Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Όταν η τεχνολογία συναντά την τέχνη…

insta
Το αποτέλεσμα μας εντυπωσιάζει!
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν χάσει την έμπνευσή τους ή δεν υπάρχουν τα κατάλληλα ερεθίσματα που θα αποτελέσουν πηγή αυτής. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που μπορούν να δημιουργήσουν συνδυάζοντας διάφορα μέσα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Geffen Refaeli η οποία εμπνέεται απ΄τις ζωές και τα στιγμιότυπα ανθρώπων στο Instagram. Συνδυάζει τα στοιχεία που τις αρέσουν από διάφορες φωτογραφίες και τα αποτυπώνει ως doodle σ’ένα λευκό χαρτί. Στη συνέχεια τα φωτογραφίζει και τα ανεβάζει στο προφίλ της στο Instagram κάνοντας tag τα προφίλ των ανθρώπων που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης ώστε να μπορεί κανείς να δει και τις αρχικές φωτογραφίες.

Ζεν ατμόσφαιρα: 8 αντικείμενα που θα κάνουν το χώρο σου πιο ζεν!

Ζεν ατμόσφαιρα: 8 αντικείμενα που θα κάνουν το χώρο σου πιο ζεν!


Σου αρέσουν οι χώροι με ζεν αύρα; Δες ποια αντικείμενα μπορούν να "ξεκλειδώσουν" το χώρο σου και να τον κάνουν πιο χαλαρό.
Το ζεν είναι μία φιλοσοφία, ένας τρόπος ζωής, κάτι που μας δίνει δύναμη, μας χαλαρώνει και μας αφυπνίζει. Δε χρειάζεται να είσαι λάτρης κάποιας συγκεκριμένης θρησκείας για να το κατανοήσεις, έχει απλά σχέση με την ενέργεια και μπορεί να μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους μας.

Το να βάλεις κάποια αντικείμενα ζεν στο σπίτι σου είναι ωραίο, γιατί είναι σαν να δυναμώνεις κάποια σημεία του σπιτιού σου και επιπλέον δυναμώνεις τη θετική ενέργεια που ρέει στο χώρο σου. Δεν έχει σημασία αν πιστεύεις σε αυτή τη φιλοσοφία ή όχι, σίγουρα κατανοείς πως μερικά αντικείμενα δυναμώνουν το χώρο σου, σου φτιάχνουν τη διάθεση και άλλα σε ρίχνουν, σε εκνευρίζουν απλώς κοιτώντας τα.

Πάμε να δούμε 8 αντικείμενα ζεν που μπορείς να βάλεις στο χώρο σου! Το κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων από αυτά είναι πως φτιάχνονται από φυσικά υλικά.

#Μικρός Βούδας

zen7

#Κεριά

zen6

#Μπολ από μπαμπού

zen8

#Κάδρα

zen

#Έπιπλα με καμπύλες

zen3

#Γιαπωνέζικα φλυτζάνια τσαγιού

zen4

#Δίσκος από μπαμπού

zen5

#Φωτιστικά από μπαμπού

zen2


7 μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου που θα σου αλλάξουν ολοκληρωτικά τη ζωή!

7 μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου που θα σου αλλάξουν ολοκληρωτικά τη ζωή!


Μερικές φορές το να κάνεις μικρές αλλαγές, μπορεί να είναι πιο θαυματουργό και αποτελεσματικό, από το να προσπαθείς να αλλάξεις από τη μία μέρα στην άλλη όλη σου τη ζωή!
Υπάρχουν κάποια τρικς που κάνοντάς τα θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σου, ακόμα και αν αυτή τη στιγμή που τα διαβάζεις νοιώθεις πως δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν! Απλά κάνε ένα πείραμα. Δοκίμασε τα παρακάτω για ένα μήνα και δες τη ζωή σου σιγά σιγά να μεταμορφώνεται! Έχεις να χάσεις κάτι;
#Χρησιμοποίησε σκάλες όσο πιο συχνά μπορείς
Οι γιατροί τονίζουν πως άνθρωποι που ανεβοκατεβαίνουν σκάλες και δε χρησιμοποιούν ποτέ ασανσέρ, έχουν πολύ πιο γερά κόκαλα και κλειδώσεις και μένουν δραστήριοι για περισσότερα χρόνια. Το ιδανικό είναι να ανεβαίνεις περίπου 100 σκάλες τη μέρα! Μπορείς να το πετύχεις; Για προσπάθησέ το! Απέφυγε να ανεβαίνεις τόσες σκάλες, μόνο σε περίπτωση που φοράς ψηλοτάκουνα ή αν έχεις σοβαρό πρόβλημα με τα γόνατά σου.
#Πάρκαρε λίγο μακρύτερα
Το συγκεκριμέο τρικ θα σε δυσαρεστήσει αλλά επίσης θα σε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Σταμάτα λοιπόν να ψάχνεις πάρκινγκ κοντά στη δουλειά σου (ένα άγχος λιγότερο) και ξεκίνα να ψάχνεις αρκετά μέτρα πιο μακριά!
#Πίνε ένα ποτήρι τσάι την ημέρα (χωρίς καφείνη)
Ένα ποτήρι τσάι χωρίς καφείνη την ημέρα θα σου δώσει πολύ ενέργεια και αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας. Πρόσεξε μόνο πως δεν είναι όλα τα φυτικά τσάι κατάλληλα για κάθε μέρα. Το χαμομήλι, το τσάι από τριαντάφυλλο και το τσάι ιβίσκου είναι μερικές ασφαλείς επιλογές για καθημερινή χρήση.
#Φάε ένα πολύ καλό πρωινό
Είτε έχεις μάθει να τρως πρωινό είτε προτιμάς έναν σκέτο καφέ, πρέπει να αναθεωρήσεις! Το πρωινό σου πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από απλά καλό! Συγκεκριμένα το πρωινό σου πρέπει να είναι τονωτικό για την καρδιά, το πιο σημαντικό όργανο του σώματός μας. Η βρώμη είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στην καρδιά σου. Έχει μηδέν χοληστερόλη και είναι γεμάτη ίνες και αντιοξειδωτικά. Ένα επίσης καλό πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει βατόμουρα αλλά και δυναμωτικά smoothies.
#Πρόσθεσε ίνες στη διατροφή σου
Δε χρειάζεται να το παρακάνεις, αλλά πρόσθεσε στη διατροφή σου ακόμα και ένα μικρό σνακ με ίνες. Οι τροφές πλούσιες σε ίνες βοηθάνε στη σωστή πέψη των τροφών αλλά και στο χάσιμο κιλών!
#Απέκτησε ρουτίνα στην καθημερινότητά σου
Όταν μιλάμε για ρουτίνα, δεν εννοούμε φυσικά να πηγαίνεις κάθε μέρα στην ίδια καφετέρια και να πίνεις πάντα το ίδιο κοκταίηλ όταν βγαίνεις έξω με την παρέα σου. Το σώμα σου όμως χρειάζεται κάποια ρουτίνα στον ύπνο αλλά και στη διατροφή. Μην αφήνεις τον οργανισμό σου νηστικό για πολλές ώρες και προσπάθησε να κοιμάσαι κάθε μέρα 6-7 ώρες (και παραπάνω αν είναι εφικτό).
#Χαμογέλα περισσότερο
Το συγκεκριμένο τρικ πρέπει να το παλέψεις πολύ! Ένα χαμόγελο είναι πολύ καλύτερο από ένα μόνιμο κατσούφιασμα. Γι'αυτό διάλεξε τους φίλους σου ανάλογα. Φρόντισε να περιτρυγιρίζεσαι από χαμογελαστούς ανθρώπους γεμάτους θετική  ενέργεια. Επίσης παρακολούθησε ευχάριστες ταινίες, κωμικές τηλεοπτικές σειρές και γενικά γίνε ένα αισιόδοξο άτομο.

Το… μαγικό έλαιο για τη φροντίδα και επανόρθωση των μαλλιών! (εξαφανίζει και την ψαλίδα!)

Το… μαγικό έλαιο για τη φροντίδα και επανόρθωση των μαλλιών! (εξαφανίζει και την ψαλίδα!)


Το έχεις δοκιμάσει;
Χάρισε στα μαλλιά σου τη χαμένη τους λάμψη, βοήθησέ τα να μακρύνουν γρηγορότερα και απαλλάξου μια και καλή από την ψαλίδα, με ένα μόνο φυσικό προϊόν!
Το έλαιο τζοτζόμπα βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης, τιθασεύει τα κατσαρά και είναι ιδανικό για τα λιπαρά μαλλιά , αφού δεν τα λαδώνει επιπλέον.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το αποκτήσεις!
Πώς να το χρησιμοποιήσεις;  
-Άπλα άπλωσε το λάδι στα μαλλιά σου, από τη μέση και κάτω, επιμένοντας στις άκρες για να μειώσεις αισθητά  την ψαλίδα και τη θαμπάδα.
-Για ιδανικό αποτέλεσμα, άφησε το έλαιο στα μαλλιά σου όλο το βράδυ και όταν λουστείς θα διαπιστώσεις ότι άξιζε τον κόπο η οποιαδήποτε αναμονή!

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Έρευνα:Τι επιπτώσεις έχει η γονική γύμνια σε ένα μικρό παιδί;

kids1Πολλές φορές και ασυνείδητα οι περισσότεροι γονείς κυκλοφορούν γυμνοί μπροστά στα παιδιά τους. Είτε γιατί περνούν από το μπάνιο στο δωμάτιο για να ντυθούν, είτε γιατί κάνουν μαζί με τα παιδιά τους μπάνιο, είτε γιατί ζεσταίνονται και κυκλοφορούν με τα εσώρουχά τους. Τι επιπτώσεις όμως έχει η γονική γύμνια σε ένα μικρό παιδί;
Αν το παιδί είναι μικρότερο των 3 ​​ετών, είναι μάλλον ακίνδυνη. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι ψυχίατροι εφήβων, μετά από μελέτες που έγιναν επί του θέματος. Τα πολύ μικρά παιδιά δεν θα προσέξουν τίποτε το περίεργο πάνω σε έναν γονέα που κυκλοφορεί γυμνός στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τα μωρά που θηλάζουν, καθώς το να βλέπουν το στήθος της μαμά μας τους είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Οι πιθανότητες είναι οι ίδιες και για ένα παιδί από 2 έως 3 χρονών,καθώς αφού μεγαλώνουν δεν θα μείνουν σαν αναμνήσεις.
Βλέποντας τους γονείς γυμνούς όμως ένα μεγαλύτερο παιδί που είναι πιο περίεργο για το σώμα και την σεξουαλικότητα μπορεί να του προκαλέσει σύγχυση. Ένα παιδί μπορεί να αναρωτηθεί γιατί τα γεννητικά του όργανα διαφέρουν από του γονέα, θα μπορούσε αισθανθεί κατώτερο από τη σύγκριση ή ακόμη και να ζηλέψει. Επίσης θα μπορούσε να το φοβίσει λίγο το μέγεθος και η τριχοφυΐα. Ακόμη η υπερβολική έκθεση θα μπορούσε να το κάνει να νιώσει σεξουαλισμό για αυτό που βλέπει.
Σε μελέτη του Πανεπιστήμιου του Stanford σύμφωνα με το mothersblog.gr διαπιστώθηκε ότι σε περισσότερα από 400 νοικοκυριά στην Καλιφόρνια τα παιδιά «αποκοβόντουσαν» μόνα τους μετά τα 3 έτη. Άρχιζαν να μαθαίνουν το πολιτιστικό πρότυπο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής με αποτέλεσμα τα μικρά αγόρια να σταματούν να πηγαίνουν στις γυναικείες τουαλέτες με τις μαμάδες και τα κορίτσια να μην θέλουν τον μπαμπά να τους κάνει μπάνιο.
Έτσι για το εάν κάνει ή όχι το παιδί να σας βλέπει γυμνούς θα το καταλάβετε και μόνοι σας, όταν αρχίσουν να είναι πιο ντροπαλά με την εμφάνισή τους. Τότε θα είναι η ώρα να σταματήσετε να κυκλοφορείτε γυμνοί μπροστά τους. Και τέλος εάν αντιληφθείτε ότι, μόλις σας δουν χωρίς ρούχα, δείχνουν ντροπή, τότε ντύνεστε χωρίς δεύτερη σκέψη!

9 beauty χρήσεις τις βαζελίνης που σίγουρα δε γνωρίζεις!

9 beauty χρήσεις τις βαζελίνης που σίγουρα δε γνωρίζεις!


Πρόκειται για μία "θαυματουργή" κρέμα που έχει άπειρες χρήσεις στην καθημερινότητά μας. Μιλάμε, φυσικά, για τη βαζελίνη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρόπους που δε φαντάζεσαι. Δες 9 από αυτούς..
#1 Βγάλε τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου
Μην τραβήξεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου όταν θελήσεις να τις βγάλεις καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει κακό στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σου. Βάλε με μία μπατονέτα λίγη βαζελίνη στο σημείο που βρίσκεται η κόλλα των βλεφαρίδων, περίμενε μερικά λεπτά, και έπειτα τράβηξέ τες προσεκτικά. 
#2 Βάλε εύκολα τα σκουλαρίκια σου
Αν δε φοράς συχνά σκουλαρίκια μερικές φορές μπορεί να δυσκολεύεσαι να βάλεις κάποια με πιο χοντρό σιδεράκι. Άλειψέ τα με λίγη βαζελίνη και έτσι θα μπορέσεις να τα βάλεις πολύ πιο εύκολα. 
#3 Δώσε λάμψη στα μάγουλά σου
Μπορεί να υπάρχουν ειδικά προϊόντα που δίνουν λάμψη στα μάγουλα αλλά αν δεν έχεις κάποιο από αυτά μπορείς να πετύχεις ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα με λίγη βαζελίνη. Βάλε μικρή ποσότητα πάνω στα μάγουλά σου αφού τους έχεις βάλει ρουζ και θα τα δεις να λάμπουν. 
#4 Μαλάκωσε τις πατούσες σου μέσα σε μία νύχτα
Οι σαγιονάρες και τα πέδιλα σκληραίνουν τις πατούσες σου. Για να τις μαλακώσεις βάλ'τους βαζελίνη και άφησέ τες όλη νύχτα με αυτήν φορώντας και ένα ζευγάρι κάλτσες. Το πρωί τα πόδια σου θα είναι απίστευτα απαλά. 
#5 Τιθάσευσε τα φρύδια σου
Τα φρύδια μπορούν να γίνουν πολλές φορές ενοχλητικά αλλά λίγη βαζελίνη μπορεί να τα κρατήσει στη θέση τους όλη μέρα. Βάλε ελάχιστη ποσότητα στα δάχτυλά σου και άπλωσέ την στα φρύδια σου. 
#6 Ενυδάτωσε το πρόσωπό σου
Αντιθέτως με ότι μπορεί να πιστεύεις, η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμα και στο πρόσωπο χωρίς να κλείνει τους πόρους. Καλό είναι, βέβαια, πριν τη βάλεις στο πρόσωπό σου να ρωτήσεις κάποιον δερματολόγο, ειδικά αν έχεις ακμή. 
#7 Προστάτεψε το δέρμα σου όταν βάφεις τα μαλλιά σου
Αν θέλεις να μην τρίβεις ώρες μετά το βάψιμο των μαλλιών σου, βάλε βαζελίνη στο μέτωπό σου λίγο πριν ξεκινήσεις το βάψιμο. Το αποτέλεσμα θα είναι η βαφή να χρωματίσει τη βαζελίνη και όχι το δέρμα σου. 
#8 Φτιάξε ένα scrub για τα χείλη σου
Ανάμειξε λίγη ζάχαρη με ένα όγδοο του κουταλιού του γλυκού βαζελίνη και δημιούργησε ένα scrub για τα χείλη σου. Αν θέλεις να κάνεις απολέπιση σε όλο το σώμα βάλε απλά μεγαλύτερη ποσότητα βαζελίνης και ζάχαρης στο μείγμα σου. 
#9 Απέφυγε το τρίψιμο των μηρών σου
Αν δεν είσαι από εκείνες που έχουν κενό ανάμεσα στους μηρούς σου τότε, προκειμένου να αποφύγεις τη δημιουργία σπυριών και κοκκινίλων από το μεταξύ τους τρίψιμο, βάλε λίγη βαζελίνη στην περιοχή. 

Εκτόξευσε τη σεξουαλικότητά σου στα ύψη με 5 απλούς τρόπους!

Εκτόξευσε τη σεξουαλικότητά σου στα ύψη με 5 απλούς τρόπους!


Απλοί τρόποι να νιώσεις πιο αισθησιακή από ποτέ…
Η σεξουαλική γυναίκα δεν είναι αυτή που αναδεικνύει σε μόνιμη βάση το ντεκολτέ της και προσελκύει τα βλέμματα… Είναι εκείνη που  αποπνέει έναν συνολικό ερωτισμό που προέρχεται από την  αυτοπεποίθηση και τη δυναμικότητά της.  
Μάθε 5 τρόπους να κάνεις boost up τη σεξουαλικότητά σου και να νιώσεις ξανά πιο αισθησιακή και ποθητή από ποτέ:
#1 Κάνε γυμναστική:
Η έντονη εφίδρωση δεν  έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την αποτοξίνωση και τη μείωση λίπους! Με τον ιδρώτα, απελευθερώνονται ενδορφίνες, που τονώνουν με φυσικό τρόπο τον οργανισμό και προκαλούν ευφορία.
#2 «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι»:
Διάβασε ένα ερωτικό διήγημα ! Ένα τέτοιο βιβλίο θα βάλει… φωτιά στο μυαλό σου και θα πυροδοτήσει τη φαντασία σου. Ξέχνα τις κλασσικές νουβέλες και γίνε για λίγο η πρωταγωνίστρια του πιο παθιασμένου διηγήματος.
#3 Ανανέωση τώρα:
Τόνωσε την αυτοπεποίθηση και το σέξ απίλ σου κάνοντας αλλαγές στην εμφάνισή σου. Δοκίμασε ένα νέο κούρεμα, αφέσου στα χέρια μιας έμπειρης αισθητικού, ανανέωσε τη γκαρνταρόμπα σου και νιώσε τέλεια με τον εαυτό σου.
#4 Εξοικειώσου με το σώμα σου:
Άγγιξε τον εαυτό σου και μάθε κάθε λεπτομέρεια του κορμιού σου. Μετά από ένα χλιαρό ντους, περιποιήσου κάθε σημείο του σώματός σου, κοιμήσου γυμνή και νιώσε την απόλυτη ελευθερία …Σίγουρα δεν θα ξανάδιστάσεις να φορέσεις το κοντό σου φόρεμα την επόμενη φορά που  θα θελήσεις…
#5 Δοκίμασε καινούργια πράγματα:
Όχι μόνο στο κρεβάτι, αλλά γενικά στη ζωή σου. Το να μένεις προσκολλημένη σε μια ρουτίνα χρόνων και σε συνήθειες που έχουν καταντήσει εκνευριστικά βαρετές, δεν θα σε ωφελήσει πουθενά. Ο ενθουσιασμός του «καινούργιου», θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση και ενέργεια και αυτό… είναι σέξι!

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

6 ιδέες για να δημιουργήσεις μία μοναδική τραπεζαρία!

6 ιδέες για να δημιουργήσεις μία μοναδική τραπεζαρία!


Μπορεί να είναι πρόκληση να διακοσμήσεις την τραπεζαρία σου. Πάρε μερικές ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις σε αυτό το "δύσκολο" δωμάτιο και δημιούργησε έναν χώρο στον οποίο θα θέλεις να περνάς περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σου και τους φίλους σου. 
Όμορφος φωτισμός
trapezaria1
Μπορείς να δώσεις στυλ στην τραπεζαρία σου παίζοντας με τον φωτισμό της. Τοποθέτησε στο ταβάνι περίεργα φωτιστικά ή βάλε φώτα σε διάφορά σημεία διαφορετικών στυλ και σχημάτων. 
Είδη τέχνης
trapezaria2
Λόγω του ότι τα έπιπλα στις τραπεζαρίες τοποθετούνται στο κέντρο του δωματίου, υπάρχει αρκετός χώρος στους τοίχους για να βάλεις όμορφους και μεγάλους πίνακες. 
Διαφορετικών σχεδίων καρέκλες
trapezaria3
Μην κολλάς στις κλασικές καρέκλες τραπεζαρίας. Επέλεξε κάτι πιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό για να δώσεις ένα παραπάνω στυλ στο χώρο. 
Κάτι για να ξεκινήσει η συζήτηση
trapezaria4
Δώσε στους καλεσμένους σου την ευκαίρια να ξεκινήσουν τη συζήτηση σχολιάζοντας τη διακόσμηση της τραπεζαρίας σου. Ένα περίεργο φωτιστικό, μία ιδιαίτερη βιβλιοθήκη ή μερικές φωτογραφίες μπορούν να βοηθήσουν στο να σπάσει ο πάγος. 
Δημιουργός καλής διάθεσης
trapezaria5
Δημιούργησε έναν ζεστό χώρο που ενθαρρύνει εσένα και τους καλεσμένους σου να αποκτήσετε καλύτερη διάθεση. Βάψε το δωμάτιό σου με ένα όμορφο χρώμα και τοποθέτησε κεριά σε διάφορα σημεία για να απολαμβάνεις το φαγητό σου με την αγαπημένους σου υπό το ρομαντικό φως των κεριών. 
Μία επιφάνεια σερβιρίσματος
trpazaria6
Διευκόλυνε τον εαυτό σου φτιάχνοντας μία επιφάνεια όπου μπορείς να έχεις τα διάφορα φαγητά  που θα σερβίρεις έτσι ώστε να μην τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι στην κουζίνα. Ένας μπουφές που κλείνει είναι ιδανικός για αυτή τη δουλειά. 

To περπάτημα σου μπορεί να μαρτυρήσει αν έχεις τακτικά οργασμούς!

To περπάτημα σου μπορεί να μαρτυρήσει αν έχεις τακτικά οργασμούς!


Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα… μυστικά της σεξουαλικής σου ζωής…

Αν κάποιος είναι παρατηρητικός, σίγουρα μπορεί να καταλάβει μόνο από τον τρόπο που περπατάς αν απολαμβάνεις το σεξ, φτάνοντας στην κορύφωση.
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν Βέλγοι ερευνητές που μετά από μελέτη πάνω στο περπάτημα γυναικών στο δρόμο, διαπίστωσαν ότι είναι δυνατό να προβλέψουν με ακρίβεια ποιες από αυτές έχουν τακτικά κολπικούς οργασμούς κατά τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις.
Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες βιντεοσκόπησαν γυναίκες -για τις οποίες είχαν ήδη συγκεντρώσει πληροφορίες για την σεξουαλική τους ζωή- να περπατούν στον δρόμο. Στην συνέχεια έδειξαν σε ομάδα ειδικών σεξολόγων τα εν λόγω βίντεο. Οι σεξολόγοι δεν είχαν καμία γνώση για την σεξουαλική ζωή των γυναικών αυτών. Οι ερευνητές τους ζήτησαν να κρίνουν βάσει του περπατήματος των γυναικών, αν και ποιες από αυτές έχουν τακτικά οργασμούς στο σεξ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι σεξολόγοι ήταν σε θέση να προβλέψουν με ακρίβεια της τάξης του 81,25% ποιες γυναίκες έχουν οργασμούς, κρίνοντας μόνο τον τρόπο που περπατούν!
Είναι ήδη γνωστό ότι οι οργασμοί μπορούν να χαλαρώσουν συγκεκριμένες ομάδες μυών στην πυελική περιοχή, αλλάζοντας έτσι τον τρόπο περπατήματος της γυναίκας. Οπότε και οι αναλύσεις των ειδικών έδειξαν ότι η μεγαλύτερη περιστροφή της πυέλου και της σπονδυλικής στήλης, καθώς και το μήκος του διασκελισμού μπορεί να είναι χαρακτηριστικό του βαδίσματος των γυναικών που βιώνουν τακτικά κολπικούς οργασμούς.

Σεξ: Οι επιστήμονες σου δίνουν και άλλους ακόμη λόγους για να το κάνεις -εκτός από την απόλαυση...

Σεξ: Οι επιστήμονες σου δίνουν και άλλους ακόμη λόγους για να το κάνεις -εκτός από την απόλαυση...


Το σεξ είναι ένας καλός τρόπος να βελτιώσεις αισθητά την εικόνα σου!! Είναι ένας υγιής τρόπος για να ομορφύνεις και να ανανεώσεις τον οργανισμό σου!
#1-Το σεξ αποτελεί θεραπεία ομορφιάς, καθώς με το σεξ διπλασιάζονται τα επίπεδα των οιστρογόνων που βοηθούν στη λάμψη των μαλλιών και στην απαλότητα του δέρματος.
#2-Ο ιδρώτας του σεξ βοηθάει στον καθαρισμό των δερματικών πόρων! Έτσι αποφεύγεις τυχόν δερματίτιδες.
#3-Με το σεξ χάνεις περίπου 200 θερμίδες, που σημαίνει πως χάνεις ένα σημαντικό μέρος του βραδινού που έφαγες (ίσως και όλο αν είσαι λιτοδίαιτη). 
#4-Το σεξ ενδυναμώνει τους μύες μας και μάλιστα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
#5-Το συχνό σεξ βοηθάει στην απελευθέρωση φερορμονών, ουσιών που προσελκύουν το αντίθετο φύλο.
#6-Με τα φιλιά κατά τη διάρκεια του σεξ, θα βελτιώσεις αισθητά τα δόντια σου και θα αποφύγεις τον οδοντίατρο. Τα φιλιά δημιουργούν ποσότητα σάλιου που βοηθάει στον καθαρισμό των δοντιών και μειώνει την οξύτητα στο στόμα.
#7-Ο οργασμός βοηθάει στο να κάνουμε καλύτερο ύπνο, και να ξεκουραζόμαστε καλύτερα. 
#8-Το σεξ βελτιώνει το κυκλοφορικό μας σύστημα και το αίμα ρέει καλύτερα προς την καρδιά και τον εγκέφαλο, δίνοντάς μας περισσότερη ενέργεια.
#9-Οι ορμόνες που εκκρίνονται στο σεξ, βοηθάνε στην αποφυγή ασθενιών, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και η οστεοπόρωση. 
#10-Το σεξ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και ενδυναμώνει τους πυελικούς μύς.

7 τρόποι για να ξυπνήσεις φρέσκια, ανανεωμένη και με τέλεια μαλλιά!

7 τρόποι για να ξυπνήσεις φρέσκια, ανανεωμένη και με τέλεια μαλλιά!


Με αυτά τα εύκολα νυχτερινά beauty tricks μπορείς να νικήσεις τα μπερδεμένα μαλλιά, το ξηρό δέρμα και τη θαμπή επιδερμίδα. Και πάνω από όλα θα μπορείς με ειλικρίνια πλέον να πεις: "Δεν έκανα κάτι. Έτσι ξύπνησα!"
1. Ενυδατώσου
Το ακούς όλη την ώρα αλλά το νερό είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να πίνεις το βράδυ (και το πρώτο το πρωί). Το να πίνεις πολύ νερό καθημερινά δε θα βελτιώσει μόνο την υφή της επιδερμίδας σου αλλά θα αυξήσει και τα επίπεδα της ενέργειάς σου, θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και θα σε κάνει γενικά να νιώσεις πολύ καλύτερα. Πίνοντάς το, μάλιστα, πριν πέσεις για ύπνο αυτό έχει χρόνο να φτάσει κάθε μέρος του σώματός σου. 
2. Φρέσκαρε τις ρίζες σου
Το να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε πρωί μπορεί να είναι ανανεωτικό αλλά σπαταλάει το χρόνο σου και δεν κάνει καθόλου καλό στα μαλλιά σου. Το πολύ πλύσιμο μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά σου από τα φυσικά έλαια και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν μπορείς να τα φτιάξεις τα πρωινά που πετάνε εδώ και εκεί. Προσπάθησε να βάζεις λίγο ξηρό σαμπουάν από το βράδυ. Όσο το σώμα σου ζεσταίνεται ενώ κοιμάσαι τα έλαια των μαλλιών σου θα απορροφηθούν από το ξηρό σαμπουάν και θα ξυπνήσεις με φρέσκα και καθόλου μπερδεμένα μαλλιά. 
3. Λάμψε
Ανάμειξε λίγο self tanner (για τεχνητό μαύρισμα) με την ενυδατική κρέμα νυχτός σου για να ξυπνάς με λίγη λάμψη παραλίας το επόμενο πρωί. 
4. Απάλυνε τα χέρια και τα πόδια σου
Παρόλο που πρόκειται για ένα πολύ απλό tip είναι πολύ σημαντικό καθώς τα χέρια μας λένε πως είναι το πρώτο πράγμα που γερνάει. Ενυδατώνοντας τα χέρια και τα πόδια σου δε θα χαλαρώσεις μόνο αλλά θα κάνεις τις συγκεκριμένες περιοχές να δείχνουν πολύ καλύτερες από  ότι έδειχναν το προηγούμενο απόγευμα. 
5. Αποβραδίς μάσκα
Γιατί να μην αφήσεις το πρόσωπό σου να δεχτεί τα πλεονεκτήματα μίας καλής μάσκας πριν πέσεις για ύπνο; Κάνοντας μία καλή μάσκα παίρνεις όλα τα συστατικά που θα κάνουν πιο φωτεινή, θα ενυδατώσουν και θα θρέψουν βαθιά την επιδερμίδα σου. Όσο κοιμάσαι το σώμα σου θα ζεσταθεί και θα επιτρέψει στη μάσκα να απορροφηθεί καλύτερα από το πρόσωπό σου.
6. Κοιμήσου σε σατέν ή μετάξι
Ήρθε η ώρα να πεις αντίο στα μπερδεμένα μαλλιά και τις γραμμές στο πρόσωπό σου. Για να το πετύχεις αυτό προτίμησε να κοιμάσαι σε μαξιλαροθήκες που είναι από σατέν ή μετάξι καθώς αυτές θα επιτρέψουν στο κεφάλι και το πρόσωπό σου να κινούνται χωρίς αντίσταση πάνω στο μαξιλάρι. 
7. Κοιμήσου ανάσκελα
Αν κοιμάσαι μπρούμυτα ίσως είναι καλό να το ξανασκεφτείς. Αυτή η στάση μπορεί να δημιουργήσει σακούλες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου. Το καλύτερο είναι να κοιμάσαι ανάσκελα καθώς με αυτόν τον τρόπο δε θα έχεις ανεπιθύμητα πρηξήματα κάτω από τα μάτια σου. 

ΕΤΣΙ!!!!!

Τα 16 σημάδια ότι πρέπει να κάνεις σεξ επειγόντως


Αν έστω και στις μισές προτάσεις αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, τότε έφτασε η στιγμή να κάνεις σεξ ....
 
 Όχι, ότι δεν το είχες καταλάβει και μόνη σου, απλά μια υπενθύμιση και από εμάς!
 
1. Όταν πηγαίνεις στο γυμναστήριο διαλέγεις εκείνον τον διάδρομο που ακριβώς δίπλα τρέχει ο πιο ωραίος και γυμνασμένος τύπος για να μπορείς να κοιτάς τα ιδρωμένα μπράτσα του.
 
2. Βγαίνεις πρώτο ραντεβού και δεν περιμένεις να κάνει εκείνος κίνηση, αλλά πρώτη του πιάνεις με νόημα το μηρό του.
 
3. Πλέον δεν έχεις κανέναν ενδοιασμό να φιληθείς, αγκαλιαστείς και πολλά ακόμη στο δρόμο όταν εκείνος σε πηγαίνει στο αυτοκίνητό σου.
 
4. Γνώρισες κάποιον και τον προσκαλείς να έρθει σπίτι σου, ενώ ξέρεις ότι το νοικοκυριό σου θυμίζει πεδίο μάχης. Δεν σε ενδιαφέρει καθόλου τι θα σκεφτεί για την ακαταστασία σου.
 
5. Αγόρασες προφυλακτικά, τα έβαλες στην τσάντα σου και κυκλοφορείς. Πλέον σκέφτεσαι ότι μπορεί να σου τύχει ξαφνικά και θες να είσαι προετοιμασμένη.
 
6. Το να ανταποκρίνεσαι στο φλερτ κάποιου τύπου σε ένα club ξαφνικά δεν σου φαίνεται και η χειρότερη απόφαση EVER!
 
7. Αγγίζεις άτομα που δεν έχεις ερωτικό ενδιαφέρον και πολύ πιθανόν να μην γνωρίζεις και πολύ καλά.
 
8. Λες ότι είσαι κουρασμένη και ακυρώνεις όλα σου τα σχέδια με φίλες για να πας στο σπίτι του friend with benefits που σε κάλεσε για ταινία.
 
9. Ξυρίζεσαι κάθε πρωί ή κάνεις αποτρίχωση τακτικά γιατί είσαι σίγουρη ότι θα κάνεις σεξ ΣΥΝΤΟΜΑ.
 
10. Είσαι σε μπαρ με φίλους σου κ μόλις πίνεις το πρώτο σφηνάκι τεκίλα, λες σε όλη την παρέα ότι το αλκοόλ σε ανάβει γι να έχεις δικαιολογία για την υπερσεξουαλική σου ενέργεια -που θα είχες βέβαια και χωρίς τα σφηνάκια-.
 
11. Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να googlaρει φωτογραφίες σεξι ηθοποιών, τις οποίες μετά τις κάνεις screensaver στην οθόνη του υπολογιστή σου.
 
12. Τα τελευταία βράδια, όλο και πιο συχνά έχεις ερωτικά όνειρα. Με διάσημους και μη!
 
13. Βγάζεις τις μπαταρίες από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή του air condition, ή από το ρολόι του δωματίου σου για να τις τοποθετήσεις στο δoνητή σου. Το περίπτερο είναι κλειστό στις 2 μετά τα μεσάνυχτα!
 
14. Χτυπάει το κινητό σου και βλέπεις μήνυμα από τη μαμά σου ή την κολλητή σου και εκνευρίζεσαι. Εσύ περιμένεις με αγωνία sex invitation από κάποιον πρώην που του έστειλες μήνυμα χτες το βράδυ.
 
15. Κοιτάς με υπονοούμενο κάθε άντρα στα μέσα μεταφοράς ή στην καφετέρια που πήγες για καφέ με τις κολλητές σου.
 
16. Αρχίζεις να κοιτάς τους άντρες όχι στα μάτια, αλλά στα χείλη.

20 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε μια έγκυο

20 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε μια έγκυο

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος ορμονικά «διαταραγμένη» και καλό είναι να αποφεύγουμε να τη… διαταράσσουμε κι άλλο με αμφιλεγόμενα «αστειάκια»!
Όταν οι ορμόνες της εγκύου έχουν χτυπήσει κόκκινο, όλοι οι υπόλοιποι να θυμάστε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί επικίνδυνα με σχόλια άστοχα, όπως:
1. Είσαι σίγουρη ότι δεν κυοφορείς δίδυμα;
2. Ουάου, έχεις εξελίξει αυτό που λέμε «τρώω για δύο», ε;
3. Να λες «Δόξα το Θεό» που έχεις μόνο πρωινές ναυτίες. Στη δική μου περίπτωση, τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.
4. Ααα, γεννάς την επόμενη εβδομάδα; Πώς; Είσαι μόνο τριών μηνών; Ε, προφανώς η εγκυμοσύνη δείχνει διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο!
5. Καλέ, εγώ γύρισα στο νούμερό μου αμέσως μετά τη γέννα!
6. Ποπό, τι να σου πω, χρειάζεται προσοχή! Είχα μια φίλη που μου είχε πει για τη γυναίκα του ξαδέρφου της ότι γέννησε ένα παιδί με… Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο στο δικό σου μωρό.
7. Εννοείται ότι θα θηλάσεις, έτσι δεν είναι;
8. Δεν φαντάζομαι να θες να θηλάσεις;
9. Ο τοκετός ήταν η πιο επίπονη και οδυνηρή εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ μου. Δεν θα ήθελα να το ξαναπεράσω με τίποτα!
10. Η μαμά του κουμπάρου μιας φίλης μου κόντεψε να πεθάνει στη γέννα. Μάλλον, μπορεί και να πέθανε, δεν θυμάμαι και καλά.
11. Πραγματικά, να το ψάξεις λίγο παραπάνω με τηναντισύλληψη.
12. Να εύχεσαι να μην πάρει το μωρό τη μύτη του άντρα σου. Θα τον καταριέται για όλη την υπόλοιπη ζωή του!
13. Ε, όχι, μωρέ. Αυτό το όνομα το θέλω για το δικό μου μωρό. Δεν πιστεύω να το βγάλεις το παιδί σου έτσι. Κανόνισε!
14. Μα, τι λες τώρα; Δεν κοιμάσαι αρκετά; Χα, κάτσε να γεννήσεις και τα ξαναλέμε τότε!
15. Τι να σου πω! Εγώ πάντως έτρεχα 3 χιλιόμετρα τη μέρα, παρόλο που ήμουν πολύ πιο αδύνατη από σένα!
16. Η αλήθεια είναι ότι στη δική μου εγκυμοσύνη πήρα μόνο 10κιλά.
17. Και τα 10 κιλά που πήρα στην εγκυμοσύνη τα έχασα αμέσως με το θηλασμό.
18. Μα, πώς τολμάς να παραπονιέσαι ότι δεν αισθάνεσαι καλά; Εσύ δεν ήσουν που ήθελες διακαώς να μείνεις έγκυος;
19. Ο τοκετός μου διήρκεσε μόλις 15 λεπτά. Μάλλον θα είχε να κάνει με το γεγονός ότι ήμουν σε άψογη φυσική κατάσταση, αφού έτρεχα 3 χιλιόμετρα τη μέρα!
20. Λοιπόν, για πες; Πώς καταφέρνεις να βάζεις τα παπούτσια σου;

Το τσίμπημα δεν ήταν από κουνούπι! Προσοχή: Σκληρές εικόνες!

SKLIRI


Νόμιζε ότι το τσίμπημα που ένιωσε προερχόταν από ένα αθώο κουνούπι αλλά έκανε μεγάλο λάθος! Δύσκολα θα ξαναπάει για διακοπές στο Κανκούν του Μεξικό ένας Βρετανός ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από το τσίμπημα μίας δηλητηριώδους αράχνης.
Ο 32χρονος είχε πάει στη συγκεκριμένη πόλη με τη σύντροφο του προκειμένου να παρακολουθήσουν το γάμο ενός φίλου. Ήταν ξαπλωμένος όταν ένιωσε ένα τσίμπημα και κούνησε το πόδι του. Όταν έσκυψε από το κρεβάτι είδε μία αράχνη. Στην αρχή πίστεψε ότι επρόκειτο για ένα κουνούπι αλλά όταν είδε το πόδι του να πρήζεται και να γίνεται διπλάσιο, άρχισε να ανησυχεί. «Έφτασα στο σημείο να μην μπορώ καν να διακρίνω την επιγονατίδα μου.
Πρήστηκε λες και το είχα φουσκώσει με αντλία ενώ το πύον έτρεχε συνέχεια.» δήλωσε ο νεαρός άντρας. «Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου επιτρέψουν να φύγω. Έπρεπε να παραμείνω τουλάχιστον μία μέρα ακόμα για να μπορέσω να πετάξω με το αεροπλάνο.»
Όταν επέστρεψαν τελικά στη χώρα τους, ξαναπήγε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να πάρει επιπλέον αντιβιοτικά αφού το δηλητήριο του έτρωγε τη σάρκα! Ένα μήνα μετά το περιστατικό το πόδι του εξακολουθεί να έχει πάνω τρεις τρύπες και τεράστιες ουλές.
Δείτε τις εικόνες:

Fallin’ Floyd: Ταινία μικρού μήκους για την κατάθλιψη

anapnoes.gr : cf83cf84ceb9ceb3cebcceb9cf8ccf84cf85cf80cebf ceb1cf80cf8c 2014 08 25 010848 Fallin’ Floyd: Ταινία μικρού μήκους για την κατάθλιψη
Όλα ξεκινάνε όταν ο χαρούμενος πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο οποίος παρεμπιπτόντως παίζει κορνέτο, αποφασίζει να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα που είναι ερωτευμένος. Ο νεαρός νιώθει να πετάει, η ζωή του είναι υπέροχη και ανάλαφρη. Της αγοράζει δαχτυλίδι και όταν πηγαίνει σπίτι της, την βρίσκει με άλλον άνδρα.
Από εκεί και μετά αρχίζει η κάτω βόλτα. Κλείνεται στο σπίτι του και δίπλα του εμφανίζεται ένα μικρό μαύρο πλασματάκι που δεν ξεκολλάει από την πλάτη του. Είναι η κατάθλιψη. Όσο ο πρωταγωνιστής δεν το πολεμάει αυτό το μαύρο πλασματάκι, τόσο εκείνο μεγαλώνει και μεγαλώνει και όλο μεγαλώνει.
Ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να πιάσει δουλειά. Το μαύρο πλασματάκι δεν τον εμποδίζει αλλά βρίσκεται συνέχεια κολλημένο πάνω του και κάθε μέρα που περνάει όλο και μεγαλώνει. Ώσπου γίνεται τεράστιο. Κάποια στιγμή όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να δράσει…
Το βίντεο είναι μια δυνατή δουλειά Ολλανδών επιστημόνων και δείχνει πως η κατάθλιψη κυριαρχεί και επιβάλλεται στις ζωές όλων μας.

Το καλύτερο δώρο για τα παιδιά μας: Ο ευτυχισμένος γάμος μας!

Το  καλύτερο δώρο για τα παιδιά μας: Ο ευτυχισμένος γάμος μας!


Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του οικογενειακού σύμβουλου David Code που έχει γίνει best-seller στην Αμερική. Το βιβλίο To Raise Happy Kids, Put Your Marriage First  (Για να αναθρέψετε ευτυχισμένα παιδιά, δώστε προτεραιότητα στον γάμο σας), μας μιλάει για αυτήν τη νέα (και τόσο λάθος) τάση των γονιών να δίνουν προτεραιότητα αποκλειστικά στα παιδιά τους

Η «παιδοκεντρική» ζωή είναι σκληρή για ένα ζευγάρι και δεν κάνει καλό στα παιδιά. Όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο  David Code, εστιάζοντας στη σχέση μας μπορεί να αποφέρει όχι μόνο πιο υγιή γάμο, αλλά και πιο ευτυχισμένοι παιδιά.

Οι σημερινοί  γονείς είναι περισσότερο «παντρεμένοι με τα παιδιά τους» παρά με τους συντρόφους τους.  Αυτή η σύγχυση των ρόλων έχει σαν αποτέλεσμα να μεταθέτουμε τα προβλήματα του γάμου μας στα παιδιά μας. Αλλά η εξέλιξη αυτή προβληματίζει και μπερδεύει πολύ τα παιδιά, πολύ περισσότερο απ’ ότι νομίζουμε. Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι όση περισσότερη προσοχή δίνουμε στα παιδιά μας, τόσο καλύτερα θα εξελιχθούν. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τα παιδιά θα γίνουν πιο υγιή ή πιο ευτυχισμένα από τα παιδιά των προηγούμενων γενιών. Στην πραγματικότητα, το πόσο ανησυχούμε για τα παιδιά μας συνδέεται με το πόσο ανησυχούμε για το γάμο μας. Σύμφωνα μάλιστα με τις έρευνες, οι οικογένειες με επίκεντρο τα παιδιά δημιουργούν αγχωτικούς, εξαντλημένους και απαιτητικούς  απογόνους.  

Τα παιδιά νιώθουν μεγάλο βάρος με την υπερβολική προσοχή των γονιών τους. Σήμερα τα παιδιά μάλλον «υποφέρουν» από την απέραντη φροντίδα των γονιών τους. Οι γονείς με τη σειρά τους καταπιέζονται και οι ίδιοι προκειμένου τα παιδιά να έχουν ό,τι θελήσουν. Βιώνουν ένα τρομακτικό άγχος, που το θεωρούν μάλιστα φυσιολογικό, ώστε να είναι πάντα σε εγρήγορση ικανοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ανάγκες των παιδιών. Το αποτέλεσμα είναι μάλλον δυσάρεστο για όλους μέσα στο σπίτι. Τα παιδιά αισθάνονται εγκλωβισμένα από την υπερ-φροντίδα, ενώ οι γονείς σταδιακά, και χωρίς να το συνειδητοποιούν τις περισσότερες φορές, οδηγούν τη σχέση τους και κατ’ επέκταση το γάμο τους στην καταστροφή.» Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο David Code, «στην πραγματικότητα δεν μπορείς να τους καταλογίσεις και ευθύνες, γιατί αυτό που στην ουσία κάνουν οι γονείς είναι να αφιερώνουν όλο τους το είναι στα παιδιά τους. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το λάθος. Διότι τα σημερινά παιδιά έχουν προβλήματα που προκύπτουν από την πολλή προσοχή. Και μάλιστα φαίνεται να έχουν περισσότερα προβλήματα από ό,τι εμείς ή οι γονείς μας ως παιδιά. Με το στραγγαλισμό του εαυτού μας, ώστε να δημιουργήσουμε μια τέλεια, δίχως τραυματικές εμπειρίες παιδική ηλικία για τα παιδιά μας, σπαταλούμε την ενέργειά μας.

Ξέρετε ποιος (μπορεί να) είναι ο λόγος που τσακώνεται μαζί σας ο σύντροφός σας;

Ξέρετε ποιος (μπορεί να) είναι ο λόγος που τσακώνεται μαζί σας ο σύντροφός σας;


Μια νέα έρευνα έρχεται να ρίξει φως στους ανεξήγητους (κάποιες φορές) καβγάδες μεταξύ των ζευγαριών. Οι επιστήμονες λοιπόν μας επιβεβαιώνουν ότι τα ξεσπάσματα θυμού και επιθετικότητας συνδέονται με τα μειωμένα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.
Για πρώτη φορά μια μελέτη μας δείχνει πώς, ένας απλός, αλλά υποτιμημένος μέχρι σήμερα βιολογικός παράγοντας, η πείνα (που προκαλείται από το χαμηλό ζάχαρο), καθώς υποσκάπτει τον αναγκαίο αυτοέλεγχο, μπορεί να παίζει ρόλο στην ποιότητα και πορεία ενός έγγαμου βίου, ακόμα και στον κίνδυνο ενδοοικογενειακής βίας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Μπραντ Μπούσμαν του Πανεπιστημίου του Οχάιο, σύμφωνα με την εφημερίδα  Independent, μετρούσαν κάθε πρωί και βράδυ επί 21 συνεχόμενες ημέρες το επίπεδο της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα 107 παντρεμένων ζευγαριών. Η μελέτη έδειξε ότι όσο πιο πεσμένο ήταν το ζάχαρο ενός από τους δύο συντρόφους, τόσο πιθανότερο ήταν να έχει προηγηθεί καυγάς μεταξύ τους (αν ήταν πεσμένο και στους δύο, τότε τα πράγματα χειροτέρευαν...)
Στο τέλος της έρευνας, διάρκειας τριών εβδομάδων, οι άνθρωποι που συστηματικά εμφάνιζαν χαμηλότερο ζάχαρο, ήταν οι πιο πρόθυμοι να βάλουν τις φωνές στον/στη σύζυγό τους, με πιο μεγάλη ένταση και για περισσότερη ώρα σε σχέση με όσους είχαν υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης.
«Οι άνθρωποι τρελαίνονται, όταν πεινάνε. Το αίσθημα πείνας μπορεί να επηρεάσει με άσχημο τρόπο τη συμπεριφορά μας, ακόμα και με τους ανθρώπους που συνδεόμαστε πιο στενά» δήλωσε ο Μπραντ Μπούσμαν.
.
Γιατί, όμως, το μειωμένο ζάχαρο κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στον θυμό και την επιθετικότητα; Σύμφωνα με τους ερευνητές, η γλυκόζη αποτελεί «καύσιμο» για τον εγκέφαλο, ενώ ο αυτοέλεγχος (ώστε να περιορίζεται ο θυμός) απαιτεί αυξημένη εγκεφαλική-νοητική ενέργεια. Όταν το «καύσιμο» γι' αυτή την ενέργεια μειώνεται, τότε και ο αυτοέλεγχος περιορίζεται.
Τα επίπεδα ζαχάρου μπορούν γρήγορα να αυξηθούν με την κατανάλωση υδατανθράκων ή τροφών με ζάχαρη.

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...