Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ένα ξενοδοχείο επανδρωμένο με ρομπότ



Τα ρομπότ θα μπορούν να  συζητούν με τους ανθρώπους- επισκέπτες και το προσωπικό θα συμπληρώνεται από άλλα ρομπότ, με καθήκοντα όπως ο καθαρισμός, η εξυπηρέτηση πελατών κ.α.
Η εικόνα ενός ξενοδοχείου του οποίου του προσωπικό αποτελείται από ρομπότ ακόμα και σήμερα φαντάζει πολύ μακριά- ωστόσο, μάλλον δεν είναι, αν κρίνει κανείς από το εγχείρημα του πάρκου Huis Ten Bosch στην Ιαπωνία, που ανακοίνωσε σχέδια κατασκευής του Henn-na Hotel («Παράξενο Ξενοδοχείο») ενός ξενοδοχείου όπου θα εργάζονται ρομπότ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN, το πρώτο τμήμα του ξενοδοχείου θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου και θα έχει 72 δωμάτια. Το δεύτερο θα έχει ολοκληρωθεί το 2016, με επιπλέον 72. Με βασικό «μότο» το «αφοσίωση στην εξέλιξη», το ξενοδοχείο θα διαθέτει τρία «actroids» (ανθρωπόμορφα ρομπότ) που θα εργάζονται ως ρεσεψιονίστ.
Τα ρομπότ θα μπορούν να  συζητούν με τους ανθρώπους- επισκέπτες και το προσωπικό θα συμπληρώνεται από άλλα ρομπότ, με καθήκοντα όπως ο καθαρισμός, η εξυπηρέτηση πελατών κ.α.
Ο πρόεδρος του Huis Ten Bosch, Χιντέο Σαουάντα, ισχυρίζεται ότι θα πρόκειται για το πιο «αποδοτικό» ξενοδοχείο στον κόσμο, και ότι τα ρομπότ κάποια στιγμή θα φτάσουν στο σημείο να διαχειρίζονται το 90% των υπηρεσιών.
Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, σύμφωνα με το ιαπωνικό Nikkei News, είναι η δημιουργία 1.000 τέτοιων ξενοδοχείων ανά τον κόσμο – ένα σχέδιο για ένα δίκτυο φουτουριστικών ξενοδοχείων χαμηλού κόστους, η πρόσβαση στα δωμάτια των οποίων θα γίνεται μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.
Ο φιλοξενούμενος θα μπορεί να παραγγέλλει αντικείμενα μέσω ενός tablet, ενώ θα χρησιμοποιείται ηλιακή ενέργεια και άλλα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης πόρων για περαιτέρω οικονομία.  
Όσον αφορά στο κόστος, θα είναι 60 δολάρια για δωμάτιο ενός ατόμου, και οι κρατήσεις είναι ήδη  δυνατές μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...