Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Οι μαμάδες άνω των 40 ετών γεννούν πιο υγιή, πιο έξυπνα και πιο ευτυχισμένα παιδιά

Οι μαμάδες άνω των 40 ετών γεννούν πιο υγιή, πιο έξυπνα και πιο ευτυχισμένα παιδιά



Αυτό τουλάχιστον μας διαβεβαιώνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Βασιλικό Κολέγιο Παιδιατρικής της Μεγάλης Βρετανίας. Συμπέρασμα που επιτέλους απενοχοποιεί μια ολόκληρη γενιά γυναικών που τρέχει να προλάβει το τρένο της αναπαραγωγής διερωτώμενη αν κάνει το σωστό, αν το μωρό θα είναι υγιές και αν η κοινωνία θα την κατακρίνειι!

Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά που γεννιούνται από γυναίκες άνω των 40 ετών έχουν λιγότερα ατυχήματα, εμβολιάζονται πιο σωστά και έχουν συνολικά λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Επίσης, αναπτύσσουν καλύτερο και εκτενέστερο λεξιλόγιο από μικρή ηλικία και έχουν υψηλότερα αποτελέσματα στα τεστ νοημοσύνης, από παιδιά μικρότερων γυναικών.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Παιδικής Υγείας της ίδιας χώρας λένε πως οι μεγαλύτερες γυναίκες γίνονται καλύτερες μητέρες. «Οι μεγαλύτερες γυναίκες φαίνεται πώς έχουν περισσότερα προσόντα» λέει ο δρ. Άλαστερ Σάτκλιφ που συμμετείχε στην έρευνα. «Είναι λιγότερο παρορμητικές, πιο ήρεμες και έχουν περισσότερη πείρα ζωής, ένα απαραίτητο εφόδιο για το ρόλο τους. Ίσως να μην έχουν την αντοχή να τρέχουν διαρκώς πίσω από τα νήπια τους, αλλά έχουν την ικανότητα να ανακαλύπτουν αμέσως τους πιθανούς κινδύνους ώστε να προστατεύουν τα παιδιά τους. Ναι, οι μεγαλύτερες μητέρες ανατρέφουν πιο ήρεμα παιδιά και αυτό είναι μία σημαντική εξέλιξη στον πολιτισμό μας».

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι γυναίκες, έχοντας ζήσει τη ζωή τους, έχοντας βρει τον ιδανικό σύντροφο και έχοντας φτάσει στο επίπεδο της καριέρας που ήθελαν, μπορούν να αφιερωθούν πλέον στο νέο τους ρόλο: αυτόν της μαμάς. Μία δεύτερη έρευνα που επικαλείται το άρθρο της Daily Mail, έδειξε ότι οι γυναίκες μετά τα 40, που αποκτούν μωρά με φυσιολογικό τρόπο, τείνουν να ζουν περισσότερα χρόνια. Μία λογική εξήγηση είναι πως τα οιστρογόνα που κατακλύζουν τον οργανισμό έχουν επίδραση που βοηθάει στη μακροζωία αφού προστατεύουν την καρδιά, την υγεία των οστών και τη λειτουργία πολλών ακόμη οργάνων.

Οι έρευνες παρουσιάστηκαν το στο συνέδριο Παιδιατρικής στη Γλασκόβη και αποτελούν μερικές από τις ελάχιστες σχετικές έρευνες που επικεντρώνουν στα θετικά αποτελέσματα της εγκυμοσύνης σε γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών. Το δείγμα της έρευνας ήταν τεράστιο, χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν στη Βρετανία. Η μελέτη εκπονήθηκε από τρία ιατρικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας: το Institute of Child Health,  το University College London και το Birkbeck College London. Αξιοσημείωτη μάλιστα είναι και η επισήμανση των ερευνητών, ότι στη Βρετανία οι γεννήσεις παιδιών από γυναίκες άνω των 40 ετών αυξήθηκαν από 15.000 το 2000 σε 27.000 το 2010!

Πηγή: The Royal College of Paediatrics and Child Health Conference

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...