Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Το διαζύγιο είναι πιθανότερο αν ο άνδρας είναι πιο ευτυχισμένος από τη γυναίκα του!

Το μυστικό για ένα μακρόχρονο γάμο φαίνεται πως είναι ο άνδρας να…φοβάται τη γυνή, αφού, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή έρευνα, που διαπίστωσε ότι αν ο σύζυγος είναι λιγότερο ευτυχισμένος στο γάμο του σχέση με τη γυναίκα του, τότε το ζευγάρι είναι λιγότερο πιθανό να χωρίσει. Αντίθετα, το διαζύγιο γίνεται πιθανότερο, αν ισχύει το αντίστροφο, αν δηλαδή ο άνδρας είναι πιο ευτυχισμένος από τη γυναίκα του.
divorceΧρησιμοποιώντας στοιχεία για πολλές χιλιάδες σχέσεις σε τρεις χώρες (Βρετανία, Γερμανία, Αυστραλία), σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, οι ερευνητές – σε εργασία που δημοσίευσαν με τίτλο «Δεν μπορείς να είσαι πιο ευτυχισμένος από τη γυναίκα σου: Ψαλίδα ευτυχίας και διαζύγιο» – ανακάλυψαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ευτυχίας που νιώθουν ο άνδρας και η γυναίκα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος χωρισμού. Όμως το δυνητικά αυτό καταστροφικό φαινόμενο περιέργως ισχύει μόνο αν ο άνδρας είναι πιο ευτυχισμένος.

Σύμφωνα με την έρευνα, «η ψαλίδα της ευτυχίας» μεταξύ των συζύγων διευρύνεται – σε βάρος της γυναίκας – όταν η σύζυγος επιβαρύνεται αποκλειστικά με τις δουλειές του νοικοκυριού, όταν οι δύο σύζυγοι έχουν διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο και όταν οι γυναίκες βγάζουν πιο πολλά χρήματα από τους άνδρες τους.
Το χάσμα μικραίνει όταν το ζευγάρι μοιράζεται ένα παρόμοιο κοινωνικό υπόβαθρο, όταν έχει κοινή θρησκεία και όταν οι δουλειές του νοικοκυριού μοιράζονται πιο ισότιμα.
Σύμφωνα με τον ερευνητή δρα Κάχιτ Γκουβέν του αυστραλιανού πανεπιστημίου Ντίκιν, ο γάμος είναι πιο γερός όταν το ζευγάρι βρίσκεται στο ίδιο «επίπεδο ευτυχίας», δηλαδή νιώθουν λίγο-πολύ το ίδιο για τη ζωή τους και οι δύο.
Εξάλλου η έρευνα έδειξε ότι η «ψαλίδα ευτυχίας» είναι πολύ μεγαλύτερη μεταξύ των δύο συντρόφων, όταν απλώς συζούν, χωρίς να έχουν παντρευτεί.
Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...