Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Έλληνας δήμαρχος ο όγδοος καλύτερος στον κόσμο

Όγδοο καλύτερο δήμαρχο στον  κόσμο για το 2014 ανακήρυξε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη το ανεξάρτητο ίδρυμα «City Mayors Foundation» μετά από δημόσια ψηφοφορία.
Συνολικά τον τίτλο διεκδίκησαν 26 υποψήφιο και στην πρώτη τριάδα βρίσκεται ο δήμαρχος της πόλης Κάλγκαρι στον Καναδά Naheed Nenshi, ο δήμαρχος της βελγικής πόλης Γάνδη Daniël Termont καθώς και ο δήμαρχος της πόλης Σουραμπάγια στην Ινδονησία Tri Rismaharini.
Στο κείμενο για τον Γιάννη Μπουτάρη σημειώνεται ότι έχει προχωρήσει στη μείωση των τμημάτων και του προσωπικού του δημοτικού συμβουλίου και έχει ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό προστατεύοντας σημαντικές δημοτικές υπηρεσίες ενώ παράλληλα προσανατολίζεται στη σταδιακή μείωση των δημοτικών φόρων. Παρά τις απειλές που έχει δεχθεί από μέλη της Χρυσής Αυγής ο Γιάννης Μπουτάρης έχει προχωρήσει σε άνοιγμα στους Εβραίους και στις διακρατικές επαφές με γειτονικές χώρες.
Για το αποτέλεσμα, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: «Είναι μια σημαντική διάκριση κυρίως για τη Θεσσαλονίκη και μεγάλη επιτυχία αν συνυπολογίσει κανείς το μέγεθος των πόλεων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και των χωρών που αυτές εκπροσωπούν. Ταυτόχρονα, είναι ένα ακόμα βήμα στη συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια να "ανοίξουμε" την πόλη και να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά της, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την τουριστική -και όχι μόνο- ανάπτυξή της σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...