Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

5 τρόποι για να μην ξανακούσετε τη φράση: «μαμά βαριέμαι»

5 τρόποι για να μην ξανακούσετε τη φράση: «μαμά βαριέμαι»

Κάθε καλοκαίρι που τα σχολεία σταματούν και τα παιδιά χαλαρώνουν, αρχίζει για τους γονείς η μεγάλη Οδύσσεια του «βαριέμαι»! Κι εμείς απελπισμένοι καλούμαστε να αποκωδικοποιήσουμε το «βαριέμαι» και να δώσουμε λύσεις στις ανάγκες που υποδηλώνονται με αυτό.

Γιατί φοβόμαστε το «βαριέμαι» των παιδιών μας 
Πολλοί γονείς, έντρομοι στην ιδέα ότι μπορεί τα παιδιά τους να βαρεθούν, φροντίζουν διαρκώς να γεμίζουν κάθε στιγμή του ελεύθερου χρόνου τους, να τα κρατούν απασχολημένα ακόμη και στις διακοπές. Όταν εξαντλείται η δική τους ευρηματικότητα, αλλά και το ενδιαφέρον των παιδιών, αναλαμβάνουν οι οθόνες: της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του tablet και του κινητού. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη γκρίνια του και το «βαριέμαι», προτιμάμε να του βρίσκουμε και να του παρέχουμε πράγματα που να το κρατούν απασχολημένο και με κάποιον τρόπο ευχαριστημένο. Είναι όμως η βαρεμάρα των παιδιών η ίδια με αυτήν των μεγάλων και είναι δικαιολογημένος ο ζήλος μας να τα απαλλάξουμε από αυτήν;

Τι μπορεί να κρύβει το «βαριέμαι» 

Καταρχάς, μπορεί το παιδί να λέει «βαριέμαι» και να το εννοεί! Δηλαδή, μπορεί να δηλώνει την πραγματική ανία του παιδιού τη συγκεκριμένη ώρα που το λέει. Δεν ξέρει τι να κάνει, με τι να ασχοληθεί και… αισθάνεται την ανάγκη να το μοιραστεί με τους γονείς του ! Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί κι εμείς οι ενήλικες κάτι αντίστοιχο;

Όταν λέει βαριέμαι εννοεί ότι θέλει να του ανοίξουμε τον υπολογιστή! 
Από πολύ μικρή ηλικία πολλά παιδιά διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια ή βλέποντας τηλεόραση. Αυτό ωστόσο κάποιες φορές, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, διότι όταν δεν βρίσκονται μπροστά σε μία οθόνη δεν ξέρουν τι να κάνουν, δεν βρίσκουν τρόπο να νιώσουν την έντονη διέγερση που νιώθουν εμπρός στην οθόνη, και αυτό τα αποσυντονίζει. Η διάθεσή τους πέφτει και λένε «βαριέμαι».

Το «βαριέμαι», μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη του παιδιού για καθοδήγηση
Στις μικρότερες ηλικίες αυτό είναι αναμενόμενο κάποιες φορές, αλλά σε μεγαλύτερα παιδιά δείχνει ότι αυτά δεν έχουν αναπτύξει την αυτονομία τους.

Το παιδί λέει ότι βαριέται γιατί προσβλέπει σ’ εσάς για την ψυχαγωγία τουΌταν ένα παιδί λέει «βαριέμαι», προσβλέπει σε αυτό που θα κάνουν οι άλλοι για να το διασκεδάσουν. Έτσι κι αλλιώς, ζούμε σε μια κοινωνία όπου τα παιδιά έχουν συνηθίσει κάποιος ή κάτι συνεχώς να τα διασκεδάζει.

Συμβουλές για ν’ αντιμετωπίσουμε το «βαριέμαι» 
1. Αφήστε το να βρει μόνο του τη λύση Η περιέργεια, η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών είναι αστείρευτες (ακόμη και των παιδιών που έχουν μεγαλώσει μέσα σε μικρά διαμερίσματα και μπροστά σε οθόνες) και μπορούν να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή και σε κάθε περιβάλλον όταν υπάρξει έλλειψη από εξωτερικά ερεθίσματα. Κανένα παιδί δεν θα έμενε αδρανές και σε κατάσταση βαρεμάρας για πολύ αν δεν περίμενε από κάποιον άλλο να κάνει κάτι γι’ αυτό. Έχοντας όμως φροντίσει από πολύ μικρή ηλικία να τους παρέχουμε πάντα αντίδοτο στη «βαρεμάρα» τους, καλλιεργούμε στα παιδιά μια εντελώς παθητική κι εξαρτημένη στάση «περιμένω από σένα να φροντίσεις για να περάσω καλά», μια στάση που πολλές φορές τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή και συχνά τα οδηγεί στο να μην μπορούν να βρουν πραγματικό ενδιαφέρον σε τίποτα.

2. Μην τα αφήνετε να σας χειραγωγούν
Τα παιδιά διαισθάνονται πότε μπορούν να σας «παρασύρουν» να τα λυπηθείτε και να διορθώσετε ότι τους δυσαρεστεί. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει όμως ότι, όταν είναι σε τέτοια διάθεση και εσείς προσπαθείτε να διορθώσετε τα πράγματα γι 'αυτά, τίποτα που κάνετε δεν είναι αρκετά καλό. Τα παιδιά, όταν τα αφήσετε να «βαρεθούν» για περισσότερο από μία ώρα, … θα βαρεθούν τόσο με την πλήξη, που θα αρχίζουν να χρησιμοποιούν την έμφυτη ευφυΐα τους για να βρουν μια εναλλακτική λύση.

3. Ρωτήστέ τα, αλλά μην τους δώσετε απαντήσεις 
Για παράδειγμα όταν σας παραπονιέται για ανία ρωτήστε τα: «Τι θα ήθελες να κάνεις για μην βαριέσαι; Πώς νομίζεις ότι μπορείς να λύσεις αυτό το πρόβλημα;». Εάν το παιδί σας απαντήσει, «Δεν ξέρω», μην βιαστείτε δώσετε απαντήσεις. Θα μπορούσατε να πείτε «Πιστεύω ότι θα βρεις ένα τρόπο να λύσεις αυτό το πρόβλημα». Ακούστε με κατανόηση και αναγνωρίστε το πρόβλημα του χωρίς να προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις. Μία άλλη λύση είναι να πείτε: «Αυτό είναι καλό. Ίσως σημαίνει ότι το σώμα και το μυαλό σου χρειάζονται λίγη ξεκούραση. Θέλεις να καθίσεις λίγο ήρεμα να ξεκουραστείς;» Το πιθανότερο είναι ότι …θα τρέξει μακριά!

4. Προτρέψτέ τα να ασχοληθούν με κάποιες δουλειές του σπιτιού 
Μη φοβάστε να βάλετε τα παιδιά να συμμετέχουν σε κάποιες δουλειές του σπιτιού ή σε κάποιες άλλες εργασίες ρουτίνας που μπορούν να γεμίζουν λίγο από το χρόνο τους. Αυτό θα βοηθήσει επίσης με την πλήξη. Τα παιδιά σας μπορεί να βαριούνται επειδή χρειάζονται τη βοήθεια ενηλίκων για να οργανώσουν σωστά το πρόγραμμα, τις δραστηριότητες και τα εξωσχολικά ενδιαφέροντα στα οποία μπορούν να συμμετέχουν. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου τα παιδιά αισθάνονται ότι βαριούνται επειδή παραμελούνται από τους γονείς τους και, στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζονται είναι η προσοχή, η αγάπη και η φροντίδα των γονιών τους. Και υπάρχουν και παιδιά που αισθάνονται πλήξη επειδή έχουν συνεχή υπερβολική διέγερση στην καθημερινότητα τους.

5. Τέλος, αφήστε τα να βαρεθούν! 

Φουλ πρόγραμμα στην καθημερινότητά μας, φουλ πρόγραμμα ακόμη και στις διακοπές και στη χαλάρωσή μας. Γιατί μας φοβίζουν οι στιγμές που δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα;! Το γρήγορα δεν είναι πάντα καλύτερο από το αργά. Καμιά φορά προχωράμε καλύτερα χωρίς να κάνουμε τίποτα, γιατί πολλά πράγματα, αν τα αφήσουμε, «διεκπεραιώνονται» από μόνα τους. Η αναμονή δεν είναι μόνο χαμένος χρόνος. Μόνο όποιος μπορεί να περιμένει μπορεί και να προσμένει. Αφήστε το λοιπόν να χαζέψει γύρω του, να κοιτάξει τον ουρανό, να αφουγκραστεί! Η βαρεμάρα είναι το πρώτο βήμα της έμπνευσης.

Από τη blogger  και συγγραφέα του βιβλίου 
The Honest Toddler: A Child's Guide to Life Bunmi Laditan

7 τρόποι για να ακούμε λιγότερα «όχι» από το παιδί μας!

7 τρόποι για να ακούμε λιγότερα «όχι» από το παιδί μας!

Όσο πεισματάρικο κι αν θεωρείτε το παιδί σας, υπάρχουν πάντα κάποιοι τρόποι που βοηθούν να κατανοήσει καλύτερα τις επιθυμίες και τις εντολές σας. 
Από τότε που το μωρό αρχίζει να μεγαλώνει και να κατανοεί τον κόσμο που το περιβάλλει, ακούει και τη λέξη «όχι»: «Όχι, μην πλησιάζεις τις πρίζες», «Όχι, μη βάζεις αυτό στο στόμα». Όταν αρχίζει να κατανοεί τη σπουδαιότητα της λέξης αυτής, δηλαδή περίπου στα δύο του χρόνια, τη χρησιμοποιεί κατά κόρον. «Θέλεις να πάμε βόλτα;», «Θα μαζέψεις τα παιχνίδια σου;»: Όποιες κι αν είναι οι επιθυμίες ή οι εντολές σας, η απάντησή του παραμένει σταθερή: «Όχι»! Στην ηλικία αυτή, το «όχι» τού δίνει μια τρομερή δύναμη, αυτή της αντίδρασης, και την ψευδαίσθηση ότι είναι το «αφεντικό». Στην ηλικία αυτή, η άρνηση είναι το «όπλο» του, που άλλες φορές εκφράζεται ως διαμαρτυρία και άλλες ως θυμός. Συνήθως το «όχι» των νηπίων δεν σχετίζεται με κάποια συγκεκριμένη αντίρρηση, πρόκειται για μια συνηθισμένη διαμάχη εξουσίας. Υπάρχει, βέβαια, και το «όχι» που προέρχεται από κούραση, απροθυμία ή βαρεμάρα.
1. Περιορίστε τα «όχι» που λέτε εσείς Όταν εμείς οι ενήλικοι ζητάμε τη βοήθεια κάποιου φίλου ή κάποιου κοντινού μας προσώπου, ξέρουμε συνήθως εκ των προτέρων αν θα μας βοηθήσει ή όχι. Και γι’ αυτό σχεδόν πάντα ζητάμε τη βοήθεια από άτομα που θα μας απαντήσουν θετικά. Τα νήπια, επειδή δεν έχουν αναπτύξει τη βούληση, ώστε να κρίνουν ποιος θα τους απαντήσει θετικά και ποιος αρνητικά, διατυπώνουν απλώς τις απαιτήσεις τους. Επειδή, όμως, η συνηθισμένη απάντησή μας είναι «όχι», εκείνα -έτσι κι αλλιώς- κάνουν αυτό που θέλουν. Οι παιδοψυχολόγοι υποστηρίζουν πως το πόσο συχνά προφέρει ένα νήπιο το «όχι» εξαρτάται από το πόσο συχνά το ακούει. Βρείτε λοιπόν άλλες λέξεις για να δηλώσετε στοπαιδί σας ότι αυτό που κάνει είναι επικίνδυνο ή απαγορευμένο. Για παράδειγμα, αν σκαρφαλώνει παντού και συνεχώς, μπορείτε -αντί για «όχι»- να του πείτε «στοπ»!

2. Διατυπώστε έξυπνα τις ερωτήσεις σας 
Αποφύγετε να διατυπώνετε τις ερωτήσεις σας με τρόπο που να επιδέχονται ως απάντηση το «όχι». Για παράδειγμα, αντί για την ερώτηση: «Θέλεις να ντυθείς;», μπορείτε να πείτε: «Θα φορέσεις το μπλε ή το κίτρινο μπλουζάκι;», ή αντί για τη φράση: «Θα μαζέψεις τα παιχνίδια σου;», μπορείτε να πείτε: «Θα ξεκινήσεις με το να μαζεύεις τα μεγάλα παιχνίδια σήμερα ή τα μικρά;». Έτσι, θα διαπιστώσετε πως το παιδί θα γίνει πολύ πιο συνεργάσιμο.

3. Εμπνεύστε του εμπιστοσύνη
 
Μην παραλείπετε να του δείχνετε ότι μπορεί πάντα να βασίζεται στις συμβουλές σας. Φροντίστε να το επαινείτε κάθε φορά που επιδεικνύει διάθεση συνεργασίας και δώστε του τη δυνατότητα να παίρνει κι αυτό αποφάσεις, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

4. Κάντε το να νιώσει ασφάλεια Τα παιδιά απαιτούν από τους ενηλίκους ένα σαφή προσανατολισμό. Μόνο όταν οι γονείς διατυπώνουν σαφείς κανόνες και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, τα παιδιά καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν. Γι' αυτά, πρέπει να είναι κάθε φορά ξεκάθαρο σε ποια θέματα οι γονείς τους μπορεί και να αλλάξουν γνώμη και σε ποια δεν το συζητούν καν.

5. Μείνετε συνεπείς
 
Οι γονείς κατορθώνουν να γίνουν πιο πειστικοί όταν οι πράξεις τους είναι συνεπείς προς τα λόγια τους. Γι’ αυτόν το λόγο, μην απαιτείτε μονάχα από το παιδί σας να συμπεριφέρεται σωστά, δείξτε του κι εσείς με το παράδειγμά σας πώς να το κάνει.

6. Δείξτε ευελιξίαΗ συνέπεια σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι γονείς θα πρέπει να τηρούν για χρόνια τους ίδιους κανόνες. Τα παιδιά αναπτύσσονται εξαιρετικά γρήγορα, με αποτέλεσμα κανόνες που σήμερα φαίνονται λογικοί, αύριο να μην έχουν νόημα ύπαρξης. Τροποποιήστε τους οικογενειακούς κανόνες ανάλογα με την ηλικία του και αρχίστε σιγά-σιγά να του δείχνετε όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

7. Αφήστε το παιδί να πει κάποια «όχι» Είναι πολύ σημαντικό, λένε οι ειδικοί, να επιτρέπουμε στο παιδί μας να λέει «όχι». Αν, για παράδειγμα, το ρωτήσουμε αν θέλει να δανείσει το παιχνίδι του στην αδερφή του, μπορούμε να του αφήσουμε το περιθώριο να αρνηθεί, γιατί το συγκεκριμένο αντικείμενο ίσως είναι πολύτιμο για εκείνο και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Φυσικά, όλοι οι γονείς θέλουν να μάθουν στα παιδιά τους να μοιράζονται, αλλά αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς από μόνο του. Άλλωστε, σκεφτείτε πως το παιδί μπορεί να έχει ένα λόγο που δεν μοιράζεται το κουβαδάκι του με κάποιο άλλο παιδάκι. Μην υποτιμάτε το ένστικτό του. Μπορεί κάτι σε αυτό το παιδάκι απλώς να μην του «κάνει». Αν υποχρεώσουμε τα παιδιά μας να λένε σε όλα «ναι», είναι σαν να τα μαθαίνουμε να «σκύβουν» πάντα το κεφάλι.
Με τη συνεργασία της Κατερίνας Θεοδωρίδου (Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια). 

ΝΑ ΣΕ ΧΑΖΕΥΩ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΜΟΥ..

2+2=5: Μια συγκλονιστική ταινία για την χειραγώγηση της σκέψης

2+2=5: Μια συγκλονιστική ταινία για την χειραγώγηση της σκέψης
Ο σημαντικός  Ιρανός καλλιτέχνης Μπαμπά Ανβάρι στη μικρού μήκους ταινία του «Two & Two» σκιαγραφεί με συγκλονιστικό τρόπο την απόπειρα χειραγώγησης της σκέψης και την επιβολή της εξουσίας με κάθε κόστος.
Βασιζόμενος στα γραπτά του Τζόρτζ Οργουελ, ο οποίος στο «1984» έγραφε ότι «ελευθερία είναι να μπορείς να πεις ότι 2 +2 = 4» ο Ανβάρι αντιστρέφει στην πρόσθεση και παρουσιάζει το πως πραγματοποιείται με τη βία η χειραγώγηση της σκέψης.
Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα σχολείο όπου κάποια μέρα οι κανόνες αλλάζουν και 2+2 κάνει πια 5 και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει.

Τι θα γίνει όμως όταν ένα από τα παιδιά το αμφισβητήσει; Η ταινία προτάθηκε για Bafta καλύτερης μικρού μήκους ταινίας.

«Το κίνητρο μου ήταν η ταινία να αναζητήσει την επιθυμία που οδηγεί τους ανθρώπους να αμφισβητήσει μία δεσποτική κατάσταση», δήλωσε ο Ιρανός σκηνοθέτης.
Πηγή: theinsider.gr

ετσι!!!!

Γάμος υγιής, ευτυχισμένα παιδιά

wedding pic_n copyΘα μπορούσαμε να πούμε χωρίς ενδοιασμό, πως απ’ όλα τα δώρα που θα μπορούσαμε να κάνουμε στα παιδιά μας, το πολυτιμότερο είναι ο ευτυχισμένος και υγιής γάμος μας. Απ’ όλα τα φροντιστήρια, χόμπυ, ηλεκτρονικές συσκευές, παιχνίδια και ότι άλλο “υλικό” τρέχουμε κάθε φορά να αγοράσουμε, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά που προσφέρει στην ανάπτυξη ενός παιδιού ένας υγιής γάμος.
Άλλωστε, αυτό είναι το πρώτο του “σπίτι”, το πρώτο παράδειγμα, η πρώτη αίσθηση που παίρνει για το τι είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και τι σημαίνει αγάπη, σεβασμός, συντροφικότητα.
Ας μη ξεχνάμε ότι τα παιδιά, οσο μικρά κι αν είναι, καταλαβαίνουν. Αισθάνονται. Η σχέση που έχει ο κάθε γονιός με τα παιδιά του, δεν θα μπορούσε παρά να είναι άμεσα συνδεδεμένη, αλλά και αποτέλεσμα της σχέσης που έχει με τον σύντροφο του. Το αντίθετο είναι πραγματικά δύσκολο, εαν όχι αδύνατο. Το τελευταίο έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατη έρευνα,σύμφωνα με το paidiatros,com.
Η σχέση με το σύντροφο σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη σχέση που έχετε με το παιδί σας
Έρευνα αποδεικνύει ότι η ένταση μεταξύ της μαμάς και του μπαμπά μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στη σχέση που έχει ο κάθε γονιός ξεχωριστά με το παιδί του. Σύμφωνα μάλιστα με την πρόσφατη έρευνα, οι μπαμπάδες συγκεκριμένα αφήνουν όλα τα αρνητικά συναισθήματα και την ένταση που έχουν στο γάμο τους να ξεφύγει από τα πλαίσια της συζυγικής σχέσης και να βλάψει το δέσιμο και τη σχέση με το παιδί τους.
Ηέρευναδημοσιεύτηκεπρόσφατααπότουςσυγγραφείςστο Journal of Family Psychology μετοντίτλο «Spillover between marital quality and parent-child relationship quality: Parental depressive symptoms as moderators». Η ψυχολόγος κι επικεφαλής της έρευνας Chrystyna D. Kouros, Southern Methodist University, αναφέρει πως η ποιότητα ενός ζευγαριού ή ενός γάμου είναι άμεσα συνδεδεμένη με το δέσιμο του κάθε γονιού ξεχωριστά με το παιδί του.
Η έρευνα
Στην έρευνα έλαβαν μέρος 203 οικογένειες. Τα μέλη της κάθε οικογένειας συμπλήρωναν καθημερινά ένα ημερολόγιο για 15 μέρες. Στο τέλος κάθε μέρας οι γονείς αξιολογούσαν, ο καθένας ξεχωριστά, την ποιότητα του γάμου τους και της σχέσης που έχουν με το παιδί τους.
Οι ερευνητές παρατήρησαν πως όταν επικρατούσε ένταση και σύγκρουση ανάμεσα στο ζευγάρι, υπήρχε ένταση και στις αλληλεπιδράσεις τους με το παιδί. Επίσης, παρατηρήθηκαν σαφείς διαφορές μεταξύ των μαμάδων και των μπαμπάδων. Φαίνεται ότι διαχειρίζονται διαφορετικά τις δυσκολίες που συναντούν στο γάμο τους.
Διαφορές μεταξύ μαμάδων και μπαμπάδων
Σύμφωνα με την έρευνα, οι μητέρες, στις περιπτώσεις που η ποιότητα του γάμου τους ήταν χαμηλή, μπορούσαν να διαμερισματοποιήσουν, δηλαδή να ξεχωρίσουν και να βάλουν στην άκρη τα προβλήματα του γάμου τους μέχρι την επόμενη μέρα. Μάλιστα φαίνεται ότι οι μητέρες σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούν να «επανορθώσουν» για την ένταση που επικρατεί στο γάμο τους και βελτιώνουν τη σχέση που έχουν με το παιδί τους.
Οι μπαμπάδες δεν διαχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο την ένταση στη γάμο τους. Σύμφωνα με την έρευνα, στις περιπτώσεις όπου η μητέρα είχε σημάδια κατάθλιψης, ο πατέρας άφηνε την ένταση στο γάμο να εμποτίσει τις αλληλεπιδράσεις του με το παιδί.
“Η ποιότητα ενός γάμου επηρεάζει όλη την οικογένεια”
Αυτό ήταν το συμπέρασμα της υπεύθυνης για την έρευνα Chrystyna D. Kouros. Η σχέση μεταξύ των γονιών αποτελεί άγκυρα για όλη την οικογένεια.  Οι ευτυχισμένοι γονείς έχουν και ευτυχισμένα παιδιά.  Είναι ευθύνη των γονιών να διατηρούν καλή ποιότητα στη σχέση τους. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα αισθάνονται την αναγκαία ασφάλεια κι αυτοπεποίθηση για να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους.
Εστιάστε στη σχέση με το σύντροφό σας. Μη βάζετε τον γάμο σας σε δεύτερη μοίρα. Η ένταση και τα προβλήματα είναι ανθρώπινο να υπάρχουν, όμως μην τα μεταθέτετε στη σχέση που έχετε με τα παιδιά σας. Κάντε το πολυτιμότερο δώρο στα παιδιά σας: τη δική σας ευτυχία ως γονείς, ως ζευγάρι.

Το μαύρο το άσπρο και το γκρι στο σύγχρονο παιδικό δωμάτιο

Το μαύρο το άσπρο και το γκρι στο σύγχρονο παιδικό δωμάτιο

Μια αισθητική ισορροπία που προκύπτει από τους καθαρούς, γραμμικούς χώρους με τη χρήση βασικών χρωμάτων.Όλο και πιο συχνά βλέπω φωτογραφίες από παιδικά δωμάτια όπου το μαύρο αιχμαλωτίζει το βλέμμα και στο τέλος γίνεται σχεδόν εθιστική η ανάγκη να δεις κι άλλα δωμάτια, στα οποία οι γονείς των παιδιών δεν φοβήθηκαν να βάψουν ένα τοίχο μαύρο ή να χρησιμοποιήσουν μαύρα διακοσμητικά στοιχεία.

Όταν μάλιστα συνδυάζεται με το λευκό, δημιουργεί ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, γεμάτο αντιθέσεις, αλλά και κλασσική κομψότητα. Γι΄αυτό και ο συνδυασμός τους εφαρμόζεται συχνά στη σύγχρονη διακόσμηση.

Όταν στο παιχνίδι των εντυπώσεων μπει και το σοφιστικέ γκρι, τότε το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο.
Pic source: pinterest 

Deco: Μία βιβλιοθήκη για τα βιβλία μου

Deco: Μία βιβλιοθήκη για τα βιβλία μου
Οι πιο πρωτότυπες και χαρούμενες παιδικές βιβλιοθήκες που είδατε ποτέ!
Ζούμε στην εποχή που τα παιδιά δεν  διαβάζουν όσο εμείς στην ηλικία τους, προτιμούν πλέον να βρίσκονται μπροστά από τον υπολογιστή και να παίζουν παιχνίδια ή να βλέπουν τηλεόραση. Ωστόσο τα βιβλία είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ανατροφής του παιδιού και όλοι θέλουμε να αγαπούν την ανάγνωση. Γι’ αυτό και  πιστεύουμε ότι οι βιβλιοθήκες είναι ένα από τα  must-have έπιπλα για το δωμάτιο του παιδιού σας. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από βιβλιοθήκες, ράφια και αξεσουάρ που βοηθούν στην οργάνωση των παιδικών βιβλίων, μερικά από αυτά πραγματικά πολύ αστεία και εντυπωσιακά σε σχήματα και φωτεινά χρώματα που σίγουρα θα κερδίσουν τους μικρούς αναγνώστες και θα δώσουν μια όμορφη πινελιά στον χώρο του. Ρίξτε μια ματιά στιςβιβλιοθήκες που βρήκαμε -κυρίως από ξένους σχεδιαστές- και πάρτε κάποιες ιδέες για την βιβλιοθήκη του δικού σας παιδιού.

Αυτό το δέντρο είναι από μόνο του μία υπέροχη διακοσμητική πινελιά στο παιδικό δωμάτιο. Πόσο μάλλον όταν γεμίζουν τα κλαδιά του και από βιβλία. Από την σχεδιάστρια, Shawn Soh
Πάνε βόλτα και τα βιβλία! Πώς; Με ένα λεωφορείο! Μικρή βιβλιοθήκη bus από την Dwell Studio 


Αυτή η αρκούδα δεν ψάχνει για μέλι, αλλά για πολύχρωμα παιδικά βιβλία, www.madeindesign.co.ukΜας αρέσει αυτή η φιλική φάλαινα του νέου σχεδιαστή Justin Southey. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα βιβλία στην κοιλιά της και στη συνέχεια να  την αφήσετε να «κολυμπήσει» μέσα στο δωμάτιο με τις ρόδες που διαθέτει.
 Βιβλιοθήκες και αποθηκευτικοί χώροι από την dust furniture που θυμίζουν έργα του Νταλί: οι ευθείες γίνονται καμπύλες και όλα αποκτούν μια εικόνα ψευδαίσθησης χωρίς όμως να χάνεται η λειτουργικότητα και η χρηστικότητα.Η ιδιαιτερότητα που έχει αυτή η βιβλιοθήκη τοίχου face είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές εκφράσεις και πρόσωπα ανάλογα με το πώς τα τοποθετήσετε τα βιβλία στα ράφια της. Από τον σχεδιαστή Alexi McCarthy
Τea please…Αυτή η βιβλιοθήκη δεν είναι τίποτα άλλο από μια γραφική αναπαράσταση των τεσσάρων φλιτζανιών που στοιβάζονται. Ο μοναδικός αυτός μοντέρνος σχεδιασμός και τα φωτεινά χρώματα στο εσωτερικό τους δίνουν μια άκρως παιχνιδιάρικη νότα στο παιδικό δωμάτιο, www.etsy.comΑυτός ο κίτρινος ελέφαντας της Dwell Studio δεν θα ομορφύνει μόνο το παιδικό του δωμάτιο, θα αποτελέσει και την πιο κατάλληλη παρέα του για την ώρα της μελέτης Ένα γιγαντιαίο γράμμα "Α" μπορεί να λειτουργήσει ως μία άκρως εντυπωσιακή μονάδα αποθήκευσης αλλά και βιβλιοθήκη.


Γιατί πρέπει άνδρες και γυναίκες να κοιμούνται γυμνοί -Τα 11 οφέλη [λίστα]

Μπορεί άλλοι να σπαταλούν... περιουσίες για να αγοράσουν τις πιζάμες τους, άλλοι απλώς να αδιαφορούν και να φορούν ότι βρουν μπροστά τους και άλλοι να θέλουν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους να είναι ιδιαίτερα βαριά ντυμένοι γιατί κρυώνουν πολύ. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που όταν πέφτουν για ύπνο δεν θέλουν να φορούν τίποτα.
Σύμφωνα με τη Huffington Post όσοι κοιμούνται γυμνοί έχουν σίγουρα τα εξής 11 οφέλη:
 • Οι πιζάμες είναι ακριβές
Ακόμη και μερικά ευρώ να κάνουν σίγουρα μπορεί να τα διαθέσει κανείς αλλού.
 • Απελευθερώνεται η ορμόνη της ευτυχίας
Η νευροπαθητικός γιατρός Νατάσα Τέρνερ, αναφέρει ότι όταν ένας άνθρωπος κοιμάται γυμνός δίπλα στον σύντροφό του, το σώμα του απελευθερώνει οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας. Η εν λόγω ορμόνη βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης, ρίχνει την πίεση, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου αλλά και τη σεξουαλική ζωή.
 • Ο ύπνος είναι πιο βαθύς
Ορισμένοι τύποι αϋπνίας συνδέονται με λάθος θερμοκρασία του σώματος. Το να κοιμάται κανείς γυμνός σημαίνει ότι σίγουρα δεν θα... υπερθερμανθεί, δεν θα ξυπνήσει βουτηγμένος στον ιδρώτα και σίγουρα θα έχει κάνει έναν πιο απολαυστικό ύπνο.
 • Είναι ελιξίριο... νεότητας
Η ζέστη φέρνει και... γήρανση. Σύμφωνα με ειδικούς η κατάλληλη θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι στους 21 βαθμούς Κελσίου. Στη συγκεκριμένη θερμοκρασία το σώμα εκκρίνει και αντιγηραντικές ορμόνες και μελατονίνη. Τη νύχτα, στο κρεβάτι μπορείτε να την πετύχετε αν πέσετε για ύπνο γυμνοί.
 • Δίνει μια αίσθηση ελευθερίας
Γυμνός στο κρεβάτι. Υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας από αυτό;
 • Λειτουργεί και σαν... παυσίπονο
Το βαρύ ντύσιμο στον ύπνο εμποδίζει την την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν καίει το λίπος, και τα οστά, το δέρμα και οι μύες δεν επωφελούνται από τα οφέλη του βραδινού ύπνου.

Παράλληλα, το... ανύπαρκτο ντύσιμο κατά τη διάρκεια του ύπνου επιτρέπει τη ρύθμιση των επιπέδων της κορτιζόλης μιας ουσίας απαραίτητης αν θέλει κάποιος να αποφύγει την εξασθένιση του ανοσοποιητικού του συστήματος, την αυξημένη πίεση και χοληστερίνη, την πείνα, την διατάραξη του ύπνου και τη μειωμένη λίμπιντο.
 • Ενισχύεται η αυτοεκτίμηση
Αν κάποιος έχει πρόβλημα με την εικόνα του σώματός του, το να κοιμηθεί γυμνός, σίγουρα, θα τον βοηθήσει να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό του.
 • Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των γενητικών οργάνων
Κι όμως, ο... γυμνός ύπνος μειώνει τις πιθανότητες για τις γυναίκες να αναπτύξουν μύκητες και βοηθά στη βελτίωση της γονιμότητας των ανδρών. 
 • Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα λάστιχο, σε χέρια, πόδια, μέση που σφίγγει το σώμα.
 • Βελτιώνει την όψη του δέρματος
Οταν κάποιος είναι γυμνός το δέρμα του αναπνέει καλύτερα. Μάλιστα, τα δέρματα με ακμή ευνοούνται ιδιαίτερα.
 • Βράζει το αίμα
Οι πιζάμες ζεσταίνουν και μοιραία προκαλούν μια... νωθρότητα. Οταν κάποιος κοιμάται γυμνός ξυπνά με περισσότερη ενέργεια και με μεγαλύτερη όρεξη για την ημέρα που μόλις ξεκινάει.

3 λεπτά στο μυαλό ενός ανθρώπου με κατάθλιψη: Ένα βίντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δείτε

Ένα πολύ σημαντικό βίντεο έρχεται να δείξει πώς η κατάθλιψη είναι μια πάθηση με παθολογία και όχι ένα σύμπτωμα που έχει να κάνει μόνο με ψυχολογικούς παράγοντες.

H κατάθλιψη είναι μια πάθηση που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Το άτομο υποφέρει πραγματικά, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζεται σημαντικά και το περιβάλλον του. Αν δεν γνωρίζετε πολλά πράγματα για την κατάθλιψη, το παρακάτω βίντεο θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο.

Μπορείτε να επιλέξετε το εικονίδιο “subtitles” (στην κάτω σειρά του βίντεο) και από εκεί την επιλογή “Greek”. Θα μπορέσετε έτσι να παρακολουθήσετε το βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από την εταιρία AsapScience.

Kαστορέλαιο: Αυτή είναι η λύση για πλούσια φρύδια, βλεφαρίδες και μαλλιά

Kαστορέλαιο: Αυτή είναι η λύση για πλούσια φρύδια, βλεφαρίδες και μαλλιά

Είναι πραγματικά θαυματουργό
Άτονα μαλλιά; Aδύναμες βλεφαρίδες; Αραιά φρύδια; Όποιο πρόβλημα και να έχετε, η λύση είναι μία και μάλιστα πολύ οικονομική. Το καστορέλαιο, λοιπόν, είναι ένα φυτικό έλαιο, το οποίο παράγεται από το φυτό Ρίκινος ο Κοινός. Παλιότερα το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν δερματικές νόσους. Σήμερα, αποτελεί συστατικό πολλών καλλυντικών, καθώς και αγαπημένη beauty επιλογή πολλών γυναικών.
Το καστορέλαιο, λοιπόν, κάνει θαύματα σε μαλλιά, φρύδια και βλεφαρίδες, καθώς βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας.
Πάμε να δούμε πώς θα το χρησιμοποιήσετε σωστά:
- Βλεφαρίδες: Καθαρίστε καλά το μπουκαλάκι μιας άδειας μάσκαρα. Τοποθετήστε καστορέλαιο μέσα στο μπουκαλάκι και εφαρμόστε με το βουρτσάκι πάνω στις βλεφαρίδες σας προτού κοιμηθείτε. Το πρωί ξεπλένετε κανονικά το πρόσωπό σας.- Φρύδια: Μπορείτε είτε να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία, είτε να βουτήξετε μια μπατονέτα μέσα στο μπουκαλάκι με το καστορέλαιο. Εφαρμόστε με προσοχή στα φρύδια σας έτσι ώστε να μην τρέξει το έλαιο στο πρόσωπο.- Μαλλιά: Απλώστε το καστορέλαιο μόνο στο τριχωτό και κάνετε με αυτό πολύ καλό μασάζ . Τυλίξτε τα μαλλιά με μια μεμβράνη και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ. Το πρωί λούζετε κανονικά τα μαλλιά σας.

Γλώσσα του σώματος: 20 σημάδια για να διαβάζουμε τους ανθρώπους


Γλώσσα του σώματος: 20 σημάδια για να διαβάζουμε τους ανθρώπους

Η γλώσσα του σώματος «ακτινογραφεί» τις σκέψεις των άλλων... αρκεί να παρατηρήσουμε για λίγο τις ασυναίσθητες κινήσεις του...
Ένα σήκωμα των φρυδιών ή τα σταυρωμένα χέρια είναι ικανά να μεταφέρουν μηνύματα, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες μόνο το 8% της επικοινωνίας διαθέτει «λέξεις».
Τα παρακάτω σημάδια θα σας βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσετε εύκολα τις εκφράσεις ή τη στάση του άλλου... χωρίς καν να μιλήσει!
Κεφάλι
- Εάν ο άλλος χαμογελάει, γέρνοντας το κεφάλι του προς το μέρος μας... τότε αυτό ίσως υποδηλώνει και φλερτ! Όμως, εάν χαμηλώνει το κεφάλι, τότε αισθάνεται ντροπή και κρατά απόσταση εξαιτίας της δυσπιστίας του.
- Όταν ο άλλος σηκώνει γρήγορα το κεφάλι, φανερώνει άμεσα το ενδιαφέρον του, ειδικά εάν αυτό συνοδεύεται με ένα σήκωμα των φρυδιών. Βέβαια, εάν απλά κοιτά το ταβάνι, τότε μάλλον βαριέται...
- Το άγγιγμα του κεφαλιού μπορεί να σημαίνει μια αυτο-τιμωρία π.χ. αγγίζοντας το μέτωπο με την παλάμη του χεριού («τι έκανα πάλι;»).
- Όταν μιλάει κάποιος, χωρίς να κουνάει καθόλου το κεφάλι του, αυτό δείχνει ότι μιλά είτε σοβαρά και αληθινά, είτε από μια κυρίαρχη θέση.
Χέρια
- Ένα άτομο με σταυρωμένα χέρια, ακόμα και εάν το κάνει από συνήθεια, τείνει να νιώθει άβολα με την εμφάνιση του. Όσοι σταυρώνουν τα χέρια, ενώ ταυτόχρονα κρατούν τα πόδια τους ανοιχτά, τότε κινούνται μέσα από τη σκληρότητα ή την ανάγκη για εξουσία.
- Εάν κάποιος φέρει τα χέρια πίσω από το λαιμό ή το κεφάλι του, είναι «ανοικτός» προς τη συζήτηση που γίνεται ή χαλαρός σε γενικές γραμμές. Εάν τα χέρια βρίσκονται στους γοφούς, αποδεικνύουν ανυπομονησία ή κούραση, ενώ εάν είναι κλειστά και σφιγμένα... θυμό και νεύρα!
- Όταν κάποιος αισθάνεται αυτοπεποίθηση ο χώρος ανάμεσα στα δάχτυλα μεγαλώνει, ενώ ο αντίχειρας σηκώνεται ελαφρώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Αντίθετα, όταν υπάρχει άγχος, όλοι μας τρίβουμε ή τεντώνουμε διαρκώς τα χέρια μας.
- Όταν το χέρι του άλλου αγγίζει το μάγουλο ή το πηγούνι, τότε ο άλλος εξετάζει σοβαρά την άποψη μας.
Ώμοι και κινήσεις
- Όσο πιο κοντά βρίσκεται ο άλλος δίπλα μας ή όσο πιο πολύ γέρνει προς το μέρος μας, τόσο πιο θερμές σκέψεις έχει για εμάς. Εάν προχωράμε προς το μέρος του και ο άλλος δεν απομακρύνεται, αλλά έρχεται πιο κοντά σε εμάς... τόσο το καλύτερο!
- Εάν οι ώμοι του είναι στραμμένοι προς το μέρος μας, ακόμα και εάν κοιτάζει αλλού, τότε ενδιαφέρεται για εμάς. Το ίδιο ισχύει και όταν κάθεται με ίσια πλάτη, αφού δείχνει ότι προσέχει τα λόγια μας.
- Σε περίπτωση που αντιγράφει ασυναίσθητα τις κινήσεις μας, είτε ανάβοντας τσιγάρο αμέσως μετά από εμάς, είτε πίνοντας το ποτό μόλις εμείς το βάλουμε στο στόμα μας, τότε αισθάνεται θαυμασμό για εμάς.
Μάτια
- Όσοι δεν κοιτούν κατευθείαν στα μάτια, ίσως λένε ψέματα ή έχουν μεγάλη νευρικότητα, ενώ όσοι κοιτούν λοξά σημαίνει ότι δεν πιστεύουν στο άτομο μας.


- Οι διεσταλμένες κόρες του ματιού αποδεικνύουν το ενδιαφέρον του άλλου, αρκεί αυτός να μην έχει πιει καθόλου αλκοόλ. Βέβαια, όταν αυτές κοιτούν στο πάτωμα, τότε ο άλλος, είτε έχει δυσάρεστες σκέψεις, είτε προσπαθεί να κρύψει κάτι από εμάς.
- Εάν σμίγει κάποιος τα φρύδια του ή πιέζει τα γυαλιά προς τη μύτη του, σίγουρα πρόκειται να διαφωνήσει μαζί μας.
- Όταν κάποιος κοιτάει στο άπειρο ή το βλέμμα του «ταξιδεύει», ενώ μιλάμε, τότε βαριέται ή απλά δεν πιστεύει τα λόγια μας. Όπως και να έχει, μάλλον πρέπει να φύγετε!
Πόδια
- Μια γρήγορη κίνηση του ποδιού δείχνει ένα ανυπόμονο, φοβισμένο και νευρικό άτομο. Όταν αλλάζει κάποιος αργά τα πόδια του σε σταυροπόδι, ίσως, πλήττει με τη συζήτηση. Βέβαια, όταν το ένα πόδι αγγίζει το άλλο κατά τη διάρκεια ραντεβού... αυτό αποδεικνύει ενθουσιασμό!
- Η κατεύθυνση των ποδιών ορίζει την κατεύθυνση του ενδιαφέροντος μας. Έτσι, εάν τα πόδια του άλλου δείχνουν προς το μέρος μας, τότε σίγουρα νοιάζεται για εμάς.
- Κάποιος που στέκεται με τα πόδια ενωμένα, προφανώς έχει άγχος, αφού η στάση του δείχνει ότι χρειάζεται προστασία. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποιος κάθεται στην καρέκλα, σφίγγοντας τα γόνατα του.
- Όταν ο άλλος κάθεται σταυροπόδι και κουνάει πάνω κάτω το πόδι του, τότε είναι αρκετά ανυπόμονος.
24wro

Αυτοί είναι οι οχτώ λόγοι που είστε συνέχεια κουρασμένοι

Η έλλειψη ύπνου δεν είναι η μοναδική αιτία που εξαντλεί την ενέργεια. Μικρά πράγματα που κάνετε ή δεν κάνετε είναι πιθανόν... να σας κουράζουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Παρακάτω παρουσιάζοντα μερικές από τις κακές συνήθειες, όπως τις παρουσιάζουν οι ειδικοί στο Health.com, που λειτουργούν ως βαρίδια: 

Δεν γυμνάζεστε όταν νιώθετε κουρασμένοι
Το να παρακάμπτετε τη γυμναστική για να εξοικονομήσετε ενέργεια λειτουργεί πραγματικά εναντίον σας. Σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Georgia , έδειξε ότι ενήλικοι που κάνουν γυμναστική τρεις ημέρες την εβδομάδα για τουλάχιστον 20-30 λεπτά, κουράζονται λιγότερο και έχουν περισσότερη ενέργεια σε διάστημα έξι εβδομάδων.

 
Η τακτική άσκηση αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή, βοηθά το καρδιαγγειακό σας σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, και παρέχει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στους ιστούς σας. 

Δεν πίνετε άφθονο νερό 
Όντας ακόμα και ελαφρώς αφυδατωμένοι, τα επίπεδα ενέργειας μειώνονται, λέει η διαιτολόγος Amy Goodson. Η αφυδάτωση προκαλεί μείωση του όγκου του αίματος, εξηγεί Goodson. Αυτό απαιτεί από την καρδιά σας να αντλεί λιγότερο αποτελεσματικά, μειώνοντας την ταχύτητα με την οποία το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά φθάνουν στους μυς και στα όργανά σας. 

Δεν λαμβάνετε αρκετό σίδηρο 
Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σας αφήσει υποτονικούς, οξύθυμους, αδύναμους. «Σας κουράζει διότι ταξιδεύει στους μύες και τα κύτταρα λιγότερο οξυγόνο», εξηγεί η Goodson. Ενισχύστε τα επίπεδα του σιδήρου σας καταναλώνοντας τροφές όπως συκώτι, αυγά, άπαχο βοδινό κρέας, φασόλια, τόφου, αυγά (συμπεριλαμβανομένου του κρόκου), σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C

Δεν τρώτε πρωινό
Το φαγητό που τρώτε τροφοδοτεί με καύσιμα το σώμα, και όταν κοιμάστε, το σώμα σας συνεχίζει να χρησιμοποιεί ό, τι καταναλώνετε στο δείπνο το βράδυ. Ετσι, όταν ξυπνάτε το πρωί, θα πρέπει να εφοδιάζετε με καύσιμα το σώμα σας με πρωινό. 

Τρέφεστε με junk food
Τα τρόφιμα είναι «φορτωμένα» με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες και καταλαμβάνουν υψηλή θέση σχετικά με το γλυκαιμικό δείκτη (GI), ένα «εργαλείο» που δείχνει πόσο γρήγορα ένα τρόφιμο αυξάνει το σάκχαρο του αίματος. Κρατήστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά, επιλέγοντας προϊόντα με πρωτεΐνη, λέει η Goodson. Στις καλές επιλογές περιλαμβάνεται το κοτόπουλου (ψημένο, όχι τηγανητό), καστανό ρύζι, σολομός και γλυκοπατάτα, ή σαλάτα με κοτόπουλο και φρούτα.

Δυσκολεύεστε να πείτε «όχι»
Οι άνθρωποι που θέλουν να ευχαριστούν τους γύρω τους, το κάνουν σε βάρος της δικής τους ενέργειας και της ευτυχίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μπορεί να σας μετατρέψει σε αγανακτισμένους και οργισμένους με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, είτε πρόκειται για τον προπονητή του παιδιού σας που σας ζητάει να ψήσετε κουλουράκια για την ομάδα ποδοσφαίρου είτε για το αφεντικό σας που θέλει να σας δει και το Σάββατο, δεν χρειάζεται να πείτε ναι.

Δουλεύετε στις διακοπές 
Τσεκάροντας τα email σας ενώ θα έπρεπε να ξεκουράζεστε στη θάλασσα, βάζετε σε μεγάλο ρίσκο την υγεία σας καθώς κινδυνεύετε να εξαντληθείτε. Όταν πραγματικά κάνετε διαλείμματα, θα είσαστε πιο δημιουργικοί, παραγωγικοί και αποτελεσματικοί όταν επιστρέψετε. 

Βασίζεστε στον καφέ για να βγάλετε τη μέρα
Ξεκινώντας την ημέρα σας με ένα …τράνταγμα καφεΐνης, δεν είναι μεγάλη υπόθεση στην πραγματικότητα όμως η αλόγιστη χρήση διαταράσσει σοβαρά τον ύπνο. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Sleep Medicine έδειξε ότι η κατανάλωση καφεΐνης ακόμα και έξι ώρες πριν από την ώρα του ύπνου επηρεάζει τον ύπνο, οπότε μείνετε μακριά από τον απογευματινό καφέ.

Δείτε ποια είναι τα 5 πράγματα που μπορούν να σου συμβούν αν δεν κάνεις σeξ!

Τι μπορεί να σου συμβεί από την έλλειψη σεξ;

Το σeξ δεν χαρίζει μόνο απόλαυση, αλλά…είναι και ευεργετικό για τη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία.

Μια υγιείς σeξουαλική ζωή θα βελτιώσει κάθε τομέα της ζωής σου, τι μπορείς να πάθεις όμως από την έλλειψη σeξ;

1. Περισσότερες ιώσεις:
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes διαπίστωσαν ότι οι νέοι που κάνουν σeξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα διαθέτουν κατά 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός τους αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά σε κάθε είδους λοιμώξεις.


2. Xειρότερος ύπνος:
Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σeξ χαλαρώνουν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα και μας προετοιμάζουν για τον ύπνο, σύμφωνα με την ερευνήτρια Σίντι Μέστον από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Παράλληλα, με την επίτευξη του οργασμού απελευθερώνεται προλακτίνη, η οποία παράγεται φυσικά από τον οργανισμό όταν κοιμόμαστε. Χωρίς τις πολύτιμες αυτές ουσίες, το σώμα και το μυαλό παραμένουν σε ένταση και είναι πιο δύσκολο να κοιμηθούμε.

3. Έντονο στρες: 

Η απελευθέρωση ευεργετικών ορμονών κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής πράξης συνδυάζεται με καταστολή της ορμόνης του στρες. Παράλληλα, το σeξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των παλμών της καρδιάς όταν αντιμετωπίζουμε στρες.

4. Κίνδυνος καρδιοπάθειας για τον άνδρα:

Οι άνδρες που κάνουν σeξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα έχουν κατά 45% λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν καρδιαγγειακές επιπλοκές, σύμφωνα με έρευνες. Η έλλειψη σeξ, από την άλλη, μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπία στα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης και αυτό με τη σειρά του επηρεάζει αρνητικά την υγεία της καρδιάς.

5. Κίνδυνος ακράτειας για τη γυναίκα:

Η τακτική σeξουαλική επαφή είναι μια μορφή άσκησης για τους μύες της πυέλου, οι οποίοι συσπώνται κατά τον οργασμό. Εάν αυτοί οι μύες είναι αγύμναστοι, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος η γυναίκα να αντιμετωπίσει μελλοντικά ακράτεια.

Step by Step: Πώς να κάνεις καθαρισμό προσώπου μόνη σου στο σπίτι

Step by Step: Πώς να κάνεις καθαρισμό προσώπου μόνη σου στο σπίτι

Θέλεις να κάνεις έναν καθαρισμό στο πρόσωπό σου αλλά δεν έχεις τα χρήματα; Δες πώς μπορείς να τον κάνεις σαν επαγγελματίας στο σπίτι. Ακολούθα την παρακάτω συνταγή και θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα κάνοντας μόνη σου τον πιο τέλειο καθαρισμό προσώπου..
Βήμα 1: Ατμός
Βάλε μερικά καθαρά ρούχα σε ζεστό νερό στο οποίο έχεις ρίξει και μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια. Κάλυψε την κατσαρόλα με το νερό με το καπάκι της και άφησέ το νερό να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ πλύνε το πρόσωπό σου με σαπούνι και νερό και καθάρισέ το αν τυχόν έχεις βαφτεί. Αφού ελέγξεις τη θερκοκρασία του ρούχου που έχεις βάλει μέσα στο νερό και μπορείς να το βάλεις στο πρόσωπό σου άπλωσέ το πάνω σε αυτό αφήνοντας ξεσκέπαστα τη μύτη και το στόμα σου. Άφησε το ρούχο να κρυώσει και αφαίρεσέ το από το πρόσωπό σου. 

Βήμα 2: Ενυδάτωση

Ανάμειξε δύο κουταλιές της σούπας μέλι με 2 κουταλάκια του γλυκού πλήρες γιαούρτι. Ζέστανε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμμάτων και ανακάτεψέ το καλά. Βάλε το μείγμα στο πρόσωπό σου και ξάπλωσε για 10 λεπτά. Ξέπλυνε το πρόσωπό σου με ζεστό νερό και είσαι έτοιμη. 

Τι να πίνεις για να κοιμάσαι έως και 90 λεπτά περισσότερα το βράδυ

Τι να πίνεις για να κοιμάσαι έως και 90 λεπτά περισσότερα το βράδυ

Μπορεί το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό ως φυσικό αγχολυτικό και μυοχαλαρωτικό να είναι το γνωστό σε όλους χαμομήλι, μία νέα έρευνα όμως που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Experimental Biology βρήκε ότι η κατανάλωση 2 ποτηριών χυμού βύσσινου αντιμετωπίζει την αϋπνία.
Οι ερευνητές του Louisiana State University μελέτησαν 7 ενηλίκους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα αϋπνίας. Το πείραμα διήρκησε 6 εβδομάδες. Τις 2 πρώτες, οι εθελοντές έπιναν χυμό βύσσινο, τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν ήπιαν κανένα χυμό πριν κοιμηθούν, ενώ τις τελευταίες ένα placebo ρόφημα που τους υπέδειξαν οι ερευνητές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο χυμός βύσσινου βοήθησε τους συμμετέχοντες να κοιμηθούν έως και 90 λεπτά περισσότερο και είχαν βαθύτερο και ποιοτικότερο ύπνο.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα βύσσινα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνες και ένζυμα που αυξάνουν την έκκριση μελατονίνης, της ορμόνης που συνδέεται με τον ύπνο. Επίσης είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, έχουν αγχολυτικές ιδιότητες και μειώνουν τις φλεγμονές.

Και αν δεν είσαι φίλος του βύσσινου? Τότε ο καλύτερος αντικαταστάτης είναι το ακτινίδιο, αφού αυξάνει και αυτό με τη σειρά του έως και 13% τη συνολική διάρκεια του ύπνου, ενώ μειώνει τις διαταραχές και το ξαφνικά ξυπνήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Oι SOS απαντήσεις για τέλειο σεξ: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις!

Oι SOS απαντήσεις για τέλειο σεξ: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις!

Αντιμετώπισε τις… στιγμές αμηχανίας με το σωστό τρόπο!
New love in town και ακόμα… δυσκολεύεσαι να είσαι ο εαυτός σου την ώρα του σεξ! Κατανοητό αλλά λάθος.. Δείξε από τις πρώτες και όλας φορές τι σου αρέσει, τι προτιμάς και πως θέλεις να σου συμπεριφέρεται χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Τι ΔΕΝ πρέπει λοιπόν να κάνεις κατά τη διάρκεια του σεξ:

#1 Μην παραπονιέσαι για το σώμα σου!
Μπορεί εσύ να μην αισθάνεσαι καλά με τα 2-3 κιλάκια που πήρες ή την κυτταρίτιδα ή οτιδήποτε άλλο. Εκείνος όμως σε διάλεξε για αυτό που είσαι και ειδικά εκείνη τη στιγμή το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί είναι η εμμονή σου με το «μη τέλειο» κορμί σου. Ξέχνα λοιπόν τέτοιου είδους σχόλια γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον ξενερώσεις.

#2 Μην προσποιείσαι:
Τουλάχιστον τις πρώτες φορές που θα κάνετε σεξ, μην προσποιείσαι ότι κάτι σου αρέσει ενώ σε ενοχλεί ή σου περνάει εντελώς απαρατήρητο. Προφανώς και δεν μπορεί να βρίσκεται μέσα στο μυαλό σου, οπότε αφού τα μηνύματα είναι θετικά θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα να κάνει κάτι που στην πραγματικότητα δεν σου αρέσει καθόλου.

#3 Πες του ακριβώς τι σου αρέσει:
Στο σεξ δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού! Πες του ή δείξε του τι ακριβώς σου αρέσει. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις 2 (πολύ σημαντικά) πράγματα: 1) Να ικανοποιηθείς στο έπακρον και 2) να καταλάβεις αν ταιριάζετε σεξουαλικά από την πρώτη και όλας φορά.

#4 Μην κάνεις… δοκιμές:
Αν εκείνος σου ζητήσει κάτι extreme, δεν χρειάζεται να το παίξεις… προχωρημένη! Τις πρώτες φορές μείνε στα βασικά ή τέλος πάντων σε καταστάσεις που ξέρεις να χειρίζεσαι καλά, αλλιώς η αμηχανία δεν θα σε αφήσει να απολαύσεις ούτε στο ελάχιστο το όλο σκηνικό.  Κάνε λοιπόν αυτό που γνωρίζεις καλύτερα, για να ευχαριστηθείς το σεξ, χωρίς προβλήματα… κακής συνεννόησης! Αν βέβαια όλα πάνε καλά με τον καιρό και τα βρείτε, μη διστάσεις να πειραματιστείς…