Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Μυστικό για καλή υγεία το σεξΤα καλά του σεξ περιγράφουν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, Δρ Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, Ψυχολόγος Υγείας εξειδικευμένη στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες και τα προβλήματα σχέσεων,Εύη Κυράνα και ο καθηγητής Ουρολογίας / Ανδρολογίας Α.Π.Θ., Δημήτρης Χατζηχρήστου.
Οι αρνητικές επιδράσεις της απουσίας της σεξουαλικής δραστηριότητας στην υγεία του ανθρώπου έχει φανεί από πολλές μελέτες. Πρόσφατες όμως μελέτες αποδεικνύουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα δρα ευεργετικά σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο. Η πληροφορία αυτή είναι πολύ σημαντική και πρέπει να  αξιοποιηθεί όχι μόνο από  ειδικούς που ασχολούνται με την σεξουαλική υγεία αλλά και όλους τους επαγγελματίες  υγείας. Η σωστή ενημέρωση των πολιτών θα τους βοηθήσει να κάνουν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τον έλεγχο και τη βελτίωση της υγείας τους. Η επίδραση του σεξ……
…στη συνολική υγεία και την άμυνα του οργανισμού
Οι θετικές επιδράσεις στην συνολική υγεία εντοπίζονται σε πολλαπλά επίπεδα. Από τις μελέτες φαίνεται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει μειώνει το χρόνιο πόνο. Επίσης η κολπική διέγερση σχετίζεται με σημαντικές αναλγητικές ιδιότητες συγκριτικά πολύ μεγαλύτερες από τη διέγερση της κλειτορίδας. Όσο αφορά στο ανοσοποιητικό σύστημα η κλασσική σεξουαλική πράξη φαίνεται ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού εν αντιθέσει με την πρωκτική επαφή η οποία σχετίζεται με καταστολή της. Η ερωτική πράξη είναι η μοναδική δραστηριότητα η οποία κουράζει αλλά παράλληλα χαλαρώνει το σώμα και βοηθά σημαντικά στη βελτίωση του ύπνου. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως καλύτερος ύπνος σημαίνει καλύτερη υγεία, σωστότερο βάρος και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Τέλος όσο αφορά στο ενδοκρινικό σύστημα η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα ορμονών όπως της τεστοστερόνης, της οξυτοκίνης, της ντομαπίνης κ.α. Ενδεικτικά αυτό έχει σαν συνέπεια τη βελτίωση της ερωτικής ζωής και τη μείωση της κατάθλιψης.
….στην ψυχική υγεία
Η σεξουαλική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ψυχική υγεία. Αναμφίβολα ενισχύει την αυτοπεποίθηση και αυτό καθιστά το άτομο πιο ικανό να διαχειριστεί, να εξωτερικεύσει και να εκφράσει τα συναισθήματα του. Επιδρά όμως και στη βελτίωση της διάθεσης και μειώνει τα ποσοστά κατάθλιψης, νευρώσεων και ψυχωτικών διαταραχών. Ενισχύει την κοινωνικότητα, την ικανότητα δηλαδή του ανθρώπου να προσαρμόζεται στις κοινωνικές συνθήκες, να συνάπτει φιλικές σχέσεις και να συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες. Τέλος τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν συχνά σεξ. Μέσα από αυτό φαίνεται ότι δυναμώνει η σχέση και αυξάνει η ικανοποίηση που εισπράττουν από αυτή.
…στο καρδιαγγειακό
Η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το άγχος, ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη διαστολική πίεση στην ανάπαυση. Με τον τρόπο αυτό το άτομο αντιδρά καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις. Παράλληλα έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τον καρδιακό σφυγμό, ενώ είναι μια ικανοποιητική άσκηση για τον οργανισμό. Έχει τις ίδιες θετικές επιδράσεις στον οργανισμό όπως μια δυνατή προπόνηση. Όπως κι η γυμναστική όμως έτσι και το σεξ θα πρέπει να γίνεται τακτικά  για να υπάρχουν τα οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα. Μια συχνότητα επαφών πάνω από δύο φορές την εβδομάδα βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου κατά 45%.
…στο ουροποιητικό και γεννητικό σύστημα
Από μελέτες φαίνεται ότι οι παράμετροι του σπέρματος δηλαδή ο όγκος, η κινητικότητα και η μορφολογία είναι καλύτερες μετά από μια κλασική σεξουαλική πράξη συγκριτικά με τον αυνανισμό. Τα ευρήματα αυτά συνηγορούν υπέρ μιας καλύτερης λειτουργίας του προστάτη. Η λειτουργία αυτή βοηθά στην αποκατάσταση παθήσεων όπως η φλεγμονή (χρόνια προστατίτιδα), ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδεχομένως μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Όσον αφορά το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα φαίνεται ότι η κολπική συνουσία βοηθά να διατηρηθεί η φυσιολογική λειτουργία του κόλπου και του περινέου. Σε αυτό φαίνεται να βοηθούν οι αντανακλαστικές συσπάσεις που προκαλούνται οι οποίες δυναμώνουν το πυελικό έδαφος με αποτέλεσμα την μείωση των επεισοδίων ακράτειας. Επίσης η προσταγλανδίνη που υπάρχει στο σπέρμα βελτιώνει  την αιμάτωση και οξυγόνωση του κόλπου άρα και την λειτουργικότητα του.
Έχουν τελικά όλες οι μορφές του σεξ θετική επίδραση;
Από τις μελέτες φαίνεται ότι τα οφέλη για την σωματική και ψυχική υγεία σχετίζονται με την κολπική διείσδυση και τον οργασμό που ακολουθεί. Οι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες όπως ο αυνανισμός, η πρωκτική επαφή, ο στοματικός έρωτας δεν αποδεικνύεται να έχουν θετική επίδραση στην συνολική υγεία του ατόμου. Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική και θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση καθώς και οι σεξολόγοι να ενημερώνουν  αναλυτικά για τα οφέλη της κλασσικής σεξουαλικής επαφής στην υγεία.

Μάσα, ένα πιστό σκυλί που περιμένει μάταια το νεκρό αφεντικό της

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που η Μάσα, ένα πιστό σκυλί με θλιμμένα μάτια, εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο του Νοβοσιμπίρσκ, στη Σιβηρία.
Η Μάσα εμφανίζεται κάθε πρωί στο χώρο υποδοχής του νοσοκομείου, στο οποίο είχε εισαχθεί για νοσηλεία πριν από δύο χρόνια το αφεντικό της, ένας ηλικιωμένος άνδρας, όπως αναφέρουν οι «Siberian Times».
Ο ηλικιωμένος μετά από λίγους μήνες νοσηλείας απεβίωσε, με τη Μάσα, όμως, να συνεχίζει να τον περιμένει μάταια.
Το γλυκό σκυλάκι ήταν ο μόνος επισκέπτης του ηλικιωμένου άνδρα, ενώ σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου, πολλά βράδια πηγαίνει στο σπίτι, για να επιστρέψει και πάλι το πρωί στο νοσοκομείο.
Οι νοσοκόμες και οι γιατροί έχουν αναλάβει τη φροντίδα του σκύλου, προσφέροντάς του φαγητό και έναν ζεστό χώρο για να κοιμηθεί, ενώ ευελπιστούν σύντομα να βρεθεί κάποιο σπίτι που θα μπορέσει να δώσει στη Μάσα λίγη χαρά.
«Τα μάτια της είναι τόσο θλιμμένα, δεν λάμπουν όπως στα χαρούμενα σκυλιά… Θέλουμε πολύ να έρθει η μέρα που η Μάσα θα εμπιστευτεί κάποιον», αναφέρει ο γιατρός Βλαντιμίρ Μπεσπάλοφ.
Πάντως, οι όποιες προσπάθειες για να βρεθεί μία νέα οικογένεια για τον σκύλο μέχρι τώρα έπεσαν στο κενό, καθώς πάντα η Μάσα ξεφεύγει και επιστρέφει στο νοσοκομείο.
«Πάντα περιμένει τον ιδιοκτήτη της. Πρόσφατα μία οικογένεια προσπάθησε να την υιοθετήσει, αλλά η Μάσα ξέφυγε και μέσα σε λίγες ώρες, τα ξημερώματα, επέστρεψε στο νοσοκομείο», εξηγεί η νοσοκόμα Άλα Βοροντσόβα.

Consumer Preview των Windows 10 τον Ιανουάριο

windows_product_family
Η Microsoft φέρεται να ετοιμάζει τον Ιανουάριο ένα event παρουσίασης νέων στοιχείων των Windows 10 δίνοντας έμφαση στη mobile εκδοχή του. 
Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, σύμφωνα με το GSM Arena, δεν πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, αλλά σε ένα ξεχωριστό event που διοργανώνει η εταιρεία στο τέλος του Ιανουαρίου 2015. Το στοιχείο που διαφοροποιεί αυτό το event από την πρώτη παρουσίαση των Windows 10 είναι ότι τώρα θα παρουσιαστεί η mobile εκδοχή του λειτουργικού συστήματος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Windows 10 θα είναι ένα κοινό λειτουργικό σύστημα τόσο για σταθερούς υπολογιστές όσο και για smartphones, tablets και το Xbox One. Αυτή η έκδοση που θα παρουσιαστεί στα τέλη Ιανουαρίου δεν θα είναι η τελική εμπορική έκδοση, αλλά η consumer preview. Αναμένεται η Microsoft να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για το event που ετοιμάζει, με σχετική ανακοίνωση ή teaser στο τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με το Verge, που κινητοποίησε τη σχετική φημολογία με το δημοσίευμά του, το επερχόμενο event για τα Windows 10 αναμένεται να είναι περισσότερο επεξηγηματικό για το τι θα περιλαμβάνει το νέο λειτουργικό, αλλά και για τα επιμέρους στοιχεία του touch interface του. Εν αναμονή, λοιπόν…

Η LG ετοιμάζει υβριδικό tablet


lg-tab-book-h160
Η LG φέρεται να ετοιμάζει ένα υβριδικό tablet το οποίο θα ανταγωνιστεί το Microsoft Surface Pro, με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και ευέλικτο χαρακτήρα. 
Το Microsoft Surface Pro είναι μια από τις πιο αξιόλογες προσπάθειες για να μπορεί ένα tablet να λειτουργήσει ως εργαλείο παραγωγικότητας για τον κάτοχό του. Όλα δείχνουν ότι οι κατασκευαστές tablets ενδιαφέρονται να ενισχύσουν αυτό τον χαρακτήρα και η LG εκτιμάται ότι ετοιμάζει την δική της πρόταση στην κατηγορία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNET, η LG ετοιμάζει μία πρόταση που θα είναι 2 σε 1, δηλαδή θα έχει αποσπώμενο πληκτρολόγιο για να μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει ως φορητό υπολογιστή, αλλά και ως ένα κανονικό tablet με οθόνη αφής, το οποίο έχει πάντοτε μαζί του.
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία συσκευή με SSD ως αποθηκευτικό μέσο και επεξεργαστή Intel Core τέταρτης γενιάς. Στη θέση του λειτουργικού συστήματος αναμένεται να υπάρχει εγκατεστημένη μία έκδοση των Windows. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι δεν θα είναι αυτή η πρώτη υβριδική συσκευή της LG, αλλά θα είναι η πρώτη της προσπάθεια με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και χαρακτήρα παρόμοιο με το Microsoft Surface Pro.
Πάντως η LG φέρεται να μην είναι ικανοποιημένη από τις πωλήσεις των tablets της, οι οποίες είναι χαμηλότερες από εκείνες των smartphones και θέλει με έναν τέτοιο τρόπο να τις ενισχύσει.

Προσοχή: Το πολύ σφιχτό σουτιέν προκαλεί…

Δεν χρειάζεται να σου πούμε εμείς ότι τα πολύ σφιχτά σουτιέν εμποδίζουν την αναπνοή και προκαλούν δυσφορία. Όπως δείχνει όμως και μία νέα έρευνα από το University of Harvard, τα σφιχτά σουτιέν αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
Αυτό συμβαίνει γιατί εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στα κύτταρα του στήθους και προκαλούν σοβαρές ζημιές στον ιστό του γυναικείου μαστού. 
Γι' αυτό και οι επιστήμονες προειδοποιούν τις γυναίκες να μην φορούν πολύ σφιχτά σουτιέν και ειδικά για περισσότερες από 12 ώρες και να το βγάζουν πάντα κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου.
Και μην ξεχνάτε κορίτσια ότι η υγεία προέχει της ομορφιάς.

Σεξ: Καλύτερο μετά από μια ξέφρενη νύχτα ή έναν καλό ύπνο;

Σεξ: Καλύτερο μετά από μια ξέφρενη νύχτα ή έναν καλό ύπνο;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει αν το σεξ είναι καλύτερο μετά το ξενύχτι ή όχι…

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας μελέτης, μετά από στέρηση μιας νύχτας ύπνου, ο άνδρας αντιλαμβάνεται μεγαλύτερο το σεξουαλικό ενδιαφέρον της γυναίκας, καθώς και τη πρόθεση της να προχωρήσει στη σεξουαλική πράξη!
Πιο συγκεκριμένα, στη μελέτη συμμετείχαν 60 φοιτητές που συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια που εξετάζουν την αντίληψη του σεξουαλικού ενδιαφέροντος και της σεξουαλικής πρόθεσης πριν και μετά από μιας νύχτας στέρηση ύπνου.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μετά από ξεκούραση, τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες αξιολόγησαν τηπρόθεση των γυναικών να προχωρήσουν σε σεξουαλική επαφή σημαντικά χαμηλότερη, σε σύγκριση με την αντίστοιχη πρόθεση των ανδρών. Μετά από τη στέρηση μιας νύχτας ύπνου όμως, οι άνδρες αντιλαμβανόντουσαν σημαντικά αυξημένη τη πρόθεση των γυναικών για σεξ, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που δε διέφερε πλέον από αυτή των ανδρών.
Η στέρηση ύπνου, έχει αρνητική επίδραση σε παράγοντες που σχετίζονται με τη λήψη αποφάσεων,όπως είναι η ηθική, η κοινή λογική, η αναστολή της παρόρμησης και η εκτίμηση του κινδύνου.
Οι ερευνητές μάλιστα επισημαίνουν πως τα ευρήματα τους είναι παρόμοια με αυτά των μελετών που εξετάζουν την αναστολή του μετωπιαίου λοβού εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ. Η υπόθεση τους ήταν ότι η στέρηση ύπνου θα μπορούσε να έχει απρόσμενη επίδραση στην αντίληψη των εμπειριών που σχετίζεται με την επικοινωνία και την επαφή ενός ζευγαριού που μπορεί να οδηγήσει τους δύο συντρόφους στην απόφαση να προχωρήσουν στη σεξουαλική πράξη, απόφαση που ενδεχομένως να μην την έπαιρναν εάν ήταν ξεκούραστοι.

Scrub για βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση

Με το πιο αγνά και απλά υλικά κάνε το δέρμα σου να λάμπει!
 Με τρια μόνο υλικά, που πιθανόν να έχεις ήδη στο σπίτι, φτιάξε ένα scrub, που θα αφήσει ταυτόχρονα το δέρμα σου πολύ ενυδατωμένο. Ιδανικό αν το δέρμα σου έχει ταλαιπωρηθεί από το κρύο.
Θα χρειαστείς:
¼ της κούπας βρώμη
1 κουταλιά μέλι
Γιαούρτι
Εκτέλεση:
1.    Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
2.    Κάνε μασάζ με το μείγμα στο πρόσωπό σου και άφησέ το να στεγνώσει.
3.    Ξέπλυνε καλά με κρύο νερό.
Θα σου αφήσει μια βελούδινη αίσθηση…

Βότανα: ποια να προτιμήσεις για να αδυνατίσεις;


Βότανα: ποια να προτιμήσεις για να αδυνατίσεις;

Τα βότανα είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τις καταπραϋντικές, χαλαρωτικές, αντιφλεγμονώδεις και πάνω απ' όλα αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Δες λοιπόν σύμφωνα με έρευνες, ποια είναι τα καλύτερα βότανα για αδυνάτισμα, αποτοξίνωση και λιπόλυση…
√ Λουίζα, η «βασίλισσα» του αδυνατίσματος, με μεγάλη διουρητική δράση που βοηθά στη μείωση της κατακράτησης και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
√ Ιβίσκος, ο «ρυθμιστής» του μεταβολισμού, ενισχύει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του εντέρου, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
√ Αψιθιά, για να μειώσεις τις λιγούρες για γλυκά. Η αψιθιά βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων, μειώνει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα και κόβει «μαχαίρι» τις γλυκές λιγούρες.
√ Γκουαρανά, για να μειώνεις την όρεξη. Το γκουαρανά έχει την ιδιότητα να μειώνει την όρεξη και την πείνα, δίνει ενέργεια στον οργανισμό και ενισχύει την καύση λίπους και θερμίδων.
√ Πικραλίδα, η «βασίλισσα» της αποτοξίνωσης, αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, μεταβολίζει καλύτερα τα λίπη και τα σάκχαρα και επιβραδύνει την πέψη.