Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τεράστιο Λάθος Να Κοιμάται Το Παιδί Στο Κρεβάτι Των Γονιών.

Αποφάσισα να γράψω για αυτό το θέμα γιατί τώρα τελευταία ακούω γύρω μου συνεχώς πως πολλά παιδιά κοιμούνται στο κρεβάτι των γονιών τους.
Έτσι λοιπόν ρώτησα μια παιδοψυχολόγο και η απάντησή της ήταν κατηγορηματική !!!!!!!!!!!!!!!!.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ.
Και οι λόγοι είναι αρκετοί και ιδιαίτερα σημαντικοί.
Καταρχήν όταν το παιδί κοιμάται στο κρεβάτι των γονιών του, "χωρίζει" τους γονείς.
Ο νυχτερινός ύπνος είναι η μοναδική ευκαιρία για το ζευγάρι να έρθει πιο κοντά μετά απο το τόσο άγχος και τις απίστευτες υποχρεώσεις της καθημερινότητας.
Είναι η μοναδική ευκαιρία να αγκαλιαστούν, να μιλήσουν τρυφερά, να κάνουν έρωτα.
Μιλάμε βέβαια πάντα για ένα "φυσιολογικό" ζευγάρι που έχει αισθήματα ο ένας για τον άλλο.
Όταν λοιπόν σηκώνεται το παιδί και "χώνεται" στο κρεβάτι τους, τότε το ζευγάρι "χωρίζεται" και σιγά σιγά με τον καιρό, επέρχεται η αποξένωση και κοινώς η "ξενέρα" !!!!!!!!.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.
Άλλος ένας λόγος που το παιδί απαγορεύεται να κοιμάται με τους γονείς του, είναι η προσωπικότητά του.
Ίσως σε πολλές να φανεί αστείο και γελοίο το πώς ο ύπνος του παιδιού στην πορεία θα καθορίσει και τον χαρακτήρα του αλλά πιστέψτε με δεν είναι !!!!!!!!!!!.
Όταν αφήνουμε ένα παιδί να κοιμάται μαζί μας τότε του καλλιεργούμε την ανασφάλεια, την φοβία και είναι σίγουρο πως στο μέλλον σαν έφηβος και ενήλικας δεν θα έχει την ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ που θα έπρεπε.
Είναι σαν να του λέμε "Ναί αγάπη μου, έχεις δίκιο, δεν μπορείς να κοιμηθείς μόνος σου όπως και δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μόνος σου, οπότε έλα κοντά μου γιατί μόνο κοντά μου είσαι ικανός !".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...