τον κοιτάμε με ένα ανέκφραστο πρόσωπο.
3. Η γυναίκα κουράστηκε και θέλει να δώσει ένα τέλος στην ερωτική πράξη. Εκείνος θέλει πολύ να σε δει να ολοκληρώνεις και δεν έχει σκοπό να σταματήσει μέχρι να το καταφέρει. Εκτιμούμε τους αφοσιωμένους παρτενέρ, αλλά όταν ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί ούτε σε δέκα ώρες τότε βάζουμε το υποκριτικό μας ταλέντο σε πλήρη δράση.
4. Πραγματικά μας αρέσει ο παρτενέρ μας και μας φοβόμαστε να του πούμε τι πραγματικά μας αρέσει. Όταν σε θέλουμε σκεφτόμαστε πρώτα εσένα. Θέλουμε να σου δείξουμε ότι σε ποθούμε σωματικά και να μην σε βασανίσουμε με φράσεις... "λίγο πιο αριστερά, λίγο πιο σιγά".
5. Είμαστε μεθυσμένες και νιώθουμε ότι πρωταγωνιστούμε σε ταινία. Αν και το αλκοόλ είναι αφροδισιακό, στην πράξη μας απομακρύνει από τον οργασμό. Έχεις πιει, νιώθεις σέξι, νομίζεις ότι πρωταγωνιστείς σε ταινία και ο οργασμός σου είναι για Όσκαρ.
6. Προσποιηθήκαμε την προηγούμενη φορά και δεν μας κατάλαβε κανένας. Όταν τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα και δεν κατάφεραν να μας πιάσουν για το μικρό μας ψέμα, είναι εύκολο να το ξανακάνουμε.

Ακαδημία Σχέσεων: Τα 3 κλειδιά Δημιουργίας της Ευτυχισμένης Σχέσης χωρίς Ημερομηνία Λήξης

Τρία διαδοχικά workshops σας αποκαλύπτουν μικρά μυστικά της απόλυτης ευτυχίας

Ακαδημία Σχέσεων: Τα 3 κλειδιά Δημιουργίας της Ευτυχισμένης Σχέσης χωρίς Ημερομηνία Λήξης
Αισθάνεσαι έτοιμος να ξεπεράσεις τις αντιστάσεις και τις φοβίες σου και να αφεθείς στη δημιουργία νέας σχέσης; Ανησυχείς για το πώς θα κάνεις το "πέρασμα" από την αρχική γνωριμία προς την ολοκληρωμένη σχέση; Θέλεις να μάθεις πώς να εκφράζεις τις προσδοκίες και τις επιθυμίες σου μέσα στη σχέση; Αναζητάς την συναισθηματική ολοκλήρωση και τη σεξουαλική ικανοποίηση για σένα και τον συντροφό σου κάθε στιγμή; Ζητάς να γνωρίσεις πώς να εξελίξεις τη σχέση σου στο επόμενο επίπεδο;
Ο Νικόλας Ουρανός σύμβουλος σχέσεων και οι Experts καλεσμένες του, σε προσκαλούν να παρακολουθήσεις την καλοκαιρινή "Ακαδημία Σχέσεων" με θέμα: "Τα 3 κλειδιά Δημιουργίας της Ευτυχισμένης Σχέσης, χωρίς Ημερομηνία Λήξης".
Τρία διαδοχικά workshops, τις Τετάρτες 2, 9 και 16 Ιουλίου στις 19:00, στο Public Συντάγματος, για εσένα που επιθυμείς να "ξεκλειδώσεις" εμπόδια και δικαιολογίες και να δημιουργήσεις χωρίς αναβολή την ευτυχισμένη σχέση που ονειρεύεσαι... χωρίς ημερομηνία λήξης.
Χορηγός Φιλοξενίας: Public
Χορηγοί Επικοινωνίας:
Natura nrg, inspireyourlife.gr, sexelixis.gr, ifeelkid, entertv.gr
singleparent.gr, jilldouka.com, marealaoutari.com, nikolasouranos.com, psaksto.gr, kissmygrass.gr
Τετάρτη 2 Ιουλίου
Keynote Speaker: Jill Douka , International Speaker, Author, Entrepreneur
Τα Top 5 βήματα προετοιμασίας για τη (νέα) Σχέση
• ανακαλύπτοντας εμένα
• συνειδητοποιώντας τι θέλω
• κλείνοντας τους λογαριασμούς με το παρελθόν
• κάνοντας χώρο για το καινούργιο
• αναπτύσσοντας αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια
Τετάρτη 9 Ιουλίου
Keynote Speaker: Ειρήνη Χειρδάρη, Sex Editor, Relationship Coach
Βάζοντας τα Θεμέλια στη Σχέση που Ονειρεύομαι
• επικοινωνόντας τις προσδοκίες μου
• καθορίζοντας τις αξίες της σχέσης
• λεκτική και μη επικοινωνία
• νέες και παλιές συνήθειες
• βιώνοντας το sex στη σχέση
Τετάρτη 16 Ιουλίου
H Σχέση Πάνω από την Καθημερινότητα
Keynote Speaker: Μάρεα Λαουτάρη-Δεληγιάννη, Relationship Coach, Strategic Interventionist
• κατανοώντας τις Ανάγκες μου και τις Ανάγκες του Συντρόφου μου
• αποφεύγοντας το «τρελό οχτάρι»
• αναποδογυρίζοντας το «τρίγωνο» ισορροπώ τη σχέση
• δημιουργώντας κοινό όραμα
• εκφράζοντας σωστά όλα τα συναισθήματά μου
• αντιμετωπίζοντας σωστά τις συγκρούσεις
• τονώνοντας τη σχέση από τη ρουτίνα

Καλοκαιρινός κίνδυνος: Πώς θα κατάλαβεις ότι κόλλησες μύκητες στην ευαίσθητη περιοχή

Όπως όλες οι εποχές του χρόνου, έτσι και το καλοκαίρι, μπορεί να είναι αισθητά πιο όμορφο και απολαυστικό από τις υπόλοιπες, αλλά δεν παύει να έχει κι αυτό τα αρνητικά και τις παγίδες του, αν φυσικά κι εμείς δεν είμαστε προσεκτικοί. Και ποιος είναι ο μεγαλύτερος καλοκαιρινός πονοκέφαλος, τον οποίο εμείς οι γυναίκες γνωρίζουμε και από την καλή και από την ανάποδη; Μα φυσικά οι μύκητες στα γεννητικά όργανα οι οποίοι χωρίς να είναι κάτι το φοβερό, προκαλούν τόσο μεγάλη ενόχληση και δυσαρέσκεια, που είναι ικανοί να χαλάσουν την μέρα μας, πόσο μάλλον αν βρισκόμαστε σε διακοπές. Εδώ λοιπόν σας έχουμε κάποια πολύ βασικά συμπτώματα, τα οποία καλό θα ήταν να μην τα αγνοήσετε.
-Πόνος, φαγούρα, ερεθισμός, φλεγμονή στο αιδοίο και στον κόλπο
-Κολπικές εκκρίσεις
-Πρήξιμο και κοκκίνισμα του αιδοίου
-Η εσωτερική επιφάνεια του κόλπου μπορεί να είναι καλυμμένη με λευκό επίχρισμα
-Το δέρμα της περιοχής μπορεί να είναι ευαίσθητο και να παρουσιάζει σπασίματα
Όσον αφορά στην πρόληψη, καλό θα ήταν να προσέξετε τα εξής:
-Στην παραλία αφού βγείτε από το νερό, να μην παραμείνετε για πολύ ώρα με το βρεγμένο μαγιό (το ίδιο ισχύει και για τα βρεγμένα ρούχα). Η υγρασία και η ζέστη δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων και μυκήτων μετά το μπάνιο στην πισίνα ή στη θάλασσα.
-Εννοείται ότι δεν ξεχνάμε ποτέ την πετσέτα μας και αποφεύγουμε να ξαπλώνουμε απευθείας στην άμμο ή την ξαπλώστρα.
-Στις γενικότερες συμβουλές πρόληψης, μην ξεχνάτε την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, τον καθαρισμό από τον κόλπο προς τον πρωκτό καθώς και την απομάκρυνση υγρών οι οποίες αποτελούν θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.

Αυτό είναι το αρχαιότερο κλήμα στον κόσμο. Το είχε περιγράψει και ο Παυσανίας!...

klima_pausania 2

Το κλήμα (Vitis vinifera) υπολογίζεται ότι είναι περίπου 3000 ετών  και σίγουρα είναι πάνω από 2200 ετών, αφού ήδη από το 160 π.Χ. ο Παυσανίας το αναφέρει ως «αξιοπερίεργο φαινόμενο», λόγω του μεγέθους του! Ο ιστορικός είχε επισκεφθεί την περιοχή για να διαπιστώσει εάν ισχύει η φήμη ότι οι πέστροφες του ποταμού Αροάνειου κελαηδούσαν, όπως το πουλί, τσίχλα. Φυσικά διαπίστωσε ότι η φήμη δεν είχε καμία βάση αλήθειας και ότι ένας καλοφαγάς είχε διαδώσει την πληροφορία εννοώντας ότι οι πέστροφες κελαηδούν από νοστιμιά! Ο Παυσανίας στη συνέχεια αναζήτησε ένα σκιερό μέρος να ξεκουραστεί. Τότε  συνάντησε το περίφημο αγριόκλημα, που ήταν από τότε τεράστιο, προκαλώντας το ενδιαφέρον του. Έχει μήκος περίπου 100 μέτρα και αποτελείται από 9 κορμούς, καθώς συμφύεται με ομάδα από πουρνάρια. Ανθίζει κάθε Μάιο, αλλά δεν δίνει καρπούς.... 

Πήρε το όνομά του από τον ιστορικό Παυσανία όταν εκείνος επισκέφθηκε την περιοχή. Στο έργο του Αρκαδικά ο Παυσανίας αναφέρει το κλήμα ως φαινόμενο αξιοπερίεργο.
Το γιγαντιαίο κλήμα πήρε το όνομά του από τον ιστορικό Παυσανία όταν εκείνος επισκέφθηκε την περιοχή.... 

Το εντυπωσιακό άγριο κλήμα έχει κηρυχθεί από το 1976 Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης και αποτελεί αξιόλογο επιστημονικό και αισθητικό μνημείο της φύσης, που έχει γίνει τουριστικός πόλος έλξης. Βρίσκεται στην αυλή της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, κοντά στο χωριό Παγκράτι της περιοχής Καλαβρύτων Νομού Αχαίας. Με πληροφορίες από wi-fi botany φωτογραφίες από discoverhellas.gr)... Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/afto-ine-to-archeotero-klima-ston-kosmo-to-iche-perigrapsi-ke-o-pafsanias/

Σαλβαντόρ Νταλί: «ένας καλός σχεδιαστής και ένας αηδιαστικός άνθρωπος». Ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός του Όργουελ για τον Νταλί... /

Ετικέτες: ζωγράφος, Ισπανία, Σαλβαντόρ Νταλί, σουρεαλιστής, Φράνκο

dali 1

 Ο Σαλβαντόρ Νταλί ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και έχει επηρεάσει την παγκόσμια ιστορία και τέχνη με πολλούς τρόπους. Παρόλα αυτά πολλοί τον θεωρούν μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της ιστορίας, και όχι αδικαιολόγητα, αφού ο εκκεντρικός του χαρακτήρας και οι ακραίες πεποιθήσεις του δεν γίνονταν αρεστές στο ευρύ κοινό, πόσο μάλλον στους συναδέλφους και το περιβάλλον του.... 
Ο Νταλί σε νεαρή ηλικία με τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Ο Νταλί σε νεαρή ηλικία με τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα... 

Η κριτική από τον Όργουελ... 
Ο Νταλί το 1939
Ο Νταλί το 1939... Η ομάδα σουρεαλιστών στην οποία συμμετείχε, οι Μονπαρνάς, που είχαν πάρει το όνομά τους από την συνοικία του Παρισιού στην οποία συγκεντρώνονταν, τον αποκήρυξαν κατηγορώντας τον για φιλοναζιστικές πεποιθήσεις, τις οποίες ο Νταλί αρνήθηκε, λέγοντας: «δεν είμαι χιτλερικός ούτε στην πραγματικότητα, ούτε στην πρόθεση». Όταν όμως ο Φράνκο εγκαθίδρυσε το φασιστικό καθεστώς του ο Νταλί το χαιρέτησε, προκαλώντας την κοινή γνώμη και κυρίως την οργή άλλων Ισπανών καλλιτεχνών, οι οποίοι μάλιστα παρέμειναν στην εξορία. Όσο για το ιδιαίτερο του χαρακτήρα του οι πράξεις του μιλoύν από μόνες τους. Το 1936 συμμετείχε στην ιμπεριαλιστική έκθεση London International. Στη διάλεξή του με τίτλο: «Φαντάσματα παρανοϊκές αυθεντίες», τον έφεραν κυριολεκτικά στην αίθουσα με κλασική στολή καταδύσεων βαθυσκάφους, μπροστά από δύο ρώσικα λυκόσκυλα. Ζήτησε μάλιστα να του βγάλουν τη μάσκα διότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Για την εμφάνισή του είπε χαρακτηριστικά: «ήθελα απλά να δείξω ότι «βυθιζόμουν βαθιά» στον ανθρ... 

Το "Πορτραίτο του Νεκρού Αδελφού μου", θεωρείται έργο σταθμός για την ποπ - αρτ

-Το «Πορτραίτο του Νεκρού Αδελφού μου», θεωρείται έργο σταθμός για την ποπ – αρτ... 


Τα περίεργα παιδικά χρόνια Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για τον Νταλί είναι πως όταν ήταν μικρός τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν και τα πιο ομαλά. Εννιά μήνες περίπου πριν γεννηθεί, ο μεγαλύτερος αδελφός του πέθανε από γαστρεντερίτιδα. Ο μεγάλος του αδελφός ήταν μόλις δύο ετών όταν πέθανε. Το αγοράκι που γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1904 πήρε το όνομα του νεκρού αδελφού του και οι γονείς του το έκαναν να πιστεύει, ότι ήταν η μετενσάρκωσή του. Ο σπουδαίος σουρεαλιστής μεγάλωσε στη σκιά του νεκρού αδελφού του και οι γονείς του, τους θεωρούσαν το ίδιο πρόσωπο. Είναι λογικό λοιπόν η ψυχοσύνθεση και ο χαρακτήρας αυτού του ανθρώπου να είναι κάθε άλλο παρά ομαλή. Το 1963 ο Νταλί ζωγράφισε το «Πορτραίτο του νεκρού αδελφού μου». Ο Νταλί έζησε 85 χρόνια και πέθανε στις 23 Ιανουαρίου του 1989. Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ» για τα σεξουαλικά όργια του Νταλί και της συζύγου του Γκαλά, η οποία τον ωρίμασε καλλιτεχνικά.  ... 


Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/salvantor-ntali-enas-kalos-schediastis-ke-enas-aidiastikos-anthropos-o-apaxiotikos-charaktirismos-tou-orgouel-gia-ton-ntali/

Κάμα Σούτρα: «Aν ο άντρας δεν μπορεί να προσφέρει απόλαυση στη γυναίκα του, αυτή πρέπει να την αναζητήσει αλλού». Κι όμως δεν είναι ένα βιβλίο μόνο για το σεξ... Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/kama-soutra-an-o-antras-den-bori-na-prosferi-apolafsi-sti-gineka-tou-afti-prepi-na-tin-anazitisi-allou-ki-omos-den-ine-ena-vivlio-mono-gia-to-sex/

kama

Κάμα Σούτρα ίσον αισθησιακές εικόνες και σεξουαλικές στάσεις τόσο περίπλοκες, που δύσκολα μπορούν να επιτευχθούν από «κοινούς θνητούς». Το βασικό μήνυμα που περνάει, είναι ότι για έναν πετυχημένο γάμο, το ανδρόγυνο πρέπει να γνωρίζει καλά την τέχνη της ευχαρίστησης, της σωματικής, αλλά και της εγκεφαλικής. Η μεγάλη πρωτοπορία του Κάμα Σούτρα ήταν η αντίληψη για τη θέση της γυναίκας. Όταν στην Ευρώπη του 3ου αιώνα, οι γυναίκες θεωρούνταν «κατώτερα όντα», το ινδικό κείμενο τις παρουσίαζε ως ισάξιες του άντρα και αφιέρωνε μεγάλο κομμάτι στη γυναικεία ικανοποίηση. Έλεγε, μάλιστα, ότι αν ο άντρας δεν μπορεί να προσφέρει απόλαυση στη γυναίκα του, εκείνη ήταν ελεύθερη να την αναζητήσει αλλού. Η γλώσσα του κειμένου, όμως, ήταν μία αρχαϊκή μορφή των Σάνσκριτ. Ήταν τόσο δύσκολη στην κατανόηση, που το κείμενο ξεχάστηκε με το πέρασμα του χρόνου. Διατηρήθηκε μόνο μια πιο σύγχρονη μορφή του, που κυκλοφόρησε τον 15ο αιώνα, με τον τίτλο «Ανάνγκα-Ράνγκα». Η σύγχρονη έκδοση, όμως, είχε τροποποιήσε... 


This picture postcard was distributed by the private Indian Health Organisation (IHO) at a four-day ..

kama3

Η σύγχρονη έκδοση, όμως, είχε τροποποιήσει αρκετά σημεία του αρχαίου κειμένου, για να συμβαδίσει με την πιο συντηρητική κοινωνία του 15ου αιώνα. Ειδικά τα σημεία που αναφέρονταν σε αυξημένη ελευθερία και δύναμη των γυναικών, είχαν μειωθεί σημαντικά, ή ακόμα και εξαλειφθεί. Στην πραγματικότητα , το αρχαίο ινδικό κείμενο είχε μεγαλύτερη σημασία από ότι ένας απλός οδηγός του σεξ.  Ο μύθος λέει, ότι τα κείμενα του Κάμα Σούτρα είχαν θεϊκή προέλευση. Ο Νάντι, ο ιερός ταύρος που προστάτευε το Θεό Σίβα, είχε δει τον Θεό να κάνει έρωτα με τη γυναίκα του, Παρβάτι. Η σκηνή ενέπνευσε τον ιερό ταύρο, ο οποίος έδωσε στους ανθρώπους τις οδηγίες για μία ευτυχισμένη ζωή. Η σοφία του ταύρου μεταφερόταν από στόμα σε στόμα για πολλούς αιώνες, μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ. Τότε, ο Ινδός σοφός, Βατσιαγιάνα, συνέλλεξε τη λαϊκή σοφία και έγραψε το Κάμα Σούτρα. Το όνομα του κειμένου σημαίνει κυριολεκτικά «Οδηγίες για σεξουαλική απόλαυση». Το περιεχόμενό του, όμως, δεν αποτελείται μόνο από τεχνικές οδηγίες για κα... 


Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/kama-soutra-an-o-antras-den-bori-na-prosferi-apolafsi-sti-gineka-tou-afti-prepi-na-tin-anazitisi-allou-ki-omos-den-ine-ena-vivlio-mono-gia-to-sex/

ΚΑΛΟ!!!!