Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

5 λάθη που σαμποτάρουν την καλή υγεία σου

5 λάθη που σαμποτάρουν την καλή υγεία σου

Υπάρχουν 5 λάθη που κάνεις σχεδόν καθημερινά και τα οποία δε θα έπρεπε να κάνεις. Δες ποια είναι αυτά..
Παρακοιμήθηκες
Παρόλο που μπορεί να νομίζεις πως αν κοιμηθείς όσο θέλεις το Σαββατοκύριακο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Όπως δείχνουν οι τελευταίες έρευνες δεν πρόκειται να νιώθεις  λιγότερο κουρασμένη και ξεκούραστη. Οι νοητικές διαταραχές, η παχυσαρκία και το "φτωχό" ανοσοποιητικό είναι όλα συμπτώματα του πολύ ύπνου. Ένας κανονικός ύπνος, το να ξυπνάς και να κοιμάσαι την ίδια περίπου ώρα κάθε μέρα, εφτά μέρες την εβδομάδα, είναι πολύ σημαντικά για να βελτιωθεί η υγεία σου. 
Αγνοείς τις μυικές κράμπες
Αυτές οι κράμπες που έρχονται ξαφνικά όταν δεν το περιμένεις (συνήθως στα πόδια, τις γάμπες και τις πατούσες σου) δεν είναι πάντα τόσο αθώες. Συνήθως κάτι τέτοιο σημαίνει πως έχεις αφυδάτωση ή ότι σου λείπουν κάποια βασικά ιχνοστοιχεία όπως είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και το νάτριο. 
Δε δίνεις σημασία στην κακή σου διάθεση
Ναι, μερικές φορές μία κακή διάθεση είναι απλά αυτό, μία κακή διάθεση. Υπάρχουν, όμως, πολλοί παράγοντες που μπορούν αν επηρεάσουν την διάθεσή σου και η διατροφή είναι ένας από αυτούς. Η σχέση ανάμεσα σε αυτό που τρως και σε αυτά που αισθάνεσαι είναι περίπλοκη αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία οι ειδικοί έχουν συμφωνήσει: Τα γεύματα πρέπει να είναι τακτικά και ισορροπημένα, πρέπει να τρως σωστές ποσότητες  υδατανθράκων και Ωμέγα-3 λιπαρών, τα οποία όταν είναι σε χαμηλά επίπεδα στο σώμα σου μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη και άσχημη διάθεση. 
Αγνοείς το περιβάλλον σου
Το περιβάλλον σου και ο χώρος που ζεις είναι μεγάλο κομμάτι της υγείας του σώματος και του πνεύματός σου. Ένα καθάρισμα του σπιτιού σου είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σου καθώς μπορεί να αποτρέψει τις αλλεργείες  καθώς και την πιθανότητα να εμφανίσεις άσθμα και έκζεμα. Να θυμάσαι να καθαρίζεις τα πατώματα και τα στρώματά σου συχνά και να θυμάσαι πως τα μαξιλάρια σου έχουν ημερομηνία λήξης. 
Αναβάλλεις την τακτική άσκηση 
To να αναβάλλεις την άσκησή σου όταν είσαι σε μικρή ηλικία δεν είναι και τόσο κακό (φυσικά, όμως, δεν είναι και καλό) αλλά το να την αναβάλλεις όσο μεγαλώνεις μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες στην πορεία. Τα πλεονεκτήματα της άσκησης είναι: η χαμηλή πίεση του αίματος και η μειωμένη πιθανότητα να έχεις καρδιακά προβλήματα στο μέλλον, οστεοπόρωση και διαβήτη. Καλό είναι να γυμνάζεσαι τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...