Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Μεγαλώνοντας ένα καλόβολο μωρό!

Μεγαλώνοντας ένα καλόβολο μωρό!

Σας φαίνεται υπερβολικό, μάταιο ή παράλογο να προσπαθήσετε να εκπαιδεύσετε ένα βρέφος, ώστε να είναι πιο ήρεμο; Κι όμως οι ειδικοί μας λένε ότι γύρω στους 10 μήνες μπορούμε να ξεκινήσουμε να τους μαθαίνουμε τι είναι σωστό και τι όχι.

Η ελαστική διάθεση με την οποία μια νέα μαμά αντιμετωπίζει το μωρό της...  «έλα δεν καταλαβαίνει…» πολλές φορές είναι λάθος. Ένα μωρό που καταφέρνει να επιβληθεί σε κάθε περίπτωση στους ενήλικες θα εξελιχθεί σε ένα εγωκεντρικό νήπιο. Γι’ αυτό και εμείς από νωρίς οφείλουμε να του διδάξουμε τον αυτοέλεγχο. Και καθώς η εκμάθηση του αυτοελέγχου είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, είναι σκόπιμο να ξεκινήσουμε νωρίς. Αν δε μάθει να ακολουθεί τουλάχιστον μερικούς κανόνες τώρα, θα είναι δυσκολότερο γι’ αυτό να τα καταφέρει αργότερα.  

Γιατί τα μωρά κάνουν αταξίες;Τα μωρά δεν έχουν την αίσθηση του τι είναι σωστό και τι λάθος, γι’ αυτό και δεν συμπεριφέρονται άσχημα επειδή το θέλουν ή επειδή είναι πεισματάρικα. Τις πιο πολλές φορές οι αταξίες  οφείλονται στην επιθυμία τους να μάθουν μέσω του πειραματισμού. Για παράδειγμα αν γυρίσουν ανάποδα το μπιμπερό τους το κάνουν για να δουν τι θα συμβεί. Τα παιδιά (όπως και οι ενήλικες όταν δεν γνωρίζουν κάτι) ελέγχουν συνεχώς τη σχέση ανάμεσα σε αιτία και αποτέλεσμα. Ένας ακόμη λόγος για την ανυπακοή τους είναι ότι συχνά αφαιρούνται. Ένα μωρό μπορεί να αρνηθεί να πιει το γάλα του όχι επειδή δεν πεινάει αλλά απλώς επειδή είναι απασχολημένο με το  μόμπιλε του. Τέλος η ανυπακοή του μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι παρορμητικό. Όσες φορές λοιπόν κι αν του πείτε να μη ρίχνει την πιπίλα του κάτω, εκείνο θα το κάνει απλώς επειδή δε μπορεί να συγκρατήσει την τάση του να το κάνει.

Και γιατί θυμώνουν;Ακόμη και το πιο φρόνιμο μωρό ενδέχεται να έχει ξεσπάσματακατά διαστήματα. Η οργή που εκφράζουν οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούν να καταλάβουν πολύ περισσότερα από αυτά που είναι σε θέση να εκφράσουν με λέξεις. Η αδυναμία τους επομένως να εκφράσουν αυτά που σκέφτονται και αισθάνονται είναι που τους οδηγεί σε ένα έντονο αίσθημα απογοήτευσης και κατ' επέκταση σε ένα ξέσπασμα οργής.

Βάλτε κανόνες
Σε γενικές γραμμές η εκπαίδευση ενός βρέφους διαφέρει πολύ από αυτήν ενός νηπίου μια που το πρώτο αφομοιώνει πιο δύσκολα οποιαδήποτε πληροφορία. Στην αρχή, επικεντρωθείτε στην επιβολή κανόνων που αφορούν στην ασφάλειά του καθώς και σε συμβουλές που θα το αποτρέψουν από το κάνουν κακό στους άλλους (να κτυπήσει, να δαγκώσει ή να κλωτσήσει). Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να εισάγετε σταδιακά περισσότερους κανόνες που θα το βοηθήσουν να συμπεριφέρεται πιο πολιτισμένα. Εννοείται πως η σωματική τιμωρία είναι εντελώς απαγορευτική μια που αφ’ ενός μαθαίνει το παιδί πως δεν είναι κακό να κτυπάει, αφ’ ετέρου μπορεί να του προκαλέσει θυμό και να θελήσει να φερθεί εκδικητικά.  

Μειώστε τους πειρασμούς 

Παρατηρώντας το αεικίνητο μωρό σας έχετε ήδη καταλάβει ότι σκοπός του είναι να περιεργαστεί και να εξερευνήσει οτιδήποτε βρίσκεται γύρω του. Τα μικρά παιδιά είναι περίεργα από τη φύση τους, γι' αυτό είναι καλό να προσπαθείτε όσο μπορείτε να διατηρείτε τους χώρους όπου κινείται ασφαλείς και χωρίς επικίνδυνα αντικείμενα. Οι ηλεκτρικές συσκευές θα πρέπει να τοποθετούνται σε σημείο όπου το παιδί δεν μπορεί να τις φτάσει και τα πολύ μικρά αντικείμενα θα πρέπει να απομακρύνονται από το χώρο όπου παίζει το παιδί γιατί είναι πολύ πιθανό ότι θα προσπαθήσει να τα βάλει στο στόμα του. Είναι μάταιο να μαλώνουμε ένα μωρό που επιχείρησε να καταπιεί ένα κουμπί ή ένα δαχτυλίδι από τη στιγμή που εμείς είχαμε αφήσει αυτό το αντικείμενο σε προσιτό σημείο.
Αποσπάστε του την προσοχή
Αν το μωρό σας μπουσουλώντας κατευθύνεται με γρήγορους ρυθμούς προς τη σκάλα ή πλησιάζει ένα επικίνδυνο αντικείμενο όπως ένα οικιακό σκεύος που καίει, πείτε του με ηρεμία «όχι» και είτε απομακρύνετε το από το σημείο αυτό είτε αποσπάστε του την προσοχή με κάποιο άλλο παιχνίδι ή δραστηριότητα. Το καλό με τα μωρά ή τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας είναι ότι ξεχνούν γρήγορα αυτό που είχαν κατά νου και πολύ γρήγορα καταπιάνονται με κάτι άλλο.

Πώς να το πείσω να πειθαρχήσει 

Αν το μωρό δείχνει θυμωμένο και εσείς δε μπορείτε να δικαιολογήσετε τους λόγους απλώς αφήστε το ήσυχο 
και κυρίως  μην του βάλετε τις φωνές. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα ξεσπάσματα οργής του είναι να τα αγνοήσετε.

Μην το προστατεύετε από τις συνέπειες των πράξεών του.
Αν πετάει εσκεμμένα το μπισκότο του στο πάτωμα, αποφύγετε να του δώσετε κι άλλο μπισκότο.

Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι ενήλικες στο σπίτι και όλα τα άτομα που φροντίζουν το παιδί σας συμφωνούν και κατανοούν τους κανόνες πειθαρχίας για το παιδί σας. Αν οι κανόνες διαφέρουν από άτομο σε άτομο, τότε θα δημιουργηθεί σύγχυση στο παιδί.

Όταν επιλέγετε παιχνίδια για το παιδί σας ή όταν το βλέπετε να δοκιμάζει μια δραστηριότητα μόνο του, φροντίστε να είναι πράγματα κατάλληλα για την ηλικία του, ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο να νιώσει απογοήτευση αν δεν τα καταφέρει. Είναι καλύτερο τα μικρά παιδιά να ξεκινούν με απλά παιχνίδια και δραστηριότητες και σταδιακά να προχωρούν σε κάτι δυσκολότερο.

Πρέπει να αντιλαμβάνεστε τα όρια του παιδιού σας. Αν βλέπετε ότι το παιδί είναι κουρασμένο και ότι θέλει να κοιμηθεί για λίγο, δεν υπάρχει λόγος να το πιέσετε να σας ακολουθήσει στα μαγαζιά για τα ψώνια της ημέρας ή σε κάποια άλλη υποχρέωση που έχετε. Εάν το πιέζετε την ώρα που είναι κουρασμένο ή πεινάει, είναι πολύ πιθανό ότι θα το ωθήσετε σε μια ακόμη οργισμένη συμπεριφορά.Με την συνεργασία της Βασιλικής Τσάτσου, ψυχολόγος MSC στην ψυχική υγεία παιδιού και εφήβου

Προτάσεις για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού που θα ταιριάζουν στο στυλ και στο χώρο σου

1chris
Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού, είναι μία χαρούμενη αλλά και αγαπημένη στιγμή για όλη την οικογένεια, αλλά ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που προσμένουν την περίοδο των εορτών με μεγάλη ανυπομονησία. Τα φετινά Χριστούγεννα, μπορείς να τα κάνεις ακόμα πιο ιδιαίτερα, ξεχωριστά αλλά και … τυχερά! Ακολούθησε μερικές χρήσιμες διακοσμητικές προτάσεις, Φενγκ Σούι, που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις από τα καταστήματα με εποχιακά είδη, τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα ταιριάζουν στο στυλ και στο χώρο σου.
Tips για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου ….
 • Ξεκινώντας την εορταστική  διακόσμηση, θα πρέπει πρώτα να επιλέξεις για το σπίτι σου, το κατάλληλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι, το δέντρο που θα επιλέξεις  δεν θα πρέπει να είναι φυσικό, αλλά ψεύτικο.  Προτίμησε να  έχει πυκνά κλαδιά και η όψη του θα θυμίζει ότι επρόκειτο για κανονικό, αληθινό δέντρο.
 • Το ιδανικό χρώμα για το δέντρο σου, θα πρέπει να είναι το βαθύ, σκούρο,  πράσινο του πεύκου.  Το χρώμα αυτό, απορροφά πιο εύκολα την υπερβολική θερμότητα που επικρατεί στο σπίτι, τις ημέρες των εορτών, από την πολυκοσμία αλλά και από την χρήση αρκετών ηλεκτρικών συσκευών. Επιπλέον, επειδή οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί είναι σε έντονες και λαμπερές αποχρώσεις, το δέντρο που έχει σκούρο πράσινο χρώμα, δημιουργεί χρωματική ισορροπία.
 • Το μέγεθος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα πρέπει να έρχεται σε ισορροπία,  με το χώρο του σπιτιού σου. Αν για παράδειγμα ο χώρος που θα το τοποθετήσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι αρκετά μικρός, είναι πιο κομψό να επιλέξεις ένα μικρό δέντρο.
 • Το ιδανικό σημείο, για την τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου  δέντρου, είναι σε ένα κεντρικό σημείο ή στην αριστερή πλευρά του δωματίου.  Με την επιλογή αυτής της θέσης, συμβάλεις ακόμα περισσότερο στην σύσφιγξη των σχέσεων αλλά και στην δημιουργία αρμονικού, οικογενειακού κλίματος.
2 chris
Στόλισε το χώρο σου, με τα κατάλληλα χρώματα
Για να υπάρχει αρμονία αλλά και ισορροπία στο χώρο σου, διάλεξε τα χρώματα των στολιδιών, γνωρίζοντας πρώτα, ποιος είναι ο συμβολισμός, που υπάρχει για κάθε χρώμα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να έχεις ομοιομορφία στην διακόσμηση του χώρου σου αλλά θα δημιουργήσεις και την κατάλληλη ατμόσφαιρα.
 •  Το κόκκινο χρώμα,  αντιπροσωπεύει την δύναμη, την ζωντάνια, τον πλούτο αλλά και την μεταμόρφωση.
 •  Το χρυσό χρώμα, συνδέεται με τον Ήλιο και συμβολίζει την επιτυχία, την ευημερία, την ολοκλήρωση αλλά και την φιλία. Παράλληλα, το χρυσό χρώμα μεταδίδει αισιοδοξία και θετική διάθεση.
 • Το ασημί χρώμα,  συνδέεται με το Φεγγάρι και συμβολίζει το συναίσθημα, την σκέψη, την ενδοσκόπηση αλλά και τα μαθήματα που παίρνουμε από τις εμπειρίες της ζωής. Αν διακοσμήσεις το χώρο σου με ασημί χρώμα, θα ενισχύσεις την επικοινωνιακή διάθεση, ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς σου.
 • Το μπλε χρώμα, συμβολίζει την ηρεμία, την αρμονία, την χαλάρωση αλλά και την ανανέωση. Η διακόσμηση σε μπλε αποχρώσεις, ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας και της σταθερότητας στο χώρο του σπιτιού.
 • Το μοβ χρώμα, αντιπροσωπεύει τον πλούτο, την αφθονία, την δημιουργικότητα, αλλά και την έμπνευση. Με την χρήση αυτού του χρώματος στο χώρο σου, θα προσελκύσεις τα παραπάνω στοιχεία στη ζωή σου.
 • Το λευκό, είναι το χρώμα της αγνότητας, της πνευματικότητας και της αθωότητας, ωστόσο δεν συστήνεται για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου σου.
 • Το ροζ χρώμα, αντιπροσωπεύει την αγάπη, την γαλήνη και τον ρομαντισμό. Η χρήση αυτού του χρώματος στο χώρο του σπιτιού, συντελεί στην δημιουργία αλλά και αποκατάσταση σχέσεων.
 • Το πράσινο χρώμα, συμβολίζει την γνώση, την αφθονία, αλλά και την ζωτικότητα. Είναι ένα χρώμα που δεν πρέπει να λείπει την περίοδο των εορτών από το σπίτι σου!
3 chris
Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου σου
Την περίοδο των Χριστουγέννων το σπίτι γεμίζει με όμορφα λαμπιόνια, καμπανούλες, αγγέλους, γιρλάντες και όμορφα διακοσμητικά στοιχεία,  τα οποία κάνουν τον χώρο μας γιορτινό και ακόμα πιο λαμπερό! Τα καταστήματα με εποχιακά είδη, έχουν πληθώρα επιλογών και αρκετές στιγμές μπορεί και εσύ να μπερδεύεσαι και να μην ξέρεις τι να επιλέξεις.  Ακολούθησε λοιπόν τις παρακάτω προτάσεις, για να επιλέξεις τα κατάλληλα στολίδια αλλά και για να φέρεις τύχη και ευημερία στο σπίτι και στην οικογένειά σου!
 • Οι άγγελοι είναι ένα Χριστουγεννιάτικο σύμβολο το οποίο μεταδίδει αρμονία, γαλήνη αλλά και τύχη στην οικογένεια. Διακόσμησε λοιπόν τον χώρο σου, με όμορφους αγγέλους για να δημιουργήσεις ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα στο χώρο σου!
 • Τα φρέσκα Χριστουγεννιάτικα λουλούδια και οι όμορφες ανθοσυνθέσεις της εποχής (για παράδειγμα γκι, ρόδια, Αλεξανδριανά),  εκτός από ομορφιά στο χώρο σου, βοηθούν στην διατήρηση ενός ευχάριστου, επικοινωνιακού και κεφάτου κλίματος στο χώρο του σπιτιού. Επισκέψου λοιπόν ένα φυτώριο ή  ένα κατάστημα με λουλούδια και αγόρασε μερικά όμορφα, εποχιακά φυτά, για να διακοσμήσεις το χώρο σου και για να δημιουργήσεις μία ακόμα πιο γιορτινή ατμόσφαιρα!
 •  Στόλισε την κεντρική είσοδο του σπιτιού σου, με μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα, για το θερμό καλωσόρισμα των καλεσμένων που θα έχεις στο σπίτι σου, την περίοδο των γιορτών.
 •  Τοποθέτησε κοντά  στην είσοδο του σπιτιού σου, μία πιατέλα με φρέσκα Χριστουγεννιάτικα γλυκά  που θα προμηθευτείς  από το ζαχαροπλαστείο ή αν έχεις το χρόνο και τη γνώση, θα τα φτιάξεις εσύ! Φρόντισε την περίοδο αυτή, να υπάρχουν πάντα φρέσκα Χριστουγεννιάτικα γλυκά στο σπίτι, για να έχεις σε όλη την διάρκεια του νέου έτους, χαρούμενες, γλυκές επικοινωνίες αλλά και συναντήσεις.
christmas-tree-decor-ideas-2
blog.vrisko.gr

Η Έλλη Στάη μας αποκαλύπτει τη ΔΙΑΙΤΑ της: «Έτσι έχασα 9 ΚΙΛΑ σε 1,5 μήνα!»

Ως anchorwoman σε κεντρικά δελτία ειδήσεων αλλά και ως παρουσιάστρια πολιτικών εκπομπών μεγάλων καναλιών έχει φέρει εις πέρας στη μακρόχρονη καριέρα της πολλές… επικίνδυνες αποστολές και έχει καταξιωθεί στο χώρο! Ως γυναίκα πάλι η Έλλη Στάηπαρά τα 50+ χρόνια της συνεχίζει να κερδίζει τα βλέμματα με την εμφάνιση και τοκαλλίγραμμο σώμα της που μαγνητίζει.
Το μυστικό της; Μια δίαιτα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της που κάνει όταν δουλεύει πολύ και μία δεύτερη που ακολουθεί όταν τα επαγγελματικά της είναι χαλαρά…
Δίαιτα “Working Girl Diet +40”
ΔΕΥΤΕΡΑ
Πρωινό: 1 τοστ (2 φέτες ψωμί σίκαλης, τυρί, γαλοπούλα με ελαιόλαδο), 1 ποτήρι γάλα, καφές ή τσάι
Δεκατιανό: 1 μπάρα δημητριακών
Μεσημεριανό: 2 μπιφτέκια 1 μερίδα αναποφλοίωτο ρύζι 1 μερίδαμπρόκολο
Απογευματινό: 1 μήλο
Βραδινό: ½ φλ δημητριακά ολικής άλεσης 1 μήλο και 1 γιαούρτι 2%
ΤΡΙΤΗ
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα, 1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές με 1κ.γ. Μαλακή μαργαρίνη, 1 κ.γ. μέλι ή μαρμελάδα Καφές ή τσάι
Δεκατιανό: 20 αμύγδαλα
Μεσημεριανό: 1 φιλέτο σαρδέλες ψητές 1 μερίδα σαλάτα μαρούλι/άνηθος/
αγγούρι 1 φέτα ψωμί
Απογευματινό: 1 γιαούρτι 2% με φρούτα
Βραδινό: 2 μέτριες πατάτες βραστές Σαλάτα λάχανο–καρότο 1 μερίδα
γραβιέρα
ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωινό:1 φλ γάλα 1,5%, ½ φλ δημητριακά ολικής άλεσης με αποξηαρμένα φρούτα Καφές ή τσάι
Δεκατιανό: 1 μήλο
Μεσημεριανό: 1 μερίδα αρακά 1 φέτα ψωμί 1 φέτα τυρί φέτα 4 ελιές
Απογευματινό: 10 καρύδια
Βραδινό: Τόνος σε λάδι ή νερό Σαλάτα μαρούλι – ρόκα σπανάκι
ΠΕΜΠΤΗ
Πρωινό: 1 τοστ (2 φέτες ψωμί σίκαλης, τυρί, γαλοπούλα με ελαιόλαδο), 1 ποτήρι γάλα, Καφές ή τσάι
Δεκατιανό: 1 μπανάνα
Μεσημεριανό: 1 φιλέτο κοτόπουλο 1 φέτα τυρί 1 μερίδα σαλάτα χόρτα
Απογευματινό: 10 αμύγδαλα και 4 αποξεραμένα δαμάσκηνα
Βραδινό: 1 μερίδα αναποφλοίωτο ρύζι 1 γιαούρτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωινό: 1 αυγό βραστό, 1 φέτα ψωμί, 1κ.γ. Μαλακή μαργαρίνη 1 ποτήρι χυμό Καφές ή τσάι
Δεκατιανό: 10 καρύδια
Μεσημεριανό: 1 μερίδα φασολάκια 1 φέτα τυρί 1 φέτα ψωμί 4 ελιές
Απογευματινό: 1 γιαούρτι 2% με φρούτα
Βραδινό: Μανιτάρια ψητά Σαλάτα ρόκα με μπαλσάμικο 1 μερίδα τυρί
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πρωινό: 1 κουλούρι Θεσ/νικης 1 φλ γάλα 1,5% Καφές ή τσάι
Δεκατιανό: 1 αχλάδι
Μεσημεριανό: 1 σολομός ψητός 1 μέτρια πατάτα ψητή 1 μερίδα σαλάτα χόρτα
Απογευματινό: 10 καρύδια
Βραδινό: 1 τοστ (2 φέτες ψωμί σίκαλης, τυρί, γαλοπούλα με ελαιόλαδο) Σαλάτα μαρούλι άνηθο αγγούρι
ΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωινό: 1 φλ γάλα 1,5% ½ φλ δημητριακά ή 1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης Καφές ή τσάι
Δεκατιανό: 1 ποτήρι χυμό και 2 κράκερ σίκαλης
Μεσημεριανό: 1 μπριζόλα ψητή 1 μερίδα τυρί γραβιέρα 1 μερίδα σαλάτα λάχανο- καρότο
Απογευματινό: 1 μήλο και 1 γιαούρτι 2%
Βραδινό: 1 μερίδα χόρτα 1 φέτα ψωμί 4 ελιές 1 μερίδα τυρί γραβιέρα

Τι Λέει ο Τρόπος που Κοιμόμαστε για τον Χαρακτήρα μας

se_epiasa_ston_ypno_2x


Άραγε αποκαλύπτει τον πραγματικό μας χαρακτήρα ο τρόπος που κοιμόμαστε; Κι αν ναι, πώς μπορεί κάποιος να καταλάβει ποιος είναι αυτός; 
Η γλώσσα του σώματος είναι επιστήμη, γι’ αυτό και οι ειδικοί ερευνούν τον τρόπο που κοιμόμαστε για να μας ερμηνεύσουν. Και είναι να απορεί κανείς γιατί χρειάζεται όλη αυτή η προσπάθεια, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες με μερικές απλές ερωτήσεις και αντίστοιχα μερικές ειλικρινείς απαντήσεις. Αυτά στη θεωρία, καθώς, όπως αποδεικνύεται, όταν είμαστε ξύπνιοι μάλλον προσέχουμε πολύ αυτά που λέμε.
Ετσι, καταλήξαμε να μας παρατηρούν όταν κοιμόμαστε και να απαντάμε μετά στον ερευνητή αν βάζουμε το χέρι κάτω από το κεφάλι όταν κοιμόμαστε ή αν κοιμόμαστε στο δεξί ή το αριστερό πλευρό. Τώρα, βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι ο τρόπος με τον οποίο βολεύεσαι έχει να κάνει με την ανατομία του καθενός και όχι με την προσωπικότητα.
Γενικώς οι θέσεις του ύπνου διακρίνονται στις εξής: εμβρυακή στάση, «αστερίας», «ελεύθερη πτώση», «στρατιώτης», «λαχτάρα» και «κούτσουρο». Η καθεμία φαίνεται πως μαρτυρά πολλά για τις πτυχές του χαρακτήρα μας. Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνουν.
Σε εμβρυακή στάση Όσοι κοιμούνται έτσι είναι επιφανειακά σκληροί στη συμπεριφορά αλλά ιδιαίτερα ευαίσθητοι αν τους γνωρίσετε καλά. Μπορεί να είναι ντροπαλοί στην πρώτη γνωριμία με κάποιον αλλά σύντομα χαλαρώνουν και «λύνονται».
Κούτσουρο Το σώμα βρίσκεται ανάσκελα στο κρεβάτι και τα χέρια είναι κολλημένα στον κορμό. Συνήθως το ένα από τα δύο χέρια ακουμπά πάνω στο στομάχι. Πρόκειται για εύκολους, έντονα κοινωνικούς ανθρώπους που απολαμβάνουν τη συντροφιά άλλων ανθρώπων και εμπιστεύονται εύκολα ακόμη και όσους δεν γνωρίζουν. Ωστόσο, αυτό αποτελεί και το βασικότερό τους μειονέκτημα, είναι δηλαδή ιδιαίτερα ευκολόπιστοι.
Λαχτάρα Αυτοί που κοιμούνται στο πλάι με τα χέρια απλωμένα μπροστά συγκαταλέγονται στους ονειροπόλους -με την καλή έννοια-, τους κοινωνικούς και ευπροσάρμοστους χαρακτήρες. Πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, αντιμετωπίζουν την κάθε ημέρα σαν μια καινούργια ευκαιρία. Αλλά για να πούμε και τα στραβά, είναι και λίγο πεισματάρηδες.
Στρατιώτης Αυτοί κοιμούνται ανάσκελα, με τα δύο χέρια κολλημένα στα πλάγια του σώματος ή σταυρωμένα μπροστά. Η στάση αυτή δείχνει δυνατή προσωπικότητα που αποφεύγει τις εντάσεις και χαρακτηρίζεται από αυτοκυριαρχία και αυτοσυγκράτηση.
Αστερίας Όσοι κοιμούνται σε στάση «αστερίας» (ανάσκελα με τα χέρια και τα πόδια ανοιχτά) θεωρούνται οι καλύτεροι φίλοι. Εχουν διάθεση να ακούσουν τα προβλήματα των άλλων και να βοηθήσουν όσο μπορούν, ενώ ταυτόχρονα είναι διακριτικοί αποφεύγοντας την προσοχή πάνω τους.
Ελεύθερη πτώση
 Το σώμα βρίσκεται σε πλάγια θέση και τα δύο χέρια μαζί με τους αγκώνες συνήθως κρύβονται κάτω από το μαξιλάρι ή το κεφάλι. Είναι άνθρωποι ανοιχτοί αλλά πολλοί φορές γίνονται καχύποπτοι ή και κυνικοί. Αργούν πολύ να πάρουν αποφάσεις, αλλά όταν το κάνουν δεν τις αλλάζουν με τίποτα.

4 λόγοι για να κάνετε σεξ στην εγκυμοσύνη

4 λόγοι για να κάνετε σεξ στην εγκυμοσύνη

Η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της κύησης είναι ασφαλής και οι ειδικοί συμφωνούν ότι, όταν κυλούν όλα φυσιολογικά, μπορεί να κάνει μόνο καλό!
Όταν οι γυναίκες διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνη τους, συνήθως η σεξουαλική τους ζωή «παγώνει». Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, όχι μόνο συμβάλλει θετικά στην εξέλιξη της κύησης κατά το τρίτο τρίμηνο, αλλά επιπλέον είναι καλό τόσο για την πνευματική σας υγεία όσο και για τη σχέση σας με το σύντροφό σας. Να, λοιπόν, το «καρέ» των βασικών λόγων που σας προτρέπει να αφήσετε το σώμα σας να εκφραστεί:

1. Το σεξ ενδυναμώνει τους δεσμούς 
Αρκετές γυναίκες ξαφνικά επικεντρώνονται μόνο στην εγκυμοσύνη τους, γεγονός που ενδέχεται να κάνει το σύντροφό τους να αισθάνεται περιθωριοποιημένος, όπως υποστηρίζει ο δρ. Πέπερ Σβαρτζ, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ. «Είναι σημαντικό να μοιράζεται το ζευγάρι τη σωματική αφοσίωση, ως έναν τρόπο διατήρησης των θεμελίων του οικοδομήματος της νέας του οικογένειας», λέει ο δρ. Schwartz.

2. Θα ανακαλύψετε καινούργιες στάσεις 
Η ιεραποστολική στάση απομυθοποιείται πολύ γρήγορα, αφού το να είναι ο σύντροφος από πάνω σας ενδέχεται να ασκεί πολλή πίεση στην κοιλιά σας. Προσπαθήστε να καθίσετε στην άκρη του κρεβατιού καθώς ο σύντροφός σας θα είναι γονατιστός ή καθιστός μπροστά σας. Ενδείκνυται και η στάση «κουτάλι», όπου και οι δυο σας είστε ξαπλωμένοι με φορά προς την ίδια κατεύθυνση.

3. Θα σας κάνει να νιώθετε «διαφορετικά»
Η εγκυμοσύνη αυξάνει την πίεση του αίματος στην ηβική περιοχή, πράγμα που εντείνει τον αισθησιασμό, οπότε ορισμένες γυναίκες βιώνουν έντονους οργασμούς, όπως υποστηρίζει η δρ. Κλαιρ Τζόουνς, μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Νοσοκομείο «Mount Sinai» του Τορόντο. Ο κόλπος, επίσης, είναι πιο υγρός λόγω των αυξημένων οιστρογόνων και το στήθος είναι πολύ πιο ευαίσθητο στο άγγιγμα.

4. Ο οργασμός είναι χαλαρωτικός
Όταν συντελείται η διαδικασία του οργασμού, εκκρίνεται στον οργανισμό οξυτοκίνη, η ορμόνη που παράγει ενδορφίνες, οι οποίες σας κάνουν να αισθάνεστε ευφορία και γαλήνη. Έτσι, σύμφωνα πάντα με το δρ. Σβαρτζ, όποτε συλλαμβάνετε τον εαυτό σας να καταβάλλετε από άγχος ή στρες, σκεφτείτε ότι το σεξ μπορεί να λειτουργήσει αγχολυτικά, ακόμα και να σας απαλλάξει από τους πόνους.  

Οι πιο ασφαλείς στάσεις του σεξ στην εγκυμοσύνη!

Οι πιο ασφαλείς στάσεις του σεξ στην εγκυμοσύνη!

Μπορεί η κοιλίτσα σας να μεγαλώνει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε ν’ απολαμβάνετε το σεξ. Το αντίθετο μάλιστα, μπορείτε να το εμπλουτίσετε κιόλας!

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι η αποθέωση του αισθησιασμού, χάρη στις ορμόνες που κατακλύζουν τώρα το σώμα σας.  Ωστόσο για τα περισσότερα ζευγάρια η περίοδος της εγκυμοσύνης αποτελεί και μια νέα κατάσταση που δημιουργεί ερωτηματικά, τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την ερωτική τους ζωή.
Eίναι αλήθεια ότι η άγνοια και ο  φόβος  των νέων ζευγαριώνλειτουργούν κατασταλτικά στην ερωτική δραστηριότητά τους, κυρίως καθώς θεωρούν πως η σεξουαλική επαφή και - κυρίως η διείσδυση - μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης και κατά συνέπεια στην υγεία του μωρού τους. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι σε γενικές γραμμές και μέχρι τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης μπορείτε να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή, εφόσον βέβαια έχετε ενημερώσει τον γυναικολόγο σας και σας έχει δώσει το «πράσινο φως».
Είναι λογικό και αναμενόμενο, μετά τον 5ο μήνα που η κοιλίτσα αρχίζει να φουσκώνει το σεξ να γίνεται λίγο πιο άβολο και δύσκολο για σας. Στην περίοδο αυτή, αυτό που θα «σώσει» την ερωτική σας ζωή είναι η ανοιχτή επικοινωνία που πρέπει έχετε με τον σύντροφό σας. Και αυτό γιατί θα υπάρξουν φορές που θα πρέπει να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους σεξουαλικής ικανοποίησης. Είναι μια καλή ευκαιρία για να πειραματιστείτε με νέες τεχνικές και να εμπλουτίσετε την ερωτική σας δραστηριότητα ανακαλύπτοντας νέες πηγές απόλαυσης. Εξάλλου υπάρχουν αρκετοί ασφαλείς τρόποι για να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και φυσικά να βρείτε και νέες στάσεις, ανάλογα με το είδος του σεξ που σας αρέσει και θέλετε να έχετε. Να θυμάστε ότι το καλό sex, ακόμα και στην περίοδο της εγκυμοσύνης «απαιτεί» διάθεση, ευελιξία της σκέψης και προθυμία να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Σε γενικές γραμμές μία καλή στάση sex στην εγκυμοσύνη θεωρείται εκείνη που επιτρέπει και στους δυο συντρόφους να είναι άνετα σωματικά και η φυσική τους επαφή να είναι η καλύτερη δυνατή. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην ασκείται καμία πίεση στην μήτρα και την κοιλιά, δεν έχετε παρά να οπλιστείτε με δημιουργικότητα, αίσθηση του χιούμορ και… πολλά μαξιλάρια.
Κι επειδή αναμφισβήτητα ξέρετε καλά ότι η φαντασία, ο αυτοσχεδιασμός και ο αυθορμητισμός είναι τα πιο "χρήσιμα" εργαλεία για μια  συναρπαστική  σεξουαλική ζωή, εμείς απλά σας προτείνουμε ενδεικτικά κάποιες από τις πλέον... ενδεδειγμένες και κατάλληλες στάσεις για μια....δημιουργική και απολαυστική περίοδο αναμονής. Τα υπόλοιπα είστε ελεύθεροι να τα ανακαλύψετε...περιμένοντας. 

Οι στάσεις της αναμονής                                                                                                
Στάση «κουτάλι»: και οι δυο ξαπλωμένοι στο πλάι, με εσάς να έχετε ελεύθερη την κοιλιά σας ή με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα σας για να μην πιέζεται η κοιλιά. Είναι βολική, και ξεκούραστη και για τους δύο συντρόφους, ενώ αρκετές γυναίκες την προτιμούν κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης όπου η κοιλιά τους έχει μεγαλώσει πάρα πολύ γιατί είναι μια στάση που δεν προσφέρει βαθιά διείσδυση.


Στάση «από πάνω»: Η παραδοσιακή «ιεραποστολική» στάση (εσείς από κάτω) ενδείκνυται μόνο για τους πρώτους μήνες.  Μετά η κατάσταση ανατρέπεται στην κυριολεξία. Ο σύντροφός σας είναι ξαπλωμένος κι εσείς κάθεστε από πάνω του, αρκεί η κοιλιά σας να μην έχει μεγαλώσει αρκετά και σας εμποδίζει. Σε πολλές γυναίκες αρέσει αυτή η θέση διότι, τους παρέχεται η δυνατότητα να ελέγχουν την διέγερση της κλειτορίδας τους, το βάθος της διείσδυσης και τον ρυθμό της επαφής.


Στάση «Στα τέσσερα». Η στάση αυτή ενδείκνυται μέχρι και τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης.  Για να μην νιώθετε μεγάλη πίεση, μπορείτε να τοποθετείτε μερικά μαξιλάρια κάτω από την κοιλιά σας. Έτσι δεν θα σας βαραίνει ούτε το στήθος, ούτε η κοιλιά σας. Αυτή η θέση μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη για τους δύο συντρόφους, με βαθιά διείσδυση, όπου δεν ασκείται καθόλου πίεση στην κοιλιακή χώρα. Με τη στάση αυτή ο άντρας μπορεί να χαϊδέψει το στήθος, την κοιλιά και τα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Επειδή η διείσδυση είναι πιο βαθιά σε αυτή τη στάση είναι σημαντικό να επικοινωνείτε στον σύντροφό σας αν αισθάνεστε ενόχληση ή πόνο.


Στάση «side by side». Επιτρέπει την πιο ισότιμη σωματική επαφή ακόμα και από την στάση «κουτάλι» και αυτό γιατί σταυρώνοντας τα πόδια μεταξύ σας μπορείτε να πετύχετε ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση.


Επιπλέον:

Το στοματικό σεξ δεν απαγορεύεται και δεν προκαλεί προβλήματα, παρά μόνο όταν ο σύντροφος σας φυσήξει αέρα εντός του κόλπου (πολύ σπάνιο φαινόμενο βέβαια). Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει σχετικός κίνδυνος να εισέλθει αέρας στην εμβρυική κυκλοφορία.

Το «πρωκτικό σεξ» δεν συστήνεται κατά την εγκυμοσύνη. Και αυτό γιατί μπορεί να εισέλθουν στον κόλπο σας βακτηρίδια του πρωκτού που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση που να είναι επικίνδυνη για το έμβρυο. Επιπλέον μπορεί να προκαλέσει επιπρόσθετα προβλήματα αν ταλαιπωρείστε από αιμορροΐδες. Στο πρωκτικό σεξ είναι απαραίτητη η χρήση προφυλακτικού για να αποφευχθούν προστατίτιδες και ουρηθρίτιδες στους άνδρες. Επίσης θα πρέπει να βγει το προφυλακτικό για την διείσδυση του πέους στον κόλπο για να μην μεταφερθούν κολοβακτηρίδια και να μην προκληθεί μόλυνση και κολπίτιδα στη γυναίκα.

Με την συνεργασία της κας Μαρίνας Μόσχα (Σύμβουλος – Ψυχοθεραπεύτρια - Συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας)

Έπαιρνε το "χάπι της επόμενης μέρας" μετά τις σεξουαλικές της επαφές! Δείτε τί συνέβη τελικά... (PHOTOS)

Έπαιρνε το
Η 22χρονη Christie Fletcher από τη Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιούσε τακτικά το "χάπι της επόμενης ημέρας" μετά από τις σεξουαλικές επαφές της με τον σύντροφό της Carwyn. Ωστόσο, αυτό δεν την βοήθησε να αποφύγει την εγκυμοσύνη και μάλιστα πριν λίγο καιρό έφερε στη ζωή τρίδυμα! Η μέθοδος αντισύλληψης μπορεί να απέτυχε αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κρατήσει τελικά τα μωρά...
Πλέον όχι μόνο είναι χαρούμενη αλλά ζει την απόλυτη ευτυχία με τα μικρά της. Δείτε τις φωτογραφίες στο AthensMagazine.gr

Christie Fletcher, 22, became pregnant with her non-identical triple sons despite taking the contraceptive pill 'religiously' at the same time every day
Her sons Jorj, Isaac and Jac. Doctors say she has beaten odds of 25,000 to one to give birth to the non-identical triplets - something that only usually happens with the help of IVF
Miss Fletcher, pictured just before the triplets were born
Miss Fletcher and her partner Carwyn, 27
Their mother said: 'Having this many babies takes some getting used to. And they certainly keep me busy, but I love my huge brood'
The boys arrived four months ago and are all in perfect health. Jorj was the biggest of the three, weighing 4lbs 13oz, while his brother Isaac weighed 4lb 8oz and Jac weighed just 4lbs 3.5oz


Tι είναι καλύτερο για τη διατροφή ενός παιδιού!

fagito gia to paidi
Tι είναι καλύτερο για τη διατροφή ενός παιδιού:
Λευκό ή μαύρο ψωμί;
Το μαύρο ψωμί, γνωστό και ως ολικής άλεσης θεωρείται διατροφικά ανώτερο από το λευκό καθώς περιέχει φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου. Συγκεντρώνει επίσης μια σειρά βιταμινών και μετάλλων και συνήθως περιέχει λιγότερα διογκωτικά.
Μακαρόνια με σάλτσα ή μακαρόνια με τυρί;
Προτιμήστε τα μακαρόνια με σάλτσα καθώς η σάλτσα ντομάτα περιέχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες από ότι το τυρί. Περιέχει επίσης το ισχυρότατο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο τις ιδιότητες του οποίο αναλύσαμε παραπάνω.
Παγωτό σοκολάτα ή παγωτό βανίλια;
Το παγωτό βανίλια είναι πιο ενδεδειγμένο καθώς περιέχει συνήθως μικρότερες ποσότητες καφεϊνης. Η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση στα παιδιά, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τους ενήλικες.
Χυμός πορτοκάλι ή χυμός μήλο;
Μοιάζει και είναι αυτονόητο πως ο χυμός πορτοκάλι είναι πιο θρεπτικός από οποιονδήποτε άλλο χυμό. 200ml φρεσκοστιμμένου φυσικού χυμού πορτοκάλι περιέχουν δύο φορές την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα σε βιταμίνη C.
Κίτρινο ή λευκό τυρί;
Μπορεί τα κίτρινα τυριά να έχουν συνήθως περισσότερα λιπαρά έχουν όμως και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο.
Πίτσα ή τοστ με τυρί;
Το τοστ είναι καλύτερη πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών και αν συγκριθεί με οποιαδήποτε πίτσα του εμπορίου είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή. Αν όμως η πίτσα είναι σπιτική, μπορείτε να τη «διανθίσετε» με λαχανικά όπως η ντομάτα, η πιπεριά ακόμη και το καλαμπόκι που προσφέρουν πολλές βιταμίνες.
Καρότα ή αρακάς;
Τα καρότα έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία από τον αρακά. Έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και βήτα-καροτίνη που είναι εξαιρετική σημαντική για την όραση και το ανοσοποιητικό.
Κοτόπουλο πανέ ή ψάρι πανέ;
Αν και τα δυο είναι κατεψυγμένα προτιμήστε το παναρισμένο ψάρι που περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα, τόσο πολύτιμα για την ανάπτυξη των νεύρων.
Ζάχαρη ή μέλι;
Το αγνό, παρθένο μέλι είναι λιγότερο επεξεργασμένο από τη ζάχαρη και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Η ζάχαρη, αν και τροφοδοτεί τον οργανισμό με ενέργεια δεν προσφέρει άλλα θρεπτικά συστατικά.
Ξύδι ή λεμόνι;
Η ετυμηγορία εδώ είναι ξεκάθαρη καθώς το λεμόνι είναι άριστη πηγή βιταμίνης C που είναι αντιοξειδωτική και πολύτιμη για την απορρόφηση του σιδήρου των τροφών. Από την άλλη το ξύδι συμβάλλει μόνο στη γεύση των εδεσμάτων.
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.

Πως θα επιλέξετε το κατάλληλο βιβλίο για το παιδί σας και πως αυτό θα γίνει ο « αχώριστος» φίλος του

Η εκπαιδευτική αξία του βιβλίου είναι τεράστια και αναμφισβήτητη. Από ’ τη στιγμή που το παιδί έχει ικανότητα να κρατά πράγματα, το ενθαρρύνουμε να επιλέξει τα βιβλία που θα καλύψουν και θα  ικανοποιήσουν τις ανάγκες του για περιέργεια,  για ανακάλυψη κ.ά
Ευτυχώς στην εποχή μας η πρώτη επαφή του παιδιού με το βιβλίο γίνεται από πάρα πολύ νωρίς, συνήθως, από την βρεφική ηλικία με τα πάνινα και τα «πλαστικά βιβλία» που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Οι περισσότεροι γονείς αναρωτιούνται ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να διαβάζουν ένα παιδικό βιβλίο στο παιδί τους.  Διαβάστε μερικές προτάσεις παρακάτω
Για να διαλέξετε ένα καλό βιβλίο για διάβασμα θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως οι ιστορίες των βιβλίων που επιλέγετε θα πρέπει να είναι κατάλληλες για την ηλικία του παιδιού. Προσέξτε στο εξώφυλλο των παιδικών βιβλίων να  γράφεται η ηλικία του παιδιού που προορίζεται. Οι εικόνες θα πρέπει να είναι ευδιάκριτες και να μην υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα πάνω σε μια σελίδα. Οι ιστορίες και τα παραμύθια θα πρέπει να είναι διασκεδαστικές και παράλληλα  να βοηθούν το παιδί σας στο να εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του με καινούριες λέξεις.
- Δείξτε ευχαρίστηση και ενθουσιασμό καθώς διαβάζετε. Ποτέ μην κάνετε το διάβασμα να φαίνεται βαρετό. Οι γονείς πρέπει να  αφηγούνται τα παραμύθια και τις παιδικές ιστορίες προκειμένου να τους δίνουν παραστατικότητα και ζωντάνια.
Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει μόνο του τα βιβλία και τις σελίδες που θέλει να του διαβάσετε.
- Αφήστε το παιδί σας να κρατάει μαζί με σας το βιβλίο και να γυρίζει τις σελίδες.
- Πέστε του μια γνωστή ιστορία ή παραμύθι, παραλείποντας λέξεις ή κομμάτια προτάσεων ώστε να τις συμπληρώνει το ίδιο.
Βρείτε μια ώρα όπου εσείς και το παιδί σας είστε χαλαρωμένοι και ενδιαφέρεστε για το διάβασμα, όπως π.χ. η ώρα πριν πάει το παιδί στο κρεβάτι το βράδυ ή μόλις έχει ξυπνήσει από τον μεσημεριανό του ύπνο.
-Να του δείχνετε τις φωτογραφίες για τις οποίες μιλάτε.
-Αφήστε το παιδί σας να περιγράψει τις εικόνες και να σας επαναλάβει την ιστορία.
-Αν κατά περιόδους το παιδί σας δεν ενδιαφέρεται για το διάβασμα, εσείς συνεχίστε να του διαβάζετε καθώς αυτό παίζει ήσυχα. Σταδιακά το παιδί σας θα δείξει πάλι προθυμία να συμμετάσχει στο διάβασμα.

6 Λάθη πειθαρχίας που δυστυχώς κάνουν όλοι οι γονείς…


Η πειθαρχία των παιδιών είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην ζωή των παιδιών. Η πειθαρχία λανθασμένα συνδέεται με τιμωρίες και φωνές και σαν γονείς κάνουμε λάθη που επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.Υπάρχουν λάθη που όλοι κάνουμε αλλά δεν συνειδητοποιούμε τι κάνουμε λάθος:
 • Είστε υπερβολικά σκληροί και αρνητικοί.
Μην βομβαρδίζετε τα παιδιά σας με υπερβολικά » όχι «, «σταμάτα» και «μη». Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό λεξιλόγιο και εξηγήστε στο παιδί σας τι δεν πρέπει να κάνει και τι θα ήταν καλύτερο να κάνει την επόμενη φορά.
 • Κάνετε παρατήρηση πολύ αργά.
Το να μαλώσετε ένα παιδί για κάτι που έκανε ώρες πριν δεν έχει κανένα νόημα. Τα παιδιά από την φύση τους ξεχνάνε γρήγορα για αυτό κάντε την παρατήρηση την στιγμή που πρέπει ή μην το κάνετε καθόλου.
 • Λέτε στο παιδί σας ψέματα.
Μην λέτε ένα ψέμα στο παιδί σας για να στηρίξετε την άποψή σας. Τα παιδιά δεν είναι ανόητα και ξέρουν πότε κάποιος τους κοροϊδεύει και προσπαθεί να τους ξεγελάσει. Όσο αθώο και να είναι το ψέμα προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς και θα δείτε πως το παιδί σας θα αρχίζει να σας ακούει.
 • Έχετε διαφορετικές απόψεις από τον / την σύντροφό σας.
Σαν γονείς πρέπει να στηρίζετε ο ένας τον άλλο και πρέπει να έχετε τις ίδιες απόψεις.Δεν γίνεται να λέτε κάτι και ο/ η σύντροφός σας να λέει το ακριβώς αντίθετο.
 • Μιλάτε υπερβολικά πολύ.
Καλό είναι να εξηγείτε στο παιδί σας τι πρέπει να κάνει αλλά όχι με πολλά λόγια. Το να μιλάτε υπερβολικά πολύ είναι κουραστικό για το παιδί σας και δικαιολογημένα θα επιλέξει να μην σας ακούσει γιατί είναι βαρετό και εξαντλητικό.
 • Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις.
Εννοείται πως δεν είναι κακό να θέτετε υψηλά στάνταρ και να θέλετε να έχει το παιδί σας υψηλούς στόχους. Πρέπει όμως να έχετε υπόψη σας πως τα παιδιά είναι παιδιά και κάποιες φορές θα ξεχνούν τους στόχους τους και αυτά που έχουν αναλάβει να κάνει.
babyradio.gr-Γκαλίτσιου Μαριάννα

Πόνος στα γυναικεία γεννητικά όργανα! 5 αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης

getty_rm__
Η ακριβής διάγνωση της αιτίας του πόνου στα γεννητικά όργανα ή την πυελική χώρα γενικότερα αναδεικνύεται σε πρόκληση για τους γυναικολόγους, καθώς σπανίως ο πόνος οφείλεται σε μία μεμονωμένη πάθηση.
Μπορεί να συνυπάρχουν δύο ή και περισσότερες παθήσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα τη δυσφορία που βιώνει η γυναίκα. Ακόμη κι αν αντιμετωπιστεί μία από τις υποκείμενες αιτίες του προβλήματος, ο πόνος μπορεί να επιμείνει.
Οι πέντε βασικότερες αιτίες του πόνου στα γυναικεία γεννητικά όργανα είναι οι εξής:
1. Ενδομητρίωση
Εμφανίζεται όταν κύτταρα όμοια με αυτά του τοιχώματος ιστού της μήτρας μεταναστεύουν εκτός της μήτρας. Βασικά συμπτώματα είναι οι κοιλιακές κράμπες, οι οποίες συχνά συμπίπτουν με την έμμηνο ρύση. Ο πόνος συχνά ακτινοβολεί στα μέση και τα πόδια. Η διάγνωση γίνεται λαπαροσκοπικά, με τη βοήθεια βιοψίας. Αντιμετωπίζεται συνήθως με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη σε συνδυασμό με αντισυλληπτικά ώστε να συρρικνωθεί ο ιστός του ενδομητρίου.
2. Διάμεση κυστίτιδα
Οφείλεται συνήθως σε διάσπαση της βλεννίνης, δηλαδή των κυττάρων στην επιφάνεια της κύστης. Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της ουρολοίμωξης (πόνος και κάψιμο όταν η κύστη είναι γεμάτη ή κατά την ενούρηση) είναι όμως πολύ πιο έντονα. Η διάγνωση προκύπτει έπειτα από τον αποκλεισμό όλων των άλλων πιθανών αιτιών που μπορεί να προκαλούν τα ίδια συμπτώματα. Αντιμετωπίζεται με εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή.
3. Μυαλγία τάσης των μυών του πυελικού εδάφους
Οι μύες του πυελικού εδάφους υποστηρίζουν τα γυναικεία γεννητικά όργανα. Πολυάριθμοι παράγοντες, τόσο σωματικοί όσο και ψυχολογικοί, μπορεί να οδηγήσουν στην καταπόνηση αυτών των μυών. Βασικά συμπτώματα της πάθησης είναι το αίσθημα βάρους και ο πόνος στην πυελική χώρα, το κάψιμο, η φαγούρα και ο πόνος στον κόλπο ή την ουρήθρα. Η φυσικοθεραπεία είναι μία από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους αντιμετώπισης.
4. Σύνδρομο πυελικής συμφόρησης
Πρόκειται για κιρσούς που εμφανίζονται στην πυελική χώρα. Όπως συμβαίνει και με τους κιρσούς στα πόδια, οι βαλβίδες των φλεβών εκφυλίζονται και δεν κλείνουν σωστά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται αίμα και να ασκείται πίεση. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι ο επίμονος πόνος και ένα αίσθημα βάρους. Ο πόνος είναι συνήθως πολύ ήπιος το πρωί και εντείνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αντιμετωπίζεται συνήθως με την ορμονοθεραπεία. Εάν τα φάρμακα αποδειχθούν ανεπαρκή, μπορεί να εφαρμοστεί εμβολισμός (αποκλεισμός αιμάτωσης στο αγγείο).
5. Βουλβοδυνία
Τα βαθύτερα αίτια της πάθησης παραμένουν άγνωστα. Μπορεί να οφείλεται σε παλαιότερη λοίμωξη των γεννητικών οργάνων από μύκητα ή σε βλάβες που προκλήθηκαν στις νευρικές απολήξεις λόγω τραυματισμού ή κατά τον τοκετό. Εκδηλώνεται με το επίμονο ή διακοπτόμενο αίσθημα καύσου στο αιδοίο. Ποσοστό 80% των γυναικών με βουλβοδυνία αντιμετωπίζει επίσης πόνο στο σεξ. Αντιμετωπίζεται με τη φαρμακευτική αγωγή και/ή την εφαρμογή κρέμας τοπικά στην περιοχή.
onmed.gr