Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Οι αγκαλιές και τα φιλιά κάνουν καλό στην υγεία!

Οι αγκαλιές και τα φιλιά κάνουν καλό στην υγεία!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως οι αγκαλιές και τα φιλιά μας χαρίζουν μια μεγάλη ευχαρίστηση. Τώρα οι επιστήμονες μας λένε ότι αγκαλιές και φιλιά αποτελούν όχι μόνο πηγή χαράς αλλά το καλύτερο φάρμακο για την υγεία μας.


Σύμφωνα λοιπόν με το Medical University της Βιέννης, οι αγκαλιές μας βοηθούν να μειώσουμε το άγχος και την πίεση και να τονώσουμε τη μνήμη μας. Οι ειδικοί θεωρούν ότι όλα προέρχονται από την οξυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης, η οποία εκκρίνεται από τον οργανισμό μας όταν αγκαλιαζόμαστε και βελτιώνει τους κοινωνικούς δεσμούς μας. Η έκκριση της οξυτοκίνης ηρεμεί τις γυναίκες περισσότερο απ’ ό, τι τους άνδρες.

Ακόμη και μια χαλαρή συζήτηση με τον αγαπημένο μας, αρκεί για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση.

Όσο για το φιλί έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τα επίπεδα οξυτοκίνης και κορτιζόλης, αλλά και μειώνει το στρες.

Επίσης κατά τη διάρκεια του φιλιού παράγεται περισσότερο σάλιο, με αποτέλεσμα να καθαρίζονται τα δόντια από τα βακτήρια και την πλάκα. Το σάλιο από μόνο του είναι ένα φυσικό αντισηπτικό, άρα η αυξημένη παραγωγή του κατά τη διάρκεια ενός φιλιού κρατά μακριά βακτήρια και ιούς.

Τέλος, ένα φιλί απομακρύνει τα συμπτώματα αλλεργιών. Μια ιαπωνική έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια που φιλιούνται για 30’ έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν συμπτώματα αλλεργίας, όπως το φτέρνισμα ή το συνάχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...