Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Γιουβαρλάκια στο φούρνο

Περιγραφή

Πολύ νόστιμα γιουβαρλάκια με κρέμα γάλακτος και τυρί στο φούρνο.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3 μέτρια καρότα
  • μαϊντανό ψιλ/μένο
  • 1/2 φλ. ρύζι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • πιπέρι μαύρο
  • αλάτι
  • 1 1/2 λίτρα νερό
  • 1 κύβο κότας ή λαχανικών

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο τριμμένα στο μούλτι, το αλεύρι ή φρυγανιά και το μπέικιν. Ρίχνουμε το αυγό, αλατοπίπερο, πάπρικα, μαϊντανό και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και το ρύζι καλά πλυμένο και στραγγισμένο. Ζυμώνουμε πολύ καλά.
Βήμα 2
2) Βάζουμε το νερό σε φαρδιά κατσαρόλα να βράσει μαζί με τον κύβο και πλάθουμε μέτρια γιουβαρλάκια. Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά.
Βήμα 3
3) Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ταψί.
Βήμα 4
4) Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το τυρί, πιπέρι και πάπρικα καλά.
Βήμα 5
5) Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια και πασπαλίζουμε ακόμη λίγο τυράκι απάνω.
Βήμα 6
6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά να ροδίσουν.
Βήμα 7
7) Σερβίρουμε με πατάτες βραστές ή τηγανιτές.

Γιουβαρλάκια στο φούρνο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου