Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

10 λόγοι που αγαπώ πιο πολύ τον μπαμπά από τη μαμά!

10 λόγοι που αγαπώ πιο πολύ τον μπαμπά από τη μαμά!

Είναι δέκα αστείοι αλλά και πολύ αληθινοί λόγοι που τα παιδιά προτιμούν (κάποιες φορές) τον μπαμπά από τη μαμά! 

1. Οι μπαμπάδες σκέφτονται σαν παιδιά, ενώ οι μαμάδες σαν μαμάδες 
2. Οι μπαμπάδες είναι πολύ πιο ήσυχοι από τις μαμάδες και φωνάζουν μόνον όταν υπάρχει πραγματικός λόγος. 

3. Οι μπαμπάδες είναι πάντα οι καλοί αστυνόμοι, ενώ οι μαμάδες οι κακοί. Και ποιος δεν αγαπάει τους καλούς αστυνόμους; 

4. Οι μπαμπάδες είναι πιο χρήσιμοι στην πρώτη μάχη που θα δώσεις με τα παιδιά στη γειτονιά. 

5. Θέλουν να αγοράζουν πιο ωραία πράγματα από τις μαμάδες, όπως αυτοκίνητα, κινητά, I pads και laptops!  

6. Οι μπαμπάδες σπάνε πιο συχνά πράγματα απ ότι οι μαμάδες. Και τότε οι μαμάδες βάζουν τις φωνές κι εμείς τους αγκαλιάζουμε.

7. Οι μπαμπάδες μπορούν να πετάξουν τα παιδιά ψηλά! Οι μαμάδες φοβούνται

8. Οι μπαμπάδες αν θέλουν βγάζουν μούσια! 

9. Οι μπαμπάδες θυμούνται λιγότερα απ ότι οι μαμάδες. Και σχεδόν ποτέ ότι κάποτε έσπασες το σερβίτσιο. 

10. Οι μπαμπάδες φτιάχνουν καλύτερα σάντουιτς από τη μαμά, γιατί βάζουν μέσα πολύ βούτυρο ΚΑΙ μπέικον ΚΑΙ σαλάμι ΚΑΙ πάριζα καθόλου ντομάτα και μπόλικη κέτσαπ. 

Από τον αρθρογράφο και blogger Bob Trott

4 πράγματα που οι μπαμπάδες κάνουν… διαφορετικά!

4 πράγματα που οι μπαμπάδες κάνουν… διαφορετικά!


Συχνά οι μαμάδες παραπονούνται πως οι σύντροφοί τους αδυνατούν να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα της οικογενειακής ζωής . Όταν για παράδειγμα, μένουν μόνοι με τα παιδιά, τα αφήνουν μπροστά στην τηλεόραση, ή παραγγέλνουν πίτσα, πριν πάρουν έναν υπνάκο.  Γιατί άραγε οι άντρες δε μπορούν να ολοκληρώσουν μια απλή δουλειά, όταν την ίδια στιγμή οι γυναίκες μαγειρεύουν κρατώντας ένα μωρό στο χέρι, ή ένα καλάθι πλυντηρίων, ή ένα τηλέφωνο;  Γιατί είναι απλώς διαφορετικοί.

1. Η φροντίδα του σπιτιού δεν είναι το στοιχείο του Μπορεί εσείς να φροντίζετε για τα πάντα μέσα στο σπίτι κι εκείνος απλώς να θυμάται να φέρει το ψωμί, αλλά πριν αρχίσετε να τον κατηγορείτε, θυμηθείτε ότι η φροντίδα του σπιτιού δεν είναι το στοιχείο του. (Αν μπείτε δε στον κόπο να θυμηθείτε πως ήταν πριν τον γάμο θα βεβαιωθείτε γι’ αυτό!). Και αυτό γιατί δεν έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα γι’ αυτό. Για παράδειγμα, εσείς θα προσλαμβάνατε ποτέ ένα νεαρό άντρα για baby sitter; Επιπλέον οι γυναίκες μόλις γίνουν μητέρες αρχίζουν να ρωτάνε, να διαβάζουν, να μιλούν μεταξύ τους για θέματα που αφορούν την μητρότητα, να συζητούν διαδικτυακά. Εκείνοι; Απλώς είναι ανεκπαίδευτοι!     

2. Ο τρόπος που κάνει κάποια πράγματα δεν είναι λανθασμένος, είναι απλώς διαφορετικός
Αν αφήσετε το σύντροφό σας με τα παιδιά για ένα απόγευμα, ή ένα Σαββατοκύριακο, το πιθανότερο είναι να τους βρείτε όλους καρφωμένους στην τηλεόραση με ένα μπολ κορνφλέικς στα χέρια και μερικά πεσμένα στο χαλί. Ναι έναςμπαμπάς ενδεχομένως να μην μπορέσει να φτιάξει στα παιδιά τίποτε περισσότερο από ένα τοστ. Μπορεί επίσης να νομίζετε ότι τα παιδιά μπορούν να πάθουν οτιδήποτε μια που εκείνος αντί να τα προσέχει κοιμάται….Κι όμως δεν είναι έτσι. Ακόμη κι όταν είναι ξαπλωμένος στον καναπέ, και ακούει και βλέπει, όταν τα παιδιά κάνουν αταξίες. Απλώς δεν το κάνει θέμα! 

3. Χρειάζεται κι αυτός ένα διάλειμμα 

Ναι, πολλές μαμάδες θα γελάσουν με αυτό, μια που νιώθουν ότι το δικό τους τελευταίο διάλειμμα  ήταν η… εγκυμοσύνη, από την οποία έχουν περάσει δέκα χρόνια. Ωστόσο, ναι και εκείνοι κάποιες φορές χρειάζεται να νιώσουν αποστασιοποιημένοι από τη συναισθηματική φόρτιση και τις ευθύνες που σίγουρα αισθάνονται για την οικογένεια. Ναι, την επόμενη λοιπόν φορά  που θα γυρίσετε σπίτι από μια βραδινή έξοδο και δείτε τα παιδιά να κοιμούνται στο χαλί χωρίς πιτζάμες και με τα ψίχουλα του τοστ στο στόμα, μη βιαστείτε να τον κατηγορήσετε. Ήθελε απλώς να περάσει μια χαλαρή βραδιά με τα παιδιά του…

4. Δεν αδιαφορεί, απλώς δεν κάνει θέμα το ρόλο του!
Ε, ναι παραδεχτείτε το! Από τότε που γίνατε μαμάδες, θεωρείτε ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα και μάλιστα τέλεια. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, μια που η μητρότητα σου δίνει τόση δύναμη και σε κάνει τόσο υπερήφανη, που κάποιες φορές φτάνεις στην αλαζονεία. Ε, ναι είναι ο πιο σημαντικός ρόλος της ζωής σας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κρίνετε και να ειρωνεύεστε συνεχώς τον άλλον για τις ανεπάρκειες του. Αυτές που εσείς θεωρείτε ανεπάρκειες. Την επόμενη φορά που θα τον ειρωνευτείτε αν σας πει ότι αισθάνεται κουρασμένος, απλώς χαμογελάστε. Άλλωστε κανείς δεν μας είπε ότι η μητρότητα ή η πατρότητα είναι ξεκούραστε δουλειές. Είναι όμως απολαυστικές!

Από την blogger Allyson Reynolds

10 πράγματα που θα ήθελα να μάθει ο άντρας μου από τα παιδιά μας!

10 πράγματα που θα ήθελα να μάθει ο άντρας μου από τα παιδιά μας!


1. Μη με ρωτάς τι έχω. Δείξε μου απλώς ότι νοιάζεσαι για μένα

Όταν τα παιδιά μου με βλέπουν στεναχωρημένη, αναστατωμένη ή λυπημένη σπάνια με ρωτάνε τι έχω. Συνήθως με πλησιάζουν και με αγκαλιάζουν σιωπηλά, μου δίνουν ένα πεταχτό φιλί ή χώνονται στην αγκαλιά μου. Αυτό το κάνουν όλα τα παιδιά. Αποφεύγουν να μπαίνουν σε λεπτομέρειες ή αναλύσεις, για κάθε ζήτημα. Αντίθετα ο άντρας μου (όπως και οι περισσότεροι άντρες), πρώτα προσπαθεί να καταλάβει γιατί είμαι έτσι, να αιτιολογήσει ποιος φταίει, να βρει ένα λόγο να ζητήσει συγγνώμη και μετά, ίσως να ζητήσει. Εννοείται πως όταν τελειώσει όοοολη αυτή η έρευνα εγώ δε νιώθω καθόλου καλύτερα!

2. Ζήτησε βοήθεια 
Συνήθως όταν οι άντρες έχουν ένα πρόβλημα στέκονται με τις ώρες σιωπηλοί μέχρι να το λύσουν. Σπάνια θα πουν στη γυναίκα τους: «έχω αυτό το θέμα, πως μπορείς να με βοηθήσεις;». Αντίθετα τα παιδιά που ο εγωισμός τους βρίσκεται σε μηδενικά επίπεδα δεν αισθάνονται ποτέ ντροπή να ζητήσουν βοήθεια. Αντίθετα τη ζητούν και την εκτιμούν πολύ όταν την παίρνουν.

3. Οι αγκαλιές δεν είναι (μόνο) μέρος του ερωτικού παιχνιδιού 
Μπορούν απλώς να συμβαίνουν. Συνήθως ο άντρας μου, όταν γέρνω στην αγκαλιά του θεωρεί ότι αυτό είναι ένα ερωτικό κάλεσμα. Όχι, ότι δεν εκτιμώ το γεγονός ότι η ερωτική του διάθεση είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα! Απλώς, πολλές φορές το μόνο που χρειάζομαι είναι αυτή η αγκαλιά. Σκέτη, ζεστή και μεγάλη. Χωρίς ανταπόδοση. Σαν αυτή που μου κάνουν τα παιδιά μου.

4. Αναζήτησε την προσοχή μου

Τα παιδιά θέλουν να βρίσκονται πάντα πλάι σου. Για πολλούς και δικαιολογημένους λόγους σου δείχνουν συνεχώς πόσο σε χρειάζονται. Κάποιες φορές εμάς τις μαμάδες, μας φαίνεται πολύ καταπιεστικό που βρίσκονται συνεχώς μέσα στα πόδια μας, αλλά εμείς μόνο ξέρουμε πόσο το απολαμβάνουμε. Οι άντρες πάλι προτιμούν τη μοναξιά τους. Ιδιαίτερα όταν στον ίδιο χώρο βρίσκονται τα παιδιά με το δημιουργικό τους χάος. Ίσως να ζηλεύω που μπορεί να έχει όποτε θέλει αυτήν την ιδιωτικότητα, ίσως πάλι απλώς να θέλω να αναζητάει περισσότερο την παρέα μου, όπως τότε που ήμασταν σύντροφοι χωρίς παιδιά.

5. Χαλάρωσε και διασκέδασε
Και σε αυτό τα παιδιά είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι. Τα παιδιά παίζουν. Τα παιδιά γελάνε με αστεία που δε βγάζουν νόημα. Τα παιδιά έχουν πλάκα. Οι άντρες είναι πιο εγκρατείς σε θέματα που αφορούν την αυθόρμητη διασκέδαση ή τα αναπάντεχα πάρτι. Είναι κρίμα, γιατί εργάζονται πολύ και σκληρά και τους αξίζει να διασκεδάζουν

6. Ζήσε το παρόν  
Τα παιδιά δεν στεναχωριούνται ποτέ για κάτι που έγινε παλιότερα ούτε αγχώνονται για το τι πρόκειται να συμβεί σε μία ώρα, πόσο μάλλον για το τι θα τους ξημερώσει αύριο. Ζώντας το παρόν καταφέρνουν να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή, κάτι που οι άντρες εννοείται πως δεν το κάνουν.

7. Παραδέξου ένα λάθος σου! 
 Για τα παιδιά το λάθος δεν είναι παρά μια λέξη. Οι ενήλικες φοβόμαστε πολύ τα λάθη, την αποτυχία και δεν διστάζουμε να αρνηθούμε ότι τα  κάναμε. Όταν μεγαλώνουμε δυστυχώς ξεχνάμε ότι μόνο μέσα από τις δοκιμές και τα λάθη που κάνουμε παίρνουμε συνεχώς μαθήματα μέσα από τη ζωή.

8. Δείξε την ευγνωμοσύνη σου 
Τα παιδιά λένε συνεχώς «ευχαριστώ», «σ’ αγαπώ», «πόσο χαίρομαι που είσαι μαμά μου». Αντίθετα για τους άντρες οι φιλοφρονήσεις και η ένδειξη της αγάπης κάποιες φορές θυμίζει ψάρεμα με δυναμίτη!

9. Μη (μου) κρατάς κακία 
 Ένα παιδί δεν κρατάει ποτέ κακία σε κανέναν. Όποιος κι αν ήταν ο λόγος που το έκανε να «χτυπιέται» στο πάτωμα, μετά από λίγα λεπτά θα είναι σαν να μη συνέβη ποτέ. Αντίθετα οι «μεγάλοι» συχνά δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε πράγματα που μας πλήγωσαν.

10. Ξύπνησε ευτυχισμένος 
Για τα παιδιά, κάθε μέρα είναι κι ένα καινούργιο θαύμα, γι’ αυτό και είναι τόσο χαρούμενα όταν ξυπνάνε. Αντίθετα οι άντρες θεωρούν κάθε μέρα άλλη μια μέρα αγώνα για την επιβίωση. Έτσι είναι, απλώς λίγη  αισιοδοξία το πρωί, ένα αυθόρμητο ευχαριστώ για τον ήλιο που λάμπει, ένα χαμόγελο βοηθάει περισσότερο από κάθε σοβαρή ή σοβαροφανή σκέψη!

 Από την blogger Cara Paiuk

15 πράγματα που κάθε μπαμπάς πρέπει να μάθει στα παιδιά του!

15 πράγματα που κάθε μπαμπάς πρέπει να μάθει στα παιδιά του!

Ο συγγραφέας, αρθρογράφος και μπαμπάς Tom Burns μοιράζεται μαζί μας 15 ουσιαστικά πράγματα που κάθε μπαμπάς οφείλει να διδάξει στα παιδιά του.
Όταν γίνεσαι για πρώτη φορά μπαμπάς όλοι σου δίνουν από μια συμβουλή. Πως θα αλλάξεις την πάνα, πόση ώρα πρέπει να κάθεται το παιδί στην τηλεόραση…και άλλα τέτοια χρήσιμα πράγματα. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μου έδωσαν κάποιοι μπαμπάδες που πιστεύω ότι είναι πραγματικά ουσιαστικές για το μεγάλωμα των παιδιών μας. Άλλες πιο φιλοσοφικού περιεχομένου, άλλες πιο πρακτικές, είναι όμως αληθινά πολύτιμες.

1. Το να κερδίζεις είναι πολύ ωραίο πράγμα αλλά δε σε μαθαίνει τίποτα. Η αποτυχία είναι ο καλύτερος δάσκαλος του κόσμου. Η επιτυχία είναι θρίαμβος, η αποτυχία είναι εκπαίδευση.

2. Το κλειδί για να επιβιώσεις από την αποτυχία είναι να μην την παίρνεις προσωπικά. Γι’ αυτό και κάποια videogames είναι τα καλύτερα εκπαιδευτικά εργαλεία πάνω στην αποτυχία. Πάρτε για παράδειγμα τον Super Mario. Όταν αποτυγχάνει κάπου δεν τελειώνει η ζωή του. Ξεκινάει  ξανά από την αρχή και προσπαθεί μέχρι να πετύχει τον στόχο του.

3. Αγάπη = πράξη.  Αν αγαπάς κάποιον πες του το. Αν τον αγαπάς πολύ δείξε το του. Κάθε μέρα.

4. Το να πεις ένα ψέμα για να προστατεύσεις τον άλλο δε λέγεται ψέμα. Λέγεται συναισθηματική νοημοσύνη.

5. Όλα τα όμορφα πράγματα συμβαίνουν στο σκοτάδι. Οι ταινίες, το τρενάκι του τρόμου…μια μεγάλη πανσέληνος…Προσπάθησε να θυμάσαι αυτά τα όμορφα πράγματα όταν βρεθείς στο σκοτάδι.

6. Οι μεγάλοι δεν γνωρίζουν τα πάντα. Οι περισσότεροι από εμάς, απλώς προσπαθούμε για το καλύτερο. Τις υπόλοιπες προσποιούμαστε ότι γνωρίζουμε τα πάντα.

7. Σχεδόν όλα τα πράγματα στη ζωή πρέπει να τα καταναλώνεις με μέτρο. Είτε αυτό λέγεται τηλεόραση, water parks, Internet, ή σοκολάτα.  

8. Ναι, όλοι θα πεθάνουμε κάποια μέρα. Και αυτό μπορεί να είναι πικρό, αλλά είναι η αλήθεια.

9. Όχι, δεν ξέρω που πάει όταν πεθαίνει κάποιος. Αλλά είναι μια συναρπαστική ερώτηση. Συνέχισε να κάνεις συναρπαστικές ερωτήσεις. 

10. Ένας καλός κανόνας για τη ζωή: Αν κάποιος είναι καλά,γέλα και νιώσε καλά μαζί του. Αν κάποιος όμως πονάει μη λες τίποτα. Απλώς βοήθησετον.

11. Το χρέος είναι επικίνδυνο και μπορεί να σε πνίξει. Γι’ αυτό πριν χρεωθείς για κάτι ή για κάποιον βεβαιώσου ότι το αξίζει. 

12. Η επιστήμη απαντάει στα ερωτήματά σου αλλά σε βοηθάει να ανακαλύψεις και νέα ερωτήματα. Γι’ αυτό και η επιστήμη είναι συναρπαστική.

13. Όσο μπορούμε να ξέρουμε τόσο ο Άη Βασίλης όσο και τα βαμπίρ υπάρχουν. Ο κόσμος έχει περισσότερο ενδιαφέρον αν δεχτείς στον κόσμο αυτόν υπάρχουν άγιοι και τέρατα.  

14. Μπορεί κάποιος να σε τρελαίνει αλλά συγχρόνως να τον λατρεύεις. Αυτό μπορεί κάποια στιγμή να σε μπερδέψει πολύ. 

15. Είναι σημαντικό το να μιλάς για πολλά και διάφορα πράγματα. Το να αρχίζεις όμορφες συζητήσεις για τέχνη, ταξίδια, μουσική και όνειρα θα σου φανεί πολύ χρήσιμο για τη στιγμή που θα πρέπει να μιλήσεις για πράγματα όπως ο θυμός, η λύπη, ο πόνος και η αγάπη. 

Όταν οι μπαμπάδες ζηλεύουν τα παιδιά τους!

Όταν οι μπαμπάδες ζηλεύουν τα παιδιά τους!

Πριν το μωρό ο σύντροφος μας ήταν το κέντρο του σύμπαντος για εμάς. Μετά το μωρό το ρόλο αυτόν τον «άρπαξε» (δικαιωματικά) το μωρό και μπαμπάς έχασε τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Ο οικογενειακός σύμβουλος Armin Brott και συγγραφέας του βιβλίου The Expectant Father: Facts, Tips, and Advice for Dads-to-Be , μας δίνει τρόπους για να διαχειριστούν σωστά (τόσο οι μαμάδες, όσο και οι μπαμπάδες) αυτό το δύσκολο συναίσθημα που λέγεται ζήλια!
Μήπως φταίει η μαμά;
Εννοείται πως ο ερχομός ενός μωρού σίγουρα αλλάζει τις ισορροπίες και τις προτεραιότητες του ζευγαριού. Η μαμά ασχολείται εξ ολοκλήρου με το νέο μέλος της οικογένειας με αποτέλεσμα ο μπαμπάς να αρχίσει να αναπτύσσει αισθήματα ζήλιας απέναντι του. Το να ρίξουμε την ευθύνη μόνο στον πατέρα, θα ήταν μεροληπτικό και άδικο. Η ζήλια του μπαμπά σαφώς και δεν οφείλεται μόνο στη δική του ανεπάρκεια.  

Μια γυναίκα που φέρνει στον κόσμο το παιδί της, λειτουργεί κάτω από ένα σύστημα προσωπικών της αξιών και αναγκών, που καλείται εκείνη τη στιγμή να πραγματώσει. Η αξία του να είναι μια καλή μητέρα την καταξιώνει και της δίνει επάξια τον τίτλο της ικανής μητέρας. Βεβαίως και είναι σωστό και αναγκαίο να φροντίζει με αγάπη το παιδί της, όμως όταν αφιερώνεται ολοκληρωτικά σε αυτό το ρόλο και απαξιώνει τους υπόλοιπους, όπως το να είναι και σύντροφος, τότε σημαίνει ότι κάποια δική της βαθύτερη και ακάλυπτη ανάγκη φωνάζει για ικανοποίηση.

Πως επηρεάζεται ο μπαμπάς

 Όταν η μητρότητα γίνεται αυτοσκοπός, όλα τα άλλα χάνονται. Συχνά οι μαμάδες στην προσπάθειά τους να έχουν τον έλεγχο στη φροντίδα του μωρού, αποκλείουν κυριολεκτικά το σύζυγο από αυτή τη διαδικασία γιατί τον θεωρούν ανίκανο ή ακατάλληλο να βοηθήσει. Στην πραγματικότητα θέλουν να έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο στο μεγάλωμα του παιδιού, κατάσταση που έχει τις ρίζες της σε δικά τους εσωτερικά άλυτα θέματα. Έτσι, ο πατέρας ακυρώνεται και παραγκωνίζεται από τη σχέση.

Μήπως (όμως) φταίει ο μπαμπάς;
Ένας άντρας που γίνεται πατέρας, είναι πιθανό να βγάλει τις δικές του ανασφάλειες με την παρουσία ενός μωρού. Άνθρωποι που έχουν ανάγκη για συνεχή προσοχή και φροντίδα, που θέλουν να είναι πάντοτε στο επίκεντρο της προσοχής, που έχουν προβληματικές σχέσεις με τη μητέρα τους ή και τον πατέρα τους, που δεν έχουν λάβει επαρκή συναισθηματική κάλυψη όταν ήταν παιδιά, συχνά αναπτύσσουν συναισθήματα ζήλιας και ανταγωνισμού απέναντι στο παιδί τους.

Συνήθως είναι άτομα καθηλωμένα σε πρώιμο ηλικιακό στάδιο, όπου η ανάγκη τους για φροντίδα, αγάπη και προσοχή δεν καλύφθηκε επαρκώς από τη μητέρα, ή καλύφθηκε με έναν ασφυκτικό και καταπιεστικό τρόπο που κάλυπτε τις ανάγκες της ίδιας της μητέρας τους και όχι τις δικές τους. Τέτοιοι άντρες γίνονται συχνά απορριπτικοί, αδιάφοροι και επιθετικοί τόσο απέναντι στο παιδί τους όσο και στη σύζυγο. Η σύζυγος στην προσπάθειά της να προστατέψει το παιδί της, γίνεται όλο και πιο υπερπροστατευτική. Η μητρική υπερπροστασία στην περίπτωση αυτή αποτελεί ένα μέτρο της ποιότητας της σχέσης της με το σύζυγό της, γιατί συνήθως η μητρική υπερπροστασία σχετίζεται με την πατρική ανεπάρκεια, λέει ο Armin Brott

Πόσο φυσιολογική είναι η ζήλια;
Πέρα όμως από τις πιο τραβηγμένες περιπτώσεις αυτή η ζήλια του μπαμπά προς το μωρό είναι απόλυτα φυσιολογική. Η μαμά περνάει όλο της το χρόνο με το  μωρό και εκείνος χάνει το μέχρι τώρα κεκτημένο του δικαίωμα να έχει την αποκλειστική προσοχή της.

Τι μπορεί να κάνει ο μπαμπάς γι’ αυτό;
Αρχικά ,το πρώτο που οφείλει να κάνει είναι να αποδεχτεί τη ζήλια του. Αν προσπαθήσει να κρύψει τη ζήλια του, τότε θα την βγάλει με πολλούς άλλους ακατάλληλους τρόπους όπως απομόνωση, αδιαφορία, ή επιθετική συμπεριφορά. Όταν το αποδεχτεί θα μπορέσει να το συζητήσει με τη σύντροφό του και να διεκδικήσει το δικαίωμα του στην προσοχή της!

Το δεύτερο είναι να προσπαθήσει να περνάει και ο ίδιος χρόνο με το μωρό και τη φροντίδα του, να είναι βοηθητικός

Τέλος, αυτό που  οφείλει είναι να δημιουργήσει μια σταθερή σχέση με το παιδί του, ανεξάρτητα από τη γυναίκα του. Αν το πετύχει αυτό δε θα έχει πια τίποτε να ζηλέψει!    

Το λεξικό του νέου μπαμπά!

Το λεξικό του νέου μπαμπά!

Oι νέοι μπαμπάδες σπάνια μπορούν να διαχειριστούν ένα βρέφος και στην αρχή ζουν σε καθεστώς πανικού. Στη νέα σας ζωή ίσως χρειαστεί να θυμηθείτε κάποιες έννοιες που έχουν πια νέα σημασία για εσάς.

Αγάπη, αγάπη, αγάπηΗ αλήθεια είναι πως η επιρροή της αγάπης του πατέρα στα παιδιά δεν έχει κατανοηθεί στην πραγματική της διάσταση, αντίθετα με την επιρροή της αγάπης της μητέρας που έχει κατανοηθεί και αξιολογηθεί σωστά. Ωστόσο όλες οι πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι «ανδρικές» αρετές (αν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε έτσι) όπως  ο σεβασμός, η αυτοθυσία, η τιμή, η περηφάνια, ο νόμος και η τάξη, μεταβιβάζονται από τον πατέρα στο παιδί, όταν αυτός εμπλέκεται ενεργά στη διαπαιδαγώγησή του. Δεν σας λέει κάτι αυτό;

ΑνεκτικότηταΟι φορές που θα αγανακτήσετε από το κλάμα, τη γκρίνια ή το χρόνο που χρειάζεται ένα μωρό είναι πολλές. Την επόμενη φορά που θα «σπάσετε», μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση θυμηθείτε: Είναι η πρώτη σας φορά που γίνεστε πατέρας και η πρώτη φορά του παιδιού σας που γίνεται άνθρωπος. Δείξτε του λοιπόν την απαιτούμενη υπομονή.  

ΑνταπόκρισηΜια απάντηση σε μια ερώτησή του, η ανταπόκριση σε ένα βλέμμα του και η παρηγοριά σε ένα κλάμα του, έχουν να κάνουν με μια λέξη πολύτιμη: την ανταπόκριση. Και η δική σας ανταπόκριση στα συναισθήματά του είναι η δική του πρώτη επαφή με τον έξω κόσμο. Επαινέστε το για τις προσπάθειες του, παρηγορήστε το για τις αποτυχίες του, βοηθήστέ το όταν σας το ζητάει. Αν ξέρει πως είστε εκεί για να «ανταποκριθείτε» στο όποιο κάλεσμά του θα προσπαθεί και περισσότερο. 
Επαναλαμβανόμενοι ήχοιΣυλλαβίστε μαζί του, παίξτε με τους ήχους, επαναλάβετε τις ακατανόητες μαγικές του λεξούλες, αποκτήστε το ολόδικό σας λεξιλόγιο. Η πρώτη φορά που θα ανταποκριθεί στο λεκτικό σας κάλεσμα με τη λέξη «μπα-μπα», θα είναι για εσάς μια μαγική εμπειρία.
Ομαδική δουλειάΟ μπαμπάς, η μαμά και το μωρό είναι μια δυνατή ομάδα. Μη βάζετε λοιπόν τον εαυτό σας στον πάγκο. Όταν η μαμά του το ταΐζει με το μπιμπερό, χαϊδέψτε του το χεράκι. Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που το μωρό θα θέλει μόνο τη μαμά του. Δε φταίει αυτό. Οι φερομόνες της μαμάς του το οδηγούν προς αυτήν. Ωστόσο μπορείτε να συμμετέχετε σε πολλές- πολλές άλλες στιγμές.  

Οπτική επαφήΚοιτάξτε το, χαζέψτε το παρατηρήστε το, δείτε πράγματα μέσα από τα μάτια του, ακολουθήστε το βλέμμα του. Στα βρέφη αρέσει πολύ η οπτική επαφή με το ανθρώπινο πρόσωπο, με την οπτική επαφή γενικότερα. Γι’ αυτό χαμογελάστε του, πλησιάστέ το και κοιτάξτε το στα μάτια.
Πάνα
Ε, αλλάξτε την επιτέλους.
Προσωπική επαφή
Αφιερώστε το ένα απόγευμα, περάστε μερικές ώρες…μόνο οι δύο σας. Αυτή η προσωπική επαφή θα σας κάνει καλό. Όταν η μαμά βρίσκεται στο δωμάτιο, όλη του η προσοχή είναι στραμμένη πάνω της. Φυσικό. Εκείνη είναι όλη την ημέρα μαζί του. Όμως μην πιστέψετε ούτε μια στιγμή πως το μωρό σας δε σας αναγνωρίζει. Το αντίθετο. Εσείς και η μαμά του είστε τα δύο πιο σημαντικά πρόσωπα στη μέχρι τώρα ζωή του.  
Υπόσχεση
Όλοι σαν παιδιά το μπαμπά τον είχαμε ταυτίσει με μια έννοια: Κρατούσε τις σχέσεις του. Όταν η μαμά από τις πολλές δουλειές ξεχνιόταν, ο μπαμπάς ήταν πάντα εκεί για να μας βοηθήσει να φτιάξουμε το ποδήλατο, ή να λύσουμε μια άσκηση.  Κρατήστε λοιπόν τις υποσχέσεις σας. Δεν υπάρχει πιο πολύτιμη ανάμνηση για τα παιδιά σας.
Φωνή και κίνηση
Τα βρέφη είναι φωνακλάδικα και υπερκινητικά. Κάποιες φορές υπερβολικά. Τους αρέσει να τσιρίζουν, να βήχουν, να κλαίνε, να γυρίζουν πλευρό, να δείχνουν…Υπάρχει κάποιος λόγος που τα κάνουν όλα αυτά. Οι φωνές και οι κινήσεις τα βοηθούν να αναπτυχθούν. Γι’ αυτό μη διστάσετε να απαντήσετε στα όποια τους καλέσματα
ΧρόνοςΜια έννοια πραγματικά πολύτιμη . Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι άντρες βρίσκουν τα νεογέννητα βαρετά. Το πιο σημαντικό όμως πράγμα που μπορείτε να του προσφέρετε είναι ο χρόνος. Όλες οι σχετικές έρευνες για την πατρότητα μας λένε πως οι γονείς που αφιέρωσαν χρόνο στα παιδιά τους τόσο ως βρέφη, όσο και ως νήπια, μεγάλωσαν πιο ώριμους και ολοκληρωμένους ενήλικες, χωρίς συμπλέγματα και ανεπάρκειες.

15 μεγάλες αλήθειες για την πατρότητα!

15 μεγάλες αλήθειες για την πατρότητα!

Σοφά και εμπνευσμένα λόγια μεγάλων αντρών, που μέσα σε λίγες λέξεις κωδικοποιούν πλευρές της πατρότητας που μας κάνουν να συγκινούμαστε, να κατανοούμε και φυσικά να αγαπάμε!


1. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι να αγαπάει την μητέρα τους! 
Theodore M. Hesburgh, (ακαδημαϊκός και εκπαιδευτικός) 

2. Όταν έλθει η εποχή που ένας άντρας αντιλαμβάνεται πως μάλλον ο πατέρας του είχε δίκιο για χιλιάδες πράγματα, συνήθως έχει ο ίδιος ένα γιο που τον θεωρεί λάθος! 
Charles Wadsworth, αμερικανός πιανίστας 

3. Υποτίθεται πως κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει «μπαμπάς» 
Ανώνυμος 

4. Όταν ήμουν στα 14, ο πατέρας μου ήταν τόσο αλαζόνας που δεν τον άντεχα λεπτό. Περιέργως, όταν έφτασα τα 21 ένιωσα μεγάλη έκπληξη από το πόσο πολλά κατάφερε να μάθει μέσα σε επτά μόλις χρόνια! 
Marc Twain (αμερικανός συγγραφέας) 
5. Πραγματικά πλούσιος είναι ο άντρας που έχει παιδιά, που τρέχουν να χωθούν στην αγκαλιά του, ακόμα κι όταν τα χέρια του είναι άδεια! 
Ανώνυμος 

6. Δεν έχει τόση σημασία ποιος ήταν αληθινά ο πατέρας μου, αλλά ποιος θυμάμαι εγώ πώς ήταν Anne Sexton (αμερικανίδα ποιήτρια) 

7. Είναι πραγματικά αξιέπαινο να πηγαίνει ένας πατέρας τον γιο του για ψάρεμα. Υπάρχει όμως ένα ιδιαίτερο μέρος στον παράδεισο για τον πατέρα που θα πάει την κόρη του για ψώνια 
John Sinor (ρετανός στρατιωτικός) 

8. Mπαμπάδες, αγαπήστε κι αποδεχτείτε τα μέλη της οικογένειάς σας γι΄ αυτό που πραγματικά είναι, ακόμα κι αν η προσωπικότητά τους είναι πολύ διαφορετική από τη δική σας. Τα κουνέλια δεν πετούν, οι αετοί δεν κολυμπούν, οι γάτες δεν έχουν φτερά. Σταματήστε τώρα τις συγκρίσεις. Υπάρχει άφθονος χώρος για όλους στο δάσος! 
Chuck Swindoll (συγγραφέας και εκπαιδευτικός) 

9. Είναι πολύ πιο εύκολο να γίνεις πατέρας από το να είσαι!  
Kent Michael Nerburn (Αμερικανός συγγραφέας)  

10. Ο πατέρας που δεν μαθαίνει στο γιο του τα καθήκοντά του είναι σχεδόν εξίσου ένοχος με τον γιο που τα αγνοεί. 
Κομφούκιος 
11. Αν κάποιος δεν είχε έναν καλό πατέρα, τότε πρέπει να δημιουργήσει έναν
Φρειδερίκος Νίτσε 
12. Ο πατέρας μου, μου χάρισε το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου χαρίσει κανείς: Πίστεψε σε εμένα. 
James Thomas Anthony (αμερικανός προπονητής του μπάσκετ και broadcaster) 

13. Το να έχεις παιδιά δεν σε κάνει γονιό, όπως το να έχεις πιάνο δε σε κάνει πιανίστα.
Michael Levine (σύγχρονος αμερικανός φιλόσοφος)  

14.Τι καλό έκανες εσύ για τον πατέρα σου, ώστε να περιμένεις τόσα απ' το γιο σου; 
Saadi Shirazi ( Πέρσης ποιητής) 

15. Ένας άντρας καταλαβαίνει πότε αρχίζει να γερνάει, όταν αρχίζει και μοιάζει με τον πατέρα τουGabriel José García Márquez (Κολομβιανός συγγραφέας, βραβευμένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας).

Τα 7 πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζονται τα παιδιά από τους μπαμπάδες τους

Τα 7 πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζονται τα παιδιά από τους μπαμπάδες τους

Η σχέση του πατέρα με τα παιδιά του είναι άκρως καθοριστική για την εξέλιξή τους, παρόλο που αρκετοί πιστεύουν το αντίθετο. Ας της δώσουμε τη «θέση» που της αξίζει!
Όπως δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε άρθρο του «Scientific American Mind», οι μπαμπάδες το 1965 αφιέρωναν κάτι λιγότερο από 3 ώρες την εβδομάδα στη φροντίδα των παιδιών τους. Μέχρι το 2000, η τιμή αυτή έφτασε τις 6,5 ώρες. Σήμερα, υπολογίζεται ότι οι μπαμπάδες ασχολούνται με την ανατροφή των παιδιών τους σχεδόν τις διπλάσιες ώρες, και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Και είναι πραγματικά ευοίωνο να βλέπει κανείς ότι η κοινωνία πλέον σιγά-σιγά αρχίζει να συνειδητοποιεί πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος του πατέρα. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από την πατρική φιγούρα στη ζωή τους, την επιρροή, την υποστήριξη και την αγάπη του. Όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας, εκφωνητής και μπλόγκερ Φρεντερίκ Γκουντάλ, εκτός από αυτές τις βασικές ανάγκες, τα παιδιά χρειάζονται και τα εξής 7 σημαντικά πράγματα από τους μπαμπάδες τους:  
1. Χρόνο
Όλοι μας ξέρουμε από πρώτο χέρι το ρητό «Ο χρόνος είναι χρήμα». Πρόκειται για ένα πολύτιμο αγαθό, το οποίο δυστυχώς δεν αναπληρώνεται ούτε ανανεώνεται. Όμως, υπάρχει πιο ωραίο πράγμα για έναν μπαμπά από μια βόλτα με τα παιδιά του. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται σύγκριση μεταξύ ποιότητας και ποσότητας. Κάθε φορά που ένας πατέρας αφιερώνει χρόνο στα παιδιά του πρόκειται για ποιοτικό χρόνο. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να γνωρίζουν ότι είναι η προτεραιότητά σας. Δείξτε τους πόσο πολύτιμα είναι για εσάς δίνοντάς τους το χρόνο που τους αξίζει. Διαβάστε μαζί ένα βιβλίο, κάντε μια βόλτα στη θάλασσα, παίξτε ένα παιχνίδι, ακούστε λίγη μουσική. Προσπαθήστε να είστε διαθέσιμοι στις πιο σημαντικές στιγμές τους. Είναι βέβαιο ότι δεν θα μετανιώσετε ποτέ για το χρόνο που μοιραστήκατε μαζί τους, ενώ για εκείνα αυτές οι μοναδικές στιγμές μαζί σας θα είναι φυλαγμένες στο μυαλό τους σαν θησαυρός!
2. Σοφία
Ως ώριμοι ενήλικοι, είναι σίγουρο ότι θα έχετε πολλές σημαντικές εμπειρίες να διδάξετε στα παιδιά σας. Το να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς μαζί τους θα τα βοηθήσει να αποφύγουν να επαναλάβουν τα δικά σας τουλάχιστον λάθη. Μην αποθαρρύνεστε κάθε φορά που δεν ακολουθούν τη συμβουλή σας. Καθώς θα μεγαλώνουν, είναι βέβαιο ότι θα ανακαλούν τα σοφά λόγια σας… ακόμα κι όταν τα ίδια γίνουν γονείς και συμβουλεύουν πλέον τα δικά τους παιδιά!
3. Καθοδήγηση
Τα παιδιά χρειάζονται τη συμβολή του μπαμπά τους στο ταξίδι της ζωής, που είναι γεμάτο προκλήσεις και κακοτοπιές. Ο κόσμος είναι γεμάτος από χιλιάδες καλά πράγματα, αλλά και από άλλα τόσα κακά. Και η αλήθεια είναι ότι αυτά τα τελευταία συνήθως είναι πιο εύκολο να μας επηρεάσουν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι τόσο σημαντικό ένας πατέρας να ενσταλάξει τις αξίες και τις αρχές στα παιδιά του, να θέσει τις προσδοκίες και να τα κατευθύνει στο σωστό μονοπάτι. Ακόμα κι αν εκείνα κάποια στιγμή παραστρατήσουν κάνοντας «φθηνές» παρασκηνιακές επιλογές, δική σας δουλειά είναι να τα ξαναφέρετε πάλι στο προσκήνιο!        
4. Προτροπή
Τα λόγια σας έχουν δύναμη. Μπορούν να επηρεάσουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας, την πίστη του και τη συναισθηματική του υγεία. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι άντρες δεν εκφράζουν ποτέ όλα αυτά που τα παιδιά τους έχουν ανάγκη να ακούσουν από τα δικά τους χείλη και μόνο. Να είστε λεκτικά γενναιόδωροι και να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Ακόμα κι όταν αποτυγχάνουν, τους είναι απαραίτητο να γνωρίζουν ότι εξακολουθείτε να πιστεύετε σ’ εκείνα και στις δυνατότητές τους. Μια κουβέντα σας όπως: «Με κάνεις πολύ περήφανο!», σημαίνει τόσα πολλά για ένα παιδί!  
5. Προστασία
Ο κόσμος μπορεί πολύ συχνά να γίνει το πιο αφιλόξενο μέρος, και τα παιδιά έχουν ανάγκη να ξέρουν ότι ο μπαμπάς τους είναι η δική τους πηγή σιγουριάς και δύναμης. Προφυλάξτε τα από οτιδήποτε ενδέχεται να τα απειλήσει, μείνετε δίπλα τους και υπερασπιστείτε τα, και να είστε βέβαιοι ότι έτσι θα μάθουν να εμπιστεύονται και να απολαμβάνουν την ασφάλεια της ύπαρξής σας.
6. Υπομονή
Πρόκειται για μια αρετή που δεν είναι και τόσο εύκολο να διδαχθεί. Τα παιδιά έχουν ένα δικό τους ιδιαίτερο τρόπο να «παίζουν» με την υπομονή μας. Μάλιστα, μερικές φορές η ακραία συμπεριφορά τους μας βγάζει εκτός εαυτού. Ωστόσο, ένας πατέρας καλό θα ήταν να μπορεί να έχει τον έλεγχο των αντιδράσεών του και να αντιμετωπίζει τα παιδιά του με ψυχραιμία και αγάπη. Αν καταφέρετε να αποκτήσετε αυτή την ικανότητα, τόσο τα παιδιά σας όσο κι εσείς οι ίδιοι θα αποκομίσετε τεράστια οφέλη, ενώ παράλληλα θα αναπτύξετε ένα πιο ουσιαστικό δεσμό μεταξύ σας.
7. Αγκαλιές και φιλιά
Τα παιδιά αναζητούν έντονα την πατρική στοργή. Η αγκαλιά σας είναι για εκείνα η πιο ασφαλής φωλιά, για να κουρνιάσουν και να νιώσουν προφυλαγμένα. Όταν συγκρατείτε τα συναισθήματά σας, τα παιδιά σας βιώνουν την απόρριψη και αισθάνονται παραμελημένα και απομονωμένα. Αφήστε την αγάπη σας να εκφραστεί και να τα «ποτίσει», γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να θυμούνται πάντα ότι είναι ό,τι πιο σημαντικό έχετε στη ζωή σας! Μην τους το στερήσετε…   

10 πράγματα που θέλω να μάθω στο γιο μου

10 πράγματα που θέλω να μάθω στο γιο μου

1. Βρες μια δουλειά που θα σε κάνει ευτυχισμένο.

2. Να λες πάντα την αλήθεια στον εαυτό σου, ανεξάρτητα από τις συνέπειες.

3. Να είσαι ευγενής σε κάθε σου συναναστροφή. Έτσι απλά.

4. Να θυμάσαι ότι είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σου αλλά και για τις πράξεις σου… πάντα.

5. Μην ξεχνάς ότι είσαι αξιαγάπητος. Ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

6. Να μαγειρεύεις τόσο για εσένα όσο και για την οικογένειά σου.

7. Να αγαπάς χωρίς προσδοκίες. Είναι ο μόνος τρόπος να αγαπήσεις αληθινά κάποιον.

8. Το νου σου στο παντελόνι σου! Δεν ενδιαφέρει κανέναν να δει το εσώρουχό σου.

9. Πειραματίσου. Απότυχε. Μάθε. Ξαναπροσπάθησε.

10. Μην πάψεις ποτέ να κάνεις όνειρα… αλλά προχώρα στην πράξη χωρίς καθυστέρηση!


Από τον μπαμπά και μπλόγκερ Τζέιμι Γουίνστον.

Μέχρι να… τότε τι;

anapnoes.gr : eftixia 570814881 Μέχρι να… τότε τι;
Ευτυχία! Τι λέξη!! Και πώς όλη αυτή χωρά στην καρδιά μας, στον κόσμο μας;;
Τις περισσότερες φορές πείθουμε τους εαυτούς μας, ή, τουλάχιστον, προσπαθούμε, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ότι η ζωή θα βελτιωθεί, όταν, για παράδειγμα, παντρευτούμε, όταν αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά άλλο ένα.
«Και ύστερα τι;», αναρωτιόμαστε πολλές φορές!
… και ύστερα νιώθουμε απογοήτευση γιατί τα παιδιά δεν είναι αρκετά μεγάλα κι ότι θα είμαστε πιο ευχαριστημένοι, τελικά, όταν μεγαλώσουν. Μετά από αυτό, απογοητευόμαστε, γιατί πλέον έχουμε την εφηβεία να αντιμετωπίσουμε και ούτω καθ΄ εξής. Σίγουρα θα είμαστε ευτυχισμένοι όταν εκείνα θα ξεπεράσουν και αυτό το στάδιο, σκεφτόμαστε. Λέμε στους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι ολοκληρωμένη όταν ο/η σύζυγός μας αναλάβει τις ευθύνες δράσης από κοινού, όταν αγοράσουμε ένα πιο καλό αυτοκίνητο, όταν είμαστε σε θέση να πάμε διακοπές σε ένα ωραίο μέρος ή όταν συνταξιοδοτηθούμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να είμαστε ευτυχισμένοι από αυτήν εδώ ΤΩΡΑ! Εάν όχι ΤΩΡΑ, τότε Πότε;;
H ζωή σας θα είναι πάντα γεμάτη προκλήσεις!
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το παραδεχτείτε στον εαυτό σας και να αποφασίσετε να είστε ευτυχισμένοι έτσι κι αλλιώς. Η ευτυχία είναι ο τρόπος. Ετσι, κρατήστε ως πολύτιμη την κάθε στιγμή που έχετε και εκτιμήστε την όλο και πιο πολύ επειδή τη μοιραστήκατε – και συνεχίζετε – με κάποιον ξεχωριστό άνθρωπο, τόσο ξεχωριστό για να περάσετε τον χρόνο σας μαζί του και ας θυμηθείτε ότι ο χρόνος δεν περιμένει για κανέναν.
Ετσι, ας σταματήσετε να περιμένετε…
…μέχρι το αυτοκίνητό σας ή το σπίτι σας να εξοφληθεί
…μέχρι να αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή σπίτι
…μέχρι να πάτε τις ιδανικές διακοπές
…μέχρι τα παιδιά σας ν’ ανοίξουν τα φτερά τους φεύγοντας από την εστία σας
…μέχρι να τελειώσετε το σχολείο
…μέχρι να αποκτήσετε μια πολύ καλή εργασία
…μέχρι να κερδίσετε πολλά χρήματα
…μέχρι να χάσετε 5 κιλά
…μέχρι να παντρευτείτε
…μέχρι να αποκτήσετε παιδιά
…μέχρι να πάρετε διαζύγιο
…μέχρι να βγείτε σε σύνταξη
…μέχρι την Άνοιξη
…μέχρι το Καλοκαίρι
…μέχρι το Φθινόπωρο
…μέχρι τον Χειμώνα
…μέχρι να ταξιδέψετε σε άλλους… ουρανούς.
Επιτρέψτε, επιτέλους, σε αυτήν τη μικρή φωνούλα, που σας ψιθυρίζει μέσα σας : «Ναι! Μπορείς να τα καταφέρεις!», να δυναμώσει! Συνεχίστε να κρατάτε τον εαυτό σας σταθερό προς τη σωστή κατεύθυνση για εσάς. Μπορεί να μην είναι εύκολο μερικές φορές, αλλά εκείνες τις στιγμές του αγώνα μέσα σας, θα ανακαλύψετε μια ισχυρότερη αίσθηση του ποιοι είστε. Ετσι, όταν έρχονται οι μέρες της δοκιμασίας, με απρόσμενες ευθύνες, θυμηθείτε να ενισχύετε την πίστη στον εαυτό σας και όλα όσα θέλετε να είναι η ζωή σας. Η πραγματικότητά σας είναι εκεί, είναι εδώ και περιμένει να σας αγκαλιάσει.
Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή, από αυτήν ΕΔΩ τη στιγμή, ΤΩΡΑ, για να είσαστε – για να είμαστε – ευτυχισμένοι.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ: Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι… όχι ένας προορισμός!!

Τα 6 συνηθέστερα συμπτώματα καρκίνου που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους...κάθε χρόνο από καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, περίπου το 30% των περιστατικών καρκίνου μπορούν να προληφθούν χάρη στη σωστή διατροφή, τη συστηματική άσκηση και άλλες αντίστοχες υγιεινές συνήθειες.

Δείτε 6 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε και σε ποιές μορφές καρκίνου αντιστοιχούν:

1. Πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς και πόνος στην περιοχή της λεκάνης: Στις γυναίκες, το επίμονο πρήξιμο στην κοιλιά, το γρήγορο αίσθημα κορεσμού και ο πόνος στην περιοχή της πυέλου μπορεί να υποδεικνύουν καρκίνο στις ωοθήκες. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να συνοδεύονται από την ανάγκη για συχνή ενούρηση.

2. Πόνος κατά την ενούρηση και αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση: Πρόκειται για συμπτώματα του καρκίνου στη μήτρα. Στις περισσότερες
περιπτώσεις, η καρκινική αλλοίωση ξεκινά από το ενδομήτριο, δηλαδή το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας.

3. Καταθλιπτικά συμπτώματα, ανεξήγητη απώλεια βάρους, αλλαγές στο χρώμα των ούρων και της επιδερμίδας: Όταν τα συμπτώματα κατάθλιψης συνοδεύονται από την απώλεια όρεξης, την απώλεια βάρους και τον πόνο στην περιοχή της κοιλιάς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας. Ένας καρκινικός όγκος στο πάγκρεας μπορεί αρχικά να σχηματιστεί χωρίς να εκδηλώνεται με συγκεκριμένα συμπτώματα. Άλλα πρώιμα σημάδια για αυτή τη μορφή καρκίνου είναι το σκούρο χρώμα στα ούρα και οι αλλαγές στην απόχρωση της επιδερμίδας – άτονο, κιτρινωπό δέρμα.

4. Αίμα στα κόπρανα: Μπορεί να οφείλεται σε φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, όμως αποτελεί επίσης σύμπτωμα του ορθοκολικού καρκίνου. Η διάρροια και η δυσκοιλιότητα συνδέονται επίσης με αυτή τη μορφή καρκίνου.

5. Δερματικές αλλοιώσεις και διόγκωση των λεμφαδένων κάτω από τη μασχάλη: Πέρα από τις μεταβολές που παρατηρούνται στο μαστό και τη θηλή, σε αρκετά περιστατικά καρκίνου του μαστού εντοπίζονται εξογκώματα στην περιοχή κάτω από τη μασχάλη. Παράλληλα, αυτή η μορφή καρκίνου μπορεί να εκδηλωθεί με κόκκινα εξανθήματα
ή με τοπική σκλήρυνση της επιδερμίδας στην περιοχή του στήθους.

6. Αλλαγές στη φωνή, δύσπνοια και πόνος στους ώμους: Ο επίμονος βήχας και η τραχύτητα στη φωνή μπορεί να υποδεικνύουν καρκίνο στον πνεύμονα. Οι αλλοιώσεις της φωνής συνδέονται επίσης με τον καρκίνο στον λάρυγγα ή τον θυρεοειδή. Εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί, μπορεί επίσης να εκδηλωθεί ισχυρός πόνος στους ώμους ή παράλυση στις φωνητικές χορδές.

Αυτός είναι ο ιδανικός σύντροφος για το κάθε ζώδιο

Ισχύει ότι τα αντίθετα έλκονται γιατί αλληλοσυμπληρώνονται;

Παρ' όλες τις προόδους και τις ανακαλύψεις που έκαναν τη ζωή μας πιο εύκολη στο πέρασμα των αιώνων, το ζητούμενο των πετυχημένων σχέσεων συνεχίζει ακόμα να μας ταλαιπωρεί.

Οι σχέσεις που είναι....
ιδανικές, αυτές που διαρκούν μια ζωή είναι στην ουσία ένας μύθος, αφού κανείς δεν γνωρίζει τη μαγική συνταγή για να τις πετύχει.

Ισχύει ότι τα αντίθετα έλκονται γιατί αλληλοσυμπληρώνονται;

Μήπως κάτι κάνουμε λάθος;

Μήπως είμαστε άτυχοι;

Μήπως η επιλογή μας γίνεται κάτω από κοινωνικά ή άλλα δεδομένα κι όχι με βάση τα προσωπικά μας «θέλω»; Ή μήπως απλά δεν υπάρχουν ιδανικές σχέσεις;

Τόσα ερωτήματα που παραμένουν όμως σε εκκρεμότητα!

Η αστρολογία θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό εργαλείο, ώστε να κάνουμε ένα βήμα μπρος και να ξεκολλήσουμε. Όχι όμως βασιζόμενοι μόνο στη συναστρία που ερμηνεύει το «δέσιμο» μεταξύ δύο ή παραπάνω ανθρώπων, αλλά και στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας που η εξέτασή του μας παρέχει πολλές πληροφορίες για το τι θέλουμε, τι έχουμε ανάγκη, τι επιθυμούμε εμείς πρωτίστως να έχουμε στη ζωή μας.

Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο υπάρχουν δύο βασικοί δείκτες που θα μπορούσαν να δώσουν μια πρώτη γεύση για τον άντρα που θεωρείται ιδανικός σύντροφος ή εραστής και είναι ο Ήλιος και ο Άρης.

Αντίστοιχα, στους άντρες υπάρχει η Σελήνη και η Αφροδίτη.

Η θέση αυτών των πλανητών, το ζώδιο δηλαδή που βρίσκονται στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας, είναι ενδεικτική για το τι έλκει και τι προκαλεί το ερωτικό ενδιαφέρον.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τον Ήλιο της κάθε γυναίκας (το ζώδιό της δηλαδή) να δούμε τι πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε για τον ιδανικό σύντροφο.

ΚΡΙΟΣ

Καταρχήν χρειάζεστε ένα σύντροφο που δε σας καταπιέζει. Δεν σας τρελαίνει με τη ζήλεια ή την κτητικότητά του αλλά να είναι δίπλα σας στα δύσκολα. Κάποιον που να είναι γρήγορος σε αντιδράσεις και να μην αμφιβάλει ή κιοτεύει να κάνει πράγματα. Επίσης βασικό, κάποιον που να συγκρατεί τον παρορμητισμό σας ή την τρέλα της στιγμής, να έχει τον τρόπο του να σας καλμάρει όταν σας πιάνουν τα νεύρα σας και να μην βάζει το εγώ του πάνω από σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Για σας είναι σημαντικό να αισθάνεστε ασφαλείς, συναισθηματικά ή υλικά. Χρειάζεστε κάποιον που θα σας ξεκουνάει όταν σας πιάνουν οι φοβίες ή οι δεύτερες σκέψεις σας, θα σας δείχνει την αγάπη του και θα φροντίζει να μη σας λείπει τίποτα. Κάποιον που δε θα δυσανασχετεί με τη ζήλεια που σας πιάνει ορισμένες φορές ή την κτητικότητά σας και θα είναι πρόθυμος να τα βάλει με την επιμονή και την ξεροκεφαλιά σας για να σας αποδείξει ότι ίσως... και να έχετε άδικο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το παν για σας και το ξέρετε είναι η επικοινωνία στη σχέση. Θέλετε κάποιον να συζητάτε να παίρνετε μαζί αποφάσεις και να έχει δικά του ενδιαφέροντα ή χόμπι. Κάποιον που δε σας θεωρεί αποκλειστικά δική του ή να νιώθει ότι απειλείται αν εσείς βγαίνετε και με τις φίλες σας ή να σας γκρινιάζει και να αρχίζει τη μουρμούρα με το παραμικρό. Κάποιον επίσης που θα σας οργανώνει όταν εσείς καταπιάνεστε με πολλά και θα σας επαναφέρει σε τάξη όταν αρχίζετε να σκορπίζεστε δεξιά και αριστερά.ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το παν για σας είναι η δημιουργία οικογένειας και επειδή έχετε συχνά την τάση να κολλάτε σ' αυτό και μόνο είναι ιδανικός ένας σύντροφος που θα έχει τον ίδιο σκοπό στη ζωή του. Επίσης, επειδή είστε περισσότερο του σπιτιού, κατάλληλος είναι αυτός που είναι πρόθυμος να απολαύσει τη στοργή τη θαλπωρή και τη φροντίδα που του παρέχετε, αρκεί να δεχτεί ότι η κεφαλή του σπιτιού είναι η γυναίκα. Όσο κι αν σας ξενίζει δεν θέλετε κάποιον που να είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός ή ευαίσθητος για να μπορεί να κρατάει τα ίσα. Να είναι σταθερός σε διάθεση και αντιδράσεις και να μπορεί να παίρνει αποφάσεις βασιζόμενος στη λογική.

ΛΕΩΝ

Σας έλκει η χλιδάτη ζωή και το πρώτο που θα αναζητήσετε είναι να την αποκτήσετε, όχι απαραίτητα μέσω ενός συντρόφου. Παρά ταύτα, σας έλκουν άτομα πετυχημένα οικονομικά ή δυναμικά στη ζωή τους, που εκπέμπουν μια σιγουριά μαζί με την αίγλη τους. Δεν μπορείτε τη μιζέρια και θέλετε κάποιον που θα σέβεται και θα εκτιμά τόσο την προσωπικότητα όσο και τη γνώμη σας. Να είναι πρόθυμος να σας παραδώσει τα ηνία αλλά και με αρκετό σθένος να σας κοντράρει ή να σας προσγειώσει σε μια πραγματικότητα που δεν περικλείει μόνο εσάς, όταν σας πιάνει η υπεροψία ή ο εγωκεντρισμός σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για σας που έχετε μάθει να κινείστε βάσει προγράμματος και οργάνωσης ο κατάλληλος σύντροφος είναι αυτός που μπορεί να σας εμπνεύσει πρωτίστως τη σταθερότητα. Θέλετε ένα αμετάβλητο περιβάλλον και οποιαδήποτε απότομη αλλαγή σας αποσυντονίζει. Παρόλα αυτά, έχετε ανάγκη να ξεκολλάτε που και που από την πεπατημένη γι' αυτό χρειάζεστε κάποιον που θα σας πείσει να ζήσετε μια περιπέτεια ή να κάνετε μια τρέλα, ώστε να πάψετε να αγχώνεστε ή να λειτουργείτε ψυχαναγκαστικά.

ΖΥΓΟΣ

Είστε οι σχεσάκηδες του ζωδιακού. Δεν μπορείτε να μείνετε μόνοι σας και θέλετε συνεχώς να βρίσκεστε με κόσμο, αν δεν έχετε κάποιο σύντροφο. Ο κατάλληλος για σας είναι αυτός που θα σας κυκλοφορεί, θα έχει κάποιο στυλ και σίγουρα δε θα περνάει αδιάφορος. Θέλετε όμως και κάποιον που θα παίρνει αποφάσεις ή πρωτοβουλίες μιας και είστε αναποφάσιστες, που θα σας βάζει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι και δε θα νιώθετε ότι απλά υπάρχει για να σας κάνει τα χατίρια, υποκύπτοντας στα νάζια σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Υπάρχει μια πλευρά σας που θέλει κάποιον αποκλειστικά δικό σας, με βούλα και υπογραφή και δεν αποδέχεται τίποτα λιγότερο. Οποιοσδήποτε πολυλογάς, ανεύθυνος ή σαλταδόρος σαφώς διαγράφεται οριστικά από τη λίστα. Θέλετε να έχετε τον έλεγχο της κατάστασης και την απόλυτη πίστη και αφοσίωση από τον σύντροφο. Παρόλα αυτά, έλκεστε από άτομα που σας δείχνουν μια άλλη πλευρά της ζωής, πιο φιλελεύθερη ή πιο χύμα ίσως γιατί σας κάνουν πιο χαρούμενους ή γιατί σας βάζουν σε διαδικασία να τους κατακτήσετε, εφόσον είναι πιο δύσκολοι στόχοι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η ζωή για σας είναι μια βόλτα, ένα ταξίδι ή μια περιπέτεια. Αν κάποιος σύντροφος προσπαθήσει να σας στερήσει αυτή την διάθεση θα έχετε ήδη φύγει. Δεν μπορείτε να περιοριστείτε και δε θέλετε να δείτε τη σοβαρή πλευρά της ζωής, οπότε θέλετε έναν σύντροφο που δε θα σας κάνει τη ζωή ποδήλατο με τα «μην» και τα «δεν» κι οπωσδήποτε να έχει χιούμορ. Όμως για να μπορέσετε να παραμείνετε σε μια σχέση χρειάζεστε κάποιον να σας συμμαζεύει, να σας βάζει κάποιους κανόνες ή να σας δίνει τροφή για σκέψη, όταν σας πιάνει ο υπερβολικός ενθουσιασμός.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σοβαρές και μετρημένες ψάχνετε το έτερο ήμισυ σε άτομα έμπειρα, συνετά και προπάντων με σταθερές αξίες. Δεν μπορείτε να μείνετε στο πλευρό κάποιου που είναι σαλταπήδας ή λέει πολλά και σας εκθέτει. Έλκεστε όπως γνωρίζετε άλλωστε από την εικόνα του δυναμικού, πετυχημένου άντρα αλλά κακά τα ψέματα για να μείνετε δίπλα σε κάποιον πρέπει να βασανίζεστε λίγο από την αδιαφορία του. Άτομα με χιούμορ ή κατά τι ανεύθυνα ή στον κόσμο τους σας τραβούν γιατί θέλετε να τα βάλετε στον ίσιο δρόμο και σας παρέχουν τη δυνατότητα να αποδείξετε το σθένος της προσωπικότητάς σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ


Ναι είστε ασυνήθιστες, σας έλκει το περίεργο και το πρωτότυπο ή άντρες διαφορετικής κουλτούρας ή φυλής και γενικώς θέλετε να ξεφεύγετε από τα στάνταρ και τις νόρμες της κοινωνίας. Όμως καλώς ή κακώς, συνήθως ένα άτομο που είναι ίδιο με σας δε σας προκαλεί κανένα ενδιαφέρον ούτε τραβάει την προσοχή σας, εκτός κι αν το θέλετε για φίλο σας. Για να μείνετε σε μια σχέση το ιδανικό άτομο είναι αυτό που θα είναι τελείως προσγειωμένο στο τώρα, θα σας προκαλεί να κάνετε πράξη τις θεωρίες σας και θα σας υπενθυμίζει ότι αλλάζετε άποψη, όποτε σας βολεύει, βολοδέρνοντας στην αντίφαση.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι ευαίσθητες και αγαπησιάρες του ζωδιακού, ρομαντικές και ονειροπόλες που μεγαλώνουν με το παραμύθι της Σταχτοπούτας ή της Ωραίας κοιμωμένης ψάχνετε διακαώς έναν πρίγκιπα ραφινάτο και αισθηματία που θα έρθει να σας σώσει και να σας πάρει μαζί του στο βασίλειό του όπου θα ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή. Όσο όμως κι αν δεν θέλετε να το αποδεχτείτε, ο κατάλληλος σύντροφος είναι ο αποφασιστικός, ευθύς και κοφτός που θα μπορέσει να σας φέρει σε επαφή με την πραγματικότητα και που θα γείρετε στον ώμο του, όταν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα.
astrology.gr