Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Αυτές είναι οι αλλαγές που προκαλεί η εγκυμοσύνη στην εξωτερική σου εμφάνιση!

3-Weeks-Pregnant-What-To-Expect
Οι αλλαγές χρώματος που προκαλεί στο δέρμα σας η εγκυμοσύνη είναι συνήθως ορατές από την 20η εβδομάδα της κύησης. Όσο πιο σκούρο είναι το δέρμα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να παρατηρηθούν αλλαγές. Εάν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμα ή κόκκινα μαλλιά, μπορεί να μην τις παρατηρήσετε καθόλου. Κάποιες από τις αλλαγές μπορεί να είναι οι εξής:
 • Το χρώμα των θηλών σκουραίνει. Μπορεί επίσης να μεγαλώσουν και η περιοχή γύρω από τη θηλή να επεκταθεί.
 • Μία σκούρα γραμμή μπορεί να εμφανιστεί κατά μήκος του στήθους και της κοιλιάς σας.
 • Σε μερικές γυναίκες εμφανίζονται κηλίδες στο πρόσωπο, σε μορφή «μάσκας», που μπορεί να είναι ακανόνιστες και συγκεχυμένες.
Ξηρότητα του δέρματοςΗ ξηρότητα που μπορεί να παρατηρηθεί στο δέρμα κατά την εγκυμοσύνη αντιμετωπίζεται με ενυδατικά σαπούνια και κρέμες. Σε περίπτωση που το δέρμα παρουσιάζει έντονη ξηρότητα και κνησμό, μπορεί να αποτελεί ένδειξη χολόστασης, ασθένειας που επηρεάζει το συκώτι και τα νεφρά. Η χολόσταση επηρεάζει την υγεία του μωρού, γι αυτό κρίνεται σκόπιμο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Ραγάδες εγκυμοσύνης
Οι ραγάδες εγκυμοσύνης εμφανίζονται κυρίως στην κοιλιά, το στήθος και τους μηρούς, από τον 6ο μήνα και μετά. Αποτελούν ένδειξη σπασίματος των ελαστικών ιστών του δέρματος. Αρχικά έχουν κόκκινο χρώμα και στη συνέχεια παίρνουν γκρι-ασημί χρώμα. Οι ραγάδες εγκυμοσύνης μπορούν να αντιμετωπιστούν με ειδικές κρέμες ή λέιζερ. Η τάση εμφάνισης ραγάδων εγκυμοσύνης είναι συνήθως κληρονομική.
Τα μαλλιά κατά την εγκυμοσύνη
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιβραδύνεται η φυσιολογική απώλεια μαλλιών, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν πιο λαμπερά και πυκνά. Μετά τη γέννα μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι τα μαλλιά σας πέφτουν με μεγαλύτερη συχνότητα, όμως αυτό πιθανότατα οφείλεται στην αντίθεση που παρατηρείτε. Η χρήση βαφής μαλλιών κατά την εγκυμοσύνη δεν είναι επικίνδυνη, ωστόσο το χρωματικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι αυτό που περιμένετε, καθώς τα μαλλιά γίνονται πιο πορώδη κατά την εγκυμοσύνη, επηρεάζοντας το αποτέλεσμα της βαφής.
supermomrocks.me

Τι αποκαλύπτει το πρόσωπο για την υγεία σας

Η μοναδική ευφυΐα του σώματος προειδοποιεί όταν  ένα όργανο νοσεί. Όμως, η ανεπάρκεια στην κατανόηση αυτής της γλώσσας καθιστά δύσκολη την αποκρυπτογράφηση των σημάτων. Ωστόσο, στην ανατολική ιατρική ο γιατρός διαβάζει ό, τι είναι γραμμένο στο πρόσωπο, στη γλώσσα, στα μάτια, στο δέρμα και στον σφυγμό. Για παράδειγμα, σημάδια εξάντλησης μπορεί να είναι χαραγμένα στο πρόσωπό σας και εσείς να μην το αντιληφθήκατε.
Η οπτική διάγνωση είναι ένα αρχαίο εργαλείο που χρησιμοποιείται από τους παραδοσιακούς θεραπευτές για να ανακαλύψουν τη δύναμη και την αδυναμία, και την υγεία (ή την έλλειψη της υγείας) μέσα στο σώμα. Μόλις καταστεί αντιληπτό τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματος, τότε μπορεί να διαγνωσθεί μία ασθένεια ή να αποτραπεί μια ασθένεια από την εκδήλωσή της. Η συνειδητοποίηση του σώματός σας είναι το κλειδί για να ελέγξετε τη διατροφή σας και τον τρόπο ζωής σας για να σφύζετε από υγεία. Στην εν λόγω διάγνωση κάθε όργανο παρατηρείται σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Αυτή η ενέργεια, που ονομάζεται ki (ιαπωνικά), chi (κινέζικα) ή prana (ινδικά), περνά μέσα από οδούς του σώματος που ονομάζονται μεσημβρινοί και συνδέονται με κάθε όργανο: το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, την καρδιά, το λεπτό έντερο, το στομάχι, τη σπλήνα/πάγκρεας, τον πνεύμονα, το παχύ έντερο, το νεφρό και την ουροδόχο κύστη. Το πρόσωπό σας λοιπόν είναι ο καθρέφτης των μεγαλύτερων εσωτερικών συστημάτων του σώματός σας. Σύμφωνα λοιπόν με τη διάγνωση αυτή κάθε περιοχή του προσώπου σας φανερώνει ένα αντίστοιχο όργανο και πώς αυτό λειτουργεί στο σώμα. Ειδικότερα:
 • Το στόμα είναι η είσοδος για το πεπτικό σύστημα.
 • Η μύτη είναι η είσοδος για το αναπνευστικό σύστημα.
 • Τα μάτια συνδέονται με το οπτικό νεύρο, τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.
 • Τα αυτιά είναι το ακουστικό σύστημα.
Πώς αυτό φαίνεται στο πρόσωπό σας
 • Τα μάγουλά σας αντιπροσωπεύουν τους πνεύμονες και την κατάστασή τους.
 • Η άκρη της μύτης είναι η καρδιά.
 • Τα ρουθούνια αντιπροσωπεύουν τους βρόγχους των πνευμόνων.
 • Το μεσαίο τμήμα της μύτης είναι το στομάχι.
 • Το άνω μέρος της μύτης είναι το πάγκρεας.
 • Κάτω από τα μάτια αντανακλώνται τα νεφρά.
 • Ανάμεσα στα φρύδια αποκαλύπτεται η κατάσταση του ήπατος.
 • Οι κρόταφοί σας αντανακλούν τη σπλήνα σας.
 • Το μέτωπό σας αντιπροσωπεύει το λεπτό έντερο.
 • Το άνω μέτωπο δείχνει την ουροδόχο κύστη.
 • Τα αυτιά αντανακλούν τη λειτουργία των νεφρών.
 • Το στόμα σας αντανακλά την κατάσταση ολόκληρου του πεπτικού συστήματός σας.
 • Γύρω από το στόμα αποκαλύπτεται η κατάσταση των γεννητικών οργάνων σας.
Αποκρυπτογραφήστε την προσωπική σας υγεία
 • Οι λοιμώξεις ούλων και δοντιών σχετίζονται με την κατάσταση των εντέρων σας. Οι λοιμώξεις αυτές αντιμετωπίζονται με τη βελτίωση της διατροφής σας.
 • Η μεγάλη βολβώδης μύτη δείχνει την καταπόνηση της καρδιάς κατά την απόφραξη των αρτηριών.
 • Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια αντανακλά την αδυναμία των νεφρών να λειτουργήσουν σωστά, αλλά και την κατακράτηση υγρών εξαιτίας της μεγάλης κατανάλωσης αλατιού και λιπαρών τροφίμων.
 • Οι κλασικές γραμμές ανάμεσα στα φρύδια δείχνουν την υπερεργασία του συκωτιού, ώστε να συμβαδίσει με τον τρόπο ζωής σας.
 • Το κιτρίνισμα του λευκού των ματιών σας υποδεικνύει ηπατική ανεπάρκεια, ίκτερο.
Τελικά, η κατάσταση της υγείας σου είναι εκεί, κάθε πρωί, μπροστά στα μάτια σου. Το πρόσωπό σου ποτέ δεν λέει ψέματα. Σύμφωνα με την οπτική διάγνωση κάθε κηλίδα, κάθε ελιά, κάθε αποχρωματισμός ενέχουν ένα βαθύτερο νόημα. Δώσε προσοχή, παρακολούθησε και άκουσε το σώμα σου, και αυτό θα σου γνωστοποιήσει την κατάσταση της υγείας σου και τις αλλαγές από μέρα σε μέρα.

Αυτό είναι το μυστικό για να ελέγχετε το βάρος σας στην εγκυμοσύνη!

Αυτό είναι το μυστικό για να ελέγχετε το βάρος σας στην εγκυμοσύνη!

Είστε έγκυος και ανησυχείτε για το βάρος σας; Απόλυτα φυσιολογικό! Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Iowa State University μας αποκαλύπτει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγχουμε το βάρος μας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Η έρευνα μελέτησε δείγμα 50 εγκύων γυναικών και έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος για να έχει μια μέλλουσα μαμά έλεγχο του βάρους της είναι να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες που περνούσαν όλη τη μέρα σε ένα γραφείο και παρόλο που έκαναν καθημερινά 30λεπτη άσκηση, έπαιρναν περισσότερο βάρος από τις γυναίκες που βρίσκονταν σε συνεχή κίνηση.

Φυσικά, αυτό δεν αναιρεί ότι η 30λεπτη άσκηση, π.χ. περπάτημα, είναι καλή επιλογή και συνιστάται από τους γιατρούς, απλά η έρευνα διαπιστώνει πως όταν συνδυάζεται με καθημερινή κίνηση, έχει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα για τη γυναίκα και καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους

Μήνυση στη Red Bull επειδή “δε δίνει φτερά”


Red_Bull_Racing_factory_south-west

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποιος θα πίστευε κυριολεκτικά το διαφημιστικό σλόγκαν της Red Bull, αλλά στις ΗΠΑ όλα είναι πιθανά.
Ο Benjamin Careathers, ένας τυπικός καταναλωτής του ενεργειακού ποτού, μήνυσε την εταιρία Red Bull για ανακριβή διαφήμιση. Ο ίδιος υποστήριξε πως παρόλο που πίνει το ποτό εδώ και 10 χρόνια, δεν έβγαλε φτερά, ούτε παρατήρησε κάποια αθλητική ή πνευματική ανάταση.
Σύμφωνα με την αγωγή, η αυστριακή εταιρία προσπάθησε σκοπίμως να δελεάσει και να παραπλανήσει τους καταναλωτές, με σκοπό την επικράτηση στον ανταγωνισμό με αντίστοιχες εταιρίες.
Η Red Bull, φοβούμενη μια μακροχρόνια και ακριβή δίκη, αποφάσισε να προχωρήσει σε εξωδικαστικό διακανονισμό, ύψους 13 εκατομ. δολαρίων, αποζημιώνοντας με 10 δολάρια όποιον Αμερικανό καταναλωτή αγόρασε το ποτό απ’το 2002 και έπειτα.
Δείτε βίντεο με την σχετική διαφήμιση: 
“Η Red Bull έκανε τον διακανονισμό για να αποφύγει την δίκη, αλλά αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη εσκεμμένης και κακόβουλης διαφήμισης”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.
Πηγές των The New York Times και Nutrition Reviews, αποκαλύπτουν πως τα ενεργειακά ποτά παρέχουν ανάταση μόνο μέσω της καφεΐνης που διαθέτουν, και όχι μέσω άλλων συστατικών.
Σύμφωνα με την αγωγή, “Η εταιρία προσπαθεί να παραπλανήσει τον κόσμο και αυτό εμπεριέχει δόλο. Παρόλο που δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν πως τα ενεργειακά ποτά προσφέρουν κάτι παραπάνω από μια κούπα καφέ, η Red Bull προσπαθεί διαρκώς να υπερτιμήσει το προϊόν της, εις βάρος των καταναλωτών”.

Κωνσταντίνος Δημητρίου